פורום תזונת תינוקות - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תינוקת בת שנה ושלושה חודשיים
    עדי
    11/09/2011

בעיה באוכל ביתי לא אוכלת אוכל מגוון למרות שאני מנסה האוכל היחיד זה מטרנה 4פעמיים ביום 180מל גרבר פרות ומעדנים למינים מדי פעם מלפפון ביד ושותה מים

אולי זה יותר בעייה שלי שאי ןלי הרבה מושג עדיין לא מחה לה שן אחת ומפחיד אותי לתת לה לאכול כל דבר ניסיתי לטחון לא אוכלת ניסיתי אורז ועוף אכלה אולי 2-3כפיות
    מה עושים???האם המטרנה באמת משלימה לה את מה שחסר מבחינת רכיבים ושובע??

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• תינוקת בת שנה ושלושה חודשיים - תגובה

איילת בר
    11/09/2011

שלום עדי,
    ממליצה לך להוריד את כמויות החלב ולתת לה מזונות אחרים.

לגבי השיניים תנוקות בגיל זה לועסים בעזרת החניכיים. תתני לה מזונות רכים כמו רצועות ירקות , פרחי ברוקולי וכרובית מאודים, ניתן לתת פסטה או אורז או דגנים מסוג אחר.

את מתארת מצב בו את מציעה לה בעיקר מתוקים כמו גרבר ומעדנים.
    רצוי לטחון פירות טריים ולהוסיף ממרח שקדים - ארוחה מזינה כתחליף לגרבר.

ניתן להכין מעדנים בבית - מכינים דייסת קוואר טוחנים למרקם אחיד מוסיפים מעט סוכר קנים או רוטב מיפל טהור או דבש תמרים ומגישים קר.
    ממעדני חלב רצוי להמנע משום שמכיל כמויות גדולות של סוכר וחלב פרה.

ככל תחשפי אותה ליותר מאכלים ותאכלי לידה כך הסיכוי שתאכל יהיה גדול יותר.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ובכל מקרה

רות
    12/09/2011

המטרנה מספקת לה את כל הרכיבים כרגע ולא צריך לדאוג (כי את משדרת לחץ והם קולטים), אבל לחשוף מה שיותר למזונות מוצקים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רות

עדי
    13/09/2011

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בן 11 חודש
    שאלה
    10/09/2011

שלום
    בני בן 11 חודש נכנס עתה לגן,עולה יפה במשקל אך יש לי בעיות עם מוצקים איתו הוא אינו מוכן לטעופ אפילו סוגר את הפה חזק רוצה רק חלב הוא אוכל כעת 3 בקבקוקים של 180 לאחר כמה כפיות שבכוח אני מנסה שיאכל ומעדן שהוא אוהב אחהצ ולפעמים במבה שאוהב גם
    איך אני יכולה לגרום לו שיאכל מוצקים בלי בעיות?"
    כמה בקבוקים צריך לאכול בגיל הזה?
    בגן אומרים שהוא גם לא מוכן לאכול אוכל מוצק ממש עושה בעיות
    גם בשינה יש לי המון קשיים איתו רק בלילה הוא יושן במיטתו במשך היום אצלי בעגלה למשל שעה כל היום (פ]עם היה יושן יותר) ובגן יושן שעתיים כל היום האם בסדר?
    בלילה נרדם בסביבות 7 וחצי עד 6 וחצי בערך לא רצוף
    נראה כשמתעורר עייף ....
    אשמח לתשובות
    וסליחה על האורך
    אמא

לקביעת תור
    סגירה
    בן 11 חודש

הוספת תגובה

• בן 11 חודש - תגובה

איילת בר
    11/09/2011

שלום אמא,
    ישנם תינוקות שהמעבר למוצק לא הולך כמו שאנו מצפים וצריך לבדוק מדוע הוא לא מוכן לאכול מוצקים.
    אני יכולה לתת לך טיפים כלליים על איך לעודד אותו לאכול אך נראה כי דברים נוספים כמו שעות שינה עולים על הפרק .
    ממליצה לך לגשת לייעוץ פרטני כדי לקבל מענה מקצעי - לדעתי הדרכה הורית על ידי מטפל בתזונה יכולה לפתוח את הבעיה.

כמה טיפים שעשויים לעזור:
    - בגיל זה ניתן לתת לילד לאכול באופן עצמאי, להושיב אותו על כיסא תינוק ולהניח לו על המגש חתיכות קטנות ורכות של מזון.
    - ניתן לתת לו דייסה בכפית - שהוא מחזיק כפית ביד אחת ואת מאכילה אותו כמו
    במקביל משחק.
    - לספר על המזון שהוא כמו משחק לדוגמא - אפונה - כדורים קטנים, כוסמת נראה כמו
    אגוזים פיצים וכד'.

לגבי כמות החלב - כל עוד עולה במשקל ומתפתח תתני לו על פי דרישה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בן שלושה חודשיים הפחתה באוכל
    אמא דואגת
    10/09/2011

שלום רב
    בני בן השלוש חודשיים נולד במשקל 3.600 כיום שוקל כ-6.500 .
    עד לפני שבועיים אכל כל 4 שעות בין 120 cc 140- cc .
    היום אוכל כ 100 cc וגם זה קשה .
    הרופאה בדקה אותו והכל בסדר חוץ מכאבי הבטן שמתאמים לגיל הזה.
    הוא במצב רוח טוב וישן טוב. פשוט אוכל פחות.
    האם זה תקין?
    יכול להיות שבגלל שהוא עלה מהר עד עכשיו,אז עכשיו הוא מווסת את עצמו? כלומר לא צריך כמות גדולה של אוכל?

הוספת תגובה

• בן שלושה חודשיים הפחתה באוכל - תגובה

יעל משיח ארזי
    10/09/2011

אמא דואגת שלום,
    האם הגדיל את מספר הפעמים שאוכל על חשבון הכמות הפחותה בכל פעם?
    יכול להיות שבגלל שסובל כרגע מכאבי בטן זקוק לפחות חלב, כל עוד את עוקבת אחר התקדמותו בעליה במשקל והכל תקין, אין סיבה לדאוג,
    כדאי לחכות מעט ולראות האם מדובר במצב זמני
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הפחתה באוכל

אמא דואגת
    10/09/2011

שלום יעל
    ותודה על התגובה המהירה.
    לשאלתך הוא לא הגדיל את מספר הפעמים.
    ושוב תודה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הנקה
    סוזי
    10/09/2011

האם תרופות משלשלות או תה משלשל כמו תיתבתי שמשתמשת בו אמא מניקה יכול להשפיע על תינוק מניק

לקביעת תור
    סגירה
    הנקה

הוספת תגובה

• הנקה - תגובה

יעל משיח ארזי
    10/09/2011

סוזי שלום
    למיטב ידיעתי אין בעייה, אך הייתי ממליצה להתקשר למוקד האחיות בבלינסון שמומחה באינפורמציה מסוג זה
    03-9376911
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הנקה - תגובה

ד''ר נטלי שוינקלשטיין
    11/09/2011

חשוב לי להוסיף בלי קשר להשפעת התכשירים על החלב והתינוק שתה משלשל (כפי שהזכרת) או תרופות משלשלות יכולות לגרום למערכת העיכול לתלות, כי כאשר עוזרים בצורה חיצונית ממושכת הגוף מבין שיש עזרה חיצונית ומערכת העיכול עלולה להפוך לעצלה.

אז אם זה משהו נקודתי וזמני אז אוקיי (למרות שגם פה יש פתרונות טבעיים וטובים יותר לגוף), אך אם זה כרוני אני ממליצה שתשקלי את זה.

בעיית עצירות אם היא כרונית, ניתן לפתור על ידי תזונה בריאה ובמקרים קשים עם צמחי מרפא שטובים לגוף ולא גורמים לתלות.

אשמח לענות על כל שאלה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    טלי
    09/09/2011

שלום, הכנתי תבשיל חם מלא בשר ובחשתי אותו בכף עץ שמצאתי שהיתה בצבע לבן. נראה שהכף לא היתה העשויה רק עץ (לפחות לא הצבע שלה) כי לאחר שסיימתי לבחוש ולהכין את התבשיל גיליתי שקצה הכף כמו נמס מהחום ועיווות את קצה גב הכף ויצר מעין בליטה בקצה וכשניסיתי למשוך אותה ראיתי שיוצאים סיבים דמוי ניילון. אני חוששת שבמהלך הבישול והבחישה אולי הופרשו חומרים מזיקים שהיו בצבע הכף לתוך התבשיל - האם מסוכן לאכול אותו? זה יהיה לי מאוד חבל.תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• שאלה - תגובה

ד''ר נטלי שוינקלשטיין
    11/09/2011

שלום ליבי,

לדעתי לא כדאי לאכול את התבשיל.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אמפתיה

רותי
    09/09/2011

איית יקרה,
    כמה מרגש לחזות ולזכות באמפתיה ובמשוב מקצועי וכל כך אנושי לפני שבת ארוכה
    שהייתה יכולה להפוך להרבה יותר מדאיגה.
    אני באמת אסירת תודה
    ומלאת הערכה
    מברכת גם אותך
    בשבת טובה
    (-:

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אמפתיה - תגובה

איילת בר
    10/09/2011

שלום רותי,
    תודה על המילים המרגשות, שמחה לשמוע שהוקל לכם.
    המשך שבת מקסימה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טיפול בתת משקל בתיינוקת בת 9 חודשים
    רותי
    09/09/2011

נכדתי בת ה-9 חודשים עברה אתמול בדיקת התפתחות בטיפת חלב, הרופאה התלהבה מהתפתחותה המוטורית, הוקגניטיבית וציינה את התפתחותה. היא עברה את שלבי ההתפתחות מזחילה , להליכה על שש, ישיבה, עמידה וצעידה בלול לאורכו ולרחבו לצלילי מוסיקה בשמחה. בתי, אמא שלה איתה בבית, יש ביניהם קשר נהדר. הילדה ניזונה מהנקה, והחלו להיגלות קשיים עם המעבר להאכלת כפית. לפני חודש היא עוד היתה באחוזון ה25% מבחינת משקלה, בבדיקה הנוכחית מסתבר שעלתה רק 50 גר', והרופאה ציינה שהתינוקת בתת משקל..היא אוכלת כמות מסויימת של אוכל, ואח"כ מעווצת שפתיים בתונעה של : מספיק ודי! בתי מנסה לגוון בסודי מאכלוים כפי הממומלץ בטיפת חלב. אף הוסיפה טחינה גולמית ושמן למזון , אך כנראה באין השפעה על המשקל זה לא עבד. אמנם היא קבעה תור לרופא, וקיבלה המלצה ללכת לטיפול אצל דיאטנית לתינוקות . אבל בניותי סבתא בראשונה ובהיעדר ידע מוחלט על מצב כזה אצל תינוקות, אני מודאגת ואני מבקשת הצעות על פי שיליכם , ואופנים שיאפשרו לי להרגיע את בתי ובעלה , ואת עצמי...

הוספת תגובה

• טיפול בתת משקל בתיינוקת בת 9 חודשים - תגובה

איילת בר
    09/09/2011

שלום רותי,
    מבינה את הלחץ שאת נמצאת בו אשתדל לתת לךמענה לשאלתך אך הדבר הנכון במקרה הזה הוא לקבל יעוץ פרטני.
    המטפל צריך להכיר את הנפשות הפועלות כדי לתת מענה.

לפי איך שאת מתארת הילדה חיונית ומתפתחת יפה ולכן הייתי מורידה את סף הדאגה.
    מה גם שהיא יונקת שזה יתרון גדול בהחלט!

רגע לפני שאת נפגשת עם יועצ/ת:
    צריך לאפשר לה חשיפה גדולה יותר למרקמי מזון:
    יכול להיות שהיא לא אוהבת מזון טחון, תנסי לתת לה מזון מרוסק במזלג או ביסים קטנים ורכים על מגש האוכל.
    בגילה ניתן לתת את המזון ביד וכך להגדיל את אפשרויות ההזנה.
    תוכלי למרוח לחם עם ממרח שקדים טהור ולתת לה ביד.
    תאכלו לידה כך הסקרנות תגרום לה לרצות לטעום מהאוכל שלכם

בכל מקרה ממליצה בחום לגשת ליעוץ תזונתי לקבל גם הדרכה הורית וגם תפריט נכון לאם המניקה. יש סיכוי שהיא תצטרך לקבל תוספי תזונה.

שבת שלום,
    ובהצלחה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה גדולה לך, איילת

רותי
    09/09/2011

מודה לך מאד איילת, על מהירות התגובה על סף השבת.
    שבת מבורכת גם לך
    מכולנו

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה גדולה לך, איילת - תגובה

איילת בר
    09/09/2011

בשמחה!
    שבת שלום.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בן 4 וחי חודשיים
    אני
    09/09/2011

שלום,
    רציתי לשאול עד לגיל 3 וחצי חודשיים נתתי לבני מטרנה והוא אכל כול 3 שעות.
    בגיל 3 וחצי חודשיים התחילו לו גזים אז אמרתי אולי אנסה להעביר אותו לסימלאק .
    עברנו לסימלאק והגזים עדיין ממשיכים..והוא אוכל כול 4,5 שעות.

אני רוצה שוב לנסות לעבור למטרנה...
    האם אני "משגעת לו את הבטן?
    האם כן לנסות לעבור?
    במידה ונתתי לו את הארוחה הראשונה שהיא סימליאק הבוקר אם תעני בחיוב שניתו להעביר האם אוכל להעביר היום?

אשמח לתשובה מהירה

לקביעת תור
    סגירה
    בן 4 וחי חודשיים

הוספת תגובה

• בן 4 וחי חודשיים - תגובה

איילת בר
    09/09/2011

שלום לך,

מאיזה סיבה את רוצה לחזור למטרנה?
    בכל מקרה את יכולה לשנות לו את המזון זה לא משגע את הבטן אבל ממליצה לך לעשות זאת בשעות הבוקר כדי לראות את התגובה שלו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עצירויות

taltalm
    12/09/2011

הייתי חושבת טוב לפני שאני חוזרת למטרנה. הרי במטרנה יש שמן דקל שעושה עצירות גם... לא היית רוצה להחמיר לו חלילה... עכשיו עם הסימילאק הוא הגדיל לך את מרווחי הזמן בארוחות מה שיכול דווקא להקל על הגזים שלו. ככל שארוחות יהיו צפופות יותר, הגזים יתגברו. נסי להתמיד עם סימילאק מנסיון זה משתלם. אני למדתי את זה בדרך הקשה, אבל נתמכתי בידע של אימהות נוספות סמול טוק - כל מה שבין אימהות לתינוקות
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• את נשמעת כמו מפרסמת סמויה...

רות
    13/09/2011

רק מעניין של מי..?!
    של סימילאק?? כל הסיפור על שמן הדקלים נשמע לי מופרך מהיסוד.
    או של הקומונה שלך.
    בכל מקרה, דברייך לא אמינים.
    ידוע לכל שהסימילאק עשוי לגרום לעצירות בטח ביחס למטרנה, אז אולי די.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אני חייבת לשאול שאלה

אימא של לירז
    14/09/2011

למה כל פעם שמישהי פה מספרת על החוויה שלה נתפסת כפרסומת סמויה?
    כלומר אם היתה לי חוויה ממש טובה עם מוצר כלשהוא למה שאני לא אפרגן לו?
    לצורך העניין אני דיבספק לגביי העצירויות וסימילאק אם אם זו החוויה שלה, למה ישר לתקוף. אני אישית דווקא הכי סבלתי עם הקטנים שלי מסימילאק מעצירות אבל למה ישר לתקוף?.. אני אומרת את זה כי ככה אין אמון בפורום ואז מה הטעם???

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בן 7 חודשים מקיא
    רינה
    08/09/2011

בני בן 7 חודשים ומגיל 5 חודשים הוא אוכל 2 ארוחות מוצקים של פירות ומרק בלי בעיה. בשבועיים האחרונים הוא תמיד מקיא את המרק של שעה 4 ( עוף עם בטטה ותפוחי אדמה וקישואים ) אבל הוא מקיא אותו תמיד בתחילת הארוחה של שעה 7 ( דייסת מטרנה ) . על הכפית הראשונה של הדייסה הוא מקיא את כל המרק . עשיתי בדיקה וזה תמיד קורה רק שהוא אוכל מרק בצהריים . . זה ממש מוזר שהוא מקיא תמיד 3 שעות שעות אחרי המרק ותמיד ברגע שאני נותנת דייסה . אציין כי יצאו לו לפני שבועיים בערך שיניים .

אני ממש מודאגת ולא יודעת כיצד עליי להתנהג .

האם עליי להפסיק לתת לו מרק ?

תודה .

לקביעת תור
    סגירה
    בן 7 חודשים מקיא

הוספת תגובה

• בן 7 חודשים מקיא - תגובה

איילת בר
    09/09/2011

שלום רינה,

את מתארת מצב חדש שלא היה קודם. האם גם לפני שבועיים נתת לו דייסה לארוחת הערב?

לא בטוח שמקיא בגלל המרקיכול להיות שהדייסה גורמת לו להקיא אחרת היה מקיא קודם

תנסי כמה דברים עד לפיתרון:
    1. תתני לו את ארוחת הצהריים בשעה מוקדמת 13:00 .

2.את יכולה להחליף את העוף עם קטניות ודגנים. יש תערובות מוכנות של עדשים עם בורגול וקינואה תוסיפי כחצי כוס למרק הירקות.וכך תקבלי מרק עשיר בחלבונים קלים לעיכול.

3. תתני לו מנה קטנה יותר של מרק.

4אם בכל זאת אכל ב-4 ..לא לתת דייסה באותו יום שאכל מרק. אלא הנקה או בקבוק.

בהצלחה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תזונת תינוקת בת חודש ושבוע
    שני
    08/09/2011

שלום ובוקר טוב
    ביתי בת החודש ושבוע
    אוכלת לארוחה 40-60 גרם כל ארוחה כל שלוש שעות
    לעיתים בשעות הערב משלימה ל90 בארוחה אחת ול80 בארוחה אחרת
    סהכ ביום יוצא לה לאכול בממוצע 400-420 גרם

האם זה תקין לגיל הזה?
    משקלה כיום 3600
    נולדה 2590

אני דואגת כי אני יודעת שמעל חודש אמורים כבר לאכול כמויות גדולות.
    בנוסף בלילה בדרך כלל יוצא לה ארוחה אחרונה ב9 או עשר
    והיא ישנה רצוף מבלי לקום
    אני מעירה אותה אחרי חמש שעות כי אני רואה שהיא לא קמה ומאכילה אותה והיא אוכלת בערך 50 גרם
    האם זה בסדר שהיא לא מתעוררת לבקש אוכל?\

אשמח לעזרה וייעוץ,
    שני

הוספת תגובה

• תזונת תינוקת בת חודש ושבוע - תגובה

ד''ר נטלי שוינקלשטיין
    08/09/2011

שלום שני,

כל עוד היא אוכלת רצוף, ועם תאבון וכמובן עולה במשקל אז אין בעיה עם כמויות. כל תינוק אוכל לפי היכולת שלו.

כמובן לגשת לאיבחון כל חודש או כפי שהוסבר לך בטיפת חלב.

אשמח לענות על כל שאלה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קמומיל
    ליאת
    08/09/2011

האם שתיית תה קמומיל מקטינה את ספיגת הברזל ואת מאזן הברזל באופן כללי? מה לגבי תפוזים?

לקביעת תור
    סגירה
    קמומיל

הוספת תגובה

• קמומיל - תגובה

ד''ר נטלי שוינקלשטיין
    08/09/2011

שלום ליאת,

רב שקיות התה הנמכרות בחנויות הן תה שחור המכיל טנינים וקפאין אשר מעכבים את ספיגת הברזל כאשר שותים אותם בצמוד לארוחה.

אני ממליצה לקנות צמח קמומיל בתפזורת ולהכין ממנו חליטה.

לגבי תפוזים, פירות לא מומלץ לשלב עם מזון אחר. תעדיפי לאכול פירות (ולתת לילדייך פירות) בבוקר על קיבה ריקה או בין הארוחות. אך לא בצמוד לארוחה או אחריה.

אשמח לענות על כל שאלה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תינוקת בת חצי שנה
    דפי
    07/09/2011

שלום ,
    בתי בת חצי שנה, שוקלת בערך 7 קילו . נהנת מאוד מהארוחות..
    לקראת גיל חמישה חודשים התחלנו בטעימות עד אז הבסיס היה הנקה ובקבוק מטרנה מספר פעמים בשבוע לפני השינה. בהדרגה הטעימות הפכו לארוחות וכיום אוכלת 2 ארוחות ביום ארוחת פרי וארוחת מרק. אני מתלבטת כיצד להמשיך הלאה, מצד אחד היא עדין קטנה... ומצד שני מאוד אוהבת לנסות ולטעום, אוכלת מאוד יפה.יש לי מספר שאלות:
    1. מתי אפשר לתת דיסות ועל איזה בסיס?
    2. במידה ומוסיפים דיסה או כל דבר אחר האם עלי לוותר על ארוחת פרי או מרק?
    3. כמה ארוחות נכון לתת בגיל הזה? (אני עדין מניקה אם כי בהדרגה אפסיק בקרוב)
    4. האם אפשר לתת מעדנים כמו גמדים?
    5. האם אפשר לתת טחינה גולמית?

אודה על תשובתכם
    מאמא קצת מבולבלת....

תודה

לקביעת תור
    סגירה
    תינוקת בת חצי שנה

הוספת תגובה

• תינוקת בת חצי שנה - תגובה

יעל משיח ארזי
    07/09/2011

דפי שלום
    בשלב הזה את כבר יכולה לתת 3 ארוחות של טעימות את הדייסה את כיולה לתת בבוקר או בערב ויכולה להשתמש לדוגמא בקוואקר / סולת ולערבב עם חלב אם או תמ"ל על פי ההוראות. בשלב זה הטעימות עדיין לא ממש באות על חשבון ארוחה ולכן יש להציע אחרי הטעימות את ההנקה או הבקבוק.
    לגבי מוצרי חלב לא ניגר כדי להתחיל בשלב מאוחר יותר לקראת גיל 9 חודשים עד שנה והייתי ממליצה להמנע ממעדנים המכילים כמות גדולה של סוכר ולהעדיף גבינה / יוגורט שאפשר להמתיק עם פרי או עם מעט סילאן.
    בשלב זה ניתן לתת גם טחינה גולמית
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הכנת פירות מרוסקים בבית
    ויאולטה
    07/09/2011

שלום,
    אשמח מאוד לדעת איך מכינים פירות מרוסקים בבית.
    יש לי בן קטנטן, בן 9 חוגשיפ ולא כל כך רוצה לתת לו גרבר ( שזה מה שקורה היום ).

תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    הכנת פירות מרוסקים בבית

הוספת תגובה

• הכנת פירות מרוסקים בבית - תגובה

ד''ר נטלי שוינקלשטיין
    07/09/2011

שלום ויאולטה,

את בוחרת 2-3 פירות לדוגמה בננה אבוקדו ותפוח וטוחנת אותם יחד בבלנדר ניתן להוסיף גם כפית טחינה או משקדים מלאים או משומשום מלא (עם קליפתם) מוכרים את הטחינות בסופרים ובבתי טבע.

רצוי לגוון כל פעם בסוגי הפירות. כדי שיכיר את כל הטעמים המרקמים וגם יחשף ליותר מרכיבי מזון חיוניים.

בנוסף אם עוד לא התחלת מאד חשוב לתת גם דגנים מלאים בתזונה כמו אורז מלא, קינואה, כוסמת, דוחן, שיבולת שועל, גרגרי חיטה או בורגול, וכן הלאה.. ניתן לערבב במרק, או עם ירקות מבושלים או להכין דייסה.

כמו כן גם קטניות מאד חשובות: עדשים בכל הצבעים צהובות כתומות ירוקות, חומוס, שעועית בכל הצבעים, אפונה וכן הלאה גם אותם ניתן לשלב במרקים ובתבשילים.

אשמח לענות על כל שאלה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה

ויאולטה
    07/09/2011

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• החלפת אוכל
    דקלה
    07/09/2011

שלום ביתי בת ה 5 חודשים אוכלת סימילארק והנקה.
    אני רוצה להחליף לה את האוכל למטרנה כי היא סובלת מעצירויות וקיבה קשה קצת.

השאלה איך עוברים בהדרגה או פשוט עוברים בפעם אחת?

לקביעת תור
    סגירה
    החלפת אוכל

הוספת תגובה

• החלפת אוכל - תגובה

ד''ר נטלי שוינקלשטיין
    07/09/2011

שלום דקלה,

המעבר צריך להיות הדרגתי בשילוב האוכל הישן.
    אך הרשי לי להמליץ לך מכל הלב, לנסות לוותר על תחליפי החלב ולהניק הנקה מלאה. רב הסיכויים שהדבר יפתור את בעיית העצירות.

החלב אם מותאם בידיוק לצורכי התינוק - זה המזון המושלם עבורו (עבורה).

תחליף החלב לעומת זאת, מכביד מאד על העיכול ויכול לגרום במקרים רבים גם לעצירות. יכול להיות שהמעבר לתחליף אחר יעזור, אך הנקה מלאה זו ההמלצה הכי טובה שאני יכולה לתת לך.

בנוסף, את יכולה להוסיף לה ולך פרוביוטיקה ללא לקטוז - דבר שיכול לעזור לעיכול טוב יותר ובכלל לשפר הבריאות ומערכת החיסון.

אשמח לענות על כל שאלה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה נוספת

דקלה
    07/09/2011

תודה רבה על התשובה

פרוביוטיקה ללא לקטוז- מה זה בדיוק? מאיפה קונים? ואיך נותנים לתינוקת בתוך התמ"ל?

ברור לי שהנקה מלאה זה מצויין אבל אין לי אפשרות הנקתי הנקה מלאה עד 4 חודשים וכשחזרתי לעבודה אי אפשר (אין לי אפשרות לשאוב בעבודה) אבל אני מניקה בכל פעם שניתן. בכל מקרה אני רוצה לנסות להחליף לה את הסימילק במטרנה ורשמת לי בהדרגתיות, אז אשמח לדעת איך בדיוק- היא אוכלת רק 2 תמ"ל ביום בבוקר אני מניקה אחר כך סימילאק מרק ושוב סימילק ואז אני מניקה בבית מניקה

תודה על העזרה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה נוספת - תגובה

ד''ר נטלי שוינקלשטיין
    07/09/2011

פרוביוטיקה ללא לקטוז: פרוביוטיקה הם חיידקים חיוביים מגיע באבקה שמים באוכל. קונים בבית טבע.

לגבי ההדרגתיות: תשלבי בין שניהם לכמה ימים. בקבוק מזה בקבוק מזה ואז תשאירי רק את הסוג החדש.

אני מאמינה שזה יעזור.
    בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סדר יום לתינוקת בת חצי שנה
    שירי
    07/09/2011

שלום,
    בתי בת חצי שנה, והשבוע התחילה להיות עם המטפלת ורציתי להתייעץ בנוגע לסדר יום:
    7:00 מתעוררת- הנקה
    9:00-9:30 בערך 80 מ"ל פירות (שילובים שונים של: שזיף, בננה, אגס, תפוח, מלון, ענבים, אפרסק )
    11:00-11:30-בקבוק שאוב של 160 או שילוב של נוטראמיגן עם שאוב (אלרגית לחלב פרה)
    12:30-13:00- מנת ירקות בערך 130 מ"ל (שילובים של בטטה, גזר, דלעת, קישואים, סלק תפוח אדמה ועוף).
    15:00-15:30-בקבוק של נוטרמיגן עם שאוב 160 מ"ל (לא תמיד תלוי מתי אני חוזרת ואז אני מניקה אותה.)
    19:15- הנקה.
    עוד הנקה אחת באמצע הלילה לרוב אחרי 8 שעות.
    1. האם נשמע לך שהיא אוכלת בסדר? היא עושה3-4 פעמים קקי ביום ושוקלת 7 קילו (בזמן האחרון הקקי היה ירוק, ממה זה והאם זה לא הרבה מידי?)
    2. איך אפשר להוריד את ההנקה בלילה?האם תוספת אוכל ביום תעזור?

תודה שירי

הוספת תגובה

• סדר יום לתינוקת בת חצי שנה - תגובה

ד''ר נטלי שוינקלשטיין
    07/09/2011

היי שירי,

חסר בתפריט דגנים מלאים: שיבולת שועל, אורז מלא,קינואה, דוחן, סולת מלאה, ניתן להכין דייסה או לערבב בירקות של הצהריים.
    לאט לאט ניתן ואף רצוי גם להוסיף קטניות: עדשים מכל הצבעים: צהובות, אדומות, ירוקות, שחורת, חומוס טחון לממרח, אפונה, שעועית רכה וכן הלאה...

לגבי המשקל והיציאות נשמע תקין לגמריי כולל הצבע. למעשה זו היא הכמות היציאות הנכונה והטובה ביותר שמראה על בריאות תקינה, גם למבוגרים.

לגבי ההנקה בלילה, אני מבינה שזה קשה, אך כנראה שביתך עדיין זקוקה לזה ולכן לא הייתי נוגעת כרגע. אני מניחה שלאט לאט היא תדרוש פחות, ואם לא אז אפשר לשקול להפסיק אבל בשלב מאוחר יותר.

לדעתי בנוגע גם לתחליף החלב, אני לא רואה סיבה ל"העשיר" את התזונה בו, חלב אם מספק את כל צורכיי התינוק גם עד גיל חצי שנה ללא צורך בתוספות. כמובן אם יש מספיק חלב אם שאוב. אם אין זו בעיה...

לאחר גיל שנה ניתן להחליף מנת חלב אם אחת ביום לחלב צמחי כמו שקדים או שיבולת שועל ואף להוריד לגמריי את תחליף החלב מהתפריט.

כשתגיעי לשלב הזה חיזרי ואתן לך המלצות מה ואיך לעשות

אשמח לענות על כל שאלה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סדר יום לתינוקת בת חצי שנה

שירי
    07/09/2011

הי נטלי,

תודה רבה על התגובה המהירה.
    יש לי מספר שאלות נוספות:
    1. האם הכמויות של המוצקים מספיקות?
    2. הם ניתן להוסיף למשל שיבולת שועל לפירות בבוקר? (לבתי הגדולה הוספתי).
    3. האם ניתן להוסיף טחינה או שקדיה לתפריט גם למשל בפירות של הבוקר?
    4. מתי אפשר לתת לה ביצה קשה?

לגבי הנוטרמיגן אני משלבת עם החלב אם בגלל הטעם... אני שואבת בעבודה רק פעם אחת ולפעמים זה לא מספיק.

תודה רבה רבה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סדר יום לתינוקת בת חצי שנה - תגובה

ד''ר נטלי שוינקלשטיין
    07/09/2011

הכמויות בסדר גמור. המדד הכי טוב זה המשקל, והמשקל תקין.

ניתן להוסיף שיבולת שועל, וניתן להוסיף טחינה משקדים ושומשום מלאים לפירות וגם למרקים. (עדיף לא לחמם את הטחינה אלא להוסיף בצמוד לאכילה).

ביצה קשה ניתן לתת לקראת גיל 10-12 חודשים. הכמות המומלצת בעיני היא לא יותר מ2-3 ביצים בשבוע. גם פה אין הכרח - אני רואה בקטניות מקור יותר איכותי לחלבונים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תזונה לתינוק בן 4 חודשים
    אביטל
    06/09/2011

שלום רב,
    בני בן 4+ חודשים ושוקל כמעט 5 ק"ג
    על פי השוואה שעשיתי עם ילדים של חברות שלי הבנתי שהוא די קטן לגילו.
    כרגע הוא אוכל מטרנה קורנפלור 2.5%
    אני מעוניינת לדעת אם ישנן דייסות אחרות שאפשר לתת לו על מנת שיעלה יותר במשקל ויתפתח.
    אביטל.

לקביעת תור
    סגירה
    תזונה לתינוק בן 4 חודשים

הוספת תגובה

• תזונה לתינוק בן 4 חודשים - תגובה

יעל משיח ארזי
    06/09/2011

אביטל שלום
    האם עולה במשקל על אותו האחוזון או ששבר אחוזונים ?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה