פורום תזונת תינוקות - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• דגני בוקר
    יעל
    21/08/2011

שלום,
    בתי בת שנתיים וחדשיים
    אני מקפידה לתת לה ארוחות מזינות ועכשיו בקיץ זה נורא קל לתת קורנפלקס כארוחת בוקר והיא מאוד נהנת מזה.
    1. אצלי בבית אני מחזיקה רק ברנפלקס או סובין ללא תוספת סוכר, האם זה מזין כארוחה לילדים?
    פעם אמרו לי שיותר מידי סיבים מונעים ספיגה של ויטמינים אז אני תוהה אם זה מתאים לילדים. בנוסף אני לא משוכנעת אם יש בפנים במקום סוכר ממתיקים מלאכותיים או רעות חולות אחרות..
    2. אם ברנפלקס לא מומלץ, את יכולה להמליץ לי בבקשה על דגני בוקר לילדים שיהוו ארוחה בריאה לבתי? או שפשוט באופן כללי דגני בוקר מתועשים הם לא ארוחה מזינה לילדים ועדיף לא לתת אותם?
    אשמח לדעת אחת ולתמיד..
    תודה רבה ויום טוב,
    יעל

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    דגני בוקר

הוספת תגובה

• דגני בוקר - תגובה

יעל משיח ארזי
    21/08/2011

יעל שלום
    ישנם דגני בוקר המכילים כמות קטנה יותר של סוכר כדוגמת ברנפלקס רגיל, קורנפלקס רגיל צהוב, ציריוס הפשוט ניתן לתת עם חלב או עם יוגורט כארוחת בוקר
    הברנפלקס לא מכיל כמות גדולה מידי של סיבים
    כמובן שתחליף מוצלח יותר היא דייסת קוואקר או פרוסת לחם מלא עם גבינה/ טחינה/ שקדייה וכדומה
    בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מעבר מהנקה לתמ"ל
    הדר
    21/08/2011

שלום,
    בני בן ארבעה חודשים ועד כה הוא ינק בלבד. היום התחלתי עם מוצקים (תפו"א שתי כפיות). נכון להיום הוא יונק כל שעתיים במהלך היום ובלילה מתעורר פעם אחת. בעוד מס' ימים הוא יכנס למשפחתון, ולכן אני מעוניינת לשנות את התזונה. (המשקל שלו 6.700).
    אני מעוניינת להמשיך להניק כאשר הוא יהיה איתי (בבוקר ובערב).
    1. כיצד אני בוחרת את התמ"ל?
    2. כמה ארוחות ביום? ומהי הכמות?
    3. לגבי מוצקים - רצוי להתחיל בגיל ארבעה חודשים או חצי שנה? מתי מגדילים את כמות המוצקים?
    לתשובתכן אודה,
    הדר

לקביעת תור
    סגירה
    מעבר מהנקה לתמ"ל

הוספת תגובה

• מעבר מהנקה לתמ"ל - תגובה

יעל משיח ארזי
    22/08/2011

הדר שלום
    בגיל 4 חודשים עדיין התזונה מורכבת כמעט כולה מתמ"ל / הנקה וטעימות המוצקים
    בעיקרון משרד הבריאות קבע שמומלץ להתחיל בגיל 4 חודשים אבל גם אם תחליטי שאת מעדיםה לחכות עד גיל 5 או 6 חודשים אין בכך רע לכי לפי התעניינות התינוק והרצון לשתף פעולה, אם הוא מתלהב לנסות כבר עכשיו אז תזרמי איתו.
    ואז משלבים בהדרגה קודם ארוחה אחת של עד 2 כפות פרי/ ירק מרוסק כל פעם להציג סוג אחר ולאחר מכן אפשר לשלב (קישוא/ גזר/ תפו"א/בטטה /תפוח מבושל /בננה/ אבוקדו)
    לאחר שבוע של נסיונות מוצלחים אפשר להוסיך ארוחת טעימות נוספת ולאחר חודש של 2 ארוחות טעימות מוצלחות אפשר להוסיף גם את השלישית
    ניתן כמובן להוסיף גם דייסה לתינוקות / עוף/ הודו / שמן קנולה
    לגבי התמ"ל אין לי העדפה לגבי אחת החברות כולן נותנות את התחליף הטוב ביותר לחלב אם במידה ובחרת לוותר על חלב שאוב או הנקה.
    לגבי מספר הארוחות ביום על גבי האריזה של שלב1 של התמ"ל מופיעה כמות התמ"ל והמים שאת צריכה לתת על פי משקל התינוק אני מעריכה שתצטרכי לתת 3 כפיות תמ"ל עם 180 מ"ל מים והם יחליפו את זמני ההנקה
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם לדלל לה עד שזה יהיה מים בלבד או להחליף לה בשלב כלשהו לאוכל מוצק?
    שרית
    21/08/2011

שלום!
    בתי המקסימה בת שנה וארבעה חודשים ואני רוצה לגמול אותה מהתמ"ל של הבוקר...
    התחלתי לדלל לה אותו והגעתי כבר ל-כפית וחצי על 180מ"ל.
    היא עדין שותה את הכל- כי היא נורא צמאה אחרי הלילה, השאלה האם לדלל לה עד שזה יהיה מים בלבד או להחליף לה בשלב כלשהו לאוכל מוצק?
    בנוסף- יש לכן רעיון לארוחת בוקר קלילה, שתתאים להורים עסוקים שצריכים להגיע לעבודה בבוקר ושתחליף את התמ"ל עד לארוחת בוקר הרצינית- בערך ב9 בבוקר?

הוספת תגובה

• גמילה מתמ"ל - תגובה

ד''ר נטלי שוינקלשטיין
    21/08/2011

שלום שרית,

במקום דילול תחליף החלב תתני לביתך חלב צמחי כמו חלב שקדים, חלב שיבולת שועל, חלב סויה אורגנית, חלב אורז מלא. ואת יכולה להכין גם בבית את החלב מאגוזי מקדמיה, אגוזי ברזיל וכן הלאה...

את פשוט טוחנת רבע כוס מהמזון שאת בוחרת להכין ממנו חלב עם כוס וחצי מים + ממתיק טבעי כמו סירופ מייפל טהור טוחנת ומסננת עם חיתול בד והנה לך חלב צמחי ביתי ומזין.

בארוחת הבוקר מומלץ לתת או דייסה מדגן מלא ביתי כמו דייסת שיבולת שועל/סולת מחיטה מלאה + פרי יבש או שייק פירות או פשוט פירות חתוכים ואפשר להעשיר את הפירות בחמאת שקדים מלאים או שומשום מלא.

אשמח לענות על כל שאלה נוספת

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה!

שרית
    23/08/2011

יקירתי, אם תוכלי לתת לי רשימה של אוכל שאפשר לקנות בסופר ולא בכל מיני חנויות טבע זה יהיה ממש נחמד...
    אני לא מבינה בכל מיני "חלבים" צמחיים ואני מעדיפה לתת לה אוכל מוצק ולא שוב להסחב עם בקבוקים אלא להעביר אותה לאוכל של גדולים, אחרת הייתי פשוט ממשיכה את התמ"ל עד אינסוף...:)
    האם הגיוני שהיא לא תאכל אוכל מוצק עד בערך 8.30-9.00 בבוקר, אם היא קמה בערך בשבע וחצי? אני רוצה לתת לה משהו קל שיהיה לה מספיק עד לשעה הזו אבל עדיין לא יכביד מדי על ההתארגנות בבוקר.
    תודה שוב:)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה! - תגובה

ד''ר נטלי שוינקלשטיין
    24/08/2011

בבדאי שהמטרה הסופית היא להחליף את החלב בארוחת בוקר. אך כרגע כדי שיהיה לה יותר קל ועל הדרך להזין אותה במרכיבים טובים אני ממליצה על חלב צמחי.

אם את לא מעוניינת את יכולה להתחיל להכין לה את ארוחות הבוקר שהמלצתי לך: דייסות, שייק פירות, או פשוט פירות חתוכים עם ממרח שקדייה.

כל מה שכתבתי לך אפשר למצוא גם בסופר מרקט רגיל. היום בכל סופר יש מחלקה אורגנית וגם באלו שלא אורגניים לרב ניתן למצוא.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בן 6 חודשים סובל מעצירות כשאוכל ירק
    ליטל אוטמזגין
    21/08/2011

שלום רב
    בני בן 6 חושים התחיל לאכול ירקות ופירות בתוספת להנקה .
    מנסיונות רבים עולה כי הירקות גורמים לו לעצירות קשה מאוד .
    המרק ירקות מכיל תפוח אדמה גזר קישור דלעת ובטטה, ניסיתי להוריד את התפוח אדמה אך ללא הצלחה .
    אודה לעזרתכם .
    תודה

הוספת תגובה

• בן 6 חודשים סובל מעצירות כשאוכל ירק - תגובה

ד''ר נטלי שוינקלשטיין
    21/08/2011

שלום ליטל,

אין סיבה שהמרק יגרום לו לעצירות.

המלצותיי:

לדאוג שישתה מספיק מים בין הארוחות.
    + תקחי גם את וגם הוא פרוביוטיקה ללא לקטוז.

תעדכני אותי מה קורה בהמשך
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תפריט לתינוקת בת שנה ללא שיניים
    נעמה
    21/08/2011

שלום,
    הבת שלי בת 11.5 חודש, אוכלת 3 ארוחות מוצקים ביום (בוקר דייסה עם או בלי פירות, צהריים מרק ירקות לפעמים עם עוף, אחה"צ פירות). הבנתי שמגיל שנה מומלץ לעבור לתפריט מגוון יותר ופחות ארוחות מטרנה (הפסיקה לינוק לפני כחודשיים). עדיין לא יצאו לה שיניים, וגם לא לוקחת מזון לפה, אבל אוכלת יפה את המרוסקים. אני מתלבטת אילו מאכלים כדאי להוסיף לתפריט, האם חשוב להתחיל לתת מוצרי חלק והאם חשוב שתאכל יותר מ-3 ארוחות מוצקים ביום.
    תודה

הוספת תגובה

• תפריט לתינוקת בת שנה ללא שיניים - תגובה

יעל משיח ארזי
    21/08/2011

נעמה שלום
    אחרי גיל שנה ביתך יכולה לאכול כבר הכל
    אפשר לגוון במרקמים כל עוד חותכים לחתיכות קטנות ומגישים מזון רך, גם החניכיים יכולים לשמש כשיניים בינתיים. צרפו אותה לארוחות שלכם ותנו לה לטעום.
    נסי להוסיף גם ארוחות ביניים של פרי / גבינה/ יוגורט /חתיכת לחם עם טחינה וכו'
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טעימות לתינוק
    גליה
    20/08/2011

ילד בן 4.5 חודשים, התחיל טעימות, לא מת על זה אבל משתף פעולה.
    מתי אפשר לתת לו טעימה של טחינה/ שקדיה?
    מתי אפשר (ואיך) לתת טעימה של קטניות / דגנים?
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    טעימות לתינוק

הוספת תגובה

• טעימות לתינוק - תגובה

יעל משיח ארזי
    20/08/2011

גליה שלום
    טעימות של דייסת דגנים ניתן כבר מההתחלה, אורז ומוצרי חיטה מגיל 6 חודשים. קטניות כמו אפונה / עדשים /שעועית / חומוס וטחינה גולמית מגיל 8 חודשים. כנ"ל לגבי שקדיה.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אני צריכה סדר בבלאגן
    אתי
    20/08/2011

היי,
    אני מבולבלת, צריכה הכוונה :)
    יש לי בן בגיל 7.5 חודשים. שוקל 10 ק"ג גובה 73 ס"מ.
    הוא ניזון מהנקה מלאה ואני מנסה לתת לו מוצקים. עד כה הוא ניסה המון דברים, אכל מגוון רחב (אבוקדו, טחינה, ביצה, ירקות, פירות, פסטה, קציצה...). הוא לא מוכן לאכול טחון לא מוכן לאכול מרק של תינוקות :) אלא רק מעוך ומעדיף אוכל שלנו. הוא לא אוכל מנות שלמות אלא כמעט תמיד צריך גם הנקה.
    הוא יונק/ אוכל כל 4 שעות. גם ביום וגם בלילה. אני לא מצליחה להבין איך לעבור מסדר יום של ארוחה כל 4 שעות לסדר יום של ארוחות מסודרות (7.00 הנקת בוקר, 9.00 ארוחת פירות, 12.30 ארוחת צהריים, 17.30 ארוחת ערב ו19.00 הנקה). האם להפסיק להאכיל לפי שעות ופשוט להתחיל עם סדר יום כזה? אולי בגלל המרווחים האלו הוא לא אוכל מנות שלמות?
    אשמח לעצות והכוונה איך לעשות את השינוי.
    תודה
    אתי

לקביעת תור
    סגירה
    אני צריכה סדר בבלאגן

הוספת תגובה

• אני צריכה סדר בבלאגן - תגובה

יעל משיח ארזי
    20/08/2011

אתי שלום
    מתי התחלת עם הטעימות ?
    בהדרגה כמות האוכל המוצק עולה ובהדרגה כמות ההנקה יורדת.
    בערך חודש מהתחלת הטעימות אפשר כבר לשלב 3 ארוחות של טעימות בוקר צהריים וערב כאשר בהתעוררות , אחר הצהריים ולפני השינה / בלילה לתת הנקה.
    אך יש ללכת לפי ההתקדמות האישית של בנך ולהגדיל כמויות באופן הדרגתי
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• צריכה סדר בבלגן

אתי
    20/08/2011

זה הענין, שהתחלתי טעימות כבר לפני חודש וחצי והוא נשאר בשלב הטעימות- לא מצליחה להגיע לארוחות מלאות איתו.
    חוץ ממרקים הוא אוכל הכל ונהנה מאוכל, אבל אחרי כמה כפיות הוא עושה תנועה של צמרמורת ולא רוצה יותר. אני לא רוצה להלחם איתו. כשהוא מתנגד אני מפסיקה כדי לשמור על חויה חיובית מהאוכל.
    אני אתחיל כמו שאמרת לתת לו 3 פעמים ביום באופן עקבי מנות שלמות ומקוה שלאט לאט הוא יאכל כמות מלאה.
    יש לך עוד עצות?
    תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• צריכה סדר בבלגן - תגובה

יעל משיח ארזי
    20/08/2011

אתי שלום
    הצעתי הטובה ביותר היא לאכול איתו, אם יראה אותך או את המשפחה אוכלת סיכוי גבוה יותר שירצה גם. נסי לאכול את האוכל שלו איתו ספקי דוגמה אישית, כמובן אל תתייאשי והמשיכי להציג את המזונות והשלימי לאחר מכן לפי התורך בהנקה אך קודם הציעי את האוכל המוצק
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עלייה במשקל לתינוק בן 5 חודשים
    ענבל
    18/08/2011

היי,
    הייתי היום בטיפת חלב עם בני בן ה-5 חודשים ושבוע לשקילה והתפתחות.
    הוא נולד בשבוע 38 במשקל 2.400 מה שמיקם אותו באחוזון ה-5 ומאז ועד היום עלה בהדרגה והגיע למשקל 7.760 באחוזון ה-50 (האורך שלו עלה בהתאמה והיום הוא 66 ס"מ גם באחוזון ה-50 וביחס ביניהם הוא גם באחוזון ה-50).
    הוא סובל מריפלוקס ואוכל אנפמיל מגיל חודש וחצי מה שגרם לו לעצירות ושום דבר טבעי לא ממש עזר...

לפני שבועיים בהתייעצות עם נטורופתית בבית טבע התחלתי לתת לו מעט דייסה בכפית שמורכבת מ 30 מ"ל משקה שיבולת שועל אורגני+ כפית שיבולת שועל טחונה+ חצי כפית נבט חיטה+ כפית ממרח שקדים טהור ולאט לאט העלייתי את הכמות ל-100 מ"ל ואת שאר המרכיבים בהתאמה והוספתי בהדרגה חצי תפוח במקום בקבוק אנפמיל של 210 מ"ל.
    הוא ממש אוהב את זה וגם היציאות שלו השתפרו פלאים ובמקביל אוכל פחות תמ"ל בשתיי הארוחות שאחרי הדייסה כך שהוא אוכל ביום 4 ארוחות שהן בערך 700-750 מ"ל תמ"ל+100מ"ל דייסה עם חצי תפוח בשעות הבוקר המאוחרות (אציין שהבייבי ישן בלילה 12 שעות כבר מגיל חודשיים וגם במהלך היום הוא ישן שעה וחצי בבוקר ובצהריים ו-40 דקות לפני ארוחת הערב...)

כשסיפרתי לאחות בטיפת חלב היא הסתכלה עלי כאילו נחתתי מהירח ואמרה שהיא בחיים לא שמעה על דייסה כזאת ושזה מאוד חריג ואני ממש מבוהלת ומבולבלת... : (

האם עשיתי משהו לא בסדר?
    ייתכן שזה מכיל יותר מידי קלוריות בשבילו?
    כמה הוא אמור לאכול בשלב הזה?

(אציין שגם אני וגם האבא המאושר בעלי מבנה גוף מלא)

תודה על התייחסותכן המהירה
    שיהיה סופ"ש נפלא
    ענבל

הוספת תגובה

• עלייה במשקל לתינוק בן 5 חודשים - תגובה

ד''ר נטלי שוינקלשטיין
    18/08/2011

שלום ענבל,

זה שהאחות מטיפת חלב לא שמעה על דייסה כזו לא אומר שהיא לא טובה.
    הדייסה נשמעת מעולה, מאד מזינה!

תוספת המלצה שלי היא לגוון בסוגי הדגנים כלומר: לא לתת כל יום רק שיבולת שועל אלא לגוון יום סולת מחיטה מלאה, יום שיבולת שועל יום פתיתי כוסמין. וכן הלאה....
    וניתן גם לגוון בסוגי החלב: חלב שקדים, חלב אורז מלא וחלב שיבולת שועל.

לגבי הריפלוקס, זה לא דבר טבעי ולדעתי חובה לטפל בזה. ככל שתורידי מהתחליף חלב רב הסיכויים שגם הריפלוקס יעבור. אז ככל שהחודשים יעברו תנסי להוסיף יותר ויותר מזונות מוצקים וכמה שפחות מהתחליף חלב.

אני מאד ממליצה שתיהיי במעקב אצל נטורופתית על מנת להתאים לו באופן אישי תפריט בריאותי.

אשמח לענות על כל שאלה נוספת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סודה לשתייה במקום אבקת אפיה

אמא
    24/09/2011

היי נטלי,

אפיתי שוב את עוגת התפוזים שלך ורציתי להחליף את שקית אבקת האפייה בסודה לשתייה כפי שציינת, אך לא ברור לי מה היחס?
    כמה סודה לשתיה אני צריכה להוסיף במקום השקית של אבקת האפיה?

תודה רבה (-:

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סודה לשתייה במקום אבקת אפיה - תגובה

ד''ר נטלי שוינקלשטיין
    30/09/2011

אותה הכמות :) חג שמח

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מתכון בריא לעוגת סולת
    אמא
    18/08/2011

היי,

אשמח אם תוכלו לתת מתכונים בריאים לעוגות.
    מה לעשות הילד נחשף בגן לעוגות ומבקש כאלה גם בבית.
    אני מעדיפה לעשות לו עוגות בריאות.
    קניתי סולת מלאה, יש גם קמח כוסמין בבית - חסרים לי רק מתכונים (-:

תודה רבה.

לקביעת תור
    סגירה
    מתכון בריא לעוגת סולת

הוספת תגובה

• מתכון בריא לעוגת סולת - תגובה

ד''ר נטלי שוינקלשטיין
    18/08/2011

בן כמה בנך?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בן שנה ושמונה - תודה רבה

אמא
    18/08/2011

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• 2 מתכונים לעוגות

ד''ר נטלי שוינקלשטיין
    18/08/2011

2 מתכונים שלי לעוגות ללא ביצים וחלב:

ניתן להכין אותם גם מקמח כוסמין

עוגת תפוזים

מצרכים לעוגה אחת בקוטר תבנית עגולה 20:

3 כוסות קמח מלא
    3 תפוזים סחוטים
    1 תפוז מגורד
    כוס ורבע סוכר קנים
    2 כפות פשתן טחון
    כוס מים בטמפרטורת החדר
    כפית תמצית וניל
    חצי כוס שמן קנולה מכבישה קרה
    חבילה אחת של אבקת אפייה

הוראות הכנה:

לחמם תנור על 180 מעלות.
    לערבב טוב את הסוכר, השמן, פסיליום, זרעי פשתן והמים.
    להוסיף את שאר המרכיבים ורק בסוף את הקמח ולערבב עד למרקם אחיד.
    לשמן בשמן קנולה תבנית עם חור באמצע ולשפוך לתוכו את העיסה.
    לאפות בין 30 דקות ל-40 דקות (בכל תנור זה משתנה). לבדוק עם קיסם ארוך אם העוגה לא רטובה מבפנים ולהוציא.

מתכון לעוגת לימון קוקוס:

מצרכים לעוגה אחת ארוכה:

2 כוסות קמח מחיטה מלאה

כוס סוכר דמררה

שליש כוס שמן קנולה מכבישה קרה

2 לימונים סחוטים

1 קליפה מלימון מגורדת

חצי חבילה אבקת אפייה

1 כוס מים

רבע כוס קרם קוקוס

3 כפות זרעי פשתן שלמים

מעט תמצית וניל איכותית

5 כפות שבבי קוקוס

לסירופ:

חצי כוס מים

3 כפות סוכר

חצי לימון סחוט

הוראות הכנה:

לחמם תנור מראש ל-190 מעלות.

לטחון את זרעי הפשתן עם מים. לערבב את כל המרכיבים יחד כולל זרעי הפשתן והמים.

לשמן תבנית ולהכניס לתנור למשך 45 דקות או עד שהקיסם יוצא יבש.

לחמם את הסירופ עד שהסוכר נמס.

כשהעוגה מוכנה לחורר אותה לאורכה עם קיסמים ואז לזלוף את הסירופ ומעל את שבבי הקוקוס.

בהצלחה! וחיזרי לספר איך יצא.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עוגת תפוזים טעימה - תודה רבה

אמא
    26/08/2011

תודה רבה!
    עשיתי את עוגת התפוזים ממש לפי המתכון לכל מרכיביו ויצא ממש מוצלח.
    העוגה יצא מאוד דחוסה ויחסית כבדה, האם אמור לצאת ככה?

בנוסף באופן ההכנה כתבת: "לערבב טוב את הסוכר, השמן, פסיליום, זרעי פשתן והמים." אבל ברכיבים לא ראיתי "פסיליום" ואין לי מושג גם מה זה.

האם יש עוד דברים שאני יכולה לעשות עם הפשתן הטחון שקניתי (קניתי שקית גדולה)?

שוב תודה (-:

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עוגת תפוזים טעימה - תודה רבה - תגובה

ד''ר נטלי שוינקלשטיין
    27/08/2011

היי אמא,

מתנצלת שלא הורדתי את הפסיליום מהוראות ההכנה. במקור יש גם פסיליום אבל הורדתי את זה כשהעתקתי לך את המתכון מכיוון ששמעתי מאנשים שניסו את המתכון שלא חייבים אותו (אך שכחתי להוריד גם מהוראות ההכנה).

בכל אופן העוגה יחסית דחוסה כן, כי אין בה ביצים. אם את רוצה אותה יותר אוורירית חשוב לנפות את הקמח ולהוסיף אבקת סודה לשתייה במקום אבקת אפייה (היום אין לי בכלל בבית אבקת אפייה אלא רק סודה לשתייה).

את זרעי הפשתן עדיף לקנות שלמים ולטחון בבית כך הם שומרים על האומגה 3 שלהם טוב יותר. אך בנוגע לבישול זה לא ממש משנה כיוון שאומגה 3 גם ככה נהרסת בחום.

אז לעוגות ועוגיות את יכולה להישתמש בהם ללא בעיה על אותו העיקרון כאשר את רוצה תחליף לביצים.

בעיקרון את יכולה להישתמש בזרעי הטחונים גם מעל לסלט, גרנולה, וכו'... כתוספת סיבים תזונתיים אך לא הייתי מסתמכת על כמות האומגה 3 שם וכאמור, אני ממליצה שבפעם הבאה אם תקני תעדיפי לקנות אותם שלמים.

תודה שעידכנת לגבי העוגה....

שבת שלום :-)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם העוגות מתאימות גם לגיל שנה?

יערה
    27/08/2011

היי,
    האם מתאים גם לגיל שנה או שלא מומלץ?

תודה,
    חנה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם העוגות מתאימות גם לגיל שנה? - תגובה

ד''ר נטלי שוינקלשטיין
    27/08/2011

מתאים גם לגיל שנה, אך כמובן שכדאי להציע כמה שפחות. כי עדיין למרות שמדובר על קמח מלא יש בעוגות סוכר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תינוק 5 חודשים לא מוכן לאכול תמ"ל
    מיכל
    18/08/2011

בני בן 5 חודשים אוטוטו מתחיל מעון ויצו ולכן אני נדרשת להרגיל אותו לתמ"ל, מרק ופירות. אלא שהוא לא מוכן לאכול שום דבר מאלה, רק הנקה. בפעם-פעמיים ראשונות הוא הסכים, עכשיו הוא מסרב בכל תוקף. ניסיתי גם בקבוק וגם האכלה בכפית הוא לא מוכן. ניסיתי לתת למישהו אחר שיאכיל (אבא/חמות), הוא לא הפסיק לבכות. אני נורא מודאגת, מה יעשו איתו בגן? כשהוא לא אוכל הוא לא נינוח ובוכה כך ששביתת רעב עד שאגיע מהעבודה תהיה מלווה בסבל גדול עבורו. הוא גם דיי רזה (6.300) כך שלאבד במשקל קריטי עבורו. יש לי שבועיים עד תחילת הגן, מה אעשה?
    המון תודה
    מיכל

הוספת תגובה

• בעיה דומה

איריס
    18/08/2011

גם אני סבלתי מסרבנות לאוכל ואצלי הילדה עוד יותר קטנה משלך (4.300). אצלי זה התגלה כשיניים הרופא המליץ לתת את הפורמולה מקוררת כלומר ממש מהמקרר ואם זה לא עוזר להוסיף לה רבע עד חצי כפית סוכר כי אוכל חם וחמוץ מאוד כואב להם בגלל זה הם לא רוצים לאכול. ואני מוכרחה להגיד שהילדה שאבה את הבקבוק ישר :)
    עוד סיבה שיכולה להיות זה סוג הבקבוק, תנסי אולי סוג אחר של בקבוק הילדה שלי אוהבת את בי פרי ונאק ולא מוכה לקחת את בקבוקי מאמ. שווה לנסות לקנות בקבוק עם פטמה שונה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הכנסתי את האוכל למקרר

מיכל
    18/08/2011

מיהרתי להכניס את האוכל למקרר, מקווה שזה יעזור. ניסיתי לתת דייסת וניל וגם לא רצה. אני בהחלט אנסה עם סוכר, מיואשת... בהתייחס לפטמות, ניסיתי כמה פטמות, וזה לא הלך. אגב, הוא גם מסרב למוצץ.
    המון, המון תודה
    מיכל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תינוק 5 חודשים לא מוכן לאכול תמ"ל - תגובה

יעל משיח ארזי
    18/08/2011

מיכל שלום,
    האם ניסית לתת גם חלב שאוב בבקבוק?
    חשוב מאוד להמשיך לנסות כל פעם קצת ולא להתייאש בסוף יסכים.
    לגבי הטעימות בגיל 5 חודשים, הטעימות רק מתחילות המשיכי להציג סוגי ירקות ופירות שונים לא תמיד מצליח מיד, בכל זאת מדובר בדבר חדש
    חשוב לא להתייאש ולהמשיך לנסות בלי להראות סימני מצוקה תוך כדי
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דייסות לגיל 5 חודשים
    איריס
    18/08/2011

מכל ההנחיות החדשות דבר אחד לא ברור לי. אמרו לתת דייסות כבר מגיל 4 חודשים.
    האם הכוונה לתת בטעימות (עד 2 כפיות) או שניתן לתת כארוחה.
    בנוסף אני מעוניינת להכין את הדייסות לבד ולא לקנות את הדייסות המוכנות כי אני רוצה
    לדעת מה בדיוק יש לי בדייסה. אשמח לקבל הוראות הכנה לגבי הדייסות (על בסיס מים. חלב תיבול אפשרי)

לקביעת תור
    סגירה
    דייסות לגיל 5 חודשים

הוספת תגובה

• דייסות לגיל 5 חודשים - תגובה

ד''ר נטלי שוינקלשטיין
    18/08/2011

שלום איריס,

בגיל ארבעה חודשים עד שישה חודשים מדובר על טעימות. אני אפילו ממליצה לדחות את זה לחמישה חודשים אך חשוב שאת תחליטי לפי איך שמרגיש לך. אם את מרגישה שהוא מוכן לכך (לא סובל מגזים או בעיות ביציאות) אז תתחילי לתת את הטעימות מהדייסה.

לגבי דייסה ביתית, אני בעד והנה מתכון:

דגן מלא כל שהוא: שיבולת שועל, סולת מחיטה מלאה, אורז מלא, דוחן, פתיתי כוסמין.
    חלב צמחי: שקדים, שיבולת שועל, אורז מלא

את בוחרת אחד מכל אחד על אש גבוהה שמה סיר קטן עם החלב ולפני שהחלב מתחמם שמה את הדגן ומערבבת היטב. לאחר שרתח מספר שניות מורידה מהאש וממשיכה לערבב עוד 2 דקות. והדייסה מוכנה.

אני מאד ממליצה לטחון את הדגן בבית לאבקה כדי שיהיה במרקם חלק.

אשמח לענות על כל שאלה נוספת

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ארוחת צהרים בחוץ
    משה
    18/08/2011

בני בן שנה ו-4 חודשים. הוא מאד פעיל וקשה לו לשבת במקום אחד, אפילו בארוחת צהרים.
    לכן, הרבה פעמים, אני מתחילה להאכיל אותו בבית אבל אח"כ (ולפני שסיים כמות סבירה) הוא רוצה לצאת החוצה (בית פרטי). ואז אני מאכילה אותו בחוץ, בין לבין המשחקים שלו, הוא מגיע לאכול כפית או ביס. קורה לפעמים שארוחת צהרים אורכת שעה. שאלתי היא האם האוכל בזמן הזה לא מתקלקל בחוץ ?
    (אנחנו יושבים בצל, לא בשמש, אבל בכל זאת)

לקביעת תור
    סגירה
    ארוחת צהרים בחוץ

הוספת תגובה

• ארוחת צהרים בחוץ - תגובה

איילת בר
    18/08/2011

שלום אודליה,
    ראשית חשוב שהילד יאכל סביב השולחן כמה שדורש. אין צורך לרוץ אחריו במשך שעה כדי שסיים את הארוחה.
    ממליצה לך לתת לו לצאת החוצה מבלי לסיים את המנה כנראה מספיק לו.
    תוכלי להציע לו שוב מאוחר יותר אם תרגישי שרעב.

לשאלתך האם האוכל מתקלקל האוכל לא מתקלקל אך לא ממליצה בחום של אוגוסט לטייל עם צלחת במשך שעה.
    אם את רוצה להמשיך לתת לו אוכל בשיטה זו ממליצה לך לחמם מנה קטנה בתחילת הארוחה ושיוצא החוצה לחממם עבורו את החצי השני.

בהצלחה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מבולבלת להעיר או לא
    מרינה
    16/08/2011

שלום
    ילדתי לפני חודש את בתי במשקל 2630 ואמרו לי האכיל אותה כל 3 שעות
    היום היא שוקלת 3450 השאלה היא ביום היא אוכלת כל 3 -4 שעות ומתעוררת לבד לאכול
    בלילה אני מעירה אותה נותנת לה לישון 4 שעות האם להמשיך להעיר אותה או לתת לה להתעורר לבד כי כשאני מעירה אותה היא ישנונה וקשה לה להתעורר מצדה היא יכלה לישון עוד כמה שעות טובות
    תודה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    מבולבלת להעיר או לא

הוספת תגובה

• מבולבלת להעיר או לא - תגובה

יעל משיח ארזי
    16/08/2011

מרינה שלום, ביתך עולה במשקל אך נולדה במשקל נמוך, הייתי ממליצה לך להמשיך להעיר אותה כל 3-4 שעות ולהתייעץ עם רופאת הילדים מתי ניתן להפסיק להעיר בקרוב מאוד תוכלי לתת לביתך לישון ולהתעורר לפי הצורך.
    שתגיע לפחות ל-4 ק"ג
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה על מטרנה
    תהילה עצמוני
    16/08/2011

היי..
    קראתי היום כתבה בדה מרקר שאומרת שבארה"ב יורידו את מטרנה מהמדפים בגלל שהFDA (ממה שהבנתי מגוגל זה מכון התקנים המחמיר של אמריקה) אומר שהסימון של הפורמולות לא נכון...
    אם אני מבינה נכון זה אומר שלא בהכרח מטרנה מכילה את הפורמולות שהן כותבות... אני קצת חוששת.. כלומר אחרי רמדיה, אני מדמיינת את התסריטים הכי נוראייים...
    איך אפשר לוודא דברים כאלה???!?
    איך זה פתאום צץ בעצם????
    אשמח אם תוכלי להרגיע אותי כי אני נתתי לילד שלי מטרנה ואני עכשיו חושבת אולי לעבור למשהו אחר...

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה על מטרנה

הוספת תגובה

• שאלה על מטרנה - תגובה

איילת בר
    16/08/2011

שלום תהילה,
    לפי הכתבה נראה כי מדובר במוצרים של יצוא בלבד.כפי שהבנתי הרישום לא תואם את הדרישות האמריקאיות.ולא התכולה
    מהכתבה:
    "לדוגמה, הדרישות בארה"ב לסימון הרכיבים הן ל-100 קק"ל, ואילו במוצרינו הסימון הוא ל-100 מ"ל מוכן או ל-100 גרם. כמו כן נדרש תרגום של כל פרט בעברית הרשום על האריזה".
    למען הסר ספק כדאי לברר עם מחלקת שירות הלקוחות של מטרנה, מאמינה שתהיה להם תשובה לשאלתך.
    בן כמה התינוק שלך, האם הוא בגיל שאת משלבת מוצקים?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קודם כל תודה

תהילה עצמוני
    16/08/2011

לגביי מטרנה, כן הבנתי שזה עיקר בגלל הרישום אבל הקטע הבא הוא מה שקצת הציק לי:
    "ב-FDA טוענים כי מטרנה, המשווקת בארה"ב מזה כמה שנים, הצהירה באופן לא הולם או מדויק על רכיבים בפורמולה ובנוסף אינה עומדת בתקנות הנוגעות לתווית המוצר"
    הקטע של אי דיוק ברכיבים הוא מה שדי הציק לי...

טרם התחלתי לשלב מוצקים, שלושה חודשים זה מוקדם מידי לא? :)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קודם כל תודה - תגובה

איילת בר
    16/08/2011

רק בגיל ארבעה חודשים מתחילים לתת טעימות. שלושה חודשים מוקדם מידי.
    מבינה את דאגתך ובכל זאת ממליצה לך לדבר עם חברת מטרנה כדי שיבהירו את הנושא.
    מאמינה שאם הייתה בעיה עם הפורמולה שלהם זה היה מגיע כבר לחדשות היו מורידים אותם מהמדפים ומזהירים את האמהות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הסירי דאגה מבלבך

רות
    17/08/2011

שוחחתי עם שירות לקוחות מטרנה והם הסבירו בדיוק את מה שנכתב לך כאן. מדובר רק בתיאור מספרי ולא ברכיבים חיוניים. המטרנה המיוצאת לארה"ב היא מעולה, כמו גם המטרנה שבארץ. אני ממש לא חוששת, מטרנה היא חברת התמ"ל הבטוחה ביותר בימינו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מהי כמות אוכל מוצק שיש לתת לתינוקת
    ליאת
    15/08/2011

שלום ,
    בתי בת 5.5 חודשים ניזונה ממטרנה אוכלת כל 4 שעות בין 150-180 מ"ל
    אוכל ביום בממוצע 5 ארוחות. בטיפת חלב אמרו לי שהיא צריכה להעלות טיפה במשקל
    היא שוקלת כיום 6 קילו אולי קצת יותר והגובה שלה בבדיקה לפני חודש היה 63 ס"מ היא די גבוהה.
    בכל אופן החל מגיל 4 חודשים התחלתי לתת לה טעימות של פירות וירקות כל יום 2 כפיות לפי המלצת טיפת חלב ובשבוע האחרון התחלתי לשלב לה תערובת של פירות ושל ירקות
    והיא מראה שהיא רוצה יותר מ2 כפיות אז אני נותנת לה . השאלה האם אני יכולה כבר לתת לה באופן קבוע ביום מנה שלמה של פירות ומנה של ירקות במקום תמ"ל אם כן אשמח לקבל פירוט מהי הכמות המומלצת שיש לתת לה במ"ל ,האם כמו כמות התמ"ל? והאם אפשר גם לתת לה טיפה לשתות מים לאחר אכילת המוצקים?
    אשמח לקבל תשובה בהקדם.
    תודה.

הוספת תגובה

• מהי כמות אוכל מוצק שיש לתת לתינוקת - תגובה

יעל משיח ארזי
    15/08/2011

ליאת שלום,
    ההמלצה היא ארוחה אחת של 2 כפות רסק לאחר שבוע שבועיים עוד ארוחה כזאת ולאחר חודש אפשר כבר 3 ארוחות של 2 כפות רסק. כאשר מכיל 7 חודשים ניתן כבר להוסיף גם אורז ודייסות וכן הלאה.
    לאחר ארוחת מוצקים ניתן לתת מים אך בכמות קטנה ולא על חשבון ארוחה. בשלב זה עדיין מרבית התזונה היא תמ"ל ואו הנקה המכילים כמות גדולה של מים כך גם הירקות והפירות.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה