מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בטעות נתתי מטרנה שלב 3 במקום 2לי11/08/2011
בתי בת 8 חודשים. לא שמתי לב שאחת הפחיות שקניתי הייתה של שלב 3 (שאפשר לתת מגיל שנה ואילך) וכבר כמעט סיימנו את הפחית כששמתי עכשיו לב לכך. זאת אומרת שכנראה אכלה שלב 3 מספר ימים..
האם זה מסוכן בשבילה?! עלי לגשת לרופא..?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בטעות נתתי מטרנה שלב 3 במקום 2 - תגובה
ד''ר נטלי שוינקלשטיין11/08/2011שלום לי,
זה לא מהותי ולא מסוכן.
יכולה להיות תגובה כמו עצירות או שילשול אך לא יותר מזה.
אשמח לענות על כל שאלה נוספת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם לתינוקת בת 5 חודשים מותר לאכולשירה10/08/2011
כל הירקות כולל סלק .
האם זה לא עלול להזיק לה ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם לתינוקת בת 5 חודשים מותר לאכול - תגובה
ד''ר נטלי שוינקלשטיין10/08/2011שלום שירה,
מותר לה לטעום מכל הירקות, אבל ממש מעט - כמובן שאני ממליצה לבשל ולתת אותם רכים.
אני ממליצה שתחכי לגיל חצי שנה כדי שמערכת העיכול שלה תיהיה בשלה יותר לעיכול מזון מוצק.
ובאופן כללי, מומלץ לשים לב מה ביתך דורשת ורוצה, ולפעול גם בהתאם לכך.
אשמח לעזור ולענות על כל שאלה נוספת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם לתינוקת בת 5 חודשים מותר לאכול - תגובה
יעל משיח ארזי10/08/2011שירה שלום,
האם כבר התחלת לחשוף את ביתך למזון מוצק ? ירקות כמו אספרגוס, סלק, שעועית ירוקה חצילים בצל ותירס מומלץ להוסיף בשלב מאוחר יותר כחודש חודשיים לאחר שהתחלת לחשוף לירקות הראשונים ( גזר/ קישוא / דלעת / בטטה / אבוקדו
ההמלצה היא סביב גיל 7 חודשים
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההתחלתי לפני כחודש לתת לה דלורית,תפו
שירה11/08/2011תפוח אדמה ,גזר וכעת גזר סלק .
היא ילדה שנולדה במשקל נמוך-2.3 ק"ג ועכשיו היא באחוזן הגבוה של המשקל.
היא יונקת (המון) וממש דורשת מזון .
יש לציין גם אני ,אמי וסבתי לוקות במשקל עודף ובגובה נמוך (יחסית) ,ולילדה יש את אותו מבנה גוף ,נמוכה (יחסית) ובמשקל גבוה .
האם יש סיבה לחשוש מבעיה רפואית???
תודה רבה !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההתחלתי לפני כחודש לתת לה דלורית,תפו - תגובה
יעל משיח ארזי11/08/2011שירה שלום,
לא כל כך הבנתי את השאלה? בעיות רפואיות כתוצאה מעודף המשקל?
היא אומנם קטנה , אך חשוב לייצר אווירה כמה שיותר בריאה בבית ולא מלחיצה סביב אוכל, להקנות הרגלי אכילה בריאים, ארוחות מזינות ודוגמא אישית וכמובן בהמשל גם פעילות גופנית.
תקני אותי אם לא הבנתי נכון את שאלתך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמצטערת שלא הסברתי את עצמי
שירה12/08/2011השאלות שלי הן :
האם כתוצאה מאכילה של כל סוגי הירקות (לא טעימה ,ממש אכילה של מנה ) עלול להיגרם נזק ?(המלצות משרד הבריאות משתנות בנושא זה כל הזמן )
וחשוב לציין שמדובר פה על תינוקת שהתחילה בגיל 5 חודשים .
האם הקיבה לא מוכנה לזה ??
והאם הדרישה לאוכל ,והעלייה במשקל (ממשקל מתחת לממוצע למשקל של העשירון העליון) האם זה עלול להיות מסוכן ?עלול להצביע על בעיה מטבולית ??
תודה רבה !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמצטערת שלא הסברתי את עצמי - תגובה
יעל משיח ארזי12/08/2011החשיפה למוצקים צריכה להיות איטית והדרגתית, לגבי העליה במשקל של ביתך יש לבדוק מגמה האם עשתה תיקון וממשיכה על אחוזון גבוה או שנמצאת כל הזמן במגמה של עליה אם כן הייתי ממליצה ללכת לדיאטנית ולבדוק כיצד ניתן לסדר את הארוחות טוב יותר. בשלב זה עדיין מרבית המזון הוא תמ"ל ואו הנקה ורק 2-3 ארוחות טעימות של 2-3 כפות רסק פרי/ ירק / הודו/ עוף / שילובים
אין צורך להציע יותר מזה
לגבי בעייה מטבולית קשה לי להאמין שמדובר בזה אך אם את דואגת הציגי את הנושא מול רופא הילדים.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אוכל לבת חודשייםמיקה10/08/2011
שלום רב,
בתי בת חודשיים. ניזונה ממטרנה בלבד מאז הלידה.
נולדה במשקל 2870 בשבוע 40, כיום שוקלת כ - 5 - 5.2 ק"ג (קפצה באחוזונים).
אני מאכילה אותה כבר תקופה 120 סמ"ק מים + 2 כפיות מטרנה כל 4 שעות בערך.
מצד אחד, איני מעוניינת להרעיבה אך אני גם לא רוצה שתהיה שמנה מדי (באורך היא באחוזון 50 בדיוק).
בימים האחרונים אני מנסה לרווח את הארוחות לפעם ב - 4.5-5 שעות במקום 4, אך אני חוששת להזיק לה עם זה (רוב הזמן היא בסדר עם אכילה כל 4.5-5 שעות ולא בוכה לאוכל)
הבנתי שעלי להגדיל את הכמויות לכל ארוחה, אך נראה שהכמות הזו כרגע מתאימה לה.
מה לעשות ? האם תקין להאכיל כל 5 שעות או לצמצם בכ"ז ל - 4 ? האם לצמצם / להגדיל את כמויות האוכל לכל ארוחה ?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אוכל לבת חודשיים - תגובה
יעל משיח ארזי10/08/2011דלית שלום
עליך לבדוק כיצד מגיבה ביתך לכמויות האם הכמות מספיקה לה האם בוכה ונראה כאילו מבקשת עוד.
הקפידי על האכלה איטית ונסי להאכיל על פי דרישה כלומר אם אין דרישה ופותחת פער של יותר מ-4 שעות לא נורא.
במקביל כמובן יש לעקוב אחר העליה במשקל ולבדוק שאינה שוברת אחוזונים לנעלה או למטה.
לגבי הכמות כל עוד הכמות מספיקה לה וממשיכה לעלות יפה במשקל חכי עם הגדלת הכמות. כמו כן יכול להיות שתגדילי את הכמות ולא תסיים את הכל וזה גם בסדר.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שילוב הנקה בקבוק טעימות...ענת10/08/2011
שלום,
בני בן 3 וחצי חודשים,עד היום ניזון מהנקה מלאה.
בחודש הבא אני חוזרת לעבודה ונאלצת לתת לו בקבוק (לא מצליחה לשאוב).
אני עובדת 3 ימים בשבוע רק בשעות אחהצ כך שהוא יקבל בקבוק רק בזמן שאני לא נמצאת (מעוניינת להמשיך להניק עד גיל 6 חודשים).
שאלתי: אני מבינה כי בגיל 4 חודשים מתחילים לתת טעימות, מהי ארוחת טעימות? מה היא כוללת והאם היא נחשבת "ארוחה" כלומר, במקום הנקה?..
איזה כמות עלי להכין לו בבקבוק? אין לי שום מושג כמה הוא יונק..
איזה סדר האכלה היית ממליצה לי לתת לו? האם להמשיך לתת הנקה לפי דרישה או שהטעימות ישנו משהו בתכיפות האכילות שלו? (אוכל בממוצע כל שעתיים וחצי, ישן טוב בלילה - הפסקה של 5-7 שעות)
מקווה שנתתי את כל הפרטים הנחוצים..
תודה
ענת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שילוב הנקה בקבוק טעימות... - תגובה
יעל משיח ארזי10/08/2011ענת שלום
התחלת הטעימות אינה מגיעה כתחליף לארוחות הרגילות תמ"ל / הנקה.
תחילה נציע טעימות בכמות של 2-4 כפות רסק פעם אחת ביום למשל בבוקר המאוחר לאחר ההנקה / תמ"ל לאחר כשבועיים ניתן להוסיף ארוחת טעימות כזו נוספת ולאחר חודש ארוחת טעימות נוספת. כמובן שיש לחוש את בנך וללכת איתו אם אינו מוכן בגיל 4 חודשים אפשר לחכות.
אך חשוב להדגיש כי בשלב זה הטעימות אינן באות במקום תמ"ל / הנקה אלא בנוסף
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אלרגיה לחלבון החלבמירי10/08/2011
ביתי בת שנה, בגיל חצי שנה התגלתה אצלה אלרגיה לחלב. האלרגיה מתבטת הפריחה על הגוף. לפני זמן קצר התחלתי להביא לה מעדני חלב והיא מקבלת את זה בסדר, אך יש דברים מסויימים כמו מטרנה או גלידה למשל שעדיין עושה לה קצת פריחה.היא עדיין יונקת כי תחליב חלב צמחי היא לא מוכנה לאכול. השאלה שלי היא האים אני עושה לה איזה נזק פנמי שאני נותנת לה מוצרי חלב חוץ מהפריחה שמופיע על הגוף.אני מעוניינת להפסיק להניק ולא יודעת מה לתת לה כתחליף.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אלרגיה לחלבון החלב - תגובה
ד''ר נטלי שוינקלשטיין10/08/2011שלום מירי,
אני ממליצה מאד שתמנעי מלתת לביתך כל מזון שיש בו חלב ומוצריו. מוצרי חלב באופן כללי הם לא בריאים בעיני ואם את מספרת על פריחה אז אין סיבה שתתני לה מזון שלא עושה לה טוב. הפריחה היא רק סימפטום חיצוני לרגישות הגבוהה שכנראה יש לביתך (ולעוד הרבה מהאוכלוסייה) מהחלב.
לכן המלצתי היא להמשיך להניק לפחות עוד כמה חודשים בשילוב כמובן עם מזון מוצק מגוון. בהמשך כשתפסיקי להניק לא תצטרכי לתת תחליף חלב כרגע זה עדיין חשוב שתקבל חלב המכיל את כל הנוטריאנטים והאופצייה היחידה הכי בריאה עבור ביתך זה החלב שלך. לאחר שתפסיקי להניק (עוד כמה חודשים לפחות) התפריט יוכל להתבסס רובו על מזון מוצק ותוכלי לשלב מעט חלב צמחי כמו חלב שקדים, חלב אורז מלא, חלב שיבולת שועל וכן הלאה...
אשמח לענות על כל שאלה נוספת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ארוחת בוקראמא מאכילה10/08/2011
שלום,
בני בן כמעט 7 חודשים, התחלנו מוצקים, אני לא יכולה להגיד שהוא מתלהב מאוד אבל לאט לאט זה מתחיל להראות יותר טוב. הוא עדיין בטעימות ולא אוכל ארוחות שלמות של מוצקים לכן רוב התזונה שלו היא עדיין תמ"ל
הוא אוכל את הארוחה הראשונה שלו (תמ"ל) בין 4 ל5:30 בבוקר ואז חוזר לישון בד"כ עד 7:00 או 7:30. בגדול הוא אוכל כל 4 שעות כך שכאשר הוא קם עדיין לא הגיע זמן ההאכלה שלו (תמ"ל) הוא בד"כ אוכל את הבקבוק שלו לפני שנת הבוקר ואז זה יוצא בערך 4 שעות מהארוחה הראשונה שלו.
שאלתי היא- האם כשהוא קם לא צריך לתת לו כלום, אני יודעת שכל הזמן אומרים שארוחת בוקר היא הכי חשובה מבין כל הארוחות האם זה נכון גם לגבי תינוקות?
תודה מראש על התשובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ארוחת בוקר - תגובה
איילת בר10/08/2011שלום אמא מאכילה,
בקבוק תמ"ל = ארוחה. כך שמהבחינה הזו את יכולה להיות רגועה.
יחד עם זאת בגיל תינוקך מומלץ לשלב מוצקים.
ממליצה לך לתת לו מנת פירות כחצי שעה לפני הבקבוק שאת אמורה לתת לו לפני שינת הבוקר.
כך יהיה פחות רעב וישתף פעולה יותר. לפני השינה תוכלי לתת לו בקבוק כהשלמה למנת הפירות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תה כמון לבת חודשרונית10/08/2011
היי,
לא מזמן שאלתי בפורום וקיבלתי תשובה שאין בעיה לתת תה כמון או תה שומר לבהקלת גזים לפעוטה בת חודש.
אתמול קראתי שאסור לתת מים או כל משקה אחר מתחת לגיל 4 חודשים משום שהכליות של התינוק עדיין לא מפותחות ויכול להגרם מצב של הצטברות מלחים בגוף של התינוק.
האם זה נכון??
האם 200 מ"ל של תה כמון/שומר בום יכולים לעשות כזה נזק לפעוטה במשקל 4 ק"ג בערך?
תודה רבה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תה כמון לבת חודש - תגובה
ד''ר נטלי שוינקלשטיין10/08/2011מלחים יש גם בחלב אם ובתחליפי החלב כך שאין מה לדאוג הרי חלב האם מכיל 90 אחוז מים וכך גם תחליפי החלב. בהודעתך הקודמת לא ציינת את כמות המים שאת נותנת, אל אני כתבתי לך שמומלץ שהמים לא יהיו תחליף לארוחה אלא רק כתוספת עבור הטיפול בצמחים. באופן כללי בגילה היא לא זקוקה לתוספת מים אלא אם זה עבור החליטה שעוזרת לה להרגיש טוב.
אני ממליצה להפחית את כמות התה בשלב הזה למאה מ"ל. כי עדיף שבגילה היא תקבל חלב המכיל ערכים תזונתיים מאשר מנת מים. את יכולה להעזר גם בגרפווטר תמציות צמחים העוזרות לגזים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בת שנה בקושי אוכלתמלי09/08/2011
שלום!
בתי בת שנה ושבועיים. עד גיל 4 חודשים היתה באחוזון 90. אח"כ בעקבות דלקת ריאות שהיתה מאושפזת בבית חולים על אינפוזיה ולא אכלה- ירדה לאחוזון 25-50. למרות זאת התפתחה בקצב מהיר. בגיל 5 חודשים זחלה על 6. בגיל 6.5 חודשים עמדה. בגיל 11 חודשים כבר הלכה לבד יפה. בגיל שנה בטיפת חלב נזפו בי על שירדה עוד, לאחוזון 10-25. לפני שבוע התחיל לה מין קטע חדש שהיא לא מוכנה שיאכילו אותה בכפית. היא רוצה לבד ולבד- כל העולם אוכל וכמעט כלום לא מגיע לפה. אני נותנת לה אוכל שהיא יכולה להחזיק ולאכול- אבל יש לה רק 7 שיניים בקדמת הפה והכל נופל לה מהפה. אחרי ה"ארוחה" היא לא מוכנה גם לשתות מטרנה, רק מים. סה"כ מטרנה עם דייסה- היא שותה כ-3 פעמים ביום- 180 מ"ל כל בקבוק. אני מפחדת שיהיו לה חסרים תזונתיים. בגלל זה גם לא הפסקתי לה ברזל. בשר היא לא אוכלת- אנחנו צמחונים.בגן נותנים לה קציצת דג, אבל אני בספק שהיא מצליחה לאכול. התפריט שלה עד לפני שבוע היה כך:
*בבוקר- מטרנה עם דייסה (כל ארוחה דייסה אחרת) 180 מ"ל
*אחרי 3 שעות- פירות טחונים+זרעי פשתן טחונים+תמר+יוגורט טבעי\טחינה משומשום מלא\טחינת שקדים. (כל יום על בסיס אחר ומגוון גדול של פירות.)מאכילה אותה בכפית. וביסקוויט אצבעות של מטרנה.
*ארוחת צהריים- מרק טחון (כמעט בלי נוזל), שכולל- בטטה, דלעת, קישוא, גמבה, עגבניה, בצל, גרגירי חומוס, עדשים, אפונה, אורז\גריסים, כרוב ועוד.... אכלה מכפית כ-2 כוסות.
*בקבוק מטרנה עם דייסה 180 מ"ל
*ארוחת ערב- קוטג'+ביצה (מאכילה אותה בכפית), גבינה צהובה, לחם מקמח מלא, מלפפון, עגבניה, פירות שמחזיקים ביד.
*בקבוק מטרנה עם דייסה לפני השינה 180 מ"ל.
*גם בלילה היא קמה לאכול מטרנה.
התפריט שלה היום:
*בבוקר- מטרנה עם דייסה (כל ארוחה דייסה אחרת) 180 מ"ל
*אחרי 3 שעות- פירות שמחזיקים ביד (מוצצת אותם, לא ממש אוכלת), תמר מיובש. ביסקוויט אצבעות של מטרנה.
*ארוחת צהריים- אותו מרק, אבל לא טחון. מוגש בצלחת ללא הנוזל. פירה מתפוח אדמה/פסטה מלאה. מלפפון, עגבניה. (משחקת עם האוכל, מורחת על השולחן. שמה בפה והכל נופל בחזרה.) אני נותנת לה מטרנה בסוף ה"ארוחה", כדי שלא תשאר רעבה, אבל היא מסרבת.
*בקבוק מטרנה עם דייסה 180 מ"ל.
*ארוחת ערב- קוטג'+ביצה (מסרבת שיאכילו אותה, מנסה לבד אבל הכל נופל), גבינה צהובה, לחם מקמח מלא, מלפפון, עגבניה, פירות שמחזיקים ביד.
*בקבוק מטרנה עם דייסה לפני השינה 180 מ"ל.
*גם בלילה היא קמה לאכול מטרנה.
בסופו של דבר, חוץ ממטרנה וכמה ביסים- היא לא מצליחה לאכול שום דבר. האם ההתעקשות שלה טבעית? האם יכול להיות שהיא מסרבת לאכול מכפית אפילו שהיא רעבה? מה אני יכולה לעשות כדי שלא יופיעו אצלה חסרים? שלא תרד במשקל?
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בת שנה בקושי אוכלת - תגובה
איילת בר10/08/2011שלום מלי,
התפריט המלא בתקופה שאכלה עם כפית נראה בסדר גמור.
התפריט החדש נראה פחות טוב אך היא משלימה אתהצרכים בעזרת בקבוק.
תינוקותגדלים ומשתנים כל הזמן, זה גיל שהם מתחילים ללכת ומגלים אתהעצמאות שלהם.
כדי לעודד אותה לאכוליותר ניתן לעשות כמה דברים:
1. להמשיך לנסות להאכיל אותה בכפית במקביל למזון שהיא מנסה לאכול לבד.
2. אל תשימי לה כמויות גדולות בצלחת או במגש. תניחי כמה ביסים וכאשר מסיימת תוסיפי עוד כמה.
3. תשתדלי לאכול איתה תוך כדי וכך תראה אותך אוכלת . תוכלי לשחק איתה שהיא מאכילה אותך ואת אותה.
מבחינת המזון ממליצה להוסיף דייסות למטרנה מסוג קינואה, אורז קוואקר וכד'
לתת מיצי פירות. וכו'.
בהצלחה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נסיעה לחו"לתמר09/08/2011
הי, בני בן כמעט 8 חודשים, אוכל פירות ומרק טחונים, גם דייסה עם חלב אורז ומעבר לזה יכול לאכול קציצה מרוסקת, תפו"א מעוך וכו' אבל בצורה כזו הוא אוכל הרבה פחות מהטחון ונותר רעב . אנחנו נוסעים לארבעה ימים לחו"לו אני תוהה איזה אוכל אוכל לתת לו כדי שישבע ויאכל כמו שצריך?
המודאגת (-:* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נסיעה לחו"ל - תגובה
ד''ר נטלי שוינקלשטיין09/08/2011שלום תמר,
מה בנך אוכלת כבסיס? האם הוא יונק או מקבל תחליף חלב?
בכל אופן, כשאת מגיעה ליעד, חפשי בית טבע / סופר מרקט ותקני חלב שקדים/אורז/סויה זה שיהיה תמיד.
בנוסף, תקנו פירות ותרסקו עם מזלג. תעדיפו פירות רכים.
כשאתם במסעדה, תשאלו האם יש ירקות מבושלים, מרק, פירה, ובעצם כל מזון שהוא רך.
תתנו לו לטעום מכל דבר שאתם אוכלים, ובעצם לא יקרה הרבה אם ארבעה ימים יהיה ניזון בעיקר מהחלב/תחליף חלב.
מקווה שעזרתי, תהנו!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנסיעה לחו"ל
תמר09/08/2011בני ניזון כבסיס מהנקה ומדי פעם מתמ"ל אך הבסיס הוא הנקה.
מה כוונתך בהכנת דייסה? הרי אין לי את אפשרות לחמם ולהכין אוכל במלון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנסיעה לחו"ל - תגובה - תגובה
ד''ר נטלי שוינקלשטיין10/08/2011נראה לי שאת מתבלבלת....
אני לא מוצאת שרשמתי לך על דייסה...
בכל מקרה לגבי דייסה ניתן לשים שיבולת שועל גרוסה במים רותחים ואחרי חמש דקות זה מוכן. ניתן להמתיק עם מעט סילאן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בת חודשיים וחצינ09/08/2011
שלום רב
ביתי בת חודשיים וחצי אוכל במהלך היום כל שעתיים בין 60-80 סימילאק
ובערך בשעה 9 בלילה היא הולכת לישון עד שעה 6 בבוקר
האם זה בסדר שביום היא אוכלת כל שעתיים ובלילה יש מרווח כזה גדול ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בת חודשיים וחצי - תגובה
יעל משיח ארזי09/08/2011נ שלום,
לא ציינת האם עולה במשקל כמו שצריך? שנת הלילה חשובה לא פחות מהזנה. ולכן אם ביתך עולה במשקל כמו שצריך אין צורך להעירה בלילה.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סדר יום לגיל 10 חודששגית09/08/2011
שלום , בני בן 10 חודשים וסדר יומו לא ככ יציב.. הוא לא אכלן המיוחד ולא ישן מספיק.. היתי רוצה ייעוץ בקשר לתדירות האכלה והמלצה לשעות שינה. .. תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סדר יום לגיל 10 חודש - תגובה
איילת בר09/08/2011שלום שגית,
לא ציינת האם עולה במשקל ומה משקלו.
שאלתך כללית מידי אשמח ליותר פרטים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בת 5 חודשיםחגה08/08/2011
שלום,
לפני כחודש הפסקתי להניק והעברתי אותה לסימילאק . במקביל התחלתי לתת לה טעימות של ירקות בבוקר ולפני כשבועיים הוספתי גם טעימות של פרי אחר הצהריים. העניין הוא שבהנקה הצלחתי לשמור על סדר יום די קבוע והיום ממש לא וזה די מתסכל אותי. היא לא אוכלת בכלל כמויות דומות, לפעמים בבוקר היא בכלל לא רוצה לאכול ואוכלת ממש כמה שלוקים ואז שוב ארוחה אחרי שנת הבוקר, לפעמים היא גומרת בקלות 180, לפעמים היא רוצה בקבוק אחרי הטעימות ולפעמים היא רק רוצה להמשיך לאכול ולא רוצה בכלל בקבוק אחר כך. אני מרגישה שכל זה משפיע גם על השינה שלה בערב ושהיא עייפה כל פעם בשעה אחרת. עד שהתחלתי עם הבקבוק היא הייתה יונת בשבע בערב, אמבטיה ולישון ועכשיו הכל התבלגן. אני יודעת שאין פה מדע מדוייק אבל הייתי שמחה לשמוע מה לדעתך אמור להיות הסדר יום של ילדה בת 5 חודשים מבחינת אוכל ואם אפשר גם מבחינת שינה (במהלך היום ובלילה). כמה מים היא אמורה לשתות בנוסף במהלך היום? אני נורא מוטרדת מכל העניין הזה של אוכל ושתייה וסדר יום.... תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רציתי להוסיף
חגה08/08/2011רציתי להוסיף שעד לפני כשבוע הייתה מתעוררת פעם אחת בסביבות 4 וחצי-חמש וחצי לאכול וחוזרת לישון עד בערך 9 (כפי שאמרתי לפעמים היא לא אוכלת כשהיא קמה אלא רק שעתיים שלוש אחרי) בימים האחרונים היא התחילה לקום ולדרוש אוכל בסביבות 2-3 ולקום כרגיל בסביבות 8,9.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבת 5 חודשים - תגובה
יעל משיח ארזי08/08/2011חגה שלום,
לא ציינת מה משקלה של ביתך,
כמו בכל שינוי יש זמן של הסתגלות וכנראה שיקח מעט זמן עד שביתך תסגל לעצמה סדר יום חדש. בעיקרון: סדר יום מומלץ הוא: תמ"ל בהתעוררות בבוקר לשלב מנת טעימות שוב תמ"ל בצהריים אחר הצהריים נסיון נוסף של טעימות, לפנות ערב תמ"ל ותמ"ל נוסף לפי רצון התינוקת בשנת הלילה.
האם חזרת לאחרונה לעבודה, אם כן יכול להסביר למה מתעוררת יותר בלילה- מדובר פשוט בגעגוע ולא בהכרך ברעב.
נסי להרגילה לסדר וקחי בחשבון שיכול לקחת זמן הסתגלות
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תינוקת בת 9 חודשים שמסרבת לאכולמלי07/08/2011
שלום רב,
יש לי תינוקת בת תשעה חודשים. שיונקת בבוקר בערב ובלילה.
בפעוטון היא אוכלת את הפירות ואח"כ מסרבת בכל תוקף לאכול ירקות או דייסה .היא בעצם משעה 9:00 בבוקר אחרי אכיל תהפירות מסרבת לאכול כלל.
ניסיתי מס פעמים לתת לה בקבוק מטרנה תמיד זה היה בבכי והיא בדר"כ הייתה שותה רק 20 כנראה להרגיע את הרעב.
עלי לציין שבפעוטון הם טוענים שהיא אינה בוכה או מתלוננת כלומר אינה חשה רעב.
היא מתפתחת יפה מאוד זוחלת ויושבת בעצמה , אך משקלה נותר בחודשיים האחרונים זהה כ- 8 קילו.
ניסיתי לתת לה מזון מוצק בחתיכות היא אומנם נהננת לשחק עם האוכל אך כמעט ולא אוכלת.
אני חשה תסכול גדול ואני גם רוצה להכין את עצמי לגמילה מהנקה בזמן הקרוב אך חוששת מכיוון שלפי המצב כרגע הדבר היחיד שהיא אוהבת זה היניקה
אודה לתשובתכם
מלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תינוקת בת 9 חודשים שמסרבת לאכול - תגובה
איילת בר07/08/2011שלום מלי,
כדי לענות על שאלתך ברצוני לדעת האם מתעוררת מתוך שינה כדי לינוק? ואם כן כמה פעמים בלילה.
וכמה שוקלת?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתינוקת בת 9 חודשים המשך
מלי08/08/2011הקימה בלילה מאוד משתנה , היא קמה פעם אחת בשעה קבועה שזה 4:30 לםנות בוקר
אך יש לילות שהיא מתעוררת גם שלו שפעמים, יונקת מעט וחוזרת לישון.
היא שוקלת שמונה מאתיים .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתינוקת בת 9 חודשים המשך - תגובה
איילת בר08/08/2011ישנה אפשרות שמשלימה את התזונה שלה בעזרת ההנקה בלילה ולכן לא אוכלת מספיק ביום.
כדאי להמשיך לחשוף אותה לכמה שיותר מאכלים במהלך היום. גם אם לא אוהבת ירקות ניתן להכין אותם באופן שונה פעם כירקות בתנור ופעם כחלק מתבשיל וכד'.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כמות אוכלג07/08/2011
שלום,
הקטנצ'יק שלי בן כמעט 4 חודשים. אוכל מבקבוק עד גיל 3 חודשים אכל חלב אם שאוב בלבד ועתה אוכל אנפמיל AR.
לפני כשבוע החל לישון לילה מלא, לפני זה היה מתעורר ב :3:00 בלילה כדי לאכול ועכשיו ישן מ 23:00 שזו ארוחת החלום שלו עד 6-7 בבוקר.
הבעיה היא שבעצם הוא אוכל ארוחה אחת פחות ולמרות זה לא מגדיל את נפח הארוחות שלו לאורך היום.
בהתחלה לא חששתי מזה, אבל עכשיו ככל שעובר הזמן אני שמה לב שהוא אוכל כ 100- 120 מ"ל פחות ליממה וזה קצת מדאיג אותי. זאת, במיוחד לאור העובדה שיש לו ריפלוקס ולקח לנו זמן מה לעלות על זה אז נושא המיעוט בכמויות האוכל אצלו מדאיג אותי במיוחד.
ושאלה נוספת בנושא אחר:
הקטנצ'יק אוכל אנפמיל בהמצלת רופא. מאז שהוא אוכל אנפמיל באמת אין צעקות של כאבים אחרי האוכל. הבעיה היא שהאנפמיל עושה לו עצירות מאוד קשה. עד כה אני מצליחה להתגבר עליה כי יש לי כמות יפה של חלב אם קפוא במקפיא ואני נותנת לו כ- 50 מ"ל ביום וזה עוזר לו.
אבל החלב במקפיא הולך ונגמר, וכבר אין לי חלב בחזה כי לא שאבתי זמן מה (ניסיתי גם ולא יצא כלום).
השאלה היא איך אני יכולה לעזור לקטנצ'יק?
באותו ההקשר, אני רוצה להתחיל טעימות. האם ניתן להרוג שתי ציפורים במכה אחת והתחיל טעימות מירק כמו סלק שאולי גם יעזור עם העצירות?
סליחה על האורך, ותודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כמות אוכל - מקפיצה
ג07/08/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכמות אוכל - תגובה
איילת בר07/08/2011שלום ג,
כדי שאוכל להשיב על שאלתך אני צריכה לדעת כמה תמ"ל שותה ביממה, כמה שוקל בנך.
וכמה יציאות יש לו ביום וכמה מהם קשות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכמות אוכל - פרטים
ג07/08/2011שלום איילת ותודה על התגובה,
אז ככה:
שוקל 6 ק"ג.
הוא אוכל כ- 700 מ"ל ליממה, אם אני מקפידה (תיכף מגיע הפירוט), ואם אני לא מקפידה - אוכל 600.
לגבי היציאה -
אם אני מפשירה חלב שאוב - אז עושה קקי מיד אחרי שאוכל מנת חלב שאוב, גם אם אני משלימה עם תמ"ל.
אם אין חלב שאוב - עושה קקי פעם ב3 ימים - מתאמץ מאוד לעשות, יש מלא פוקים, וממש צועק כשעושה.במהלך האכילה ממש מתקפל ומנסה ליצור לחץ על הבטן. יוצאים ממש גושים (ולא משחה). סליחה על הפירוט הרב.
אוכל כל 3 שעות, חוץ מבערב שאני מקצרת את הזמנים לשעתיים על מנת לא לפספס עוד ארוחה.
שעות אכילה שלו:
07:00 - כ 80 מ"ל
10:00 - בדרך כלל 30 חלב שאוב ועוד כ 100 תמ"ל
13:00 - 100 תמ"ל
16:00 תמ"ל 100
ואז כדי לעייף אותו אנחנו עושים טיול בחוץ
18:00 - תמ"ל 100
ואז הוא נשאר ער עד האמבטיה.
20:00 אמבטיה עם אבא
20:30 100 ולישון.
23:00 100 (אוכל מתוך שינה וחוזר לישון צ'יק צ'ק)
פעם היה אוכל גם ב 03:00 בלילה, אבל עכשיו כאמור הפסיק להתעורר ולבקש ולא מוכן בשום אופן להגדיל את נפח הארוחות. אילולא היה מגדיל נפח ארוחה, נראה לי שגם הייתי מוותרת על ארוחות ה- 23:00.
אגב, אם אני לא מקפידה, אחרי ארוחת 16:00 אוכל רק ב- 19:00, ואז אחרי האמבטיה אוכל אולי 30 - כי כבר לא רעב והולך לישון.
איך ניתן לעזור לו להגדיל נפח ארוחה ואיך ניתן להקל על היציאות שלו?
תודה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכמות אוכל - פרטים - תגובה
איילת בר07/08/2011שלום ג,
לפי מה שאת מתארת בנך לא דורש כמות נוספת של אוכל ואין אפשרות להאכיל אותו בכוח.
יחד עם זאת לפי משקלו רצוי שיצרוך יותר קלוריות.
כדי לעלות לו את כמות הקלוריות ממליצה להוסיף כפית שקדיה לתמ"ל. רצוי לערבב את המים עם השקדיה בבלנדר עד שנוצר חלב שקדים ואח"כ להוסיף את התמ"ל.
לגבי העצירות כדאי לפנות לרופא ולספר לו על המצב יש סיכוי שיחליף את התמ"ל.
עושה רושם כי בנך לא מקבל טוב את התמ"ל ויכול להיות שזו תגובה אלרגית.
אולי כדאי לבדוק את האפשרות לחלב צמחי.
במידה שאינך מעוניינת להחליף את התמ"ל ולנסות פורמולה אחרת תוכלי להוסיף חיידקים טובים לארוחה.
במקביל לתת לו מיץ פירות טבעי כדוגמת ענבים, שזיפים (לא מיובשים) תפוזים.
עגבניה מגוררת עם מעט שמן זית.
מומלץ לשתות מים במצבים אלו אך במצב שבו אנו רוצים שיאכל יותר יש חשש שיבוא על חשבון האוכל. תנסי לתת מעט מיים ולראות אם עוזר לעצירות 20 cc בערך.
עיסוי בטן עם כיוון השעון מסביב לטבור.
חשוב מאוד שלא יסבול מעצירות לאורך זמן כדי שלא ימנע מלעשות את צרכיו בהמשך עקב כאבים שחש.
בהצלחה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכמות אוכל - שאלות הבהרה
ג08/08/2011תודה רבה איילת,
מס' שאלות הבהרה:
1. מאיפה קונים את השקדיה?
2. עגבניה מגורדת עם שמן זית - כמה ואיך לתת לו? בבקבוק?
3. מיץ טבעי - הכוונה שאני סחוט על ידי? איך סוחטים שזיפים?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכמות אוכל - שאלות הבהרה - תגובה
איילת בר08/08/2011תשובות:
1. ניתן לרכוש בכל בית טבע.
2. חצי עגבנייה מגוררת עם חצי כפית שמן זית ולתת לו בכפית.
3. מיץ תפוזים סחוט לתת בכפית.
בכוון שעדיים לא התחלת בטעימות כדאי לתת כל מוצר לבד.
תתחילי עם עגבנייה ללא השמן ותראי איך מגיב לעגבנייה.
4. מיצי פירות ניתן להכין במכונת מיצים קשים אם אין ברשותך ניתן לרכוש מיצים מוכנים
בבית טבע ללא חומרים משמרים וצבעי מאכל 100% פרי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תזונה בגיל 8 חודשיםשרון07/08/2011
שלום רב,
בני יהיה השבוע בן 8 חודשים ואני רוצה לעשות לו קצת שינויים באוכל שלו.
כרגע הוא אוכל שהוא קם בסביבות 6:45-7:00 210 מ"ל תמ"ל
בסביבות 9:30- 10:00 פירות בסביבות 210
עד פה אני מצליחה לשמור על תזונה מסודרת
עכשיו בצהרים מתחיל הבלאגן אני מנסה לגמול אותו מהבקבוק בצהרים ולהעביר אותו לסביבות 4-4וחצי כי הוא רגיל לישון רק עם בקבוק .
אז בצהרים אני נותנת לו מרק(ירקות ,עוף\הודו ,אורז\פסטה ,עדשים) בסביבות 240 ואחרי זה הוא לא מוכן לישון
אני מוצאת את עצמי נותנת לו אחרי ארוחה כזאת עוד 60 מ"ל תמ"ל רק שירדם
אז יוצא שאם הוא אכל מרק בצהרים אני עושה לו השלמה ל180 בסביבות 4-4ורבע
ואז עד 8 בערב שהוא הולך לישון ואוכל 210 הוא לא אוכל ואני מרגישה שהוא ממש רעב כבר.
שאלה ראשונה - האם אני יכולה להמשיך לתת לו בקבוק בצהרים ואת המרק ב4 ? באיזה גיל עוברים ל2 תמ"ל ביום?
שאלה שניה: מה אני יכולה לתת לו לאכול בין 4 ל8 שהוא רעב ואני רוצה שרק ינשנש משהו?
והאם יש לך סדר יום מומלץ לגיל 8 חודשים?? כי אני לא יודעת איך אני אצליח להוריד לו בקבוק??? ואני מרגישה שאני לא מצליחה להעביר אותו לשלב הבא מבחינת סדר היום
תודה רבה הוא ממש נלחם ולא מוכן לישון ואני יודעת שהוא עייף ושאני מביאה לו בקבוק עם 60 תוך דקה הוא נרדם כמו כן הוא לא מוכן לשתות מים במקום.
שכחתי לציין שהוא אחוזון 95 בגובה ו85 במשקל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תזונה בגיל 8 חודשים - תגובה
איילת בר07/08/2011שלום שרון,
עד גיל 9 חודשים וגם אחרי כדאי להשלים את הארוחה עם תמ"ל. התינוק צריך את הבקבוק בכדי להרדם.
ארוחת בוקר ולפני שינה תמ"ל.
ארוחת צהריים ולפני השינה תמ"ל.
לא רואה סיבה לא לתת לו את התמ"ל לפני שינת הצהריים.
וכן אין טעם להעביר את ארוחת הצהריים ל 16:00.
כאשר מתעורר ב- 16:00 את לא חייבת לתת בקבוק. תוכלי לתת לו כריך עם אבוקדו או עם שקדיה וסילן או כל ממרח אחר שאוהב.
בין השעות 16:00 ל- 20:00 ניתן לתת רצועות ירקות אפויים או פרחי ברוקולי, כרובית.רצועות של פירות רכים או בננה אפויה נישנוש.
או דייסה עם כפית - מסוג קוואקר או קינואה או אורז (רצוי להגיש קר בחודשי בקיץ כמו מעדן.)
או יוגורט עם מחית פרי טרי.
או יוגורט עם מלפפון מגורר .
בגיל זה ניתן כבר להרגיל אותו לארוחת ערב ב- 18:00, 18:30 כדוגמת ביצה עם ירקות.או מג'דרה עם עגבניה מגוררת או אחת מהמנות הרשומות מעלה.
ולפני השינה בקבוק.
ככל שיאכל יותר מוצקים ידרוש פחות חלב. תזרמי עם הדרישות שלו ותגווני כמה שיותר בתזונה שלו.
בהצלחה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתזונה בגיל 8 חודשים
שרון07/08/2011אני קצת מבולבלת אז סדר יום בגיל 8 חודשים צריך להיות משהו כזה
בבוקר שהוא קם -בקבוק210
שנת בוקר- בין 40 דק- לשעה- נרדם בעגלה
אח"כ -פירות-210-200
צהרים -מרק + קצת תמ"ל לפני השינה
ארוחת ארבע- פרוסה\יוגורט\פירות\ ירקות\גבינה לבנה
ארוחת ערב- ???(אשמח לרעיונות)
ואז בקבוק לפני השינה 210
משהו כזה???
כמו כן מה עוד אני יכולה לתת בצהרים חוץ ממרק???* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתזונה בגיל 8 חודשים - תגובה
איילת בר07/08/2011שלום שרון,
רשמתי לך אפשרויות למזון וחטיפים כדי שיהיה לך יותר מסודר הנה דוגמא:
סדר יום לתינוק בן 8 חודשים:
* עם הקימה - הנקה או תמ"ל.
* בוקר תלוי מתי ינק - פירות + שקדיה . ניתן להשלים עם הנקה או תמ"ל לפי
הצורך.
* ארוחת צהריים + הנקה או תמ"ל לפני שינה.
* אחה"צ עם הקימה - 1יוגורט מתוק או מלוח - לפי הדוגמא שנתתי קודם. או כריך קטן.
* אם עדיין דורש אוכל כנישנוש אך לא חובה ניתן לתת פירות ירקות - ברצועות.
* שעה וחצי לפני השינה - ארוחת ערב.
דוגמא לארוחת מהריים - מעוכה עם מזל
ניתן לשלב דגן עם קטניה. כדוגמת אורז עם עדשים, בורגול עם שעועית וכד'
אפשרות נוספת- תבשיל קציצת הודו עם קוביות ירקות - למעוך עם מזלג.
וכד'.
לגבי הערב ניתן לתת או כריך קטן או יוגורט תלוי מה נתת ב- 16:00
אפשר גן לתת ביצה עם ירקות מגוררים וטחינה.
חשוב שבמהלך היום יאכל דגנים מלאים מסוג - אורז מלא, קינואה, בורגול, כוסמת קוואקר.
וכן קטניות - חומוס, עדשים, שעועית אפונה.
רצוי לאכול שמנים איכותיים מסוג - שקדים ואגוזים טחונים. טחינת סומסום, אבוקדו, שמן זית.
פירות וירקות.
מעט עוף והודו.
לבריאות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
עד כמה חשוב לכם המראה החיצוני שלכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
(1).jpg)