מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- תזונה לתינוקת בת חצי שנה ,משלשלתליאורר26/06/2011
שלום רב
מה ניתן לתת לילדה בת חצי שנה בנוסף לסימלאק שלב 2 , בפעוטון היא אוכלת פירות ומרק.
הילדה משלשלת מיום חמישי האם ניתן לתת לה אורז?
תודה מראש
ליאור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תזונה לתינוקת בת חצי שנה ,משלשלת - תגובה
ד''ר נטלי שוינקלשטיין27/06/2011שלום ליאור,
קודם כל חשוב להחזיר לה נוזלים שלא תתייבש. אז תדאגי שתשתה מים אפילו עם קמצוץ מלח ומעט סוכר על מנת להחזיר מלחים.
אני מאד ממליצה שתקני ממוצרי "הפלא ופלא" (את יכולה לחפש אותם באינטרנט) אלו מוצרים הומאופתים בטוחים מאד לשימוש ויש לשילשול.
בנוסף את יכולה לתת אורז, בננה, ובעיקר להיות קשובה לצורכייה אאם היא לא מאד רעבה אולי יש לה וירוס? כדאי ללכת לרופא לקבל איבחון.
דבר נוסף שמאד יכול לעזור זה תוסף פרוביוטיקה. גשי לבית טבע ותבקשי להתאים לביתך פרוביוטיקה. המלצתי היא רק לשים לב שלא יהיה בה לקטוז.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תודה ושאלה נוספתרוית26/06/2011
תודה על התשובה המפורטת.
שאלה נוסםת: האם כדאי להוסיף לה דייסה לפני השינה? ישנה תאוריה שאומרת שיותר מידי
פחממות לפני השינה גורמות לרעב במשך הלילה. האם זה נכון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תודה ושאלה נוספת - תגובה
איילת בר28/06/2011שלום רוית,
ידוע דווקא שכדי שהתינוק ישן יותר טוב בלילה אפשר לתת לו תוספת דייסה.
אני לא ממליצה מהסיבה שלא כדאי לתת עודף קלוריות לתינוקת שאין לה בעיית משקל.
לדעתי ביתך מתעוררת מתוך הרגל וכדי לגמול אותה תתני לה מעט מים בקבוק.
מכוון שהיא מתעוררת כ"כ הרבה אז תפתחי פערים בהדרגה.
ב- 22:30 תתני לה מים ובאמצע הלילה כבר תכיני לה בקבוק.
בלילה הבא תנסי למשוך אותה עוד חצי שעה וכן הלאה עד שתסגור את כל הלילה.
בהצלחה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום .שאלה בבקשהשני26/06/2011
תינוק בן 7 חודשים עולה יפה במשקל ואוכל רק 2 ארוחות מטרנה ביום.(350 מ"ל סה"כ)
בהנחה וזה מספיק לו האם ישנה בעיה של חוסר בויטמינים עבורו מאחר ואוכל כעת פחות ארוחות מטרנה? מניחה שבמנת פירות או ירקות אין את כל הויטמינים שיש במנת מטרנה.
האם יש צורך להשלים ויטמינים חשובים כתוסף חיצוני?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום .שאלה בבקשה - תגובה
ד''ר נטלי שוינקלשטיין27/06/2011שלום שני,
בבקשה רישמי תפריט מסודר של אכילת תחליף חלב ומזון מוצק כדי שאוכל להתייחס לשאלתך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מכורה למיםסיון26/06/2011
שלום
הבת שלי בת שנה ו 4 חודשים. לאחרונה היא פיתחה התמכרות למים, פשוט מים.
היא למדה לבקש "מים" וכל הזמן היא שותה... אפילו באמצע האוכל. היא לפעמים גם מתעוררת באמצע הלילה ומבקשת מים. היא אוהבת מאד את הבקבוק שלה ונרדמת איתו בלילה.. וזו ילדה שלא הסכימה לקחת מוצץ...(היא ינקה עד גיל 7 חודשים).
היום הבקבוק משמש לה גם כמעין מוצץ....
האם יש משהו שהוא לא טוב בלשתות הרבה מים..... ?
האם זה בעייתי שהיא נרדמת עם הבקבוק ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מכורה למים - תגובה
ד''ר נטלי שוינקלשטיין27/06/2011שלום סיוון,
האם מדדת כמה מים היא שותה ביום?
באופן כללי אם היא לא שותה יותר מידי אין עם זה בעיה אלא להיפך, הורים רבים נאבקים עם ילדיהם שישתו מים, אך כאמור צריך לבדוק את הכמות שהיא שותה.
לגבי ההירדמות בלילה לדעתי זה מסוכן, וצריך למנוע את זה או להיות לידה כאשר היא נירדמת ואז לקחת את הבקבוק.
אשמח לענות על כל שאלה נוספת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אכילה בלילה בגיל 8 ח'רוית25/06/2011
יש לי תינוקת בת 8 ח', אוכלת בכל בוקר מנת פירות ולפעמים כרצונה מנת ירקות. אני עדיין מניקה אותה בשילוב בקבוק סימילק בלילה.
הבעיה שהיא מתעוררת המון בלילה כ- 4 פעמים, נשכבת על הגב וסרבת לחזור לישון.
אני מנסה להשכיב אותה בחזרה על הבטן, לתת לה מוצץ, מים, אך בסוף אני נשברת ונותנת בקבוק חלב. חשוב לי לציין שהיא מסיימת בכל פעם רק כ- 100 מל"ל ולא רוצה יותר.
ישנם לילות שזה מסתכם בשלושה בקבוקים. הולכת לישון ב-20:00, אחרי שקיבלה בקבוק. קמה ב- 22:30, 1:30, 4:00 לפנות בוקר. (רק לאחרונה הרגלתי אותה לשלב 2 בפיטמה)
שאלתי האם זה נורמלי ואיך אני מגדילה לה את כמות החלב שתקום פחות פעמים בלילה.
תודה על התשובה.
רוית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אכילה בלילה בגיל 8 ח' - תגובה
איילת בר25/06/2011שלום רוית,
תינוקת בגיל 8 חודשים לא אמורה להתעורר 3 פעמים בלילה לאכול.
יכול להיות שמתעוררת מסיבות אחרות:
אם חזרת לעבודה אז בלילה התינוקת קמה כדי להשלים את זמן האיכות איתך.
סיבה נוספת להתעוררות היא קושי להרדם לבד. תינוקות מקיצים משנתם בלילה ואם הם לא מורגלים להרדם לבד אז הם מחפשים אותך או את הבקבוק.
את הבקבוק האחרון תתני לה ב- 20:00 או 22:30 לכל המאוחר ובכל יקיצה נוספת עד 06:00 בבוקר תוכלי לתת לה מוצץ.
במידה ומתעקשת נורא אז מים, עם הזמן תבין שאין לה למה להתעורר ותסגור פערים.
אין צורך להגדיל את כמות החלב כדאי דווקא לתת לה יותר מוצקים במהלך היום כ- 3 ארוחות: בוקר צהריים וערב או אחר צהריים.
כך תוכלי להיות בטוחה כי היא קמה מתוך הרגל ולא מרעב.
בהצלחה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ביצי אומגה 3אמא25/06/2011
היי,
רציתי בבקשה לדעת האם יש משמעות לכמות האומגה 3 בביצי אומגה 3 והאם באמת עדיף לתת אותם לפעוט בן שנה וחצי?
שאלה אחרת - במהלך היום בין הארוחות אני בדר"כ נותנת לו תמרים, ככה שיוצא לו לאכול כל יום מספר תמרים. האם יש עוד משהו שניתן לשלב בין הארוחות? (יש לו ארוחת פירות אחר הצהריים, ככה שנראה לי יותר מדי לתת לו עוד פירות).
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ביצי אומגה 3 - תגובה
ד''ר נטלי שוינקלשטיין25/06/2011שלום אמא,
המקור הטוב ביותר לאומגה 3 הוא אבוקדו, טחינה משומשום מלא, ושמנים מכבישה קרה כמו שמן זית, ושמן פשתן. ניתן לשלב אותם בכל סוגי המזונות ולתת לו. האומגה 3 רגישה לחום וביצה מחממים כך שאיני בטוחה כמה אומגה 3 נשאר שם. מה שאיני ממליצה לצרוך כל יום ביצים אלא 2-3 בשבוע לכל היותר.
ארוחת ביניים יכולה להיות ירקות חתוכים, דייסה ביתית, עוגייה מחיטה מלאה, פרכיות וכן הלאה. פעוט בן שנה וחצי בדרך כלל יכול כבר לאכול הכל, רק לשים לב לא לתת חרצנים, גרעינים, שקדים, אגוזים, וזרעים שונים בצורתם הטבעית אלא רק כטחינה.
אשמח לענות על כל שאלה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האכלת פגיםדותן25/06/2011
שלום ,
נולדו לנו שתי תאומות חמודות בשבוע 30+1 במשקלים 1400ו 1350 , הן שהו בפגייה כ6 שבועות והשתחררו ביום רביעי האחרון (22/06/2011) במשקל 2150 כ"א , הוראות הפגייה היו לתת להן כ45cc בערך לכל ארוחה (כל 3 שעות), עד אשר נקבל הוראות אחרות מטיפת חלב.
מהדקה שהגענו הביתה שמנו לב שגם לאחר גמירת 45cc הבנות ממש רעבות , הן מחפשות אחר הפטמה ע"י הזזה הלוך וחזור של הראש , ניסינו לתת להן מעט יותר (55cc)וראינו שהן ממש טורפות את האוכל.
ביום האחרון אחת מהן משום מה עושה קצת בעיות בחלק מההאכלות - היא מסרבת לאכול , דוגמה לכך : בשעה 3 היא אוכלת נהדר ובשעה 6 היא לא רוצה לאכול והיא מאוד ישנונית , הדבר קרה כבר פעמיים ביממה האחרונה.
מה לעשות ? האם להניח לה לא לאכול ולחכות שתתעורר ותהיה רעבה ואז לתת לה , או להכריח אותה (לא שזה כל כך אפשרי כי היא תירק את האוכל).
נודה לעתכם המהירה .
דותן וקרן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האכלת פגים - תגובה
ד''ר נטלי שוינקלשטיין25/06/2011שלום דותן,
אין סיבה ואי אפשר להכריח תינוק לאכול. תינוקות גדלים מהר ומשתנים כל הזמן ולכן מה שהיה לפני כמה שבועות כבר לא רלוונטי לעכשיו ויכול להיות שכרגע היא יותר שבעה ורוצה פחות אוכל ובעתיד זה ישתנה גם.
אני מציעה להיות קשובה וערנית לצורכיהן ולהענות בהתאם. אם את שמה לב בשינוי התנהגותי כמו עודף ישנוניות שציינת אך לאורך זמן אני מציעה לגשת לטיפת חלב.
אשמח לענות על כל שאלה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בת 3.5 חודשים הפסיקה לעשות קקיציפי24/06/2011
שלום שוב... אני מניקה את בתי, בחודש הראשון היו לה יציאות כל 5 - 7 ימים, לאחר חודש זה הסתדר והיא החלה לעשות קקי כמעט אחרי כל הנקה
ובאופן קבוע בהנקה של 6 כל בבוקר, היא יונקת מעט ואז מתאמצת ויש לה יציאה גדולה. בכמה ימים האחרונים הפסיקה לעשות קקי, היא מקטרת ואני רואה שהיא מתאמצת אך ללא כל תוצאה, האם זה קשור אליי ולמה שאני אוכלת? מה לעשות כדי לעזור לה?
(בזמן האחרון הגזמתי עם הסוכר האם יש קשר?)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בת 3.5 חודשים הפסיקה לעשות קקי - תגובה
ד''ר נטלי שוינקלשטיין25/06/2011שלום ציפי,
אכן יכול להיות קשר למה שאת אוכלת. להתאמת תפריט להנקה כדאי שתפני לנטורופת/ית.
בנתיים אני ממליצה ששניכן תקחו פרוביוטיקה לתקופה מסויימת. גשי לבית טבע ותבקשי להתאים עבורכן פרוביוטיקה. רק שימי לב שאין בהן לקטוז.
בנוסף, הישתדלי לשתות יותר מים.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עצירות - בן 7 חודשיםחן24/06/2011
בני אוכל מטרנה חלבית פעמיים ביום (בוקר ולילה) - שלב 2 , פירות ומרק (מרק ירקות עם בשר הודו). מאז שעברתי לשלב 2 במטרנה ושהתחלתי לשלב הודו במרק הוא סובל מעצירות . יש לו יציאה כל יום אך מלווה בכאבים וצרחות ובסופו של דבר היא קשה וקטנטנה. כמו כן הוא מסרב בתוקף לשתות מים ומוכן לשתות רק תה פירות (של היפ).
מה מומלץ לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עצירות - בן 7 חודשים - תגובה
ד''ר נטלי שוינקלשטיין24/06/2011שלום חן,
קודם כל חשוב מאד שכאשר תינוק עובר לאכול מוצקים לשתות גם מים. אם הוא מוכן כרגע לשתות רק תה פירות אז זה עדיף על כלום. לאט לאט תפחיתי את הטעם של התה כדי שיתרגל גם למים.
כדי לעזור לו עם היציאות לבנתיים את יכולה לעשות לו עיסוי עדין בבטן תחתונה עם שמן שקדים + עיסוי רפלקסולוגי בכפות הרגליים. את לוחצת בעדינות על אמצע כף הרגל לכיוון עם כיוון השעון בתנועה מעגלית. כדי ללמוד טוב יותר את התנועה המדוייקת את יכולה לחפש באינטרנט.
לגבי חלבון מן החי - אני לא ממליצה לתת כל יום בשר/עוף בתפריט. מספיק גם רק 2-3 בשבוע.
בנוסף, יכול להיות שהוא לא מגיב טוב לתחליף החלב החדש, לדעתי שווה לנסות תחליף אחר, אפילו יותר מומלץ בעיני תחליף חלב צמחי.
אשמח לענות על כל שאלה נוספת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הילדה לא מוכנה לאכול כלום חוץ מתמ"ללילך23/06/2011
ילדתנו היקרה כבר בת כמעט 7 חודשים, ניזונה מתמ"ל. בחודש האחרון אנחנו מנסים ללא הצלחה להרגיל אותה לפירות/ירקות והיא פשוט לא רוצה. היא עושה פרצופים אפילו על בננה שניסינו לתת לה לטעום והכל יורקת ונראה שלא טעים לה.
אנחנו כבר ממש מיואשים וגם די מודאגים כי בגיל הזה הבנו שתמ"ל זה כבר לא מספיק. מה עלינו לעשות..?
בנוסף, בגלל שלא מוכנה לאכול שום דבר חוץ מהמטרנה אנחנו שמים לה בתמ"ל פעמיים ביום דייסה, האם זה בסדר?
האם צריך לפנות לרופא להשלמה תזונתית של ויטמינים שאינה מקבלת מהמזון?
תודה מראש!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הילדה לא מוכנה לאכול כלום חוץ מתמ"ל - תגובה
ד''ר נטלי שוינקלשטיין24/06/2011שלום לילך,
הרבה תינוקות בשלבים האלו אינם מעוניינים באכילת מזון מוצק וזה בסדר. עדיין מוקדם כדי לדאוג.
הכי חשוב זה להמשיך להציע מידי פעם סוגי מזונות מגוונים כמובן מעוכים כך שיהיה לה נוח לאכול אך לא להכריח ולא ללחוץ עליה כי אז היא עלולה להתנגד בעקשנות.
אתם יכולים לנסות לתת כמות יותר קטנה בכפית - יש תינוקות שלא אוהבים כפית שלמה בפה אלא טעימות קטנטנות, אולי זה יעזור.
לגבי ויטמינים אני ממליצה מגיל חצי שנה ובכלל לכל אדם לקחת תוסף B12 בלי קשר לתזונתו מכיוון שויטמין זה חסר לרב האוכלוסייה. אז תקנו את הויטמין בטיפות בבית טבע ותתנו לה פעמיים בשבוע.
בגיל שנה מבצעים בדיקות דם של המוגלובין.
אשמח לענות על כל שאלה נוספת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההילדה לא מוכנה לאכול כלום חוץ מתמ"ל
לילך25/06/2011נטלי, תודה על התשובה.
יש מס' דברים שלא הבנתי עדיין,
האם התמ"ל מספק לה מבחינה תזונתית כל מה שהיא צריכה? ואם כן - למה הם מתעקשים בטיפת חלב על ארוחות פעמיים ביום?
מה עם הדייסה - האם לתת או לא?
האם זה בסדר לתת B12לילדה בלי למדוד קודם כמה יש לה והאם צריך מדי פעם לבקש שיעשו בדיקת דם לראות שאין אותו בעודף?
לילך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההילדה לא מוכנה לאכול כלום חוץ מתמ"ל - תגובה
ד''ר נטלי שוינקלשטיין27/06/2011בגיל שבעה חודשים, אין צורך למהר ולתת שני ארוחות ביום. זה גם מאד נדיר שתינוקות בגיל הזה מסכימים לאכול 2 ארוחות מוצקים גדולות. נכון שזה כדאי מבחינה תזונתית, אך אי אפשר להכריח תינוקות לאכול וצריך לפעול בהתאם לרצונות שלהם.
זה נפוץ מאד שגם אחרי גיל שנה פעוטות ממשיכים להיות ניזונים בעיקר מחלב אם או מתחליף.
אין מה לדאוג בשלב זה אלא לדאוג להגיש כל הזמן מגוון של מזונות וכל כמה שעות. אפילו אם היא תקח רק חצי כפית זה עדיף על כלום כי זה מרגיל אותה לטעמים חדשים ולעובדה שהיא תיצטרך להתרגל גם למוצקים.
דייסה - ניתן לתת ואפילו מומלץ. אני מעדיפה דייסות ביתיות מדגנים מלאים כמו שיבולת שועל, אורז מלא, קינואה וכן הלאה...
לגבי B12 - לא יבדקו בגיל כזה B12 בדם. לרב האוכלוסייה חסר הויטמין הזה ופעמיים בשבוע לא יכולים לגרום לעודף אלא תוספת שלדעתי היא חובה ויכולה רק לעזור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תינוק שמתחיל לאכוליהושע23/06/2011
רציתי לשאול מהן ההמלצות הכלליות לתינוק שמתחיל לאכול. הוא בן חמישה חודשים, כרגע בהנקה מלאה פלוס בננה או אבוקדו לפעמים. חוץ מפירות האם יש עוד משהו שכדאי לתת לו? אולי קטניות?
כמו כן רציתי לשאול האם נכון שגרבר זה מאה אחוז טבעי ללא חומר משמר, או חומר אחר כלשהו? האם כדאי להעדיף פירות שאנחנו מרסקים בבית?
בתודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תינוק שמתחיל לאכול - תגובה
ד''ר נטלי שוינקלשטיין25/06/2011שלום יהושע,
ניתן לתת גם ירקות מאודים כמו גזר, דלעת, בטטה, תפוח אדמה, קישוא.
קטניות אפשר להתחיל עם אפונה, עדשים טחונים למרקם חלק.
לגבי פירות משומרים, אכן אין בהם חומרים נוספים מלבד הפירות אך הפירות עוברים עיקור (פיסטור). המלצתי היא לתת פירות טריים גם מבחינת הטעם וגם מבחינה ההרכב התזונתי זה הכי מומלץ.
אשמח לענות על כל שאלה נוספת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מעבר לסימילאקאמא חדשה23/06/2011
שלום,
בני בן 5 חודשים חייכן, ערני ומקסים שוקל (נכון לבדיקת טיפת חלב לפני שבועיים) 7.600 ק"ג. .
עד היום הוא ניזון ב99% מהנקה, אני מעוניינת להתחיל לשלב לו תמ"ל.
בעבר הוא לקח בקבוק בלי בעיה ופתאום הוא התחיל לעשות בעיות, אומנם צלחנו את המכשול הזה והוא עכשיו לוקח אבל משום מה בד"כ הוא לא מוכן לאכול יותר מ120 (במקרה הטוב) ובגלל שהוא אוכל כל כך מעט אני בסוף מוצאת את עצמי נותנת לו אחרי שעה בערך ציצי. האם יש הסבר לכך?
בהתחלה ניסינו לתת לו מטרנה והוא ממש התנגד עכשיו עברנו לסימילאק והוא יותר בעניין.
תודה מראש על התשובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מעבר לסימילאק - תגובה
ד''ר נטלי שוינקלשטיין23/06/2011שלום אמא חדשה,
בנך מבין ויודע מה טוב עבורו, וכנראה שמרגיש בטעם ובאינסטינקט שהחלב אם יותר משובח עבורו.
אם יש עוד סיכויי להמשיך להניק הרי שזו התשובה המוצלחת ביותר. אך אם את לא בעיניין אז פשוט תנסי בהדרגה להגדיל את כמויות התחליף - אני ממליצה יותר על תחליף חלב צמחי.
אשמח לענות על כל שאלה נוספת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמדוע עדיף תחליף צמחי?
אמא חדשה23/06/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמדוע עדיף תחליף צמחי? - תגובה
ד''ר נטלי שוינקלשטיין23/06/2011מדובר על הגישה שלי שאומרת שעדיף כמה שפחות חלבון מן החי בתפריט.
ולכן אני ממליצה על תחליף חלב צמחי, אני מוצאת שהוא יותר קל לעיכול ויותר בריא לתינוק במקרה של אי הנקה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יציאות לבת שישה חודשיםצפנת23/06/2011
ביתי בת שישה חודשים עוד שבוע. בדר"כ יש לה יציאה כל כמה ימים. יציאה רכה. היא יונקת בשילוב עם מטרנה, מקבלת דייסה לפני השינה ומקבלת טעימות של ירקות ופירות. היתה לה היום יציאה קשה שהיה לה מאוד קשה להוציא אותה וזה יצא בחתיכות ממש כמו אצל מבוגרים. (סליחה על הפירוט..). האם זה נורמלי לגיל כזה?
השינוי היחיד שעשיתי בימים האחרונים הוא שהיא קיבלה טעימות של בננה שלא קיבלה בעבר ושעברתי לשלב 2 של המטרנה. יכול להיות שזה קרה כתוצאה מאחד מהדברים האילו? האם לא לתת יותר בננה בשלב זה? האם השינוי משלב אחד לשלב 2 של התמ"ל אמור להיות חלק או בעייתי? תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יציאות לבת שישה חודשים - תגובה
ד''ר נטלי שוינקלשטיין23/06/2011שלום צפנת,
למרות הגישה של רבים שיגידו לך שיציאה פעם בכמה ימים היא תקינה, גישתי היא שונה ולדעתי זה לא תקין. יציאה צריכה להיות לפחות פעם ביום.
האם היא שותה גם מים בנוסף לתחליף החלב? אם היא אוכלת דייסה רצוי שתשתה גם מים כי הסיבים בדייסה סופחים את המים ויכולים להפוך את הצואה לקשה יותר.
גם המעבר לשלב 2 יכול להיות קשור, אך את מספרת שהיציאות הן בדרך כלל כאלו ולא משהו חדש.
לגבי הבננה, סביר להניח שזו לא הבעיה, אלא התחליף חלב עצמו שגורם לה כך.
אני הייתי מחליפה לסוג אחר (חברה אחרת) ואפילו תחליף חלב צמחי שבעיני יותר בריא.
אשמח לענות על כל שאלה נוספת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיציאות לבת שישה חודשים
צפנת23/06/2011תודה על תשובתך.
היציאה רק היום קשה, לא תמיד כך. סביר שזה מהמעבר לשלב 2 אם את אומרת שזה לא בגלל הבננה.
היא מקבלת דיסה פעמיים ביום, בשתי הארוחות האחרונות לפני השינה. זה ככה כבר חודש וחצי וזה לא גרם לה בעיות ביציאה.
אמורים לבצע את המעבר לשלב 2 בהדרגה כדי למנוע מצב כמו זה? האם להמשיך עכשיו לתת כרגיל את שלב 2 כי פיספסתי את המעבר?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיציאות לבת שישה חודשים - תגובה
ד''ר נטלי שוינקלשטיין25/06/2011אפילו אם היציאה רכה אך היא כל כמה ימים ולא כל יום אני מתייחס אליה כאל בעיה. כאמור, יציאה תקינה היא לפחות פעם ביום.
המלצתי היא להחליף סוג פורמולה לחברה אחרת ולעבור בהדרגה לשלב 2 למרות שכבר התחלת.
לגבי הדייסה המלצתי היא לתת דייסה ביתית ולא איסטנט מדגנים מלאים שאת טוחנת לבד בבית על בסיס חלב צמחי כמו שקדים או אורז מלא.
אשמח לענות על כל שאלה נוספת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיציאות - המשך
צפנת26/06/2011בהדרגה את מתכוונת לערבב את האבקות של שני השלבים יחד? או לתת ארוחה משלב 1 ואז ארוחה משלב 2?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיציאות - המשך - תגובה
ד''ר נטלי שוינקלשטיין27/06/2011להמשיך עם 1 ולהוסיף מנה אחת ביום של 2. או לחילופין להכין בסיס של 1 ולהוסיף לו לאבקה מעט מ2. לדעתי אופציה ראשונה עדיפה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סויה בהנקהמושי23/06/2011
האם מותר לאם מניקה לצרוך מוצרי סויה? במידה ומותר, מהו המינון המומלץ לאכילה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סויה בהנקה - תגובה
ד''ר נטלי שוינקלשטיין23/06/2011שלום מריה,
טוב ומומלץ לאכול מוצרי סויה גם בעת הנקה וגם באופן כללי.
(אדממה, טופו, חלב סויה, טמפה, אוקרה)
אך אם את חשה שהתינוק אינו מגיב טוב לקטניות כאשר את אוכלת מהן אז פשוט אל תאכלי הרבה - אך רב הסיכויים שלא תיהיה בעיה.
אני ממליצה לגוון בסוגי הקטניות כל יום משהו אחר: אפונה, חומוס, שעועית, עדשים, פול.
גיוונים בחלב צמחי: שיבולת שועל, שקדים, אורז מלא.
אשמח לענות על כל שאלה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה עושים עם פעוט שלא מוכן לאכול בשרהילה23/06/2011
בני בן שנה וחודשיים לא מוכן לאכול בשר בכלל - ניסיתי כל דבר אפשרי פרגית, קציצות מסוגים שונים, חזה עוף שלם או מרוסק, לערבב את הבשר עם אוכל אחר שלא ירגיש
אבל שום דבר לא עוזר - ברגע שהוא מרגיש טעם של בשר/עוף - הוא מיד יורק הכל החוצה.
האם יכול להיות דבר כזה פעוט צמחוני ? מה עושים? איזה תחליפים לתת לו ?
בעיה נוספת -הוא משחק עם האוכל באופן מוגזם (אני משווה למשל לבתי כשהיתה בגילו)- מורח ומועך הכל, יורק וזורק על הרצפה ובקושי אוכל. זה נמשך כבר מספר חודשים ונראה לי שהוא כבר היה צריך לעבור שלב. מה עושים?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מה עושים עם פעוט שלא מוכן לאכול בשר - תגובה
איילת בר23/06/2011לשאלתך לגבי אכילת בשר:
אני מאמינה כי ילד שלא רוצה לאכול בשר או כל מזון אחר לא כדאי להכריח אותו. הגוף שלנו יודע מה נכון לנו ויכול להיות שבשלב זה לילד שלך לא מתאים לאכול בשר.
יחד עם זאת מבינה את דאגתך שהוא לא אוכל בשר מסיבה שלא מקבל חלבון מלא וויטמים B12.
כדי שיקבל חלבון מלא את צריכה לתת לו שילובי מזון של דגן וקטניה כדוגמת:
אורז עם עדשים, שעועית ותירס, חומוס עם בורגול או קוסקוס.
ניתן לאכול קטניה בצהריים ודגן בבערב הגוף כבר יעשה את העבודה.
דגנים: קינואה, שיבולת שועל, דוחן, אורז,חיטה. (רצוי לצרוך דגנים מלאים)
קטניות: שעועית, חומוס, עדשים, פול וכדומה.
סויה היא קטניה עם חלבון מלא.
כמו כן ביצים ודגים הם מקור טוב לחלבון וB12.
לגבי התנהגות האכילה שלו:
את יכולה לאפשר לו לשחק מעט עם האוכל כל עוד הוא אוכל - אופייני לילדים בגיל הזה., את מתארת מצב בו הוא יורק וזורק.ולכן את צריכה להחליט שכל פעם שהוא יורק או זורק מבחינתך הוא סיים לאכול. וכשמסיימים לאכול לוקחים את הצלחת.
את צריכה כמובן להסביר לו פעם אחת כי לא עושים את זה ואם הוא ממשיך את יכולה לקחת את האוכל.
אחרי מספר פעמים הוא יפנים כי כך לא מתנהגים עם אוכל.
כמובן שכל התהליך אמור להתנהל בנועם ולא להראות לו שזה מכעיס אותך. תהיה בטוחה בעצמך וברורה.
בהצלחה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה עושים עם פעוט שלא מוכן לאכול בשר - תגובה
ד''ר נטלי שוינקלשטיין23/06/2011שלום הילה,
לא ציינת מה הוא כן אוכל? הנקה או תחליפי חלב? וכמה מאלו במהלך היום?
לגבי אי אכילת הבשר לטעמי אין מה לדאוג, פשוט תקני טיפות B12 ותתני לו פעמיים בשבוע. זו המלצה שאני נותנת לרב האוכלוסייה ללא קשר לאכילה או אי אכילת הבשר פשוט כי יש חסר כללי באוכלוסייה בויטמין הזה כך שזה מומלץ בכל מקרה.
גישתי דוגלת מאד בתזונה צמחית, כך שלפי ראייתי אי אכילת בשר היא ייתרון ולא חיסרון. אך אם את מעוניינת כן לתת בעתיד אז תמשיכי לנסות מידי פעם לתת, אולי הדברים ישתנו בהמשך הרי תינוקות גדלים מהר ומשתנים כל הזמן.
מה שכן חשוב לחשוף אותו לתזונה מגוונת - דגנים מלאים וקטניות, ממרח שקדייה או שומשום מלא - כל יום סוג אחר על מנת לקבל חלבון בתזונה.
ולגבי המשחק עם האוכל, כל תינוק נולד עם אופי שונה, ולכן אני לא רואה סיבה לדאוג, זו ההנאה שלו וכך הוא מתפתח על ידי מישוש ומשחק. גם זה ישתנה בעתיד.
דבר חשוב נוסף שיש לציין זה שחשוב שההורים יהוו דוגמה לאכילה בריאה כך רב הסיכויים שלא תיהינה בעיות אכילה (על כל גווניה) בהמשך. אם את מרגישה שאת זקוקה להכוונה תזונתית תפני לנטורופת/ית.
אשמח לענות על כל שאלה נוספת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם קמצנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)