פורום תזונת תינוקות - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אכילה מהירה מדי
    תמר
    06/08/2011

התינוק שלי בן 7 שבועות אוכל מאוד מהר, הוא ממש גומע את האוכל בשלוקים גדולים ואני מרגישה אחרי כל גמיעה כזאת גרגורים מהבטן שלו שכנראה מכאיבים לו כי הוא מוציא את הבקבוק ומתחיל לבכות. כל ההאכלה מלווה בהמון בכי כזה, כמה שלוקים ואז בכי. יש לציין כי הוא עם פיטמה מס' 1 וניסיתי גם להחליף סוג של בקבוק, וגם סוג התמ"ל, אך הדבר נמשך. אשמח לעזרה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    אכילה מהירה מדי

הוספת תגובה

• אכילה מהירה מדי - תגובה

יעל משיח ארזי
    06/08/2011

תמר שלום,
    לא כתבת אבל אני מבינה שבנך אוכל מבקבוק. יש פטמה חדשה של מדלה - נקראת קלמה אשר יוצרת זרימה איטית מאוד של החלב.
    כמו כן חשוב לעשות הפסקות כל כמה שלוקים ועל ידי זה להאט את הקצב.
    מקווה שיעזור
    בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעיות אוכל לבני 10 חודש
    יהושע
    06/08/2011

בני 10 חודש. שניהם במשקל חסר. הבן שורל 6.1 הבת 7.1 ק"ג. הייתי אצל דיאטנית ונתנה לי תפריט בשבילם. בכל מקרה הבן שלי יותר מהבת עושים המון בעיות באוכל. את התמ"ל במהלך היום הם מסרבים. לכן אני מאכיל אותם רק בלילה כשהם חצי ישנים. כל שעתיים לערך. מזון מוצק..אני טוחן להם אורז מלא..קטניות..וכבד עוף..או הודו אדום (הם עם ברזל 0) אבל תמיד הבן שלי צורח וצווח ומסרב ואני מוצא את עצמי מאכיל אות בכוח. כנראה פישלתי עם חווית האכילה איתו. הבת שלי אוכלת בסדר. איך לתקן? איך אני יכול לגרום לו לרצות לאכול?

לקביעת תור
    סגירה
    בעיות אוכל לבני 10 חודש

הוספת תגובה

• בעיות אוכל לבני 10 חודש - תגובה

איילת בר
    06/08/2011

שלום יהושוע,
    אל תהיה בתחושה שפישלת ותמיד תמשיך לנסות.
    כדי לגרום לו לעלות במשקל תוסיף שומנים טובים למזון. תוכל להוסיף שקדיה (שקדים טחונים), שמן זית, טחינה, אבוקדו וכד'.

לא כדאי להאכיל אותו בכח, רצוי שיאכל שהוא נינוח אחרת האוכל לא מתעכל טוב וכן החוויה מהאוכל שלילית.

ממליצה לך להוריד קצת את ההתעסקות באוכל מול בנך. ובמקרה הזה אולי כדאי לתת לאדם אחר להאכיל אותו ולראות איך מגיב לאוכל מולו.

לגבי התמ"ל לא רואה סיבה לתת להם מתוך שינה כל שעתיים. הם כבר בני 10 חודשים ולמרות משקלם הנמוך את רוב המזון צריכים לצרוך בשעות היום.
    ממליצה לתת מזונות עתירי שומן במהלך היום ולהאכילם בלילה אם הם מתעוררים ומבקשים.

אשמח לעזור,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אכילה בלילה
    אלינור
    06/08/2011

היי,
    האם זה נכון שאכילה בלילה החל מגיל 6 חודשים אינה הכרחית, ודווקא לילדים שלא עולים כ"כ יפה במשקל, רצוי להוריד את האוכל בלילה כי הוא בא על חשבון הקלוריות ביום? אמרו לי שבלילה הגוף מפיק מהאוכל פחות ערך תזונתי מאשר מאכילה ביום, ותינוק שאוכל בלילה זה על חשבון האוכל ביום. התינוק של אחותי ירד באחוזון לאחוזון 5 והיא בתהליך של ייועץ שינה, במהלכו לאט לאט הוא מוריד את האכילה בלילה, דיי לבד, מרווח עוד ועוד וניכר שבלילה לא רעב מאוד. לפני כחודש היה יונק כל שעתיים בערך בלילה. אציין כי במהלך היום הוא לא חבר טוב של מוצקים וניזון בעיקר מהנקה. בן 6 וחצי חודשים. אחות טיפת חלב אמרה להאכיל את התינוק בלילה גם כל שעה, ויועצת שינה אמרה שזו לא הבעיה אלא נהפוכו, ושיש להשיקע מאמצים בלהזין ת הילד במהלך היום ולהתקדם עם המוצקים. מה דעתכן? תודה מראש על התשובה.
    אלינור

לקביעת תור
    סגירה
    אכילה בלילה

הוספת תגובה

• אכילה בלילה - תגובה

איילת בר
    06/08/2011

שלום אלינור,

תינוק בן שישה חודשים שמתעורר בלילה ורוצה לינוק צריך לאפשר לו.
    תינוקות יודעים מה טוב עבורם וכדאי לספק להם את התזונה לפי דרישתם
    תינוקות מתפתחים ומשתנים מאוד מהר ועם הגיל קמים פחות בלילה.
    כפי שאת שמה לב גם האחיין שלך דורש פחות אוכל בלילה וזה קרה תוך חודש.

