מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שוקו לילד בן שנה וחציקונצי01/09/2011
כמה זה נורא (או לא) לתת לילד בן שנה וחצי בקבוק עם שוקו (כפית שוקולית על 200 מ"ל חלב)???
הוא כבר כחודשיים לא מוכן בשום אופן לשתות את הסימילאק שהיה שותה לפני כן.
והוא מאוד אוהב קורנפלקס רגיל (לא מסוכר) בצלחת לפני הגן.
אודה לחוות דעת מקצועית.
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שוקו לילד בן שנה וחצי - תגובה
יעל משיח ארזי01/09/2011קונצי שלום
הבעיה עם השוקו היא בכמות הסוכר ובכך שבנך מתרגל לשתות שתייה מתוקה במקום טעמו הטבעי של החלב. ממליצה לא לתת שוקו כדרך קבע
כמו כן שוקו לא מחליף סימילאק
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה. ושאלה נוספת בהמשך...
קונצי01/09/2011אם אתן לו חלב בלבד?
ומה כן יכול להחליף את הסימילאק בבוקר? אני מזכירה שהוא כבר בן שנה וחצי ובאמת אוכל הכל. העניין עם הבוקר הוא - שהוא מתעורר בסביבות 05:00 פלוס מינוס חצי שעה ונראה לי מאוד מוקדם בשביל איזו פרוסה. אז לרוב אני נותנת לו יוגורט (לא ממותק) ואת הקורנפלקס שלו (כמות בצלוחית קטנה).
חשבתי על נושא החלב או השוקו משום שהוא יכול לאכול אותם לבד עד שאני מתארגנת לגן ולעבודה, ואת היוגורט אני צריכה לשבת ולהאכיל אותו....
מקווה שלא נשמעת קטנונית מדי... אבל אשמח לחוות דעתך.
ושוב תודה על התגובה המהירה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה. ושאלה נוספת בהמשך... - תגובה
יעל משיח ארזי01/09/2011שוב שלום
חלב רגיל או חלב שיבולת שועל או חלב אורז יכול להוות תחליף זמני עד לארוחת הבוקר של הפרוסה או היוגורט והפרי או הדייסה או הקורנפלקס
רק נסי להימנע מסוכר מיותר
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשוב תודה רבה!!!
קונצי02/09/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בת 5 חודשים כמה שאלות. תודה רבהדקלה01/09/2011
שלום יש לי תינוקת שבעוד שבוע בת חמישה חודשים אני משלבת לה: הנקה בכל פעם שאני איתה ובשעות העבודה שלי מקבלת סימילאק אדוונס שלב 1.
יש לי כמה שאלות ואשמח לתשובה
1. כבר חודשיים (בערך מאז שהתחלתי לשלב לה) היא עושה יציאות בין 3 ל 6 ימים. אם תקין?? והאם אולי לנסות להחליף לה את האוכל למטרנה??
2. מתי אני צריכה לעבור איתה לשלב 2 ??
3. התחלתי בחודש האחרון להביא לה מרק טחון ופירות טחונים. היא אוכלת לי בערך חצי כוס ומשלימים לה בבקבוק סימילאק האם תקין או שצריך לחכות קצת?
אני נותנת לה פעם פירות ופעם ומרק לא גם וגם באותו יום, האם אפשר גם פירות וגם מרק בואותו יום או שהיא קטנה מידי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בת 5 חודשים כמה שאלות. תודה רבה - תגובה
יעל משיח ארזי01/09/2011דקלה שלום
בעיקרון יציאה כל 3 ימים עד שבוע נחשב תקין.
לגבי הטעימות החל מגיל 4 חודשים ניתן להתחיל להציע טעימות חשוב להציע בכל פעם ירק / פרי אחר ורק לאחר /טעמה והכל בסדר ניתן לעבור לטעם אחר. לאחר שבוע של נסיונות ניתן להוסיף עוד ארוחת טעימות - כ- 2 כפות רסק ולאחר כחודש מתחילת הטעימות אפשר להוסיף ארוחה שלישית וכך להתקדם.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על התגובה המהירה
דנה03/09/2011יש לי עוד הבהרה קטנה
כן בגיל 4 חודשים התחלתי כל ירק בנפרד יומיים תפוח אדמה, יומיים גזר, יומיים קישואיים וככה המשכתי גם בפרות אכלה כבר מלון תפוח אגס ואבטיח
היום אני כבר מכינה לה מרק אם תפוח אדמה קישואים גזר ובטטה והיא יחסית אוכלת
בסדר (לא ממש ארוחה שלמה אבל בסדר)
היא אוכלת או מרק או שילוב של פרות לא גם וגם באותו יום, רק ארוחה אחת ביום של מוצקים.
השאלה שלי באיזה גיל אני יכולה לתת לה 2 ארוחות של מוצקים גם פירות וגם מרק?? היא בת 5 חודשים
ועוד שאלה קטנה באזה גיל אני יכולה להוסיף לה עוף למרק?
תודה רבה על העזרה אתן עוזרות המוןןןןן אז תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאי הבנה
רינת04/09/2011אה שחכתי שאתן רושמות 2 כפות רסק למה הכוונה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תינוק שלא רוצה בקבוקמעיין01/09/2011
שלום וברכה,
את הקטן אני לא מניקה, אלא שואבת לו. הוא בן ארבעה חודשים, ולפני חודש התחלתי לנסות מטרנה, ולהפחית שאיבות. לצערי הוא מתנגד בתוקף למטרנה, מעווה את הפרצוף, ובגלל זה, הוא לא מסכים לשתות בכלל מהבקבוק, אפילו אם זה חלב שלי.
אני ממש נלחמת איתו עד שהוא נכנע ומתחיל למצוץ, וזה יכול לקחת אפילו 10 דקות של נסיונות.
בגלל זה התחלתי איתו מוצקים- פירות, מרק, דייסות למינהן.
האם ישנה דרך שהוא כן יאכל את המטרנה? אני לא יכולה לשאוב לנצח...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תינוק שלא רוצה בקבוק - תגובה
ד''ר נטלי שוינקלשטיין01/09/2011שלום מעיין,
הבעיתיות באמת מתחילה כאשר שואבים ולא מניקים ישירות מהשדיים. זה הרבה יותר מגביל ומעיק לשאוב\ ולטווח הרחוק בלתי אפשרי.
בנך מרגיש בהבדל ולכן מסרב, אך אם לא תיהיה לו ברירה הוא יתחיל לאכול כי יהיה רעב. זה יקח כמה ניסיונות אך הוא יתחיל לאכול.
אך עדיין היני ממליצה לדחות את המעבר לתחליף חלב כמה שאת מסוגלת, ואולי לנסות להתחיל להניק ישירות מהשדיים. אני ממליצה לך לקחת יועצת הנקה שתדריך אותך. זה שווה את זה.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דייסת קורנפלורקרן31/08/2011
היי בני בן ארבעה חודשים סבל מפליטות מרובות בתייעצות עם הרופאה המליצה לי להוסיף כפית דייסת קורנפלור השאלה שלי מה היא כמות כפית כמו של תחליף החלב או כפית מטבח רגילה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פליטות
מעיין01/09/2011גם הבן שלי בן ארבעה חודשים וכל הזמן פולט.
גם לי האחות המליצה להוסיף כפית דייסת קורנפלור.
זה לא עוזר. הוא עדיין ממשיך לפלוט. עברתי להאכיל אותו בכפית דייסת שיבולת שועל עם קצת סוכר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדייסת קורנפלור - תגובה
ד''ר נטלי שוינקלשטיין01/09/2011שלום קרן,
ההמלצה להוסיף את הקורנפלור היא לא בריאותית אלא נועדה להכביד על העיכול ולכן יש מקרים בהם הפליטות קטנות. אך לא תמיד.
אני ממליצה לנסות להקטין את כמות האוכל בכל ארוחה ולעשות הפסקות קצרות בזמן הארוחה על מנת להקל עליו. כנראה שהאוכל מכביד עליו ולכן הוא פולט.
ממליצה לך לשלב פרוביוטיקה ללא לקטוז + ולהתחיל מוצקים בהדרגה. ירקות מאודים, דייסות דגנים ביתית, אך להימנע מסוכר.
אשמח לענות על כל שאלה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מרק ירקותנטעלי30/08/2011
שלום
רציתי לדעת מאילו ירקות כדאי להימנע לתינוקת בת 6.5 חודשים בעלת קיבה רגישה עם עצירויות שמטופלת בנורקמלקס. אני מכינה לה מרק עם בטטה ,דלעת ,קישוא ,בצל , תפוח אדמה שורש פטרוזיליה,סלרי ועוף,אך והיצאות הפכו לקשות . איזה ירק מומלץ להוריד , ומה מומלץ לתת כדי למנוע עצירות? איזה פירות וירקות?
בתודה מראש
נטעלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מרק ירקות - תגובה
יעל משיח ארזי31/08/2011נטעלי שלום
אין כאן ירק שגורם לעצירות
נסי אולי להוסיף למרק מעט שמן זית או קנולה
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמרק ירקות - תגובה
ד''ר נטלי שוינקלשטיין02/09/2011שלום נטעלי,
כדאי לברר מדוע יש לביתך עצירויות. עצירות היא לא דבר תקין ויש לפתור את הבעיה.
האם את נותנת לה לשתות מים במהלך היום? תינוק שאוכל מזון מוצק צריך תוספת מים. מה שבטוח: הירקות הם לא הבעיה.
האם ביתך יונקת או מקבלת תחליף חלב?
לדעתי השימוש בתרופה הוא בעייתי. מדובר על עזרה חיצונית למערכת העיכול, וחבל כי מערכת העיכול אמורה לתפקד בלי עזרה חיצונית. גישתי היא תמיד להעדיף טיפול טבעי והתרופה שאת רשמת מבוססת על מרכיב כימי הסופח את המים הטבעיים הנמצאים במעי אל הצואה.
אני חושבת שכדאי שתגשי לייעוץ על מנת לברר מדוע יש לביתך עצירויות ולפתור את הבעיה.
אשמח לעזור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יציאות לתינוקתשי30/08/2011
שלום לכולם, ביתי בת 10 ימים יונקת, אני מעוניין לדעת האם זה סביר שלא היו לה יציאות רציניות למעט כמה "כתמים על החיתול" האם זה בסדר? כי הבנתי שיש מצב והוא תקין שלא יהיו יציאות במשך שבוע!!
תודה לעונים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יציאות לתינוקת - תגובה
יעל משיח ארזי31/08/2011שי שלום
בשלב הזה לרוב יש יציאות לאחר כמעט כל אכילה. במיה ועולה במשקל אין חשש. חשוב לעקוב אחר עליה במשקל במקביל ליציאות וחיתולים רטובים
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כיצד מכינים דייסת קוואקרדנה30/08/2011
שלום
כיצד מכינים דייסת קוואקר? אשמח אם תציינו במדוייק איזה סוג קוואקר לקנות, הבנתי שיש סוגי טחינה שונים...
האם קוואקר מוכן בקופסא פח שנמכר בסופר הוא סוג טוב?
אשמח לקבל הצעות כיצד לגוון את הדייסה על ידי תוספות שונות
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כיצד מכינים דייסת קוואקר - תגובה
ד''ר נטלי שוינקלשטיין30/08/2011שלום דנה,
את הדייסה ניתן להכין לא רק משיבולת שועל אלא מדגנים מלאים נוספים כמו סולת מחיטה מלאה או פתיתי כוסמין ואת כולם מכינים על אותו עיקרון.
אני ממליצה לקנות את הפתיתים השלמים של השיבולת שועל (הגסה) ולטחון בבית לאבקה.
את הדייסה להכין על בסיס חלב צמחי כמו שקדים, שיבולת שועל, אורז מלא.
הוראות הכנה:
לשים חצי כוס חלב בסיר קטן ומיד להוסיף 2 כפות שיבולת שועל טחונה.
לערבב טוב ולהגביר את האש. ברגע שיש בועות ורתיחה להוריד מהאש ולהמשיך לערבב.
לאחר שהדייסה הפכה סמיכה זה מוכן. אם סמיך מידי ניתן להוסיף חלב ולהיפך.
את הדייסה ניתן לגוון עם כפית טחינה משומשום מלא / טחינה משקדים מלאים.
ניתן להוסיף ממתיק טבעי כמו סילאן/ מולאסה/ סירופ מייפל טבעי.
ניתן להוסיף פרי יבש חתוך (תלוי בגיל התינוק).
ניתן להוסיף פרי טרי מגורד.
לבריאות!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מרק עוף- הקפאהדנה30/08/2011
שלום רב
אני אמא לתאומות בנות 9 חודשים כרונולוגי, 7 חודשים מתוקן. הבנות אוכלות את כל סוגי הירקות והפירות. בהתחלה הייתי מאדה בסלסילת אידוי ירקות ופירות (מלבד תפוח אדמה אבוקדו ובננה) ומקפיאה. כאשר ניסיתי להוסיף הודו נקבה, הבנות סירבו בתוקף לאכול. את נתח ההודו בישלתי במים וטחנתי עם הירקות שהופשרו.
הגעתי למסקנה שזה חסר טעם והחלטתי לבשל את ההודו כמרק עם כל סוגי הירקות. אחת הבנות אוכלת בתאבון, השניה מתחילה לעשות פרצופים אחרי 60 סי סי בערך.
מכיוון שאני כל היום לבד עם הבנות, אינני פנויה להכין מרק פעם ביומיים --שלושה. אני מעדיפה להכין שני סירים גדולים ולהקפיא במנות. אני מקפיאה את המרק כמו שהוא מחולק למנות וטוחנת לאחר הפשרה
שאלותי הן:
1) האם זה רלוונטי אם אני טוחנת לפני ההקפאה או אחרי? (כלומר האם אני יכולה לטחון מרק טרי ולהקפיא?)
2)האם יש הבדל משמעותי בין מרק מופשר לטרי , האם עצם ההקפאה פוגע בתכונות המזינות של הירק והעוף?
3)האם זה בסדר להקפיא תפוח אדמה כחלק מהמרק?
אשמח אם תוכלו להמליץ לי על הדרך הטובה ביותר לתת לבנותיי אוכל מזין ובעל ויטמינים טבעיים של ירקות ועוף, וזאת בהתחשב בעובדה שאני לבד עם תאומות כל היום.
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מרק עוף- הקפאה - תגובה
איילת בר02/09/2011שלום דנה,
המזון הכי בריא הוא מזון טרי והכי אידיאלי הוא לתת לילדות שלך מזון טרי מידי יום.
יחד עם זאת את מתארת מצב בו אין לך יכולת להכין מרק פעמיים בשבוע ומעדיפה להקפיא.
ניתן להקפיא את המזון אך רצוי לא לחמם אותו שוב בטמפרטורה גבוהה מידי.
תחממי את המרק בקערת מים חמים ולא במיקרו כי גם המיקרו פוגע באיכות המזון.
ממליצה לך לתת להן מרק טרי באותו יום שאת מכינה ולהשאיר עוד מנה למחר במקרר.
את שאר המזון תקפיאי במנות טחונות מוכנות לאכילה כך שתפשירי כל פעם מנה.
זיכרי כי מזון שהופשר לא ניתן להקפיא שוב.
לבריאות,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קלוריות ביוםחגאי29/08/2011
הבת שלי בת שנה, כמה קלוריות היא צריכה לצרוך ביום?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קלוריות ביום - תגובה
יעל משיח ארזי30/08/2011חגאי שלום,
מה משקלה של בתך? ולא פחות חשוב הרכב הקלוריות ממספר הקלוריות
בגיל שמנ צורכים כ-900 קלוריות
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיא שוקלת 7900
חגאי30/08/2011בארוחת הבוקר היא אוכלת סלט, חביתה או ביצה קשה וגבינות.
בצהריים היא אוכלת מנת בשר, תפוא או אורז או קינואה, עם עדשים או אפונה או כל ירק אחר
אחכ היא אוכלת פירות עם מעדן או פרוסת לחם
לפני המקלחת היא אוכלת דייסה- שיבולת שועל או סולת או תירס
אחרי המקלחת היא מקבלת בקבוק שאוב.
תודה..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיא שוקלת 7900 - תגובה
יעל משיח ארזי30/08/2011חגאי שלום
אפשר להוסיף גם ארוחות ביניים. למשל בין הבוקר לצהריים: פרוסה עם טחינה גולמית /שקדייה
ממליצה פחות לתת מעדנים מתוקים בגלל כמות הסוכר ולהעדיף יוגורט טבעי עם פרי טרי בפנים או עם כפית סילאן או דבש.
את הירקות כמובן לתבל עם מעט שמן זית או קנולה
ולגבי הדייסות כמובן עדיפות לקוואקר וגם כאן ניתן להוסיף לדייסה כפית טחינה גולמית או שקדייה על מנת להוסיף קלוריות .
כל עוד ממשיכה לטפס על אותו אחוזון משקל הכל בסדר
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מטרנהאניני28/08/2011
שלום,
רציתי לשאול האם ניתן לתת לתינוקות בת שנה וחצי שאוכלת מטרנה מספר 3 מטרנה מספר 1 ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מטרנה - תגובה
איילת בר29/08/2011שלום אניני,
מדוע את רוצה לתת לה שלב 1?
אם רכשת שלב 1בטעות את יכולה לתת לה.
מדובר בתינוקת שמקבלת השלמות ממזון מוצק.
אם המצב היה הפוך שלב 3 לתינוקת מתחת לגיל שנה - לא מומלץ.
באופן כללי גיל שנה וחצי רצוי לתת חלב צמחי מסוג שקדים, אורז,סויה, במקום להכין פורמולות. ולדאוג לתזונה מאוזנת ועשירה בשמנים טובים קטניות ודגנים איכותיים, ירקות ופירות וזרעים.מעט עוף והודו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סימילאקהדס28/08/2011
האם זה מזיק לתת סימילאק שלב 1 (0-6 חוד') לבתי בת ה-7 חוד'? (ברור שזה לא אופטימלי ועדיף שתקבל את שלב 2)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סימילאק - תגובה
איילת בר29/08/2011שלום הדס,
מאיזה סיבה את ממשיכה לתת לה שלב 1?
אם את רוצה לעשות את המעבר קל יותר ניתן לעשות זאת בהדרגה כל יום תתני לה מנה אחת של שלב 2 ולעלות את הכמויות בהדרגה.
ממליצה לך להצמד להנחיות של הפורמולה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מתוסכלתנטעלי28/08/2011
הי תינוקת בת עד מעט 7 חודשים שוקלת 7.5 קילו גיל מתוקן 6.5.
בעיקרון היא לא אכלנית גדולה לא מסיימת בקבוק של 180 תמיד.
התחלנו עם טעימות בגיל 4 חודשים. עכשיו אני נותנת לה כ- 70 סיסי מרק עם ירקות ועוף טחון טוב. כנראה שאניעושה משהו לא בסדר כי אם אני נותנת טיפה מים אחרי היא עושה גרפס ואז פולטת את המוצק נראהכי היא בוכה אחרי שאני מוציאה את המים ורוצה לאכול אז אני נותנת בקבוק ואז בערך ב- 60 סיסי היא מתחליה לעשות כיאלו היא רותה להקיא ומשתעלת אולי האוכל עולה לא ופולטת את המוצק .
מה לעשות ממש מתוסכלת לא יודעת איך להמשיך??????
בנוסף היא סובלת מעצירויות כבר מההתחלה ומקבלת נורמלקס עכשיו עברנו לשלב 2 במטרנה אקסטרה קר ולא הייתה יציאה כבר 3 ימים .
אני ממש צריכה תשובה
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מתוסכלת
נטעלי28/08/2011כמובן שאת המרק אוכלת עם כפית ולא מבקבוק
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמתוסכלת - תגובה
איילת בר29/08/2011שלום נטעלי,
מהדברים שלך ניתן להבין כי הנוזלים מעמיסים על קיבתה בסמוך למרק.
תשתדלי להמנע מלתת לה מים או חלב מיד אחרי המרק.
ממליצה לך להגדיל את כמות המרק ולא לתת מים או חלב מיד אחרי המרק.
את הבקבוק תתני לה לפני שינת הצהריים כחצי שעה אחרי האוכל.
לבעיית העצירות כדאי לשלב את שני השלבים בהדרגה. שלב 2 תתני רק פעם או פעמיים ביום ותראי איך מגיבה.
תוכלי לעסות לה סביב הטבור בתנועה סיבובית עם כיוון השעון.
עיסוי בכפות הגליים בחלק האמצעי שלכך הרגל בתנועה סיבובית עם כיוון השעון.
לתת לה מיץ תפוזים טבעי בבקבוק.
להוסיף שמן זית למרק רגע לפני ההגשה.
תכיני את הפורמולה על בסיס של תה קמומיל. במקום על מים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהניסית אולי לתת לה פורמולה אחרת?
אימא של לירז29/08/2011:)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צריכה איזרה דחוףאירנה28/08/2011
שלום. התינוק שלי בן חודש. ויש לנו באהי אם אכילה.יש לנו אלרגיה לחלב.והוא אוכל את נוטרמיגן. אבל באיה היא בזה שהוא אוכל רק 30-40 סיסי וזהו ובקושה אולה במשקל אחשב הוא שוקל 2700 ויש ארבה פליטות אחרי אוכל. מה אפשר להאשות.ו יש לו איציות קשות נורה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צריכה איזרה דחוף - תגובה
ד''ר נטלי שוינקלשטיין30/08/2011שלום אירנה,
כנראה שתחליף החלב קשה לו לעיכול. אני ממליצה לך לעבור לתחליף חלב צמחי ולהוסיף לו פרוביוטיקה ללא לקטוז באופן יומיומי לתקופה מסויימת. את הפרוביוטיקה ניתן לקנות בכל בית טבע.
חיזרי לספר לאחר שבועיים מתחילת החלפת תחליף החלב מה קורה.
אשמח לענות על כל שאלה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מרק לצהרייםנירה28/08/2011
שלום
בתי בת 8 חודשים (6 מתוקן, נולדה בשבוע 32,משקל 810 ג') כיום שוקלת כ-6 קילו. מזה כחודשיים אוכלת מוצקים.
6:00 חלב שאוב או מטרנה סנסיטיב 100-150 מ"ל
8:30 פירות מרוסקים עם כפית שקדיה (אכלה כבר תפוח,אגס,בננה,שזיף )
11:00 מטרנה 150 מ"ל
14:00 מרק ירקות או כתום טחון עם מעט עוף
16:00-17:00 לאחר שקמה משינה, 150-200 מ"ל חלב שאוב או מטרנה
19:00 דייסת קווקר או דייסת אורז עם מעט סילאן או בננה מרוסקת
02-03 מתעוררת אוכלת 150 מ"ל חלב שאוב או מטרנה
יש לציין שבשלב הטעימות היא אכלה הכל בשמחה, גם את מרקי הצהריים אולם, בשבועיים האחרונים נראה שפיתחה טעם והיא מסרבת לאכול את ירקות הצהריים. ניסיתי מספר מתכונים אולם היא סוגרת את הפה ואינה מוכנה לאכול. אינני רוצה להמתיק עם שזיפים או סילן כדי שלא תתרגל רק למתוק מה אפשר לעשות? כיצד להרגיל אותה בחזרה לאכול את ארוחתהצהריים?
יש לציין שחלב בצהריים היא שותה בשמחה וכך גם דייסה, רק את המרק היא מסרבת.
מה דעתך על התפריט היומי?מה מומלץלהוסיף בשלב זה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מרק לצהריים - תגובה
איילת בר29/08/2011שלום נירה,
תינוקותמשתנים וגם הטעמים שלהם וכפי שאמרת יכול להיות שהמרק והמרקם לא מתאימים לה.
ממליצה לך לעלות דרגה במחית ולנסות למעוך את הירקותבמחית - רק אם אתחושבתשמוכנה לכך.
בשלב זה אפשר להוסיף קטניות ודגנים איכותיים מסוג - קינואה, בורגול,דוחן,כוסמת וכד'.
אבוקדו,טחינה.
ארוחת צהריים תוכלי להכין לה תבשיל מקיטניות מונבטות עם אורז או קינואה-מרוסק.
תיתני לה ירקות כמו בהתחלה כל פעם ירק אחר וכך תוכלי לדעת איזה ירקות היא כן אוהבת.
אם את חושבת שהבעיה היא המתיקות תוסיפי בטטה למרק - ירק מתוק.
בהצלחה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ביציםיערה27/08/2011
שלום,
בני בן 11 חודשים ניזון ממרקים ( בשר/ עוף) + ירקות + קטניות ופירות וחלב אם.
רציתי להתחיל גם עם ביצה ( טרם קיבל כלל) - איך הכי מומלץ להתחיל? רק חלבון/ רק חלמון/ הכל? קשה או חביתה?
תודה,
יערה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ביצים - תגובה
איילת בר29/08/2011שלום יערה,
רצוי לתת ביצים אורגניות.
תתחילי עם הצהוב - החלמון.
אפשר כביצה קשה או מבושלת כחביתה עם מעט שמן על אש נמוכה.
אין צורך לתת ביצה כל יום ניתן להסתפק ב- 3 פעמים בשבוע.
מגיל שנה את יכולה לתת ביצה שלמה כולל החלבון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם אובססיבים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
(1).jpg)