פורום תזונת תינוקות - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• פריפל -לאנמיה
    רוני
    10/07/2011

קבלתי מרשם מהרופא לפריפל 3 למניעת אנמיה.האם גם תוספי תזונה מונעים אנמיה או שאני צריכה לתת לתינוקת במקביל לפריפל?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    פריפל -לאנמיה

הוספת תגובה

• פריפל -לאנמיה - תגובה

ד''ר נטלי שוינקלשטיין
    11/07/2011

שלום קרן,

בת כמה התינוקת שלך?

היני ממליצה על ברזל טבעי של חברת טננבלוט או פלורידיקס (ללא דבש ושמרים). הברזל מהמרשם יכול לגרום לתופעות לוואי כמו עצירות וכאבי בטן ומה שהספיגה הכי טובה היא דווקא כאשר נותנים מינונים נמוכים כמו בתוסף הטבעי.

אני ממליצה שתגשי לבית טבע ותבקשי ברזל בנוזל טבעי של אחת מהחברות שהמלצתי.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• איזה תמ"ל לתת?
    תמי
    10/07/2011

שלום רב,
    בתי בת חודשיים וחצי. חודשיים הנקתי הנקה מלאה, אך בשל פיחות חלב בשד בתי לא מוכנה עוד לינוק (הייתה מתעצבנת שהחלב לא היה יוצא). אני שואבת ונותנת לה בבקבוק. כפי שציינתי אין לי כמות רבה של חלב בשדיים, לכן אני מוסיפה לה פעם פעמיים ביום סימילאק. בהנקה הייתה עושה לפחות 6 פעמיים ביום קקי, אך מאז שהתחלתי לתת לה סימילאק,עושה קקי פעם-פעמיים ביום בלבד, למרות שאני נותנת לה סימילאק רק עד פעמיים ביום. אולי זה בהשפעת הסימילאק? יש לציין שהיא רגועה. אך אני לא. האם להחליף למטרנה? האם יש סיבה לדאגה?

לקביעת תור
    סגירה
    איזה תמ"ל לתת?

הוספת תגובה

• איזה תמ"ל לתת? - תגובה

ד''ר נטלי שוינקלשטיין
    11/07/2011

שלום תמי,

כמות החלב בשדיים / תחושת המלאות בשדיים היא לא מדד לכמות החלב שאת מייצרת. החלב נוצר בעת ההנקה כך שגם אם השד מרגיש ריק זה תקין. כמות החלב שהגוף מייצר תלויה בכמות היניקות - כלומר הגוף מייצר את הכמות שביתך דורשת. אם תמשיכי להתעקש להניק רב הסיכויים שכמות החלב תגדל. בנוסף, ישנם תוספי תזונה המיועדים להגברת החלב בידיוק במקרה כזה.

כנראה שתחליף החלב גרם לה למיעוט היציאות וחבל. אני מאד ממליצה לנסות להמשיך להניק הנקה מלאה אך תשימי לב, לתינוק הרבה יותר נוח האכלה מבקבוק כי החלב יוצא יותר מהר וכך הם שבעים מהר יותר ולכן כאשר מציעים בקבוק התינוק ממשיך לדרוש אותו. אז פה יכול להיות שיהיה לכן קשה המעבר.

אם תחליטי בכל זאת להחליף לתחליף חלב אני ממליצה יותר על תחליף חלב צמחי. אך כאמור, מבחינה בריאותית ותזונתית אין על חלב האם עבור התינוק.

אם יהיו לך עוד שאלות אשמח לענות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך התייעצות

מירי
    10/07/2011

שוב תודה רבה.
    התפריט של הקטנה:
    התעוררות- הנקה
    בוקר- חביתה וגבינה או פנקייק או דייסה.
    ארוחת עשר - סנדביץ' עם טחינה+ פרי (עם המטפלת- איתי כנראה אוכלת פחות טוב לצערי)
    ארוחת צהרים- מנות בשריות בד"כ- גולש ואורז/עוף ואורז/פסטה ועוף וכדומה.
    ארוחת ארבע- בקבוק (עם המטפלת)
    ארוחת ערב- לביבות (אם אבא שלה בבית להכין לה) או ביצה.
    אנחנו מציעים לה גם ירקות אבל היא לא כ"כ מסתדרת איתם ובד"כ לא מוציאה אותם.
    לפני השינה- הנקה
    בלילה- עוד הנקות

היא ישנה איתנו במיטה.
    אשמח לדעת האם התפריט מאוזן. לגבי החלב- שיכנת אותי לדבוק בחלב הצמחי...

תודה רבה על הכל,

מירי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך התייעצות - תגובה

ד''ר נטלי שוינקלשטיין
    10/07/2011

נראה לי שיש יותר מידי חלבון מן החי בתפריט שלה.
    גם ביצה כחביתה או בקציצה, גם בשר, גם גבינה....

בכלל מוצרי חלב כאמור מבחינתי לא נכללים כמזון שבני אדם צריכים לצרוך וכדאי להמעיט בהם. עדיף לתת אבוקדו, טחינה, חומוס, חמאת בוטנים ללא סוכר, ממרח מטופו.

לגבי הצהריים עדיף להכין מרק ירקות עם קטניות כמו עדשים, אפונה, שעועית, חומוס + דגן מלא כמו קינואה, בורגול, אורז, גריסים ככה לגוון כל פעם משהו אחר ורק 2-3 בשבוע לתת בשר. הקטניות עשירות בחלבון ואין צורך לתת כל יום חלבון מן החי. להיפך בקטניות יש מרכיבים שבבשר אין אז חשוב מאד הגיוון.

אני אתן לך המלצה כללית עוד יותר: תקני ויטמין B12 בטיפות ותתני לה 2-3 בשבוע. אני ממליצה את זה לכל התינוקות והמבוגרים מכיוון שלרב האוכלוסייה יש חסר בויטמין הזה בלי קשר לתזונתם. כך שזה רק יכול להועיל.

ולגבי הירקות מה הכוונה לא מסתדרת ולא מוציאה? האם את נותנת ירקות מאודים? טריים? האם ניסית מרקמים שונים? בעיניין הזה חשוב לא לוותר ולנסות כל מיני צורות ומינים כי זה מאד חשוב. בדרך כלל ילדים אוכלים מה שהוריהם אוכלים, אז בעיניין הזה תחשבי האם את משמשת דוגמה טובה.

לגבי השינה במיטה, אני בעד!

לילה טוב בנתיים

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה!

מירי
    10/07/2011

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הפסקת הנקה תינוקת בת שנה וארבעה חוד
    מירי
    09/07/2011

שלום,
    ביתי בת השנה וארבעה אוכלת כמובן ארוחות של מוצקים (לא בתיאבון רב...). עד היום ינקה אחרי הצהריים, בוקר, ערב וגם בלילה, ובעת שהיתה עם המטפלת קיבלה כל יום מלבד הארוחות הרגילות גם בקבוק חלב עיזים או חלב אורז. ביומיים האחרונים היא הייתה ימים מלאים איתי והבחנתי שהבקבוק חסר לה מאד וההנקה לא משלימה אותו יותר, והערב כשהיא ביקשה לינוק, ינקה מעט, ביקשה לעבור לבקבוק, וסיימה 200 מ"ל במהירות. בקיצור- זה סוף ההנקה מבחינתה כנראה...
    היא מאד אוהבת חלב ונראה שהיא צריכה את השתייה הזאת, ומים לא מספקים אותה- השאלה היא, בהיעדר הנקה- איזה חלב לתת לה? האם כמו עד היום אורז או עיזים (מה מבינהם עדיף אגב?) או שיש צורך לתת תמ"ל? האם תינוק בגיל הזה זקוק לחלב בכלל?
    סליחה על השאלה הארוכה... תודה מראש!

הוספת תגובה

• הפסקת הנקה תינוקת בת שנה וארבעה חוד - תגובה

ד''ר נטלי שוינקלשטיין
    09/07/2011

שלום מירי,

ביתך רגילה לתפריט מסויים לא פלא שזה חסר לה. אני לא חושבת שהיא רוצה להפסיק לינוק, אלא פשוט לחזור לאורח החיים שהיה לה עם המטפלת. האם מדובר על שינוי זמני או שאת חוזרת להיות איתה ימים מלאים?

אני מאד ממליצה שתנסי לחזור לתפריט הקודם כולל הנקה ולראות האם זה עובד.

בכל מקרה, לא כדאי להפסיק להניק, ההנקה עוזרת רבות לחיזוק מערכת החיסון שלה ולבניית בריאותה העתידית בעזרת כל הערכים התזונתיים שנמצאים בחלב האם שאין במקום אחר (חיידקים חיוביים, נוגדנים, חומצות שומן חיוניות ובעצם תזונה אשר מותאמת במיוחד לה).

לגבי חלב גישתי היא להימנע ממוצרי חלב מן החי, חלב עז או פרה אינם מותאמים מבחינה תזונתית לתינוק אנושי אלא לחיה ממנה הוא הופק. אני ממליצה לשלב בתזונה בקבוק אחד של חלב צמחי: אורז מלא, שקדים, סויה אורגנית, אגוזי לוז, שיבולת שועל. כל כמה ימים להחליף את הסוג.

ושאר התזונה מזון מוצק + הנקה. אין צורך בתחליף חלב רגיל בגיל שנה וארבעה חודשים במיוחד אם היא תמשיך לינוק.

אשמח לדעת מה תחליטי וכיצד ביתך מסתגלת.
    אני פה לכל שאלה נוספת

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התייעצות נוספת...

מירי
    10/07/2011

תודה רבה על התגובה המהירה.
    לשאלותיך- הילדה איתי בסופי שבוע, ובד"כ הסתפקה בהנקה, אבל בסופ"ש האחרון זה ממש היה נראה שזה לא מספיק לה. היא ביקשה כל הזמן לינוק ולא היתה מסופקת. כשהצעתי לה בערב בקבוק במקום הנקה היא מאד שמחה וגמרה את כולו (נגמר חלב האורז אז נתתי לה חלב פרה...), וזה החליף את ההנקה.
    כעיקרון אשמח להמשיך להניק, אבל אני מפחדת שזה כבר משום מה לא מספיק לה.
    אני גם לא כ"כ יודעת מה לעשות עם ההנקות בלילה- כולם אומרים שזה כבר מוגזם בגילה ושזה פוגע לה באיכות השינה...

תודה רבה שוב,

מירי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התייעצות נוספת... - תגובה

ד''ר נטלי שוינקלשטיין
    10/07/2011

אין סיבה שהיא תיהיה ניזונה רק מחלב אם, להיפך בגילה חשוב לגוון את תזונתה ואני בעד לתת בקבוק חלב אבל צמחי וכל פעם סוג אחר. אם היא אוהבת את זה אז זה נהדר. אני רק מדגישה לא תחליף חלב צמחי אלא חלב צמחי ממש כפי שהגדרתי לך בתשובה הראשונה: אורז מלא, שיבולת שועל, שקדים, סויה, אגוזי לוז.

חשוב מאד שגם תאכל מזון מוצק מעבר לנוזלים. בבקשה כיתבי לי את התפריט היומי שלה ואתייחס גם לזה.

לגבי כמות ההנקה, תתני לה כשהיא מבקשת ושוב רק כחלק מתזונה כללית ולא כתזונה עיקרית.

לגבי ההנקה בלילה, אתן לך המלצה כללית: אל תקשיבי לכל ה"עיצות" והדיעות של הסובבים אותך. לכולם יש תמיד מה להגיד בכל נושא וזה מאד מבלבל. אני אומרת לך, זה תקין ונורמלי, אם זה לא קשה לך ואת מרגישה עם זה טוב אז תמשיכי להניק בלילה. האם את ישנה איתה במיטה משותפת?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עצירות בגיל חצי שנה
    מירב
    09/07/2011

שלום
    בני בן חצי שנה. הוא אוכל מטרנה ותוספות של ירקות בעיקר ועגבניות. כמו כן אני נותנת לא תפוח עם מיץ תפוזים. הוא עושה קקי כל יומיים עד שלושה וכל פעם שעושה הוא בוכה.הוא ישן טוב בלילה ולא סובל מבעיות גזים. האם זה נקרא עצירות כי הוא לא עושה כל יום ובוכה בזמן עשיית הקקי.מה עליי לעשות?
    תודה מירב

לקביעת תור
    סגירה
    עצירות בגיל חצי שנה

הוספת תגובה

• עצירות בגיל חצי שנה - תגובה

ד''ר נטלי שוינקלשטיין
    09/07/2011

שלום מירב,

אכן מדובר על בעיה. יציאה תקינה צריכה להיות יחסית רכה וכל יום ואפילו מספר פעמים ביום.

לגבי תזונתו, תנסי לתת לו ירקות מאודים כמו דלעת, קישוא, בטטה, תפוח אדמה, גזר. בנוסף, לא מומלץ לשלב מיץ תפוזים עם פירות אחרים ובטח שלא כל יום אותו הדבר.
    אני מאד ממליצה שתגווני את תזונתו של בנך, כי זה הדבר הכי חשוב לבריאות תקינה.

חוץ מהתזונה שיש לה השפעה מהותית על היציאות, חשוב לדעת האם הוא שותה מספיק מים בנוסף לארוחות המוצקות ותוספת תחליף החלב?
    אני ממליצה מאד לשים לב לכמות המים.

בנוסף, היני ממליצה לשלב לו בתזונה פרוביוטיקה (חיידקים חיוביים). גשי לבית טבע ובקשי שיתאימו לך פרוביוטיקה - רק תבקשי ללא לקטוז.

אם אחרי שבועיים את לא רואה שיש הקלה, אני ממליצה שתשני את סוג תחליף החלב.

אם גם זה לא עוזר תפני לנטורופת/ית לייעוץ אישי.

בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לא מוכנה בקבוק
    מיכל
    09/07/2011

ביתי בת שנה יונקת ואוכלת מוצקים בלבד.
    בבדיקות של טיפת חלב ראינו כי ירדה באחוזוני המשקל, היא שוקלת 7.500
    הרופא המליץ לי להפסיק הנקה, כי כרגע ההנקה היא רק בגדר נוזלים עבורה והיא זקוקה לקלוריות. הוא המליץ על תחליפי מזון . הבעיה שהיא לא מוכנה בשום פנים ואופן לקחת בקבוק. המזון המוצק שהיא אוכלת לא מספיק לה לדעתי והיא זקוקה לתוספות. מה לעשות? ניסינו כל מיני תוספות אחרות וכלום לא עובד. האם לגמול מהנקה וכאשר היא תהיה רעבה היא תיקח בקבוק, למרות הבכי הרב שיהיה ? אני עוד חודשיים חוזרת לעבוד והיא לא תהיה איתי מ7 עד 16:00 ואני מיואשת
    אשמח לעזרה, תשובה
    מיכל

לקביעת תור
    סגירה
    לא מוכנה בקבוק

הוספת תגובה

• לא מוכנה בקבוק - תגובה

ד''ר נטלי שוינקלשטיין
    09/07/2011

שלום מיכל,

היני חולקת על דעת הרופא. לדעתי לא כדאי ואף לא מומלץ להפסיק הנקה ולתת תחליף חלב. המזון האידיאלי עבור התינוק הוא חלב האם. הגישה של להעלות במשקל תינוקות היא שגויה בעיני. כמות השומן בגוף אינה זו שקובעת האם התינוק בריא או לא.אלא איכות תזונתו - הווה אומר כמות הערכים התזונתיים שהתינוק מקבל מהתזונה.

נכון שירידה קיצונית במשקל היא לא טובה ובדרך כלל מעידה על בעיה בריאותית, אך במקרה שלך לפי מה שאני הבנתי (לא ציינת כמה היא ירדה במשקל) - אין כזו בעיה אלא ירידה מעטה באחוזונים שממנה אין מה לדאוג - תתקני אותי בבקשה אם אני לא מבינה אותך נכון.

הדבר שכן את צריכה לעשות במידה ואכן מדובר בירידה מעטה במשקל. הוא לנסות להחליף הנקות במזונות מוצקים שעשירים יותר בקלוריות כמו אבוקדו, טחינה משומשום מלא, ממרח משקדים, מרקים סמיכים ועשירים, דייסות עם פירות, קטניות וכו'...ולהציע אותם בזמנים יותר קרובים.

בנוסף אני ממליצה שתעשירי את תזונתך, ותשלימי ערכים תזונתיים באם חסר לך (תבצעי בדיקות דם כלליות) כך שהחלב שלך יהיה יותר עשיר.

גם כשתחזרי לעבודה, איני ממליצה להפסיק להניק. אלא בזמנים שלא תיהיי לתת חלב צמחי כמו שקדים, אגוזי לוז, שיבולת שועל, אורז מלא, סויה. ובינהם מזון מוצק. ובזמנים שאת כן נמצאת כמו בוקר, ערב ולילה לתת לינוק לפי דרישה.

אם את מרגישה שאת זקוקה להכוונה אישית אל תהססי לפנות לנטורופת/ית.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מה לתת במקום הנקה אחת
    מירב
    08/07/2011

שלום. בני בן 10 חודשים.שוקל 9.5 ק"ג נכון לגיל 9 חודשים. יונק ב5 וחצי בבוקר וחוזר קצת לישון. אח"כ אוכל בשעה 9 2 פירות+חצי אבוקדו+כפית שקדיה. בשעה 10:30-11 יונק ונרדם לשעתיים. בשעה 2 לערך אוכל ירקות מאודים+הודו+קטניות. בשעה 17 יונק. בשעה 19 אוכל ארוחת ערב - פרוסה עם טחינה או דייסה+כפית שקדיה+150ccמים. ב 19:30 יונק בפעם האחרונה והולך לישון. אי"ה, אני יוצאת לעבוד החל מהשבוע הבא ולא אוכל להניק בשעה 11 בבוקר (גם לא לשאוב). מה אוכל לתת במקום? והאם בכלל צריך? (אני חושבת שלא באמת רעב אלא יונק בשביל להירדם). כמה הנקות יש לתת בגילו? האם התפריט בסדר? ואם אני רוצה לתת לו חלב שקדים, האם אפשר משקדיה ואיך עושים זאת?
    תודה רבה רבה!!!

לקביעת תור
    סגירה
    מה לתת במקום הנקה אחת

הוספת תגובה

• מה לתת במקום הנקה אחת - תגובה

ד''ר נטלי שוינקלשטיין
    09/07/2011

שלום מירב,

התפריט של בנך מגוון וטוב אך שימי לב שאת הדייסה אני ממליצה להכין מדגנים מלאים לא מעובדים (כלומר לא איסטנט). למשל: שיבולת שועל, כוסמת לא קלויה, אורז מלא, דוחן, קינואה וכו'... אני ממליצה לטחון את הדגן לאבקה ולהכין את הדייסה על בסיס חלב צמחי.

לגבי היניקה בשעה 11 אם הוא יונק על מנת להירדם הוא ילמד להיסתדר כשלא תיהיי ולהירדם. אך אם הוא גם אוכל תצטרכי לתת לו בקבוק של חלב צמחי כתחליף אני ממליצה על חלב צמחי כמו שרשמת שקדים או שיבולת שועל יש להשיג גם מאורז מלא, סויה, ואגוזי לוז. אני ממליצה כל כמה ימים לתת סוג אחר. באופן כללי הוא יוכל להתרגל לזה גם כדי להרדם אך לשים לב שיש מישהו לידו כאשר הוא נרדם עם הבקבוק.

איני ממליצה על תחליף חלב רגיל. לטעמי הוא עלול לעשות יותר נזק מתועלת ולכן עדיף חלב צמחי (אך רק כתחליף למנת שעה 11).

כמות ההנקות משתנה בין תינוק לתינוק, ולכן אין כמות אחת שמתאימה או נכונה לכל התינוקות. אני מאמינה שצריך לתת לינוק לפי דרישה.

אם יש לך עוד שאלה אשמח לענות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עוד כמה שאלות:

מירב
    10/07/2011

תודה רבה על התשובה המפורטת. כמה שאלות נוספות:
    1: מדוע לטחון את הדגן לדייסה, אם אוכל כבר מוצקים?
    2: חלב שקדים משקדיה: כמה כפיות לשים? האם לשים מולסה/ סילאן?
    3: האם יש בורגול, קינואה, דוחן מלאים?
    4: כמה כפיות שקדייה / טחינה מלאה לתת ביום?
    תודה רבה רבה על העזרה!!!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עוד כמה שאלות: - תגובה

ד''ר נטלי שוינקלשטיין
    10/07/2011

1. אני מציעה לטחון את הדייסה כי זה מתבשל יותר מהר, ולדעתי המרקם יותר נעים בפה אבל זה בהחלט לא מחייב לטחון.
    2. חלב שקדים ניתן להכין משקדייה - כפית על כוס מים וניתן להכין חלב שקדים משקדים טחונים עם מים ואז סינון השקדים את אותו משקה ניתן לקנות מוכן גם בבית טבע. מתכונים לחלב שקדים ניתן למצוא באינטרנט.
    3. כל הדגנים שציינת הם מלאים. רק לגבי הבורגול - תעדיפי לקנות בורגול עבה.
    4. טחינה מכל סוג ניתן לתת כפית גדושה ואפילו כף - מומלץ לגוון בסוגי הטחינות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מסרבת למוצקים
    לירז
    08/07/2011

בתי בת 8 חודשים, לפני כחודשיים וחצי התחלתי לתת לה מוצקים בשיתוף פעולה עם הגננת, אך הבעיה איתה שהיא סרבנית מוצקים, היא אוהבת רק את החלב, כל דבר שלא תמ"ל היא ישר מקיאה. התחלתי לשים לב לתופעה בגיל 4 חודשים שהייתה צריכה לקבל אקמולי / אנטיביוטיקה, היה קשה מאוד. אבל ניסינו הכל, פירות, אבוקדו עם בננה, טחינה, לחם, ירקות עם עוף, עגבניות, עוגיה, אני ממש מתוסכלת, הבן הגדול היה אוכל הכל, לא חשבתי שאני אתקל בתופעה כזאת, מה ניתן לעשות? אני אוסיף גם שהכל נעשה בעדינות ולאט לאט לאט וכל יום מנסים טיפה להרגיל אותה לטעמים, גם חדשים וגם כאלו שכבר ניסתה אבל התגובות ממש קשות, אז תמיד חוזרים לתמ"ל, הסברתי את הבעיה לרופא והוא אמר לאט לאט, יש לך עד 8 חודשים להרגיל אותה והנה הגענו ל-8 חודשים, בבקשה תייעצו לי, מה עליי לעשות???

לקביעת תור
    סגירה
    מסרבת למוצקים

הוספת תגובה

• מסרבת למוצקים - תגובה

ד''ר נטלי שוינקלשטיין
    09/07/2011

שלום לירז,

למעשה ביתך ניזונה רק מתחליף חלב? ללא שום תוספת?
    אנא כיתבי לי את התפריט היומי שלה, ודוגמאות לניסיונות אכילה, כדי שאוכל להתייחס לשאלתך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בהמשך לשאלתך נטלי

לירז
    10/07/2011

התפריט היומי שלה:
    6:30 תמ"ל 120
    8:00 תמ"ל 180
    10:00 ניסיון של פירות (אגס, תפוח, בננה)
    11:00 תמ"ל 180
    12:30 ניסיון של ירקות מאודים + עוף (בטטה, דלעת, קישוא, גזר) הכל טחון כמובן
    14:00 תמ"ל 180
    17:00 תמ"ל 180
    20:00 תמ"ל 180 + דייסה

שאני כותבת ניסיון זה אומר שהיא ממש מסרבת לתוספות, וזה לא שהיא שהיא עושה פרצוף של רוצה, היא ישר מנסה להקיא ונועלת לסתות.

ניסיתי כל ירק לבד וכל פרי, אבוקדו+בננה, טחינה, עגבניות, ביצה, ביסקוויט של מטרנה, גבינה... היא פשוט לא אוהבת כלום.
    לעתים רחוקות הגננת אומרת שהיא אכלה ירקות - אבל לאט לאט ובסבלנות כי היא ממש אנטי.
    לא פעם ופעמיים היא הקיאה הכל. וחוזרים לתמ"ל.
    הדבר היחיד שהיא מוכנה לאכול זה לחם וגם פירורים...
    מה עליי לעשות?
    אוסיף שכל יום אני מנסה שוב ומשתדלת לגוון בטעימות, זאת בעיה שראינו מגיל קטן כבר בטיפת חלב, כאשר היא הקיאה 3 פעמים את חיסון הרוטה, מסרבת לאנטיביוטיקה / אקמולי, כבר אז אני והאחות הבנו שתהיה בעיה איתה ואכן כך.
    מה את ממליצה לי לעשות???

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בהמשך לשאלתך נטלי - תגובה

ד''ר נטלי שוינקלשטיין
    10/07/2011

אני ממליצה לעשות הפסקה עם מזון מוצק למשך שבועיים - לא להציע שום דבר.
    במקביל לתת תוספת פרוביוטיקה - גשי לבית טבע ותבקשי שיתאימו לך פרוביוטיקה ללא לקטוז.

יכול להיות שהיא גם מאד שבעה מהתחליף חלב, נראה שהיא מקבלת יחסית הרבה ארוחות ביום ממנו.

לאחר שבועיים להציע מזון מוצק כאילו את מתחילה מהתחלה עם טעימות של מזון ללא תבלינים - ירקות מאודים ללא עירבוב כל סוג לחוד. לתת לה להרגיש שאין לחץ מבחינת המזון - להגיד לה שאם היא לא רוצה היא לא חייבת. בנוסף תנסי לתת לה מזון מוצק כאשר היא רעבה אך לא מאד רעבה כדי שלא תיהיה עצבנית.

לאחר שבועיים כאלו ובתחילת הטעימות תכתבי לי שוב ונראה מה לעשות. אם יש לך שאלות גם במהלך השבועיים את מוזמנת לשאול.

בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ארוחות מוצקות לתינוקת בת 9 חודשים
    דנה
    07/07/2011

ערב טוב
    כמה ארוחות מוצקות ביום בתי צריכה לאכול ?
    כיום היא אוכלת 2 ארוחות מוצקות (פירות ומרק) , + 3 בקבוקים של מטרנה.
    רציתי לדעת אם אני יכולה להחליף לה בקבוק אחד בארוחת ערב לכריך או למשהו אחר שתמליצו עליו

תודה!

הוספת תגובה

• ארוחות מוצקות לתינוקת בת 9 חודשים - תגובה

איילת בר
    07/07/2011

שלום דנה,
    בחלט יכולה להוסיף עוד מנת מוצקים. כמו כריך עם טחינה , אבוקדו , שקדיה וכד'.
    אפשר גם תבשיל עדשים או מנת דגנים עם ירקות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תינוק בן 7.5
    קרן
    07/07/2011

שלום, יש לי שאלות לגבי תזונה:
    בני ה7.5 חודשים נכול לעכשיו אוכל 2מנות מוצקים, אחד בבוקר(פירות/דיסה) והשניה בערב מרק הודו ירקות.
    - עם אני מכינה מרק ל7 יום, כמה גרמים של בשר הודו לשסים בסיר?
    - כמה גרמים של מרק יחליף הנקה ויחשב לארוחה?
    -אם אכל עמות מספקת של מרק, אחרי כמה זמן להציע לו הנקה?(לפני מוצקים הוא הייה יונק כל כ4 שעות)
    -הא בננה שלמה מחליפה נחשבת ארוחה ובאה במקום הנקה?
    -בני יכול לאכול צנצנת מרק גדולה של גרבר + אחד קטנה, זה לא הרבה??

תודה רבה על ההתייחסות

לקביעת תור
    סגירה
    תינוק בן 7.5

הוספת תגובה

• תינוק בן 7.5 - תגובה

איילת בר
    07/07/2011

שלום קרן

150 גרם הודו יספיק למרק של 6 מנות.

ממליצה להכין שני סוגי מרק בכדי לחשוף אותו לסוגים שונים של ירקות ודגנים.
    אין צורך לתת בשר כל יום ניתן לתת 3-4 פעמים בשבוע.
    מרק אחד תכיני עם הודו וירקות שונים. ואת המרק השני תכיני עם ירקות אחרים בתוספת תערובת של דגנים - קינואה ועדשים כתומים (3 כפות בסיר מרק).
    או גריסי פנינה ושעועית. וכד'.

לגבי הכמות של המזון המוצק. כדאי לתת לו לקבוע את כמות האוכל ואם זו הכמות שדורש אז לתת.
    לגבי הנקה אחרי אוכל : אם אכל מנה גדולה אין צורך לתת אלא על פי דרישה שלו.

בננה אחת בגיל זה מספקת מנת אוכל יכול להיות שאחרי בננה ירצה לינוק וזה בסדר.
    חשוב לציין כי בגיל זה התינוקות אוכלים מוצקים אך עדיין מבקשים חלב אחרי ואפשר לתת להם.

.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• 50gr הודו למנה? או ל6 מנות?

קרן
    07/07/2011

ותודה על התגובה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• 50gr הודו למנה? או ל6 מנות? - תגובה

איילת בר
    07/07/2011

30 גרם למנה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תינוקת בת 7 חודשים שמקיאה מזון טחון
    לי
    06/07/2011

שלום.
    התינוקת שלי כבת 7 חודשים, החלה להחשף למזון מוצק כבר מגיל 5 חודשים. כנראה בשל העובדה שבתקופה זו כל ארוחות המזון המוצק שלה היו ממחיות גרבר שלב 1,2, (פירות וירקות שונים..) נכון להיום, היא איננה מסוגלת לאכול יותר משתי כפיות מזון שהכנתי בבית וטחנתי בבלנדר מאחר שרפלקס ההקאה שלה מתחיל לפעול והיא פשוט מוציאה הכל.. לא משנה אם זה תפוח, אגס או בננה, גזר, תפוח אדמה, בטטה, או אפילו מרק עוף (על אף שאפשר לראות שהוא ממש טעים לה). היא פשוט לא מצליחה להתמודד עם המרקם המוזר ששונה מהגרבר. ניסיתי לטחון לה עד למרקם חלק ככול האפשר באמצעות הוספת מים אך זה לא עוזר, היא בולעת שתי כפיות ולאחר מכן היא מתחילה להקיא. אני קצת מתוסכלת מכל העניין. הלנצח אאלץ להשתמש במחיות תעשיתיות?? וכיצד אגרום לה לאכול עוף במיוחד כשהיא מראה רצון ותאבון עז לטעם?? (ראוי לציין כי בנוסף לשתי הארוחות של מזון מוצק, היא אוכלת כ-4 בקבוקי סימילאק 180 )

תודה.

הוספת תגובה

• תינוקת בת 7 חודשים שמקיאה מזון טחון - תגובה

ד''ר נטלי שוינקלשטיין
    07/07/2011

שלום לי,

האם כאשר כעת את נותנת לה פירות משומרים היא לא מקיאה?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תינוק בן שנה
    שירי.א
    06/07/2011

היי, זקוקה לעצה/עזרה
    1. תינוק רגיש לחלב- האם ניתן מוצרי סויה הוא בן שנה ושבועיים.
    2. בחודש האחרון לא מוכן לאכול מוצקים בג אוכל קצת מרק / פירות , לא מצליחה לתת לו פרוסה בערב, מכינה לו ארוחות ערב ולא מוכן. אוכל ר'ק בקבוקים. הוא ממש נמוך במשקל.
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    תינוק בן שנה

הוספת תגובה

• תינוק בן שנה - תגובה

ד''ר נטלי שוינקלשטיין
    07/07/2011

שלום שירי.א,

1. בהחלט ניתן לשלב בתפריט התזונתי מוצרי סויה כמו טופו, טמפה, אוקרה, וחלב סויה אני רק ממליצה שמוצרי הסויה יהיו אורגניים על מנת שלא יהיה מהונדסים גנטית.
    2. אני מציעה שתנסי לגוון לו את סוגי המזון שאת מציעה לו ולראות האם מסכים לאכול.

לדוגמה: את יכולה לתת אפונה, גזר, תירס, גרגרי חומוס רכים, פטריות קטנות חתוכות מוקפצות, בגיל הזה הם אוהבים לתפוס את הידיים שלהם את המזון (נכון?) אם כן אז תנסי לתת לו מזון שכזה ותראי איך הוא מגיב.

לא ציינת כמה הוא נמוך במשקל?

אשמח לענות על כל שאלה נוספת

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם מותר להוסיף דייסת סולת לנוטרמיגן?
    א
    06/07/2011

שלום רב,
    האם מותר להוסיף דייסת סולת לנוטרמיגן?
    תודה.

הוספת תגובה

• נוטרמיגן ודייסה - תגובה

ד''ר נטלי שוינקלשטיין
    07/07/2011

שלום רוית,

לדעתי הסולת לא תנמס טוב בתחליף החלב. אם את רוצה לערבב דייסה בבקבוק או שתכיני דייסה ביתית מאד דלילה או שתוסיפי לבקבוק דייסת איסטנט.

אך כמובן שאני ממליצה על דייסה ביתית דלילה, כי אין על מזון ביתי וכמה שפחות מעובד.

אשמח לעזור עם כל שאלה נוספת

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הסמכת נוטרומיגן

קרן
    19/09/2013

שלום, בני בן חודשיים ועד עכשיו (מאז גיל שבועיים) אנחנו עם נוטרליון AR בגלל פליטות וריפלוקס. מאחר ולאחרונה הוא סובל מכאבי בטן קשים, התפתלויות ובכי בזמן האכלה בהמלצת רופא עברנו לנוטרומיגן (שמאוד שיפר את התופעות הנ"ל). אבל האוכל מאוד דליל (אני מוסיפה כפית דייסת קרונפלור ל 120 מ"ל מים ו4 כפיות נוטרומיגן) ותופעות הריפלוקס חזרו....
    איך ניתן להסמיך את הנוטרומיגן כך שיהיה סמיך כמו הנטרליון AR?

תודה רבה!!!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תזונת תינוקת בת 7 חודשים
    טלטוש
    06/07/2011

הי, יש לי תינוקת מהממת בת 7 חודשים. בגיל 4 חודשים התחלנו טעימות של ירקות ופירות והיום היא כבר אוכלת בבוקר מנת פרי ובצהריים עוף עם ירקות. אני רוצה לגוון לה את התפריט כדי שלא תאכל כל יום אותו הדבר (למרות שהיא מתה על עוף עם ירקות!!). השאלה שלי היא איך אפשר לעשות זאת? מה ממומלץ לתת לה בגיל הזה? אשמח מאוד לקבל איזה תפריט/ מגוון אפשרויות לתזונה.
    תודה רבה רבה..

לקביעת תור
    סגירה
    תזונת תינוקת בת 7 חודשים

הוספת תגובה

• תזונת תינוקת בת 7 חודשים - תגובה

ד''ר נטלי שוינקלשטיין
    07/07/2011

שלום טלטוש,

למרות שביתך מאד אוהבת עוף אני איני ממליצה על חלבון מן החי כל יום. חשוב לגוון את התזונה ולכן טוב שפנית עם שאלתך.

אני ממליצה לגוון את המרקים עם קטניות: עדשים בכל הצבעים, שעועית, אפונה, חומוס, קטניות גדולות מומלץ לטחון טוב. ולשלב עם סוגי ירקות שונים: קישוא, דלעת, בטטה, גזר, תפוח אדמה, בצל, סלרי.

את העוף אני ממליצה לשלב רק 2-3 בשבוע. גישיתי היא להפחית כמה שניתן במזון מן החי.

בנוסף אפשר ואף מומלץ לשלב ארוחת בעיניים או ערב לדוגמה שעה 17:00 או 19:00 לבחירתך דייסה ביתית מדגנים מלאים. למשל שיבולת שועל, אורז מלא, כוסמת לא קלויה, לטחון בבית לאבקה. ולהכין על בסיס חלב צמחי כמו שקדים, שיבולת שועל, אורז מלא או סויה אורגנית. את מחממת את החלב בערך כוס ומוסיפה בערך 3 כפות של דגן ומערבבת בזמן שזה על האש עד שמתקבל מרקם דייסתי. אם הדייסה לא מספיק סמיכה את מוסיפה עוד אבקה ואם יותר מידי סמיכה את מוסיפה עוד חלב.

אני ממליצה כל כמה ימים לשנות את סוג הדגן כדי לגוון את תזונתה אך לא לערבב כמה סוגי דגנים בדייסה אחת כדי למזער את הסיכוי להיתפרצות אלרגיות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תינוק בן 7.5 חודשים דחוף
    ילנה
    06/07/2011

שלום רב,
    בן שלי לאחר מחלה הקאות שלשולים חוסר תאבון טוטאלי אישפוז ומתן עירוי.נעשו כל הבדיקות תרביות שתן דם תצואה הכל יצא ללא חידקים ווירוסים. לאחר בית חולים וקבלת עירוי התחיל להתאושש מבחינת תאבון כבר שבוע הוא אוכל 6 ארוחות של 150 דייסה סמיכה 2 כפיות דייסה +120 מטרנה=150 מ"ל +קציצה עם אבוקדו וקצת פירות
    . עליי לציין שבמהלך המחלה הוא הוריד כ1ק"ג ממשקלו.אתמול כ6 ימים לאחר שיחרור מבית חולים נשקל והתברר שהוא ירד במהלך 6 ימים עוד 300 גרם האם זה היגיוני?
    הרי הוא אוכל כל משציינתי?????????המשקל היה אותו משקל ששקלנו אותו בשיחרור.מה זה??????כרגע הוא שקל 6450? שאלתי רופא והוא ממלמל לי שזה יכול להיות לאחר מחלה ,אבל הוא אוכל 6 ימים.
    דבר נוסף שמדאיג אותי שהוא לא מסכים לשתות מטרנה מבקבוק(לפני המחלה שתה רגיל)אני מאכילה אותו מכפית והוא פותח את הפה שמים לו אוכל אבל לרוב לא סוגר את הפה עד שמכניסים לו מוצץ.אני מפחדת שז זה משהו לא תקין ובמהלך הימים האלו הוא התרגל לבלוע ככה את האוכל.מה ניתן לעשות ?
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    תינוק בן 7.5 חודשים דחוף

הוספת תגובה

• תינוק בן 7.5 חודשים דחוף - תגובה

ד''ר נטלי שוינקלשטיין
    07/07/2011

שלום ילנה,

בהחלט יכול להיות שהוריד ממשקלו בצורה שאת מתארת אפילו שהמשכת לתת אוכל. בהמשך אני מאמינה שזה יתאזן.

לגבי סוג האכילה הוא התרגל לאכילה בכפית, כל עוד תמשיכי זה מה שהוא ידרוש. אני מציעה שאם את מעוניינת לשנות את זה את חייבת לחזור לבקבוק עד שהוא יתרגל.

מאד קשה לאבחן דרך האינטרנט, אם את חשה שמשהו לא תקין גשי לטיפת חלב /רופא ואם אינך מרוצה מהם נסי להחליף באחרים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מטרנה בלילה
    שירלי
    06/07/2011

בני בן 9 וחצי חודשים. אוכל יפה במשך היום(מאוד אוהב לאכול).בלילה הוא מתעורר בשעה 2:00 לשתות מטרנה. אני יודעת שזה לא בריא ולכן הפסקתי ו אני נותנת לו בשעה 2:00 לשתות מיים והוא נרדם אך לאחר מכן כל שעה מתעורר ואני נותנת מים, עד שבחמש אני נותנת לו את המטרנה. שאלתי היא מה עדיף:לתת לו בשתיים את המטרנה ואז הוא יושן טוב עד הבוקר או לתת לו מים וממשיך להתעורר ואז בחמש את המטרנה?(ניסיתי דייסה לפני השינה אך בכל זאת הוא רעב..)

לקביעת תור
    סגירה
    מטרנה בלילה

הוספת תגובה

• מטרנה בלילה - תגובה

ד''ר נטלי שוינקלשטיין
    07/07/2011

שלום שירלי,

איני מבינה מי המליץ לך לתת מים במקום תחליף חלב.
    חיזרי לתת לו בשתיים כאשר הוא דורש את התחליף חלב, אין סיבה שהתינוק ישן רעב ויתעורר כל שעה.

אשמח לעזור בכל שאלה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה

שירלי
    07/07/2011

על תשובתך, שמחתי לשמוע, כי גם אני חושבת שצריך לתת לו בלילה כשרעב..חיזקת אותי.ושוב תודה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בשמחה

ד''ר נטלי שוינקלשטיין
    09/07/2011

חזרי לספר איך הולך

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה