פורום תזונת תינוקות - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מתכון לתינוק בן שנה וחודשיים
    צליל
    17/06/2011

אני רואה עדיין את השאלה מ11לאפריל שלא ענו לי יש סיבה שלא עונים?
    שאלתי על תזונת תינוקי בן השנה, היום הוא כבר בן שנה ןחודשיים, אשאל שוב, חוץ מסימילאק, בבוקר, פירות, מרק בצהריים לא יודעת מה להביא לו מאחהצ עד הערב?
    חביתה לא אוהב, פתיתים בקושי, רק גבינה לבנה אוכל, תעזרו לי בבקשה,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• מתכון לתינוק בן שנה וחודשיים - תגובה

איילת בר
    22/06/2011

שלום אורית,
    חשוב שלא תלחצי מהעובדה שהוא לא אוכל הרבה דברים ותנסי ליצור מצב בו אין גבינה לבנה ויש דברים אחרים על השולחן.

כמנת ביניים:
    פירות חתוכים,
    ביגלה מקמח מלא ורצועות מלפפון
    יוגורט ביו 3% נקי עם פרי טבעי או ירק.

לארוחת הערב:
    חשוב שתשבו יחד סביב שולחן שהוא יראה אותך אוכלת ולא רק דואגת שהוא יאכל.

ישנם המון מאכלים שניתן לתת לו:
    תדאגי שעל השולחן יהיו מספר מזונות כדוגמת:
    1. אורז עם עדשים וירקות.ואנטי פסטי (בטטה וקישוא)
    2. סלט חומוס ביתי עם פיתות מקמח מלא. ירקות חתוכים
    3. אפונה ירוקה,טונה, טחינה,פסטה בצורת כלי תחבורה.
    4. ירקות חתוכים,ביצה קשה (במקום חביתה),בורגול, זיתים.
    5.דייסת שיבולת שועל עם כף שקדיה וקינמון.

אם הוא אכל טוב במשך היום הוא לא חייב לאכול כמויות גדולות בערב.
    חשוב לדאוג שארוחת הערב לא תהיה בסמיכות לשינה כשעתיים לפני.

בתאבון,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פירות
    אמאלה2
    15/06/2011

הבנים שלנו כמעט בני חצי שנה ואנחנו רוצים עכשיו לעבור איתם לארוחה אחת של פירות במקום מטרנה. הם מאוד אוהבים פירות (תפוח, בננה)...
    השאלה היא כמה לתת להם בארוחה, כדי שזו תהיה ארוחה מלאה?
    (זו הארוחה שהם אוכלים בסביבות 10 בבוקר).
    שאלה נוספת, האם צנצנת של גרבר יכולה גם להיחשב כארוחה מלאה לשעה הזאת? (מבחינת הכמות, לא מבחינת האיכות...)

תודה

לקביעת תור
    סגירה
    פירות

הוספת תגובה

• פירות - תגובה

איילת בר
    22/06/2011

שלום אמלה2,
    ארוחה מלאה היא מאוד אישית בין תינוק לתינוק.
    בגיל הזה ניתן להתחיל עם 2-3 כפות ולעלות לפי הצורך עד 8 כפות. שזה יוצא בין 30 ל- 120cc.
    לגבי גרבר מבחינת כמות יכול למלא ארוחה.
    צריך לקחת בחשבון שתינוקות בתחילת דרכם במעבר למוצק עדיין יבקשו את הבקבוק וזה נכון לתת להם כהשלמה כמות קטנה יותר.

רצוי לחשוף אותם בהדרגה לפירות וירקות נוספים, כל כמה ימים פרי או ירק אחר ולוודא כי אין רגישות.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה!

אמאלה2
    22/06/2011

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תבלינים
    אוקסנה
    15/06/2011

שלום,
    בני בן 8 חודש והוא לא ממש אוהב מרקים. הוא אוכל 4 כפיות וזהו ואז אני משלימה לו עם סימילאק. הבנתי שאסור להוסיף תבלינים אפילו לו מלח. מה כן אפשר להוסיף למרק שלא יהיה לו טעם טפל?? אולי בגלל זה לא טעים לו.. לא יודעת... כי לי כבר אין מושג איך לשדרג את המרק.
    אני גם לא מביאה לו הרבה ירקות, שמה עד 3 ירקות ופחמימה.
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    תבלינים

הוספת תגובה

• תבלינים - תגובה

איילת בר
    22/06/2011

שלום אוקסנה,
    ניתן לשדרג את המרקים עם בצל סלרי ראש או עלים ואחרי שהמרק מוכן להוציא את בלרי העלים.
    מוסיף טעם נפלא למרק.

כמו כן כדאי להוסיף גריסי פנינה או /ו קוואקר לעיבוי המרק.
    מדובר בתינוק בן 8 חודשים יכול להיות שאין צורך לטחון לו את המרק ורק לרסק עם מזלג. כמו כן רצוי להוסיף ירקות נוספים ולגוון את התפריט.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילשדה בת שנה וחודשיים שבקושי אוכלת
    קוקלית
    14/06/2011

שלום,
    בתי בת שנה וחודשיים. לא אכלנית מי יודע מה.
    סדר היום שלה הוא-
    6:00 - מטרנה - 60 (לפעמים אפילו פחות)
    8:30 - חצי כוס פירות (אחרי הרבה משחקים ושכנועים)
    11:30 - מרק טחון
    14:30 - חצי מעדן
    בבית אני מנסה להביא לה כל מה שאנחנו אוכלים - היא מקסימום טועמת וזהו...
    כמה שאנחנו מנסים לגוון, לנסות בכל מיני דרכים היא פשוט סותמת את הפה... לא מוכנה לאכול.
    היא יכולה לטעום ננית 1-2 כפיות קוסקוס/אורז/קצת ביצה אבל זהו...
    20:00 - מטרנה - 60

היא נמצאת באחוזון 3-6 מאוד נמוך לגילה.
    ביצעתי בדיקת גלוטן ויצאה שלילית.

אני מנסה שלא להתעצבן ולהראות לה שלא אכפת לי, אבל אתמול כבר לא יכלתי ....
    אני לא יכולה לראות אותה לא אוכלת, הולכת לישון, קמה ולא מזיז לה שהיא לא אוכלת.

מה אני יכולה לעשות ?
    מה אני יכולה לבדוק ?

הוספת תגובה

• ילשדה בת שנה וחודשיים שבקושי אוכלת - תגובה

ד''ר נטלי שוינקלשטיין
    14/06/2011

שלום קוקלית,

ככל שתהיי יותר לחוצה ביתך תחוש זאת ותיהיה עקשנית יותר.
    אין סיבה ללחוץ עליה. רק לא ברור לי, האם היא מקבלת רק שתי מנות תחליף חלב ליום?

ניתן לבדוק ברזל, לעיתים חוסר בברזל גורם לחוסר בתאבון.

אענה לך לאחר שאחזור מהחופשה.
    בנתיים נסי להרפות ולהירגע ולא להראות לה לחץ. תינוקות יודעים היטב מתי הם רעבים ומתי לא.

בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אז ככה...

קוקולית
    15/06/2011

היא מקבלת פעם בוקר פעם ערב אבל לא הרבה (60 מ"ל... היא מסרבת לאכול יותר)
    איך אפשר שלא להתעצבן ?
    אנחנו יושבים לאכול בסביבות 17:30 (זה הצהריים שלי ושל בעלי) והיא סוגרת את הפה,
    מקסימום משחקת עם האוכל וזורקת לכל הכיוונים...
    אני מידי פעם מורידה אותה ואנחנו ממשיכים לאכול וזה לא מזיז לה,
    ולמרות כל זאת, היא אוכלת אח"כ לפני השינה רק 60 מ"ל...

אז מה לעשות ?
    איך לגרום לה לאכול ?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בת 3 שבועות
    דקלה
    13/06/2011

עד לפני 3 ימים בתי ינקה כל כשעתיים וחצי או אכלה כ- 80 CC חלב אם.
    אחרונה התחלתי לשלב מטרנה, כמות האכות ירדה ל 60 אבל כל כשעתיים.
    בנוסף הסתבר שהיא קצת מקוררת/מנוזלת והחלה לפלוט די הרבה עד כדי כך שלפעמים ממש יוצא לך אוכל מהאף .
    אני לא מבינה מה קורה ומה גרם לשינוי אולי זה הנזלת ?
    אולי המטרנה כבדה לה או לא עושה לה טוב. ואולי כדי לנסות לשנות את האוכל?
    חשובב לציין שאת החלב אם אוכל ת יפה בבקבוק והבעיה היא רק עם המטרנה בבקבוק .
    לגבי ההתקררות הרופא ימליץ מי מלח / אדים אבל מעבר לכך אין מה לעשות כרגע.
    אשמח לבל עזרה

לקביעת תור
    סגירה
    בת 3 שבועות

הוספת תגובה

• בת 3 שבועות - תגובה

ד''ר נטלי שוינקלשטיין
    14/06/2011

שלום אורית,

רב הסיכויים שתחליף החלב עושה לה לא טוב.
    אני מציעה שתפסיקי עם תחליף החלב ותראי האם הפליטות עוברות. דרוש לפחות שבוע בלי תחליף כדי לראות את ההשפעה.