כדאי לחשוף אותן למזון מוצק לאורך שעות היום ולהשלים לו את הארוחה עם הנקה.
    כדי שיעלה במשקל כדאי להוסיף למזון המוצק שומנים טובים מסוג אבוקדו, טחינה, שקדיה וכד'. כמו כן לאפשר לו לינוק זמן ממושך משד אחד ולא לעבור מיד לשד השני כדי שיקבל את החלב השמן שמגיע בשלב מאוחר יותר בהנקה. - נקרא גם חלב אחורי.

תוכלי להוסיף לפירות שקדיה או אבוקדו ולהשלים עם הנקה.
    למרק ניתן להוסיף כפית שמן זית ודגנים מלאים ולהשלים עם הנקה (לפי הצורך)

לא להתייאש אם לא אוכל כמות גדולה לאפשר לו לאכול כמה שדורש ולהשלים עם הנקה.

בהצלחה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעיות באוכל
    ליאת
    05/08/2011

בתי בת 5 חודשים בוכה המון ואינה רוצה לאכול כל זה קרה בעקבות שבוע קשה שעבר עלי בו הייתי תחת כדורים ולא האכלתי אותה אני סובלת מדיכאון מאוד קשה איני מתפקדת איך אני יכולה להחזיר את בתי למצב רגיל

לקביעת תור
    סגירה
    בעיות באוכל

הוספת תגובה

• בעיות באוכל - תגובה

יעל משיח ארזי
    05/08/2011

ליאת שלום
    במצב כזה חשוב מאוד שלא תשכחי גם את עצמך. במקביל היעזרי בסובבים בנזוג/ אמא/ חברים טובים שיעזרו ככל שניתן בהאכלות ובסידורים הקשורים לתינוקת.
    אם את מניקה את יכולה לשאוב ולתת את החלב בבקבוק או להיעזר בתמ"ל. התינוקת חשה במתח שלך וכנראה שכתוצאה מכך מגיבה בבכי ובסירוב לאכול, חשוב להחזיר את השלווה סביב התינוקת, אין זה בושה לבקש עזרה, כך תחזרי לעצמך מהר יותר ותוכלי לשוב ולהיות שמחה עם ביתך.
    בהצלחה
    לא להתייאש

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דייסת כוסמין ושקדיה משקדים מלאים
    אמא
    04/08/2011

היי,

בני בן שנה ושבעה חודשים.
    אנחנו מאוד מקפידים איתו על תזונה טובה ומגוונת.
    בשלושה חודשים האחרונים הוא חולה הרבה, כי נכנס לגן.
    הוא מאוד ירד במשקל ואני מחפשת רעיונות איך לגרום לו לעלות במשקל (חוץ מאבוקדו, טחינה, חומוס ...).

בנוסף היום קניתי לו דייסת כוסמין אורגנית האם מומלץ באופן כללי?
    שאלה נוספת בעניין השקדיה: אני נותנת לו כל יום מספר כפיות שקדיה, עד עכשיו רכשתי את השקדיה משקדים קלופים. היום קניתי את השקד המלא, כלומר לא הקלוף - האם זה בסדר?

תודה רבה

הוספת תגובה

• דייסת כוסמין ושקדיה משקדים מלאים - תגובה

ד''ר נטלי שוינקלשטיין
    05/08/2011

שלום אמא,

הטחינה מהשקדים המלאים היא מעולה! וגם כוסמין. רק שימי לב שלא מדובר בדייסת איסטנט. אני ממליצה על פתיתי כוסמין ואם הם גדולים מידי אז אפשר לטחון אותם בבית למידה שרוצים.

לגבי בריאותו של בנך: את יכולה להוסיף פרוביוטיקה. במיוחד אם עדיין אוכל תחליף חלב. ואת יכולה לקנות תמציות צמחים לחיזוק מערכת החיסון, אני מציעה שתגשי לבית טבע או לגשת לבית מרקחת הומיאופתי להתאמת תמצית.

לבריאות ובהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ד. כוסמין ושקדיה משקדים מלאים -תודה

אמא
    05/08/2011

תודה רבה,
    אכן מדובר בפתיתי כוסמין.
    לגבי השקדים המלאים, מישהו אמר לי שבקליפה של השקד יש כמויות זניחות של משהו רעיל ולכן עדיף לקנות את הקלוף - האם ידוע לך משהו בנושא?
    הוא אינו מקבל תחליף חלב (עדיין יונק), אבל אנחנו נותנים לו פרוביוטיקה בחומוס בדר"כ.
    תודה על העיצה ניגש לראות מה אנחנו יכולים עוד לתת לחיזוק המערכת החיסונית.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קליפת השקד

ד''ר נטלי שוינקלשטיין
    08/08/2011

בקליפה של שקדים יש ויטמין B17 הנקרא גם ציאניד. החומר חיוני לשמירה על מערכת חיסונית חזקה ואין מה לפחד ממנו במינונים הנמצאים בקליפות. מינונים גבוהים יותר נמצאים רק בשקד מר. כאמור, אני מאד ממליצה ואוהבת את בחירתך בשקדייה המלאה.

תוספת פרוביוטיקה יכולה לעשות רק טוב. רק שימו לב שאין בה לקטוז או חלב.
    מעולה שאת מניקה - אני ממליצה שתראי כיצד גם את יכולה לחזק את עצמך וכך החלב יושפע וישפיע על בנך.

כאמור מאד ממליצה לרכוש מוצר הומיאופתי לחיזוק מערכת החיסון. יש את חברת "הפלא ופלא". אם את גרה קרוב לראשון לציון אוכל להמליץ לך לגשת למקום ספציפי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה

אמא
    09/08/2011

רב תודות!

לא אני מתגוררת באיזור חיפה.
    מצאתי את אתר האינטרנט שלהם ואיתרתי חנות שמוכרת מוצרים שלהם.

רב תודות (-:

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בשמחה ובהצלחה!

ד''ר נטלי שוינקלשטיין
    09/08/2011

חיזרי לעדכן מה נשמע...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כמה אוכל לתת??
    נעה
    04/08/2011

היי,
    הבת שלי בת 9 חודשים שנולדה היא אחוזון 95% במשקל ובגובה.
    שוקלת 10 ק"ג, גובה- בערך 76 ס"מ.
    ינקה עד גיל 5.5 חודשים.

היום אוכלת: בוקר מוקדם 180 CC תמ"ל, ארוחת עשר- פירות טחונים כ- 150 CC + הרבה מים, צהריים- 200 CC מרק עוף+ירקות והרבה מים, ארוחת ארבע- גביע קטן של גמדים/פרוסה עם ממרח חרובים+ מים, ארוחת ערב- 1.5 פרוסות לחם עם גבינה, אבוקדו וחלמון+מים. * אם היא עייפה אז היא אוכלת 160 CC דייסה.
    לפני השינה, אחרי מקלחת- 60-120 תמ"ל.

אני לא יודעת אם אני מאכילה אותה יותר מידי או בדיוק נכון... אם היא לא רוצה לאכול היא לא אוכלת. שותה המון מים 180-220 CC ביום.

מה הכמויות של אוכל שהיא צריכה?
    מה הכמויות הממולצות לחודשים הקרובים.

תודה :)

לקביעת תור
    סגירה
    כמה אוכל לתת??

הוספת תגובה

• כמה אוכל לתת?? - תגובה

ד''ר נטלי שוינקלשטיין
    05/08/2011

שלום נעה,

ביתך לא זקוקה לעלייה במשקל, הייתי מתמקדת בנתינת מזון לפי דרישה. את מציעה אוכל מגוון ובריא והיא בוחרת אם אוכלת, או לא וכמה אוכלת.

לקראת גיל שנה אני מציעה להפחית בכמויות התחליף חלב ולנסות להעביר למזון מוצק כתפריט עיקרי. לקראת גיל שנה ניתן להמיר בקבוק אחד של תחליף חלב בחלב צמחי כמו אורז מלא, שיבולת שועל, שקדים, סויה אורגנית. הכי חשוב לגוון בסוגים.

לגבי המרק עוף - אני ממליצה לתת חלבון מן החי 2-3 בשבוע לא יותר. ושאר הימים לתת חלבון צמחי כמו אפונה, עדשים, שעועית, חומוס, ולערבב עם דגנים מלאים: קינואה, בורגול, אורז מלא, שיבולת שועל. גם ניתן להכין דייסות ביתיות מהדגנים האלו.

לגבי מוצרי חלב אני ממליצה לוותר עליהם ולהמיר בדייסות, שייק, מיץ, פירות.

לגבי הלחם כדאי שיהיה מחיטה מלאה/כוסמין מלא/שיפון. כדאי למרוח : טחינה משומשום מלא/טחינה משקדים/טחינה מגרעיני דלעת/ חומוס/אבוקדו.

גם חלמון לא כדאי כל יום - אלא רק 2-3 בשבוע.

הדאגה לחלבון בתזונה הפכה את התזונה של רב האוכלוסייה לתזונה עודפת בחלבון דבר בעייתי מאד לבריאות. חלבון חיוני - אך במידה הסבירה ולא כמרכיב עיקרי בתפריט.

אם תרצי לשאול עוד שאלות אני פה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סדר יום לתינוקת בת חצי שנה
    תמר
    04/08/2011

שלום רב!
    בתי עוד שבוע בת חצי שנה, ואנחנו כרגע בשלב הטעימות. לא נראה שהיא
    מתלהבת במיוחד, אבל אני ממשיכה לנסות. אני לא כל כך מבינה כיצד רצוי לשלב מוצקים עם הנקה ותמ"ל. כרגע היא יונקת רק פעם אחת והיתר תמ"ל, לפי הסדר הבא:
    7 בבוקר- הנקה
    10:30-11- תמ"ל 180 מ"ל
    14:30-15:00- תמ"ל 180
    18:30-19:00- תמ"ל בד"כ 240 מ"ל- לפני שינה
    אוכלת עוד פעם אחת בלילה בשעה לא קבועה
    1. באיזה שעה היא אמורה לאכול בלילה/לקראת הבוקר? במילים אחרות- כמה שעות היא אמורה לישון בלי לאכול במהלך הלילה?
    2. מתי רצוי לתת לה מוצקים? לפני התמ"ל או בין לבין?

תודה רבה

הוספת תגובה

• סדר יום לתינוקת בת חצי שנה - תגובה

יעל משיח ארזי
    04/08/2011

תמר שלום
    הצגת המוצקים נעשית בהדרגה מתחילה מארוחה אחת ביום של בין 2-4 כפות רסק פרי ואו ירק ולאחר מכן אחרי שבוע שבועיים אפשר להוסיף עוד ארוחה כזאת של טעימות. מעבר ל-3 ארוחות מוצקים להתחיל לפחות אחרי חודש ניסיונות.
    את ההנקה ואו תמ"ל בשלב זה את ממשיכה לתת כרגיל. את ארוחת הטעימות אפשר לתת למשל בשעות הבוקר המאוחרות לאחר ההנקה ואו התמ"ל של הבוקר בשלב הבא להוסיף ארוחת טעימות נוספת אחר הצהריים וכדומה
    נסי לשמור על סדר
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תה כמון לבת 3.5 שבועות
    רונית
    03/08/2011

היי,
    אני נותנת לתינוקת במשך היום לשתות תה המורכב ממים רתוחים עם קורט כמון וכפית סוכר ענבים, כדי למנוע את כאבי הבטן והגזים (התחלתי אחרי כמה התקפים).
    נראה שהתה עושה5את העבודה- אין כאבי בטן וגזים ואם כן- אז לזמנים מאוד קצרים, ולא פוגם לה בהאכלות ובעלייה במשקל. היא גם מאוד אוהבת לשתות אותו.
    השאלה היחידה היא- האם יתכן שאני עושה לה איזהשהוא נזק עם התה?
    תודה רבה!

לקביעת תור
    סגירה
    תה כמון לבת 3.5 שבועות

הוספת תגובה

• תה כמון לבת 3.5 שבועות - תגובה

ד''ר נטלי שוינקלשטיין
    04/08/2011

שלום הדר,

באופן כללי אם המים לא באים על חשבון ארוחה אלא כתוספת אין בעיה עם זה. את יכולה גם לתת תה שומר אך עדיף להימנע מסוכר הענבים, או לפחות להוריד את הכמויות.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אתם בטוחים? כדאי שלא תטעו אמהות...
    ירדנה
    03/08/2011

לי דווקא אמרו שהמים בתמי 4 לא מגיעים לנקודת רתיחה = 100 מעלות, אלא איזה 2 מעלות פחות. אפשר הפניה למסמך/אתר שמראה שזה אכן כך?
    תודה מראש,
    ירדנה

הוספת תגובה

• בטעות יצא מהשרשור. סליחה

ירדנה
    03/08/2011

1

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ייעוץ בנושא תזונת פעוט בן שנה וחצי
    שני
    03/08/2011

בני בן שנה וחצי ניזון בעיקר מסימילאק. לא מוכן לאכול ארוחות

אחרות כמו קציצות בשר, ירקות,פירות. הוא אוהב לאכול קוסקוס,פסטה,פתיתים.

כלומר בעיקר פחמימות בכמויות מועטות.

מה ניתן לעשות אשמח לייעוץ ועזרה. כמו כן אשמח לרעיונות לגיוון התפריט.

הוספת תגובה

• ייעוץ בנושא תזונת פעוט בן שנה וחצי - תגובה

יעל משיח ארזי
    03/08/2011

שני שלום,
    דבר ראשון לא להתייאש
    המשיכי להציע לבנך בשר /עוף / הודו והשתדלי לאכול איתו כלומר שיאכל בחברה ולא לבד
    במקביל נסי לערבב את הפחמימות שהזכרת עם קטניות : עדשים /שעועית /אפונה /חומוסים בצורה כזאת יקבל חלבון מהצומח ויחד עם הדגנים יצור חלבון מלא. הציעי לו גם ביצה /טונה
    בסוף הכל מסתדר
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בת שלושה וחצי שבועות
    רונית
    02/08/2011

היי,
    התינוקת שלי בת 3.5 שבועות, שוקולת כ-3.5 ק"ג, ואוכלת של שעתיים- 60 סמ"ק מטרנה.
    ניסיתי להעלות לה את הכמות כדי להגדיל את המרווחים בין האכלות- אך לא הצלחתי, אחרי 60 היא שבעה ולא ממשיכה. ניסיתי למשוך את הזמן כדי שתהיה יותר רעבה ואז אולי כן תצליח לאכות יותר- אך לא הצלחתי כי אחרי שעתיים היא כבר ממש רעבה וצורחת לאוכל (גם אם אכלה מעט יותר בהאכלה הקודמת).
    מה עושים? משאירים את המצב ככה? כל שעתיים זה 10-12 האכלות ביום, זה קצת מוגזם לגילה, לא?
    תודה רבה מראש.

