פורום תזונת תינוקות - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תינוק בן חודש סובל מאוד מגזים וכאבי בטן
    יפעת
    05/07/2011

שלום רב
    בני בן חודש נולד במשקל 2780 ואוכל מטרנה , הכמות נעה בין 90 ל 120 כל 3-4.5 שעות , היום נשקל ושוקל 4070.
    הוא סובל מאוד מגזים וכאבי בטן ואני מנסה להקל עליו בעזרת , תכשירים טבעיים ומסאז'ים , אחת הבעיות איתו היא שמשך ההאכלה שלו מאוד ארוכה ואורכת לפחות שעה מאחר והוא זקוק להפסקות לגרעפס שלעיתים נמשכות מעל חצי שעה ! ולא יוצא גרעפס , האם זה טבעי שתינוק בגילו אוכל כל ארוחה במשך שעה ?
    לעיתים אני מתייאשת ולא מסיימת איתו את המנה ואז הוא נעשה רעב אחרי שעה שעה וחצי , האם זה תקין ועליי להתעקש איתו על סיום המנה עד סופה לא משנה כמה זמן זה לוקח ? יש שיטות להוצאת גרעפס ? נראה לי שניסיתי הכל .אודה לתובנות בנושא ...
    יש לציין שהוא מאוד סובל מגזים ואינו נינוח זז כל הזמן תוך כדי שינה , ומתאמץ כל הזמן ליציאות אולם אינו מרבה לבכות בין הארוחות רק סמוך אליהן .

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• תזונת תינוק בן חודש - תגובה

ד''ר נטלי שוינקלשטיין
    07/07/2011

שלום יפעת,

נשמע שחסרים לי פרטים בשאלתך.
    כתבת שבנך צריך הפסקה חצי שעה לגרפעס אבל לא יוצא גרעפס. אולי הוא לא זקוק לגרעפס? לא מובן לי מדוע את עושה לו הפסקה? אולי הוא דורש להפסיק לאכול כי שבע? יש תינוקות שאוכלים כל שעה וחצי, והאמת זה הכי נכון מבחינה בריאותית לאכול כל פעם קצת ובזמנים צפופים יותר.

לדעתי לא מומלץ שתתעקשי איתו להמשיך לאכול אם הוא מבקש להפסיק.
    לגבי הגזים, כדאי שתשקלי לשנות סוג תחליף חלב, יכול להיות שזה יעזור לו (במיוחד אם יש לו גם בעיות של יציאות - אם לא עושה כל יום אז זה לא תקין).

בנוסף, את יכולה להוסיף לו פרוביוטיקה - גשי לבית טבע ותבקשי שיתאימו לך את הסוג. רק שימי לב שאין בפרוביוטיקה לקטוז.

הדרך היעילה לעזור להוציא גרעפס זה לשים את התינוק עם הבטן באיזור הכתף של האם ולטפוח קלות על גבו.

מאחלת לך בהצלחה ואם יש לך עוד שאלות בשמחה אעזור

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גזים אצל התינוק
    שרון
    05/07/2011

הבן שלי כמעט בן שלושה שבועות.. הוא נורא סובל מגזים ואני ממש אובדת עצות.. רציתי לדעת אם זה בגלל תזונה שלי? וכיצד ניתן לטפל/להקל עליו?

לקביעת תור
    סגירה
    גזים אצל התינוק

הוספת תגובה

• גזים אצל התינוק - תגובה

איילת בר
    05/07/2011

שלום מירי,
    תופעת הגזים מאוד שכיחה בגיל הזה מערכת העיכול שלהם עדיין לא בשלה ולכן לא הכל בידיים שלך.
    יחד עם זאת ניתן לעזור מעט:

אם את מניקה:
    תצטרכי להפחית מהמזון כרוב, כרובית, בצל חי,מוצרי חלב, וביצים. אחרי יומיים תרגישי אם יש שינוי. אם כן אז תשתלי להמנע ממוצרים אלה.
    במקביל מציעה לך לשתות חליטה של זרעי שומר עם קימל. כפית מעורבת על כוס מים חמים.מקל על הגזים.

ניתן לעזור לתינוק עם עיסוי בטן מסביב לטבור בעדינות וכן בזמן התקפי הכאב לקפל את רגליו לכוון הבטן.

תקופה קשה צורכת הרבה סבלנות - אך עוברת בסוף.

בהצלחה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ממליצה על

מיכלי
    10/07/2011

גליכול, זה הומאופטי וזה מאוד עזר במקרה שלנו...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה.. כבר הורדתי את

שרון
    07/07/2011

כל המאכלים שכתבת מהתפריט, מה לגבי כל התכשירים האלה שאפשר לקנות בבית מרקחת? יש משהו מומלץ במיוחד?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עונה..

נעמה
    11/07/2011

מניסיון אישי, ממליצה לך לנסות את הגרפווטר, מה שמעולה זה שהוא טבעי. ונורא מקל על התינוק

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה.. כבר הורדתי את - תגובה

איילת בר
    12/07/2011

שלום נוי,
    ממליצה על מוצר הומאופתי R37 Junior מתאים לתקופת הגזים.
    ניתן לרכוש בבית מרקחת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לא יודעת מה לעשות
    רעות
    05/07/2011

שלום!!!הבת שלי בת שנה וחודש שוקלת בערך 9 קילו קצת פחות(נולדה 2.016)מגיל שבעה חודשים הפסיקה לאכול בקבוקים במהלך היום ולפני כחודש וחצי הפסיקה לאכול בקבוק בכלל אני נותנת לה בבוקר ובערב סימילאק אדוונס עם דייסה בכפית.לפני חודש התחלתי לעבור למוצקים בצהריים עד אז אכלה מרק טחון בהתחלה היא אכלה מאוד יפה אבל גם רק דברים מסויימים(למשל פתיתים היא תאכל בכל צורה פירה לא)אחרי כשבוע בערך כל האכלה בצהריים הפכה לסיוט היא עושה כיאלו היא מקיאה לכל מרקם(חביתה,לחם,גבינה לבנה)
    שאלתי היא האם אני אולי דוחפת אותה לאכול מוצק כשהיא עוד לא מוכנה ואני חייבת לציין שכשהיא רוצה היא אוכלת יפה מאוד מוצק.זה כל הזמן נראה כיאלו היא ישר בולעת ולא לועסת.אני ממש לא יודעת מה לעשות ואני גם לא רוצה לעשות את האכילה טראומטית אשמח לתשובה בהקדם

לקביעת תור
    סגירה
    לא יודעת מה לעשות

הוספת תגובה

• לא יודעת מה לעשות - תגובה

איילת בר
    05/07/2011

שלום רעות,
    לדעתי לא מוקדם לחשוף אותה למוצקים אך כדאי לעשות זאת בשלבים
    לתת מרק מרוסק במזלג, לתת קציצה או חביתה בחתיכות מאוד קטנות ורכות.
    לגרר מלפפון ולרסק עגבניה במזלג. כל פעם תעלי את המרקם לגס יותר.

לגבי זה שבולעת ולא לועסת - התינוקת שלך רגילה לאכול מזון טחון ולכן לא רגילה ללעוס.
    זה תהליך שיבוא עם הזמן.

המעבר למוצקים שונה מילד לילד ודורש סבלנות והתמדה.
    שימי לב שהילדה לא מגיעה לארוחה רעבה מידי או שבעה - יכול להשפיע על שיתוף הפעולה.

בהצלחה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חזרה לעבודה אחרי הנקה מלאה
    דותן
    05/07/2011

ביתי בת 3.5 חודשים ועוד כחודשיים (בספטמבר) אני חוזרת לעבודה והיא לצערי תלך למעון. כרגע היא בהנקה מלאה וללא בקבוק ועוד שבועיים על פי ההמלצות נתחיל בטעימות. השאיפה שלי הינה להמשיך להניק בזמן שהיא איתי (בוקר וערב) ובשאר הזמן להעבירה לתמ"ל + מוצקים. שאלותי הן:
    1.כמה זמן מראש כדאי להרגיל אותה לתמ"ל מבקבוק והאם זה לא בעיתי להתחיל ביחד עם הטעימות?
    2. האם זה בסדר כבר בגיל 5.5 חודשים שהיא תאכל את האוכל במעון? (בבוקר פירות ובצהריים מרק כמובן שהכל טחון)
    תודה רבה עכשיו ובכלל, הפורום עזר לי מאוד עד כה.
    דותן

הוספת תגובה

• חזרה לעבודה אחרי הנקה מלאה - תגובה

ד''ר נטלי שוינקלשטיין
    07/07/2011

שלום דותן,

האם חשבת על האופציה של שאיבת חלב עבורה?
    אם את בוחרת לתת תחליף חלב לדעתי כדאי להתחיל בהדרגה לשלב לה את תחליף החלב כדי שהיא תתרגל אחרת זה יהיה לה מאד קשה.
    היני ממליצה על תחליף חלב צמחי לדעתי הוא יותר בריא מהרגיל העשוי מחלב פרה.

אני חושבת שכדאי לדחות מעט את הטעימות ולהתחיל עם השילוב של הבקבוק. גישתי היא שדווקא טוב לחכות עם המזון המוצק מכיוון שמערכת העיכול של תינוק בגיל ארבעה חודשים עדיין אינה בשלה לעכל מזון מוצק במלואו.

לאחר שתתרגל לבקבוק ניתן להתחיל לשלב טעימות. לדעתי בגיל 5.5 חודשים זה עדיין מוקדם ל-2 מנות מוצקים ביום לדעתי עדיף להתחיל עם מנת פירות ואז לאחר חודש לפחות להוסיף את המנה הנוספת של המרק.

אך תדעי, למרות ההמלצות זה מאד תלוי גם בביתך. את יכולה לתכנן את הכל אך אי אפשר להכריח תינוק לאכול ולעיתים יש תינוקות שלא משתפים פעולה עם הכמויות שמתכננים להם וזה בסדר גמור אך לעומת זאת יש גם תינוקות שאוכלים מזון מוצק מאד מוקדם ומשתפים פעולה.

אז שיהיה בהצלחה ואם תצטרכי עוד עזרה, בשמחה אעזור

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מאכלי סויה ובשר
    מיכל
    04/07/2011

שלום
    האם מותר לתינוק שאוכל מוצקים לאכול מוצרים מסויה (לא חלב) ?אם כן מאיזה גיל וכמה פעמים בשבוע?
    האם תינוק שהתחיל לאכול מוצרי בשר חייב כל יום לקבל מנת בשר או להסתפק במספר פעמים בשבוע ?והאם טפיוקה טוב לילדים?
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    מאכלי סויה ובשר

הוספת תגובה

• מאכלי סויה ובשר - תגובה

ד''ר נטלי שוינקלשטיין
    06/07/2011

שלום מיכל,

גישתי תומכת באכילת מוצרי סויה מהרגע שהתינוק אוכל מוצק ללא בעיה.
    ניתן לשלב בחלק מתזונה מגוונת ללא בעיה 2-4 פעמים בשבוע (חשוב שהסויה רק תיהיה אורגנית אחרת היא מהונדסת גנטית). (חלב סויה, טופו, טמפה, אוקרה, ואדממה ללא קליפה אך חשוב שיהיה כמובן מאד רך).

אני ממליצה להפחית ככל הניתן במזון מן החי, מקסימום 3 פעמים בשבוע.

אני ממליצה לכל האוכלוסייה לקחת תוסף B12. לתינוקות מגיל חצי שנה בטיפות 2-3 בשבוע. המלצה זו נובעת מהעובדה שפשוט לרב האוכלסייה חסר הויטמין בלי קשר לתזונתם.

טפיוקה מעולה - גם כחלק מתפריט מגוון (לא כל יום).

אשמח לענות על כל שאלה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בת חודש- ממעטת לעשות קקי וגזים
    יעל
    04/07/2011

הבת שלי, בת חודש, הייתה עד לפני כמה ימים אוכלת וישנה כל היום. תינוקת רגועה. בימים האחרונים היא משתנה- היא ערה יותר (התפתחות תקינה נראה לי), אבל גם סובלת מאד- היא מתפתלת דקות ארוכות מאד ובסופן יוצאים גזים מעטים. היא החלה להתקשות לעשות קקי- במהלך היום יש בחיתול כתם קטן של קקי, ובדר"כ בערב היא מצליחה לעשות כמו שצריך, במקרה הטוב פעמיים ביום. היא על הנקה בלבד, אני תוהה אם להניק יותר כי זה מרגיע מיידית אבל אני מניחה שגם מעמיס על הבטן. אני מנסה לשים לב למה שאני אוכלת (הורדתי חלב, ביצים). כמו כן אתמול קניתי סימיקול והתחלתי לתת- אני בינתיים אתן 3 פעמים ביום. עם הבכור שלי זה עזר. אני אוכלת שזיפים כדי שאולי תהיה לה הקלה ביציאות. יש לציין שאני גם לוקחת ברזל במינון גבוה עקב המוגלובין נמוך אחרי הלידה, זה ידוע כעושה עצירות ואולי זה משפיע עליה? מה ניתן לעשות כדי להקל על היציאות שלה. אני מניחה שאם ייצא לה כמו שצריך אפילו 3 פעמים ביום יכאב לה פחות.

הוספת תגובה

• בת חודש- ממעטת לעשות קקי וגזים - תגובה

איילת בר
    05/07/2011

שלום יעל,
    מערכת העכול אצל תינוקות בגיל זה עדיין לא בשלה ותופעת כאבי הבטן והגזים די שכיחה.
    ממליצה להמשיך להניק הנקה מלאה ולשים לב כי היא לא בולעת אוויר בזמן הנקה.תקופת הגזים זו תקופה לא נעימה ודורשת סבלנות רבה מצידך.

