מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שלום רבשני23/06/2011
אני אמא לתינוק בן 7 חודשים ומאחר ואינני יודעת אם התפריט היומי שלו מספיק אז אשמח אם תתקנו אותי.
התפריט הוא כך:
8 בבוקר מטרנה עם כף דייסה בבקבוק 180 מ"ל
11:30 פירות (בננה,תפוח,אבוקדו,אגס,טחינה וביסקוויט מטרנה)-180 מ"ל
15:00 ירקות+שוק עוף אחת (תפו"א,בטטה,גזר) 170 מ"ל
19:00 מטרנה.
1.האם פעמיים מטרנה ביום מספיק? הרי זה לא אמור להיות האוכל העיקרי?
2.האם כדאי לתת מטרנה גם ב11 בלילה? ניסיתי אבל בבוקר לא כ"כ רצה לאכול כי כנראה היה שבע.
תודה רבה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום רב - תגובה
איילת בר23/06/2011שלום שני,
לא כדאי לתת לילד בן 7 חודשים בקבוק ב- 11 בלילה אם לא מבקש.
כדאי לתת לו ארוחת ערב לפני בקבוק המטרנה בסביבות 18:00
וכך לא תצטרכי את הבקבוק ב- 23:00.
לדוגמא:
ירקות מסוג שונה שנתת בצהריים בתוספת כפית שקדיה
או מחית תרד עם בטטה
בננה אפויה עם סירופ מיפל טבעי (לא חובה) מעט קינמון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מוצקים לבת 8.5 חודשיםנשארתי בבית23/06/2011
בת 8.5 חודשים, משקלה בסביבות 7.5ק"ג, אולי קצת יותר (לא היינו לאחרונה בטיפת חלב)
מצצב המוצקים לא משהו-טחון/מרוסק לא אוהבת בכלל, ירקות או פירות.
לעיתים נותנת לה מהאוכל שאנחנו אוכלים:ספגטי,אורז עם ירקות,קציצת הודו, וכד'. |הדגש|יש לציין כי לוקח לה מלא זמן ללעוס-יש משהו לעשות לגבי זה|תוהה||סדגש|
עדיין לא אוכלת כמויות גדולות,למרות שהיו פעמים שבמקום הבקבוק של שעה מסוימת בה היא רגילה לאכול נתתי (או המטפלת) ארוחת מוצקים,ולמרות שהכמות לא הייתה גדולה מאוד לא ביקשה לאחר מכן תמ"ל,וכך יצא שלא השלמתי עד הארוחה הבאה שהייתה.
אני מודה-אני לא מנסה לתת לה כל יום..
1)מה ניתן לעשות על מנת לגרום לה לאכול יותר?
2)מכיוון שלא אוכלת מרוסק/טחון,איך ניתן לתת לה לאכול פירות?יש לה כבר כמעט 8 שיניים,והיא ממש מסוגלת לחתוך,ואני מפחדת קצת לתת לה חתיכה של פרי ביד..
3)האם אפשר לתת סנדביץ?כלומר לתת את הרך של הלחם מרוח במשהו,לחתוך לחתיכות קטנות ולתת לה?זה לא יידבק לה לחיך או משהו?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מוצקים לבת 8.5 חודשים - תגובה
איילת בר23/06/2011שלום לך,
לגבי לעיסת המזון יש נטיה לתינוקות בגיל זה להחזיק את המזון בפה לאורך זמן דבר שיחלוף עם הזמן. עם כריכים כרגע הייתי מחכה קצת בגלל שמשאירה את המזון הרבה זמן בפה ואת תרגישי מתי כדאי לתת.
לגבי כמויות המזון חשוב שתקשיבי לצורך של ביתך היא יודעת בדיוק כמה היא צריכה לאכול וחשוב שברגע שהיא לא מגלה עניין באוכל אז להפסיק לתת לה.לעיתים נראה לנו כי זה לא מספיק אך זה כן מספיק.
כדי ליצור מצב בו הילדה כן תחשף למזון מוצק במקום בקבוק רצוי שיהיה אזשהו סדר יום תתחילי עם פירות בבוקר בצהריים מרק אחר הצהריים מנת ביניים וארוחת ערב.
ואת יהיו לה יותר פעמים התנסויות ביום.
אל תתיאשי עם הפירות יש המון סוגים לאט לאט תמצאי מה טעים לה.
הכי חשוב שלא תהיה לחוצה כאשר את מאכילה אותה(בגלל שאת נורא רוצה שהיא תאכל) משום שילדים מרגישים את הלחץ של ההורים.
הילדה בתקופת גדילה וכל אחד מבשיל בקצב שלו אם היא אוכלת אתכם אחרוחה משפחתית יכול להיות שזו הדרך לתת לה מוצקים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכמה תשובות..
נשארתי בבית23/06/2011אני יודעת שחשוב לנסות ולא להתייאש,וכמובן לא להראות לה שאני לחוצה שתאכל..
אבל עדיין זה קצת מטריד אותי שמרבית תזונתה מבוססת כיום על מטרנה..
לגבי ההצעה שלך לחשוף אותה יותר ע"י מתן יותר מוצקים במהלך היום-
כמו שכתבתי היא לא אוהבת את המרקם הטחון..איך אני יכולה לתת לה פירות?אני מפחדת לתת חתיכות-אפילו קטנות,כי הלעיסה שלה לא לגמרי מפותחת.
ואני גם חושבת שבבת אחת לחשוך אותה פתאום לכ"כ הרבה מוצקים-פירות בבוקר ומרק (היא לא אוהבת טחונים,אז כמו שכתבתי אנחנו מציעים לה מהאוכל שלנו, הרגיל) בצהריים-לא בטוח שישיג את המטרה...
האם בגיל שלה היא צריכה לאכול א.ערב?
את הבקבוק האחרון לפני השינה היא אוכלת גג עד השעה 19:00,לאחר אמבטיה.
ואנחנו כמעט ולא אוכלים בבית,כך שלמעשה לא יוצא לה לראות אותנו אוכלים ולהצטרף אלינו,מלבד בשישי בערב...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכמה תשובות.. - תגובה
איילת בר23/06/2011שוב שלום לך,
תוכלי לתאר לי בקצרה איך מתנהלות הארוחות שלה? האם היא יושבת ישיבה מלאה ומסוגלת להחזיק מזון ביד? האם היא מגלה התלהבות ממזון שאת אוכלת גם אם זה לא זמן הארוחה? מה היא כן אוהבת לאכול? האם יצא לה לאכול עוגיית תינוקות באופן עצמאי או הקשה של הלחם?
לגבי העובדה כי היא מתקשה ללעוס,האם את מרגישה שיש לה קושי שלא תואם את גילה?
לגבי הפירות את יכולה לתת לה מיץ פירות או לאפות מאפים מקמח מלא ופירות או לתת תפוח ואגס אפויים עם מעט קינמון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמנסה לענות
נשארתי בבית24/06/2011עוגייה של תינוקות דווקא יצא לה לאכול-היא מחזיקה יפה ביד (למרות שכאשר זה מגיע לכמעט לסוף ונהיה די קטן היא לפעמים זורקת ואח"כ מרימה) ואוכלת הכל.
כאמור לא כ"כ יוצא לה לראות אותנו אוכלים בבית, כי אנחנו לא אוכלים לידה..אוכלים לרוב בעבודה.
מכיוון שכרגע מרבית הארוחות שלה הן תמ"ל,אני לא כ"כ יודעת איך לתאר לך אותן..היא שותה כמויות יפות,לרוב מסיימת כל מה שהכנתי,ובארוחה האחרונה שלפני השינה לפעמים מכינה לה עוד אם אני רואה שהיא רוצה (בד"כ אוכלת 240 CC)
היא יושבת עצמאית וזקוף,אם כי טרם יצא לנו להושיב אותה בכיסא אוכל,משום שלעיתים היא "מאבדת שיווי משקל" כשהיא בריצפה ונופלת,לכן חשבנו לחכות קצת עם הכיסא.
לגבי הלעיסה-אני לא חושבת שהיא מתקשה,פשוט לוקח לה לא מעט זמן לסיים כפית,אםילו אם אני לא ממש ממלאת אותה באוכל..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמנסה לענות - תגובה
איילת בר24/06/2011לסיכום,
תתיחסי לתשובה הראשונה שנתתי ותנסי ליישם.
לגבי הכמויות לא מדובר בכמויות אלה בכמה ביסים בכל ארוחה. לא חייב לטחון אפשר כמובן לנסות לתת חתיכות מעוכות בהשגחה.
בהצלחה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בן 7 חודשים- תזונת מוצקים וחלבאמא'לה22/06/2011
בני בן 7 חודשים ומזה חודש בגן. עדגיל חצי שנה היה איתי וניזון מהנקה מלאה. בהמלצת משרד הבריאות נתתי לו טעימות של ירקות ופירות אבל הוא סרב לאכול מוצקים כל זמן שהיה איתי.
מרגע שניכנס לגן התחיל לאכול ירקות ועוף במרק אבל לא רוצה לטעום פירות כלל. עכשיו הוא מקבל 2 מנות של ירקות ביום בגן, אחת מהן עם עוף ובנוסף הוא מקבל 3 בקבוקי חלב שאוב.
בימים האחרונים הוא שותה אפילו פחות משלושה בקבוקי שאוב, כנראה כתוצאה מכך שהוא אוכל בשמחה כמות יפה של ירקות בבוקר ובצהריים.
בזמן שהוא בבית הוא יונק ממני.
הוא לא מוכן לקחת מטרנה כלל וסימילאק הוא מוכן אבל הוא מקיא מזה.
אני לא אוכל להמשיך לשאוב עוד זמן רב, בוודאי לא 3 מנות כמו שהוא צריך ותוהה מה אני יכולה לעשות עם תזונתו.
האם לנסות להתעקש להכיר לו את טעם המטרנה? לא הייתי רוצה שאחרי שאפסיק להניק הוא יפסיק לקבל חלב בכלל.
האם להתחיל להציע לו משהו לארוחת ערב שאינו הנקה/ חלב שאוב?
איך לשכנע אותו לאכול פירות? הדבר היחיד שמעניין אותו זה פלחים של פירות (לא טחון) את זה הוא מוכן למצוץ וללעוס אבל אני חוששת מזה שהוא ינגוס חלקים ועלול להחנק.
מה עלי לתת לו כדי לגוון את התזונה שלו?
תודה על היעוץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שכחתי לציין
אמא'לה22/06/2011בבוקר הוא יונק ממני ואחר הצהריים הוא יונק ממני פעמיים.
בגן 2-3 בקבוקי שאוב של 180 CC כל אחד ושתי מנות מוצקים (ירקות של מרק) באחת מהמנות יש עוף או בקר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבן 7 חודשים- תזונת מוצקים וחלב - תגובה
ד''ר נטלי שוינקלשטיין22/06/2011שלום לך,
בגן עצמו ניתן לתת מעט חלב צמחי כמו שיבולת שועל, אורז מלא, שקדים, שומשום מלא, סויה - כל פעם משהו אחר. בשילוב חלב שאוב, ואם את מפסיקה לשאוב אז תנסי תחליף חלב צמחי.
אם הוא לא יסכים, פשוט תנסי לסחוב עם השאיבות כמה שאת מסוגלת.
בכל מקרה, כדאי שתמשיכי להניק כל עוד את יכולה כשהוא איתך בבית בלי קשר למה שקורה בגן. כמה שיותר זמן יותר טוב במיוחד אם הוא לא מסכים לתחלופות.
לגבי הפירות אם הוא מוכן לאכול רק פלחים פשוט תציעי לו מיץ של פרי, תמשיכי להציע מפעם לפעם סוגי פירות שונים מעוכים ואם הוא לא ירצה הוא פשוט יאכל פירות רכים בגיל שנה בעצמו.
בכדי לגוון את התזונה כדאי כל יום להכין במרק דגן וקטניה אורז ועדשים, אפונה וקינואה, חומוס וכוסמת, שעועית ודוחן וכן הלאה... לתת אבוקדו, דייסות, וממרח שקדייה.
אין טעם למהר, בגיל 7 חודשים לא תמיד יש הענות למזון מוצק ובטח שלא לכל סוגי המזונות. לאט לאט זה יסתדר.
אשמח לענות על כל שאלה נוספת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבן 7 חודשים- תזונת מוצקים וחלב - תגובה
איילת בר22/06/2011שלום לך אמא'לה,
נראה כי תינוקך עובר יפה את תהליך הגמילה והמעבר למוצק. ניתן לראות זאת לפי העובדה כי לא תריך כ"כ הרבה חלב במהלך היום.
ממליצה לך להמשיך להניק אותו בשעות שאיתך - בוקר ערב ולשלוח מנה אחת של חלב שאוב לגן.במידה ואת לא מעוניינת לשאוב כלל ניתן להרגיל אותו לחלב אורז או שקדים.
לגבי תמ"ל לא הייתי מתעקשת לתת לו אם הגיב בהקאה למוצר.
בעיה באכילת פירות:
יכול להיות שלא אוהב את המרקם של פירות מרוסקים. אם את חוששת לתת לו רצועות של פירות ביד את יכולה לאדות קצת את הפירות כך שיהיו רכים יותר.
דרך נוספת היא לרסק עם מזלג אך לא למרקם מחיתי.
והכי חשוב לא להתייאש ולהמשיך לנסות. אגס הוא פרי שניתן לתת ברצועות ללא חשש - מאוד רך.(כמובן בהשגחה)
ניתן להכין דיסת קוואקר עם כפית שקדיה וכפית סילן טהור כארוחת ערב.
אורז מלא מאודה עם חלב שקדים.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפסקת הנקה במשך היוםמיכל22/06/2011
שלום,
ביתי בת השנה יונקת ואוכלת מזונות מוצקים בלבד, לא מקבלת תמ"ל.
בעוד כחודשיים אני חוזרת לעבודה, עד עכשיו היא היתה איתי בבית, והיא נכנסת לפעוטון.
כיום היא יונקת כ3 פעמים במשך היום כהשלמה לארוחות המזון המוצק.
אני לא בנויה לשאיבות ולא מעונינת לתת לה תמ"ל.אבל יודעת שהיא תזדקק להשלמה בשעות בהם היא לא תהיה איתי, 7-16:00
איזה השלמה טבעית מומלצת ומספקת אני יכולה לתת לה ואיך הכי כדאי לי לעשות את תהליך הפסקת היניקה ביום על מנת ללמד אותה לאכול דבר אחר?
תודה על תשובתך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפסקת הנקה במשך היום - תגובה
ד''ר נטלי שוינקלשטיין22/06/2011שלום מיכל,
בזמן שהיא לא תיהיה איתך ניתן לגוון עם סוגי חלב צמחי כמו שיבולת שועל, אורז מלא, סויה, שקדים, שומשום מלא.
ובזמנים שאת כן איתה לתת לה לינוק.
כדי שהמעבר יהיה לה קל יותר, כדאי שתתחילי חודש לפני להרגיל אותה שבשעות הפעוטון המיועדות יהיו תחליפי חלב אם (החלבים הצמחיים) אפשר בשילוב עם הנקה, אך בהחלט להציע את הבקבוק.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חומוסילנה22/06/2011
שלום רב.
האם מותר לתת חומוס (הכוונה מהסופר) לתינוקת בת 10 חודשים? נתתי לה לטעום והיא ממש אהבה, אבל אני חוששת בגלל החומרים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חומוס - תגובה
ד''ר נטלי שוינקלשטיין22/06/2011שלום ילנה,
אין בעיה לתת חומוס, אך אני מאד ממליצה לקנות חומוס אורגני בבתי טבע ולא לקנות את החומוס הנמכר בסופרים רגילים. המרכיבים בחומוס אורגני הרבה יותר איכותיים לדוגמה: באורגני שמים טחינה משומשום מלא במקום שומשום רגיל לבן, שמן כתית מעולה מכבישה קרה במקום שמן מזוכך.
ואם את יכולה להכין לבד חומוס, זה יהיה הפתרון הכי בריא והכי טעים.
בתאבון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתינוקת בת 9 חודשים
דינה24/06/2011רציתי לדעת מה עוד ניתן להוסיף לתפריט היומי של הבת שלי:
בבוקר 180 סימילאק +דיסה. (צמחי)
ב- 11:00 פרות - חצי גרבר +כמה כפיות של גמדים
13:00 - 120 - סימילאק +דיסה(צמחי))
17:00 - ירקות (גזר קישוא בטטה דלעת +בשר הודו)
19:00- 180 סימילאק
21:00 - 180 סימילאק+דיסה
באמצע היום מקבלת כמה כפיות של אבוקדו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתינוקת בת 9 חודשים - תגובה
ד''ר נטלי שוינקלשטיין24/06/2011האם הדייסה היא איסטנט? אני מאד ממליצה שהדייסה תיהיה ביתית מדגנים מלאים שאת טוחנת בבית על בסיס חלב צמחי כמו אורז מלא או שקדים.
לגבי הפירות עדיף פירות טריים שאת מרסקת ולא הפירות המשומרים. אין כמו מזון טרי מבחינה הטעם והאיכות התזונתית שלו. לגבי הגמדים לדעתי להוריד מהתפריט כי לא נותן שום ייתרון אלא להיפך. אם את מעוניינת להוסיף חלבון לפירות פשוט תוסיפי ממרח שקדייה ללא סוכר או טחינה משומשום מלא.
לגבי הירקות במרק כדאי לגוון ביותר סוגי ירקות + קטניות כמו אפונה, שעועית, עדשים.
לגבי האבוקדו - מצויין.
אשמח לענות על כל שאלה נוספת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פולנטהילנה21/06/2011
שלום רב. תינוקת שלי בת 10 חודשים. ראיתי בספר "טעמים ראשונים" שמציעים לתת לתינוקות פולנטה. השאלה שלי האם זה בסדר, כי מוסיפים לפולנטה חלב פרה?
עוד שאלה האם זה בסדר לתת לה מוצרי חלב בזמן שהיא משתעלת? שמעתי שמוצרי חלב יוצרים ליחה.
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פולנטה - תגובה
איילת בר22/06/2011שלום ילנה,
לתינוקות מתחת לגיל שנה לא מומץ לתת חלב פרה ולכן לא הייתי מכינה את המתכון כפי שצויין. אפשר להמיר את חלב הפרה בחלב אורז או קוואקר.
לגבי מוצרי חלב בזמן שיעול וליחה:
בתקופה זו רצוי להמנע ממוצרי חלב וכן ממזון מעובד,סוכרים פשוטים,בשר מלון ופירות הדר, משום שמגבירים ליחה.
הייתי ממליצה לתת מרק ירקות כתומים בתוספת קטניות מונבטות ולצרוך פירות בטמפרטורת החדר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תינוק בן שלושה חודשיםרינת21/06/2011
שלום, אני מניקה ולפני שלושה שבועות התחלתי לשלב בקבוק של סימילאק אחד ביום רציתי לשאול מאיזה גיל אפשר לתת דייסה למרות שמשקל התינוק הוא בסדר גמור רק שלפעמים מתעורר לאכול בלילה
תודה על תשובתכם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תינוק בן שלושה חודשים - תגובה
איילת בר22/06/2011שלום רינת,
ניתן לתת דייסת אורז או קורנפלור (כי לא מכילות גלוטן)כבר מגיל 3 חודשים, אך לא מומלץ כל עוד אין בעיית משקל.
תהליך הגמילה מההנקה ושנת לילה מלאה הוא הדרגתי והייתי ממליצה לך להיות עוד קצת סובלנית ולענות לצרכיו של תינוקך.
את מתארת מצב בו הוא ישן בלילות ומתעורר לפעמים לאכול, נראה שהוא בדרך הנכונה לסגור גם את הפערים האלו.
חשוב לבדוק האם יצאת לעבוד בתקופה זו שכן לעיתים התינוקות מתעוררים בלילות כדי להשלים "זמן איכות" עם האם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תינוקת בת 3.5 חודשיםציפי20/06/2011
שלום,
1. כל כמה זמן תינוקת בת 3.5 חודשים אמורה לאכול (כרגע אני מניקה אותה כל שעתיים בערך, לפעמים יותר ולפעמים פחות),
2. במהלך הלילה היא מתעוררת פעם אחת או פעמיים ואני מאכילה אותה כעשר דק' כל פעם, בשבוע האחרון היא לא נרדמת חזרה, לאחר שאני מניקה אותה היא רדומה וכשאני מניחה אותה בעדינות במיטתה היא מתעוררת וערה כמעט שעה.. האם להפסיק להניק אותה בלילה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תינוקת בת 3.5 חודשים - תגובה
איילת בר22/06/2011שלום ציפי,
כאשר מדובר בהנקה אין חוקים לזמני ההנקה ושעתיים וחצי נראה לי זמן סביר.
ישנה אפשרות שבימים שהיא רוצה לינוק יותר היא בקפיצת גדילה או שהיא צמאה.
לגבי הלילות:
את מתארת מצב בו היא רדומה עליך ורק כאשר את מניחה אותה במיטתה היא מתעוררת. תנסי להשאיר אותה עליך עוד כמה רגעים עד שתכנס לשינה עמוקה יותר.
באופן כללי גיל 3.5 חודשים זהו גיל שמתחילים לישון יותר שעות בלילה.
להפסיק הנקה בלילה זהו תהליך הדרגתי וכדאי לעשות אותו בדרך נעימה ולא קיצונית.
בהצלחה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה איילת
ציפי22/06/2011עזרת לי מאוד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפסקת הנקה בגיל 8 חודשיםיעל אגמון20/06/2011
שלום אודה על עזרתכם,
ביתי בת שמונה וחצי חודשים, לא נתתי לה תחליב חלב עד כה ואני מעדיפה לא לתת גם בהמשך. כיום היא יונקת בבוקר ולפני השינה, במשך היום בפעוטון היא אוכלת אוכל מוצק + + 200 cc חלב שאוב. השאלה היא האם אפשר להפסיק הנקה לגמרי בגיל הזה מבלי לתת תחליב חלב? עד מתי מומלץ להמשיך להניק?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפסקת הנקה בגיל 8 חודשים - תגובה
איילת בר22/06/2011שלום יעל,
מומלץ להניק הנקה מלאה עד גיל 6 חודשים ועד גיל שנה הנקה בשילוב מזון מוצק.
ניתן להניק תינוק גם עד גל שנתיים ואף יותר.
את מתארת מצב בו ביתך אוכלת מזון מוצק במהלך היום + 3 הנקות (אחת בבקבוק).
אני מבינה ממך כי את מעוניינת להפסיק את ההנקה אך לדעתי מוקדם מידי.
הייתי מוותרת על החלב השאוב שזה יוריד מימך המון התעסקות וממשיכה להניק בבוקר ובלילה.
במקום החלב השאוב כדאי לתת חלב שקדים, אורז או קוואקר.
בהצלחה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה!!!
יעל אגמון25/06/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לקראת חזרה לעבודהאביטל20/06/2011
שלום רב, ברצוני לבקש עזרה אני לקראת חזרה לעבודה בני בן 4 חודשים וחצי יונק הנקה מלאה.. השאיבות לא הכי מצליחות לי אז אין לי ברירה אלא להביא לו תמ"ל.. עכשיו אני מתלבטת מה כדאי להביא לו בזמן שאעדר מהבית תמ"ל או דייסת מטרנה?...
בני עולה יפה במשקל והבנתי כי דייסות מנפחות אז אשמח לתשובה =)
תודה ויום טוב =)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לקראת חזרה לעבודה - תגובה
איילת בר22/06/2011שלום אביטל,
לגבי השאיבה אם עדיין לא הרמת ידיים המשאבות הידניות לעיתים נוחות יותר ממשאבות חשמליות שווה לנסות. אם כבר משאבה חשמלית אז כדאי לבחור במשאבה איכותית.
במידה וזה ירד מהפרק לא כדאי לתת דייסות אלה תמ"ל.
ילד שעולה יפה במשקל אין צורך לתת לו דייסות.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודהה
אביטל22/06/2011תודה רבה על התשובה =)
יש לי משאבה ידנית של טומי טיפי היא נחשבת טובה ? של אלילו חברות נחשבות המשאבות הידניות טובות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתמ"ל
אימא של לירז22/06/2011אני יכולה להגיד לך בשמחה לאחר שעברתי את מה שאת עוברת שהתלבטתי רבות, חמותי דווקא המליצה על דייסה אבל לאחר שבדקתי עם שתי חברות טובות שגם הן אימהות עובדות אני משתמשתבתמ"ל , יש שם הרבה רכיבים כמו פרוביוטיקות ואומגות למינהם שלפי ההמלצות כדאי להשתמש. אני הלכתי על אופטימיל אבל לכל תינוק יש את הטעם שלו, מקסימום תנסי גם מטרנה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
אביטל22/06/2011תודה טלי על התשובה =)
ומה זה באמת האופטימיל? שמעתי על זה את חושבת שזה מומלץ? ואיפה ניתן לרכוש את זה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבכיף
אימא של לירז23/06/2011אופטימיל זה תמ"ל, אני משתמשת בה עקב המלצות של חברות, בגדול אומרים שהיא עומדת בתקנים ממש מחמירים (בגלל כל תקרית רמדיה, חקרתי את העניין לפני שהלכתי על זה), ושיש בה את כל מה תינוק צריך. עבד לנו טוב ועושה רושם שגם אין תלונות על הטעם.אני בהחלט ממליצה :)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שוקוחסוי20/06/2011
שלום,
בני בן שנתיים שותה שוקו כל בוקר לפעמים הוא מבקש לשתות שוקו גם במהלך היום
עד כמה זה בריא לו ?
עד כמה ממלא ? האם שווה לארוחה ?
עד כמה מונע הירדמות?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שוקו - תגובה
ד''ר נטלי שוינקלשטיין22/06/2011שלום רב,
לפי גישתי חלב פרה הינו חלב שכדאי להימנע מצריכתו ובטח שלא באופן יומיומי וקבוע.
אם הוא כל כך אוהב שוקו אני ממליצה להכין לו לבד מחלב אורז מלא או שיבולת שועל וקקאו איכותי או לקנות מוכן מחלב סויה (יש בבקבוקים קטנים למכירה בבתי טבע).
בכל מקרה, שוקו אינו שווה לארוחה, לא אמור למלא את הקיבה. אם רוצים לשתות שוקו עדיף כמנת ביניים או עם פרי.
בקשר להירדמות, קקאו מכיל קפאין ולכן יכול להיות שהוא ישפיע על ההירדמות.
אשמח לענות על כל שאלה נוספת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בן 3 חודשים - לא אוכל מספיקיאנה20/06/2011
היי,
בני בן ה- 3 חודשים (ושבוע), אוכל כל 3-5 שעות, התחיל לישון לאחרונה בלילה במרווחים של 7 שעות בין האכלות. ניזון מחלב אם שאוב. אוכל בממוצע 650-700 CC ביממה.
לפי השקילות בטיפת חלב נמצא באחוזון 50% (לפני שבוע שקל 5.900).
אוכל בממוצע 5-7 ארוחות אבל לא מצליח / מסכים לכמות שעולה על 130 CC גם כאשר מתעורר משינה מאוד ארוכה (לילה). אציין שיש חיתול רטוב בכל החתלה (לפחות 8 חיתולים רטובים משתן) + מספר יציאות כל יום. לפי הנוסחא לחישוב כמו האכלה יומית התינוק לא אוכל מספיק, האם המצב תקין? איך ניתן להגדיל את הארוחות או לחלופין האם יש להציע אוכל כל 3 שעות גם מבלי שיש סימני רעב?
כמו כן התחיל לאחרונה לפלוט מעט אחרי האוכל... האם יתכן קשר לכך שיש צינון קל כבר תקופה ארוכה? משתעל ומתעטש (הרופא הקשיב לריאות ולא נמצאו ממצאים).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בן 3 חודשים - לא אוכל מספיק - תגובה
ד''ר נטלי שוינקלשטיין22/06/2011שלום יאנה,
אם משקל בנך תקין, והוא נראה שבע ונינוח לאחר כל ארוחה. אין סיבה לתת יותר אוכל ובטח שלא בכח. תינוק יודע היטב מתי הוא רעב וכמה.
אם הוא מצונן את יכולה לתת תה טיליה פעמיים ביום 20 מ"ל. למשך כמה ימים. ניתן לקנות את הצמח בבית טבע או לקנות תה מוכן.
ניתן גם לקנות טיפול הומיאופתיות של חברת "הפלא ופלא" ניתן להתייעץ איתם דרך האתר שלהם.
אשמח לענות על כל שאלה נוספת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מוצקים לבת 8.5 חודשיםנשארתי בבית19/06/2011
בת 8.5 חודשים,משקל משוערך 7.5 ק"ג +-
רוב תזונתה מבוססת על מטרנה-מדי פעם אוכלת קצת מוצקים (לא אוהבת מרקם טחון,בין אם מדובר בירקות או פירות),מהאוכל שאנחנו אוכלים,שכן לא אוהבת טחון.
עדיין לא אוכלת כמות של ארוחה של ממש,למרות שכבר היו פעמים שבמקום לתת מטרנה נתתי מוצקים,ואח"כ לא השלמתי והיא לא דרשה עד הארוחה הבאה של תמ"ל.
יש לציין שלוקח לה מלא זמן ללעוס כל כפית.
יש מה לדאוג?מבחינה מוטורית היא מתפתחת נפלא-זוחלת,יושבת זקוף,מתחילה בנסיונות להתרומם על ברכיים בתמיכה של רהיט.
איך אפשר לגרום לה לאכול יותר?אני כמובן לא מכריחה כשאני רואה שהיא לא רוצה בכלל או כשאני רואה שהספיק לה..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מוצקים לבת 8.5 חודשים - תגובה
איילת בר22/06/2011שלום נשארתי בבית,
אכילת מזון מוצק זהו שלב התפתחותי חשוב וחיוני.
את מתארת מצב בו התינוקת לא אוהבת מזון טחון אז רצוי שתרסקי את האוכל עם מזלג יכול להיות שהמרקם הגס מתאים לה יותר.
בגיל 8.5 חודשים אפשר לתת לה עצמאות עם המזון ולא חייב להאכיל בכפית.
את יכולה להכין לה רצועות של ירקות מאודים (גזר, בטטה,ברוקולי,קישוא וכד')ולתת לאכול כמו חטיף.
אפשר גם כל מזון אחר לחתוך לחתיכות קטנות להניח על המגש של כיסא האוכל ותת לה לאכול לבד - כמובן בהשגחה.
לגבי ההתעסקות עם המזון בפה, השאלה אם היא לועסת הרבה זמן או פשוט מכניסה לפה ולא אוכלת. אם היא לועסת אז אין בזה כל רע לאכול לאט אף רצוי ללמוד ממנה.
בכל מקרה במידה ואת מזהה בעיה רצוי שתפני לרופא לבדיקה.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תזונת תינוק בן 11 חודשיםהדס19/06/2011
שלום, בני בן 11 חודשים וברצוני לדעת מהם הכמויות הרצויות לאכילה, הן מבחינת מוצקים והן מבחינת מטרנה.
להלן התפריט היומי שלו: בבוקר הוא אוכל 180 מ"ל מטרנה, אח"כ במשפחתון לפעמים פרוסה עם חומוס, ארוחת ביניים מנת פירות, ארוחת צהריים מרק עם ירקות ועוף, ארוחת ארבע שוב פרוסה עם חומוס או פתי בר. כשהוא מגיע הביתה אני נותנת לו מעדן ולעיתים ארוחת הערב היא חביתה עם עגבניה ולפני השינה תמיד מטרנה 180 מ"ל.
תודה, הדס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תזונת תינוק בן 11 חודשים - תגובה
ד''ר נטלי שוינקלשטיין22/06/2011שלום הדס,
כדאי להעשיר את התפריט בירקות טריים כמו עגבנייה, ירקות מאודים, תפוח אדמה, בטטה, גם אבוקדו, טחינה משומשום מלא, וממרח שקדייה ללא סוכר.
הלחם מומלץ מחיטה מלאה או כוסמין. מעדן כדאי להוריד ובמקום לתת פרי/שייק/דייסה ביתית. גם מהביסקווטים כדאי להימנע כי הם מכילים מרגרינה.
לגבי חלבון לפי גישתי לא כדאי לתת כל יום חלבון מן החי ומומלץ לגוון עם חלבון מהצומח כמו אפונה, שעועית, עדשים, וחומוס שאת כבר נותנת.
ביצה: 2-3 בשבוע וגם בשר 2-3 בשבוע לא יותר.
לגבי הכמויות אם בנך שבע אין סיבה לדאוג. כל תינוק אוכל כמויות שונות של מזון, הכי חשוב זה הגיוון.
אשמח לענות על כל שאלה נוספת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בת חודשיים וחצירינה18/06/2011
שלום, ביתי בת חודשיים וחצי, ניזונה מהנקה בלבד וסובלת מריפלוקס.
מלבד הריפלוקס, אני שמה לב שהיא סובלת מרפלקס הקאה מוגבר - ברזל וויטמין D גורמים לה לרצות להקיא, לפעמים הפיטמה גורמת לה לכך ואפילו שיעול.
זה מעלה אצלי חשש איך תתמודד עם מעבר למוצקים. האם זו תופעה מוכרת? מה ניתן לעשות?
תודה ויום טוב!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בת חודשיים וחצי - תגובה
ד''ר נטלי שוינקלשטיין22/06/2011שלום רינה,
לדעתי אין צורך לדאוג לגבי מזון מוצק, כל דבר בזמנו, וגם אם תתחיל לאכול מוצקים לקראת גיל חצי שנה זה לא נורא בכלל אלא להיפך ככל שמחכים יותר מערכת העיכול בשלה יותר.
אני ממליצה שתשקלי טיפול טבעי לריפלוקס, את יכולה לגשת לנטורופתית או לבית טבע הומיאופתי לשאול איזה טיפול ניתן לתת.
בהצלחה
אשמח לענות על כל שאלה נוספת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טיפוסים חברותיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)