לקביעת תור
    סגירה
    בת שלושה וחצי שבועות

הוספת תגובה

• בת שלושה וחצי שבועות - תגובה

ד''ר נטלי שוינקלשטיין
    02/08/2011

שלום רונית,

ביתך יודעת מה טוב עבורה, ואכן היא צודקת. אכילה עם מרווחים קטנים היא הבריאה והנכונה ביותר. כך אין עומס על הקיבה, העיכול טוב יותר ויש פחות גזים.

אין סיבה לנסות להגדיל את כמות האוכל בכח, תני לה כמה שהיא דורשת.

אשמח לענות על כל שאלה נוספת

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נטלי- עוד שאלה!

רונית
    03/08/2011

היי,
    תודה רבה על התשובה המהירה.
    אבל, בטיפת חלב אמרו לי בדיוק את ההפך- שכאשר היא אוכלת כל שעתיים זה מעמיס על הקיבה והיא לא מספיקה לעכל את מה שאכלה בארוחה הקודמת, שזה גורם לגזים וכו'.
    האחות אמרה לי לעשות רווח של לפחות 3 שעות.
    כרגע- הילדה לא נראית סובלת מאוד מגזים,
    אבל לקום כל שעתיים בלילה- זה סיוט שלא יאמן (אחרי ההאכלה והרגפס וההרדמה מחדש- נותרת בערך שעה לישון עד ההאכלה הבאה...)
    מה לעשות? עד מתי זה ימשך?
    תודה רבה מראש...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נטלי- עוד שאלה! - תגובה

ד''ר נטלי שוינקלשטיין
    04/08/2011

אני חולקת על דעתה של האחות בטיפת החלב שלך. ושתדעי הדיעות אף פעם לא אחידות. אני מכירה כמה וכמה טיפות חלב שממליצים את מה שאני ממליצה.

ובכלל ידוע שגם למבוגרים אכילת מעט מזון כל 2-4 שעות היא הנכונה ביותר. כל תינוק זקוק למשהו אחר, אי אפשר להכריח תינוק לאכול יותר כדי שיהיה מרווח יותר גדול. צריך לעשות מה שהתינוק מבקש כי הוא יודע מה הכי טוב עבורו.

נכון שעבורך זה מתיש לקום כל שעתיים, אך כאמור אני לא רואה דרך להכריח את ביתך לאכול יותר. ובאופן כללי יקיצה תכופה מהשינה מונעת מוות בעריסה.

מה לעשות? כלום, רק להיות קשובה לביתך ולרצונותיה.
    עד מתי זה ימשך? יכול להישתנות מהר מאד. תינוקות גדלים ומשתנים כל הזמן.

אשמח לענות על כל שאלה נוספת

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על התגובה

ירדנה
    03/08/2011

אשמח אם תוכלו לצרף בלינק או בקובץ מסמך המעיד על כך שהטמפרטורה של המים החמים מגיעה בתוך המיכל ל100 מעלות. אני לא רוצה להציק חלילה, פשוט שמעתי מהרבה אנשים שזה לא המצב והמים לא מיגיעים ל100 מעלות. אודה מאוד לקישור למסמך רלוונטי בעניין זה.
    רב תודות מראש :)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מים
    גבריאל
    02/08/2011

שלום רב

ביתית בת 5 חודשים וחצי ומקבלת מטרנה ואני כבר ממש מיואשת מעניין הרתחת המים.

אני מודה שרוב הזמן אני פשוט מחממת ישירות במיקרוגל כמה שניות מים מינרליים שאני מוזגת לבקבוק.

ניסיתי להרתיח בקומקום החשמלי מים מינרליים אבל אחרי יומיים אני כל הזמן מוצאת את המים לא נקיים למרות שאני מקפידה על נקיון הקומקום.

זה כבר ממש מתסכל ורציתי לדעת האם תמי 4 יכול להיות פתרון טוב.

שמעתי מחברים שפשוט הכינו תמיד את הבקבוקים ישירות מהמכשיר בלי חימום או הרתחה.

אשמח לקבל חוות דעת או טיפ אחר

תודה רבה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    מים

הוספת תגובה

• בנושא תמי 4

הילה
    02/08/2011

גם אני בהתחלה לא ידעתי מה לעשות, שאלתי חברה והיא אמרה לי שהיא משתמשת בתמי 4 והקטניםבסדר גמור (:
    גם אני עם הקטנה משתמשת בתמי 4 וזה עושה את העבודה והילדה בריאה.. 555555

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תקשיבי, מיקרוגל זה גרוע

ירדנה
    02/08/2011

יש בזה קרינה. בשביל מה את צריכה את זה? אני כל דבר מחממת על הגז.
    לפי משרד הבריאות צריך להרתיח מיים למשך 2 דקות. אני למשל שמה מים מהבר של אלקטרה שהוא חדש בשוק עם מסנן מעולה למתכות כבדות שאין לאף חברה בארץ. אז אני לא ממש מקפידה ללכת לפי משרד הבריאות. גם מים רותחים מהמתקן זה מספיק לדעתי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מים - תגובה

ד''ר נטלי שוינקלשטיין
    02/08/2011

שלום תהל,

מדוע את מיואשת? תרתיחי כמות מים ותעבירי לבקבוק. כל פעם שביתך רעבה תמזגי מהמים האלו.

לגבי תמי 4 אני מציעה שתתקשרי לשאול אותם, לפי הבנתי וממה שזכור לי, המים שלהם מתאימים ויש במיוחד כפתור של מים פושרים, אך כאמור מציעה לך לבדוק מולם.

בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שירות תמי 4

הילה
    02/08/2011

שלום תהל,

המים במיכל המים החמים בברים של תמי 4 מגיעים לנקודת רתיחה, בדומה לפעולת קומקום חשמלי. לגבי מתן מים לתינוקות עד גיל שנה, אנו ממליצים לך להתייעץ עם משרד הבריאות או טיפת חלב בנושא, הם בעלי הסמכות להדריך הורים לתינוקות. תמי 4 כפופה להנחיות משרד הבריאות ופועלת בהתאם.

בברכה,

ליאת, שירות תמי 4

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אתם בטוחים? כדאי שלא תטעו אמהות...

ירדנה
    03/08/2011

לי דווקא אמרו שהמים בתמי 4 לא מגיעים לנקודת רתיחה = 100 מעלות, אלא איזה 2 מעלות פחות. אפשר הפניה למסמך/אתר שמראה שזה אכן כך?
    תודה מראש,
    ירדנה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בנושא רתיחת המים במכשיר תמי 4

ליאת תמי 4
    03/08/2011

שלום ירדנה,

המים במיכל המים החמים בברים של תמי 4 מגיעים לנקודת רתיחה, בדומה לפעולת קומקום חשמלי. ההצהרות במדריך הלקוח מתייחסות לטמפרטורת המים החמים ביציאה מהמיכל.
    לגבי מתן מים לתינוקות עד גיל שנה, אנו ממליצים לך להתייעץ עם משרד הבריאות או טיפת חלב בנושא, הם בעלי הסמכות להדריך הורים לתינוקות. תמי 4 כפופה להנחיות משרד הבריאות ופועלת בהתאם.

בברכה,

ליאת, שירות תמי 4

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על התגובה

ירדנה
    03/08/2011

אשמח אם תוכלו לצרף בלינק או בקובץ מסמך המעיד על כך שהטמפרטורה של המים החמים מגיעה בתוך המיכל ל100 מעלות. אני לא רוצה להציק חלילה, פשוט שמעתי מהרבה אנשים שזה לא המצב והמים לא מיגיעים ל100 מעלות. אודה מאוד לקישור למסמך רלוונטי בעניין זה.
    רב תודות מראש :)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תינוק בן שנה
    טלי
    01/08/2011

שלום, בני בן שנה.
    סרבן מוצקים- אוכל רק מרק שמורכב מבטטה, קישוא ומעט עוף. מדי פעם אוכל בבוקר כף גבינה (לא תמיד רוצה). כל פעם שמנסים לתת לו מוצק חדש מסרב ונועל את הפה ואם מצליחים להכניס לו לפה אז הוא מצטמרר מכך.
    מסרב לכל המוצקים האחרים שאני מציעה לו. אוכל במהלך היום 4 בקבוקים של סימילאק שלב 2 של 220 מ"ל כל אחד ובתוך כל אחד מהם 2 כפות שטוחות של דייסת קורנפלור.
    אני יודעת שאני צריכה להמשיך ולחשוף אותו למוצקים חדשים אך שאלתי היא- בגיל שנה הוא צריך כבר לעבור לסימילאק שלב 3 שהוא בטעם וניל והוא לא רוצה את הבקבוק הזה. כשאני מנסה לתת לו את הבקבוק עם סימילאק שלב 3 הוא מיד מרגיש שהטעם שונה ואז הוא מפסיק ולא רוצה את הבקבוק. מה לעשות? האם ניתן לתת לו עדיין את סימילאק שלב 2? עד מתי אפשר לתת לו? איך אפשר לעודד אותו לאכילת מוצקים?
    (יש לציין שהוא באחוזונים הגבוהים והתפתחותו תקינה).
    תודה רבה מראש!

לקביעת תור
    סגירה
    תינוק בן שנה

הוספת תגובה

• תינוק בן שנה - תגובה

ד''ר נטלי שוינקלשטיין
    02/08/2011

שלום טלי,

בנוגע לתחליף החלב, האם ניסית לערבב את שניהם תחילה כדי לטשטש את הטעם החדש?

לגבי מזון מוצק תנסי לתת לו במרקמים שונים וסוגים שונים של מזונות. אולי מזון שהוא יתפוס לבד הוא יאהב יותר כמו אפונה, תירס, שעועית מבושלת היטב, גרגרי חומוס מבושלים היטב וחצויים.

מאד חשוב שלא תראו לו שאתם לחוצים לגבי האוכל, תציעו לו לאכול, ותראו לו שגם אתם אוכלים מאותו האוכל.

לאט לאט זה ישתנה, העיקר שתמשיכו להציע מגוון.

בנוסף, לגבי דייסת הקורנפלור, הוא פחות בריא ולכן אני מציעה להחליפו בשיבולת שועל. ובכלל להציע לבנך דייסות ביתיות מדגנים מלאים כמו סולת מחיטה מלאה, שיבולת שועל, אורז מלא וכן הלאה...

