פורום תזונת תינוקות - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שילשול אצל תינוקת בת 4 חודשים
    מיכל
    30/06/2011

שלום הבת שלי בת 4 חודשים ואני מניקה אותה. בגלל שאיני מצליחה לשאוב התחלתי השבוע לתת לה בלילה סימילק. לאחר 4 לילות של סימילק היא החלה לשלשל .
    כל עוד הנקתי אותה בלבד היתה לה יציאה פעם בשבוע עכשיו יש לה כל החלפת טיטול ובחלק מהפעמים זה שילשול.
    מה אפשר לעשות?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• שילשול אצל תינוקת בת 4 חודשים - תגובה

ד''ר נטלי שוינקלשטיין
    02/07/2011

שלום מיכל,

מדוע את לא מניקה אותה גם בלילה? אם הינך מניקה אני לא רואה סיבה לשאיבות ולתחליפי חלב.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חלבונים
    גל
    29/06/2011

ביתי בת שנה וחודש. יונקת. כרגע עדיין קיימת רגישות לחלב ולשומשום.
    לא אוהבת שום סוג של בשר/עוף/הודו/דג (ניסיתי קציצות/בולונז/עוף).
    כמו כן לא אוכלת ביצים. ניסיתי מקושקשת/חביתה/ביצה קשה.
    אוכלת רק פירות, דיסת סולת/שיבולת שועל על בסיס חלב אורז, צ'יריוס, עגבניה, מלפפון, מעט פסטה, פתית 5 דגנים, לפעמים קצת מג'דרה, קינואה, בורגול וזהו!
    הכמויות קטנות ולא מגוונות. הרוב נזרק לריצפה או מוצא מהפה...
    למרות שהפער בין ארוחת הבוקר לארוחת הצהריים עומד על 4 שעות (ולפעמים יותר) בקושי אוכלת צהריים.
    האם מדאיג שלא אוכלת בינתיים עוף/בשר וביצים?
    מה ניתן להוסיף לתפריט (ללא חלב ושומשום)?
    תודה
    (אמא מודאגת).

לקביעת תור
    סגירה
    חלבונים

הוספת תגובה

• מקפיצה...

גל
    02/07/2011

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מטרנה
    אלמונית
    29/06/2011

שלום, אני רוצה להביא לתינוקת שלי תחליף לחלב אם כדי שאני יוכל לצאת מתי שאני רוצה ולעשות את הסידורים שלי היא עוד מעט בת 4 חודשים..כשהבאתי לה מטרנה חלבית בפעם הראשונה נהייתה לה תפרחת ונהיה לה אוד בגב ובכל הגוף כמעט..היינו אצל הרופא והוא אמר שהוא לא רואה סימנים לאלרגיה קשה ואיפשר להמשיך להאכיל אותה מטרנה...אז אנ רציתי לדעת איך אני יאכיל אותה עדיין מטרנה ?כי עדיין תהיה לה תפרחת בגוף והאם יש תחליף אחר ? במה אני יכולה להשתמש?

לקביעת תור
    סגירה
    מטרנה

הוספת תגובה

• מטרנה - תגובה

ד''ר נטלי שוינקלשטיין
    30/06/2011

שלום אלמונית,

האם חשבת על שאיבת החלב שלך? לדעתי זה יהיה הפתרון הכי בריא לביתך.
    פתרון פחות בריא לטעמי אך יותר מומלץ בעיני מהתחליף החלבי הרגיל הוא תחליף חלב צמחי.

אשמח לענות על כל שאלה נוספת

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בת 9.5 חודשים- מתי לתת אוכל אצבעות
    קרן
    29/06/2011

שלום רב,
    בתי בת התשעה וחצי חודשים אוכלת כיום שתי ארוחות מוצקים בנוסף לבקבוקים. מנת פירות בבוקר ומנת מרק בצהריים.
    ברצוני להוסיף לה ארוחת מוצקים נוספת אחה"צ במקום בקבוק.
    1. האם היית ממליצה על ביצה ואבוקדו בתור ארוחה? האם ניתן לכין לה חביתה מקושקשת או שרק ביצה קשה מעוכה?

2. כמו כן, חשוב לי לדעת, היום אוכלת אוכל טחון. מתי אני צריכה לתת לה לחם/ אוכל בחתיכות גדולות יותר/מרקם גס יותר?? ניסיתי כמה פעמים לטחון פחות את הפירות, אך נדמה שהיא לא לועסת אלא ישר בולעת ומשתנקת....
    יש לה 2 שיניים עליונות ושתיים תחתונות.
    במידה וניתן, אשמח לרעיונות והצעות לארוחות (ירקות?, לחם עם ממרח?, ביצה וכד')

3. האם במנת פירות ניתן לגוון לה עם אפרשזיף (נקטרינה)? שמעתי שהוא אלרגני. כמובן ללא הקליפה. אילו וד פירות קיץ כדאי לתת מלבד בננה תפוח אבוקדו מלון שניסינו כבר.

אשמח לתשובתכן
    תודה מראש

הוספת תגובה

• בת 9.5 חודשים- מתי לתת אוכל אצבעות - תגובה

ד''ר נטלי שוינקלשטיין
    30/06/2011

שלום קרן,

איני ממליצה לתת חלבון מן החי כל יום ועל בסיס קבוע. לדעתי ארוחת תחליף איכותי ובריא לבקבוק אחר הצהריים יכול להיות דייסה ביתית מדגנים מלאים כמו שיבולת שועל או סולת על בסיס חלב צמחי כמו שקדים.

אבוקדו ניתן להוסיף למנת הפירות ואף מומלץ.

חתיכות מזון מוצק ניתן לתת לדעתי רק כשהיא תתחיל לקחת עם ידייה את המזון משולחן האוכל שלה (לקראת גיל שנה).

נקטרינה היא טעימה, וניתן לתת מידי פעם אבל עדיף פירות כמו אבטיח, אפרסק, ענבים חתוכים, ובעצם כל פרי רך שבעונה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מוצקים לתינוקת בת 5 חודשים
    אתי
    29/06/2011

שלום,
    ביתי בת 5 חודשים התחלנו טעימות לפני כחודש בהתחלה הלך ממש מצויין ממש אהבה וזרמה יפה עכשיו היא פשוט לא מוכנה להכניס לפה סוגרת את הפה ומזיזה את הראש לא מוכנה אפילו לטעום וגם אחרי שטועמת זה לא מעודד אותה להמשיך .. ניסיתי הכל.. את כל סוגי הפירות ירקות שום דבר היא לא מוכנה פשוט סוגרת את הפה !
    היא רואה את הכפית ולא מוכנה להכניס אותה לפה..

חשוב לציין שגם בבקבוקים היא דיי בעייתית היא סובלת מריפלוקס ומטופלת בזנטק אך עם המוצקים בהתחלה פשוט הלך מצויין והפסיק...היא שוקלת יפה 8 ק"ג..
    מה עושים? איך לעודד אותה כן לאכול מכפית?

הוספת תגובה

• מוצקים לתינוקת בת 5 חודשים - תגובה

ד''ר נטלי שוינקלשטיין
    30/06/2011

שלום אתי,

הדרך הכי טובה לעודד את ביתך לאכול היא פשוט לא ללחוץ עליה. אין מה להילחץ יש תינוקות שבגיל שנה לא מעוניינים עוד לאכול הרבה מוצק וזה נורמלי. אל תכריחי אותה אך תציעי לה מידי פעם כשאת אוכלת, את תראי שעם הזמן היא תרצה גם לבד לאכול.

בנוגע לריפלוקס, גישתי היא שכדאי להימנע מכימיקלים (תרופות) כל עוד ניתן ובטח לא לאורך זמן. ואם ישנה האפשרות להוריד את התרופה זה יהיה ממש מעולה, אז אני ממליצה שתגשי לרופא להתייעצות נוספת ואם צריך התאמת תפריט מסודר מנטורופתית.

אשמח לעזור ולענות על כל שאלה ובהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בן חצי שנה-תזונה
    לימור
    29/06/2011

תינוק בן חצי שנה.
    אוכל בקבוק 180 ב-20:00
    ב-02:00
    ובבוקר תלוי לפעמים ב-7:00

האם בגיל כזה כבר צריך לישון לילה ולא לקום לאכול ב-02:00?
    במשך היום כבר אוכל מנה שלמה של פירות ומרק (בלי עוף עדיין, כדאי כבר להוסיף?)

תודה רבהה

לקביעת תור
    סגירה
    בן חצי שנה-תזונה

הוספת תגובה

• בן חצי שנה-תזונה - תגובה

ד''ר נטלי שוינקלשטיין
    30/06/2011

שלום לימור,

כשמדובר בבני אדם, אין אף פעם חוקים המתאימים לכולם.
    כל תינוק הוא שונה ואם בנך קם באמצע הלילה לארוחה כנראה שזה מה שהוא זקוק כרגע, דבר היכול להישתנות מהר מאד. כל תינוק בקצב שלו.

אני ממליצה להמעיט ככל הניתן בחלבונים מן החי. בגיל חצי שנה עדיין אין צורך.
    אך מה שכן, היני ממליצה לתת טיפות B12 פעמיים בשבוע. (המלצה שאני נותנת בכל גיל כי לרב האוכלוסייה יש חסר בויטמין זה).

אשמח לענות על כל שאלה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טעימות לבן 4 חודשים
    נטלי א.
    29/06/2011

שלום!
    בני המתוק בן 4 חודשים ושבוע ניזון רק מתמ"ל. איך לעודד אותו לטעום "גרבר" שלב 1 או דייסות המתאימות לגיל שלו? ניסינו לתת לו מטרנה לילה טוב אורז שהיא סמיכה יותר הוא ישר סירב לה(יכול להיות גם שפטמת בקבוק לא נראת לו כי זו פטמה תלת שלבית שהיא שונה מפטמה עם חורים) לגבי גרבר קטנצ'יק עושה ישר פרצוף חמוץ וכל מה שניתן לו בכפית אפילו כמות זעירה ישר יורק.יכול להיות שעדיין מוקדם לנסות אוכל דרך כפית? ומה לגבי דייסות?
    נ.ב. ניזון רק מבקבוקי "אבנט" ניסיון של בקבוקים אחרים לא צלח,כך שאין לי אופציה לעבור לפטמה אחרת
    תודה מראש!

לקביעת תור
    סגירה
    טעימות לבן 4 חודשים

הוספת תגובה

• מוצקים נותנים בכפית...

רות
    29/06/2011

ואם הוא מסרב, לא יקרה כלום אם תחכי קצת... אולי הוא עוד לא בשל..
    אני נתתי גרבר גזר, מעכתי אצבע מטרנה, הצעתי דייסת "גם וגם" דגנים בכפית (עוד הנקתי בשלב הזה), נתתי מהאצבע שלי ואח"כ בכפית, זה מאוד חשוב מבחינת ההרגל, המוטוריקה וההתפתחות השפתית.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דילגו עליי...מבקשת עזרה מקצועית

נטלי א.
    01/07/2011

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טעימות לבן 4 חודשים - תגובה

ד''ר נטלי שוינקלשטיין
    02/07/2011

שלום נטלי א.,

תינוקות בגיל ארבעה חודשים אינם רגילים למרקם של מזון מוצק. הפרצוף החמוץ שאת מתארת אינו בהכרח אומר שלא אוהב את הפירות אלא כי הטעם שונה ממה שרגיל. והדחיפת האוכל החוצה עם הלשון לא בהכרח מסמלת שהוא מנסה לדחות את המזון. דחיפת המזון המוצק החוצה עם הלשון היא פעולה טבעית שיש לכל תינוק בגיל הזה.
    פשוט המשיכי לתת טעימות, פשוטו כמשמעו. לקראת גיל שישה חודשים הוא יבין את העיניין של אכילת מזון מוצק וזה יהיה הרבה יותר קל. בגילאים האלו מערכת העיכול עדיין לא בשלה במלואה לעיכול המזון המוצק ולכן אין צורך למהר אלא להיפך אני בעד לחכות.

דבר חשוב בעיני הוא לתת מזון טרי וביתי ולהימנע ככל הניתן ממזונות משומרים ואיסטנט שקונים בסופר.

פירות הכי טוב לרסק ולתת בבית. ודייסה גם, לטחון לאבקה דגן מלא כל שהוא כמו שיבולת שועל או אורז מלא ולהכין בבית על בסיס חלב צמחי כמו: שקדים, או שיבולת שועל.

אשמח לענות על כל שאלה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דייסות ביתיות ...

נטלי א.
    04/07/2011

תוכלי לתת לי מתכון פשוט לדייסה בייתית שהיא לא תיהיה סמיכה מידי ? ומה לגבי סולת? פשוט בגיל 4 חודשים בילדותי אמא שלי הכינה דייסת סולת נוזלית כי היתי אלרגית לכל תמ"ל שהיה בזמנו...
    מראש תודה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מעבר מניאוקייט למטרנה או סימילאק
    שרון
    28/06/2011

שלום,

בני בן שנה וחודשיים ובגיל חמישה חודשים הפסיק עם הנקה וניזון מניאוקייט בגלל חשד לרגישות לחלב (עקב דם סמוי בצואה). לאחרונה לאחר בדיקות נוספות נמצא כי אינו אלרגי לחלב וכעת התחיל לאכול מוצרי חלב ויכול לעבור לסימילאק או מטרנה אך מסרב בכל פעם שמציאים לו ולאחר בכן אינו רוצה בקבוק בכלל (גם לא ניאוקייט).

אני רוצה להוסיף שהוא קטן מאוד (8.5 ק"ג) ונמצא מתחת לאחוזונים ככה שלא הייתי רוצה שיפסיק לאכול בקבוק. בנוסף מעולם לא אכל כמויות גדולות (אוכל בקבוקים של 120 ולעיתים אפילו לא מסיים אותם אך הם מועשרים בדייסת קורנפלור).

איך ניתן להעביר אותו למטרנה או סימילאק? האם ניתן למהול זאת יחד ולעשות את המעבר הדרגתי? אם כן, כיצד עלינו לעשות זאת מבחינת כמויות?

תודה מראש,
    שרון

הוספת תגובה

• מעבר מניאוקייט למטרנה או סימילאק - תגובה

ד''ר נטלי שוינקלשטיין
    30/06/2011

שלום שרון,

איני ממליצה להמשיך עם תחליפי החלב. למרות משקלו של בנך איני רואה צורך בגילו להמשיך לתת תחליפי חלב. בדיקות מעבדה יכולות להראות אלרגיה למזון אך לא רגישות. אני ממליצה לשים דגש על בניית תפריט מזון מוצק איכותי ובריא העשיר בשמנים בלתי רווים כמו אבוקדו, טחינה משומשום מלא, חלבונים מן הצומח כמו חומוס, עדשים, שעועית, אפונה, ממרח שקדים, פירות טריים, ירקות מאודים וטריים חתוכים לקטן, דגנים מלאים כמו קינואה, דוחן, כוסמת, אורז, שיבולת שועל ומעט מאד חלבון מן החי באם אתם בוחרים לתת, 2-3 בשבוע לא יותר.

לגבי מוצרי חלב גישיתי היא להפחית ככל הניתן ולהעדיף את המזונות שציינתי. אני לא רואה ייתרונות במוצרי החלב אלא להיפך.

את יכולה לשלב לו חלב צמחי כמו שקדים, שיבולת שועל, אורז מלא, סויה בין הארוחות.

אני ממליצה שהתפריט יתבסס על ירקות מאודים/טריים, מרקים עם ירקות וקטניות, דייסות מדגנים מלאים, ופירות עם טחינה או ממרח שקדים.

אם את בכל זאת מעוניינת להמשיך לתת תחליף חלב היני ממליצה על תחליף חלב צמחי וכן, ניתן למהול עם יותר מים לעומת כמות האבקה וכל פעם לשים יותר אבקה עד למינון הדרוש.

אשמח לענות על כל שאלה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הפרעה באכילה
    רונן
    28/06/2011

שלום
    אני אב לתינוקת בת חודשיים. עד עתה אכלה כראוי ובתאבון. לפני זמן מה בעת ההאכלה החמודה מושכת את ראשה לאחור והצידה (לא רוצה) לאחר שהיא אוכלת 20-40 מ"ל. ייתכן שבהמשך היא ממשיכה לאכול ואף גומרת בקבוק של 180 מ"ל. אין פליטות חריגות. כך לסירוגין אוכלת ומסרבת. וכעת ההאכלה בגלל ההפסקות ההאכלה נמשכת למעל שעה. מדובר בתינוקת עירנית ופעילה. אציין שישנם ימים שבהם היא ישנה מעט מאוד. בלילה השינה היא טובה עם האכלה אחת בסביבות 3 לפנות בוקר. יש תחושה שמשהו מפריע לה לאכול אך מאחר ואין פליטות אנו יוצאים מנקודת הנחה (וגם הרופאה) שאין זה ריפלוקס. היציאות טובות ולא נראה שסובלת מבעיית גזים מיוחדת.
    מה יכולה להיות הבעיה?

לקביעת תור
    סגירה
    הפרעה באכילה

הוספת תגובה

• הפרעה באכילה - תגובה

ד''ר נטלי שוינקלשטיין
    29/06/2011

שלום רונן,

לא ציינת האם ביתך בוכה או משמיעה קולות מצוקה בעת האכלה וההפסקות הקצרות.
    אם לא, אני מניחה שאו שמדובר בחוסר רעב ופה אמליץ להיות ערניים וקשובים לרצונותייה. תינוקות כל הזמן משתנים ויכול להיות שהיא בתקופה מסויימת שלא בא לה לאכול כל כך. ישנן תקופות כאלו וזה בסדר.

אולי היא מעט חולה? וירוס? צינון? זה גם יכול להשפיע על הרעב.

או שמדובר במשחק?

בכל מקרה, אם אין פליטות, והיא לא בוכה כנראה שהכל בסדר וזה יחלוף מעצמו.

איני יכולה לדעת בוודאות מה קורה בידיוק כי איני רואה אותה, אך ממה שכתבת זה מה שנראה לי. אם אתם דואגים גשו לרופא נוסף או לטיפת חלב.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על תשובתך

שמרית
    29/06/2011

אוסיף כי לעיתים היא בוכה במצב זה. היא גם סובלת מנזלת וליחה שלא עוזבת אותה מזה כמה שבועות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על תשובתך - תגובה

ד''ר נטלי שוינקלשטיין
    30/06/2011

יכול להיות שהאף סתום לה והיא מזיזה את הראש כדי לנשום. נסו לעסות לה את האף מבחוץ בעדינות או לעשות לה אנהלציות ועיסויי גב וחזה עם שמן אתרי ריוונסרה על בסיס שמן שקדים (טיפה אחת של שמן אתרי על כף שמן שקדים).

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מזון
    תהל
    28/06/2011

שלום רב

ביתי בת ארבע חודשים והתחלנו את הטעימות.

עד לפני כשבוע היא אכלה כל 3 שעות 120 מ"ל בלבד אבל עולה יפה במשקל, היא שוקלת 6,810.
    התחלנו לפני כמה ימים את הטעימות והיא מקבלת ביום ממוצע 4 כפיות.
    היא התחילה לאכול כל 3 שעות בממוצע 150 מ"ל ובנוסף אני מוסיפה לה פעם ביום לאחת המנות דייסה.

רציתי לדעת האם הדייסה צריכה לבוא על חשבון אחת הטעימות, או אחד הבקבוקים.
    כמה פעמים ביום אני צריכה לתת טעימות והאם בגיל הזה היא עדיין צריכה לקבל 6 ארוחות ביום.