בהחלט לא ממליצה לתת סימילק במקום הנקה במיוחד אם את כבר מניקה הנקה מלאה.

ניתן לשתות חליטה של זירעי שומר וקימל במהלך היום - עוזר למנוע גזים.
    ניתן לקנות בחנות טבע את הזרעים לערבב יחד ולהכין עם מים חמים. כפית מהתערובת על כוס מים לכסות עם צלוחית ולשתות פושר.

ניתן לעסות בעדינות את הבטן של הקטנה סביב הטבור עם כיוון השעון ולקפל את הרגליים לכיוון הבטן. - יכול להכל על התקפי הגזים.

כפי שציינתי קודם ממליצה להמשיך בהנקה מלאה ולא להלחץ מהתקופה הזו. תקופה לא קלה אך עוברת בסוף.

בהצלחה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אל דאגה- לא סימילק, סימיכול

יעל
    06/07/2011

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ידוע שברזל

זוהר
    06/07/2011

גורם לעצירות. אני מציעה לך להתייעץ לגבי זה כי יש סיכוי טוב שזה מה שמשפיע אליה.
    אנחנו נתנו בזמנו את הגרפווטר כי הרוקח המליץ לנו עליו שהקל בצורה משמעותית (עד גיל 4 חודשים בערך השתמשנו בו).
    לא סגורה לגבי הסימיכול אני זוכרת שקראתי איזה כתבה שלילית עליו שהוא מסוכן לשימוש.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בן שנה וחודשיים
    אודליה
    04/07/2011

הנקתי את בני עד גיל 11 חודשים וכרגע הוא שותה סימילאק אחד של כ-200 סמ"ק לפני השינה. הוא שוקל 9 ק"ג ותמיד היה רזה (נולד 2.630).
    לאורך היום הוא אוכל מוצקים, אך לדעתי, לא אוכל הרבה. הוא לא נמצא במסגרת של משפחתון, אלא עם אבא שלו בבוקר.
    הוא מאד פעיל וקשה לו לשבת ולאכול באופן מסודר. אחרי כמה ביסים רוצה לקום ולשחק. מכאן יוצא שהוא בד"כ אוכל תוך כדי משחק, יותר מנשנש מאשר אוכל מסודר. בכל מקרה, נראה לי שכשהוא רעב, הוא אוכל.
    בטיפת חלב ייעצו לי להוסיף 2 בקבוקי סימילאק בבוקר ובצהרים, אבל אני מפחדת שזה יגרום לו לא לאכול בגלל מוצקים...
    מה דעתכם?

לקביעת תור
    סגירה
    בן שנה וחודשיים

הוספת תגובה

• אולי תוסיפי 2 כפות דייסת דגנים

רות
    04/07/2011

של מטרנה לבקבוק, זה מכיל ויטמינים וברזל וגם העשרה קלורית. לטעמי, תחזקי את המוצקים...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מסכימה..

שרון
    11/07/2011

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בן שנה וחודשיים - תגובה

איילת בר
    05/07/2011

אודליה שלום,
    בגיל הזה הילדים מאוד פעילים ולשבת לאכול לא תמיד מעניין אותם.
    הם למדו לא מזמן ללכת וקשה להם להפסיק לעשות זאת.

כפי שאת מספרת הילד אוכל תוך כדי פעילות ולא נשאר רעב כי ילדים אוכלים מה שהם צריכים.
    יחד עם זאת כן הייתי ממליצה לנסות לסגל הרגלי אכילה מסודרים.
    ישיבה בכסא אוכל עם מגש, להניח לו את האוכל על המגש ולתת לו לאכול באופן עצמאי.
    ניתן לספר לו סיפור בזמן הארוחה ולמשוך יותר זמן ישיבה.

במידה ולא עוזר אין טעם להחזיק בכח. ילדים משתנים כל הזמן וזו תקופה שהוא מגלה את היכולת שלו ללכת בצורה עצמאית.

לגבי תוספת 2 בקבוקי תמ"ל נראה כי עשוי להפחית את המזון המוצק.
    הייתי ממליצה להעשיר את המזון המוצק בשקדיה, אבוקדו, טחינה ביתית, ירקות ופירות.
    דגנים מונבטים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עוד שאלה

אודליה
    10/07/2011

הוא גם שותה המון המון מים, ועושה הרבה פיפי. עשינו לו בדיקת דם ואין לו סוכר גבוה, אז זה לא רפואי.
    אנחנו פוחדים שהמים באים במקום אוכל ולא כ"כ יודעים איך לבדוק את זה - כמו שאמרתי, הוא לא אוכל הרבה ואין לו סבלנות לשבת ולאכול, אז מה שבא בבקבוק יותר קל ומהיר...
    מה דעתך?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עוד שאלה - תגובה

איילת בר
    10/07/2011

מצויין ששותה המון מים אין לך מה לדאוג, בפרט שבדקת שאין חשש לסוכר.
    יכול להיות שאוכל חטיפים מלוחים או עוגיות וממתקים ֹ מצמיא מאודֱ

לגבי האוכל אמרת שאוכל תוך כדי משחק. גם שאוכלים תוך כדי משחק עדיין נחשב מזון.
    ממליצה לך לתת לו כריכים עם שקדיה, טחינה גולמית וסילן או דבש, חמאה וריבה, אבוקדו.
    כל אלה מכילים מספקים גם שומנים מעט חלבון וויטמינים.

בגיל זה הבקבוק יכול להוות השלמה למזון.

מההתרשמות שלי נראה כי יש לך ילד פעיל וחיוני. תדאגי לתת לו כמה שיותר מזונות איכותיים. ותתמידי כל יום בניסיון לתת לו לשבת לאכול. עם הזמן ילמד.
    בינתיים ישלים את הארוחה בנישנושים תוך כדי משחק או בבקבוק.
    בהצלחה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אשמח לתשובה, תינוקת בעצירות
    ציפי
    03/07/2011

אני מניקה את בתי בת ה 4 חודשים (השבוע). עד לפני שבועיים הייתה לה יציאה פעמיים ביום, אחת קבועה ב 5:30 בבוקר ובמהלך היום משתנה, לפתע הפסיקה, הגברתי את כמות המיים שאני שותה והופסתי ירקות ולא השתנה כלום, בנוסף היא מתפתלת מכאבים בלילות, כבר נתתי לה נר אקמולי כי היא לא נרגעה, אני עושה הכל, מסג' בבטן , כפיפות רגליים, נתתי לה פעם אחת מיץ עגבנייה אבל אמרו לי שזה לא מומלץ למרות שזה שיחרר לה, קיבלתי תרופה הומאופטית שגם לא עוזרת אלה רק מרגיעה, מה לעשות?

הוספת תגובה

• אשמח לתשובה, תינוקת בעצירות - תגובה

ד''ר נטלי שוינקלשטיין
    06/07/2011

שלום ציפי,

בתור התחלה את יכולה לנסות להוסיף פרוביוטיקה גם לך וגם לביתך. אם זה לא יעזור אחרי שבוע של טיפול אני מאד ממליצה שתגשי לנטורופת/ית לאיבחון ויעוץ תזונתי אישי. כי אם את מניקה אני לא רואה סיבה שתיהיה בעיית עצירות כלומר: הבעיה חייבת להיות בתזונתך שמשפיעה על החלב. או שחסרים פרטים בשאלתך ולכן חשוב במקרה זה היעוץ הפרטני.

אשמח לעזור ולענות על כל שאלה נוספת

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מהי פרוביוטיקה

ציפי
    07/07/2011

סליחה על הבורות, מה זה אומר?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מהי פרוביוטיקה - תגובה

ד''ר נטלי שוינקלשטיין
    07/07/2011

פרוביוטיקה הם בעצם חיידקים חיוביים שנמצאים בכל מערכת העיכול של בני האדם, וכאשר יש מחסור בהם יכולות להיווצר בעיות בריאותיות שאחת מהן היא עצירות וגזים.

הדרך הכי טובה לקבל פרובטיקה היא באמצעות הנקה, ותינוק שניזון מתחליף חלב אינו מקבל פרוביוטיקה אלא אם כן יש תוספת בתחליף החלב שלו, ובמקרה שלך, גם תינוקות שיונקים יכולים שלא לקבל את הפרוביוטיקה אם חסר לאם אותם ולכן חשוב שגם את תקחי וגם ביתך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תינוק בן 4 חודשים
    א
    03/07/2011

שלום,
    בני בן 4 חודשים (גיל מתוקן- חודשיים ושבוע).
    ברצוני לשאול 2 שאלות:
    1) אוכל אופטימיל (בגלל בעיות עצירות), היום יש לו יציאה פעם ב- 3 ימים בערך. האם זה נורמלי?
    2) אני מקלחת אותו ומאכילה (120-150 CC) בסביבות השעה 18:00 ואז הוא נרדם וישן רצוף עד 5:00 בבוקר בערך (ואז אוכל כמעט 150CC). בהתחלה הייתי מעירה אותו לאכול ב-12, ואז אמרו לי שלא טוב להעיר כי השינה חשובה מאוד לגדילה.
    אבל מאז הוא לא עולה טוב במשקל.
    במהלך היום אוכל כל 4 שעות (לא יותר מ- 120CC).
    היום נשקלנו, והוא שקל 5100 (עלה רק 400 גרם ב- 3 שבועות).
    האם זה תקין שהוא לא אוכל 12 שעות? האם להעיר ולהאכיל אותו? מה אפשר לעשות?
    ***אגב, מדובר בתאומים. אחותו התאומה בד"כ מתעוררת ב 1-2 בלילה לאכול, והוא לא.
    תודה!

לקביעת תור
    סגירה
    תינוק בן 4 חודשים

הוספת תגובה

• תינוק בן 4 חודשים - תגובה

ד''ר נטלי שוינקלשטיין
    06/07/2011

שלום רוית,

לכל תינוק צרכים שונים ולכן ההבדל בינהם.
    אין סיבה להעיר את בנך, לדעתי המשקל שלו תקין וגם כמות האוכל שהוא אוכל.
    תינוקות משתנים כל הזמן וגדלים מאד מהר. אני בטוחה שעם הזמן את תראי שהוא ידרוש יותר לאכול מבלי שאת תעשי כל שינוי.

לגבי העצירות, זה לא תקין. יציאה צריכה להיות לפחות פעם ביום. על כן היני ממליצה להחליף לו סוג אוכל ולהוסיף לו פרוביוטיקה.

לכי לבית טבע ותבקשי שיתאימו לך פרוביוטיקה - שימי לב שללא לקטוז.

אשמח לענות על כל שאלה נוספת

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תינוקת ללא תחושת שובע
    תמי
    02/07/2011

שלום,
    התינוקת שלי בת 4 חודשים,
    שוקלת כרגע 6.740 קילו. היא אוכלת סימלאק (180 מ"ל) מוסמך עם קורנפלור בגלל ריפלוקס. היא אוכלת גם מנה אחת של מרק (למרות הדעות שלא מתחילים לפני גיל חצי שנה)
    אני שמה לב או שזה רק בתחושה שלי שלתינוקת שלי, אני לא יודעת אם להגדיר את זה כך, אין תחושת שובע. היא לעולם לא תעצור את הבקבוק לפני וגם לא את המרק היא תוכל עד מתי שאני אפסיק לה את האוכל. כלומר אני צריכה לנחש מתי היא שבעה.
    לפי דעתי זה לא תקין בכלל שהיא לא יודעת לעצור מתי שהיא שבעה. במידה ואני עוצרת לה את האוכל היא לא מתחילה לבכות (לעיתים אחרי בקבוק כן אבל אחרי מרק לא).
    אני לא יודעת אם זה קשור אבל יש לה גמישות יתר.

תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    תינוקת ללא תחושת שובע

הוספת תגובה

• אשמח לתגובה

תמי
    03/07/2011

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עדיין אל קיבלתי תגובה, מדלגים עליי

תמי
    03/07/2011

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תינוקת ללא תחושת שובע - תגובה

איילת בר
    04/07/2011

שלום תמי,
    תינוקת בגיל הזה אוכלת בין 5-6 מנות חלב ביום.
    כנראה שהיא רגילה לצרוך את ה- 180cc שלה ולכן לא מפסיקה באמצע.
    ממליצה לך לתת לה את הבקבוק מבלי לצפות שתפסיק לפני שמסתיים.

אם בכל זאת את רוצה לבחון את מד השובע שלה תוכלי להכין לב בקבוק עם 240Cc ולראות האם מסיימת אותו.סביר להניח שתסיים לאכול לפני שתסתיים המנה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תינוקת בת 4 חודשים לא עושה קקי
    ציפי
    02/07/2011

אני מניקה את בתי בת ה 4 חודשים (השבוע). עד לפני שבועיים הייתה לה יציאה פעמיים ביום, אחת קבועה ב 5:30 בבוקר ובמהלך היום משתנה, לפתע הפסיקה, הגברתי את כמות המיים שאני שותה והופסתי ירקות ולא השתנה כלום, בנוסף היא מתפתלת מכאבים בלילות, כבר נתתי לה נר אקמולי כי היא לא נרגעה, אני עושה הכל, מסג' בבטן , כפיפות רגליים, נתתי לה פעם אחת מיץ עגבנייה אבל אמרו לי שזה לא מומלץ למרות שזה שיחרר לה, קיבלתי תרופה הומאופטית שגם לא עוזרת אלה רק מרגיעה, מה לעשות?

הוספת תגובה

• עוד שאלה בבקשה

ציפי
    03/07/2011

בהמשך לשאלתי, השבוע היא בת 4 חודשים ובתקופה האחרונה יש לה גזים והיא לא עושה קקי, אמרו לי להתחיל השבוע מוצקים ולתת לה כמוצק ראשון גרבר שזיפים ואולי זה יעזור, מה את חושבת?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מנסיון שלי

לימור
    16/07/2011

היי, אומנם זאת הודעה כבר ישנה, אבל יש לי ניסיון דומה עם התינוקת שלי (היום כבר בת 9 חודשים) תקופה מאוד ארוכה (עד שהתחלנו מוצקים) היתה עושה קקי בפעם בשבוע בערך... נלחצתי נורא בהתחלה אבל כל רופא ששאלתי לא הבין מה אני נלחצת, אמרו שיש כאלה שעושים אחרי כל ארוחה ויש כאלה שעושים גם פעם ב10 ימים... אני מקווה שזה כבר הסתדר לה, ואם לא אז רק שתדעי שזה כנראה נורמלי (אלא אם כן רופא אמר לך אחרת... זה מנסיון שלי בלבד), לא נתתי לה שום תרופה לנושא, בסופו של דבר עשתה... אבל אצלי גם לא נראה שהיא סבלה. בכל מקרה, מקווה שהכל כבר הסתדר, רק חולקת איתך כי אותי זה מאוד הרגיע שאמרו לי שזה בסדר גם פעם ב10 ימים (במקרה של הנקה מלאה בכל מקרה)

לימור

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בן שנה ושמונה-מסרב לאכול
    דליה
    02/07/2011

בן שנה ושמונה. מבין הכל, משחק, בונה מגדלים, מצביע וכו... עדיין אינו מדבר בכלל.
    בנוסף, ואולי יש קשר לנושא הדיבור, לעובדה שאוהב לאכול רק מוצקים, בעיקר לחם, בשר וכו... מסרב לאכול ירקות, ופירות בכל צורה ( מסרב להחזיק ביד חתיכת תפוח, או כל דבר רטוב ), ובעיקר מתמיהה סלידתו מגלידות, קרטיבים ומעדנים חלביים למיניהם אותם תינוקות בדרך כלל מאוד אוהבים. מה דעתך, איך אפשר לשפר את ארוחותיו ולשכנעו לאכול ירקות ופירות והאם יכול להיות לכך קשר לעובדה שאינו מדבר עדיין.

לקביעת תור
    סגירה
    בן שנה ושמונה-מסרב לאכול

הוספת תגובה

• בן שנה ושמונה חודשים

דליה
    03/07/2011

אודה על קבלת תשובה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דילגו עלי

דליה
    03/07/2011

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בן שנה ושמונה-מסרב לאכול - תגובה

איילת בר
    03/07/2011

שלום דליה,
    תינוק שאוכל מוצקים דווקא מפתח את יכולת הדיבור,במקרה הזה לא רואה קשר בין מוצקים לקושי בדיבור. אם יש לך ספק תוכלי להתייעץ עם קלינאי תקשורת.

לגבי סלידתו מגלידות ומעדנים - סלידה חיובית בעיני בגלידות ומעדנים יש הרבה סוכר פשוט שלא מומלץ. במקום מעדן תוכלי להכין לו כריחים עם שקדיה וריבה. דבש עם חמאה. או דיסות קוואקר שיאכל לבד בכפית.

לגבי ירקות ופירות כדאי לנסות בכל מיני דרכים.
    ניתן לאפות בתנור ירקות ולתת כתוספת לבשר.תוכלי להכין קציצות בשר עםירקות מגוררים.מרקים,וכד'.

אם לא נעים לו להחזיק את הפירות ביד תוכלי להאכיל אותו או לתת לו חתיחות קטנטנות בצלחת עם כפית.

תוכלי לתת לו מיצי פירות טבעיים.

בהצלחה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תינוק בן שנה ושבועיים
    שירי.א
    01/07/2011

היי הילד שלי בן שנה שוקל בסביבות ה8 קילו, הוא עדיין קם ב4-5 לבקבוק ושותה בקבוק גם לפני שינה בסביבות 20:00-20:30 העניין הוא שגם במהלך היום בגן ב14:30 בערך אוכל בקבוק , איך מתחילים להיגמל מבקבוק כמה בקבוקים ביום ילד בן שנה צריך לשתות 3-4 זה בסדר?
    בגן אוכל פירות בבוקר/כריך ב12:00 מרק ואני ב17:00 מכינה לו ארוחת ערב .
    האם זה בסדר ומספיק?

לקביעת תור
    סגירה
    תינוק בן שנה ושבועיים

הוספת תגובה

• תינוק בן שנה ושבועיים - תגובה

ד''ר נטלי שוינקלשטיין
    02/07/2011

שלום שירי.א,

לכל תינוק צרכים שונים וכל אחד אוכל בכמויות שונות לכן אין כמות הנכונה לכולם.
    אני ממליצה לך לראות כיצד את יכולה לגוון יותר את התפריט שלו כך שהוא יאכל כל 3-4 שעות, אולי זה ישביע אותו יותר ולא יצטרך את כמות הבקבוקים הזו.

למשל: אם תכיני לו לפני השינה דייסה ביתית מדגנים מלאים כמו שיבולת שועל או אורז יש סיכוי שישתה פחות מהתחליף חלב.

אני ממליצה לך גם לתת לו בין הארוחות לשתות חלב צמחי כמו : שקדים, שיבולת שועל, סויה אורגנית, אורז מלא. זה גם יכול להשביע וגם לגוון את התזונה. אך שימי לב זה לא בא על חשבון ארוחה אלא כתוספת בין לבין.

אשמח לענות על כל שאלה נוספת

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דייסת דוחן וקינואה
    אמא
    01/07/2011

שלום רב,

ברצוני לדעת איך עושים דייסת דוחן (מבשלים בתוך החלב אורז? כמה זמן?).
    וכמו כן איך עושים דייסת קינואה.

תודה רבה.

לקביעת תור
    סגירה
    דייסת דוחן וקינואה

הוספת תגובה

• דייסת דוחן וקינואה - תגובה

ד''ר נטלי שוינקלשטיין
    02/07/2011

שלום אמא,

אני ממליצה לטחון בבלנדר את הדגן הרצוי (לא משנה אם זה דוחן או קינואה או דגן אחר) עד לאבקה. לחמם חלב צמחי כמו שקדים, סויה, אורז מלא או שיבולת שועל להוסיף את אבקת הדגן לערבב היטב על אש בינונית עד שנוצרת דייסה סמיכה אך נוזלית. בערך כוס חלב על 3 כפות דגן. אם את רואה שזה סמיך מידי תוסיפי חלב ואם זה דליל מידי תוסיפי אבקה.

אני ממליצה מאד לגוון בסוגי הדגנים, כל כמה ימים להחליף לאחר.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מאיזה גיל

מיכל
    03/07/2011

שלום
    מאיזה גיל מתאים לתת דייסות אלו שמדגנים שונים?

תודה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מאיזה גיל - תגובה

ד''ר נטלי שוינקלשטיין
    03/07/2011

ניתן לתת מגיל חצי שנה. כדאי שכל פעם הדייסה תיהיה מדגן אחד ולא מכמה מעורבבים. וכל כמה ימים להחליף את סוג הדגן עבור הגיוון.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תזונה של תינוק בן 15 חודשים
    יאנה
    01/07/2011

שלום רב! ילד שלי בן 15 חודשים נמצא במשפחתון פרטי. לפי לו"ז הארוכות הוא אוכל ארוחה בשרית ב11.30-12 בצהריים ואז שינה ובשלוש כריך. בדרך כלל ב16.00 כשאני לוקחת אותו מהגן הוא כבר מתחיל להיות רעב והכי מאוכר ב17.00 הוא אוכל אצלי ארוחת ערב טובה. בדרך כלל הוא הולך לישון ב19.30 ישר אחרי אמבטייה. הבעייה היא שהוא כבר כל כך עייף שלא מוכן לא לשתות בקבוק ולא לאכול הוא רוצה לישון. בזמן אחרון התחיל להתעורר ב5 בבוקר מרוב רעב. השאלה שלי איך יוצאים ממעגל הזה. האם כדאי לתת לו בסביבות 22.00 בקבוק תוך כדי שינה (אגב ניסינו את זה והוא מסיים בקבוק וממשיך לישון) האם זה טוב?
    תודה רבה מראש

הוספת תגובה

• תזונה של תינוק בן 15 חודשים - תגובה

איילת בר
    01/07/2011

שלום יאנה,
    ממליצה לתת לו משהו קל ב- 16:30 שחוזר מהגן כמו פרי או ירק עם מטבל כל שהו
    ולדחות את ארוחת הערב ל- 17:30 , 18:00.
    אם יאכל ארוחה בשעות האלה יקום לאכול ב- 06:00 בבוקר.וכך אין צורך לתת בקבוק ב- 22:00

בהצלחה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה