מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- סרבן אוכלאירית15/07/2011
הבן שלי אוטוטו בן שנתיים, אוכל ממש מעט.
ראשית הוא אלרגי לביצה ושום כך שהרבה הרבה דברים אנני יכולה לתת לו. שנית הוא מסרב בתוקף לגעת/לראות/שלא נדבר על לאכול ...ירקות, פירות בשר...יוצא שהילד אוכל בעיקר פחממות (פסטה/אורז/דובונים/לחם/במבה) וקצת מעדנים.
מיותר לציין שעברתי בין כל השיטות וניסיתי באמת את הכל.
המשקל שלו תקין וגם הבדיקות דם...והוא חיוני והכל וברור ברור "הוא בסוף יאכל הכ-ל"...העניין הוא שהוא עדיין אוכל בקבוק (180)סימילאק בבוקר-צהריים-וערב...
מה דעתכן בנות? אשמח לעצות טיפות...
שבת מקסימה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סרבן אוכל - תגובה
איילת בר15/07/2011שלום עירית,
ממליצה להוריד מהתפריט היומי את כל החטיפים והמעדנים.
תעשי תקופת נסיון בה את לא מציעה לו את המוצרים האלו (אם יצא לו לאכול מחוץ לבית - לא נורא). החטיפים מכילים כמויות גבוהות של שומנים ומלחים לא בריא לתת אותם על בסיס יומי.
בנוסף תדאגי להפחית את כמויות הסימילק ששותה במהלך היום כדי לפנות מקום למזון מוצק.
אמרת שאוהב פסטה ולחם:
מוצרים אלה תתני לו בתוספת רטבים וממרחים בעלי ערך תזונתי גבוה:
- טחינה, שקדיה(ממרח שקדים טהור), סילן, חומוס (רצוי בייתי), ממרח פסטו, ממרח זיתים וכד'.
תוכלי לקלות בתנור רצועות של לחם מלא עם שמן זית לנשנש.
רצועות בטטה בתנור - כחטיף .
ביגלה - עדיף על כל החטיפים המלוחים. תוכלי להציע לו לטבול אותם בחומוס או טחינה או כל מטבל אחר.
תכיני רוטב עשיר לפסטה ותטחני אותו למרקם אחיד.
ילדך רגיל לאכול חטיפים וסימילק וכך אין לו צורך במזונות אחרים. ברגע שתורידי או תפחיתי את המזונות הלא מומלצים יפנה מקום לאחרים.
עשי זאת בלי רגשות אשם ותהיה בטוחה בעצמך,
בהצלחה.
ושבת שלום.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תזונה לבן 7.5 חודשיםאושרת14/07/2011
שלום בהמשך לשאלתי ולבקשתך אפרט את סדר הארוחות של בני:
7 בבוקר חלב 180 מי"ל ( לעיתים לוקח להאכילו מעל שעה ובהפסקות)
10 בבוקר פרות - תפוח , בננה , אגס , טחינה , ענבים , ביסקיוויט , בין שלושת רבעי כוס לכוס
תוספת חלב 120 מי"ל
14 - ירקות עס בשר ארו עוף בין שלושת רבעי כוס לכוס
17 - מיץ מתפוז שלם
לרוב תוספת חלב 60 מי"ל
18 - 180 מי" חלב
22 - 180 מי" חלב
ישנם ימים שכמות החלב שאני מצליחה לתת לו נמוכה יותר , אציין גם שניסיתי לתת דברים נוספים כגון ביצה עם אבוקדו , עגבניה והילד סירב ואף הקיא
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תזונה לבן 7.5 חודשים - תגובה
ד''ר נטלי שוינקלשטיין18/07/2011הדבר הכי חשוב שאני יכולה להמליץ לך הוא לגוון במזון של בנך.
כל יום מיץ תפוזים, וכל יום בשר לא כל כך בריא.
אני ממליצה לגוון את המרקים עם קטניות, לתת דייסות ביתיות, לא לערבב כל כך הרבה סוגי פירות אלא לתת כל פעם 1-3 סוגים, ולהעדיף לא לתת בסקוויטים מקמח לבן.
ודבר נוסף, שווה לנסות לחלק את הארוחות של החלב לפעמיים מאשר לתת 180 במשך שעה. זה גם יקל על העיכול ועל בנך.
אשמח לענות על כל שאלה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בבקשה ענו בדחיפות תודהמיכל14/07/2011
שלום
בתי בת השנה ו1/2 עם אותו גודל פטמות בקבוק
היא ינקה עד גיל שנה
האם תקין
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בבקשה ענו בדחיפות תודה - תגובה
ד''ר נטלי שוינקלשטיין15/07/2011שלום מיכל,
לא הבנתי את שאלתך? בבקשה הסבירי עצמך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בן 6.5 חודשים לא אוהב פירות...אפרת14/07/2011
שלום רב,
אני אמא מניקה שאוטוטו חוזרת לעבודה,
לא רוצה לוותר על הנקת בוקר ולילה אבל רוצה למלא את היום במאכלים מוצקים
התינוק שלי בררן במיוחד,
לא אוהב פירות (מסכים רק כמה ביסים וזהו) ומחכה תמיד למרקם החמים והטעים של המרק הטחון- עם העוף והירקות , ממנו אוכל עד הביס האחרון
ניסיתי להוסיף לפירות פתי בר, אבוקדו טחינה וכו', אבל אפילו שטועם זה לא מחליף ארוחה... ואז אני צריכה להניק אותו
בנוסף הוא גם לא אוהב תחליפי חלב מבקבוק
ניסיתי להוסיף דייסה לבקבוק והוא כן הסכים ללגום כמה שלוקים (כי אוהב מרקם סמיך) בכפית דווקא לא רצה לטעום את זה.
אני אשמח על סמך הנתונים הללו לקבל הצעה לתפריט בשבילו, בגלל שאוטוטו אני לא איתו לפחות עד 16:00 (הוא ער מ8:00 בבוקר)
האם זה בסדר בגלל שכל כך אוהב את המרק הטחון (אוהב אוכל חם וסמיך) לתת לו רק את זה כל היום?
אני מפחדת שיחסרו לו ויטמינים שנמצאים בפירות......
תודה מראש
אפרת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בן 6.5 חודשים לא אוהב פירות... - תגובה
ד''ר נטלי שוינקלשטיין18/07/2011שלום אפרת,
2 הנקות ביום לא יספיקו בשלב זה. לדעתי זה מוקדם מידי בכדי למלא את התפריט היומי של בנך במזון מוצק. עדיין רב התזונה שלו צריכה להיות הנקה.
אני יכולה להציע לך לשאוב. ואם זה לא יתאפשר לך אז לתת תחליפי חלב עד שיתרגל.
ואז ניתן לשלב גם מרק ירקות, עם קטניות, פירות ודייסות.
אשמח לענות על כל שאלה נוספת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בן 7 חודשים מסרב למוצקיםתמי14/07/2011
שלום,
התינוק שלי בן 7 חודשים, ניזון מחלב שאוב וסימילאק. מגיל 4.5 ח' אני מנסה להרגיל אותו למזון מוצק (כמובן טחון היטב או במציצה). לא הולך בשום אופן!הוא מסרב לכפית בכל תוקף ונועל את הפה. אם הוא אוכל אז די מהר עושה סצנות של הקאה. ניסינו מרק בבקבוק - הצליח פעם אחת וזהו. יש לציין שחוץ מדייסות, שניכר שהוא שונא, לא נראה שהטעם השונה מפריע לו - הוא מוכן לטעום (עם האצבע שלי) ממה שאנחנו אוכלים, ובתנאי שאנחנו אוכלים מהמאכל הספציפי. ניסינו להפסיק לכמה ימים ולחזור לנסות שוב אבל זה לא עוזר. מה עושים??...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אשמח לקבל תשובה...
תמי17/07/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבן 7 חודשים מסרב למוצקים - תגובה
איילת בר18/07/2011תמי שלום,
מכוון שאת מנסה כבר מגיל 4.5 חודשים ואת מצפה כבר שזה יקרה. תנסי לתת למשהו אחר להאכיל אותו את המזון המוצק. את תתני לו מוצקים כאשר אתם אוכלים ארוחת ערב יחד או כל ארוחה אחרת כנשנוש איתכם.
לגבי רפלקס ההקאה, האם את מרגישה שרוצה לאכול אך לא מסוגל או שפשוט לא מעוניין?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כמה שאלות-בת 10 חודשיםקרן14/07/2011
שלום רב,
1. מתי אפשר לתת אוכל מתובל (מלח ופלפל)? עד עתה נמנעתי מלתבל את האוכל שלה. האם בגיל 10 חודשים ניתן?
2. האם רסק עגבניות/רוטב עגבניות ניתן לתת לה?
3. התחלתי לתת לה חתיכות קטנות של לחם כהה אחיד עם אבוקדו/טחינה. אוכלת ממש מעט, אבל די נהנת מזה.
*איך ניתן לגוון לה-האם ניתן לתת לחם שיפון/מלא במקום.?
*מה לגבי ירקות כגון מלפפון-איך להגיש- איזה עוד ירקות ניתן להגיש לה חתוך קטן?
4. האם נכונה השמועה שעד גיל שנה אני צריכה לתת לה לטעום מהמון דברים, כיוון שלאחר גיל זה נעשים בררנים אם לא טעמו??
5. מה לגבי ביצה? האם ניתן להכין לה מקושקשת ולהגיש בחתיכות קטנות או רק קשה- וגם, איך להגיש לה את ביצה הקשה (חתוך/מעוך)?
קיבלתי את עצתך לדחות את מוצרי החלב עד גיל שנה, אך אני מוצאת שאין לי מגוון להציע לה...
אשמח לעוד הצעות לגיוון הארוחות.
תודה רבה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הקפצה
קרן16/07/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תזונה לבן 7.5 חודשיםאושרת13/07/2011
שלום
בני בו השבעה חוודשים אוכל 4 ארוחות של סימילאק 180 מי"ל , כוס פרות וכוס ירקות עם בשר או הודו , שאלתי היה האם זה מספיק?
אציין שבני אינו בעל תאבון רב וכי לוקח זמן רב להאכילו
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תזונה לבן 7.5 חודשים - תגובה
ד''ר נטלי שוינקלשטיין13/07/2011שלום אושרת,
אם לבנך אין תאבון רב, איך זה שהוא אוכל 2 כוסות פירות וירקות ביום? זה די הרבה.
אנא כיתבי לי את השעות בהן הוא אוכל כל מזון שתיארת לי כתפריט מסודר ואוכל להתייחס לשאלתך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התאום אוכל מחצית מאחותויהושע13/07/2011
התאומים שלי בני 9 חודש. מכל הבחינות הבן שלי מקדים את הבת. זוחל..מנסה לעמוד..יש לו 2 שיניים והוא מאוד מאוד פעלתן.. לא שוכב לשנייה..כל הזמן זוחל בבית..חוקר את הבית..רודף אחרי הכלבה בזחילה מהירה... הבעיה שהוא לא אוהב לאכול. חוץ מפירות שאני מרסק לו שזה הוא אוכל בתאווה רבה..ירקות..אורז..בשר הוא מסרב..ולא יעזור שום דבר שאעשה כמו להתעקש..הוא ירק את האוכל אבל לא יבלע. את התחליף חלב הוא אוכל בסדר. טיפת חלב גם מעירים לי שהוא מתחת למשקל יחסית לגילו. אחותו לעומתו אוכלת סביר
יש פתרון ? או שלפי זה שהוא פעלתן מאוד אין לי מה לדאוג?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התאום אוכל מחצית מאחותו - תגובה
ד''ר נטלי שוינקלשטיין13/07/2011שלום יהושע,
אנא כתוב לי את משקל בנך ואת התפריט היומי שלו ואוכל להתייחס לשאלתך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ליצ'ייוליה13/07/2011
שלום רב,
רציתי לברר אם מותר לתת לתינוק בן 10 חודשים ליצ'י??
אשמח לקבל תשובה בהקדם..
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ליצ'י - תגובה
ד''ר נטלי שוינקלשטיין13/07/2011שלום יוליה,
מותר לתינוק בן 10 חודשים לאכול לי'צי בתנאי שהוא מוגש לו ללא גרעין וחתוך לחתיכות קטנות, וכמו כל מזון חדש יש לשים לב לאלרגיה או רגישות שעלולה להופיע עד 72 שעות לאחר החשיפה לאותו מזון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זרעי ציהאפרת12/07/2011
האם מותר לתת לתינוק בן שנה זרעי ציה? אם כן באזה כמות?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זרעי ציה - תגובה
ד''ר נטלי שוינקלשטיין12/07/2011שלום אפרת,
ניתן לשלב זרעי צ'יה טחונים כחלק מתפריט מגוון כחצי כפית ליום. היני ממליצה לתת לא יותר מפעמיים בשבוע.
אשמח לענות על עוד שאלות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חגיתחגה12/07/2011
שלום,
ביתי בת 4 חודשים. היא יונקת פעמיים ביום ובשאר הפעמים אוכלת סימילאק. אני נותנת לה בין הארוחות מים. האם מומלץ לתת מים או שיש איזשהוא איסור או המלצה לוותר על כך? נורא נורא חם בימים אלו ואנחנו בלי מזגן בבית שלא לדבר על בחוץ...
כמה סמ"ק תחליף חלב ילדה בת 4 חודשים אמורה לאכול בכל ארוחה?
שאלה נוספת- אני מעדיפה לתת לה לאכול פעם מטרנה ופעם סימילאק, נראה לי יותר הגיוני כי כל חברה מתהדרת ברכיבים אחרים וגם כי אני בחרדות מתקרית רמדיה. האם זה בסדר או שזה עוד יותר לא בריא לערבב לה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חגית - תגובה
ד''ר נטלי שוינקלשטיין12/07/2011שלום חגה,
בעיקרון חלב אם מכיל 90 אחוז מים, ויש מספיק מים בתחליפי החלב שביתך מקבלת. וכל עוד אינה אוכלת מזון מוצק אין סיבה לתת תוספת מים. אך אם את מרגישה שנכון עבור ביתך לקבל תוספת מים מידי פעם, איני רואה בזה רע כל עוד מדובר על כמויות סבירות שלא מחליפות ארוחה.
לגבי כמויות מומלצות: זה מאד תלוי בביתך. כל תינוק דורש כמות אחרת של אוכל. כיתבי לי את הכמויות שביתך אוכלת וכל כמה זמן, ואומר לך את דעתי האם זה תקין.
לגבי שילוב תחליפי חלב - כל עוד יש לה לפחות יציאה אחת ביום תקינה אני לא רואה בעיה לשלב שני סוגי פורמולות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
חגה14/07/2011אני עוד לא יכולה ממש לכתוב לך כמה היא אוכלת כי זה די חדש עניין התחליף חלב. אני אכתוב עוד שבוע. תודה רבה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דג לתינוקת בת 14 חודשאליעזר12/07/2011
צהריים טובים,
א. האם ניתן לתת דג (מבושל, אפוי ,מטוגן ,בשמן זית) לתינוקת בת 14 חודשים ?
ב. איזה דג/ים ממולצים ?
ג. מה הכמות ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דג לתינוקת בת 14 חודש - תגובה
איילת בר12/07/2011שלום אליעזר,
אחרי גיל שנה ניתן לתת דגים.
רצוי לתת דגים מים צפוני - סול, סלומון, מקרל, הליבוט דגים אלו מכילים חומצת אמינו - אומגה 3. אין צורך לתת כל יום מנת דג ניתן לתת 3-4 פעמים בשבוע.
תינוקת בת שנה יכולה לאכול כמות של 2 קציצות קטנות דגים או חצי פילה. אם הילדה רוצה לאכול יותר ניתן לאפשר לה. מבחינת כמויות כדאי לסמוך עליה. חשוב לא לדחוף אוכל ומצד שני לא למנוע.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תזונה לתינוק בן שנהג'נט11/07/2011
שלום רב בני בן השנה הפסיק לשתות תמ"ל מיזה כמה חודשים בערב, אוכל רק בבוקר תמ"ל 120 מ"ל
אני מאוד אשמח לקבל תפריט למשך היום והערב בני אוכל הכל מהכל אבל לדעתי בצורה לא מסודרת בבקשה אשמח לקבל תפריד מצוות מקצועי
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תזונה לתינוק בן שנה - תגובה
איילת בר12/07/2011שלום ג'נט,
רצוי שתרשמי דוגמא לתפריט שאוכל במהלך היום כדי שאוכל להציע לך איך לשפר אותו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בן שבועיים..שרון11/07/2011
שלום, הבן שלי התחיל לסבול נורא מגזים, הוא צורח ומתקפל..אני לא יכולה לראות אותו ככה..אני יודעת שזה שלב שעובר, אבל נורא חשוב לי להקל עליו כמה שיותר, רציתי לדעת אם יש דברים שניתן לעשות או תכשירים שניתן לקנות כדי להקל עליו?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בן שבועיים.. - תגובה
איילת בר12/07/2011שלום נוי,
ניתן לעסות את הבטן בעדינות סביב הטבור עם כיוון השעון.
אם את מניקה תשתי תה צמחים המכיל זרעי שומר וקימל.
ממליצה על מוצר הומאופתי R37 Junior מתאים לתקופת הגזים.
ניתן לרכוש בבית מרקחת.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קולורביn11/07/2011
אני טוחנת מזון לתינוקת כבת חצי שנה ומכיוון שאני לא רוצה לטחון רק ירקות כתומים כגון בטטה וגזר אני טוחנת לה מחוץ לקישוא גם קולורבי וברוקולי האם זה מומלץ? האם יכול לגרום לגזים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קולורבי - תגובה
איילת בר12/07/2011ניתן לתת קולורבי וברוקולי לילדים בגיל חצי שנה.
ממליצה לך לתת את הירק החדש לבד כדי לראות את התגובה של ביתך.
בהצלחה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את/ה אלכוהוליסט/ית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
(1).jpg)