אשמח לענות על כל שאלה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התעוררות בלילה לאכול
    מאיר
    01/08/2011

שלום רב לפני כשלושה שבועות התחילה הקטנה (שנה וחודש) להתעורר בסביבות אחת-שתיים בלילה ושוב בחמש בבוקר כאשר בכל השכמה היא דורשת/מקבלת בקבוק (אצלנו אופטימיל) ומסיימת את כולו עד הטיפה האחרונה ,ניסיתי לתת לה מים בהשכמות אבל היא לא מוכנה לשתות
    עד אז היא ישנה כרגיל בכל לילה משמונה עד חמש וחצי שש
    היא אוכלת מסודר בגן ובבית ,אתמול התחלתי לאחר לה את הארוחת ערב לאזור שש וחצי שבע אבל היא עדיין קמה לאכול
    עזרתכם בבקשה מה לעשות ? איך חוזרים למצב הקודם ?

לקביעת תור
    סגירה
    התעוררות בלילה לאכול

הוספת תגובה

• התעוררות בלילה לאכול - תגובה

איילת בר
    01/08/2011

שלום מאיר,

האם ביתך עד עכשיו הייתה בבית עם אמא או אבא ונכנסה לגן רק לאחרונה?
    אם כן כאשר תינוק עובר שינוי מסוג זה של כניסה למעון ישנה תקופת הסתגלות בה הוא מתעורר יותר בלילה כדי לקבל עוד קצת תשומת לב מהאם או האב.
    תקופה שחולפת.

אם זה לא המצב כדאי שתבדקו מה אוכלת במהלך היום, יכול להיות שלא אוכלת מספיק ומבקשת השלמות בלילה.

תוכל לכתוב לי מה אוכלת במהלך היום ואבחן מה ניתן לשפר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התעוררות בלילה לאכול

מאיר
    01/08/2011

איילת שלום תודה על התגובה
    הקטנה כבר שבעה חודשים בגן, לגבי האוכל שלה
    בוקר - חביתה/מקושקשת +עגבניות ומלפפון +לחם או לפעמים דייסה במקום חביתה
    צהריים -ארוחה חמה, בשר/עוף/אורז/פתיתים+פרי
    לאחת שנת צהריים לפמים פרי ולפעמים סנדוויץ
    ערב -קוטג', ירקות +חביתה, כעת התחלנו לתת לה במקום החביתה - בשרי או אורז וכו' (כדי שלא תאכל 2 ביצים ביום)
    להבנתי מהגננת היא אוכלת מספיק ובדר"כ יש השלמה פעם ביום עם תחליף החלב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התעוררות בלילה לאכול - תגובה

איילת בר
    03/08/2011

שלום מאיר,
    ממליצה להמשיך לתת ארוחות קלות בערב ולוותר על התפריט הבשרי.
    אם אוכלת בשר בצהריים אין צורך לאכול גם בערב.

תעשיר לה את המזון בשמנים טובים מסוג - אבוקדו, טחינה, שקדה (שקדים טחונים בלבד)
    כדאי לתת דגנים כמו כוסמת, קינואה, אורז מלא, פסטה.
    ניתן לתת דייסות ביתיות מסוג סולת , קוואקר, אורז על בסיס חלב שקדים.
    רצועות ירקות כמו גזר, בטטה, קישוא , פרחי ברוקולי כרובית בתוספת אפונה ובורגול.
    יש אין סוף אפשרויות חשוב לגוון כמה שיותר.

בעיניין ההתעוררות בלילה יכולות להיות כמה סיבות.
    ראשית תינוקות משתנים כל הזמן ויכולים להפתיע אותנו עם השינויים המהירים שעוברים.

יכול להיות שהתחילה ללכת לאחרונה ועצם השינוי גורם לה להתעורר בלילה.
    אפשרות נוספת היא החום - השבועות האחרונים מאוד חמים ויש סיכוי שמתעוררת משום שחם לה ונוח לה להרדם שוב עם בקבוק.
    ויכול להיות שבאמת צריכה השלמת מזון.

אם אפשר תאפשר לה מנה אחת בלילה ושאר הפעמים שתשתה מים. כמובן אם אפשרי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תינוקת בת שנה שלא אוכלת מוצקים
    אור
    01/08/2011

שלום,
    יש לי תינוקת שלפני שלושה שבועות חגגה שנה.
    מאז שהיא נולדה היו לי בעיות האכלה איתה, היא הייתה פולטת ומקיאה המון אבל אובחנה עם ריפלוקס קל בלבד.
    שהגענו לשלב הטעימות, נתקלתי בסירטב צורם,
    בשלב מאוחר יותר היה שיפור קל והיא הייתה מסכימה לאכול גרבר (סירבה לפירות טחונים טבעיים) וכן הייתה אוכלת מרק טחון עם עוף וירקות
    עם זאת סירבה לעבור למוצקים, והבעיה העיקרית שהיא לא מוכנה לנסות בכלל דברים אחרים, כל המעה נגמרת בבכי וצרחות.
    אני מציעה לה ולרטב גם נותנת לה לבד להתעסק עם האוכל וכלום, האוכל ישר ייזרק, אפילו לא גרגיר נכנס לפה.
    לפני שבועיים שלושה גם את המרק הטחון הפסיקה לאכול, ומוכנה לאכול רק בקבוקים ומעדני גבינה ויוגורט.
    שוב אני אחזור ואגיד שאני נותנת לה להתנסות לבד וכל פעם עם משהו אחר, אבל כלום כלום לא מובל לכיוון הפה.
    הפתרון של רופאת הילדים שלה היה להרעיב אותה ולתת שני בקבוקים ביום בלבד אחד בבוקר ואחד בלילה ובשאר היום לתת לה לרעוב עד שהיא תסכים להכניס לפה.
    אבל גם שהיא רעבה היא לא תכניס לפה היא פשוט בוכה.

אני אובדת עיצות, לא יודעת למי כדאי לפנות לעזרה, הייתי כברכ אצל דיאטנית וביום חמישי הולכים שוב, אבל מה להכין לה ומה להציע לה אני יודעת, אבל כיצד לגרום לה לאכול זה מה שאני לא יודעת, מי יכול לעזור, למי כדאי לפנות?
    צריך לציין גם שהתמ"ל שהיא אוכלת מותאם לילדים רק עד גיל שנה - זה נוטרה מיגן, היא לא אלרגלית לחלב אבל כן הייתה אלרגית למטרנה, וזה שזה לא מותאם לגילה עוד יותר מטריד אותי..
    אודה לכל תשובה או הכוונה

הוספת תגובה

• תינוקת בת שנה שלא אוכלת מוצקים - תגובה

איילת בר
    01/08/2011

שלום אור,
    מהתשובה של הרופא ניתן להבין כי אין בעיה פיזיולוגית שמונעת ממנה לאכול מוצקים.
    מאמינה כי לא כדאי להרעיב אותה מהסיבה שתינוק רעב לא ירצה להתעסק עם אוכל מוצק אלא ידרוש להשביע את רעבונו בבקבוק.

ממליצה לך להוריד קצת את ההתעסקות במזון מוצק ולאפשר לה התנסות תוך כדי הארוחות שאתם אוכלים.
    לדאוג להושיב אותה איתכם בארוחות הערב ,אם אפשר גם במהלך היום ולתת לה לאכול באופן עצמאי. לא להתרגש אם לא אוכלת כמויות גדולות ולהשלים עם התמ"ל.
    בגילה יכולה לאכול כל מה שאתם אוכלים ולכן אל תכיני עבורה אוכל במיוחד כדי שלא תתאכזבי כל פעם מחדש שלא אוכלת.

אם אוהבת גרגבר תוסיפי לה כפית שקדיה פנימה וכך תהיה בטוחה שקבלה גם שומנים טובים ומעט חלבון.
    תוכלי לתת לה כריך קטן ביד עם אבוקדו או טחינה, רצועות ירקות רצועות פירות - כמובן בהשגחה מלאה.

חשוב כל הזמן לנסות ולא להתייאש.
    ממליצה לך לעשות ניסיון שאדם אחר כמו אבא, סבתא, מטפלת או חברה יתן לה מוצקים ולבחון האם אוכלת יותר.

וכמובן הכי נכון לפנות לייעוץ מקצועי ואת בדרך הנכונה.

מבינה את הדאגה שלך אך יחד עם זאת כדאי להוריד קצת את ההתעסקות באוכל.
    ולתת לה את הזמן שלה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה על התשובה

אור
    01/08/2011

אבל את כל מה שציינת אני עושה
    נותנת לה לאכול איתנו, שמה לה על צלחת והכל פשוט נזרק, היא לא מכניסה גרגיר לפה,
    לא ציינתי מקודם אבל גם את הגרברים כבר מזמן מסרבת לאכול.
    כמו שציינתי הדברים היחידים שהיא אוכלת זה תמ"ל ומעדני גבינה.
    היא גם מתראה כל יום עם ילדים שאוכלים סביבה ועדיין לא מכניסה כלום לפה..
    קבענו תור לקלינאית תקשורת, לא יודעת עד כמה זה יעזור.
    יש לציין שמדובר בילדה מאוד מפותחת מבחינה שפתית, היא כבר אומרת הרבה מילים מכוונות וקשקשנית לא קטנה..ומאוד מאוד דעתנית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה על התשובה - תגובה

איילת בר
    01/08/2011

האם את מעדני הגבינה אוכלת בשמחה, בכפית?

אם כן תוכלי להכין לה מעדנים ביתיים אכותיים.

תוכלי להכין דייסת קוואקר או אורז על בסיס מים.להוסיף 1-2 כפיות שקדיה. ניתן להמתיק מעט סילן - לא חובה. תקררי ותגישי כמעדן.

לגבי ההתנהלות היומיומית כדאי באמת לקבל יעוץ מקצועי ניתן גם ע"י נטורופת וכך תוכלי לקבל הדרכה הורית מעמיקה יותר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה, אנסה את עניין המעדנים

אור
    01/08/2011

הבייתיים..

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה