פורום תזונת תינוקות - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תזונה בזמן שלשולים
    עמית
    01/08/2011

בן שנה וחודש, כבר כמעט שבועיים עם שלשול הולך וחוזר, במעקב רפואי.

הרופא אמר שמותר לאכול בננה, תפוח עץ, גזר, תפוח אדמה ןאורז, לשתות רק מים ותה לא ממותק. אני מגישה לו את זה במרקמים שונים בשביל לגוון (מעוך, מרוסק, חתוך וכו').

הילד אוכל את התפריט הזה בתוספת בקבוק מטרנה (150 מ"ל) פעמיים ביום כבר שבועיים.
    יש מזונות אחרים ש"קלים" על הבטן כדי לגוון לו? הוא ממש מביט בי בייאוש כל פעם שאני מביאה לו את הצלחת...

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    תזונה בזמן שלשולים

הוספת תגובה

• תזונה בזמן שלשולים - תגובה

יעל משיח ארזי
    01/08/2011

עמית שלום, מה לגבי בשר / עוף / ביצה וכדומה. ניתן לשחק עם המרכיבים המותרים ועל ידי כך לגוון למשל לערבב אורז עם גזר או בננה עם תפוח, הקפידי שהמרקם יהיה פחות נוזלי כדי שלא יעודד את השלשול והציעי מים בסוף הארוחה.
    מה לגבי לחם עם טחינה או אבוקדו כארוחת ביניים
    אני מניחה שבסוף השלשול יעבור ותוכלי לעבור לתזונה רגילה אם ממשיך, צריך לבדוק מדוע באמצעות רופא
    בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גזר זה מעולה

ירדנה
    03/08/2011

לפי מה שאני יודעת. מי גזר ואורז. אולי תשימי לו בפנים פתיתים חמודים בכל מיני צורות שיהיה מעניין וכך הוא יאכל וישתה את האורז/גזר/מים שאמורים לעשות לו טוב.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בן 6.5 מאוד בררן באוכל
    קרן
    01/08/2011

בני בן 6.5. אף פעם לא היה אכלן גדול, אולם מצבו מחמיר.
    במשך השנה האחרונה צמצם יותר את סוגי האוכל שהוא אוכל- צומצם ללחם/פיתה עם חמאה וקוטג'/גבינה לבנה, לעיתים מסכים גם מעט צהובה וצפתית. פסטה לבנה/אורז לבן/פתיתים רק עם שניצל (לאחרונה התחיל לקלף את הפירורי לחם ולאכול רק אותם בלי העוף). ביצה(רק חלבון), לעיתים חביתה. קורנפלקס וכמובן מתוקים.יתכנו ימים שבו לא יסכים לאכול ארוחת צהרים.כשאני מציעה לו לטעום דברים חדשים הוא מסרב בתוקף. הוא גבוה ומאוד מאוד רזה. מדי חצי שנה אנחנו עושים לו בדיקות דם והבדיקות תקינות. האם זה אומר שאין לי מה לדאוג או שקיימת כאן בעיה בהתנהגות?

לקביעת תור
    סגירה
    בן 6.5 מאוד בררן באוכל

הוספת תגובה

• בן 6.5 מאוד בררן באוכל - תגובה

יעל משיח ארזי
    01/08/2011

קרן שלום,
    המשיכי להציע מזונות מגוונים והפעילי כאן מקוריות למשל אם אוהב חביתה אפשר להכניס פנימה כף גבינה, אם אוהב שניצל אפשר להכין שניצל מהודו / מבקר (סינטה) וכך יקבל יותר ברזל. אם אוהב אורז בדקי אם אפשר לשלב בפנים קטניות (עדשים/ אפונה /פול/ חומוס) . הציעי כממתק חלבה / פרוסה עם טחינה גולמית וסילאן (מקור לסידן וברזל שומן בריא). הכי חשוב לא להראות לבנך כי את עושה עניין מהאוכל, הקפידי לא לתת שתייה לפני האוכל על מנת שלא יתמלא מנוזלים על חשבון אכילת הארוחה, בסוף הארוחה ניתן לתת שתייה, שלבי ירקות אפילו אם באים על פיצה (פיצה על פיתה לדוגמא ) או כרוטב לפסטה ועוד. חשוב להקנות לו דוגמא אישית באמצעות ארוחות משפחתיות, מזון בריא אכילה סביב שולחן וכדומה.
    במקביל עקבי אחר עקומות הגדילה ואם אין שבירות אין מה לדאוג, במידה ויש ממליצה לפנות לדיאטנית קלינית
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תזונה של תינוקת בת חצי שנה
    אתי
    01/08/2011

שלום רב,

בתי בת 6.5 חודשים ושוקלת 6.6 גרם בגובה 62 ס"מ (נולדה 2.945 בגובה 49 ס"מ) . אני מניקה מלא ומלב זה היא אוכלת מנה של מרק ביום בערך 100 גרם.

מלבד המרק היא אוכלת בבוקר בקבוק של 150cc חלב שאוב - ניתן על ידי המטפלת

ומאחרי הצהרים אני מניקה אותה על פי דרישה אבל ההנקה לא לוקחת יותר מ-2 עד 5 דקות לכל היותר ולאחר מכן היא לא רוצה לאכול יותר למרות שיש עוד חלב (גם ניסיונות לתת לה בקבוק אחרי זה כשלו).

בימים אלו אני מרגישה שהיא רזתה והיא לא אוכלת ממש טוב (יכול להיות בגלל יציאת שיניים) האם אני צריכה לדאוג?

האם בגיל כזה היא צריכה לקבל יותר ממנה אחת של מוצקים ואם כן באיזו כמות זו נחשבת ארוחה.

מה אני יכולה לעשות אם היא לא מעוניינת לאכול פירות או גרבר אלא רק מרק

לתשובה אודה

אתי

הוספת תגובה

• תזונה של תינוקת בת חצי שנה - תגובה

יעל משיח ארזי
    01/08/2011

אתי שלום, בשלב זה יש להציע בהדרגה בארוחה אחת 2-4 כפות של מרוסקים פירות ואו ירקות ולאחר שבוע ניתן להוסיף עוד ארוחה כזאת של טעימות.
    בשלב זה הטעימות באות בנוסף ולא במקום הנקה / תמ"ל.
    האם ביתך אכן ירדה במשקל או שזאת רק תחושה ?
    ניתן לשנות את המרק לרסק ולשלב בתוכו אבוקדו (שומן בריא התורם קלוריות)
    עקבי אחר המשקל שלה.
    ושני את המרק למרוסקים נוספים אם אוהבת הוסיפי ארוחה כזאת במהלך היום אך לא לפני השינה
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תזונה לבן 8 חוד' וכמה שאלות
    רינת
    31/07/2011

שלום רב,

בני בן 8 חוד', ילד מקסים שאוכל נהדר, נולד 4.16קילו, כיום הוא 8.700 ק"ג. רציתי לדעת מה אני יכולה להוסיף בשלב הבא לתזונה שלו ועוד כמה שאלות, בעיקרון זה המצב:

7:00: הנקה
    9:00- 10:00 אכילה של 200-215 גרם פירות טחונים עם טחינה גולמית/שקדיה- בדרך כלל תפוח, אגס ובננה או אבוקדו עם בננה
    11:00- 30-60 של מטרנה (זה חדש המטפלת טוענת שהוא רעב בין א. פירות לארוחת צהריים- מעולם לא נתתי מטרנה, היא התחילה לתת לו לפני שבוע וחצי).
    רבע לאחת: א. צהריים שכוללת 200-215 גרם של מרק ירקות עם בשר ותפו"א/פסטה ברטוב עגבניות/פסטה עם רוטב בולונז/בשר בקר עם תפו"א ובצל.
    שנת צהריים מ-1:30- 2:00 עד 4.
    4:00- הנקה
    5:30- פירות/דייסת סולת עם פירות
    רבע לשמונה בערב-הנקה ושינה.

לצערי בזמן האחרון הוא החל להתעורר בלילה להנקה- אני לא יודעת אם זה בגלל שינים או רעב, מגיל חודשיים עד גיל 6-7 חודשים הוא היה ישן מ8 בערב עד 7 בערב בלי הנקת לילה.

כמה שאלות:
    1. האם הכמויות שהוא אוכל בארוחות המוצקים הן טובות?
    2. האם כמות הארוחות היא מספקת?
    3. מה ניתן לגוון בארוחת 4 ובכלל?
    4. האם ניתן לתת לו טונה מקופסת שימורים?
    5. האם זה בסדר שהוא אוכל הכול טחון?
    6. איך יודעים מתי הוא רוצה להפסיק לאכול כי הוא ממשיך לפתוח את הפה כל הזמן...

תודה רבה רבה!!!

הוספת תגובה

• תזונה לבן 8 חוד' וכמה שאלות - תגובה

יעל משיח ארזי
    31/07/2011

רינת שלום,
    בשלב זה יכולה להוסיף גם חלמון ביצה, בנוסף למה שמגישה כבר עכשיו. תמ"ל או הנקה מומלץ לתת עם ההתעוררות בארוחת ביניים שבין צהריים לערב ופעם נוספת לפני השינה.
    בשלב הבא החל מגיל 9 חודשים ניתן להוסיף גם את חלבון הביצה, מוצרי חלב (לא חלב ניגר), בשר אדום, כבד עוף. התוספת הזאת היא עד גיל שנה לאחר מכן ניתן להציע הכל.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על התשובה ועוד שאלה קטנה-

רינת
    01/08/2011

בבוקר התינוק שלי יונק, אח"כ הולך לשנת בוקר, לאחר מכן קם, אוכל פירות ואז כעבור שעתיים וחצי- שלוש אוכל א. צהריים. המטפלת טוענת שהוא רעב בין הפירות לארוחת צהריים ונותנת לו 30-60 מ"ל של מטרנה.

האם זה נשמע הגיוני שילד רעב ירצה כל כך קצת מטרנה? האם זה נחוץ? האם זה יגרום לו להיות נשנשן?

תודה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הפסקת הנקה לבן 9 ח
    מרינה
    31/07/2011

ילד שלי בן 9 חודשים, לא אכלן גדול אבל אוכל בסדר מוצקים, דייסות, פירות ומרקים. שוקל כ10 ק"ג. אני מניקה אותו כמה פעמים , ב16 כשחוזרת מעבודה, ב19 לפני שינה, ב23 ועוד כמה פעמים בלילה כשהוא מתורר (יותר בשביל הרגעה כי הוא לא לוקח מוצץ). הנקות בלילה נורה מטישות אותי. ניסיתי לתת לו מטרנה אבל הוא ממש לא מוכן לשתות מבקבוק גם לא מים (שותה מכוס רגילה). האם ניתן ללמד ילד לשתות מבקבוק ואיך. האם תינוק בן 9 חודשים יכול להיות בלי הנקה ותמ"ל.

לקביעת תור
    סגירה
    הפסקת הנקה לבן 9 ח

הוספת תגובה

• הפסקת הנקה לבן 9 ח - תגובה

יעל משיח ארזי
    31/07/2011

מרינה שלום, בשלב זה מרבית האוכל המוצע לתינוק הוא מוצקים. הארוחה הראשונה עם ההתעוררות והארוחה האחרונה לפני השינה הם תמ"ל ואו הנקה, חשוב להרגיל את בנך בהדרגה לארוחות מוצקים מסודרות בוקר צהריים ביניים וערב בנוסף להנקה / תמ"ל כפי שציינתי. לדוגמא: בוקר: פרי צהריים: ארוחה בשרית ביניים: מוצר חלב / יוגורט / סנדביץ פרי. ערב: ביצה גבינה וירקות. חשוב לחשוף את בנך למזונות השונים לגוון ולא להתייאש ולהקטין את הפעמים בהם הוא מקבל הנקה / תמ"ל. נסי להמשיך לנסות לתת בקבוק עד שיתרגל ויסכים לשתות וזה יקל עליך.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בן שנה
    שירי.א
    31/07/2011

הילד שלי בן שנה וחודש שוקל 7.600 (נולד 2.610) , התחיל לפני כמה חודשים כבר לאכול מוצקים, כבר לא מרוסקים, ולפני חודש חל שינוי, הוא לא מוכן יותר הוא רוצה רק בקבוק , אני נלחמת איתו ולא מצליחה להאכיל אותו, מנסה לתת לו לבד כי ככה הוא היה אוהב והוא מעיף לי את הצלחת אחרי אולי שני ביסים, הוא רזה , ופשוט קשה לי עם "המלחמות" האלה של האוכל זה פשוט מדכא אותי ואת בעלי.
    מה ניתן לעשות?

לקביעת תור
    סגירה
    בן שנה

הוספת תגובה

• בן שנה - תגובה

ד''ר נטלי שוינקלשטיין
    31/07/2011

שלום שירי.א,

אני ממליצה לתת לבנך מגוון מזונות חדשים, אולי נמאס לו מאותם המזונות?
    הגיוון מאד חשוב, לא רק על מנת לגוון את הטעם אלא גם מבחינה בריאותית.

בנוסף, את יכולה לשלב בין הארוחות או במקום ארוחת תחליף חלב אחת - חלב צמחי כמו שקדים, סויה אורגנית, אורז מלא, שיבולת שועל - גם פה הגיוון חשוב.

בנוסף, תנסי להציע מרקמים שונים, דייסה/שייק/מרק טחון/מזונות שהוא יכול לקחת לבד כמו אפונה, תירס, גזר חתוך לקטן, עגבניות ומלפפונים חתוכים לקטן וכו'...

אם זה לא יעזור חיזרי לפורום וננסה למצוא פתרונות נוספים

בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הגיע לגיל 9 חודשים
    אמא של רועי
    30/07/2011

המתוק התחיל עם מוצרי חלב.
    אני רוצה להימנע כמה שיותר מכל הממותקים, אני מאמינה שריבוי סוכר הוא הגורם העיקרי להיפראקטיביות שנהייתה דבר מאוד מגניב לאחרונה.
    עם זאת, קשה להימנע מכל הסביבה.

אני מכינה גבינה 9% עם כמה כפיות גמדים או דניאלה, אם כבר גלידה אז רק וניל וגם עדיף שלא.

מה עוד אפשר לתת במינימום סוכר אבל עדיין שהילד יאכל?

באיזה שלב אני יכולה לוותר על הבקבוק מטרנה בבוקר או בערב לפני השינה גם זה מפוצץ סוכר.

לקביעת תור
    סגירה
    הגיע לגיל 9 חודשים

הוספת תגובה

• הגיע לגיל 9 חודשים - תגובה

ד''ר נטלי שוינקלשטיין
    30/07/2011

שלום אמא של רועי,

נכון, סוכר הוא לא בריא, אך גישתי היא גם להפחית במוצרי החלב.
    אנא כתבי לי את התפריט התזונתי היומי של בנך כולל תחליפי חלב ומוצקים ואמליץ לך בהתאם.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כמה כפות רסק? מה לגבי מים?
    אמא לבכורה
    30/07/2011

שלום רב,
    בתי בת 5 חודשים ושלושה שבועות.
    שוקלת סביב ה-7.5/8 ק"ג. (אחוזון 75-90 גם באורך).
    בינתיים אוכלת ארוחה מוצקה אחת ביום או פירות או ירקות מאודים (לפעמים מעורבבים גם עם הודו/ עוף/ שמן זית). בכל ארוחה אני מוזגת 6 כפות גדושות רסק לתוך קערית, והקטנטונת מחסלת את כל התוכן.
    עד כה היא רק יונקת, פרט למוצקים.
    למרות החום הכבד היא לא מוכנה לשתות בכלל מים, ולעיתים היא סובלת מקקי קשה.

השאלה היא האם אני מאכילה אותה יותר מדי/ מעט מדי?
    מה לגבי שתייה? האם 'להכריח' אותה לשתות? האם להציע הנקה בתום האוכל?

בספטמבר (אז תהיה בת 7 חודשים) היא אמורה להיכנס למסגרת, ואני רוצה להכין אותה כמה שיותר לקראת המעבר למזון מוצק ושתייה מבקבוק.

אשמח לתשובות ועצות.

לקביעת תור
    סגירה
    כמה כפות רסק? מה לגבי מים?

הוספת תגובה

• כמה כפות רסק? מה לגבי מים? - תגובה

יעל משיח ארזי
    30/07/2011

אמא לבכורה שלום,
    גם המזון המוצק וגם חלב האם מכילים כמות גדולה יחסית של מים, כך שאם אוכלת יפה ירקות ואו פירות ויונקת לא אמורה להיות בעייה. נסי אחרי ארוחות בכל זאת להמשיך ולהציע לו מעט מים והימנעי מהצעת שתייה מתוקה על מנת שלא יתרגל. הציעי בקבוק תמ"ל או חלב אם המכילים כאמור כמות גדולה של מים כפי שאת מציעה גם כך.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• השלמת התשובה

אמא לבכורה
    30/07/2011

שלום יעל,
    תודה.

מה באשר לכמות האוכל שעליי לתת לה?
    האם 6 כפות רסק גדושות זה יותר מדי? מספיק?

מתי אדע שעליי להגדיל עבורה את הכמות?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• השלמת התשובה - תגובה

יעל משיח ארזי
    30/07/2011

היי
    כמובן שבשלב זה מרבית התזונה מגיעה מהנקה ואו בקבוק אבל,
    בתחילת החשיפה לירקות או לפירות מכינים כמות של 2-4 כפות רסק לארוחת הבוקר המאוחרת לאחר ההנקה או הבקבוק ולקחת בחשבון שלא תמיד תרצה את הכל, היא לומדת כרגע עולם חדש של מזונות. אם מתלהבת אפשר כבר אחרי שבוע להוסיף עוד ארוחה של 2-4 כפות כאלה. לא כדאי להוסיף מזונות חדשים לפני השינה. מעבר ל-3 ארוחות מוצקים יהיה לפחות אחרי חודש מתחילת הגשת המוצקים ואת הכמויות יש להגדיל בהדרגה.
    ההתקדמות היא הדרגתית בהתאם להתלהבות ביתך וכמובן המזון המותר בכל שלב ושלב.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בישול בסיר ברזל לפעוטות בני 9 חודש
    יהושע
    29/07/2011

לתאומים שלי אנמיה חמורה. הברזל ברמה של 0 כמעט. הם בני 9 חודש. ע"פ המלצת הרופאה אני נותן להם 10 טיפות ברזל ואף הגדלתי כמות לבקשת הרופאה ל15 טיפות אבל הכרזל לא עולה בדם שלהם. עשו להם ספירת דם. קראתי שבישול בסיר יצוק בברזל..בלי ציפוי אמייל עשוי להועיל מכיוון שכנראה כמות מזערית מהסיר עוברת למזון המבושל ומשם למי שאוכל את המזון. האם זה עשוי לעזור? ואם כן איפה ניתן לרכוש סיר כזה??
    לי יש טלסימיה!!

הוספת תגובה

• בישול בסיר ברזל לפעוטות בני 9 חודש - תגובה

ד''ר נטלי שוינקלשטיין
    30/07/2011

שלום יהושע,

אני מאד ממליצה שתגש ליעוץ פרטני אצל נטורופת/ית כי המצב שאתה מתאר הוא מורכב ולכן צריך איבחון וטיפול בהתאמה אישית.

אני ממליצה בכל מקרה לעבור לתמצית נוזלית של ברזל ממקור צמחי וטבעי כי הספיגה שלו הרבה יותר טובה ולא גורמת לתופעות לוואי. אני ממליצה על פלורויטל.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הגבלת אוכל לילדה בת 8
    יפעת
    29/07/2011

שלום רב
    ביתי בת 8 עד לפני מספר חודשים היתה רזה מאוד ..ותמיד אהבה לאכול הרבה בעיקר בארוחות עצמן יכולה לאכול 3 -4 מנות בשר ו 2 צלחות מלאות של תוספות או 4-6 פרוסות לחם אם לא מגבילים אותה .
    ואני כמובן מגבילה אותה , אבל מרגישה שהעובדה שאני מגבילה אותה גורמת לה אובססיה לאוכל , לאחרונה החלה "להתעגל" ואני מרגישה שאני צריכה לשמור עליה יותר ...אבל גם לא רוצה לגרום תסביכים (אני בתור ילדה תמיד נלחמתי במשקל ..עד היום ) מבחינת המשקל היא בסדר לגילה וגם מבחינת מראה אולם אני חוששת שהיא תשמין אם תמשיך לאכול כמויות גדולות. יש לציין שהיא מאוד פעילה שוחה המון ובכלל ילדה עם המון אנרגיות . שאלותיי הן :
    האם עליי להגביל אותה מבחינת כמויות בארוחות ? או לתת לה כמה שהיא רוצה עד שהיא שבעה לפעמים עוד לא מסיימת בצלחת ומבקשת תוספת ., יש לציין שאינה מנשנשת כמעט בכלל בין הארוחות ושאנו מקפידים על תזונת ירקות בערב (כתחליף לתוספת לחם)
    איך אני יכולה להעיר לה מבלי לגרום לה לתסביכים מיותרים ?

לקביעת תור
    סגירה
    הגבלת אוכל לילדה בת 8

הוספת תגובה

• הגבלת אוכל לילדה בת 8 - תגובה

יעל משיח ארזי
    29/07/2011

יפעת שלום,
    כמובן שאת ההתערבות יש לעשות באופן כזה שלא יגרום לביתך להרגיש יוצאת דופן או שאינה נוהגת כשורה. עצם זה שפעילה גופנית זה כבר יתרון נהדר ומשמעותי. כמה טיפים: 1. דוגמא אישית: ארוחות מסודרות ובריאות, סביב שולחן עם כל המשפחה (במידת האפשר)
    2. להגיש צלחת המכילה את הכמות המומלצת כאשר על השולחן אפשר להניח רק את קערת הסלט ובקבוק המים
    3. שילוב של ירקות על מנת להקטין את הצפיפות הקלורית מבלי לפגוע בנפח למשל אורז עם ירקות , פשטידת ירקות , ירקות בתנור עם תפו"א וכו'...
    4. להקפיד על אכילה איטית ממוקדת מטרה, כלומר לא תוך כדי פעולה נוספת
    5. כאשר מבקשת תוספת להציע את הירקות
    6. מומלץ כמובן לא להשתמש במילים כמו אסור, או אם תמשיכי כך תהיי שמנה...
    סה"כ אם היא פעילה גופנית ושומרת על מבנה גוף תקין ובבית מקבלת דוגמא נכונה אין מה לדאוג
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תינוק בן 8 חודשים
    ענת
    28/07/2011

התינוק המאמי שלי היום בן 8 חודשים (עדיין איתי בבית)
    יש לנו בעיות עם האוכל.
    הוא אוכל בקבוק בין 120 ל 180. בדרך כלל ביום זה 120 ובלילה לפני השינה 180.
    הוא אוכל כל שעתיים וחצי בערך.
    אני מוסיפה לו דייסת קונפלור או דייסה אחרת של מטרנה כמעט לכל בקבוק כי הוא רזה מדי לפי העקומות של טיפת חלב.
    התחלתי עם טעימות בגיל 5 חודשים אך עדיין לא התקדמנו ליותר ממספר כפיות בכל ארוחה. אני מביאה לו בבוקר מנה של פירות עם ביסקיוויט ועכשיו הוספתי גם שקדייה, ובצהריים מנה של ירקות מבושלים עם עוף/הודו נקבה, קטניות ודגנים. (עושה שילובים שונים). הבעיה היא שאחרי כמה כפיות הוא סוגר את הפה ובכלל כל הארוחה הוא זז הרבה ואין לו סבלנות לשבת. בעיה נוספת וקשה היא שיש לו עצירויות כל הזמן. וכל פעם אני עושה הפסקה של כמה ימים בגלל עצירות. (אני מביאה לו ברזל אבל גם עם הברזל עושה הפסקות מדי פעם בגלל העצירות).
    יוצא שהוא לא מסיים את המנה ואני משלימה לו עם בקבוק.
    כך שבסך הכל הוא כל היום עם הבקבוק חוץ מפעמים ביום שאני מנסה להאכיל אותו עם כפית וזה נגמר מהר מאוד ואני משלימה לו עם בקבוק.
    יש לי כמה שאלות:
    1. האם יש לכן טיפים לאור המצב - מה עלי לעשות כדי שיוכל יותר אוכל מוצק עם כפית?
    2. אני רוצה לנסות לתת לו לאכול לבד עם הידיים, האם לחתוך חתיכות גדולות כדי שהוא יחזיק ביד ויקח ביסים או שצריך לחתוך לקטן קטן?
    3. האם אפשר לתת לו מוצרי חלב? כמו גבינה, גמדים או יוגורט? האם ניתן לתת ירקות חיים ולא מבושלים (אם כן אז איך?), האם ניתן לתת לחם, אם כן אז איך?

מצטערת שיצא קצת ארוך אבל אני ממש מיואשת ואשמח אם תעזרו לי, לא מבחינת מה לאכול אלא איך לאכול. תודה!

לקביעת תור
    סגירה
    תינוק בן 8 חודשים

הוספת תגובה

• תינוק בן 8 חודשים - תגובה

ד''ר נטלי שוינקלשטיין
    29/07/2011

שלום ליאת,

כמה בנך שוקל?

אם לא מדובר בבעיה חמורה של אי עלייה במשקל איני רואה את הצורך להוסיף דייסות קורנפלור ובכלל כדי להשמין את התינוק. שומן לא מוסיף דבר לבריאות כאשר הוא בעודף אלא ההיפך.

בנוסף קורנפלור הוא עמילן, ולעמילן אין ערך תזונתי חיוני. אם את מעוניינת להעשיר לבנך את התזונה אני ממליצה על דייסה ביתית מדגנים מלאים כמו שיבולת שועל, פתיתי כוסמין, אורז מלא וכו'...

לגבי הביסקוויטים כדאי לקנות מקמח מלא, ואם לא אז להוריד כי אין שום תועלת בריאותית.

לגבי חלבון מן החי לדעתי לא כדאי לתת יותר מ2-3 מנות בשבוע. והשאר לשלב חלבון מהצומח קינואה, אפונה, שעועית, עדשים.

לגבי העצירות, האם את דואגת שבנך ישתה מספיק מים?
    ובנוסף ניתן לתת פרוביוטיקה, כדי לחזק את מערכת החיסון ולעזור לפעילות תקינה של מערכת העיכול.

לגבי הברזל - יש ברזל נוזלי טבעי שלא עושה עצירות ונספג נהדר בשפ פלורויטל.

והכמויות של המזון, אם תפחיתי לו מתחליף החלב הוא יסכים לאכול יותר מוצק. כמובן שאת המעבר צריך לעשות בהדרגה ולא כאשר הוא מאד רעב כי אז הוא יהיה עצבני.

מוצרי חלב - אני לא ממליצה. במקום ניתן לתת חלבים צמחים כמו חלב שקדים, אורז מלא, סויה אורגנית, שיבולת שועל וכו'...

ירקות חיים לא מבושלים ניתן לתת כאשר יש לבנך כמה שיניים + הוא לוקח עצמאית את האוכל עם הידיים לפה + הרגשה שלך. אני ממליצה לחתוך עגבניה לקטן, ומלפפון לקטן ולתת לאט לאט.

לגבי לחם, מומלץ קמח מלא ולגוון: כוסמין, חיטה מלאה, שיפון.

אשמח לעזור ולענות על כל שאלה נוספת

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מעדני חלב לקטנה
    מאיר
    28/07/2011

לילה טוב
    המלצתכם בבקשה
    האם אפשר לתת לקטנה (שנה וחודש) לטעום ממעדני החלב השונים לקטנים (גמדים וכו..) או עדיף שלא בגלל סוכר וכו'...

תודה

לקביעת תור
    סגירה
    מעדני חלב לקטנה

הוספת תגובה

• מעדני חלב לקטנה - תגובה

איילת בר
    29/07/2011

שלום מאיר,
    לא מומלץ לתת את המוצרים האלה גם בגלל כמות הסוכר הגבוהה וגם בגלל החלב.
    ממליצה לך להכין דייסות מקוואקר או אורז או קינואה על בסיס חלב שקדים .

טוחנים את הדגנים לאבקה ומבשלים עם החלב. ניתן להמתיק עם מעט סילן או סירופ מיפל אמיתי! ניתן להוסיף מעט קינמון.
    מוזגים לקופסא קטנה עם מכסא ומקררים. - תחליף מעולה למעדנים.

כמו כן ניתן להכין מעדנים ביתיים ממחית פרי שתכין על בסיס יוגורט.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הנקות תכופות גיל חודש - תינוק לא רג
    אורית
    28/07/2011

היי

שמי אורית, התינוק שלי בן חודש ונראה כי יש לו נסיגה בהנקה. בהתחלה ינק יפה (8 הנקות ליום) בארבעת הימים האחרונים החל משעות הצהריים, הוא מאוד לא רגוע, בוכה הרבה ומבקש לינוק כל שעה וחצי. התחלתי מרוב תשישות להביא לו לארוחה האחרונה ביום תמ"ל. לא יודעת איך להחזיר אותו לשגרה שבה הוא היה בהתחלה. אשמח לעיצות.

הוספת תגובה

• הנקות תכופות גיל חודש - תינוק לא רג - תגובה

איילת בר
    28/07/2011

שלום אורית,
    כנראה שתינוקך בשלב של קפיצת גדילה, זהו תהליך טבעי בו התינוק דורש יותר אוכל, במטרה להגביר את יצור החלב - תקופה מתישה לאם אך עוברת תוך כמה ימים.

דבר שני שיכול לגרום לו להיות לא רגוע - גזים. גם אופייני לגילו. אם את חושבת שמדובר בגזים עדכני אותי ואנסה לעזור.

חשוב לזכור כי תינוקות גדלים בקצב מהיר וכך גם ההרגלים שלהם משתנים.
    כך שגם התקופה הזו תעבור.

בהצלחה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אובססיה לאוכל - בת שנה
    אמא של נועה
    28/07/2011

שלום לפורום וליועצות,

יש לי תינוקת מהממת וחייכנית בת שנה וחודש.
    לשמחתי הרבה - מאז ומתמיד היתה לה אהבה לאוכל (וכשינקה - אז גם לחלב).
    היא לא בררנית, אוכלת הכל ובכמויות יפות.
    נכון להיום - היא שוקלת קרוב ל- 11 ק"ג.

בחודשים האחרונים אני מרגישה שאולי יש לה אובססיה לאוכל.
    היא תמיד, אבל תמיד, מוכנה לאכול ולנשנש.
    הארוחות שלה גדולות מ-א-ד (אבסולוטית מבחינת כמות אוכל ליממה - היא אוכלת יותר ממה שאוכל הבן הגדול שלי, שהוא בן 3 וחצי! אמנם, נכון שהוא תמיד היה אכלן קטן מאד, ממש ההיפך ממנה, אבל עדיין...).

למשל:
    - לארוחת ערב היא יכולה לאכול בלי שום בעיה 2 ביצים, חצי לחמניה, חצי גביע קוטג', ועוד מעדן.
    או לחלופין - לחסל צלחת גדולה מלאה עד גדותיה בפתיתים או בפסטה.
    בגן היא יכולה לאכול בארוחת הצהריים 3 קציצות...
    פירות היא לעולם לא תסתפק בפרי אחד - תמיד אחד וחצי או שניים.
    היא אוכלת בקבוק חלב על הבוקר כשהיא מתעוררת, וחוץ מזה 3 ארוחות גדולות ביום.
    ובין הארוחות היא אוכלת תמיד חטיף, פרי, עוגיות וכדומה.

גם עם כל כמות האוכל הזאת - היא לא רגועה. תמיד כשרואה מישהו אחר אוכל משהו - מיד גם היא רוצה, וממש בוכה אם לא מקבלת. לפעמים אני מנסה לתת לה בקבוק מים במקום, כדי להרגיע אותה ולהעביר לה את החשק לאוכל, אבל בדרך כלל זה לא עוזר.

אנחנו כבר ממש מתחילים "להחביא" ממנה אוכל (נניח כשאני מכניסה בבוקר לתיק את היוגורט שהבן שלי לוקח לגן ארוחת מנחה - אני מסתירה אותו כדי שהיא לא תראה אותו ביד שלי).

בהתאם לכמות האוכל - יש לה גם המון יציאות. כ 3-4 חיתולים עם צואה ביום. בשבועות האחרונים הצואה ממש רכה עד כדי שלשול, וכמות החיתולים עם צואה לפעמים עד 5-6 ביום.
    עשינו בדיקות צואה והן חזרו תקינות, ללא טפילים. אך המרקם לא "משתפר".

האם לדעתכן יש לנו בעיה???
    מה לעשות?

תודה רבה,
    אמא של נועה

לקביעת תור
    סגירה
    אובססיה לאוכל - בת שנה

הוספת תגובה

• אובססיה לאוכל - בת שנה - תגובה

איילת בר
    28/07/2011

שלום אמא של נועה,
    זה אכן משמח שילדתך אוהבת לאכול ונהנית מהאוכל.

ממליצה לך לתת לה לאכול ארוחות מסודרות ולאפשר לה לאכול כמה שרוצה במהלך הארוחה. (לגבי הביצים - מספיק ביצה אחת ביום)
    אל תאפשרי לה לאכול תוך כדי משחק או צפיה בתוכנית טלויזיה. כל פעם שרוצה לאכול או לנשנש תושיבי אותה על כיסא אל השולחן (או כיסא תינוק עם מגש).
    כך תבין כי אוכל אוכלים סביב שולחן ולא על הדרך .

דבר שני - לא ממליצה לתת חטיפים וממתקים - בזמן שרוצה לנשנש רצוי לתת פירות, ירקות וביגלה . במבה ושוקולד חלב מכילים שומנים מלחים וסוכרים לא טובים וחבל לתת לה אותם.

לגבי היציאות - 5-6 יציאות רכות ביום נראה כבר ברמת שלשול. שימי לב האם נתת לה לאחרונה פירות קיץ חדשים כדוגמת מנגו .
    ניתן לתת תוספת של חיידקים טובים כדי לחזק את מערכת העיכול.
    הייתי מורידה מוצרי חלב ונמנעת מפירות ישר אחרי אוכל.

בסך הכל מדובר בתינוקת שמגלה את המזון ומתלהבת , לא כדאי להחביא ממנה אוכל אך רצוי שהבית יתנהל באופן מסודר , שעות קבועות ומעט נשנושים. כך לא תחשף למזון כל היום.

בהצלחה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אובססיה לאוכל בת שנה - חטיפים

אמא של נועה
    29/07/2011

הי איילת,
    תודה רבה על התשובה!

פירות קיץ חדשים - היא לא ניסתה שום דבר מיוחד - הפירות היחידים שאכלה עד כה הם רק ענבים, בננה, אגס או תפוח (אבטיח ניסתה פעם אחת, אך לא הצליחה לבלוע אז ויתרנו).

ננסה להוריד מוצרי חלב.

חטיפים - נוריד את הבמבה (שוקולד גם כך היא לא אכלה), האם ניתן לתת לה ביסקוויטים פתי בר או עוגיות מטרנה?

תודה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אובססיה לאוכל בת שנה - חטיפים - תגובה

איילת בר
    29/07/2011

הי אמא של נועה,
    לגבי עוגיות מטרנה ופתיבר - ניתן לתת אך לא להגזים בכמויות. זה עדיין בגדר חטיף.
    כל החטיפים והעוגיות המועשרים בויטמינים לא בריאים. זה שהוסיפו להם ויטמינים לא מוריד את כמות הסוכר והופך אותם בריאים.
    חשוב להציע לילדתך מזונות בעלי ערך תונתי גבוהה ופחות מעובדים.

אז שוב ניתן לתת אך במידה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה אני אנסה

אביטל
    29/07/2011

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תחליף חלב וסילאן
    אביטל
    28/07/2011

שלום רב,
    רציתי לדעת האם יש מניעה לשים סילאן (טבעי, ללא סוכר כמובן) בתוך בקבוק של תחליף החלב?
    גיליתי כי רק כך מוכנה ביתי לקחת בקבוק תמ"ל (עדיין יונקת)
    האם עשוי להיות בכך נזק?
    תודה רבה.

לקביעת תור
    סגירה
    תחליף חלב וסילאן

הוספת תגובה

• תחליף חלב וסילאן - תגובה

יעל משיח ארזי
    28/07/2011

אביטל שלום, לא רשמת את גילה של ביתך. וללא קשר לא מומלץ להוסיף סוכרים (גם סילאן הוא סוכר גם אם טבעי) בצורה כזאת את מרגילה אותה לדברי מתיקה כבר מגיל קטן וחבל
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• היא בת 8 חודשים

אביטל
    28/07/2011

עד היום לא הסכימה בשום אופן לקחת בקבוק. אני יודעת שזה בוודאי לא מומלץ להרגיל למתוק אבל נראה שרק דברים מתוקים היא אוהבת. את המרק ירקות ממש לא מוכנה לאכול. פירות לעומת זאת אוהבת מאד.
    יש דרך כיצד ניתן להרגילה לטעמים נוספים?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• היא בת 8 חודשים - תגובה

יעל משיח ארזי
    28/07/2011

היי אביטל, בעיקר על ידי חשיפה חוזרת של המזונות, לא להתייאש, לפעמים לוקח כמה פעמים להציג את אותו מזון עד שהתינוק מסכים לטעום, בספרות כתוב 7 פעמים...
    נסי לערבב אורז עם פירות יבשים וקטניות למשל וכך תקבל גם את המתיקות. ערבבי ירקות עם פרי למשל ירקות עם תפוח, רסק תפוחים עם טחינה גולמית וכדומה על מנת להרגילה לטעמים נוספים ולמרכיבי מזון נוספים.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה