פורום תזונת תינוקות - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בוכה אחרי הארוחה
    מעיין
    27/08/2011

שלום רב,
    בני בן שנה , בבוקר בין 6 ל- 7 אוכל 180תמ"ל מטרנה+ דייסה, בין 9 ל-10 אוכל ארוחת פירות הכוללת תפוח אגס ובננה + ביסקוויטים וטחינה, בין 12 ל- 1 אוכל ארוחת צהריים שכל יום משתנה, בין 3 ל- 4 אוכל 2 מעדני גבינה ובשבע בערב אוכל חביתה עם עגבניה וגבינה + 180 תמ"ל + דייסה כשהולך לישון ב 7וחצי.
    נראה לי כי הארוחות שלו די מסודרות , למרות שאת ארוחת הצהריים לא תמיד אוכל מלא, לפעמים הוא אוכל רק קציצה אחת או רק 4-5 כפות מהארוחה, אולם את שאר הארוחות אוכל מלא ויפה בעיקר את הפירות והמעדנים ואפילו בוכה שכנגמר כאילו הוא רוצה עוד ולא שבע. השאלה שלי מה כדאי לעשות האם להגדיל לו את המנות? להוסיף עוד פרי לארוחת בוקר? להוסיף עוד מעדן למרות ש - 2 נראה לי המון? להגדיל לו את התמ"ל ? או להוסיף לו עוד איזשהי ארוחה ואיזה?
    אשמח לתשובה,
    תודה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בוכה אחרי הארוחה

הוספת תגובה

• בוכה אחרי הארוחה - תגובה

ד''ר נטלי שוינקלשטיין
    27/08/2011

שלום מעיין,

תראי לא ציינת כמה בנך שוקל, אך לפי התפריט שכתבת נראה שבנך אוכל די הרבה אפילו יותר מידי לטעמי.

מגיל שנה אין צורך הכרחי לשלב תחליף חלב בתפריט, אולי בבוקר כדאי לתת לו במקום תחליף חלב מנת דייסה ביתית או רק פירות טריים/ יבשים קצוצים לקטן + טחינה מידי פעם. ואם ירצה את הבקבוק מתוך הרגל תשלבי לו חלב הצמחי כמו חלב שיבולת שועל, חלב שקדים או אורז מלא.
    .
    במהלך היום תציעי לו גם ירקות טריים, ירקות מבושלים את אלו לא ראיתי בתפריט אולי זה במרק בכל מקרה חשוב להקפיד על זה.
    מה עם דגנים מלאים כמו אורז מלא, קינואה, גרגרי חיטה, כוסמת, דוחן וכן הלאה?
    אני מציעה שתשלבי אותם גם במרק.

עוד שינויים שאני ממליצה עליהם:

1. לגוון את סוגי הדייסות בבוקר כך שלא תיהיה כל יום אותה הדייסה ולהעדיף דייסה ביתית מוכנה מדגנים מלאים (על פני האיסטנט הקנוי) אופציות: שיבולת שועל, פתיתי כוסמין, אורז מלא, סולת מלאה וכן הלאה...

2.להוריד את הביסקוויטים מהפירות, הקמח הלבן לא נותן שום ערך בריאותי, ויש בהם סוכר. את הטחינה כדאי לגוון בסוגי שונים של טחינה פעם שומשום מלא פעם משקדים מלאים טחונים.

3. את מעדני הגבינה אני ממליצה להחליף בפירות או דייסה אם לא נתת בבוקר. מעדני הגבינה גם מכילים הרבה סוכר מלבד זה שאיני ממליצה על מוצרי חלב כלל.

4. אין צורך לתת כל יום חביתה, להיפך, כדאי לגוון בסוגי החלבונים. את יכולה לעשות חומוס, או מרק שעועית, להקפיץ נודלס עם טופו, או אפונה, לעשות ספגטי מקמח מלא עם רוטב עגבניות ואפונה, או מרק עדשים, או מג'דרה וירקות. הכי חשוב זה הגיוון.

והעיקר תיהיי קשובה לבנך, איני יודעת מדוע הוא בוכה, אולי באמת הוא רעב, או הורגל לאכול הרבה, בכל מקרה שימי לב ותנסי את השינויים שהמלצתי.

אשמח לענות על כל שאלה נוספת

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ארוחה מלאה
    נטעלי
    25/08/2011

הי
    רציתי לדעת כמה זה ארוחה מלאה לתינוקת בת חצי שנה (מתוקן חמישה חודשים) כמה זה כוס? מתי לתת את מנת תחליף החלב ישר אחרי או לחכות אם זו לא ארוחה מלאה? מה לגבי מים מתי לתת?
    האם לתת את המנת מוצקים בשעה היא אמורה לאכול בקבוק?

האם זה תקין שהיא משתעלת לפעמים בזמן המוצקים?

בתודה מראש
    נטעלי

לקביעת תור
    סגירה
    ארוחה מלאה

הוספת תגובה

• ארוחה מלאה - תגובה

יעל משיח ארזי
    25/08/2011

נטעלי שלום
    מתי התחלת לתת מוצקים? הגעה לארוחה מלאה המחליפה תמ"ל/ הנקה לוקח כמה חודשים מההתחלה.
    מים ותמ"ל/ הנקה ניתן אחרי טעימת המוצקים על מנת שתהיה יותר התלהבות ואו רעב לנסות את המוצקים
    אשמח להמשיך לענות לאחר שתתני יותר פרטים
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עוד שאלה בנוגע לפליטות
    הדס
    25/08/2011

זה לא נראה כהקאה . יש מס' פליטות אחרי האוכל והיא במצב רוח טוב לא נראה שכואב לה משהו (וירוס) .האם זה בסדר לשנות תחליף? זה לא יבלבל את הקיבה ויגרום לעצירויות ?

לקביעת תור
    סגירה
    עוד שאלה בנוגע לפליטות

הוספת תגובה

• עוד שאלה בנוגע לפליטות - תגובה

ד''ר נטלי שוינקלשטיין
    25/08/2011

הדס שלום,

החלפת פורמולה לא תבלבל את הקיבה. אם תיהיה עצירות על זה אין שליטה כרגע. נטפל בכל בעיה בשעתה. כרגע אם יש פליטות גדולות וקבועות שווה לנסות להחליף פורמולה ולנסות את שאר הדברים שהמלצתי. אם תיהיינה עצירות תפני אלי שוב ונראה מה לעשות. אם נראה לך שזה רק תקופתי והפליטות לא גדולות תניחי לזה ותראי מה קורה בהמשך.

אשמח לענות על כל שאלה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פליטות לאחר האוכל
    הדס
    24/08/2011

ביתי בת החודשיים וחצי התחילה לאחררונה לפלוט יותר מהרגיל.מימיה הראשונים כמעט לוא פלטה ובימים האחרונים כל פעם יוצא החוצה כשליש מהאוכל . ניסיתי להוריד טיפה בכמות אך היא בוכה כאילו נשארת רעבה .בכל האכלה אני נותנת 120 מל בתחליף אפטימיל. היא שוקלת כ 5 ק"ג . אין בכי והיא במצב רוח טוב אך אני מוטרדת מהפליטות האם לשנות תחליף? אולי פתאום זה לא טוב לה ? מה כדאי לעשות? תודה

לקביעת תור
    סגירה
    פליטות לאחר האוכל

הוספת תגובה

• פליטות לאחר האוכל - תגובה

ד''ר נטלי שוינקלשטיין
    24/08/2011

הדס שלום,

מה שאת מתארת הוא יותר הקאה ופחות פליטה. האם אני מגדירה נכון?
    אולי היא פשוט לא מרגישה טוב? וירוס?!

בכל אופן אם זה ממשיך עוד כמה ימים ככה שווה לפעול בדרכים הבאות:

כהתחלה לדעתי שווה להחליף פורמולה, להוסיף פרוביוטיקה ללא לקטוז כתוסף שניתן לקנות בבית טבע, לעשות הפסקות קצרות בזמן האכילה, להחזיק אותה מעט על הידיים לאחר האוכל ולא מיד להשכיבה על הגב או הבטן.

אם כל אלו לא עוזרים, כדאי לפנות לרופא הילדים.

ובהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם התינוק אוכל מספיק?
    ענבל
    24/08/2011

שלום, יש לי תינוק בן שנה ו-4 מתוקן (נולד פג בשבוע 27). רציתי לדעת האם התפריט שלו מספק ומזין:
    בוקר- מטרנה + דייסת אורז בבקבוק- 180 סיסי
    ביניים- חצי לחמנייה מחיטה מלאה עם 3 כפות טחינה+ 2 כפיות סילאן
    צהריים- 2 קציצות, חתיכת בטטה, חתיכת קישוא, חתיחכת גזר+ 5 כפות פתיתים/ אורז/ ספגטי
    לפני שנת הצהריים- 150 סיסי מטרנה+דייסת אורז
    אחרי השינה- פרי מרוסק או שני פירות מרוסקים (בננה ותפוח למשל)
    ערב- מרק מרוסק עם כל הירקות- לפעמים גם עם פתיתים/ אורז בתוכו+ ביצה קשה מרוסקת בתוכו.
    לילה- 150-200 סיסי מטרנה+דייסת אורז.
    שוקל 9 קילו, גובה- 75.5.
    אשמח לדעת האם הוא אוכל תזונה מספקת.
    תודה,
    ענבל.

לקביעת תור
    סגירה
    האם התינוק אוכל מספיק?

הוספת תגובה

• האם התינוק אוכל מספיק? - תגובה

יעל משיח ארזי
    24/08/2011

ענבל שלום
    האם בנך עולה במשקל בהתאם לאחוזון?
    הייתי מציעה לך לשנות קצת מרקמים ל"בוגרים יותר" לאט לאט לעזוב את המרוסק ולהתחיל מרקמים רכים אך לא מרוסקים על מנת לחשוף אותו.
    בנוסף ממליצה לבחור פחמימות יותר מזינות עשירות בסיבים כמו לחם מלא, בורגול/ קינואה / קוסקוס מלא / קטניות וכדומה.
    ארוחת בוקר יכולה להיות גם גבינה עם פרי או דייסת שיבולת שועל או פרוסה עם טחינה או אבוקדו בעונה
    באופן כללי שילוב של שומנים בריאים כמו אבוקדו/ טחינה / שקדייה / שמן קנולה וזית יכולים להוות תוספת קלוריות בריאה שניתן לשלב בארוחות אותן את מכינה במילא
    חשוב לגוון ולשמש דוגמא של אכילה בריאה לכן חשוב שתקיימו לפחות ארוחה אחת במשותף
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בתגובה לשאלותייך

ענבל
    24/08/2011

כן, בני עדיין על אחוזון 5 כמו שהיה בזמן השחרור מבית החולים.
    הוא אוכל לחם מחיטה מלאה/ לחמנייה מחיטה מלאה.
    איך אוכל להוסיף את האבוקדו ושאר הדברים שאמרת? הוא די בררן וכל המאכלים שהורגל לאכול עברו דרך ארוכה עד שהסכים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בתגובה לשאלותייך - תגובה

יעל משיח ארזי
    24/08/2011

ענבל שלום
    את הטחינה אפשר לערבב עם רסק תפוחים או לערבב עם סילאן ולמרוח על לחם.
    את השקדייה כנ"ל.
    אבוקדו ניתן גם כן לערבב עם פירות או לערבב עם ביצה ולמרוח על לחם.
    אם נישאר על אותו אחוזון ללא שבירות אז אין בכך בעייה והוא אוכל מספיק
    נסי לשלב את השמנים בצורות מגוונות ותוכלי לבדוק מה טעים לו יותר לאכול
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כמות תמ"ל לתינוק בן חודשיים
    רוני בניון
    24/08/2011

שלום רב,
    הבן שלי בן חודשיים, שוקל 4.200 קילו וניזון מסימילאק בלבד (בשלושה שבועות הראשונים הוא ינק).
    הוא אוכל כל שלוש שעות כמות של 120 CC אבל יש לי הרגשה כאילו הוא נשאר רעב. רציתי לדעת כמה תינוק בגילו אמור לאכול ובאיזה גיל מגדילים את כמות המזון?

כמו כן רציתי לדעת מהי כמות תקנית של יציאות

בתודה מראש,
    רוני.

הוספת תגובה

• כמות תמ"ל לתינוק בן חודשיים - תגובה

יעל משיח ארזי
    24/08/2011

רוני שלום
    הוספת הכמות היא לרוב לפי המשקל ולמיטב ידיעתי החל מ4.5 ק"ג ניתן כבר לעבור ל180 תמ"ל. בגיל חצי שנה עוברים לשלב 2 של התמ"ל.
    לגבי יציאות בשלב זה היציאות יכולות להתמעט כלומר אחת לכמה ימים וזה נורמאלי
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה נוספת

רוני בניון
    24/08/2011

תודה רבה על המענה המהיר, יש לי עוד שאלה- האם זה אפשרי שאני אתן לו כמות של 180 רק בלילה (בארוחה שאני רוצה שתהיה אחרונה לאותו יום) כדי שימשוך לי כמה שעות טובות או שעדיף אם מעלים להעלות בכל ארוחה כי הילד מתרגל?

שוב תודה,
    רוני

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה נוספת - תגובה

יעל משיח ארזי
    24/08/2011

רוני שלום
    בכל מקרה בנך יחליט כמה יאכל בכל פעם את יכולה לנסות להעלות לו את הכמות ולבדוק כמה מסיים וכך להחליט מתי לתת לו 180 ומתי 120. לרוב כאשר מושכים יותר שעות שינה בלילה באופן טבעי אוכלים יותר במהלך היום כך שהכמות הכוללת לא תרד.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם הוא אוכל מספיק?
    ענבל
    24/08/2011

שלום, יש לי תינוק בן שנה ו-4 מתוקן (נולד פג בשבוע 27). רציתי לדעת האם התפריט שלו מספק ומזין:
    בוקר- מטרנה + דייסת אורז בבקבוק- 180 סיסי
    ביניים- חצי לחמנייה מחיטה מלאה עם 3 כפות טחינה+ 2 כפיות סילאן
    צהריים- 2 קציצות, חתיכת בטטה, חתיכת קישוא, חתיחכת גזר+ 5 כפות פתיתים/ אורז/ ספגטי
    לפני שנת הצהריים- 150 סיסי מטרנה+דייסת אורז
    אחרי השינה- פרי מרוסק או שני פירות מרוסקים (בננה ותפוח למשל)
    ערב- מרק מרוסק עם כל הירקות- לפעמים גם עם פתיתים/ אורז בתוכו+ ביצה קשה מרוסקת בתוכו.
    לילה- 150-200 סיסי מטרנה+דייסת אורז.
    אשמח לדעת האם הוא אוכל תזונה מספקת.
    תודה,
    ענבל.

לקביעת תור
    סגירה
    האם הוא אוכל מספיק?

הוספת תגובה

• האם הוא אוכל מספיק? - תגובה

ד''ר נטלי שוינקלשטיין
    27/08/2011

שלום ענבל,

מעל גיל שנה אין צורך הכרחי בתוספת תחליף חלב. לדעתי עדיף להוריד את זה ולהחליף במזון אמיתי ובריא ואתן לך דוגמאות:

בבוקר במקום תחליף החלב והדייסה הקנויה כדאי להכין דייסה ביתית מדגנים מלאים כמו שיבולת שועל או סולת מחיטה מלאה ואם הוא רוצה בקבוק מהרגל ניתן לתת חלב חלב משקדים או משיבולת שועל או חלב אורז מלא.

הנה ההמלצות הנוספות שלי:

ניתן לגוון את סוגי הממרחים בלחמניה: טחינה משקדיים מלאים, חומוס, או אבוקדו.

כדאי להציע גם ירקות טריים חתוכים לצד הלחמניה.

לגבי הצהריים כדאי להעדיף דגנים מלאים על פני הפתיתים והספגטי (דרך אגב יש פתיתים וספגטי גם מקמח מלא וניתן לשלב בתפריט ללא בעיה.
    אלא שכדאי להעדיף דגנים מלאים כמו גרגרי חיטה או בורגול, אורז מלא, קינואה, כוסמת, דוחן, גריסים, גריסי פנינה, דוחן וכו'... + קטניות כמו עדשים, אפונה, שעועית, גרגרי חומוס וכמובן להקפיד שיהיו מספיק מבושלים ורכים.

לגבי ההמשך: אין בעיה עם הפירות - מאד מומלץ לגוון בסוגי הפירות גם מבחינה תזונתית וגם כדי שיכיר טעמים נוספים.

לגבי תחליף החלב כאמור לדעתי שווה להתחיל להוריד כמויות.

דבר נוסף שהיני ממליצה מאד זה להוסיף טיפות B12 פעמים בשבוע. חסר בויטמין זה מאד נפוץ וכמו שמומלץ לתת כתיגבור ברזל וויטמין D אני ממליצה גם על ויטמין B12. כמות שכזו לא יכולה ליצור עודף אלא רק לעזור.

לגבי המשקל: אם הוא בעל תאבון אני לא רואה בעיה. ואם תורידי בכמויות התחליף החלב כמובן שיגדיל באופן טבעי את המזון המוצק.

בקשה אחת לי אלייך: אנא תגיבי להודעה הזו על ידי לחיצה על "הוספת תגובה" ולא כהודעה חדשה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• זקוקה נושאות לעצה והדרכה
    מיכל
    23/08/2011

בני בן ה 5 חודשים (מעולם לא ינק), אוכל כ 8-10 פעמים ביום, בכל פעם בין 60-120 מ"ל.
    הוא רוצה לאכול בכל 1.5-3.5 שעות. בלילה הוא מושך 4 שעות, וזהו.
    פועל יוצא מכך הוא שכל היום אני מסתובבת סביבו עם בקבוקים ואוכל.
    יש תקופות בהן הוא פולט לא מעט, ויש תקופות בהן הוא לא פולט כלל.
    בזמן האוכל הוא לא רגוע: בועט ברגליו, מתמתח, מתגרד מאחורי אוזניו (בדקתי, אין לו שם כלום למעט אדמומיות בעקבות הגירודים), ולאחרונה הוא אף מנסה להכניס את כפות רגליו לפיו תוך כדי אכילה.
    השבוע התחלתי לעבור איתו לטעימות, ונראה לי שזה הולך בסדר, אבל זה לא משפיע על הרגלי אכילת המטרנה והסימילאק.
    מה עושים?!?

לקביעת תור
    סגירה
    זקוקה נושאות לעצה והדרכה

הוספת תגובה

• כמה פרטים לגבי מידותיו

מיכל
    23/08/2011

אורך - 69 ס"מ
    משקל - 7.0 ק"ג

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• זקוקה נושאות לעצה והדרכה - תגובה

יעל משיח ארזי
    24/08/2011

מיכל שלום
    הטעימות בשלב כה מוקדם לא אמורות להשפיע על צריכת התמ"ל אלא רק בשלב מאוחר מידי כשיהפכו לארוחות ויוכלו להחליף תמ"ל.
    האם למרות הפליטות עולה במשקל כמו שצריך?
    לגבי הכנסת הרגלים לפה - זהו שלב בהתפתחות אין בכך כל רע
    מתי אוכל את הכמות של ה60? יכול להיות שזקוק ליותר מ120 מ"ל ואז לא יזדקק להשלמות של ה60 מ"ל כלומר לנסות בכל ארוחה לתת 3 כפיות תמ"ל על 180 מ"ל מים
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• זו הבעיה שלי...איך להגדיל כמויות?

מיכל
    24/08/2011

את הטעימות התחלתי השבוע, אבל כל מה שתיארתי (כמויות קטנות, מרווחים קטנים, אי שקט בזמן האוכל) מתרחש כמה חודשים.
    אני נותנת יחס של אחד ל 60 כפי שכתוב על האריזה.
    הוא לא רוצה יותר מ 60,80. אני תמיד זורקת המון אוכל.
    אז איך אני מגדילה את הכמויות והמרווחים בין הארוחות?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• זו הבעיה שלי...איך להגדיל כמויות? - תגובה

יעל משיח ארזי
    24/08/2011

מיכל שלום,
    לגבי הטעימות הגיוני, מאוד איטי בהתחלה לא תמיד משתפים פעולה לכן כאן צריך סבלנות.
    לגבי הגדלת הכמויות:
    אולי תנסי להחליף את סוג התמ"ל שינוי בטעם אולי יעזור
    ובנוסף בדרך כלל ההמלצה היא לזרום עם התינוק ואם מעדיף מעט כל פעם אולי ככה טוב לו, וכשהטעימות יצברו תנופה הכמות של התמ"ל גם ככה תהיה פחות משמעותית
    שיהיה בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תזונת תינוקת בת 3 שבועות
    שני
    23/08/2011

שלום רב,
    בתי בת 3 שבועות נולדה במשקל 2590
    בשבוע הריון 37 וחמישה ימים
    אוכלת כיום בין 40-60 לארוחה ולא יותר
    אחות טיפת חלב אמרה לי שהיא צריכה לאכול בין 60-80
    אני נותנת לה סימלאק לפגים עפ הנחיות בית חולים.
    היא עולה במשקל וכיום שוקלת 3200
    האם יש סיבה לדאגה שהיא לא מגדילה את הכמויות שלה
    בממוצע ליום היא אוכלת כ400-430 גרם
    האם זה בסדר?

בנוסף רציתי לשאול על היציאות שלה, יש לה בקושי יציאה אחת ביום והיא ממש נלחמת כדי להוציא אותה..האם יש סיבה לדאגה?

לקביעת תור
    סגירה
    תזונת תינוקת בת 3 שבועות

הוספת תגובה

• תזונת תינוקת בת 3 שבועות - תגובה

ד''ר נטלי שוינקלשטיין
    23/08/2011

שלום שני,

אני בגישה שתינוקות (אלא אם כן מדובר על משהו חריג) יודעים כמה שהם צריכים לאכול. תינוק רעב אוכל ותינוק שבע מפסיק לאכול. אני לא מאמינה בהגדלת כמות האוכל בכח.

העיקר הוא שהיא עולה במשקל באופן עקבי ולא נעצרת או יורדת חלילה.

אם את מרגישה שמשהו לא תקין קורה, גשי שוב לטיפת חלב/רופא הילדים.

לגבי היציאות, ממליצה לך להחליף תחליף חלב, אין סיבה שיהיו לה עצירות - זה לא תקין להילחם כדי שתצא הצואה.

את יכולה גם להוסיף לה פרוביוטיקה ללא לקטוז.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מים לתינוקות
    יעל
    23/08/2011

בעקבות הכתבות מהימים האחרונים, כמה מים צריכים לשתות תינוקות שכבר אוכלים מוצקים (בני בן 9 חודשים שוקל כ9 קילו).

תודה
    יעל

לקביעת תור
    סגירה
    מים לתינוקות

הוספת תגובה

• מים לתינוקות - תגובה

ד''ר נטלי שוינקלשטיין
    23/08/2011

שלום יעל,

באופן כללי צריך לתת לתינוק בין 100-150 סמ"ק לכל קילו ממשקל הגוף.

אך אל תשכחי תינוק עד גיל שנה מקבל מספיק מים מחלב האם או מתחליף החלב כך שאין צורך להוסיף הרבה מים מעבר לכך.

פשוט להיות ערניים לצבע השתן, לכמות השתן ביממה, ואם חם מאד אז לתת מעט מים ואם הילד מבקש - הכל באיזון ובמודעות.

שורה תחתונה, מים לא אמורים להחליף ארוחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ליעל ארזי
    אמל'ה
    22/08/2011

שלום,

יש לי תינוקת כמעט בת 10 חודשים ורציתי לדעת אם אינה אוכלת יותר מידיי / אוכלת מספיק.

סדר היום (התזונתי) שלה:

6:00 - הנקה
    9:00 - פירות (חצי בננה גדולה וחצי נקטרינה גדולה למשל) או יופלה שטוזים
    12:30 - בשר (קציצת הודו בגודל שקטן במעט מכדור פינג פונג + מעט ירקות ו/או פסטה (אוכלת פחות מכף פסטה של מטרנה).
    מים
    לפעמים מיץ מתפוז סחוט טרי
    16:30 - הנקה
    19:30 - 1/2 עגבניה + כף גדושה של קוטג' / או חצי ביצה קשה וכף גבינה לבנה וכיו"ב.
    אח"כ היא קמה משינה לינוק שוב בסביבות 23:30 - 1:00 (זה משתנה).

יש מה לשנות?
    בתודה מראש,
    אמל'ה

לקביעת תור
    סגירה
    ליעל ארזי

הוספת תגובה

• המשך

אמל'ה
    22/08/2011

שכחתי לציין שבתחילת אוגוסט שקלה 10 ק"ג וגובהה 73 ס"מ

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ליעל ארזי - תגובה

יעל משיח ארזי
    22/08/2011

אמל'ה שלום
    ניראה כי את מספקת לביתך תזונה מאוזנת, האם עולה במשקל? נהנית מהאוכל המוצק שאוכלת?
    הגיוונים יכולים להיות בסוג הפחמימה שאת נותנת בצהריים|: להעדיף פחמימות מלאות כמו בורגול/ קינואה / אורז מלא / קטניות ושילובים. ניתן לשלב גם טחינה גולמית ואבוקדו בעונה כדי לספק שומן בריא.
    לגבי השטוזים הייתי משנה ליוגורט עם פרי או פרוסה עם טחינה וסילאן כך תפחיתי את כמו הסוכר הפשוט שנמצא בכמות גדולה במעדני החלב.
    בשלב זה ניתן לגוון את ההודו גם בבשר וכבד מידי פעם כמקור לברזל אך לא כל יום.
    ארוחת צהריים לא חייבת לכלול בשר/ עוף כל יום ניתן להחליף בקטניות (עדשים/ שעועית/ אפונה /חומוס).
    כמו כן ארוחת הבוקר יכולה להיות גם דייסת קוואקר / פרוסת לחם מלא עם טחינה או גבינה וכדומה
    המשיכי כך
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה

אמל'ה
    22/08/2011

ראשית תודה על תשובתך המהירה.

לגבי עליה במשקל - מתחילת אוגוסט לא שקלתי אותה - אז נאמר לי שהיא באחוזון 95 במשקל.
    לגבי הפחמימה בצהריים - קצת קשה לה לאכול קוסקוס ודומיו - יבש מידיי (גם עם רוטב קצת.

אני נותנת לה פסטה של מטרנה, לפעמים קצת לחם בצהריים או בערב והיא מאוד אוהבת גם טחינה אז לפעמים אני נותנת עם הבשר של הצהריים.

לגבי קטניות - זה לא עושה גזים? יש איזו דרך הכנה עדיפה?

לגבי העדפת יוגורט עם פרי על מעדני חלב - הכוונה ליוגורט לבן חמצמץ ופרי טרי?

ולגבי התפריט - זה לא יותר מידיי אוכל? זה בסדר. זו השאלה העיקרית שלי ;-)

תודה!!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה - תגובה

יעל משיח ארזי
    22/08/2011

אמל'ה שלום
    לגבי כמות האוכל כל עוד ממשיכה באותה מגמה של אחוזון המשקל וניראה שמעוניינת לאכול לא מדובר בהרבה אוכל.
    על אחת כמה וכמה שכל המרכיבים למעט השטוזים הם בריאים ומזינים
    לגבי היוגורט , כן הכוונה ליוגורט חמצמץ עם פרי יש סוגי יוגורטים שונים וחלקם פחות חמצמצים ניתן לנסות ולהחליט
    לגבי היובש נסי להכין עם רוטב עגבניות או ירקות של קוסקוס שבאים במין מרק קוסקוס וזה מרטיב את הדגן לגבי הקוסקוס עדיפות כמובן לקוסקוס מלא
    הכי חשוב ללכת עם ביתך היא יודעת לכמה אוכל זקוקה לפחות בשלב זה של החיים :)
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בן 9 חודשים , אוכל יותר מידי?
    חגית
    22/08/2011

בני בן 9 חודשים שוקל כ 9.5-10 קילו בגובה של כ 78-80 ס"מ אולי קצת פחות.
    בעל תאבון בריא מאוד ונראה שלא אומר לא לאוכל גם אם כבר שבע...לכן אני בדרך כלל מפסיקה להאכיל אותו כשאני רואה שהוא מאבד עניין באוכל , למרות שעדיין יפתח את הפה אם אני אציע לו עוד ביס.
    רציתי לדעת אם התפריט שלו מאוזן ואולי טיפה מוגזם.
    7:00 בבוקר יונק (אבל כבר אין הרבה חלב)
    9:00 ארוחת פירות (בין 3/4 ספל לחצי ספל)
    12:00 ארוחת צהריים (קציצות עם מחית ירקות ואורז או, מרק ירקות עם עוף וכדומה)
    15:30-16:30 בקבוק מטרנה, בדרך ככל שותה 100 מ"ל ולא מסיים (אך דורש איזשהו נשנוש ולכן מקבל את הבקבוק, אני שוקלת להחליף את הבקבוק במעדן חלב , או קרקר חיטה עם גבינה לבנה)
    18:30 ארוחת ערב- פשטידת ירקות רק מירקות וקצת גבינה, ללא קמח (פרוסה יפה ) או דייסת קוואקר (3 כפות קוואקר מבושלות במים רתוחים) עם פרי, או מקושקשת עם ירקות מעוכים או פשטידת פסטה
    20:00 ציצי ולישון (גם כאן , אני לא בטוחה שיש הרבה חלב בציצי , זה נראה לי יותר ציצי נחמה לפני השינה)
    האם התפריט מוגזם? אפשר להוריד משהו?
    עלי לציין שהילד די מלא אך לא שמן רופס. יש במה לתפוס ...

הוספת תגובה

• בן 9 חודשים , אוכל יותר מידי? - תגובה

איילת בר
    22/08/2011

שלום חגית,
    אני מציעה לך לתת לו לאכול כמה שמבקש תסמכי עליו. זכית בילד שאוהב להתנסות ולאכול.
    ממליצה לך לתת לו מזון איכותי וטבעי. בהמשך להמנע מחטיפים, מעדנים ועוגיות למניהם.

בשעה ארבע לדעתי מנת החלב לא מספיקה כדי להחזיק אותו עד 18:30 ולכן דורש יותר מזון.
    לשאלתך על מעדנים ,לא כדאי לתת - מלאים בסוכר. במקום ניתן לתת יוגורט נקי ולהוסיף פרי או מלפפון מגורר.
    ניתן לתת כריך עם אבוקדו/טחינה/חומוס /שקדיה. או כל מנת ביניים אחרת.
    לגבי החלב שלך מדוע את חושבת שלא מספיק?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על התגובה המעודדת

חגית
    22/08/2011

אני חושבת שאין לי מספיק חלב מכיוון שהחזה שלי די מדולדל רוב היום. בערב, לפני שהוא הולך לישון אני מרגישה את החלב , אבל במהלך הלילה ובבוקר כשהוא מתעורר אין לי כמעט כלום, החזה מדולדל ואני רואה שהוא יונק ובקושי בולע..

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על התגובה המעודדת - תגובה

איילת בר
    22/08/2011

שמחה לעזור,
    הגוף מייצר חלב לפי דרישת התינוק. חשוב שתרגישי בטוחה בעצמך שיש לך חלב לתת לו ולא תהיה בתחושה שאין לך מספיק חלב.
    תינוקך אוכל יפה מוצקים וההנקה היא השלמה מצויינת.
    היניקה בלילה עוזרת לתינוק להרדם והוא לא ממש זקוק לה כארוחה מלאה במיוחד אחרי שאוכל ארוחת מוצקים בערב.

בהצלחה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קצת סדר
    חגה
    22/08/2011

הי, הילדה שלי בת 5 וחצי חודשים. התחלנו טעימות לפני כחודש וחצי אבל זה עדיין לא הפך לארוחות מה גם שהיא עוד לא סגורה על מה בא לה ולפעמים היא מתלהבת מהאוכל ולפעמים לא....
    אני רוצה להתחיל לעשות קצת סדר ולא יודעת איך.
    היא ישנה בדרך כלל לילה שלם, כלומר אוכל תמל בסביבות 5 וחצי- 6 וחצי וחוזרת לישון לשעתיים.
    בסביבות 9 היא שוב בוכה שהיא רעבה אבל למרות זאת אוכלת ממש מעט תמל ושובעת.
    היא הולכת לישון שוב (שעה וחצי שעתיים אחרי שהתעוררה) ואז אוכלת כל בערך 3 שעות תמל בבקבוק 180 מ"ל. היא ישנה עוד פעמיים במהלך היום בצהריים ולפנות ערב.הולכת לישון בסביבות 8 בערב.

באיזו צורה אני אמורה לסדר לה את היום מבחינת אוכל, מתי לתת לה את הארוחת צהריים של המוצקים, אחרי שנת הבוקר שלה? אני לא מבינה מה אני אמורה לעשות...
    אשמח שוב לסדר בבלאגן.

לקביעת תור
    סגירה
    קצת סדר

הוספת תגובה

• קצת סדר - תגובה

יעל משיח ארזי
    22/08/2011

חגה שלום
    בשלב הזה עדיין התזונה העיקרית היא חלב אם/ תמ"ל ולכן אין כאן שינויים
    הכנסת הטעימות שאינן מגיעות לארוחה שלמה הן בכמות של 2 כפות לארוחה יכול להיות רסק פרי / ירק / מרק משולב עם הודו / עוף
    כאשר שילוב הטעימות הן לאט לאט בשלב בו את נמצאת ניתן כבר לשלב 3 טעימות במהלך היום, בוקר , צהריים, ערב מוקדם ותמיד לפני התמ"ל ואז להשלים עם תמ"ל
    לקראת גיל 7-8 חודשים אפשר להעשיר עוד את התזונה
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תפריט לבת 7.5 חודשים- האם בסדר?
    יעל
    22/08/2011

ביתי בת 7.5 חודשים, מאוד אוהבת לאכול, סקרנית ומעוניינת באוכל שלנו. הרכב התפריט שלה:
    06:30- 120-180 מ"ל מטרנה + כף גדושה דייסת אינסטנט דגנים מעורבים
    09:30- פירות מרוסקים+ ביסקויט מטרנה מפורר. מגוון: בננה + חצי אפרסק + תמר/ בננה +חצי מנגו/ לפעמים גרבר- מפוררת פנימה ביסקויט של מטרנה
    13:00- 180 מ"ל מטרנה
    16:00- מנת מרק טחון ( כ 180 מ"ל) הכולל- בשר מכנפי עוף, הודו אדום, גזר, בטטה, דלעת, קישוא, אפונה ירוקה, שעועית לבנה, עיגולי פסטה קטנטנים של מטרנה ( השבוע הכנתי פעם ראשונה במקום פסטה- אורז + עדשים כתומות)
    18:00- מעדן גמדים
    19:30- 20:00- 180 מ"ל מטרנה

האם זה בסדר?
    אני מנסה כל הזמן להציע לה מים- בבקבוק רגיל, כוס מעבר של אוונט, כוס מעבר של טומי טיפי, בכפית- היא בקושי מוכנה לשתות. לאורך כל היום שותה מקסימום 50 מ"ל. אני לא רוצה אפילו לנסות להציע לה מיצים/ שתיה ממותקת כדי לא להרגיל אותה. אני כל הזמן מנסה לתת לה- רק מים והיא לא מעוניינת. מה עוד ניתן לעשות? האם כרגע היא מקבלת מספיק נוזלים? ( המרק שאוכלת בצהריים די סמיך- יותר במרקם של דייסה ממרק...)

האם יש משהו נוסף שרצוי להוסיף לה לתפריט?
    תודה רבה
    יעל

הוספת תגובה

• תפריט לבת 7.5 חודשים- האם בסדר? - תגובה

איילת בר
    22/08/2011

שלום יעל,
    התפריט של ביתך מבחינת כמות המזון נראה טוב מבחינתאיכות המזון רצוי לשנות בו כמה דברים :
    1. בארוחת הפירות במקום הבסקויט תוסיפי כפית שקדיה - (טחינת שקדים) או אבוקדו.
    גם לגרבר כדאי להוסיף שקדיה.
    שימי לב איך היא מגיבה למנגו - פרי טרופי שלדעתי מוקדם מידי לתת.
    2. בארוחת הצהריים - כדאי לשים דגנים איכותים יותר מפסטה כמו אורז או פתיתי שיבולת שועל או פתיתי כוסמין, גריסי פנינה, קינואה. - ניתן גם לתת תערובת משולבת של הדגנים בתוספת עדשים.או קטניות מונבטות (ניתן לרכוש בכל סופר).

את לא חייבת לתת לה מנת בשר כל יום ממליצה לך לתת 3 פעמים מרק עם הודו או עוף ו3-4 פעמים מרק עם שילוב של קטניה ודגן (השילוב שלהם משלים חלבון מלא) כדוגמת עדשים עם אורז.
    אין צורך להעמיס על מרק אחד גם עוף גם קטניות ודגנים.

3. לגבי הגמדים אחר הצהריים - לא ממליצה לתת מכיל המון סוכר וגם על בסיס חלב.
    ממליצה לתת עוד מנת פרי כמו בננה או תפוח מגור או להכין דייסה ביתית קרה.
    מחלב שקדים ופתיתי שיבולת שועל או סולת או כל דגן מתאים אחר. ניתן להמתיק עם סילן או מיפל טבעי!!!

4.לגבי המים תמשיכי להציע לה בפירות ובירקות יש המון מים ואם את לא מטבלת את המרק אז אין להצורך בשתיה. גם עם המטרנה היא מקבלת מים.

לבריאות!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תינוקת שלא אוהבת תמ"ל
    סמדר
    21/08/2011

היי
    בתי בת 8 חודשים והיא אוכלת 3 ארוחות של מוצקים ביום (בבוקר פירות, בצהריים מרק ירקות+בשר ובערב דייסה), ובין לבין אני מניקה אותה.
    לאחרונה אני מנסה לתת לה תמ"ל במהלך היום אבל היא לא מוכנה לקחת .
    הבעיה היא שהיא נכנסת לפעוטון בעוד שבועיים ואני כבר לא אוכל להניק אותה במהלך היום,(מדובר על 2 הנקות) ואני לא רוצה לשאוב.
    השאלה היא מה לעשות, האם יש תחליף אחר? כי שמעתי שניתן להשתמש בחלב שיבולת שועל ואני לא יודעת אם זה מתאים לגיל שלה, ואם יש בו את כל המרכיבים שהיא צריכה.

תודה,
    סמדר

לקביעת תור
    סגירה
    תינוקת שלא אוהבת תמ"ל

הוספת תגובה

• תינוקת שלא אוהבת תמ"ל - תגובה

ד''ר נטלי שוינקלשטיין
    21/08/2011

שלום סמדר,

אם מדובר רק בשתי הנקות שהיא מפספסת אז ניתן לתת חלב צמחי כמו שיבולת שועל, אורז מלא, סויה אורגנית, שקדים, ואגוזים. את יכולה להכין לבד את החלב ואז הוא יהיה הכי איכותי אך הכי חשוב לגוון בסוגים ולתת כל כמה ימים סוג אחר של חלב.

את פשוט טוחנת רבע כוס מהמזון שאת בוחרת להכין ממנו חלב עם כוס וחצי מים + ממתיק טבעי כמו סירופ מייפל טהור טוחנת ומסננת עם חיתול בד והנה לך חלב צמחי ביתי ומזין.

תקפידי להניק לפני הגן ואחרי הגן ללא הגבלה לפי הדרישה שלה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה