פורום תזונת תינוקות - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תזונת תינוק בן שנה וחודשיים
    אלון
    15/08/2011

היי,
    התינוקת שלי בת שנה וחודשיים לא אוכלת כמעט דבר פרט להנקה.לעיתים היא מוכנה לאכול כמויות קטנות מאד של טחינה, פסטה, בשר, עגבניה, לחם. כתוצאה מכך משקלה נמוך מהממוצע למרות שנולדה במשקל גבוה והיא בוכה רבות בלילות כי היא רעבה וכך גם שנתה נפגעת בתוספת כל ההשלכות הנובעות מכך.
    ב-1 בספטמבר היא תכנס לפעוטון ויתכן ששם יחול שיפור בעניין התזונה.
    1) מה ניתן לעשות כדי לגרום לתינוקת לאכול?
    2) כיצד במקביל ניתן לגמול אותה מהנקה (הפעוטון פעיל עד השעה 16:00)
    תודה מראש,
    אלון

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• תזונת תינוק בן שנה וחודשיים - תגובה

יעל משיח ארזי
    15/08/2011

אלון שלום,
    חשוב להמשיך ולהציע לה את המזון המוצק לו היא זקוקה בשלב זה, נסו לאכול איתה ולשמש לה דוגמא, אם תראה אתכם אוכלים סיכוי גבוה יותר שתרצה גם. אסור להתייאש ולא להראות סימני מצוקה סביב הנושא משום שביתכם מרגישה זאת ואולי אפילו נהנית מתשומת הלב.
    לגבי ההנקה יש להציע לה בקבוק תחילה שאמא תתן את הבקבוק יכול להיות גם של חלב שאוב, לאחר מכן גם אבא סבתא וכו שתתרגל לקבל בקבוק גם מאחרים.
    הכי חשוב לא להתייאש
    בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גמילה מסימילאק - תחליפים
    ניקיטה
    15/08/2011

שלום רב,
    בני בן כמעט שנתיים ושותה 180 מ'ג סימילק בבוקר ו-180 בערב.
    הוא מתחיל לאכול טוב מכל אבות המזון, אז החלטתי להתחיל לקצץ בסימילק.
    מה עדיף לי בתור התחלה - להפסיק חלב בבוקר או בערב ?
    מה אפשר לתת לו במקום זה ?
    תודה רבה מראש,
    ניקיטה

לקביעת תור
    סגירה
    גמילה מסימילאק - תחליפים

הוספת תגובה

• גמילה מסימילאק - תחליפים - תגובה

ד''ר נטלי שוינקלשטיין
    15/08/2011

שלום ניקיטה,

אני בעד החלטתך להפסקת תחליף החלב. במקום התחליף שלב ראשון ניתן לתת חלב אורז מלא, חלב שקדים, חלב סויה אורגני, חלב שיבולת שועל - העיקר הוא לגוון בינהם.

תחליפי כהתחלה את הבקבוק שנראה לך שהוא הכי פחות תלותי בו - לי נראה שבבוקר יהיה הכי טוב להחליף כי לפני השינה זה בטח עוזר לו להרדם ועדיף לא לעשות לו שינויים לפני השינה. כאשר יתרגל לטעם של החלב הצמחי תחליפי גם בערב.

באופן כללי אני ממליצה שתתני לו בבוקר ובערב ארוחות מסודרות כי בסך הכל חלב צמחי לא יכול להחליף ארוחה שלמה ומזינה, אלא רק להוות תוספת.

ארוחות בוקר מומלצות: דייסות ביתיות משיבולת שועל, פתיתי כוסמין או אורז מלא, שייק פירות, פירות חתוכים, פרוסת לחם חיטה מלאה עם ירקות ואבוקדו/טחינה.

ערב: ירקות חתוכים, פרוסת לחם עם ממרח חומוס, קציצות ביתיות מירקות וקטניות כמו עדשים, תבשיל ירקות, מוקפצים, פסטה מחיטה מלאה עם רוטב פסטו או עגבניות, מרק עשיר, פוקצ'ה ביתית מקמח מלא עם ירקות, תפוח אדמה - בטטה - חציל בתנור עם טחינה.

חיזרי לספר איך הולך המעבר.
    אשמח לעזור תמיד

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תינוק בן 10 חודשים סרבן אוכל
    שרון
    15/08/2011

שלום רב,
    הבן שלי בן 10 חודשים היה אצל מטפלת עד עכשיו ובספטמבר מתחיל גן.
    אצל המטפלת (לפי מה שהיא אומרת) הוא אוכל הכל ובכמויות יפות (פירות,מרק וגם מאכלים מוצקים-קציצות,קוסקוס וכו').לא נראה לי שהיא משקרת כי הוא עולה יפה במשקל.
    בבית הוא לא מוכן לאכול שום דבר פרט לבקבוק. זה הולך ונהיה גרוע יותר כי לפני כמה חודשים הוא אכל בבית פירות וקוואקר וכן דברים נוספים ומפעם לפעם הוא מסרב לאכול יותר דברים. שוב אצל המטפלת אין בעייה כזאת.
    אני די לחוצה. עכשיו הוא יהיה שבועיים וחצי בבית ולא נראה לי שזה בריא שיאכל רק סימילאק. כמו כן אני לא יודעת כיצד יגיב כשייכנס לגן.
    הילד לא מראה סימני מחלה (שיכולים להסביר חוסר תיאבון) או עצבנות יצר וכו' פשוט כשמגישים לו משהו שונה מסימילאק הוא מתחיל לבכות ולהעיף את הכפית.
    יש עצות כיצד להתגבר על זה?
    דרך אגב לעולם לא ינק ובקבוק כיום מחזיק לבד אולם מוכן היה לקבל מכל אחד.

הוספת תגובה

• תינוק בן 10 חודשים סרבן אוכל - תגובה

ד''ר נטלי שוינקלשטיין
    15/08/2011

שלום שרון,

באילו שעות הבן שלך נמצא אצל המטפלת? אולי פשוט הוא לא רעב כשמגיע הביתה?
    בכל אופן, לא כדאי ללחוץ עליו, כי הוא מרגיש הכל ועלול לפתח אנטי מכוון.
    תאכלי לידו מגוון מאכלים, בשולחן יחד ותציעי בעדינות.

חזרי לספר כיצד זה הולך
    אשמח לעזור תמיד.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סרבן המשך

שרון
    16/08/2011

שלום שוב, כאשר היה אצל המטפלת אכן ניתן היה להניח כי לא רעב אבל העובדה כי לא אכל החלה גם בסופי שבוע כאשר היה איתנו וכן כעת כשהוא בבית זה כבר ממש מדאיג. הילד מוכן להכניס לפה רק סימילאק.
    שוב בעבר בסופי שבוע אכל גם בבית יפה, הוא פתאום החל לסרב.
    האם יש עצות?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סרבן המשך - תגובה

ד''ר נטלי שוינקלשטיין
    16/08/2011

לדעתי מה שצריך לעשות זה להרפות ממנו, אל תציעי לו יום שלם לאכול מוצק אלא רק סימילאק כפי שדורש, ולאחר מכן תציעי ממש מעט ואם זה לא עובד תנסי לאכול לידו ולא להציע לו ואולי הוא יבקש. אולי הוא מרגיש את השינוי וזה משפיע עליו.

הכי חשוב אל תלחצי זה בטוח משהו תקופתי. אם לא מדובר בבעיה בריאותית אין סיבה להיבהל. אם עוד שבועיים זה לא משתנה, חיזרי אלי שוב ונראה מה לעשות.

אני זמינה גם בטלפון האישי שלי.
    0542037734

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סרבן המשך

שרון
    17/08/2011

תודה רבה
    ננסה ונראה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בהצלחה!

ד''ר נטלי שוינקלשטיין
    17/08/2011

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בן שנה מסרב לאכול למעט סימילק

אילנה כץ
    17/09/2011

אני הסבתא ומטפלת בתינוק שהוא בן שנה באופן קבוע
    התינוק לא מוכן לאכול שום אוכל למעט בקבוקי סימילק במשך כל היום
    אפשר לקבל עיצה מה לעשות בנדון והאם זה יכול לפגוע בבריאותו?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בן שנה מסרב לאכול למעט סימילק - תגובה

ד''ר נטלי שוינקלשטיין
    17/09/2011

שלום אילנה כץ,

אני מציעה לך לתת לו לטעום מכל מיני מאכלים שונים וכעבור שעה וחצי מארוחת תחליף החלב. כדי שלא יהיה שבע מידי ולא עצבני מידי בגלל שרעב. לאט לאט יש להחליף את בקבוק החלב בארוחה מלאה של מוצקים. אם הכמות של החלב תפחת בזמנים מסויימים לא תיהיה לו ברירה אלא לאכול מזון מוצק.

לגבי האם זה יכול לפגוע לו בבריאות, מעל גיל שנה איך צורך בתחליף חלב. האוכל המוצק אמור לספק את כל מה שהתינוק זקוק לו ומאד מומלץ כבר לעבור להוריד משמעותית את כמות ארוחות התחליף ביום. אני לא ממליצה להמשיך ככה לאורך זמן. אם כי גיל שנה זה עדיין לא נורא. אני מציעה שתתחילו בשינוי כדי שעוד כמה חודשים הוא יהיה מאחורי זה.

אם תזדקקי לעזרה נוספת תמיד אשמח לעזור
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם משקל בני תקין בן חצי שנה
    סאלי
    15/08/2011

בני בן חצי שנה דרך אגב הוא נולד 4,400 אז מכאן הוא אמור לעלות במשקל ולא לרדת לפי ידיעתי ,כי הרבה אומרים לי תשמרי על המשקל שלו ,תיזהרי הוא שמן וכבד ,אנשים לא מבינים שהוא רק תינוק ומה לעשות שהוא נולד במשקל גדול בעלי עין הרע

בתאריך 30/6/11 הוא שקל 10,100 / ואורך בשכיבה 69 /והיקף ראש 42
    האם זה תקין בעינך,אשמח אם תאמרי לי,והאם זה תקין שהוא כבר אוכל מרק ירקות,פירות בבוקר והשאר סימילאק

האמת שבלילה הוא לא נינוח ודווקא הוא אוכל קרוב לשינה אז כשהוא מתעורר אני מביאה לו מים דווקא הוא אוהב הרגלתי אותו וזה מעולה

בתודה סאלי

הוספת תגובה

• האם משקל בני תקין בן חצי שנה - תגובה

יעל משיח ארזי
    15/08/2011

סאלי שלום
    אם יש לך את המשקלים של בנך לאורך החודשים את יכולה להציבם על האחוזונים (יש בטיפת חלב) וכך לראות אם ממשיך באותה המגמה או שובר אחוזון למעלה אטו למטה.
    לא כתבת מתי התחיל לאכול מוצקים, באיזה גיל. ההתקדמות צריכה להיות הדרגתית ארוחת טעימות אחת לאחר שבועיים להוסיף עוד אחת ולאחר חודש 3 ארוחות וכך הלאה ולהתקדם במבחר בגיוון על פי הגיל.
    כאשר סביב גיל שנה ומעלה כמות התמ"ל מתמעטת
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תינוק טעימות בגיל 5 חד

סאלי
    16/08/2011

הי
    הבן שלי התחיל טעימות כבר בגיל 5 חודשים ,וכיום הוא אוכל גם פירות בשעה 10:00
    וגם צהריים מרק ירקות והוא אוהב מאוד ירקות
    אבל בשעה 4:30 בבוקר מתעורר בוכה ורעב ,ובנוסף גם השיניים אז אני משתדלת לתת לו מים בשעה הזאת,ואם אין ברירה אני מוהלת 180 מ"ל עם 2 כפות סימליאק ולא 3 כפות כפי שכתוב ,כי הבנתי שבשעות הלילה הוא לא אמור לאכול ,הוא אמור לישון לילה רצוף,בזמן האחרון הוא מתעורר בגלל החניכיים עדיין לא יצאו לו,אבל כואב לו מאוד עד כדי כך שהוא מקיץ באמצע הלילה
    האם זה בסדר שהוא אוכל בשעה הזאת ,ואם יש לך להוסיף ולהסביר לי יותר אז אשמח
    בעוד שבוע אנחנו אמורים להיות בטיפת חלב ,אז גם אשאל שאלות לגבי העניין
    תודה ויום טוב
    אשמח לקבל טיפים שיעזרו לנו

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תוספת דייסה בלילה

סאלי
    16/08/2011

האם אני צודקת שלא כדאי לתת לו דיסה בערב עם התחליב ביחד ,כי אני יודעת שמשקלו גדול והסבירו לי שאין צורך,ונותנים בדרך כלל לתינוק שמשקלו קטן כדי לא לדחוס לו סתם אוכל
    תודה על תשובתך רשמתי כמה הוא שוקל בשאלה הראשונה
    סאלי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תינוק טעימות בגיל 5 חד - תגובה

יעל משיח ארזי
    16/08/2011

סאלי שלום
    אם בנך מתעורר רעב תני לו אוכל גם אם יאכל קצת וירדם, לרוב תינוקות מאותתים לנו לגבי הצרכים שלהם. לגבי השיניים, תקופה קשה את יכולה לתת לו נשכנים אותם מכניס לפה ועוזר להתמודד עם הכאב.
    את מרק הירקות את יכולה כמובן גם הודו או עוף עם עדיפות להודו (יותר ברזל).
    לא הייתי נותנת בלילה דייסה כי המטרה היא שארוחת הלילה הזאת תרד, ודייסה היא ארוחה יותר כבדה.
    את יכולה להוסיף עוד ארוחת טעימות אחר הצהריים אך לא לפני השינה. סביב גיל 8 חודשים יהיה אפשר לתת כבר ארוחת ערב הכוללת ירק+ פחמימה ואו חלמון ביצה
    מקווה שעזרתי
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תמ"ל
    סיון
    15/08/2011

האם ניתן להשתמש במים רתוחים ממכשיר תמי 4 להכנת תמ"ל (תינוק בן חודשיים). קראתי במקום כלשהו שזה לא מספיק כי המים לא מגיעים לנקודת רתיחה מקסימאלית. תודה

לקביעת תור
    סגירה
    תמ"ל

הוספת תגובה

• לא מספיק לפי משרד הבריאות

אושרת
    15/08/2011

חייבים שהמיים ירתחו 2 דקות ב100 מעלות לפי משרד הבריאות בתינוקות מתחת לגיל שנה. כלומר - להרתיח על הגז. אבל תעשי מה שנראה לך נכון.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה בנושא תמי 4

ליאת תמי 4
    15/08/2011

שלום נועה,

המים במיכל המים החמים בברים של תמי 4 מגיעים לנקודת רתיחה, בדומה לפעולת קומקום חשמלי. ההצהרות במדריך הלקוח מתייחסות לטמפרטורת המים החמים ביציאה מהמיכל.

לגבי מתן מים לתינוקות עד גיל שנה, אנו ממליצים לך להתייעץ עם משרד הבריאות או טיפת חלב בנושא, הם בעלי הסמכות להדריך הורים לתינוקות. תמי 4 כפופה להנחיות משרד הבריאות ופועלת בהתאם.

בברכה,

ליאת, שירות תמי 4

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תמ"ל - תגובה

ד''ר נטלי שוינקלשטיין
    15/08/2011

שלום נועה,

לפי מה שאני יודעת זה מספיק, אך ממליצה לך לבדוק שוב מול תמי 4 בטלפון.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה !

נירית
    21/08/2011

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גזים לא עוברים
    נירית
    14/08/2011

שלום, רציתי לדעת האם הגיוני שהתינוק שלי סובל מגזים כבר תקופה של כמה חודשים? (בן 3 וחצי חודשים) תחילה עשינו לו עיסוי בבטן שהרגיע, אבל בתקופה האחרונה זה לא כ"כ משפיע עליו והוא מתפתל מכאבים.. מה עוד ניתן לעשות כדי להקל?

לקביעת תור
    סגירה
    גזים לא עוברים

הוספת תגובה

• גזים לא עוברים - תגובה

ד''ר נטלי שוינקלשטיין
    14/08/2011

שלום נירית,

מה התינוק שלך אוכל? חלב אם או תחליף חלב?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הוא יונק

נירית
    18/08/2011

ואני מאוד מקפידה לא לאכול מאכלים שעושים בדר"כ גזים כמו חומוס, שעועית וירקות ממשפחת המצליבים..

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הוא יונק - תגובה

ד''ר נטלי שוינקלשטיין
    18/08/2011

שלום נירית,

דווקא את המזונות שאת נמנעת לאכול אני ממליצה שכן תאכלי, רק תשרי במים את הקטניות לפני בישולן ואת יכולה להישתמש גם בתבלינים שעוזרים לספיחת גזים כמו שומר, אניס, כמון, קימל ומוצרי חלב למשל תורידי מהתפריט שלך.

כדי להקל עליו נקודתית את יכולה להישתמש בתכשיר שנקרא גרפווטר העשוי מצמחי מרפא ומאד מקל או לעשות לו חליטת תה שומר ולתת לו בין הארוחות מעט.

דבר נוסף שאני ממליצה הוא שאת תקחי פרוביוטיקה - חיידקים חיוביים - 2 כדורים בבוקר על קיבה ריקה.

כל כמה זמן יש לו יציאה (צואה)? והאם היא רכה?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אבל הגפווטר לא ממש טבעי

שרי
    26/08/2011

הוא מכיל סוכר ואין לו את האישורים הדרושים,לפי מה שאמרו לי.ואני רואה שהרבה אנשים לא ממש מבינים את זה-תתייעצו עם הרופאים שלכם לפני שאתם נותנים לתינוק שלכם כל מיני דברים..

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אבל הגפווטר לא ממש טבעי - תגובה

ד''ר נטלי שוינקלשטיין
    27/08/2011

לאילו אישורים המוצר זקוק שאין לו?

סוכר בכמויות הללו לא יכול לגרום לנזק. המוצר יעיל ונותנים אותו בכמויות קטנות - מדובר על כמה טיפות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מגוון שאלות תודה רבה
    שלי
    13/08/2011

שלום רב,
    יש לי מספר שאלות לגבי התזונה שאשמח לקבל עליהן תשובות, תודה רבה מראש!
    ביתי בת 10 וחצי חודשים, לפני כחודש התחלנו לתת לה גם ארוחת צהריים מוצקה ( בנוסף לבוקר של פירות- בננה+ אגס+ ענבים+ שקדיה- קבוע),
    עד עתה הכנתי לה מעין תבשיל קבוע עם שינויים קלים ורציתי לוודא שזה בסדר וכן לקבל אולי הצעות נוספות לירקות/ תפריט אחר על מנת לגוון את המזון ולהעשיר בויטמנים ומינרלים ואחרים חשובים-
    1. האם זה בסדר ארוחת הפירות שפירטתי לעיל? ( לאפרסק הלבן היא אלרגית ולכן את יתר הנקטרינות/ שזיף לא הצעתי בכלל)
    2. מה הכוונה שאתן כותבות כאן בפורום שיבולת שועל שקדים? לדייסת שיבולת שועל עם שקדיה? ואורז מלא? וכן מה זה פסטת תינוקות?
    3. התבשיל של הצהריים- אני מכינה אחת ליומיים - זה בסדר נכון? לא נהרס המזון במקרר? וכן אני מבשלת ולא מאדה ( אין לי סיר אידוי) - זה בסדר? כי קראתי שבצורת אידוי הויטמנים יותר נשמרים בירקות מאשר בבישול- עד כמה זה נכון?
    4. התבשיל הינו- מטגנת קלות בצל עד להשחמה בשמן קנולה, מוסיפה עגבניות טריות שריסקתי, מוסיפה ירקות חתוכים- קישוא, גזר, דלורית, מוסיפה זן אחד של פחמימות- תפו"א/ אורז/ פתיתים/ שיבולת שועל ( זה מה שעשיתי עד עתה אוסיף לה גם קינואה/ עדשים כתומים/ בורגול), וקציצות של הודו נקבה טחון ומים ומעט מלח - מרתיחה הכל עד לבישול ואז על אש נמוכה כ-10 דק' ומוכן- צורת ההכנה בסדר? וכן נאמר לי ע"י חברה כי אני עושה טעות שאני מבשלת עם עגבניה כי אני פוגעת ביתר התבשיל מבחינת החומציות של העגבניה- זה נכון? אני יודעת שעגבניה עשירה בויטמין c - זה נכון גם בבישול או נהרס בבישול? אני מוסיפה עגבניה לטעם- מעין רוטב וגם לגרום ליציאה ( כי ביתי סובלת מעצירויות)
    5. כנפיים של עוף- ההורים שלי אמרו לי כי פעם ההנחיה היתה לתת הרבה כנפיים לתינוקות וזה מה שעשו איתי כי זה בשר שמן ורך- זה נכון? ההמלצה היא לתת? ( אני לא נתתי למעט הודו נקבה )
    6. בשר ההודו נקבה- הבשר מעט יבש גם בבישול שתיארתי ( הקציצה עצמה) מה אפשר לעשות אולי להוסיף משהו לקציצה על מנת לרכך אותה- כי לעתים ביתי נחנקת קצת- כלומר משתעלת כי זה לא עובר חלק ( היא יודעת ללעוס)- אני משתדלת להוסיף לה בכפית גם ירק כמו קישוא שיוסיף נוזלים
    7. תזונת ביתי היום הינה- ביום- חלב אם, ארוחת פירות( מה שפירטתי), ארוחת צהריים ( הבישול שפירטתי), ובייבי ביס - אחד ביום ולפעמים עוגיה מלוחה ( של מבוגרים- יודעת שלא הכי מומלץ אבל אם אנחנו אוכלים היא מאוד רוצה גם)- האם זה בסדר לגילה? מספיק מבחינה קלורית וויטמנים?
    8.מה ההמלצות להוספת סוגי מזונות? ( חשוב לי לציין גם כי אני מניקה ואני לא רוצה לגרום לגמילה מוקדמת כלומר מעוניינת לשלב מוצקים אבל לא ל"העמיס" על ביתי בשלב זה יותר מוצקים ושלא תינק במקום )
    תודה רבה רבה רבה, סליחה על עומס השאלות, פשוט זמן רב שרציתי לשאול ולא הספקתי והצטברו לי המון שאלות

לקביעת תור
    סגירה
    מגוון שאלות תודה רבה

הוספת תגובה

• מגוון שאלות תודה רבה - תגובה

איילת בר
    13/08/2011

שלום שלי,
    אשתדל לענות לך על כל השאלות.
    1. את ארוחת הבוקר ניתן לגוון עם אבוקדו או ממרח אגוזי מלך, גרעיני דלעת טחונים במקום שקדיה. רצוי גם לגוון בפירות כמו תפוח, מלון.
    2. ישנם תחליפים צמחיים לחלב. חלב אורז מלא - זהו חלב שניתן לרכוש בסופר ומכינים אותו מאורז ומים מכיל פחמימות ומועשרים בסידן ברזל וויטמיני B .
    חלב שקדים - חלב שעשוי משקדים טחונים עשיר בשומנים טבעיים אך אין בו כולסטרול.
    חלב שיבולת שועל - מכינים אותו משיבולת שועל ומים.
    כהשלמה להנקה זהו תחליף מצויין לחלב.ורצוי לגוון משום שבכל חלב צמחי ערכים אחרים.
    - ניתן להכין ארוחה ולשמור במקרר יומיים. חשוב לגוון בסוגי המרק ואין צורך לתת כל יום בשר. רצוי לגוון ביום עוף להודו. אכן כנפי העוף רכים יותר ומתאימים לתינוק.
    ניתן להכין מרק עם עוף או הודו ומרק אחר עם קטניות מונבטות ואורז או גריסי פנינה או בורגול או כל דגן אחר - דגנים וקטיונית משלימים זה את זה ויוצרים חלבון מלא.
    - לשאלתך על עגבניה- ויטמין C אכן נהרס בחום ממליצה לך לבשל את האוכל ולהוסיף עגבניה מגוררת טריה עם מעט שמן זית לאחר שהמזון מוכן. כך השמן לא נהרס וגם העגבניה.
    -לבשר הודו נקבה ניתן להוסיף כף טחינה גולמית , בצל מגורר וקישוא כדי לרכך אותו.
    כדאי לוותר על המלח ואם כבר את שמה מלח השתמשי במלח ים אטלנטי.

לגבי ההנקה אין לך מה לחשוש תניקי אותה בוקר, ערב ובין הארוחות. בגיל זה לעיתים התינוק דורש השלמה אחרי ארוחת הבוקר או הצריים. תזרמי עם התינוקת שלך ותאפשרי לה לאכול לפי דרישתה.

בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה והמשך-

שרונה
    14/08/2011

איילת היי,
    תודה רבה על המענה המהיר והמלא- את עוזרת לי המון!
    יש לי כמה דברים לא ברורים-
    - לגבי גרעיני הדלעת- קונים טחון או שיש ממרח קיים או שאני מכינה בבית? כלומר טוחנת בבית?
    - לגבי תחליפי החלב והנקה- קודם כל שכחתי לציין שאני עובדת ולא נמצאת עם ביתי מהבוקר עד אחה"צ ומשאירה חלב שאוב. החשש שלי עלה מאחר ושבוע שעבר לדוגמא יומיים היא אכלה רק 2 ארוחות מוצקים ביום ( כלומר בבוקר פירות- בשעה 11 נניח, בצהריים את התבשיל שתיארתי קודם) וזהו היתה ממש שבעה עד השעה 6 וחצי - 7 בערב שממש הייתה רעבה וינקה ממני. בגלל זה שאלתי אותך, כלומר היא לא רצתה לשתות כהשלמה או בין לבין את חלב האם. כמובן שזה לא קבוע ומשתנה מיום ליום, כמו אצלנו המבוגרים. ( היא אכלה 15 כפיות קטנות של תינוק - את הבשר והירקות ושבעה ממש עד השעה רבע ל-7 בערב).
    עכשיו לגבי התחליפי חלב אני לא מבינה- את ממליצה לי להתחיל לתת לה - זה עדיף מחלב אם? אני חשבתי שאין יותר טוב מחלב אם ( במיוחד לפחות עד גיל שנה) מה שגם אני ממש עושה מאמצים גדולים כדי לשאוב בעבודה שיהיה למהלך היום כתוספת וחשבתי להוסיף לה את החלב הצמחי שכתבת לי כאשר היא תהייה בגן ( שזה אוטוטו מה- 1.11.11 ) במידה ולא יהיה לי כבר חלב או כתוספת. מה דעתך?
    - לגבי שיבולת שועל- זה בסדר לבשל בתבשיל נכון?
    - לגבי עוף- התכוונת לכנפיים בלבד או גם לתת חלקים שונים?
    - לגבי הבשר הודו נקבה- התכוונת שאכין את הקציצות עם בצל קצוץ, טחינה גולמית וקישוא חתוך - לעשות מכל זה קציצה ואז לבשל?
    - לגבי תבלינים- מה לעשות? יש דעות לכאן ולכאן ואני לא יודעת מה נכון לעשות- חלק אומרים כדאי הכל כבר מעכשיו כמו לנו וחלק אומרים לא כדאי בכלל ולכן אני שמתי רק מלח, מה את ממליצה?
    - ולגבי המרק של הודו / עוף- לא הבנתי- זה בסדר לבשל הכל יחד עם קטניה+ דגן+ ירקות+ עוף / הודו- נכון? או להפריד בין העוף/ הודו ל- קטניה+ דגן?

תודה רבה רבה רבה על המענה והעזרה,
    שלי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה והמשך- - תגובה

איילת בר
    14/08/2011

שלום שלי,
    את גרעיני הדלעת ניתן לרכוש טחונים.
    חלב אם הוא החלב הכי מתאים לתינוקך ורצוי להניק כמה שיותר. כהשלמה ניתן לתת חלב צמחי.
    ניתן ורצוי להעשיר את המזון עם שיבולת שועל.
    לגבי קציצות ההודו - כן.

כדי להיות בטוחה שאת עושה את הדבר הנכון עבור התינוקת שלך,
    ממליצה לך לגשת ליעוץ מקצועי כדי להתאים את התזונה האידיאלית עבורה.

אשמח לעזור,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה איילת!

שלי
    14/08/2011

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה איילת! - תגובה

איילת בר
    14/08/2011

בשמחה יקירה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אשמח לעזרה
    אודה
    13/08/2011

שלום רב,
    בני בן כמעט תשעה חודשים, אני עדיין מניקה והוא אוכל אוכל מוצק אבל על היניקה הוא לא מוותר.
    בזמן האחרון שמתי לב לעובדה שכשהוא יונק הוא נורא עצבני, כאילו שלא יוצא לו חלב, או אולי זה לא מספיק.
    חשוב לי לציין שהוא לא אוהב מוצץ ומוצץ אצבע (אגודל).
    אני לא יודעת מה לעשות....
    ניסיתי לתת לו תוספת (מטרנה/סימילק) בבקבוק אבל הוא דוחה אותו, הדבר היחיד שהוא מסכים זה לנשוך אותו ואז הוא מתעצבן.
    בעבר כבר ניסיתי לתת לו חלב שאוב בבקבוק אבל הוא סרב, רשמתי אותו לגן בספטמבר הקרוב בכדי שאוכל לחזור לעבודה ואני ממש חסרת אונים, כי זה לא נראה אפשרי.
    בנוסף בעלי גם הציף אותי ברגשות אשם שזה שהוא לא מסכים לבקבוק זה אשמתי כי התעקשתי להניק עד עכשיו...
    בני הבכור היה עם מוצץ וינק עד גיל שנה ובנוסף גם אכל מבקבוק, אבל לא כך עם התינוק הנוכחי.
    אשמח אם תוכלו לעזור לי למצוא פתרון
    תודה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    אשמח לעזרה

הוספת תגובה

• אשמח לעזרה - תגובה

ד''ר נטלי שוינקלשטיין
    13/08/2011

שלום אודה,

אם לאחר שהוא מפסיק לינוק הוא רגוע סימן ששבע. אין סיבה שהחלב לא יספיק לו. הגוף מייצר כמות לפי דרישת התינוק. ככל שיונק כך הגוף מייצר עבורו. כמובן חשוב שתבצעי בדיקות דם ותשלימי חסרים תזונתיים במידה ויש ובנוסף חשוב שתאכלי בריא ומאוזן עבור ייצור מספק של חלב.

החלב שלך הוא המזון הכי טוב עבור בנך ואיני ממליצה לשלב לו תחליף חלב.
    כאשר יהיה בגן אני ממליצה להרגיל למזון מוצק + מנת חלב צמחי כמו שיבולת שועל שקדים או אורז מלא. וכשמגיע הביתה להמשיך להניק. ההיתעקשות שלך להנקה היא דבר נכון מאד.

כדי להרגיל אותו לבקבוק את צריכה לצאת מהבית לכמה שעות ולתת למי ששומר עליו לתת לו את החלב ואם יהיה רעב לא תיהיה לו ברירה לאט לאט לשתות. אני ממליצה לתת כשאת איננה רק חלב צמחי כמו שציינתי ולא תחליף חלב.

אשמח לענות על כל שאלה נוספת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עודף ויטמין D
    מיה
    12/08/2011

יש לי תינוקת בת 7 חודשים, עד גיל חצי שנה ניזונה מחלב אם ומגיל חצי שנה חלב אם בשילוב מזון מוצק. היום גיליתי שנתתי לה כל יום מאז שנולדה 2 טיפות ויטמין D-400 (של אלטמן) במקום 2 טיפות ויטמין D-200. מה הנזק שעלול להיגרם? האם כדאי לקחת אותה לרופא לעשות בדיקות כלשהן?

לקביעת תור
    סגירה
    עודף ויטמין D

הוספת תגובה

• עודף ויטמין D - תגובה

ד''ר נטלי שוינקלשטיין
    12/08/2011

שלופ מיה,

אין סיבה לדאגה, לא יכול להיגרם נזק.
    באופן כללי אני ממליצה שכעת תני רק 2-3 פעמים בשבוע ולא כל יום.

אשמח לענות על כל שאלה נוספת

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מים לתינוקת בת 6 חודשים
    תמר
    12/08/2011

שלום רב!

כיצד רצוי לתת מים לתינוקת בת חצי שנה? קראתי שעדיף לא לתת בבקבוק של חלב כיוון שזה עלול לבלבל את התינוק וליצור אצלו ציפייה לאוכל.
    תודה
    תמר

לקביעת תור
    סגירה
    מים לתינוקת בת 6 חודשים

הוספת תגובה

• מים לתינוקת בת 6 חודשים - תגובה

ד''ר נטלי שוינקלשטיין
    12/08/2011

שלום תמר,

מים חובה לתת כאשר התינוק מתחיל לאכול מוצק.
    יש להציע לאחר האוכל מים ובמהלך היום. אך לא על חשבון ארוחת חלב/ תחליף חלב.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על התשובה אבל לא הבנתי...

תמר
    13/08/2011

איך רצוי להציע לה את המים? באותם הבקבוקים של החלב? לא קצת בעייתי מבחינת התינוק?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על התשובה אבל לא הבנתי... - תגובה

ד''ר נטלי שוינקלשטיין
    13/08/2011

אין בעיה לתת את המים בבקבוק של החלב. אך את יכולה לייעד בקבוקים עבור מים בלבד.
    יש להציע את המים אחרי האוכל ובין הארוחות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בן חודשיים
    אפרת
    12/08/2011

בני מקבל כבר כחודש תוספת טיפות ברזל בשל אנמיה. האם יש בעיה בכך שאני נותנת לו את הברזל בצמוד לטיפות הויטמין D?

לקביעת תור
    סגירה
    בן חודשיים

הוספת תגובה

• בן חודשיים - תגובה

ד''ר נטלי שוינקלשטיין
    12/08/2011

לא אמורה להיות בעיית ספיגה. ליתר בטחון תפרידי בינהם לפחות חצי שעה.
    כאשר בנך יקבל טעימות של פירות תשתדלי לתת את הברזל יחד עם פרי כיוון שבפרי יש ויטמין C שעוזר לספיגת הברזל.

היני ממליצה לעקוב אחר עליית הפריטין (מאגרי הברזל) בבדיקת דם לאחר שלושה חודשים מתחילת הטיפול.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בת 10 חודשים -מים במהלך הלילה
    יפעת
    11/08/2011

שלום
    בתי בת 10 חודשים מתעוררת מס פעמים בלילה כדי לשתות מים וחוזרת לישון.אמרו לי שאולי זה בשל בעיית סוכרים? או שזה בכלל בעיית גמילה. עד גיל 6 חודשים עוד אכלה בלילה ב 04:00 הנקה.

הוספת תגובה

• בת 10 חודשים -מים במהלך הלילה - תגובה

איילת בר
    11/08/2011

יפעת שלום,
    לא ברור האם מגיל שישה חודשים עד היום מתעוררת בלילות או שזה הרגל חדש.
    אם הרגל חדש סביר להניח שחם לה ולכן מבקשת לשתות.
    בחודש האחרון הלילות חמים מאוד.
    רשמי לי בבקשה כמה מים שותה כל פעם וכמה פעמים מתעוררת בלילה.
    האם שותה יותר מידי לטעמך גם במהלך היום?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תינוקת בת 10 חודשים -מיים בלילה

יפעת
    12/08/2011

תודה
    עד גיל חצי שנה היתה יונקת ב 07:30 לפני השינה, 04:00 בבוקר וב 06:30 בערך. ואז הולכת לגן.. שתיית מים בבית וגם בגן רגילה לחלוטין. ואז נגמלה מארוחת הלילה. אבל מאז התעוררה לשתות מים.לפחות פעם בלילה. נראה לי סביר. לאחרונה-בחודשיים האחרונים מתעוררת מספר פעמים בלילה. שותה כ 30-40סמק מים וחוזרת לישון. זה יכול להיות פעם בלילה יכול להיות 3-4 פעמים..

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תינוקת בת 10 חודשים -מיים בלילה - תגובה

איילת בר
    12/08/2011

שלום יפעת,

עניין המים בהחלט יכול להיות קשור ללילות החמים ולהרגל שלה להתעורר בלילה.
    תעברי איתה את הקיץ ותראי אם ממשיכה לבקש הרבה מים.
    מבחינת כמות המים נראה סביר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מלון לתינוק בן חצי שנה
    מיכלי
    11/08/2011

הי, נתתי לבני בן החצי שנה מלון מרוסק עם בננה, מאתמול היציאות שלו התרבו ואני חוששת שזה מהמלון כי את הבננה הוא כבר אכל כמה פעמים. יכול להיות שהוא אלרגי? אולי לא הייתי צריכה לתת לו פרי טרופי בשלב כ"כ מוקדם? לאחר כמה זמן זה עובר?
    תודה רבה?

לקביעת תור
    סגירה
    מלון לתינוק בן חצי שנה

הוספת תגובה

• מלון לתינוק בן חצי שנה - תגובה

יעל משיח ארזי
    11/08/2011

מיכלי שלום
    אין בעייה עם מלון בגיל 6 חודשים. עם פירות טרופיים כמו מנגו אננס ליצי כדאי להמתין לגיל 9 חודשים. נסי להוריד את המלון ולראות אם יש שיפור, אך לא אמורה להיות בעייה
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• איך גורמים לה להעלות במשקל?1
    גל
    11/08/2011

התינוקת שלי בת שנה וחודשיים.
    עקב עליה מועטה במשקל הגסטרו הציע לתת לה מאכלים משמינים.
    היא רגישה לשומשום ומוצריו.
    לצערי, לא מוכנה לאכול גבינות/קוטג/יוגורטים למיניהם אלא רק מעדנים מתוקים.
    אני ממש לא מתלהבת לתת לה מעדנים אך מרגישה שאין לי ברירה.
    בבוקר מוקדם: יונקת.
    ארוחת בוקר: פירות וכף ממרח אגוזים. מעט קוטג. קצת פירכית מחיטה מלאה.
    בצהריים: עוף (בקושי נוגעת), פתיתים/מג'דרה, מעט ירקות מבושלים, עגבניה, קלח תירס.
    אחה"צ: מעדן וגבינה צהובה.
    בערב: ביצה (לא אוהבת באף צורה), פחממה/דיסה, ירקות, גבינה צהובה.
    לילה: הנקה.

מה להוסיף לתפריט?
    אשמח להצעות...

הוספת תגובה

• איך גורמים לה להעלות במשקל?1 - תגובה

ד''ר נטלי שוינקלשטיין
    11/08/2011

שלום גל,

לא רשמת את משקל ביתך.
    בכל מקרה, אין צורך לתת מוצרי חלב, זה לא חיוני וגם לדעתי לא בריא.
    במקום ניתן לתת אבוקדו, ממרח משקדים, דייסות ביתיות משיבולת שועל/סולת מלאה.
    כשאת נותנת דגנים תעדיפי אותם מלאים: בורגול, קוקוס מחיטה מלאה, פתיתים מחיטה מלאה, קינואה, אורז מלא, דוחן, כוסמת ועוד...

תשלבי לה בתזונה קטניות: שעועית, אפונה, עדשים, חומוס, סויה - את יכולה לעשות מהם ממרח, או לתת במרק טחון היטב.

במקום פריכיות אני ממליצה לתת לחם מקמח מלא כלשהוא: חיטה מלאה, כוסמין מלא או שיפון.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לנטלי

גל
    11/08/2011

תודה על תגובתך,
    את רוב הדברים שרשמת היא אוכלת דייסות על בסיס חלב אורז (של סולת מלאה או שיבולת שועל מלאה), קינואה, בורגול, פתיתים מקמח מלא, מגדרה עם עדשים אורגניות, ציריוס לא ממותק....
    לא אוהבת מוצרי חלב, עוף ובשר, ביצים, לחם.
    שוקלת בגיל שנה וחודשיים 9 קילו בלבד כשנולדה 4370 קילו. בחודשיים האחרונים כמעט שלא עלתה (פעילה מאוד מאוד).
    אוכלת כמויות מזעריות. שבעה במהירות. אוהבת מאוד מתוק.
    מאושרת.
    איך מגוונים?
    איך מעלים את הקלוריות?
    איך מגוונים?
    המון תודה לך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תזונת תינוק בן 8+ חודשים
    עדי
    11/08/2011

שלום רב,
    בני יונק בבוקר כשהוא קם,לאחר כמה שעות מקבל מנת פירות +כפית שקדיה , בצהריים מנת מרק עוף\הודו וירקות לפעמים עם פסטה לתינוקות, יונק אחה"צ ובערב אוכל עגבניה עם מעט טחינה גולמית ולפני שינה שוב הנקה. אלרגי לחלב נכון לעכשיו
    בספטמבר מתחיל גן ובגן אמור לקבל ארוחת בוקר בסביבות 9 וצהריים בסביבות 12. הבעיה היא ששאר התינוקות בגן מקבלים עוד בקבוק פורמולה בשעות הצהריים המאוחרות ואני לא חושבת שאוכל לשאוב מספיק חלב לבקבוק ולא בא לי להתחיל עכשיו עם סויה אז מה שחשבתי לתת לו זה דייסה (של לייפ או פרינוק על בסיס מים) עם פרי בבקבוק וזה מה שניסינו היום ונראה היה שמאוד מאוד טעים לו.

האם זה בסדר? בכל מקרה אני אניק אותו כשיחזור מהגן אז רציתי לדעת אם יש בעיה עם עוד מנת פרי שכזו

תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    תזונת תינוק בן 8+ חודשים

הוספת תגובה

• תזונת תינוק בן 8+ חודשים - תגובה

איילת בר
    11/08/2011

שלום עדי,
    שיהיה בהצלחה במעון החדש.
    אין בעיה לתת עוד מנת פירות ביום ורצוי שהפירות יהיו טריים.
    פרינוק לא ממליצה לתת כל יום.
    תוכלי לשלב בין הפרינוק לחלב צמחי בבקבוק על בסיס שיבולת שועל או אורז או שקדים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קודם כל תודה

עדי
    11/08/2011

למה את לא ממליצה על דייסת פרינוק כל יום? יש בזה משהו לא בריא?
    איפה ניתן להשיג חלב צמחי?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קודם כל תודה - תגובה

איילת בר
    11/08/2011

עונה בשמחה,

לשאלתך האם יש משהו לא בריא בפרינוק - אין משהו לא בריא אך אני מעדיפה לתת פירות טריים על בסיס קבוע ואת המוצרים המוכנים מידי פעם שאין אפשרות לתת מזון טרי.
    חלב צמחי ניתן להשיג בבתי טבע וסופרים בעלי מחלקות טבע.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה