מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
המשך
שירה28/07/2011שוב תודה.
אוכלת מוצרי גבינה - קוטג', יוגורט, דניאלה, טחינה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
שירה28/07/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שתיית מים מרובשירה28/07/2011
שלום רב,
בתי בת שנה ו4 חודשים, שותה כמות מים מרובה.
פעמיים ביום שותה סימילאק = 450 מ"ל סה"כ
בנוסף לכך, שותה בערך 800-1000 מ"ל של מים - חצי מכמות זו היא בלילה
האם זה בריא? בלילה כשאני מנסה לתת לה כמות קטנה יותר, היא בוכה וללא תוספת מים, היא לא ממשיכה לישון (כמה פעמיים-שלוש בלילה).
לפני כחודשיים עשתה ספירת דם והכל תקין. ילדה בריאה בד"כ ואוכלת אוכל מוצק.
תודה מראש,
שירה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שתיית מים מרוב - תגובה
יעל משיח ארזי28/07/2011שירה שלום, האם משקלה של ביתך תקין, ללא שבירת עקומות, האם שתיית המים מפריעה לה לאכול את המזון שצריכה לאכול בארוחה?
אם אין שינוי אין בכך נזק.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
שירה28/07/2011קודם כל תודה על התגובה המהירה !!!
משקלה תקין (10 ק"ג) ועם אוכל אין לה בעיה - היא אוכלת הכל - פירות עוף בשר ושאר ירקות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה - תגובה
יעל משיח ארזי28/07/2011מה לגבי מוצרי חלב? מקור לסידן אן לא מוצרי חלב אז טחינה או שקדייה?
ולגבי המים לא ניראה לי שיש בעייה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשתיית מים מרוב - תגובה
איילת בר28/07/2011שלום שירה,
מבחינת כמות המים לא נראה כי יש בעיה.
ממליצה לך לתת לה יותר מים במהלך היום כדי שתהיה פחות צמאה בלילה.
אם זו תופעה חדשה יכול להיות שנובעת מעומס החום בחודש האחרון.
יחד עם זאת לקום 3 פעמים בלילה למים נראה כי המים זו לא הסיבה.
יכול להיות שהיא מקיצה משנתה ומצליחה להירדם רק עם בקבוק.
האם לפני השינה נרדמת רק עם בקבוק?
אם כן ממליצה לך להרגיל אותה בשלבים להירדם לבד או בעזרת סיפור לפני השינה, ליטוף וכד'.
ללא תמיכה בבקבוק וכך תוכל להירדם שוב בלילה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלגבי השינה
שירה28/07/2011שתיית המים היא בחודשים האחרונים וגם הקימה בלילה בהתחלה חשבתי שזה בגלל החום.
עד גיל שנה ישנה לילה שלם. בגיל שנה הכנסתי אותה לגן כשחזרתי לעבודה.
היא כמובן גם קבלה כל מיני מחלות (דלקת ריאות, וירוסים למינהם) מאז שנכנסה.
בחודש האחרון יש רגיעה מהמחלות אבל הלילות ממש גרועים (יחסית אליה כמובן, כי שמעתי דברים יותר גרועים).
היא נרדמת לבד ללא שתיה בכלל, ברגע שהיא עייפה, באזור שעה 20:00, לוקחת מוצץ ונרדמת לבד. היא ילדה טובה. היא מתעוררת אחרי 4 שעות בערך ואז כל שעתיים/שלוש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלגבי השינה - תגובה
איילת בר28/07/2011יכול להיות שקשור למעבר לגן. מחפשת אותך כהשלמה לשעות שלא נמצאת איתך ביום.
תאפשרי לה לשתות מים אך בכל זאת הייתי מנסה קודם להציע מוצץ ולהרגיע כדי שתמשיך לישון שינה רצופה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צואה קשהחופית28/07/2011
שלום רב,
בני בן חצי שנה, קיבל עד כה נוטרמיגן בשילוב דיסת קונפלור בעקבות אלרגיה לחלב פרה (אובחן ע"י צואה דמית). כמו כן הוא סובל מלרינגומלציה (וזו הסיבה שהוא מקבל דיסה - להסמחה משום שפולט הרבה ולהשבחת הטעם). מאחר והוא לא מקבל מספיק קלוריות (לא אוכל מספיק) רופא הריאות המליץ לנו לעבור לפורמולה צמחית, מאחר וטעמה טעים יותר יש הנחה כי הוא יאכל יותר. כמו כן הוא המליץ על תוספת של polycose (במינון של 5 גרם על 100 מ"ל). בשבוע האחרון שילבנו לו בהדרגה את נוטרימיגן עם הפורמולה הצמחית, דיסה וה polycose, (כיום במינונים הבאים: 120 מ"ל צמחית, 30 נוטרימיגן, 5 גרם polycose וכפית דייסה (כ 5 גרם) במטרה להוריד את הנוטרימיגן כבר היום (ואכן כמות האוכל גדלה מ 120 ל 150 מ"ל למנה).
אתמול וגם היום בבוקר יצאה לבני צואה קשה וכהה. אתמול יציאה זו היתה רכה וקשה יחד, והיום רק קשה. יש לציין כי במהלך היום הייתה לו יציאה נוספת רכה.
שאלתי היא האם כל השילובים הביאו לצואה הקשה? האם עליי להוריד את אחד המרכיבים?
אציין כי הוא אוכל מנת פירות ומנת מרק עם עוף טחון כל יום (פעם ביום)
בתודה,
חופית.....אמא קצת מודאגת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צואה קשה - תגובה
ד''ר נטלי שוינקלשטיין28/07/2011אנא כתבי לי כמה הוא שוקל ואוכל להתייחס לשאלתך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אין מספיק חלבתמי27/07/2011
שלום רב,
בתי בת 3 חודשים. עד גיל חודשיים הייתה ניזונה מהנקה בלבד. העלייה במשקל הייתה איטית (כ-150-180 גרם בשבוע). לפתע בגיל חודשיים לא הייתה מוכנה עוד לינוק. כשהייתי מקרבת אותה לפיטמה הייתה צווחת ומזיזה את ראשה, ומסרבת לינוק למרות שהייתי מנסה להכריח אותה ולא לוותר. אולי משום שלא היה שם חלב בכמות רבה לכן היה לה קשה לינוק. לכן החלטתי לשאוב לה אוכל כל 3 שעות. הייתה אוכלת 120 CC . כיום אוכלת לא יותר מ- 110. הבעיה היא שהחלב ממעט לצאת, ובכל יום שעובר הכמות פוחתת. לכן אני נאלצת לתת לה פעמיים ביום סימילאק. מאז שהתחלתי לשאוב אני לוקחת פעמיים- שלוש ביום כמוסות חילבה, ו-3 פעמים ביום טיפות רב חלב. זה לא עוזר ולא תורם לעליית הכמות לצערי. האם בשאיבה החלב פוחת? הייתי רוצה להמשיך להעניק לבתי חלב אם עד גיל חצי שנה לפחות. מה ניתן לעשות בנידון? קבעתי תור ליועצת הנקה בטיפת חלב (בתקווה שזה לא מאוחר מדי)- אך רק לעוד שבועיים....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אין מספיק חלב - תגובה
יעל משיח ארזי27/07/2011תמי שלום, שאיבות ואו הנקות דחופות אמורות לסייע לכמות החלב לעלות לא לרדת. יחד עם זאת עד שכמות החלב תעלה שלבי תמ"ל וחלב שאוב בצורה כזאת בתך תקבל גם את יתרונות חלב האם אך לא יחסר לה מזון. שימי לב שכמות החלב בארוחה צריכה להיות על פי החישוב: 150 כפול משקל ביתך לחלק למספר הארוחות ביום. כך תדעי שאת מעניקה כמות מספקת בבקבוק.
וכמובן תראי מה יש ליועצת ההנקה להוסיף
בהצלחה ולא להתייאש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בת שנהמרין27/07/2011
שלום!
ילדתי בת שנה ולאחר מעבר לסימילאק שלב 3 החלו לה עצירויות נוראיות (שהביאו להיווצרות של פיסורה), ניסינו לתת מים שהושרו בהם שזיפים מיובשים וגם רגולקס אבל אין ממש תוצאות.
כל זה לא היה לה כאשר אכלה את שלב 2...
ברצוני לדעת האם ניתן להמשיך ולתת לה את שלב 2 עד שתיגמל מבקבוק (כמובן שבנוסף היא אוכלת ירקות, בשר, פירות וקטניות) או שבשלב 2 חסרים מרכיבים ההכרחיים לגילה ויווצר חסך?
בדקתי בתוויות המרכיבים והם די זהים במס' ובכמות (נראה כי ההבדל היחיד הוא תוספת טעם וניל בשלב 3) - אבל איני בטוחה ב 100%.
אז מה לעשות??? להמשיך עוד חצי שנה-שנה עם שלב 2 או שאי אפשר???
תודה רבה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בת שנה - תגובה
איילת בר27/07/2011שלום מרין
ממליצה לך להפסיק כרגע עם שלב 3 ולחזור לשלב 2 כדי לוודא שהעצירות אכן נובעת מהמעבר לשלב 3.
במידה ואכן זה המצב עדכני אותי ונמצא תחליף לשלב 3.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הנקה בגיל 3 חודשיםעידית26/07/2011
שלום רב,
יש לי תינוקת בת 3 חודשים ושבוע. ניזונה מהנקה בלבד. וישנה לילה מלא. מ-22:00 ועד 6:00 בבוקר. בבוקר יונקת כראוי. ואח"כ היא לא מוכנה לינוק כל היום. אתמול התייאשתי ונתתי לה תחליף חלב.
אני לא רוצה לוותר על ההנקה ומעוניינת להמשיך להניק.
מה יכולה להיות הבעיה שהיא לא רוצה לינוק?
אני מרגישה שאני ממש מכריחה אותה והיא בכל זאת מסרבת ומפנה את הראש ובוכה.
כמו כן אני מרגישה ששד אחד עדיף על השני, אבל בכל זאת צריך להתעקש איתה וגם אז לא תמיד היא מוכנה. כשאני בודקת אם יש חלב אני רואה שיש, יכול להיות שהוא לא מספיק לה?
מה עליי לעשות?
אציין שמשקלה כעת (נכון ליום א'-24.7) 3.615 ק"ג האם זה בסדר?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הנקה בגיל 3 חודשים - תגובה
ד''ר נטלי שוינקלשטיין26/07/2011שלום עידית,
האם ביתך כעת קצת מצוננת? לא מרגישה טוב? האם באמת לא רוצה לאכול כל היום? מבוקר ועד ערב?
אני מציעה שתגשי לטיפת חלב ליעוץ אישי מכיוון שעם כל הרצון הטוב שלי דרך הפורום יכולים להתפספס נתונים.
אם תצטרכי אותי גם אחרי שתיהיי בטיפת חלב אעזור ככל הניתן
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מתי מתחילים בארוחת ערב?שואלת שאלה26/07/2011
בת 9.5 חודשים.ניזונה בעיקר ממטרנה.
לאחרונה התחילה לאכול מוצרי חלב.
השאלה שלי היא מתי בעיקרון צריך/רצוי להתחיל בארוחת ערב "של ממש"?כי למשל אני עושה לה אמבטיה לקראת 18:00, לאחר מכן בקבוק ואז לישון..
בבית אחה"צ אני מנסה לפעמים לתת לה מהאוכל שאנחנו אוכלים (למשל אורז/פסטה/וכד' אבל היא בכלל לא חובבת מוצקים-וזו בעיה אחרת :-)), ולכן אינני יודעת האם יש מקום להכניס ארוחה של ממש,מה גם שכאמור היא לא אוכלת הרבה בכלל,ובגדול לא חובבת מוצקים..גם את המטרנה לאחרונה היא לא מסיימת כפי שאכלה בעבר...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מתי מתחילים בארוחת ערב? - תגובה
ד''ר נטלי שוינקלשטיין26/07/2011שלום לך,
לא ברור לי איזה מוצקים היא אוכלת עד הערב?
בבקשה כיתבי תפריט מסודר ואוכל להתייחס לשאלתך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאז ככה..
שואלת שאלה27/07/2011היא כמעט ולא אוכלת מוצקים..
בבוקר אחרי שקמה אוכלת בקבוק,בד"כ בין 120-180 מ"ל.הייתה תקופה די ארוכה שהייתה מסיימת 180,אבל לאחרונה אוכלת הרבה פחות.
בשעה 10 לערך אוכלת בקבוק נוסף-לפעמים אני נותנת למטפלת שתיתן לה פירות (חתוכים,לא אוכלת מרוסק בכלל),אבל לא תמיד יש היענות מצידה.
בשעה 14:00 אוכלת בקבוק נוסף-ושוב לפעמים אני נותנת למטפלת אוכל רגיל שתנסה לתת לה, ממה שאנחנו אוכלים בבית:אם זה אורז+קציצה,או פסטה+קציצה, דברים כאלה.יש מקרים בודדים שהיא אוכלת,בל כמות מאוד קטנה, ואז בד"כ לאחר מכן היא לא אוכלת בקבוק.
אח"כ בבית בסביבות השעה 16:00 אוכלת איזשהו מוצר חלב+פרי (נניח בננה או מלון), ובשעה 18:30 בקבוק ולמיטה.
אני מודעת לעובדה שיש פה מעט מאוד מוצקים.אני מנסה לנסות כל הסמן אבל לא מקבלת "פידבק" ממנה,ולכן אני לא רוצה לדחוף בכוח.
מה גם שמוצקים לוקח לה מלא זמן ללעוס.לא רואים תנועה ממשית של לעיסה כמו אצל מבוגרים (ככה זה צריך להיות?),ולכן כל ביס יכול לקחת המון זמן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאז ככה.. - תגובה
ד''ר נטלי שוינקלשטיין28/07/2011לדעתי את צריכה לנסות יותר מגוון של מזונות, מרקמים ולהציע בזמנים יותר קרובים (כל שעתיים שלוש) תנסי להציע לה מזונות מוצקים כאשר היא אמורה להתחיל להיות רעבה (אך לא צמוד לזמן האכלה הרגילה כי אז היא תיהיה עצבנית). לקראת גיל שנה מומלץ להפחית בכמות התחליף חלב ולתת במקום מנות מוצקות כמו דייסה ביתית, שייק פירות, מרק, ואפילו חלב צמחי כמו שקדים, שיבולת שועל אורז מלא או סויה.
בנתיים עד גיל שנה תנסי לחשוף אותה לכמה שיותר מזונות ומרקמים וכמובן לאכול את כל מה שאת מציעה לה גם את כדי שתראה שזה מה שהמשפחה שלה אוכלת גם בתנאי שזה אמיתי ולא הצגה.
אשמח לעזור עם כל שאלה נוספת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על תשובתך
שואלת שאלה30/07/2011איך את מציעה לחשוף אותה כמה שיותר למרקמים ומאכלים אחרים?
כי למשל אם אני אתן למטפלת לתת לה לטעום משהו חדש,והיא לא ממש תאכל,ז"א שהיא תצטרך להשלים לה עם מטרנה, לא?
האם כדאי יותר לנסות לחשוף אותה לדברים החדשים כאשר היא כבר מגיעה הביתה, בשעה 15:30 נניח,כך שיש הפרש של פחות שעתיים וחצי-שלוש עד ארוחת התמ"ל הבאה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבכייף
ד''ר נטלי שוינקלשטיין30/07/2011בין הארוחות לתת טעימות ממש כמו בהתחלה, כמה כפיות של מזון מסויים כמו פרי, אבוקדו, ירק מגורד, או מאודה, קטניות: אפונה, עדשים, חומוס, שעועית, ממרח שקדייה, טחינה משומשום מלא, דייסות מדגנים מלאים וכן הלאה...
המטרה היא לגרום לה לטעום מכל דבר, כדי שתתרגל לטעמים של מזון מוצק ולא רק בשעה שאת נמצאת אלא לאורך כל היום.
ניתן גם לתת מעט חלב צמחי כמו שקדים, אורז מלא, סויה אורגנית, שיבולת שועל, בין הארוחות. ולקראת גיל שנה ניתן להוריד מנת תחליף חלב אחת בחלב צמחי שכזה. הכי חשוב זה הגיוון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תזונת תינוקת בת שנה שמסרבת למרקמיטל26/07/2011
בתי בת השנה הפסיקה לפתע בשבוע האחרון לאכול מרק.
היא לא מוכנה בשום אופן לטעום ולו כפית אחת מהמרק.
עד כה זה היה סדר האכילה שלה:
7:30 - 200 מ"ל מטרנה + תוספת שיבולת שועל
11:00 - מחית פירות
13:00 - מרק
17:00 - בקבוק מטרנה נוסף 180 מ"ל
20:00 - בקבוק מטרנה 200 מ"ל + תוספת סולת
היום היא מוכנה לאכול מעט מהפירות ( גם בקושי ) אך לא מוכנה להתקרב למרק שכה אהבה עד היום. שיניתי את הרכבו, ניסיתי הכל אך כלום לא עוזר. התאבון לא השתנה כיוון שכאשר מציעים לה בקבוק במקום המרק היא לוגמת אותו בשמחה. מה עושים?
כמו כן היא לא ממש אוכלת מוצקים ( מלבד ביסקווטים) אם נותנים לה לחם היא מכניסה לפה ולועסת אך לא בולעת אותו ומוציאה החוצה את החתיכות, כך גם עם דברים נוספים.
מה עושים?
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תזונת תינוקת בת שנה שמסרבת למרק - תגובה
יעל משיח ארזי26/07/2011מיטל שלום, בגיל שנה ביתך יכולה לאכול כבר הכל הקטיני בהדרגה את כמות המטרנה והציעי לה יותר מזון רגיל, תאכלי איתה יגביר את הסיכוי שתרצה להתנסות. מעבר לכך יש מושג שניקרא נאופוביה כלומר פחד ממשהו חדש, אל תתייאשי ותמשיכי לחשוף את ביתך למזונות השונים בסוף תאכל. הציעי לה אולי במקום מרק את הירקות וההודו במרקם רגיל חתוך לחתיכות קטנות, הציעי לה בארוחת הערב ביצה, גבינה, וכדומה.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה והמשך
מיטל27/07/2011תודה יעל על התגובה המהירה.
מה שמוזר בכל העניין הוא שהיא מאוד אהבה לאכול מרק עד כה, ולפתע אינה מוכנה עוד.
היא כן מוכנה לטעום דברים חדשים אך אוכלת כל כך באיטיות ולא מצליחה ממש לבלוע אלא רק מוצצת וטועמת מכל דבר כך שהיא לא ממש ניזונה מכך ולכן אני משיכה עם בקבוקי המטרנה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה והמשך - תגובה
יעל משיח ארזי27/07/2011מיטל שלום
עקבי אחרי עליתה במשקל של ביתך, קחי בחשבון שלומדת עולם חדש של טעמים ומרקמים ובדרך חוששת לפעמים דורשת גיוון בפעמים אחרות ומעדיפה מזון אחד על פני אחר והכל הגיוני ואפשרי, המשיכי בסבלנות להציג לה מזונות חדשים כמה פעמים כל מזון, הקפידי לשמש דוגמא ולאכול איתה, השתדלי לא להראות סימני דאגה או מתח סביב האוכל , כל מה שאת מתארת הוא חלק מתהליך המעבר לאכילה של מזון רגיל מאכילה של תמ"ל ואו חלב אם. אך כמובן בדקי במקביל שמממשיכה לעלות במשקל על פי העקומות.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרה דחווווף!חניתי26/07/2011
שלום לכן בני בן השנה וחודשים (מפותח מאוד יפה הולך עם להחזיק יושב מדבר משחק יפה)שוקל כיום 8 קילו !!!הוא נולד במישקל תקין 3.500ינק עד גיל 11 חודשים ,,,,,הבעיה שלנו שהוא לא עולה במשקל כמעט (כל ביקור בטיפת חלב זה 500-600 גרם)סדר יום:
הוא מיתעורר ב7.15 בקבוק 1.50+כפית דיסה אף פעם לא מסיים
.9.00 לא מעונין בלחם אז אוכל חצי כוס קורנפלקס עים חלב (לא שותה את החלב ולא מסיים הכל)
12.00קציצות בשר-פרגיות\עוף \שניצל תירס עים תפוחי אדמה או ציפס בערך כמה חתיכות בודדות
3.30 חצי כוס פרות טחונים המכיל תפוח אפרסק מישמש מלון
7.00 ארוחת ערב בקבוק אומעדן\ גבינה\גוטג בכפית בערך 4 כפיות ולא מוכן ליותר
עשינו בדיקת דם כ6 מבחנות לבדיקת אלרגיה חשש לצילאק והכל היה בסדר תודה לאל (רק המוגלובין היה נמוך מעט)הרופא אמר לי לשים כל כפית מטרנה ביחס ל50 מ"ל ולא 60 כרגיל האים זה נכון לעשות ככה??(בטענה שיאכל יותר קלוריות ופחות מים)
במשך היום קצת ביגלה או פתי בר או במבה,,,, מה אפשר לעזור לו כדאי שישמין מהר הודה לכן מאוד אמא מודאגת ועצובה!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שכחתי להוסיף
חניתי26/07/20118.00 בקבוק 150מ"ל המכיל 3 כפיות מטרנה+כפית דיסה קונפלור )בדרך כלל לא מסיים)
ב2 בלילה בערך עוד בערך 50-60 מ"ל מהמטרנה ושוב תודה לכן!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעזרה דחווווף! - תגובה
יעל משיח ארזי26/07/2011חניתי שלום,
דרך טובה היא להעשיר את התזונה שאוכל בשמנים בריאים כמו להוסיף לרסק הפירות אבוקדו / טחינה, להוסיף לדייסה טחינה גולמית או שקדייה, את הגבינה לערבב עם מעט שמנת. כמו כן לגבי ההמוגלובין הציעי לו יותר מזונות שעשירים בברזל כלומר פחות עוף ויותר הודו או בשר, שלבי ביצה, הציעי טחינה, שקדייה וכו'
לגבי הבקבוק ממליצה להעשיר את המזון על פי הצעתי.
בהצלחה
והכי חשוב לא להילחץ ולא להיות עצובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהוואו יעל את נהדרת !!!
חניתי26/07/2011תודה רבה על תשובתך המהירה!!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ארוחת ביניים וארוחת ערבגלי25/07/2011
הי נטלי,
תודה על המענה המהיר.
פעלנו בהתאם למדריך לתזונת תינוקות של משרד הבריאות, לפיו ניתן להוסיף מוצרי חלב מגיל 9 חודשים. דווקא שמחנו שהגענו לשלב בו ניתן להעשיר את התפריט גם במוצרי חלב ולכן תגובתך הפתיעה אותנו...
על מנת שנוכל "לתקן את דרכינו", אשמח אם תוכלי להמליץ לנו על אפשרויות לארוחת ביניים+ ארוחת ערב בתקופה זו, בה המתוק שלנו אינו מוכן לאכול את התמ"ל ואינו מוכן לאכול מוצקים שאינם במרקם אחיד...
התפריט שלו נראה כך עד לפני כשבוע:
06:45- 240 מ"ל מטרנה חלבי
09:00/09:30- פירות מרוסקים
12:30/13:00- ירקות מרוסקים
16:00/16:30- 180 מ"ל מטרנה חלבי
19:30/20:00- 180 מ"ל מטרנה חלבי
בשבוע האחרון, כאמור אינו מוכן לאכול תמ"ל למעט כשמתעורר בבוקר.
לכן, למעשה החל מהשעה 13:00 בה הוא אוכל ירקות, הוא אינו אוכל ארוחה מסודרת נוספת וזו הסיבה שפניתי אליכם. בשבוע האחרון בארוחה של השעה 16:00 האכלנו אותו בגמדים (2 גביעים בד"כ) ובערב- גבינה לבנה. איננו מרוצים מהתפריט האמור אך הוא אינו מוכן לאכול שום דבר אחר שניסינו בשלב זה.... כמובן שאנחנו ממשיכים לנסות אך לא מכריחים.
נודה לעצה/ המלצה בנוגע לארוחת הביניים והערב ולתפריט בכלל.
תודה רבה!!!!
גלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ארוחת ביניים וארוחת ערב - תגובה
ד''ר נטלי שוינקלשטיין26/07/2011אכן ההמלצה שלי שונה מהמקובל, גישתי היא להפחית ככל הניתן ואף להימנע ממוצרי חלב. את יותר ממוזמנת לחקור את הנושא גם בעצמך, לקרוא ספרים ולהחליט האם את מעוניינת לתת לביתך מוצרי חלב. בכל מקרה, במעדנים וגמדים יש תכולת סוכר גבוה כך שגם ככה הם לא מומלצים.
בערב אתם יכולים לתת דייסה ביתית מדגן מלא כל שהוא על בסיס חלב צמחי כמו חלב שקדים, אורז מלא, שיבולת שועל ומידי פעם גם סויה אורגנית. הדגנים המלאים: שיבולת שועל, פתיתי כוסמין, אורז מלא, דוחן, אתם יכולים לטחון אותם לאבקה בבית ואז ההכנה היא יותר מהירה והמרקם יותר נעים לתינוק.
תנסו ותדווחו לי איך זה הולך.
בהצלחה!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לא רוצה מטרנה...מעיין25/07/2011
שלום רב!
בני עוד שבועיים בן שנה ובחודש האחרון הוא לא רוצה לאכול מטרנה לפני השינה, ניסיתי כבר מגוון אפשרויות עם דייסה ובלי דייסה, הולך לישון ב 07:30 , ניסיתי גם לתת לו מאוחר יותר בשעה 9 בערב וגם מתוך שינה וכלום .... מקסימום אוכל 20-40 מ"ל כאשר היה אוכל 180 מ"ל, ניסיתי גם לא לתת לו את המעדן בשעה 5 כדי שיהיה רעב יותר וגם כלום...., נוצר פשוט מצב שהוא הולך לישון בלי אוכל , משעה 5 שאוכל מעדן ועד השעה 6 בבוקר כשמתעורר וקם רעב אז הוא כן אוכל ומסיים 180 מ"ל מטרנה, יש לציין שאוכל כבר הכל ושבמהלך היום אוכל יפה את ארוחת הפירות וארוחת הצהריים, אני ממש אבודה ולא יודעת מה לעשות, האם זה תקין? האם אפשר לתת לו משהו אחר כדי שכן יאכל ולא ילך לישון בלי אוכל???
אשמח לתשובה,
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא רוצה מטרנה... - תגובה
איילת בר25/07/2011שלום מעיין,
לא רואה סיבה לדאגה בעניין המטרנה לפני השינה במיוחד אם אוכל הכל ויפה במהלך היום.
הייתי מחליפה את המעדן של 5 בערב ונותנת לו ארוחת ערב מגוונת ומלאה כדוגמת חביתה עם ירקות וטחינה או כריך אבוקדו וכוס חלב סויה וכד'.
תנסי להמנע ממעדני חלב הם מכילים המון סוכר ומיותר להכניס אותם לתפריט היומי כארוחת ערב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בן 7 וחצי שבועותיפעת25/07/2011
שלום רב
בני בן 7 וחצי שבועות , אוכל מטרנה , סובל מאוד מגזים וכאבי בטן , כל ארוחה מלווה בהמון בכי וצרחות , לעיתים אוכל מעט מאוד ועד שלא עושה גרעפס לא יכול להמשיך לאכול ...ולרוב לוקח המון זמן להוציא גרעפס והארוחה מתארכת לעיתים עד שעה , הוא אוכל 120 CC כל 3-4 שעות , ולאחרונה נראה לי חסר שקט בתום הארוחה כאילו עדין לא שבע ואני חוששת לתת לו מנה נוספת על מנת לא להכביד לו על הבטן שאלותיי הם :
1. האם זה נורמלי שארוחה לוקחת בין חצי שעה לשעה כל הזמן ואיך אני יכולה להקל עליו בזמן הארוחה ?(ניסיתי את כל התכשירים האפשריים ....) זה נראה שבמקום להנות מהאוכל הוא סובל ...
2. איך אני יודעת שארוחה של 120 מ"ל מספיקה לו והאם אני יכולה להשלים לו עוד 30 מ"ל אם אני מבחינה שהןא עדין רעב ?
3.מהי הכמות המומלצת לכל ארוחה בגיל הזה ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בן 7 וחצי שבועות - תגובה
יעל משיח ארזי25/07/2011יפעת שלום,
האם בנך עולה במשקל כמו שצריך?
החישוב הוא 150 CC כפול משקלו לחלק למספר הארוחות.
לגבי אורך הארוחה עדיף לאט מאשר מהר, בהנקה התינוק מקבל כמויות קטנות יותר של מזון ובקצב איטי ולכן טוב שתינוקך אוכל לאט ולא מהר.
זהו גיל שהרבה תינוקות סובלים מגזים וכאבי בטן (קוליק) בגלל שהקיבה גדלה ומתאימה את עצמה.
המשיכי לעקוב אחר העליה במשקל, כאבי הבטן לרוב עוברים עד גיל 4 חודשים
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שנה ו 8מיכל24/07/2011
שלום
לאחרונה חלה ירידה בכמות התמל שנוטל בתי - בעבר היתה נוטלת תמל בקביעות בוקר וערב
מה תתכן הסיבה
מה עליי לעשות על מנת לפצות על כך - התמל היה רשת בטחון תזונתית ... היא לא אכלנית ...
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שנה ו 8 - תגובה
יעל משיח ארזי25/07/2011יעל שלום, לא כתבת מספיק פרטים האם ירדה במשקל, מה אוכלת המהלך היום? תמיד ניתן להעשיר את מה שהיא אוכלת בשמנים בריאים כמו פירה עם שמן זית או דייסה עם טחינה גולמית או שקדייה או חביתה עם גבינה וכדומה, כך על כל ביס תקבל יותר קלוריות.
הקפידי על ארוחות מסודרות ככל שניתן ואל תתייאשי.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בת 9 חודשים לא מוכנה לאכול בערביולה24/07/2011
שלום
ביתי בת התשעה חודשים לא מוכנה לאכול אחרי האמבטיה את הסימילאק(בשעה 7:30), מה שגורם לכך שהיא מתעוררת רעבה באמצע הלילה, אוכלת בקבוק ונרדמת.
הארוחה האחרונה לפני כן היא בשעה חמש - ארוחה קלה של עגבניה עם ביצה או אבוקדו ודברים כאלו.
האם עליי לוותר על הארוחה של חמש?
אבל אז יוצא שהיא לא תאכל כלום מהשעה שתיים.
כל עצה תעזור, תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בת 9 חודשים לא מוכנה לאכול בערב - תגובה
ד''ר נטלי שוינקלשטיין25/07/2011יעל שלום,
תנסי לדחות את שעת השינה ליותר מאוחר - אולי אז היא תיהיה יותר רעבה.
ובכלל שתדעי, יקיצות בלילה זה דבר טבעי וחיוני.
אשמח לענות על כל שאלה נוספת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
יולה26/07/2011תודה על התשובה, פתרון כל כך ברור (בלי לזלזל כמובן), מדהים איך לא חושבים כשעיפים :)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הזללן שלנו הופך לסרבן אוכל...גלי24/07/2011
שלום רב,
בננו בן 9 חודשים. משקל תקין לגילו.
ניזון מתמ"ל (מטרנה חלבי)+ מזון טחון (פירות, ירקות, עוף ועוד).
בשבוע האחרון הוספנו לתפריט גם מוצרי חלב (גבינה לבנה ומעדנים- גמדים).
בשבועיים האחרונים מסרב בתוקף לאכול תמ"ל (אינו מוכן להכניס את הבקבוק לפיו), למעט כשמתעורר בבוקר. הסירוב החמיר מאז ש"גילה" את מוצרי החלב.
*יצוין כי מים הוא שותה בשמחה מהבקבוק.
בנוסף, מסרב לטעום מאכלים חדשים (ניסינו פסטה בייבי ודברים נוספים) ומוכן להכניס לפיו רק את המזון שהוא מזהה. כל מזון חדש שאנו מנסים, אם הוא מסכים להכניסו לפיו, גורר רפלקס הקאה ונסיון של המתוק שלנו להוציא את האוכל מפיו בעזרת הידיים.
נודה לעצתכן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הזללן שלנו הופך לסרבן אוכל... - תגובה
ד''ר נטלי שוינקלשטיין25/07/2011שלום גלי,
איני רואה סיבה לתת מוצרי חלב, בטח שלא בגיל 9 חודשים ובטח לא כתחליף לתמ"ל.
אני ממליצה שתארגני מחדש את התזונה, ותתני לו תחלופות.
כל מזון חדש בסופו של דבר הופך לישן, גם אם בהתחלה הוא מיצר רפלקס הקאה, תנסי לתת עוד ועוד כמובן בגיוון ולא בלחץ, עד שיתרגל לטעמים חדשים.
מאד חשוב שתהווי דוגמה עבורו, וכל מה שאת מציעה לו לאכול תאכלי גם את. כי בסופו של דבר ילדים אוכלים מה שההורים אוהבים לאכול.
אשמח לענות על כל שאלה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תזונה בן ארבע וחצירעיה24/07/2011
שלום וברכה,
בני בן ארבע וחצי.
ילד שלא אוהב לאכול בכלל אוכל מזין ( תופעה שאותי מאוד מדאיגה)
אני מכינה לו לגן כריכים מאוד מעניינים ובריאים- עם חביתה וחסה, ביצה קשה וטונה, גבינה עם זיתים, חותכת לו ירקות באופן קבוע, ומביאה לו פרי.
באופן קבוע ובלתי מוסבר,הילד אוכל רק את החלק הקשה של הלחם, מנשנש מהירקות
( ירקות הוא מאוד אוהב), שם ביס מהפרי- ובזה נגמר הסיפור.
הוא מגיע הביתה, לא מעוניים לאכול צהריים, ובערב זה סרט להושיב אותו על הכסא לאכול.
חשוב לציין, שאם הייתי מציעה לו עוגיות, ממתקים, שתיה ממותקת..הוא היה נענה בשמחה.
בעבר הייתי נלחמת איתו לשבת ולאכול, אך היות שסיפור זה נמשך שנים, הגעתי למצב של יאוש, ואני משתדלת לא להילחם איתו בעניין האוכל. הוא רוצה לאכול בבקשה, ואם לא אני לא משכנעת.
ישנם דברים מסויימים שהילד אוהב לאכול: פירות יבשים, אורז לבן (פסטות לא אוהב), טונה וסרדינים, ירקות מסוגים שונים ( ירקות טריים, במבושלים לא נוגע), פירות טריים לעיתים רחוקות- ורק בבית/גן שעשועים, חביתה- לעיתים רחוקות.
אוהב לאכול לחם, לחמניות ומיני מאפים ( ניסיתי לתת לו מקמח מלא ודגנים- אך לא הסכים לאכול).
וכמובן.........ממתקים, האויב הגדול, שאני משתדלת למנוע כמויות גדולות.
הייתי מספר פעמים אצל רופאת משפחה, שאמרה שמשקלו מצויין- שוקל 15 קילו, אך בגובה נמוך(אחוזון 9 ).
אני מאוד מודאגת ולא רגועה.
כיצד, לדעתכן, בהתאם למעט הדברים שאוהב לאכול, אני יכולה להרכיב לו תפריט בריא.
אשמח לקבל תשובה, יערה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תזונה בן ארבע וחצי - תגובה
יעל משיח ארזי24/07/2011היי יערה, קודם כל ניראה שאוהב הרבה מזונות, לא חייב לאהוב הכל.
הכי חשוב כאשר מבקשים ליצור תזונה בריאה בבית, הוא לתת דוגמא אישית: אן בנך יראה את שאר בני המשפחה אוכלים יחד מזון בריא ליד השולחן, שותים מים ולא שתיה מתוקה סיכוי גבוה יותר שירצה גם. קחי בחשבון שלפעמים נהנה מתשומת הלב שמקבל ממך כאשר את "נלחמת איתו" על אוכל ולכן נסי להמנע, מבחינתך דאגי למזון בריא בבית, השתמשי ברכיבי המזון שאוהב תני דוגמא אישית והגבילי את מתן דברי המתיקה לפעם ביום ותני לו לבחור. לא כדאי לאסור לגמרי אחרת הרצון יגבר. נסי לא לעשות כל כך הרבה עיניין סביב האוכל בקרבתו בנך קולט ונהנה מתשומת הלב.
אם תרצי תוכלי לשלוח לי תפריט שלו ואוכל להביע דעתי.
לגבי אחוזון 9 בגובה, כל עוד לא שובר אחוזונים וממשיך על אותו האחוזון לא אמורה להיות בעייה
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם היפוכונדרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

(1).jpg)