תודה רבה מראש

תהל

לקביעת תור
    סגירה
    מזון

הוספת תגובה

• מזון - תגובה

ד''ר נטלי שוינקלשטיין
    29/06/2011

שלום לך תהל,

גישיתי היא לחכות להוספת מזון מוצק לגיל חצי שנה. ככל שמחכים יותר כך הסיכוי לפתח אלרגיות ורגישיות למזון פוחתת כי מערכת העיכול של התינוק יותר בשלה. בגיל ארבעה חודשים לטעמי זה גיל מוקדם מאד כדי להוסיף מזון מוצק. בהחלט ניתן לתת טעימות אבל אין צורך בכמויות.

גם עם הדייסה הייתי מחכה יותר, ולא נותנת כל יום אלא 3-4 בשבוע. ועדיף דייסה שמכינים בבית מדגנים מלאים כמו שיבולת שועל, כוסמת, סולת ועוד...

אין סיבה להוריד או להעלות כמות מזון אם ביתך לא דורשת זאת.
    אני ממליצה לך לחוש מה ביתך דורשת ולתת בהתאם לתחושותייך. כל תינוק הוא שונה מאד מהשונה ולכן איני מאמינה בחוקים אחידים שמתאימים לכולם.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נטלי.בהמשך לשאלתך
    שני
    27/06/2011

התפריט הוא כך:
    8 בבוקר מטרנה עם כף דייסה בבקבוק 180 מ"ל
    11:30 פירות (בננה,תפוח,אבוקדו,אגס,טחינה וביסקוויט מטרנה)-180 מ"ל
    15:00 ירקות+שוק עוף אחת (תפו"א,בטטה,גזר) 170 מ"ל
    19:00 מטרנה 180 מ"ל
    האם כמות הויטמינים שהוא מקבל מהמטרנה ומהמוצקים מספקת לאותו יום.אני מניחה שבמוצקים אין מספיק ויטמינים כמו במטרנה אז האם כדאי להוסיף מטרנה על חשבון ארוחה אחרת?

תודה רבה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    נטלי.בהמשך לשאלתך

הוספת תגובה

• נטלי.בהמשך לשאלתך - תגובה

ד''ר נטלי שוינקלשטיין
    29/06/2011

שלום לך שני,

לטעמי כמו הפירות בבוקר גדולה מידי. אני ממליצה לחלק אותה לפעמיים ביום כך העיכול יהיה טוב יותר וכך גם הספיגה. ניתן גם לתת חצי מכמות הפירות שאת כרגע נותנת ואחהצ לתת דייסה ביתית מדגנים מלאים במקום המנה השניה של הפירות.

בעוגייה אני לא רואה יתרון תזונתי, כי היא מקמח לבן לכן המלצתי היא להוריד אותה מהתפריט או לפחות לא לתת על בסיס יומי קבוע.

לגבי הטחינה - המלצתי היא לגוון בסוגי הטחינות ולא לתת כל יום שומשום. טחינה משקדים, טחינה מאגוזים, טחינה מפיסטוקים, טחינה גרעיני חמניה וכך הלאה וכשאת נותנת שומשום שיהיה שומשום מלא, כי הערך התזונתי שלו גבוה בהרבה מהלבן.

לגבי המרק, אני ממליצה לגוון בסוגי החלבון ולא לתת כל יום עוף, אלא חלבון מן החי 2-3 בשבוע והשאר מן הצומח: שעועית, עדשים, חומוס, ואפונה.

בנוסף, חשוב מאד לגוון במרק בסוגי הירקות ולא לתת כל פעם את אותו הסוג. למשל: דלעת, קישוא, עגבניות, תפוח אדמה, בטטה, גזר, ועוד...) כל פעם עירבוב של סוגים אחרים.

אני לא רואה סיבה להוסיף תחליף חלב אם בנך לא דורש, ובטח שלא להוריד מזון מוצק מהתפריט. אומנם במנת מזון אין את כל הויטמינים והמינרלים שיש בתחליף חלב אך יש שם דברים אחרים שבתחליף אין ולכן לא לוותר אלא להיפך לגוון כמה שיותר בתזונה, לתת לבנך עם הזמן להתנסות בדברים חדשים.

בהצלחה ואם תיהיינה שאלות אשמח לענות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כמות ארוחות ומים
    מיכל
    27/06/2011

שלום
    ביתי בת 6 וחצי חודשים, אוכלת 2 ארוחות ביום של מוצקים טחונים: בבוקר פירות/דייסת קוואקר. ובצהריים ירקות ועוף. שאר היום היא יונקת (ישנה לילה שלם ללא הנקה). ניסיתי בימים האחרונים להוריד את כמות ההנקות ל-4 כך שתאכל מקסימום 6 ארוחות ביממה. אך הבעיה היא שבזמן האחרון היא נרדמת במהלך היום רק עם הנקה וכך יוצא שלפעמים גם שעה לאחר האוכל (ואוכלת כמות גדולה) עוד יונקת. ביומיים האחרונים ניסיתי להחליף את ההנקה לצורך הירדמות במים בבקבוק. וזה עבד כמה פעמים, אך אז נוצר מצב שהיא יכולה לשתות ביממה אחת כמות של כ- 250-300 מים. האם זה יותר מידי? האם זה בעייתי שיונקת יותר מ-4 פעמים ביום פלוס 2 ארוחות? ומה לדעתכן עדיף? יותר מים לפני שנרדמת או הנקה? (אני יודעת שעדיף שתרדם לבד במיטה עם ליטוף, אך כרגע בהתחשב במצב הנוכחי אשמח לקבל את דעתכן לגבי שאלתי).
    תודה מראש
    מיכל

לקביעת תור
    סגירה
    כמות ארוחות ומים

הוספת תגובה

• כמות ארוחות ומים - תגובה

איילת בר
    28/06/2011

שלום מיכל,
    האם אוכלת מנה מספקת בארוחות המוצקות?
    תינוקות בגיל הזה בדר"כ משלימים את הארוחות המוצקות עם הנקה או בקבוק.
    וכנראה זו הסיבה שלפני השינה היא יונקת מנה למרות שהיא שעה אחרי אוכל.
    אם את רוצה להפחית את תדירות ההנקה תתני לה בקבוק עם חלב צמחי אורז או קוואקר אחרי הארוחה או לפי דרישה.

לגבי כמות המים אכן גדולה יחסית לגילה.יחד עם זאת אנחנו בקיץ וישנה אפשרות שזו הסיבה לכמות המים.רק שימי לב שלא יבוא על חשבון ארוחה.

לגבי מים או הנקה לפני שינה:
    אם את בתהליך גמילה מהנקה אז אין בעיה לתת מים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה, ועוד שאלה

מיכל
    28/06/2011

תודה על התשובה!
    היא אוכלת מנה גדולה שלפי דעתי אמורה להשביע. את ארוחת הצהריים של הירקות מדדתי בבקבוק וזה יצא כ- 180-200 cc ובארוחת הבוקר היא אוכלת דייסת קוואקר. האם גם לאחר דייסת קוואק כדאי לתת עוד תחליף חלב? כרגע נראה לי שהיא יונקת רק מכיוון שזה עוזר לה להירדם. השאלה אם זה יכול לגרום לה לאכילת יתר או כאבי בטן..?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה, ועוד שאלה - תגובה

איילת בר
    29/06/2011

אם היא אוכלת דייסת קוואקר אין צורך לקבל תוספת של חלב.

תינוקות יונקים הרבה פעמים צריכים לינוק כדי להרדם. לא יכול לגרום לאכילת יתר
    במיוחד אם נרדמת מיד כי החלב הראשוני מכיל ברובו מים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שינוי בפריט של תינוקת בת שנה ו- 8 ח
    לי
    26/06/2011

שלום,

הבת שלי בת שנה ו 8 חודשים, יונקת בצורה חלקית מגיל שנה וחודש וכעת אני די מעוניינת להפסיק עם ההנקה.

סדר היום מבחינת אוכל אצלה:
    6.00- יונקת
    7.30- מבקשת פרוסה כשרואה שמכינים סנדביצ'ים
    9.00-13.00 אוכלת במשפחתון מה שאני מביאה: פרוסה עם טחינה/חומוס/אבוקדו יחד עם פרי ולפעמים ממש, מעדן גמדים. בנוסף אני יודעת שמביאים לה שם לנשנש פתי בר/עוגיה או לפעמים אוכל אחר.
    13.00- יונקת
    14.00- ארוחת צהריים איתנו, לרוב מנת בשר עם תוספת (כשהתוספת בעיה)
    17.00- יונקת והרבה פעמים גם פרי/עוגיה וכדו'
    18.30-19.00 ארוחת ערב חלבית בדר"כ: לחם (לפעמים מורחת לה גבינה/טחינה), ביצה, ולפעמים נוגסת בירק אבל לא מוכנה לאכול יותר מכך ירקות.
    19.30-20.00 יונקת. בזמן האחרון מסתפקת בארוחת הערב ולא יונקת.

זה פחות או יותר מה שקורה כמובן שיש שינויים הרבה פעמים (מכיוון שתלוי מה כולם אוכלים ואז אוכלת איתנו)

1. איך מפסיקים עם ההנקה כאשר בזמן האחרון כשאני מנסה למשל אחה"צ להציע אוכל במקום הנקה והיא לא מוכנה בכלל? מה עושים בשש בבוקר במקום הנקה?
    2. איך בונים לה תפריט בריא ומגוון ? אני יודעת שצריך דגנים מלאים, ירקות פירות וכו' אבל לא מצליחה לבנות תפריט מסודר שימלא את כל מה שצריך. האם יש מקום שאפשר להוריד תפריט לגיל שלה?
    3. בימים האחרונים שמתי לב שהיא רוצה להשתמש בי כמוצץ (נגמלה ממוצץ לפני כחודשיים-שלוש אם כי לעיתים רחוקות במצב של בכי ממש ועייפות אני מביאה לה) איך מונעים זאת? היא מתעצבנת כשאני לא מרשה לה לינוק בוכה ומנסה שוב ושוב. אני פשוט לא יודעת האם היא באמת אמורה לאכול כל 3 שעות או שזה בגלל שהתרגלה לינוק כל 3 שעות והיא פשוט לא מוכנה לשנות את ההרגל הזה. מבחינת משקל כעת היא בסדר.
    4. בזמן האחרון שמתי לב שמגלה העדפה באוכל אבל בצורה שלא מוכנה בכלל לאכול משהו אחר. למשל כאשר מקבלת עוף ותוספת אוכלת רק את העוף ולא מוכנה לאכול את התוספת (אוכלת לבד וגם כשאני מנסה להאכיל לא מוכנה לטעום),
    בעיקר רוצה לאכול לחם כארוחה,עוף, ביצה (מנסה לגייס מכל מי שאוכל, עוד ביצה) ופירות. עם העוף אני עוד בסדר אבל הלחם והביצה יותר מידי לא נראה לי טוב.

אשמח לתשובה,
    יום טוב.

הוספת תגובה

• שינוי בפריט של תינוקת בת שנה ו- 8 ח - תגובה

איילת בר
    28/06/2011

שלום רב,
    בגיל הזה הילדה כבר עצמאית ניגשת לציצי לבד מתי שבא לה ואיך שבא לה.
    אמרת שלא מזמן גמלת אותה ממוצץ ולכן טבעי שתחפש תחליף.
    ממליצה לך לעשות את הגמילה בהדרגה.
    כדי להצליח את צריכה להיות החלטית ולא להשבר מול הבקשות שלה.
    כרגע תתני לה הנקה בבוקר צהריים וערב.
    ילדה בגילה כבר מבינה הכל ותשתפי אותה בתהליך.
    את יכולה להציע לה בקבוק עם חלב צמחי או עם מים כתחליף.
    תציעי לה דברים אחרים משחקים וכדומה.
    תצטרכי להיות יצירתית ותצפי לימים לא פשוטים בהם היא תכעס עליך ואפילו תבכה.
    תחבקי אותה ותביני אותה אך אל תדברי יתר על המידה פשוט תעבירי נושא עד כמה שניתן.
    אחרי שתתגברו על השלב הזה תוכלי בהדרגה לגמול אותה משאר ההנקות.

לגבי תפריט מאוזן לא מכירה אתרים שניתן להוריד. תוכלי לקנות לך ספר טוב של תזונת תינוקות עם מתכונים והמלצות.

זה בסדר לאכול כל 3 שעות משהו קטן ואף מומלץ.

לגבי הבררנות באוכל תאפשרי לה לאכול מה שמתאים לה היא יודעת מה טוב בשבילה - כמובן מזון בריא ולא חטיפים ומתוקים.

בהצלחה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה

לי
    03/07/2011

תודה רבה רבה על התשובה המפורטת : )
    1. התחלתי בינתיים להוריד ל- 3 הנקות. שמתי לב שמה שהכי קשה לה זה ההנקות של בוקר עד אחה"צ בעיקר אם היא לאחר שינה (לילה או שנת צהריים). על ערב אני מצליחה רוב הזמן לדלג.
    אם אנסה את הגמילה לגמרי עוד חודש - איך לגמול מההנקות האלה של בוקר ואחה"צ שאני רואה שהן משמעותיות בשבילה? קרה לי כבר פעמיים שניסיתי למנוע הנקה של אחה"צ אחרי שקמה ולא הסכימה לשום אוכל (עוף, תוספת, פירות..) אלא רק הנקה.
    2. איך מכינים בקבוק עם חלב צמחי, האם בתור דייסה כמו שיבולת שועל וכדו'? בקבוק מים שותה כל היום וגם הרבה בלילה.
    3. לגבי בררנות- האם לתת לה גם כשמעדיפה רק לחם (אחיד, לא מלא) או ביצה שזה לא כזה בריא?

תודה ויום טוב : )

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מנסה שוב

לי
    10/07/2011

מנסה שוב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כמות תמל בן 4 חודשים
    רותם
    26/06/2011

שלום . בני בן 4 חודשים ושוקל 6.9 ק"ג. עד לתקופה האחרונה היה אוכל כל 4 שעות לערך 180 מ"ל וכמעט אף פעם לא סיים את הבקבוק במלואו . בימים האחרונים נראה כי הוא דורש את האוכל מוקדם יותר (פחות מ 4 שעות) וכשהוא אוכל הוא מסיים את כל הבקבוק עד לטיפה האחרונה ... שאלתי היא האם להגדיל את הכמות תמל לארוחה ל 240 או פשוט להמשיך לתת לו 180 מ"ל רק בפחות מ 4 שעות?

לקביעת תור
    סגירה
    כמות תמל בן 4 חודשים

הוספת תגובה

• כמות תמל בן 4 חודשים - תגובה

איילת בר
    28/06/2011

שלום רותם,
    יכול להיות כי הוא ב"קפיצת גדילה" זהו שלב שבו התינוק דורש יותר חלב ומגדיל את הכמות.
    בכל זאת כרגע לא הייתי מגדילה את המנה. תמשיכי לתת לו 180 מ"ל לפי הצורך.
    במידה ותרגישי כי אחרי שסיים את הבקבוק הוא לא רגוע ועדיין רעב תעברי ל- 240 מ"ל.

בהצלחה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תזונה לבת 10 חודשים
    תמר
    26/06/2011

שלום, רציתי להתייעץ לגבי תפריט לבתי בת ה 10 חודשים, נולדה 2.676 וכיום שוקלת 8.800 ק"ג עולה יפה במשקל...
    סדר הארוחות שלה הינו כזה:
    7:00 כשמתעוררת בקבוק 140-160 CC
    9:00- ארוחת פירות- 2 מנות פרי וכפית טחינה/שקדייה ומיד אח"כ שנת בוקר
    12:00- ארוחה בשרית- אוכלת כבר אוכל של "גדולים"- עוף, ירקות, אורז, פסטה , מג'דרה....כל דבר שיש ואז שנ"צ בשעה 13:00 עד 15:00 בערך
    16:00- בקבוק בערך 100-120 CC או מעדן עם פרי
    17:30-18:00 ארוחת ערב- פרוסה עם טחינה וירקות בצד/ביצה וירקות/ לביבות ירק
    19:30- בקבוק לפני השינה בערך 80-120 CC תלוי כמה אכלה בארוחת הערב
    לאחרונה לא ממש רוצה את הבקבוק של הערב וגם של הצהריים ומאז ומתמיד לא חובבת גדולה של תמ"ל, האם כמות התמ"ל שהיא שותה ביום מספיקה והאם זה בסדר יהיה לוותר על הבקבוק של הערב ולהישאר רק עם הבקבוק בוקר?
    האם בין שעה 16:00 ל 19:30 זה לא יותר מידי ארוחות? אשמח לדעת האם זה בסדר או לשנות אות סדר הארוחות או את הפערים בזמנים וכיצד?
    המון תודה

לקביעת תור
    סגירה
    תזונה לבת 10 חודשים

הוספת תגובה

• תזונה לבת 10 חודשים - תגובה

ד''ר נטלי שוינקלשטיין
    27/06/2011

שלום תמר,

כמה המלצות:

לפי גישתי לא כדאי לתת כל יום חלבון מן החי אלא לגוון 2-3 בשבוע מן החי והשאר מהצומח קטניות ודגנים מלאים: עדשים, אפונה, שעועית, חומוס, קינואה, דוחן, אורז מלא, כוסמת, גריסים וכן הלאה...

לגבי מעדן מזון שאני לא ממליצה עליו בתזונה. מלא בסוכר ולא נותן שום תועלת בריאותית. במקום זה כדאי לתת דייסה ביתית מסולת מלאה או משיבולת שועל.

דבר נוסף חשוב בעיני הוא לתת רק דגנים מלאים ולכן כשאת נותנת פסטה ולחם חשוב שגם הם יהיו מחיטה מלאה, שיפון או כוסמין.

לגבי טחינה משומשום גם מומלץ מאד שהיא תיהיה משומשום מלא הערך התזונתי שלו הרבה יותר גבוה מהשומשום הלבן.

כנראה שביתך שבעה מאד כי היא אוכלת מאד מגוון מזון מוצק ולכן אינה מעוניינת כל כך בתחליף החלב. פשוט תיהיי קשובה לרצונותייה. אני ממליצה שתשלבי בתזונתה גם חלב שקדים, חלב שיבולת שועל וחלב אורז מלא. את החלב הצמחי יהיה ניתן לתת לפני השינה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• משהו נוסף

תמר
    30/06/2011

המון תודה בהחלט אקח לתשומת ליבי את מה שכתבת ואיישם זאת,
    לגבי סוגי החלב השונים, מתי לשלב אותם והאם הם באים במקום ארוחה? במידה ואני רוצה חלב שיבולת שועל אז פשוט להרתיח שיבולת שועל ואז לתת לשתייה את המים או יש חלב כזה מוכן?
    דבר נוסף, את הבקבוק של הבוקר הקטנה שותה אומנם לאחרונה 100-120 CC ואת הבקבוק של הערב בקושי 40-50 CC האם זה סימן שזה הזמן לגמול אותה מבקבוק זה?
    האם מספיק לתת ארוחת ערב גדולה וטובה לקראת 18:00-18:30 ושינה ללא בקבוק ?
    המון תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• משהו נוסף - תגובה

ד''ר נטלי שוינקלשטיין
    30/06/2011

את החלב שיבולת שועל ניתן לקנות מוכן או להכין לבד על ידי טחינת שיבולת שועל עם מים וסינון. את התוספת הזו לתת בין הארוחות כנוזל ולא כתחליף לארוחה.

לגבי הבקבוק האחרון, לדעתי עדיין מוקדם לגמול מהבקבוק השני. אם היא עושה זאת לבד זה יקרה לבד. לקראת גיל שנה את בהחלט יכולה להמיר את הבקבוק במזון מוצק כמו מרק או דייסה ביתית.

אשמח תמיד לעזור

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה