מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מטרנה- עד מתי?עדי ל.18/07/2011
שלום
התאמות שלי בנות 9 חודשים (נולדו בשבוע 35).
התפריט שלהן כל יום כולל:
בקבוק ב6:00 בבוקר, פירות ב 9:00, מרק עם בשר וקטניות ב 12:30,
יוגורט ב 16:00, ביצה קשה+אבוקדו/גבינה+עגבניה+ שמן זית או טחינה ב19:00.
הן אוכלות כל אחת כל ארוחה כמות של גרבר גדול (בערך 200) ולפעמים מבקשות ומקבלות עוד.
העניין הוא שהן פחות אוהבות בקבוק (הן אוכלות מטרנה) ואני מוטרדת שמא הן לא מקבלות מספיק מהויטמינים החשובים שיש במטרנה.(סיפור רמדיה יושב לי בראש...)
לעיתים רחוקות הן מתעוררות בלילה ומבקשות בקבוק, אך פרט לכך - רק בבוקר.
האם זה בסדר? האם להתעקש על בעוד קבוק ואם כן אז מתי? יש להן תפריט מלא ואין סיכוי שיצליחו לאכול עוד ארוחה נוספת.
מעט ארוך, מתנצלת.
אודה לתשובתך.
עדי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מטרנה- עד מתי?
עדי ל.18/07/2011חשוב לציין כי הן נולדו 2 קילו כל אחת וכיום שוקלות 7.5 ו- 8 קילו.
הן אמנם קטנות אך מתקדמות ומעלות משקל וגובה בקצב טוב תמיד.
הן פעילות במהלך היום, חייכניות ורגועות לרוב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמטרנה- עד מתי? - תגובה
איילת בר18/07/2011שלום עדי,
לפי איך שאת מתארת הבנות שלך אוכלות מגוון ובכמויות מספקות כך שאין צורך להעמיס עליהן בקבוקי בטרנה.
בעניין רמדיה - התינוקות שנפגעו היו תינוקות שניזונו מחלב בלבד ועדיין לא אכלו מוצקים. אם היו אוכלים מוצקים סביר להניח שלא היו נפגעים הרי היו מקבלים את אותו ויטמין מהמזון.
כך שאין לך מה לדאוג.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שואלת שוב נא ענו מהר בבקשהמיכל18/07/2011
תינוקת שעד גיל שנה ינקה וכעת בת שנה וחצי צריכה פיטמה לבקבוק חלב עם חור באיזה גודל ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שואלת שוב נא ענו מהר בבקשה - תגובה
ד''ר נטלי שוינקלשטיין18/07/2011פטמה בגודל של חצי שנה לפחות. מה נתת לה מהרגע שהפסקת ועד עכשיו? (בחצי שנה)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא שיניתי מאז שנולדה
מיכל19/07/2011והיא לא עושה סימנים של חוסר סבלנות כאשר היא שותה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא שיניתי מאז שנולדה - תגובה
ד''ר נטלי שוינקלשטיין20/07/2011אז אין סיבה להגדיל את סוג הפטמה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בת 10 חודשים-המון שאלותקרן18/07/2011
שלום רב,
1.הקטנה שלי מסרבת ללעוס מוצק, היא ישר בולעת או משתנקת ובסוף בולעת (רפלקס הקאה) . מה לעשות??אני יושבת איתה בכל ארוחה ומחקה את תנועות הלעיסה שהיא אמורה לעשות, אך היא בולעת וצוחקת על תנועות אלו...נתתי לה חתיכות קטנות של לחם ואבוקדו או טחינה/פירות מרוסקים גס יחסית/מרק עם עדשים וירקות ואורז טחון גס יחסית...
2.מתי אפשר לתת אוכל מתובל (מלח ופלפל)? עד עתה נמנעתי מלתבל את האוכל שלה. האם בגיל 10 חודשים ניתן?
2. האם רסק עגבניות/רוטב עגבניות ניתן לתת לה?
3. התחלתי לתת לה חתיכות קטנות של לחם כהה אחיד עם אבוקדו/טחינה. אוכלת ממש מעט, אבל די נהנת מזה.
*איך ניתן לגוון לה-האם ניתן לתת לחם שיפון/מלא במקום.?
*מה לגבי ירקות כגון מלפפון-איך להגיש- איזה עוד ירקות ניתן להגיש לה חתוך קטן?
4. האם נכונה השמועה שעד גיל שנה אני צריכה לתת לה לטעום מהמון דברים, כיוון שלאחר גיל זה נעשים בררנים אם לא טעמו??
5. מה לגבי ביצה? האם ניתן להכין לה מקושקשת ולהגיש בחתיכות קטנות או רק קשה- וגם, איך להגיש לה את ביצה הקשה (חתוך/מעוך)?
קיבלתי את עצתך לדחות את מוצרי החלב עד גיל שנה, אך אני מוצאת שאין לי מגוון להציע לה...
אשמח לעוד הצעות לגיוון הארוחות.
תודה רבה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בת 10 חודשים-המון שאלות - תגובה
איילת בר18/07/2011שלום קרן,
ישנם תינוקות שישר בולעים ולא לועסים , כדי ללמד אותם ללעוס רצוי בגיל זה לתת להם לאחוז ביד חתיכת לחם (הרך) לבד או רצועות ירקות מאודם או אפיים - כמובן בהשגחה- ולאפשר להם להרגיש את המזון בפה.
בזמן שאת מאכילה אותה תנסי לתת לה מעט מזון בכפית ולא כפית מלאה כך שלא תהיה אפשרות חנק. לדעתי כדאי לטחון את המזון למרקם יותר אחיד ופחות גס.
לגבי מזון מתובל - פלפל ומלח לא כ"כ חיוניים למזון והייתי ממשיכה לתת לה מזון לא מתובל .
אם יוצא לך לתת לה מזון שאתם אוכלים והוא מתובל - זה בסדר אבל את האוכל שלה אין צורך. אם בכל זאת את מרגישה צורך השתמשי במלח ים אטלנטי - ממליצה להחליף במלח שולחן גם עבורכם.
תוכלי להציע לה מגוון ירקות מקולפים וחתוכים דק או לרצועות לאכילה באופן עצמאי.
אני אישית לא מתלהבת מההצעה לתת הכל מגיל 4 חודשים, אך ביתך כבר די גדולה וחוץ מדגים ודבש את בהחלט יכולה לתת לה הכל.
ביצה רצוי להכין חביתה בטיגון קצר מאוד בשמן זית - אפשר גם ביצת עין הפוכה.
ניתן לתת ביצה קשה אך יותר קשה לעיכול.
מוצרי חלב פרה בכלל לא מומלצים על ידי ניתן לתת מוצרי חלב עיזים או בפאלו ובכמויות קטנות.
תוכלי לגוון בשקדיה, טחינה, יוגורטים - אפשר לתת, תוכלי להכין דייסות מאורז מלא, קוואקר, קינואה ולטחון לאחר הבישול. בקיץ כדאי להגיש קר כמו מעדן.
ירקות מבושלים ואפויים בתנור ניתן לתת במהלך היום ללא קשר לארוחת הצהריים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תינוק בן חודש לא עושה קקילירון18/07/2011
שלום, בני בן החודש הפסיק לעשות קקי לבד מזה כמה ימים, אלא רק בעזרתי (כשאני מחליפה לו אני מרימה לו את הרגליים ואז הוא עושה פעם ביום ויש יציאה רכה ורגילה) יש לציין שהוא מתפתל מכאבים וכל היום עסוק בללחוץ וגם הבטן שלו קשה.
האם להמשיך לעזור לו?
האם זה תקין?
יש משהו שיכול לעזור? אמרו לי להשרות שזיפים מיובשים במיים רותחים וולתת לו למצוץ קצת את המיים עם חיתול או צמר גפן
אני לא רוצה להיכנס ללופ הזה אבל מצד שני זה נראה שהוא סובל, או שהוא סובל בכלל צגזים וזה לא קשור
אשמח לתשובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תינוק בן חודש לא עושה קקי - תגובה
איילת בר19/07/2011שלום לירון,
לא ציינת האם את מניקה או שניזון בתמ"ל
אם את מניקה תוכלי לשתות תה מזרעי שומר וקמומיל ותקחי חיידקים טובים - פרוביוטיקה.
את התה תכיני מכפית תערובת זרעים (ניתן לרכוש בחנות טבע) לכוס מים חמים לכסות ולתת להתקרר. לשתות פושר.
אם לא מניקה תוכלי לתת לתינוק כמה טיפות מהתה שהכנת ללא ממתיק.
עיסוי עדין בחלק האמצעי של כף הרגל עם כיון השעון יכול לעזור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מסתבכת עם המוצקיםדנה17/07/2011
שלום!
בתי כמעט בת שבעה חודשים. היא יונקת ובגיל ארבעה חודשים התחלנו בטעימות. היום היא אוכלת מנת פירות בבוקר ובצהרים ירקות עם הודו או עוף. היא יונקת מעט מאוד במהלך היום ובלילה מתעוררת ויונקת המון (מוצץ לא מספק...). נראה לי שצריך להעשיר את האוכל, אבל אני לא יודעת איך. להוסיף ארוחה בערב של דייסת סולת אולי? להוסיף אורז לירקות? ביסקוויט לפירות?
אשמח מאוד לעצות
תודה
דנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מסתבכת עם המוצקים - תגובה
איילת בר18/07/2011שלום דנה,
נראה כי התינוקת שלך מסתדרת יפה עם מוצקיםמבהתאם לגילה. שתי מנות ביום
את כותבת שיונקת המון בלילה. האם יונקת ארוחה אחת הרבה זמן - מלאה או קמה המון פעמים לאכול?
אין צורך להוסיף בסקויט לפירות תעשירי את הפירות עם אבוקדו או כף שקדיה
תוסיפי למרק דגנים כדוגמת אורז מלא, גריסי פנינה,בורגול, דוחן או קינואה.
אין צורך לתת לה כל יום עוף או הודו תוכלי להסתפק במרק עם דגנים וקטניות.כדוגמת אורז מלא ושעועית ירוקה.
ובערב תוכלי לתת לה דייסת קוואקר על בסיס חלב שקדים או אורז.
תוכלי להוסיף מעט קינמון וכפית דבש תמרים - סילן (לא דבש רגיל).
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
דנה18/07/2011תודה על המענה המהיר.
לשאלתך בנוגע להנקה- ההנקה קצרה מאוד גם במהלך היום וגם בלילה, כך שאני לא בטוחה אם זה מרעב או הרגל.
אנסה ליישם את העצות. יש אתר ממולץ למתכונים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה - תגובה
איילת בר18/07/2011עונה בשמחה,
לגבי אתר - אין לי המלצה ספציפית.
לגבי הלילה תמשיכי להניק, מאמינה שיסתדר עם הזמן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוספת מזון תינוק בן 8 חודשיםברי17/07/2011
שלום רב,
בני בן כמעט 8 חודשים, שוקל כ- 7.800 ק"ג. במשך היום אוכל שתי ארוחות מוצקים בכמות משתנה.
ב- 7 בבוקר יונק, בסביבות 9 אוכל כ- 160 גרם פירות, בשעה 11 לאחר שמתעורר מקבל 180 סימילאק +דייסה, בשעה 13 בצהריים יונק מעט, ב 15 בצהריים אוכל מרק כ- 140 גרם (בשר+ירקות), אחה"צ בסביבות 17 אוכל גביע קטן של גמדים ובסביבות 19 מקבל בקבוק 180 סימילאק+דייסה.
אציין כי במהלך הלילה הוא מתעורר כל שלוש שעות (במקרה הטוב) לינוק ושתוספת של בקבוק נוסף (120) בסביבות 22 בלילה שיפר מעט את המצב. ההרגשה שלי היא שהוא עדיין לא מקבל מספיק באוכל במהלך היום דבר שמתבטא במשקלו (בטיפת חלב אמרו שהמשקל תקין) ובעובדה שמתעורר הרבה בלילה. האם כדאי היה לארגן את הארוחות בזמנים אחרים כדי להכניס עוד ארוחת מוצקים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוספת מזון תינוק בן 8 חודשים - תגובה
איילת בר18/07/2011שלום ברי,
נראה כי בנך אוכל יפה במהלך היום, מה גם שמשקלו תקין.
הייתי מקדימה את שעת ארוחת הצהריים במקום ההנקה ל 13:30 או 14:00
במקום הגמדים (מכיל המון סוכר) ממליצה לתת דייסת שיבולת שועל או פתיתי כוסמת על בסיס חלב שקדים או אורז ותגישי לו אותה קרה.
נראה כי מקיץ בלילה מתוך הרגל ולא מרעב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מספר שאלותחיים17/07/2011
שלום רב,
בני בן שנה. נולד בשבוע ה-38 במשקל 2.450. כיום שוקל כ- 8 קילוגרם (מתחת לאחוזונים). לפני כשבועיים סבל מוירוס שגרם להקאות, לחוסר תאבון ולשלשולים. בעקבות זאת, ירד במשקל כ- 200 גרם. בשבועיים האחרונים חזר לעצמו מעט.
מדובר בילד מאוד חיוני ושמח (ברוך השם) שהשיג את כול השלבים ההתפתחותיים בזמן. . גם בתקופות הטובות שלו לא מדובר באכלן גדול. מסתפק במעט ושובע מהר. אוהב לשתות מים.
רציתי להתייעץ לגבי התפריט-
05:30- מטרנה ללא לקטוז- 180 מ"ל.
09:30- מנת פרות- תפוח\ אפרסק\ בננה\ תפוז (בדרך כלל שני פרות שלמים) + ביסקוויט מרוסק פנימה.
11:30- מטרנה ללא לקטוז- 120 מ"ל.
14:30- מנת מרק- בדרך כלל- מרק בטטות+תפו"א+קישוא+פסטה+גזר+עוף. לעיתים דברים שונים.
17:00- מטרנה ללא לקטוז- 180 מ"ל.
19:00- קוואקר\לחם מטוגן\פירה\טוסט...
20:00- מטרנה ללא לקטוז- 150 מ"ל.
בין לבין מנשנש קצת- פרי, חטיף נשנונים.
לרוב לא מסיים את הצלחת.
אוכל רק בעזרת כפית. כאשר מציעים לו לאכול לבד, האוכל מוצא את עצמו על הריצפה.
היציאות שלו בסדר. עושה הרבה פיפי.
האם התפריט מאוזן? יש מקום לשיפור?
דבר נוסף, וחשוב לא פחות- הוא לא אוכל בלי משחק ביד. חייב משחק, כאילו צריך משהו כדי להסיח את דעתו. כאשר יש משחק ביד אוכל, כאשר נמאס לו מהמשחק זורק אותו לרצפה ואז קשה להחזיר אותו למסלול אכילה. האם מומלץ למנוע זאת ממנו עד שיתרגל לאכול ללא משחקים?
אשמח לתשובה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מספר שאלות - תגובה
ד''ר נטלי שוינקלשטיין18/07/2011שלום חיים,
לא ברור לי מה הכוונה ביציאות בסדר? האם כל יום כמה פעמים ביום?
אם אתם ממשיכים להציע לו מגוון מאכלים כפי שאתה מתאר איני רואה סיבה לדאגה.
אולם לדעתי שווה לנסות להוריד כמויות תחליף החלב ולהרגיל לאוכל מוצק. ניתן גם לתת חלב צמחי כמו שיבולת שועל, שקדים, סויה אורגנית, אורז מלא כתחליף למנת תחליף חלב אחד.
דבר נוסף,
איני ממליצה לתת כל יום מיץ מפירות הדר, וגם לא בשר כל יום אלא רק 2-3 בשבוע. במקום ניתן לתת במרק קטניות ודגנים מלאים כמו עדשים, שעועית, חומוס, אפונה, קינואה, אורז מלא, כוסמת, דוחן, בורגול וכו'...
המשחק עם המזון הוא תהליך שכל תינוק עובר ולדעתי חייב לעבור על מנת להיתפתח. אני לא ממליצה למנוע זאת ממנו. אלא לתת לאכול גם דברים שניתן לתפוס ביד ובמקביל לתת גם מזון מרוסק או מעוך בכפית. כך הוא גם יהנה מהאכילה העצמאית אך גם יאכל מנה מסודרת.
אשמח לענות על כל שאלה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בת שנתיים ועשרהאימא17/07/2011
שלום רב
בתי בת שנתיים ועשרה חודשים אינה אוכלת טוב ומשקלה נמוך - שוקלת 11.3 במסגרת בירור העיניין התגלה ldl 130 וכולסטרול כללי 199. שאר הבדיקות תקינות. קבענו תור מסודר לדיאטנית אך לצערי זה רק באמצע אוגוסט. בינתיים אולי תוכלו לעזור ולומר מאילו מזונות עליי להימנע? יש לציין כי אוהבת אוכל מטוגן, נקניקיות, בורקסים- אך מכל הללו אוכלת מעט בכל זאת, האם להוריד לגמרי מהדברים הללו? מה עם מוצרי חלב?
מודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בת שנתיים ועשרה - תגובה
ד''ר נטלי שוינקלשטיין18/07/2011שלום אימא,
אין צורך לחכות כל כך הרבה לתור. את מוזמנת לקבוע גם עם נטורופתית.
עדיף להימנע לגמריי ממזונות מעובדים. אני ממליצה גם להפחית מוצרי חלב.
להעדיף מזון טרי וקרוב לצורתו הטבעית: ירקות, דגנים מלאים, קטניות, ופירות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בת שנה - מוציאה אוכל מהפהזואי16/07/2011
שלום,
בתי בת שנה. מעולם לא הייתה אכלנית גדולה, אך אכלה באופן סביר.
בשבוע האחרון החלה להוציא אוכל מהפה בעזרת הידיים ללא תלות בסוג המזון.
לרב אוכלת לא רע את הביסים הראשונים, אך אז מתחילה להוציא ולזרוק על הרצפה.
יש לציין שבתחילת השבוע הייתה חולה וכן ייתכן שסבלה מפטריה בפה וטופלה בדקטרין.
בנוסף סבלה עד לפני ארבעה חודשים מרפלוקס.
אני מתקשה להבחין האם מדובר בהתנהגות על רקע המחלות מהן סבלה, האם ייתכן כי נשאר רפלוקס סמוי, או שמדובר בתופעה התנהגותית רגשית כלשהי.
אשמח לתובנות הן למקור התופעה והן לגבי התנהגות מומלצת שלי מול התופעה.
תודה,
זואי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בת שנה - מוציאה אוכל מהפה - תגובה
ד''ר נטלי שוינקלשטיין18/07/2011שלום זואי,
כנראה שלביתך בשלב זה אין כל כך תאבון. לא ציינת לי מה היא עוד אוכלת? חלב אם? תחליפי חלב?
בבקשה כתבי את התפריט המסודר שלה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מוצרי חלב וגבינה לתינוק.מירב16/07/2011
שלום.
אני מתלבטת האם לתת לתינוק שלי בן ה-10 חודשים מוצרי חלב וגבינה.
מה דעתכן?
ואם לא לתת מוצרים אלו, ממה יקבל את הסידן?
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מוצרי חלב וגבינה לתינוק. - תגובה
איילת בר18/07/2011שלום מירב,
תוכלי לתת טחינה מסומסום מלא מונבט - מכיל 1000 מ"ג סידן ב- 100 גרם.
גם ממרח שקדים טהור מכיל סידן.
הייתי ממליצה לחכות עם מוצרי החלב ישנם תחליפים מצוינים בטבע.
כאמור: טחינה, שקדיה, סויה.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טונה לילדיםקרן16/07/2011
שלום רב,
בתי בת שנה וחצי ומאוד אוהבת טונה - היא יכולה לאכול למעלה מקופסת טונה בארוחה. אנחנו משתדלים להגביל אותה כך שלא תאכל טונה יותר מ- 3-4 פעמים בשבוע.
האם יש סכנה באכילת כמות כזו של טונה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טונה לילדים - תגובה
ד''ר נטלי שוינקלשטיין18/07/2011שלום קרן,
אני לא ממליצה על טונה באופן יומיומי וגם לא 3-4 בשבוע.
בדגים גדולים כמו טונה יש חשש לכספית הפוגעת בבריאות. לצורך הדוגמה: לנשים בהריון מומלץ להגביל אכילה של דגים מסויימים מהחשש לכספית ופגיעה בעובר. ועל סמך המלצה זו אני חושבת שגם לאנשים רגילים (שלא בהריון) כדאי להיזהר.
לכן, הייתי מגוונת ומציעה סוגי מזון אחרים לביתך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חטיפי בריאות, נשנושים בריאים ולחם..שלי15/07/2011
שלום,
ביתי בת 9 וחצי חודשים, מאוד סקרנית לגבי מזונות שונים ומעוניינת לטעום כמעט כל דבר שרואה. מה אפשר לתת כמזון בריא לנשנוש קל בלבד- נניח כמו פתי בר או בייביביס, אני שואלת מאחר ואת הפתי בר לא כ"כ אוהבת , הבייבי ביס גם פחות אוהבת - וחוץ מזה הוא מכיל אבקות טעמים, ואני מעוניינת לתת לה משהו אחר מזין יותר ואני לא יודעת מה. כעקרון, זה לא ליום יום רק למצבים בהם היא רואה אותנו
מנשנשים נניח בייגלה בבית והיא גם רוצה ואז אוכל להציע לה את זה.
בנוסף, לגבי לחם- ממתי מומלץ להתחיל לתת? ממה להתחיל- מהקשה או מהרך של הלחם וכן איזה סוג לחם כדאי?
לגבי אבוקדו- כעת זו לא העונה - האם לקנות בכל זאת אפילו שהם שמורים במקרר? מבחינת ויטמנים אני שואלת.
תודה רבה ומראש על התשובה,
שלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חטיפי בריאות, נשנושים בריאים ולחם.. - תגובה
ד''ר נטלי שוינקלשטיין15/07/2011שלום שלי,
האם לביתך יש שיניים? האם את מרגישה בטוחה לתת לה לאכול לבד?
אם כן, את יכולה לתת פרכיות אורז מלא דקיקות קטנות, פתיבר בחיטה מלאה, בסקוויטים מחיטה מלאה, עוגיות שאת יכולה להכין בבית כמו עוגיות טחינה.
אני ממליצה להימנע מקמח לבן, אין בו תועלת בריאותית וניתן בקלות למצוא תחליפים מחיטה מלאה.
אני מאמינה שהורה צריך לתת לילד שלו לאכול מה שהוא אוכל, אז נכון שבייגלה קשה עבורה, אך ואם היא רואה אתכם אוכלים בייגלה פשוט תנסו למעוך אותו או לרכך אותו עם מים ולתת לה (אך כאמור לא כדאי מקמח לבן).
לחם ניתן לתת את החלק הרך אני ממליצה על לחם כוסמין. ניתן להשיג בבתי טבע.
לגבי האבוקדו, הרבה פירות משומרים בקירור, הדרך להימנע מזה היא לקנות אורגני מחקלאי. ואז כמובן הפירות והירקות ימכרו רק בזמני העונה שלהם.
אשמח לענות על כל שאלה נוספת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
שלי15/07/2011נטלי שבת שלום ותודה רבה על התגובה המהירה!
יש לביתי שתי שיניים תחתונות ואחת בצמיחה למעלה, בנתיים.
לגבי האכילה לבד- היא טרם יושבת ולכן לא אוכלת לגמרי לבד אבל כשהיא בטרמפולינה זו תנוחה שבה היא עם הראש למעלה היא מחזיקה לבד את הביסקוויט נניח ואוכלת לבד כמובן תחת השגחה צמודה שלי.
לגבי הלחם כוסמין- אין סכנת חנק? לא אמרת לי האם להרטיב את הלחם? איך לתת ממש יבש כמו שהוא? למרוח בשקדיה? טחינה?
וכן מאחר והיא לא יושבת - אנחנו מאכילים אותה בכפית את המזון המוצק.
וגם לגבי המירקם- את הפירות מקבלת טחון אבל גם מרוסק לפעמים כדי לנסות ללמד אותה ללעוס, כנ"ל עם ירקות רק שלדוגמא היום ניסיתי פירה - תפוח אדמה בתנור ומעכתי ובגלל שזה כנראה יבש היא ניסתה לרכך את זה מעט עם החניכיים ומאחר שזה לא "גלש" לה בגרון כמו נניח עם רוטב היא ניסתה לבלוע ועשתה כאילו רפלקוס הקאה, זה בסדר נכון? אין מה לדאוג? כאילו בגלל שיבש...עכשיו השאלה היא -או שזה בסדר והיא תלמד ללעוס ואני מסבירה לה "ללעוס היטב" ואפילו מדגימה לה עם הפה שלי או שארטיב לה בשלב הזה כל מזון- כדי לרכך את המירקם, מה את אומרת?
בנוסף, האם את כל הנשנושים הבריאים שהמלצת לי אוכל למצוא בסופר רגיל ? ( מלבד פירכיות אורז אני יודעת שכן)
ודבר נוסף- האם זה נכון השמועה שמסתובבת בקרב אמהות שאם לא חושפים לתינוק מזון מסוים עד גיל שנה אח"כ זה בעייתי?( כלומר חשש שיגרום לאלרגיה/ אי שיתופ פעולה מצד התינוק) כי יש המון סוגי מזון שטרם חשפתי אותה ואני די לחוצה מזה....
תודה רבה רבה,
שלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מזון מוצק לתינוק יונק בן 7 חודשיםתמר15/07/2011
שלום רב,
בני בן 7 חודשים ואני מוטרדת שמא הוא לא אוכל מספיק לגילו. הוא שוקל כ 8.5 ק"ג, נראה מצויין רגוע וחייכן אבל בגלל שהוא יונק הוא אוכל פחות מוצקים.
כך בערך נראה יומו:
בסביבות 5:30/6:00כרבע שעה הנקה
בסביבות 9:30/10:00 שוב הנקה
ב 13:00 מרק טחון- התחיל לפני חודש. בהתחלה היה מסיים קערה בינונית בגודלה והיום בקשי אוכל חצי ובוכה - נראה כאילו הוא לא אוהב זאת יותר אז אני נותנת לו בערך שליש.
בסביבות שלוש- הנקה בשביל להרדים אותו- כמה דקות
בסביבות 18:00- פירות- בננה, תפוח או בננה-מלון אוכל מעט מאד- לא כ"כ אוהב.
בשמונה הנקה ולפעמים גם סימילאק(כדי להרגילו)כחצי שעה.
בלילה הוא מתעורר לאכול עוד כפעמיים (הנקה)
מה עלי לשנות בתפריט כדי שיאכל היטב את ארוחותיו המוצקות?
האם זה נורא שהוא לא אוכל את המרק והמוצקים?
נ.ב- היום נתתי לו אבוקדו עם עגבניה מעוכים במזלג והוא ממש אהב!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מזון מוצק לתינוק יונק בן 7 חודשים - תגובה
ד''ר נטלי שוינקלשטיין15/07/2011היי תמר,
המפתח הוא לגוון את סוגי המזון שאת נותנת לו. לא כיף לאכול כל יום אותו הדבר. תנסי להכין סוגי מרקים שונים, מרק בטטה, מרק עדשים, מרק אפונה, כל פעם משהו אחר.
בנוסף, אין מה לדאוג אם לא מעוניין לאכול כמויות של מזון מוצק. גם בגיל שנה לא תמיד תינוקות אוכלים כמויות גדולות. כל תינוק הוא שונה.
אני ממליצה להציע גם דייסות ביתיות מדגנים מלאים כמו שיבולת שועל, אורז מלא, על בסיס חלב שקדים/אורז מלא.
יש סיבה מסויימת מדוע את מרגילה אותו לתחליף חלב?
אשמח לענות על כל שאלה נוספת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תינוקת בת 5 וחצי חודשיםאימא15/07/2011
שלום רב תינוקת שלי בת חמשה וחצי חודשים שוקלת כ7.2 קג. לפני כחודש התחלתי לתת טעימות של פירות וטיפת מרק ירקות. אם אני נותנת לה טעימה אחרי היא מסרבת לאכול סימילק לכשעתים, למרות שאוכלת רק כ3-4 כפיות. בנוסף בזמן האחרון במשך כשבועיים אינה אוכלת טוב כלל. אפרט את הארוחות
7 בבוקר סימילק גג 120 מל- וגם עם הפסקות, שותה יפה 60 מל ושאר ממש בחוסר רצון, לפעמים מסתפקת ב80 מל ואינה מוכנה לשתות עוד.
10:30 כמה כפיות פרי ולפעמים 60 מל סימילק עם כפית דייסה בבקבוק או כלום ורק אחרי כשעתים שותה סימילק בדומה לבוקר
14- סימילק גג 120 מל אותו סיפור כמו בבוקר
18- שוב סיפור חוזר של סימילק
סביב שעה 21 היא מתעוררת מתוך שינה ואז מסיימת 120 מל מתוך שינה אבל אף פעם לא יותר
ובלילה בערך ב24 שותה סימילק כ60-80 מל וב3 בלילה בערך הנקה אחת - שלא ידוע לי כמובן מה הכמות.
היא בשום פנים ואופן לא מוכנה לאכול יותר ודוחפת את הבקבוק סוגרת את הפה.
איני יודעת איך להגדיל לה את כמויות האוכל ושלא תוכאל בלילה- לא עוזר מוצץ ונידנודים נרגעת ונרדמת רק אחרי מעט אוכל. אשמח מאוד עם תעזרו לי.
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המשך
אימא15/07/2011אציין כי עד כ4.5 חודשים הנקתי +בקבוק אחד ביום של סימילק
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתינוקת בת 5 וחצי חודשים - תגובה
ד''ר נטלי שוינקלשטיין15/07/2011שלום לנה,
אני לא רואה סיבה מדוע להגדיל את כמויות האוכל שלה. אם טוב לה עם הכמות שהיא אוכלת, כלומר שבעה ונינוחה אין סיבה לנסות לתת עוד אוכל.
תינוקות אמורים לקום באמצע הלילה, היקיצות הללו עוזרות במניעת מוות בעריסה.
אם ביתך רעבה בלילה, אין דרך וסיבה למנוע זאת.
אני יודעת שאותך זה מעייף, אך עבורה זה חיוני. עם הזמן זה ישתנה.
אשמח לענות על כל שאלה נוספת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמודה לך מאוד
אימא16/07/2011הרגעת אותי. מאוד דאגתי שלא מקבלת מספיק אוכל. עוד שאלה כמה בגיל הזה היא צריכה לעלו בחודש במשק? היא מאוד פעילה ונמרצת:)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמודה לך מאוד - תגובה
ד''ר נטלי שוינקלשטיין18/07/2011כרגע אל תדאגי למשקל, ביתך נכון להיום לא צריכה להעלות במשקל מכיוון ושוקלת יותר מגילה. אני ממליצה שתעדיפי לדאוג לכמה לא תעלה במשקל מאשר כמה כן תעלה. שומן עודף אף פעם לא מועיל לבריאות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מרקם האוכל לבת 10 חודשיםקרן15/07/2011
שלום רב,
מגיל 5 חודשים בתי אוכלת מוצק.
בתחילה טחנתי פירות\מרק\ירקות טחינה דק דק דק.
עד היום (בת 10חודשים) כשאני מנסה לשנות את המרקם של האוכל מטחון דק לטיפה יותר גס, היא משתנקת\ רפלקס הקאה בבליעה.
אציין שהיא עושה מעט מאוד תנועות של לעיסה כשאוכלת, ויותר ממיסה ובולעת מיד את תכולת הכפית. לכן אני עדיין טוחנת די דק את האוכל.
מה ניתן לעשות בכדי להרגיל וללמד אותה ללעוס היטב לפני הבליעה?
האם כבר לשנות בכל זאת את מרקם האוכל לגס יותר על אף האמור לעיל?
אציין שיש לה שתי שיניים עליונות ושתי שיניים תחתונות ונוגסת מעט (ובעדינות) מלפפון ובייבי ביס\ביסקוויט מטרנה.
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מרקם האוכל לבת 10 חודשים - תגובה
איילת בר15/07/2011שלום קרן,
אם היא מצליחה לאכול ביסקוויט ומלפפון באופן עצמאי נראה כי היא רק צריכה ללמוד לאכול בכפית וללעוס.
ממליצה לך להמשיך ולנסות לעלות את המרקם כל פעם מעט ולתת לה כרבע כפית כל ביס, כך שלא תגיעי למצב של חנק.
תינוקות מבינים הכל ורצוי להסביר לה שהיא צריכה ללעוס. כמו שאת מלמדת אותה לעשות שלום ולהחזיק דברים. תעודדי אותה ללעוס.
כל פעם תעמיסי קצת יותר בכפית ותמשיכי לעלות את המרקם לגס יותר בהדרגה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
מה הסיכוי שלכם לשמור על המשקל לאורך זמן?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
(1).jpg)