אשמח לענות על כל שאלה
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שוקו בגיל שנה וחצי
    דקלה
    13/06/2011

צהריים טובים,

בתי בת שנה ושבע חודשים , לאחרונה שלא בשליטתי נחשפה לשוקו ולמילקי (מעדן חלב) . היאמסרבת לאכול מעדנים ומבקשת רק מילקי כאשר אוכלת רק את החלק של השוקו ללאא הקצפת .
    רציתי בבקשה לדעת אם זה בסדר לתת בגיל הזה את המזונות הללו ?
    תודה ויום טוב ,

לקביעת תור
    סגירה
    שוקו בגיל שנה וחצי

הוספת תגובה

• שוקו בגיל שנה וחצי - תגובה

ד''ר נטלי שוינקלשטיין
    14/06/2011

שלום אורית,

באף גיל לא אמליץ לתת מזון שכזה. מעדנים מכילים הרבה סוכר, ובכלל מוצרי החלב לא מומלצים בעיני.

תנסי לתת לו מעדני סויה יש בטעמי שוקולד, קרמל ווניל. אך אם את יכולה להפחית את הכמויות ולנסות בהדרגה להפסיק עם זה, זה יהיה הכי טוב.

אני בעד מזון טבעי וכמה שפחות מעובד.

אשמח לענות על כל שאלה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תזונה לבן חמישה חודשים
    הדסי
    13/06/2011

שלום רב,

הבן שלי בן חמישה חודשים אוכל רק חלב אם שאוב
    מספר ארוחות ביום : 6
    כמות חלב בארוחה: בין 150 ל-170 בארוחה
    משקל גופו: בערך 7.2 ק"ג (שקילה אחרונה בטיפת חלב)

התחלתי לפני חודש בטעימות של פירות וירקות טחונים היום אחרי חודש הוא מגיע לאכילה של בערך 130 CC מוצקים טחונים..(מדדתי בבקבוק)..
    אוכל 2 ארוחות מוצקים ביום ומקבל את 6 הבקבוקים..
    האם זה לא יותר מדיי?
    אני רואה שהוא מתלהב מהארוחת מוצקים ולכן אני ממשיכה לתת בכפית עד שהוא מאבד עניין ואני מפסיקה...
    אני חוששת מהאכלת יתר...
    האם נדרש להוריד ארוחת בקבוק חלב?

לקביעת תור
    סגירה
    תזונה לבן חמישה חודשים

הוספת תגובה

• תזונה לבן חמישה חודשים - תגובה

ד''ר נטלי שוינקלשטיין
    14/06/2011

שלום הדסי,

אם בנך אוהב את האוכל ומעוניין בחלב אין סיבה להוריד כמויות. אני מציעה שתבחני מחדש את התעניינות שלו בכמויות החלב ותראי אולי אפשר להוריד כמות זה לגמריי תלוי בו וברמת הרעב שלו.

אשמח לענות על כל שאלה נוספת

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לחם לבן 9 חודשים
    מירב
    12/06/2011

שלום.
    האם אפשר לתת לתינוק בן 9 חודשים לחם? ואם כן, אפשר מלא? וכמה?
    האם אפשר לתת לחמים של ד"ר מרק? ואם אני אופה בבית לחם מקמח מלא וכוסמין, האם מותר לתת?
    ובתערובת של קציצות, האם אפשר להשתמש בלחם לבן?
    תודה רבה.

לקביעת תור
    סגירה
    לחם לבן 9 חודשים

הוספת תגובה

• לחם לבן 9 חודשים - תגובה

ד''ר נטלי שוינקלשטיין
    14/06/2011

שלום מירב,

ניתן לתת לחם אם את רואה שבנך בולע היטב מזון מוצק. לחתוך לקטן ולתת.
    כמובן שתמיד עדיף לחמים מקמח מלא כמו כוסמין שיפון או חיטה מלאה.
    לא יקרה כלום אם תוסיפי פירורי לחם לבן לקציצות, אך יש פירורים מחיטה מלאה.

אשמח לענות על כל שאלה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה על התשובה. עוד 2 שאלות:

מירב
    14/06/2011

1. לתת את החלק הקשה (הבנתי שזה טוב לחנכיים) או את הרך?
    2. אני נותנת דייסה כארוחה אחרונה (לפני ההנקה האחרונה) בשעה 19. מה אפשר לתת במקום? והאם להקדים את זמן הארוחה?
    תודה רבה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה על התשובה. עוד 2 שאלות: - תגובה

ד''ר נטלי שוינקלשטיין
    14/06/2011

1. לדעתי עדיף לתת את החלק הרך.
    2. מדוע שתרצי להקדים את ארוחת הערב? במקום דייסה לגיוון ניתן לתת מרק, ירקות חתוכים, אבוקדו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תזונה גיל תשעה חודשים
    מיטל
    12/06/2011

לצוות שלום,
    בני בן תשעה חודשים , עולה יפה במשקל אוכל כרגע בערך שתי ארוחות ביום : מנת פירות בבוקר ומרק בצהריים, בשאר הזמן מקבל סימילאק. שאלותי הן:
    1. לפני שבוע בערך היינו אצל הרופא והוא אמר שכדאי לגוון את המזון . מאז התחלתי לנסות לתת בצהריים קציצות ושמתי לב שהןא לא אוכל יותר מכמה כפיות שאלתי היא האם להמשיך להתעקש או להמשיך בשלב זה לתת את המרק הטחון הרגיל
    2. במידה ואינו מסיים מנה שלמה של מוצקים האם לתת השלמה מיד או רק אם מבקש , עד היום חיכיתי שידרוש מה שיצר קצת בלבול של כמות הארוחות ביום
    3. הוא עדיים מתעורר בלילה בערך בשתיים לפנות בוקר ואוכל מנה של 200 סיסי. איך אני מתחילה לגמול אותו מהארוחה הזו ובכלל איך אני עושה סדר בבלאגן של הארוחות

ברצוני לציין כי עדיין אין לו שיניים
    סליחה על ריבוי השאלות ותודה

לקביעת תור
    סגירה
    תזונה גיל תשעה חודשים

הוספת תגובה

• תזונה גיל תשעה חודשים - תגובה

ד''ר נטלי שוינקלשטיין
    14/06/2011

שלום מיטל,

את יכולה להציע תמיד מגוון של מזונות אך חשוב מאד להקשיב לרצון בנך.
    אם אינו מעוניין לאכול סוג מזון מסויים אין סיבה להכריח.
    וגם אם אוכל רק כמה כפיות זה בסדר גמור. בגיל הזה ואפילו עד גיל שנה וחצי תינוקות לא תמיד אוכלים כמויות גדולות של מזון מוצק.

תנסי להוסיף ארוחה שלישית אחהצ או ערב להכין לו דייסה מדגנים מלאים כמו שיבולת שועל על בסיס חלב שקדים או אורז מלא.

לגבי ארוחת הלילה, אני לא רואה סיבה להפסיק. נכון שזה קשה להורים אך אני מאמינה שלאט לאט גם מזה הוא יגמל לבד. תנסי לתת לו את הדייסה לפני השינה אולי זה ישביע אותו יותר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בת 9 חודשים לא עולה במשקל..
    חגית
    12/06/2011

שלום,
    ביתי בת ה9 חודשים כבר חודשיים לא עלתה במשקל ומשקלה הוא 7 קילוגרם.
    היא בעיקר יונקת. כשהתחלתי לתת לה בערך מגיל חצי שנה ירקות ופירות מרוסקים לא הראתה התלהבות (אכלה 3-4 כפיות ולא הסכימה יותר). שיתפה פעולה יותר עם מוצקים שיכולה לאחוז בידיה, אבל גם אז לא הרבה נכנס לפה, אם אני מנסה תוך כדי לתת לה אני נתקלת לרב בסירוב. לעיתים היא ממש לא מוכנה להכניס כלום לפה ורק מבקשת לינוק.
    הייתי אצל רופאת ילדים שראתה שהיא לא עולה במשקל והיא אמרה לי להציע לה 5 פע' ביום אוכל. אבל או שהיא לא משתפת פעולה או שהיא אוכלת מעט.
    למותר לציין שהיא יונקת כל 3 שעות בלילה, דבר שגם מפריע לי אבל אני לא יודעת כיצד לישבור את המעגל הזה כשעיקר התזונה שלה מתבססת על ההנקה.
    חוץ מזה חשוב לציין שהיא מפותחת מאד לגילה, פעילה, חיונית, חייכנית ומקסימה!
    אשמח לשמוע עיצה בעניין,
    תודה!

לקביעת תור
    סגירה
    בת 9 חודשים לא עולה במשקל..

הוספת תגובה

• בת 9 חודשים לא עולה במשקל.. - תגובה

ד''ר נטלי שוינקלשטיין
    14/06/2011

שלום חגית,

ממה שכתבת לדעתי אין מה לדאוג, זה ידוע שתינוקות יונקים מתבססים על הנקה יותר מאשר מזון מוצק אפילו עד גיל שנה + וזה בסדר גמור. כל עוד היא פעילה, וערנית כפי שציינת אין סיבה לדאוג.

המשיכי להציע לה מגוון מזונות ולאט לאט היא תרצה יותר. תינוקות גדלים מהר מאד ומשתנים כל הזמן. אם ההנקה מתחילה להפריע לך זה נושא אחר, אך לדעתי כדאי להמשיך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תזונה לתינוק בן שנה וחודשיים
    צליל
    11/06/2011

לכבוד נטלי ליהי ונעמי, ההודעה שלי שאני רואה מאפריל השנה, עדיין אף אחת מכן לא עזרה וענתה לי, לא מובן למה, בכל אופן הבן שלי בן שנה וחודשיים בבוקר סימילאק 240 אוכל, משאיר לפעמים, בגן פירות, לקראת הצהריים מרק, ובצהריים 180 סימילאק, כי שהבאתי אותו מהגן ב4 היה ממש מורעב,עכשיו מה נותנים לו עד 8, שנרדם? הבאתי לו גבינה לבנה, עם קצת לחם, לפעמים פירה, אבל חביתה בקושי שאוכל, פתיתים לפעמים יש משהו שאתן יודעות לעזור לי מה להביא לו?

הוספת תגובה

• תזונה לתינוק בן שנה וחודשיים - תגובה

ד''ר נטלי שוינקלשטיין
    14/06/2011

שלום אורית,

פעוט בן שנה וחודשיים כבר יכול לאכול כמעט הכל. חישבי מה אתם אוכלים לארוחת ערב? סלט? מוקפץ? מרק? מה שאתם אוכלים גם הוא יכול לאכול ואף מומלץ לאכול יחד ארוחת ערב סביב השולחן.

אני לא רואה שיש דייסה בתפריט של בנך, אולי כדאי להוסיף דייסה ביתית מדגן מלא כל שהוא. שיבולת שועל לדוגמה על חלב צמחי כמו שקדים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תזונה בגיל 9.5 חודשים
    לולי
    11/06/2011

שלום,

בתי בת 9.5 חודשים. כיום שוקלת 9.6 ק"ג וגובהה 70.5 ס"מ (בעבר הייתה מעל האחוזונים אך בחודשיים האחרונים "נכנסה" לאחוזונים).

התזונה שלה בשלושת החודשים האחרונים:
    8:00 מטרנה 180 סמ"ק
    11:00 פירות כ- 150 סמ"ק (לרוב תפוח אגס ותפוז, פעם- פעמיים בשבוע אני מוסיפה גם בננה)
    13:30 מרק ירקות- כ- 200 סמ"ק (בשר הודו אדום, עדשים בטטה תפו"א דלעת ברוקולי קישוא ועגבניה)
    17:00 מטרנה 180
    20:00 מטרנה 180.

יש לי שתי שאלות:
    1. הייתי רוצה להחליף את הבקבוק של חמש באוכל מוצק- על מה היית ממליצה ואילו כמויות (בגלל שהיא הייתה מעל האחוזונים ויש לה תיאבון בריא הייתי רוצה לדעת סדר גודל של כמויות פחות או יותר).- ביצים/ טחינה/ גבינה/ לחם- מה אפשר לתת ואילו שילובים?

2. הילדה יושבת יפה, האם כדאי להתחיל לתת את האוכל בחתיכות קטנטנות (אוכל אצבעות)? אם כן מה ומתי

תודה!!

לולי

לקביעת תור
    סגירה
    תזונה בגיל 9.5 חודשים

הוספת תגובה

• תזונה בגיל 9.5 חודשים - תגובה

ד''ר נטלי שוינקלשטיין
    11/06/2011

שלום לולי,

הנה המלצותיי:

1. לא כדאי לתת תפוז כל יום, ובטח שלא בשילוב עם פירות אחרים. תפוז נועד לאכילה רק בחורף ולא כל יום. בנוסף מדוע את מוסיפה רק פעמיים בשבוע בננה? אפשר ואף כדאי יותר.

2. לגבי חלבון כדאי לגוון בסוגי החלבון ולא לתת כל יום בשר הודו אדום, המלצתי היא לתת בשר מקסימום 2-3 בשבוע והשאר צמחוני: אפונה, שעועית, חומוס, עדשים, קינואה, דוחן.

3. את הבקבוק של חמש ניתן להחליף בדייסה ביתית. את בוחרת דגן מלא כל שהוא כמו שיבולת שועל, אורז, כוסמת, דוחן, או סולת טוחנת דק ומכינה דייסה על בסיס חלב צמחי. כמות כמו שהיתה אוכלת בבקבוק, תראי כמה משביע אותה ולפי זה תכיני בהמשך. חשוב לגוון כל כמה ימים בסוגי הדגנים ולא לחזור על אותו הדגן כל הזמן. הגיוון בתזונה הכי חשוב.

4. אם יש לביתך שיניים, ניתן לתת להחזיק ביד מזון רך כמו מלפפון, או עוגייה מחיטה מלאה רכה, אך יכול להיות שזה מוקדם מידי.

אם יש לך שאלות נוספות אשמח לענות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תזונה בזמן שלשול
    לנה
    10/06/2011

שלום רב. תינוקת שלי בת 9 חודשים, משלשלת מזה כמה ימים. מה כדאי לתת לה לאכול? רופא המליץ בינתיים לתת לה רק מתרנה ללא לקטוז ומינרלי (שהיא ממש לא אוהבת ומסרבת לשתות). אך לי לא מרגיש נכון לוותר על המוצקים לגמרי.

לקביעת תור
    סגירה
    תזונה בזמן שלשול

הוספת תגובה

• תזונה בזמן שלשול - תגובה

ד''ר נטלי שוינקלשטיין
    11/06/2011

שלום לנה,

בזמן שילשול (באם מדובר בוירוס) כדאי לא לתת מזון מוצק, או לתת מזון קל לעיכול כמו אורז מלא, בטטה, או תפוח אדמה.

הכי כדאי לשתות הרבה מים כדי להחזיר נוזלים, ולקבל תוספת מינרלית בעזרת מעט מאד מלח וסוכר ממש קמצוץ.

אני מאד ממליצה לתת פרוביוטיקה. מאד יכול לעזור וניתן למצוא בבית טבע. רק לשים לב שלא מכיל לקטוז או חלב. בנוסף ניתן ואף מומלץ לקחת תרופה הומיאופתית לשילשול של חברת "הפלא ופלא" ניתן למצוא על ידי חיפוש באינטרנט.

אם אחרי כמה ימים אין הטבה מומלץ לחזור לרופא ולברר.

בהצלחה ואשמח לענות על כל שאלה נוספת

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הוספת דייסה לתל"מ
    ענבל
    10/06/2011

בתי בת 6 חודשים ופולטת המון, ממש מוציאה את כל מה שהיא אוכלת כך שנוצר מצב בו היא אוכלת כל שעתיים. בהמלצת רופא הילדים, הוספתי לה כפית של דייסת קורנפלור לכל ארוחה. ואכן, המצב השתפר מאוד- כמעט ואין פליטות.
    מאז היא השמינה מאוד, ממש התנפחה ולכן הודתי לה את הקורנפלור לחצי כפית. ושוב... חזרו הפליטות...
    מה לעשות? להמשיך עם הדייסה?

לקביעת תור
    סגירה
    הוספת דייסה לתל"מ

הוספת תגובה

• הוספת דייסה לתל"מ - תגובה

ד''ר נטלי שוינקלשטיין
    11/06/2011

שלום ענבל,

אני חושבת שדרוש בירור מעמיק יותר מאשר סתם לתת תוספת של קורנפלור.

אני ממליצה לברר מדוע היא פולטת. אולי סוג המזון שהיא אוכלת לא מתאים לה. אם הבנתי נכון וביתך מקבלת תחליף חלב אולי כדאי לשקול לשנות לה את תחליף החלב לסוג אחר או לצמחי.

אני מציעה שתשקלי זאת כי אולי היא פשוט רגישה לתחליף החלב. דבר חשוב: כשאת מחליפה פורמולה חשוב להתמיד איתה לפחות 3 שבועות עד לשינוי.

אשמח לענות על כל שאלה נוספת,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תזונה לבת 9 חודשים
    שירן
    09/06/2011

היי,
    הבת שלי בגיל 9 חודשים, לא אכלנית גדולה במיוחד.
    נמצאת באחוזון 25 עפ"י שקילה אחרונה.
    התזונה שלה: בוקר- מטרנה כמות של בין 180-240 מ"ל עם דייסת וניל, ארוחת 10 מעדן דניאלה / גמדים, אחרי שעתיים - שלוש שעות 3/4 פרוסה אבוקדו / גבינה וארוחת אחרי צהריים מנת פירות ובערב שוב דייסה. מרק ירקות לא מוכנה לאכול-ניסיתי כמה שילובים ללא הצלחה.
    האם התזונה שלה תקינה ?
    בנוסף היא אינה אכלנית גדולה כמו שציינתי ולעיתים צריך לשחק איתה כדי שתפתח את הפה ותסכים לאכול . האם זה רעיון טוב לשחק איתה? או שברגע שלא מעוניינת ופותחת את הפה מרצונה החופשי וללא משחקים עליי להפסיק עם הארוחה? אני חוששת שבמצב כזה היא תאכל בכל ארוחה כמה כפיות בלבד ולא תסיים...
    קצת מודאגת מכל הסיפור הזה :(
    תודה
    שירן

לקביעת תור
    סגירה
    תזונה לבת 9 חודשים

הוספת תגובה

• תזונה לבת 9 חודשים - תגובה

ד''ר נטלי שוינקלשטיין
    11/06/2011

שלום שירן,

לעיתים לוקח זמן עד שתינוק מעוניין לאכול כמות גדולה של מזון מוצק וזה בסדר. תינוקות גדלים מהר ומשתנים כל הזמן, כך שאני בטוחה שכל שבוע הדרישה שלה למזון יכולה להישתנות. אם תמשיכי להציע מזון בצורה של משחק והכרח את יכולה לקבל תוצאה הפוכה וביתך לא תרצה לאכול. אני מציעה שתניחי לה בנושא של הכמות. תדאגי להציע כל שלוש שעות מזון מסוג אחר, אם היא לא מעוניינת תגידי לה את לא חייבת.

לגבי התפריט הנה המלצותיי:

1. לגבי הדייסה בבוקר, אני מציעה לגוון בסוגים, לא כל יום אותו הדבר. מאד חשוב הגיוון.
    2. ארוחת עשר - איני רואה סיבה בריאותית לתת מעדני גבינה, במקום אני ממליצה לתת פירות/ שייק.
    3. בצהריים כדאי לנסות לתת ירקות מאודים, בטטה, תפוח אדמה, קישוא, גזר, אם היא לא אוהבת אל תוותרי, תאכלי לידה שתראה אותך אוכלת, ילדים אוכלים מה שהוריהם אוכלים. בנוסף מאד חשוב לתת גם קטניות: אפונה, עדשים, חומוס, שעועית, סויה.
    4. בארוחת אחר הצהריים שוב את יכולה להציע פירות כפי שאת עושה, אם נתת פרי בארוחת העשר תציעי הפעם פרי מסוג אחר.
    5. לגבי הדייסה של הערב פה כדאי לגוון עם דייסה ביתית ולא איסטנט. את בוחרת דגן מלא כמו שיבולת שועל, אורז, כוסמת, קינואה, דוחן, כוסמין טחונת את הדגן לאבקה בבית ומכינה ממנו דייסה על בסיס חלב צמחי כל שהוא. דייסה ביתית הרבה יותר בריאה מדייסה איסטנט. וחשוב שכל כמה ימים תחליפי סוגי דגן כדי שתיהיה חשיפה להרבה סוגי מזונות.

אשמח לענות על כל שאלה נוספת,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה