מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאלה על הנקה ושאיבהימית09/06/2011
בתי בת 10 ימים במשקל של 2350.
אני מניקה ואנחנו במעקב שבועי של רופא ילדים שאמר לנו שהיא עולה במשקל וזה בסדר..
אני מניקה ושואבת כדי לעודד ייצור החלב. אני מניקה כל פעם שהיא רוצה בדר"כ בין שעתיים וחצי לשלוש.
אני מרגשיה שלקראת ערב אין לי מספיק חלב, האם זה יכול להיות?
שאני שואבת בבוקר וזאת לאחר שהיא ינקה כמות החלב שיוצא לי הוא רק 10 מ"ל משד אחד...האם זה מספיק.?
האם בזמן היניקה יוצא לה יותר חלב מאשר השאיבה?
תודה על התשובות..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה על הנקה ושאיבה - תגובה
ד''ר נטלי שוינקלשטיין11/06/2011שלום ימית,
לדעתי את עושה טעות שאת גם מניקה וגם שואבת. הגוף נועד להנקה בלבד ולא לשאיבה, וכאשר את שואבת את מכריחה את הגוף למשהו שהוא לא מכיר כתוצאה מכך באמת יכול להיות שיוצא לך פחות חלב (בשאיבה).
כמות החלב נוצרת על פי דרישת התינוק, ככל שביתך תינק יותר הגוף ייצר יותר חלב. לאחר כמה שבועות של יניקה מסודרת ויומית, הגוף לומד את הכמות שביתך דורשת.
לגבי הכמות, לא בהכרח ששד ריק מחלב מעיד על חוסר בחלב. החלב נוצר בעת יניקת התינוק, אין לך ממה לדאוג בנושא זה.
לדעתי את מבלבלת את הגוף עם השאיבה.
המשיכי להניק בשלווה והפסיקי עם השאיבות.
אם את מעוניינת להגביר ייצור חלב תדאגי לאכול מסודר ובריא, מזון מלא טרי ואיכותי. כמה שפחות מעובד. בנוסף תדאגי לשתות הרבה מים, ולקבל ויטמינים ומינרלים כתוספת לתזונתך. אני ממליצה על "פרנטל" של חברת סולגאר.
אם את מרגישה שלמרות הכל יש מעט חלב, את יכולה להזמין פורמולות צמחים המיועדות להגברת חלב האם.
אשמח לענות על כל שאלה נוספת,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דייסת מטרנהחג09/06/2011
האם ניתן להכין דייסת מטרנה על בסיס מים או נוזל אחר שאינו חלב/תמ"ל ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דייסת מטרנה - תגובה
ד''ר נטלי שוינקלשטיין11/06/2011שלום לך,
אכן ניתן להכין דייסה על בסיס חלב צמחי כמו: חלב אורז מלא, חלב שיבולת שועל, חלב שקדים, חלב אגוזי לוז וכו'... וגם על בסיס מים אך כמובן שחלב צמחי יותר מזין.
אני ממליצה להכין דייסה מדגנים מלאים מהבית ולא איסטנט - יותר טעים ויותר בריא. ניתן להעשיר את הדייסה הביתית עם כף איסטנט אך הבסיס לדעתי עדיף טרי.
אשמח לענות על כל שאלה נוספת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תזונה נכונה לבן 8 חודשיםאמא09/06/2011
שלום רב, רציתי לשאול אם התזונה של בני (בן 8 חודשים) נכונה: בבוקר הנקה, בסביבות 10:00 פירות (אבוקדו, בננה, תפוח, אגס) עם חצי כפית שקדיה, הנקה, בצהריים בסביבות 14:00 מרק ירקות עם עוף/קציצות שוורמה הודו לעיתים תוספת של אורז מלא, הנקה, בסביבות 18:00 גמדים/דניאלה, בסביבות 21:00 דייסת שיבולת שועל של מטרנה (כמובן יחד עם מטרנה) והנקה לפני השינה שהיא בסביבות 23:00
כמו כן חשוב לציין כי בני קם לינוק בלילה פעם עד פעמיים.
לתשובתכם אודה, בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תזונה נכונה לבן 8 חודשים - תגובה
ד''ר נטלי שוינקלשטיין11/06/2011שלום אמא יקרה,
כמה דברים אני ממליצה לשנות בתזונת בנך.
1. אין צורך לתת כל כך הרבה סוגי פירות בבוקר. מספיק 2 (זה גם יותר קל לעיכול).
2. אני לא רואה סיבה בריאותית לתת מעדן גבינה, את יכולה במקום המעדן לתת עוד פירות בערב (את אלו שהיית נותנת בבוקר).
3. לא כדאי לתת כל יום את אותו סוג חלבון ולא כל יום חלבון מן החי. חלבון מן החי מספיק 2-3 בשבוע והשאר חלבון מן הצומח לבחירתך: גרגרי חומוס, שעועית, עדשים, אפונה, סויה, טחונים היטב במרק.
4. עדיף דייסה משיבולת שועל ביתית טחונה דק ולא איסטנט. מהאיסטנט ניתן להוסיף כף לתערובת הדייסה אך שהבסיס יהיה טרי.
5. אולי לא הבנתי טוב? רשמת מטרנה, האם התכוונת לדייסה שלהם או גם לתחליף החלב?. בכל מקרה אם את מניקה, חלב האם הוא המזון הטוב ביותר לתינוקך ואין סיבה ל"העשיר את התזונה גם בתחליף חלב.
אם תיהיינה לך עוד שאלות אשמח לענות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכמה שאלות בתגובה לתשובתך
אמא12/06/2011היי נטלי, תודה על תשובתך. כמה שאלות לי אליך:
1. מבחינת הפירות, אם לא ראיתי שום בעיה מבחינת העיכול - עדין את ממליצה לשנות או שאם לא שמתי לב לאיזו שהיא בעיה בנושא אז אוכל להמשיך כך?
2.מבחינת המעדן - הוא מאוד נהנה מהדניאלה בסביבות השעה 18:00 לא כל כך הבנתי מדוע את שוללת את זה? תוכלי לתת לי יותר הסבר בנושא ובנוסף צייני אם זה קריטי להפסיק?
3.לגבי הדייסה משיבולת שועל - על איזה בסיס להכין אותה? האם תחליף חלב של מטרנה או מים..? + האם ישנה דייסה נוספת שאת ממליצה לי שמתאימה לגיל זה (8 חודשים)?
4.הבהרה: אני עדין מניקה ללא כל קושי אך לצערי לא מצליחה לשאוב את החלב. לכן, כשאני מכינה דייסה אני מכינה אותה על בסיס של חלב מטרנה.
לתשובתך אודה, בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד שאלה לגבי הדייסה...
אמא12/06/2011היי, אשמח אם תפרטי כיצד מכינים את הדייסה הביתית.
לאחר שטוחנים את הדגן המלא, כיצד מכינים?
על איזה בסיס, מהו אופן ההכנה, מה ניתן להוסיף לתערובת וכו'
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד שאלה לגבי הדייסה... - תגובה
ד''ר נטלי שוינקלשטיין14/06/2011מחממים בערך כוס חלב צמחי כמו שקדים/שיבולת שועל/אורז מלא ומערבבים 2-3 כפות של האבקה לחלב עד שמתקבל מרקם סמיך אך לא סמיך מידי, ניתן להוסיף בהדרגה עוד אבקה אם זה דליל מידי. וזהו ניתן להוסיף כפית סילאן, בננה, או פרי אחר.
אשמח לענות על כל שאלה נוספת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכמה שאלות בתגובה לתשובתך - תגובה
ד''ר נטלי שוינקלשטיין14/06/20111. גם אם לא שמת לב לבעיה העיכול יכול להיות הרבה יותר טוב אם לא תשלבי 4 סוגי פירות. אבוקדו ובננה טובים יחד ואגס ותפוח גם, אך לשלב את ארבעתם יחד נראה לי כבד מידי.
2. מעדנים עשירים בסוכר, ולדעתי אם ניתן להרגיל לתזונה בריאה נטולת סוכר מעובד למה לא לעשות זאת? בנוסף איני ממליצה על מוצרי חלב באופן כללי, בגלל הרבה סיבות בין היתר בגלל החלבון שבחלב שעלול ליצור בעיות בריאותיות, לדעתי אם את מאד מעוניינת להמשיך עם מעדנים אני מעדיפה להמליץ לך על מעדני סויה בטעמי שוקולד, וניל או קרמל שמוכרים של חברת "אלפרו" אבל גם לא על בסיס קבוע.
3. לגבי הדייסה אני ממליצה להכין דייסה ביתית ולא איסטנט אם כי ניתן להוסיף לביתית כף מהאיסטנט.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בת שנה אלרגית למוצרי חלבילנה08/06/2011
שלום אליאן בת שנה מאז ומתמיד דיברי חלב גורמים לה לאלרגיה לדוגמה מה שעושה לה פריחה גבינה לבנה ,קוטג ,דייסת סולת(מבושלת ביתית) בלי חלב/אם חלב גם עושה פריחה דייסת אורז"(ביתית) כנ"ל, מה ניתן לעשות האם לנסות מוצרי סויה והאם יש לתינוקות? רק את הגמדים הגוף מקבל מעדנים שונים כמו שטוזים או דניאלה עושה פריחה.
ועוד שאלה הילדה אוכלת את ארוחת הצהרים אחרי שנת הצהריים בסביבות 14:30 כי היא קמה ב 8 אוכלת 240 מ"ל מטרנה עם דייסת סולת בסביבות 8:30
ב 11 אוכלת פירות תפוח ובננה/תפוח ואגס/אבוקדו עם ביצה
מ12 עד14:00/15:00 ישנה
ארוחת צהריים מרק ירקות (תפו"א,גזר,בטטה,קציצות עוף/בשר,קישוא ואורז/ספגטי)
בסביבות 17:00/18:00 גמדים
בסביבות 20:00 אוכלת 240מ"ל מטרנה עם דייסת סולת.
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחכה לתשובה
ילנה10/06/2011מחכה לתשובה תודה ויום טוב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבת שנה אלרגית למוצרי חלב - תגובה
ד''ר נטלי שוינקלשטיין11/06/2011שלום ילנה,
איני רואה טעם להמשיך לנסות לתת מוצרי חלב בייחוד כאשר ביתך מגיבה לא טוב אליהם. לטעמי אין שום סיבה מוצדקת לנתינת מוצרים אלו. הם מלאים בסוכר, ולא תורמים דבר לבריאות. יש מעדנים מסויה אך גם בהם יש תוספת סוכר וזה לא כדאי.
אני ממליצה: לתת בין הארוחות מזון טרי כמו פירות, וירקות.
לגבי חלבון לא לתת כל יום את אותו החלבון. מאד חשוב לגוון : ביצה 2-3 בשבוע. בשר או עוף 2-3 בשבוע. והשאר צמחוני קטניות: עדשים, אפונה, שעועית, חומוס, סויה.
אשמח לענות על כל שאלה נוספת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תזונת פעוטה בת שנה ושמונהטל07/06/2011
שלום,
בתי בת שנה ושמונה חודשים. מתפתחת יפה מאוד ואוכלת יפה. היא עדיין יונקת פעמיים ביום (בוקר וערב). התזונה שלה די מגוונת והיא לא ממש בררנית ואוהבת לאכול.
הבעיה היא שהיא לא מוכנה לגעת בטחינה, אבוקדו וגבינה לבנה. (אבל מעדן גבינה עם פרי היא מאוד אוהבת).
האם זה בסדר שהיא לא אוכלת את המזונות הללו?
דבר נוסף - היא אוכלת ביצה אחת כל יום, האם זה תקין או שכדאי להפחית?
מה בנוגע לגבינה צהובה? היא מאוד אוהבת, האם זה בריא?
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תזונת פעוטה בת שנה ושמונה - תגובה
ד''ר נטלי שוינקלשטיין08/06/2011שלום טל,
ילדים אוכלים מה שההורים אוכלים אך כמו שלנו לפעמיים יש חשקים למזונות מסויימים ולמזונות אחרים פחות כך יכול להיות לפעוטות. אם היא תראה שאת נהנת מאבוקדו וטחינה סביר להניח שבהמשך תרצה גם לאכול אך אין צורך להכריח.
לגבי מוצרי חלב אני לא בעד בכלל בייחוד חלב וגבינה צהובה, ולגבי ביצה רצוי כמה שפחות. אני יודעת שזה טעים וזמין אך חלבון בכמות גבוה בתפריט לא בריא, הייתי מורידה ל-3 פעמים בשבוע לא יותר. רצוי לתת חלבון ממקור צמחי מקטניות כמו אפונה, עדשים, חומוס, שעועית, ומשקדים (טחינת שקדים), דגנים מלאים כמו קינואה, דוחן, בורגול, כוסמת.
אך אם היא מגוונת בתזונה זה הכי חשוב ומעולה. אני לא חושבת שיש סיבה לדאוג.
אשמח לענות על כל שאלה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סרבן בקבוקמזל06/06/2011
שלום רב!
אני ממש נואשת
בני בן8.5 חודשים. עד לפני כחודש וחצי ינק בשילוב ארוחות של מרק ופירות.
לפני כחודש וחצי החלטתי לנסות סימילאק, בני סרב בתוקף לשתות, החלפתי למטרנה, החלפתי בקבוקים, הוספתי סוגים שונים של דייסות. ברצוני לציין כי פעמים בודדות הוא הסכים לשתות את החלב. בשבוע האחרון הוא מתנגד בתוקף לקבל את הבקבוק( גם בעלי ואימי ניסו לתת לו לאכול). לדעתי הוא פיתח אנטי לבקבוק.
אני מנסה להאכיל אותו בדרכים שונות , כמו למשל באמצעות כפיתו ופעמים רבות הוא מקיא את הכל.
כיום הוא רק רואה את הבקבוקו מייד מתחיל לצרוח.
הוא אוכל את הדייסה בסביבות השעה 21 בלילה ובבוקר לא מוכן לאכול(אפילו עד שעה 12 למחרת)
פירות ומרק הוא אוכל בערך 100 מ"ל.
מה עלי לעשות???? אינני רוצה לוותר בשלב זה על ההזנה בבקבוק. האם הוספת סוכר לבקבוק תעזור??
האם לנסות להפסיק לתקופה קצרה את הסימילאק??
אודה לתשובה מהירה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סרבן בקבוק - תגובה
ד''ר נטלי שוינקלשטיין08/06/2011שלום מזל,
בנך החכם לא רוצה להחליף את השד בבקבוק. אני לא מאמינה שצריך להכריח תינוק לעשות משהו שהוא לא רוצה אך אם את החלטת להפסיק להניק כנראה שהוא יצטרך להיתרגל או שאת תתחרטי ותחליטי להמשיך להניק? הכל באמת תלוי בך ובכמה את החלטתית בנוגע לשינוי, כי נראה מהודעתך שאת לא שלמה עם המעבר לתחליף חלב.
בכל מקרה, הוספת סוכר מיותרת, תחליף החלב מכיל סוכר.
אשמח לענות על כל שאלה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כמות ארוחה בבקבוק לתינוק 7 חודשיםרחלי06/06/2011
מודה- אני בבית ועדיין מניקה אותו חופשי. בעיקרון נותנת לו שתי ארוחות ביום- אחת פירות שניה מרק- והוא אוכל יפה אבל לא בהסטריה. נתתי לו היום בשעות הערב בקבוק 160CC ילב שאוב וראיתי שרצה עוד אז עשיתי לו בקבוק תמל 180CC והוא סיים גם אותו. חישוב מהיר - יותר מ 300CC! האם זו כמות נורמאלית? בגלל שאני בדרך כלל מניקה אני לא יודעת מה הכמות. אני איכשהו מרגישה שאני מרעיבה אותו....
אשמח לתשובתכם.
נ.ב התמ"ל הוא שלב 1 כי לא השתמשתי עד היום במה שהיה לי - האם יש לזה משמעות בכמות האכילה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כמות ארוחה בבקבוק לתינוק 7 חודשים - תגובה
ד''ר נטלי שוינקלשטיין08/06/2011שלום רחלי,
לא הצלחתי להבין ממה שכתבת האם את גם מניקה וגם שואבת ואם כן מדוע?!
ומה הכוונה שאת מניקה אותו חופשי?
מרגיש לי שחסרים נתונים בשאלתך. אנא נסי לסדר לי את השאלה מחדש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקצת הבהרות
רחלי08/06/2011כל עוד אני בבית- אני בדרך כלל מניקה אותו ולא נותנת לו חלב שאוב. אבל בגלל שהוא עומד להיכנס למסגרת, אני נותנת לו בקבוק במהלך היום- או חלב שאוב או תחליף או שניהם כמו שציינתי בשאלה שלי. אשמח לדעתך
רחלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכמות ארוחה בבקבוק לתינוק 7 חודשים - תגובה
ד''ר נטלי שוינקלשטיין10/06/2011לפי ידיעתי אין קשר לשלב התחליף חלב לרמת השובע שלו. לדעתי סביר להניח שהוא מרגיש את השינוי שאת לאט לאט מבצעת לו בתזונה. ולכן את רואה שהוא דורש יותר אוכל. מכיוון שאת מכניסה אותו למסגרת, עם הזמן זה יסתדר והוא יצטרך להיתרגל לכמויות מבקבוק.
אשמח לענות על כל שאלה נוספת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיות אכילה - 11 חודשיםמיכל06/06/2011
שלום,
ביתי בת 11 ח' נולדה במשקל 3200, אחוזון 50. עד גיל חצי שנה, עלתה יפה במשקל, החל מגיל מצי שנה חלה התדרדרות בכל הנוגע לאוכל.
אני מנסה לתת לה שלוש ארוחות מוצקים ביום - אך היא בד"כ טועמת כמה כפיות מכל ארוחה ומפסיקה( סוגרת את הפה ואין עם מי לדבר....) לאחר כל ניסיון ארוחה כזה היא מבקשת לינוק- אני דוחה את ההנקה עד לשעה שבה היא צריכה לישון ועד אז אני מנסה ומנסה להאכיל אותה.( אני מגוונת לה את האוכל ומציעה את כל מה אנחנו אוכלים, ממשנה את סביבת האכלה, אבל שום כלום...)
היא יונקת גם בלילה - פעמיים לפחות.
הבעיה היא שהיא אינה עולה במשקל ( מגיל חצי שנה ועד 10 חודשים היא העלתה 100 גר') היא גם לא גבהה והיקף הראש גם לא גדל- היא ירדה לאחוזון 20( בקושי). אין לי בעיה שתהיה רזה אך עם ההתפתחות הפיזית אני לא ממש רוצה שיהיו לה בעיות.
- אני מציינת שאני בהריון בחודש רביעי- האם יכיול להיות שהחלב שלי כבר פחות מזין אותה בגלל ההריון? ( כי אני הבנתי שיש נשים שמניקות כמעט מלא עד גיל שנה ועדיין ילדיהן ממשיכים לגדול תקין).
- אני אשמח לתגובתך - הצעתך בנושא הרגלי האכילה של ביתי.
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיות אכילה - 11 חודשים - תגובה
ד''ר נטלי שוינקלשטיין08/06/2011שלום מיכל,
לא רשמת כמה ביתך שוקלת כעת. ומה היא אוכלת בשלושת הארוחות שאת נותנת לה. אנא כיתבי לי את הנתונים ואתייחס לשאלתך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תזונת תאומים בני חצי שנהנגלה06/06/2011
שלום לכוווולם....
בניי בני חצי שנה אחד שוקל 6.200 והשני 8.600 קילו הם אוכלים כל 3 או 4 שעות כאשר הם אצל אמא שלי כל יום הם כבר מקבלים בבוקר סמילאק של 210 cc וצהריים מקבלים מרק של תערובת ירקות כשאשר חוזרים הביתה מנסה לתת להם דייסה או מרק הם אוכלים קצת ומתחילים לבכות כאילו רוצים אוכל מבקבוק את המרק שמה אותה בבקבוק אבל הזרם לא עוזר מתכוונת לפטמה החלפתי ולא עזר וחוזרת ונותנת סמילאק בשעה 9 אחרי אמבטיה נותנ מיץ ענבים וגורם להם לישון עד הבוקר האם מה שהסברתי טבעי ?!יש לי תחושה של אשמה לעצמי כי כל הזמן בעבודה וחוזרת הביתה גם לסידור הבית וכו" ...מה עליי לעשות תדריכי אותי איך אני יכולה לגרום להם לקבל אוכל טחון בבקשה..........תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תזונת תאומים בני חצי שנה - תגובה
ד''ר נטלי שוינקלשטיין08/06/2011שלום נגלה,
לא צריך לצפות מתינוקות בני חצי שנה לאכול ארוחת מוצקים שלמה. לוקח להם זמן להתרגל למעבר הזה, זה בסדר אם יאכלו רק כמה כפיות מכל מנה. כל חודש הכמות תגדל בהתאם למה שהם יראו שאתם אוכלים בבית, ולמה שתחשפי אותם ותציעי להם. ילדים אוכלים מה שנותנים להם כל עוד ההורים גם מיישמים.
מדוע הפרשי המשקלים הגדולים בין שני ילדייך? האם אחד אוכל יותר מהשני?
לא רשמת לי מסודר את התפריט של כל אחד מהם.
לא ברור כל כך מה הכוונה במיץ ענבים?
תעני על שאלות אלו ואוכל להתייחס לשאלתך יותר לעומק* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתאומים בני חצי שנה
נגלה05/07/2011קודם כל סליחה על האיחור ומאד מודה לך נטלי.
שניהם אוכלים באותו תיאבון כל 3 שעות או מקסימום 5 שעות הם מקבלים ארוחה. הבת נולדה במשקל של 2.500 קילו לעומת הבן נולד 2.750 ו(נולדו פגים) דרך אגב היא מחודש ראשון יש לה פליטות שלקחנו אותה עד אין סוף רופאים ובסוף היגענו לפרופיסור רענן שמיר שיצא איתו שהכל בסדר ואך המליץ על צילום לעומת שאין צורך לפני כן עשינו לה צילום של אולטראסונד בטן עליונה ויצא בסדר.היא במשקל אחרון לפני שבועיים בערך 6.900 רופא משפחה אמר שזה לא מצוין אלא גם לא רע.היא נראית מאד מאד עירנית חיונית כל הזמן ומתפתחת בצורה נפלאה אפילו בקעו לה 2 שניים לפני אחיה!!!אני מאד דואגת למשקל שלה ...אני רזה ואבא שלה גם רזה האם יש קשר לזה?!!!.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אכילה 12 שבועותוירה06/06/2011
שלום!
התינוק שלנו מחר יהיה בן 12 שבועות. כרגע הוא אוכל 120 סיסי של סימילק. על ההריזה כתוב שמגיל 3חודשים צריך לתת לו 180 סיסי. שעלה האם לעשות את זה בהדרגה? הוא אוכל בסדר בן 6 ל7 ארוחות ביוממה. ממתי צריך להוסיף לו ואיך עושים את זה נכון.
תודה מראש על התשובה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אכילה 12 שבועות - תגובה
ד''ר נטלי שוינקלשטיין08/06/2011שלום לך וירה,
אני בעד להקשיב לצורכי התינוק ולא למה שרשום על אריזת היצרן של תחליף החלב.
כל תינוק הוא שונה ולא כולם צריכים מנה של 180. זה מאד משתנה בין תינוק לתינוק. סביר להניח שעם הזמן בנך ידרוש לבד שתגדילו את הכמות. עד אז אין צורך בהגדלת הכמות בהדרגה.
אשמח לענות על כל שאלה נוספת,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפסקת הנקהמאי05/06/2011
בן שנה וחודש. אוכל טוב. יונק 2-3 בלילה פעם 1לפני השינה ולעיתים פעם 1 אחרי השנצ
בימים אלו אני גומלת אותו מהלילה ובהמשך אני רוצה להפסיק בכלל.
האם יש צורך ממשי בסימלאק וכאלה? ( הוא אף פעם לא ניסה)
מה חשוב להוסיף?
כל סוגי החלב הצמחיים (אורז, סויה, שיבולת שועל) עדיף מחלב רגיל?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפסקת הנקה - תגובה
ד''ר נטלי שוינקלשטיין07/06/2011שלום מאי,
אני לא בעד תחליפי חלב. אני חושבת שכדאי למשוך את ההנקה כמה שאת מסוגלת. אך אם זה מכביד עליך מאד, פשוט תגדילי את כמות המזון המוצק בתזונתו. תקפידי שהמזון יהיה קרוב לצורתו הטבעית - כמה שפחות מעובד, ותציעי מגוון של מזונות.
את יכולה להעשיר את התזונה שלו בחלבים צמחים אך לא יותר ממנה אחת ביום כי החלב הצמחי אומנם בריא אך אינו מכיל את כל הויטמינים והמינרלים ואינו יכול להוות תחליף להנקה. ולכן אם את בוחרת לתת חלב צמחי חשוב שיהיה מגוון מזונות בתפריט.
אשמח לענות על כל שאלה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תחליף לתחליפי החלבנועה05/06/2011
שלום,
ביתי בת שנה ושבועיים עדיין יונקת בנוסף למזון מוצק.
ברצוני להתחיל להוריד את ההנקה/ השלמה מחלב שאוב
למיטב ידיעתי מכיוון שהיא כבר עברה את גיל שנה אין הכרח שהתחליף להנקה יהיה מטרנה או סימילאק, אך בכל זאת הייתי רוצה למצוא לה משהו שהיא יכולה "להשלים" איתו את הארוחה במידת הצורך ושהיא יכולה לקבל אותו מבקבוק (דבר שיענה על שני צרכים: מציצה ועצמאות.)
שאלתי היא מה אפשר לתת במקום?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תחליף לתחליפי החלב - תגובה
ד''ר נטלי שוינקלשטיין07/06/2011שלום נועה,
גם אני לא בעד תחליפי חלב - אם את רוצה להפחית את כמות ההנקות ביום את יכולה להחליף במזון מוצק + חלב צמחי כמו אורז מלא, שיבולת שועל, או שקדים. אך חשוב שהחלב הצמחי לא יהיה תחליף לחלב אם אלא רק כתוספת למזון מוצק.
אני לא חושבת שבגיל הזה צריך ללמד אותם עצמאות, זה מוקדם מידי. ההנקה לדעתי היא הדבר הטוב ביותר עבור תינוקות, גם בגיל שנה. אך איני שופטת אותך ומכבדת את החלטתך.
אשמח לענות על כל שאלה נוספת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טעימות בגיל חצי שנה כרונולוגידנה05/06/2011
שלום התאומות שלי בנות חצי שנה כרונולוגי, 4 וחצי חודשים מתוקן. האחת סןבלת מרגישות ללקטוז והשניה מריפלוקס.
לאחרונה התחלנו טעימות של פירות וירקות. שמתי לב שבכל פעם שהן אוכלות בננה, הן סובלות יותר מגזים, אולי קצת כאבי בטן כי הן לא נינוחות במשך היום ובלילה לא ישנות טוב ומתעוררות הרבה.
האם יכול להיות שלבננה יש כזו השפעה עליהן?
הוספתי לבננה תפוז, אמנם באותו יום היציאות השתחררו בקלות יחסית לפעמים אחרות שאכלו בננה, אבל עדיין התעוררו המון בלילה יחסית ללילות אחרים, לעיתים אפילו בבכי.
1) האם להפסיק לגמרי את הבננה? מדוע היא כבדה להן כל כך? מציינת שהן מאוד אוהבות לאכול אותה.
2) האם מותר לרסק מראש שני סוגי פרי או ירק ביחד ולהקפיאם כבר מעורבבים? לדוגמא בטטה וגזר או תפוח ואגס. או שעלי להקפיא בניפרד ולערבב אחרי הפשרה?
3) מאיזה פירות וירקות כדאי להמנע במקרה של בטן רגישה? (רגישות ללקטוז, נטייה לגזים וכאבי בטן...)
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טעימות בגיל חצי שנה כרונולוגי - תגובה
ד''ר נטלי שוינקלשטיין07/06/2011שלום מורן,
לא רשמת לי איזה תחליף חלב הן מקבלות?
תעני לי על זה ואתייחס לשאלותייך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובות
דנה11/06/2011היי נטלי
תודה על התיחסותך.
זו שסובלת מריפלוקס, אוכלת מטרנה אקסטרה קאר מוסמך בדייסת דגנים (אם ישנה אפשרות בריאה יותר להסמיך או לגוון אשמח לשמוע. קורנפלור עושה לה כאבי בטן)
מקבלת גם לוסק, אך עדיין ממשיכה לפלוט ללא הפסקה- אני מפקפקת שזה ריפלוקס, נמצאים במעקב רופא ילדים וגסטרולוג
התאומה שסובלת מרגישות ללקטוז אוכלת סימילאק איזומיל.
שתיהן אוכלות בין 120-150 סיסי בארוחה. בערך 5 ארוחות ביום
אשמח לקבל את התיחסותך לגבי הפירות
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובות - תגובה
ד''ר נטלי שוינקלשטיין11/06/2011שלום מורן,
יכול להיות שפשוט מערכת העיכול שלהן עדיין לא בשלה לעיכול מזון מוצק ולכן הן מרגישות כאבים וגזים. אני מציעה שתחכי מעט ועוד שבועיים שלוש תציעי שוב מזון מוצק.
אני ממליצה בחום להוסיף לתזונתן פרוביוטיקה על בסיס יומי זה יכול לעזור מאד לעיכול טוב יותר ולבניית מערכת החיסון. רק שימי לב שהפרוביוטיקה לא מכילה חלב ולקטוז.
לגבי הפירות, כשאת נותנת עדיף שלא תערבבי כמה סוגי פירות יחד אלא סוג אחד בלבד. לגבי ההקפאה: איני ממליצה להקפיא הכי טוב להכין טרי, זה אולי יותר עבודה אבל מבחינה בריאותית יותר מזין ויותר קל לעיכול.
דבר חשוב נוסף הוא שכאשר מתחילים מזון מוצק חובה לתת תוספת מים. גם תה שומר בין הארוחות (כולל תחליפי החלב) יכול לעזור רבות לעיכול טוב יותר ולהרגעת הגזים.
אין סוגי פירות שכדאי להימנע מהם כי סביר להניח שלא הפירות הם הבעיה פה, אך אם תבצעי את ההמלצות שכתבתי לך זה יכול להקל.
לגבי הריפלוקס גישתי היא לא לתת את תרופות כימיות, אני רואה בהן רק פוטנציאל להחמרה ונזק לקיבה. כי מה שעושה הכדור שאת נותנת פשוט מוריד את חומציות הקיבה. וחומציות בקיבה חשובה מאד לעיכול - מה שמוביל אותך לתשובה לשאלתך ללמה יש קשיי עיכול.
אני מאד ממליצה שתשקלי שנית מול הרופא או מול נטורופתית המשך שימוש בתרופה.
לדעתי זה יכול להיות רגישות לאוכל שהיא מקבלת ולכן כשלב ראשון לא יזיק לנסות פורמולה צמחית ולחכות איתה לפחות שלושה שבועות כדי לראות האם יש השפעה מיטיבה.
לגבי הסמכת המזון עדיף להסמיך עם דייסה ביתית כלומר: לעשות דייסה משיבולת שועל טחונה דק ואז לערבב עם תחליף החלב 1-2 כפות מהדייסה. אך גם על זה אני ממליצה לא לעשות כל יום, ולגוון בסוגי הדגנים של הדייסה כי לא כדאי לחזור על אותו סוג מזון כל יום.
אם תיהיינה לך עוד שאלות אשמח לענות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תזונה לגיל 9 חודשיםמיכל05/06/2011
שלום,
בתי בת 9 חודשים אני מניקה אותה והיא גם אוכלת מוצקים. 6:30 בבוקר אני מניקה אותה , בסביבות 9:30 היא אוכלת מנת פירות לא ארוחה מלאה שמשלימים לה עם בקבוק סימילק לאחרונה היא אפילו מסרבת לאכול את מנת הפירות ובמקום לוקחת בקבוק סימילאק. בשעות הצוהרים 12:30 אוכלת מנת ירקות ומשעה 16:00 אני מניקה אותה. בערב לפני השינה אני מנסה לתת לה דייסת דגנים עם כף ממרח שקדיה לרוב היא לא מסיימת את המנה ואני משלימה לה עם הנקה.
מאד שהתחלנו לתת לה בקבוק סימילק ומוצקים הצואה שלה מאוד יבשה וגושית קשה לה עם היציאות (כל יציאה מלווה בצרחות) ובנוסף גורם לגזים וכאבי בטן (מתעוררת בגלל זה הרבה פעמים במשך הלילה).
מספר שאלות:
1. האם להחליף את הסימילק עם תזונה אחרת ?
2. הבנתי שצריך לתת הרבה נוזלים , אנחנו משתדלים לתת לה מים כמה שאפשר היא לא תמיד מסכימה לשתות בנוסף אני מנסה לתת לה פירות בין הארוחות (אפילו כפית 1 או 2 אבל היא מסרבת)
3. האם כדאי להתחיל לתת יוגורט ?
מה את ממליצה ?
כעיקרון אני לא דוחפת לה אוכל כשהיא מסרבת ואני לא לחוצה מהתזונה אבל חשוב לי שהיא תהיה נינוחה ולא תיסבול מהגזים וקשיים בלהוציא את הצואה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תזונה לגיל 9 חודשים - תגובה
ד''ר נטלי שוינקלשטיין07/06/2011שלום מירב,
לדעתי כל עוד את מניקה אין סיבה לתת גם תחליף חלב, במיוחד לאור העובדה שאת רואה שזה לא עושה לה טוב. אז כן, היני ממליצה להוריד את תחליף החלב, ובמקומו לאפשר יותר הנקה + סוגי מזון מוצק אחר. ניתן גם לשלב קצת חלב צמחי בין הארוחות גם כמקור למים וגם לכמה ויטמינים ומינרלים. חלב צמחי: שיבולת שועל, שקדים, אורז מלא. אבל יש לשים לב שהחלב הצמחי לא יהיה במקום הנקה, אלא כתוספת למזון מוצק.
בנוסף, הישתדלי לגוון לה את התזונה ככל שאת יכולה עם סוגי מזונות שונים, כדי לחשוף אותה לטעמים ומרקמים שונים. חשוב לתת אבוקדו, וקטניות: גרגרי חומוס רכים, שעועית לבנה רכה, אם את רואה שהם גדולים עבורה אז תחתכי או תטחני אותם. עדשים, אפונה. טחינה משומשום מלא גם אופציה לגוון בדייסה בערב.
ועוד המלצה: שהדייסה בערב תיהיה דייסה ביתית ולא איסטנט. ניתן לטחון בבית שיבולת שועל לאבקה ולהכין ממנה דייסה, וניתן להוסיף לה 2 כפות מהאיסטנט אך גם לא חובה - לבחירתך.
אשמח לענות על כל שאלה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה, שאלות נוספות
מיכל12/06/2011תודה על המענה המיקצועי יש לי שאלות נוספות בהמשך לתשובה שלך
לגבי חלב שיבולת שועל , איך נותנים אותו ? האם דורש חימום או עיבוד אחר לפני ההגשה , או שנותתנים אותו בצורה שהוא נקנה ?
טחינה, יש הטוענים שכדאי לחכות עם זה עד גיל שנה מכיוון שזה גורם לחומציות , מה דעתך ?
מוצרי חלב כמו דנונה , האם אפשר לתת בשלב זה או לחכות לגיל שנה?
לגבי כל התשובות יש לקחת בחשבון שלבת שלי יש קשיים ביציאות (הצואה ברוב המקרים יבשה)וסובלת מגזים כתוצאה מכך
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה, שאלות נוספות - תגובה
ד''ר נטלי שוינקלשטיין14/06/2011שלום מירב,
חלב שיבולת שועל ניתן לתת ישירות מהקופסא ללא חימום.
טחינה משומשום מלא לדעתי ניתן לתת אבל לא על בסיס יומי. שומשום לא גורם לחומציות אלא בעיקר מזונות מן החי.
לגבי מוצרי חלב, אני ממליצה שלא לצרוך בכלל, ואם אפשר אז מעט במיוחד במצב של עצירות. לגבי מעדנים, ללא סוכר עדיף.
אני מאד ממליצה לתת לביתך לשתות יותר מים זה יכול להקל מאד ביציאות או כפי שהסברתי בהודעה הקודמת להוריד את התחליף חלב מהתפריט ולהמשיך עם הנקה באם ניתן, וגם פרוביוטיקה ללא לקטוז יכולה לעזור מאד.
אשמח לענות על כל שאלה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיות אכילה אצל תינוקת בת 9 חודשיםצביה04/06/2011
שלום,
הבת שלי בת ה 9 חודשים סרבנית אכילה. נולדה במשקל 3.595 פעם אחרונה נשקלה לפני חודש 6.400 בגובה 68 ס"מ ילדה מאוד רזה וגבוהה.
ינקה הנקה מלאה עד גיל 5 חודשים, בגיל 5 חודשים התחלנו טעימות שהלכו יחסית בסדר, עם הזמן זה החמיר. היום אוכלת הנקה בלילה ובבוקר, מנת פירות, בקבוק סימילאק, מנת מרק עם קציצת הודו אדום ובקבוק סימילאק לפני השינה.
בכל הארוחות אני מעשירה את הקלוריות עם טחינה גולמית, אבוקדו, שמן זית/קנולה, בסקוויטים וכו.. סימילאק אוכלת כ 150 מ"ל לא מוכנה ליותר מזה.
הבעיה הגדולה שהיא ממש מסרבת לאוכל, לא מוכנה לפתוח את הפה ודוחפת ממש את הכפית, עד עכשיו בגלל הרזון ואני יודעת שזה לא מומלץ אז האכלתי אותה עם הסחת דעת והיא היתה אוכלת את כל הפירות/מרק. אבל הזמן האחרון המצב ממש חמור, היא אוכלת ומכל סוג מזון מתחילה להשתנק וכתוצאה מכך להקיא ולאחר מכן פשוט לצרוח היסטרי ומסרבת לחלוטין, לא משנה באיזה מרק האוכל. ניסיתי לתת לה גם אוכל של "גדולים" אך אותה התוצאה בדיוק, או חוסר רצון וזריקה של המזון או חנק והקאה. מה עושים? אני ממש לא מסוגלת לחשוב על כלום חוץ מבעיית האכילה שלה והמשקל הנמוך. רופא הילדים לא מתרגש מזה בכלל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיות אכילה אצל תינוקת בת 9 חודשים - תגובה
ד''ר נטלי שוינקלשטיין04/06/2011שלום צביה,
את רשמת ארוחת בוקר צהריים וערב, אך למרות זאת רושמת שיש בעייה שהיא לא אוכלת. אנא הסבירי את הכמויות שביתך אוכלת בכל ארוחה בצורה יותר מפורטת כדי שאוכל להתייחס.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום נטלי
צביה04/06/2011רשמתי ארוחת צהריים וערב כיוון שלפני כשבועיים היתה אוכלת כמות יפה של ארוחות אבל רק תוך כדי הסחת דעת, היום הסחות דעת כבר ממש לא עובדות והסירוב שלה נהייה קיצוני כפי שרשמתי, עד כדי השתנקות מהכפית הראשונה ואז הקאה.
כמויות שהיתה אוכלת:
פירות- בננה, תפוח, אגס עם בסקויט מטרנה וכפית טחינה גולמית
סימילאק- 150 מ"ל
מרק- כ200 גרם שבתוכן מגוון ירקות, קטניה, וקציצת הודו אדום בתוספת שמן זית/קנולה.
בערב לפני השינה סימילאק כ 100 מ"ל
ובלילה הנקה, האמת כבר לא סופרת אבל כפעמיים-שלוש
וגם בבוקר כאשר מתעוררת הנקה.
היום היא אוכלת אולי תפוח בבוקר וגם עם הסחת דעת, הסימילאק נשאר אותה כמות והצריים מקסימות 3 כפיות ולא מוכנה להשלים עם בקבוק כיוון שבד"כ מקיאה ואז לא מוכנה לאכול כלום* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום נטלי - תגובה
ד''ר נטלי שוינקלשטיין05/06/2011תנסי לתת חצי פרי בבוקר ולראות האם זה משפיע על הכמות בצהריים. אולי היא פשוט שבעה. תינוקות גדלים מהר ומשתנים כל הזמן. אני מאמינה שזו תקופה שתחלוף. אין סיבה לתת בכח או להילחץ רק לנסות להציע כל הזמן מגוון אפשרויות וכל שלוש שעות כל פעם משהו אחר קטן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההחלפת מזון לתינוקת
מאמא_מאיה05/06/2011היי,
רציתי רק לשתף ולספר שגם אני והקטנה שלי סבלנו מהבעיה, ושום דבר לא עזר.
אני הכי מבינה לליבך כי גם אני נכנסתי ללחץ
בעלי הציע בזמנו ואני בהתחלה התעצבנתי שהוא לא מבין, שנחליף את הסימילאק לתחליף חלב אחר, בהתחלה לא האמנתי ברעיון, אבל החלטתי למעו הסר ספק להקשיב גם לו, ומה אתם יודעים, ניסינו אופטימיל, וזה פשוט עבד, מאז היא אוכלת יותר, והרבה יותר נוחה בשעות שלה.
אני ממליצה לנסות לשנות את האוכל, אולי זה נכון שמשנים מזון משנים מזל ?:)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאבל הבעיה היא לא בסימילאק
צביה05/06/2011מה שמדאיג אותי אילו ארוחות המוצקים. כי סימילאק אני יכולה להחליף בחלב האם שלי וזו לא הבעיה. הוספתי סימילאק לתפריט כי ישנה בעיית משקל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנכון
ד''ר נטלי שוינקלשטיין06/06/2011אני גם לא חושבת שבמקרה של בעיית משקל צריך להוסיף תחליף חלב. כל ילד מתפתח בקצב שלו. חלב אם אמור לספק את הכל לתינוק. לדעתי הנושא שווה בדיקה נוספת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם ישרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)