פורום פסיכולוגיה הוליסטית - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• לא משתחררת מאהבה ישנה
    מאי
    02/04/2013

שלום,
    לפני ארבע שנים הייתי מאוהבת בידיד טוב שלי, איתו שכבתי במהלך שנתיים. דרכינו נפרדו בכי רע, הייתה לי תקופה קשה של כשנה במהלכה התגברתי עליו ועשיתי שינויים בחיים וחשבתי שעברתי הלאה. מאז לא הייהת לי זוגיות, רק דייטים ללא המשכיות ולא חשבתי עליו כמעט. לאחרונה אביו נפטר וכתבתי לו מייל ניחומים שבעקבות התגובה שלו למיל, שהייתה מלאה געגועים, הכל צף לי חזרה. פתאום אני מרגישה שלא התגברתי עליו למעשה בכלל, ואני די בהלם כרגע שחזרתי אחורה ארבע שנים בתחושות שלי. יכול להיות שזה נובע מהבדידות שלי, או שבאמת יש דברים בגו וכדאי לי לתת לזה הזדמנות נוספת (למרות שהוא היה מאוד פוגעני כלפיי)?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    לא משתחררת מאהבה ישנה

הוספת תגובה

תמונה

• לא משתחררת מאהבה ישנה - תגובה

ורד מור
    02/04/2013

שלום מאי
    קל מאוד להשאב חזרה לקשר שהיו בו רגשות חזקים כשעוד לא מצאנו קשר אחר משמעותי ומספק. אנו מתגעגעים לחלקים הטובים, להתאהבות ולעצם זה שהיה קשר. מתוך דברייך אני מבינה שאת מתקשה למצוא קשר זוגי וכניראה שפגיעות ישנות עדיין מהדהדות בתוכך. זה שהאירוע עורר תחושות מהעבר עדיין לא אומר שחזרת אחורה.
    האם מהמקום שבך שאוהב אותך ורוצה בטובתך היית בוחרת בו שוב? האם ברור לך איזה קשר את מחפשת והאם נראה לך שהוא יכול להיות שותף לכך? לעיתים קשה לענות על השאלות לבד ואנו זקוקים לעזרה כדי להתבונן בבחירות שלנו לעומקן ,לגלות מה ניתן ללמוד מהן ולנתב את עצמנו לפוטנציאלים מטיבים יותר. בהצלחה...

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• חלומות זוועה
    מיכל
    14/03/2013

אני כל הזמן חולמת שרודפים אחרי ומסים לצוד אותי.. מה זה אומר? איך מפסיקים את הסיוטים?

לקביעת תור
    סגירה
    חלומות זוועה

הוספת תגובה

תמונה

• חלומות זוועה - תגובה

מנשה כהן
    14/03/2013

שלום. חלומות רדיפה מדברים על ענין לא סגור של החולם עם עצמו או עם אנשים. החלומות חוזרים כל עוד החולם לא מטפל בבעיה, תראי מה מציק לך? במה את לא שלמה עם עצמך? אולי בעיה ביחסים שלא נפתרת...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• תוקפנות
    מריה
    20/02/2013

יש לי מן תוקפנות סמויה כלפי אנשים. כולם חושבים שאני נראית עדינה אבל יש לי לפעמים חזיונות שאני מתחילה לירות באנשים סתם ברחוב או דורסת אותם.. מרגישה רע עם עצמי. מה לעשות?

לקביעת תור
    סגירה
    תוקפנות

הוספת תגובה

תמונה

• תוקפנות - תגובה

ורד מור
    21/02/2013

שלום מריה
    אנשים רבים חשים תוקפנות.רבים לא חושפים אותה במלואה ומדמיינים לא פעם תסריטים אך במקביל ישנו מנגנון שדואג לווסת אותה ולהשאירה בתחום הדמיון. מציעה לך לפנות לאיש מקצוע שיעזור לך להבין את המקור לתחושות אלו , יחקור אותן איתך יותר לעומק ויעזור לך לבטא אותה בדרך מעודנת. בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• תוקפנות - תגובה - תגובה

מנשה כהן
    05/03/2013

שלום. בנוסף לדברים של ורד - יתכן שאת לא די מבטאת את עצמך ביחסים עם אנשים, לא אומרת מה את רוצה או לא רוצה, אולי חוששת להיות "לא נחמדה" ולהביע ביקורת או להתעמת. התוצאה של תהליך כזה שהתגובה שלך מופיעה דרך תסריטים עם תוקפנות. "הלוואי שתמותי" יכול הילד להרגיש ולחשוב כלפי אימא שמעצבנת אותו. מה שלא מתבטא בהתנהגות הגלויה יכול להתבטא בדמיון..חומר למחשבה. תראי מה דעתך

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• פחד מתאונות
    מיכל ל.
    12/02/2013

אחרי תאונת דרכים קלה שהייתי מעורבת בה- בלי פגיעות בנפש, תודה לאל- רק נזקים למכונית- התחילו אצלי פחדים ממש רציניים ממכוניות ומכבישים. אני נוהגת מדי פעם, אבל ממש ממש חרדתית ומדמיינת בראש אילו תאונות יכולות לקרות והלב דופק חזק כל הנסיעה. אפילו כשאני באוטבוס אני מחזיקה את המושב בלחץ ופוחדת שהנהג ייכנס במכונית אחרת. מה עושים? אני לא יכולה להמשיך להיות בחרדה כל הזמן..

לקביעת תור
    סגירה
    פחד מתאונות

הוספת תגובה

תמונה

• פחד מתאונות - תגובה

מנשה כהן
    12/02/2013

שלום מיכל. את מתארת תגובה נפשית שכיחה לתאונה הידועה כפוסט-טראומה - החשש שהאירוע יחזור, שלא תהיה שליטה והרצון למנוע מצב דומה. התגובות הגופניות הם ביטוי לחרדה. אפשר לטפל בזה. ממליץ לך להיעזר באיש מקצוע העוסק בנושא. תקראי חומר שלי באינטרנט. אם יש עוד שאלות מוזמנת לכתוב.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• ורד היקרה שלום
    בעילום שם
    01/02/2013

ורד שלום. השאלה מופנית אליך, כי קל לי יותר לכתוב לאישה.
    אני בחור צעיר, עם נכות פיזית קשה. היצר המיני שלי חזק, ואין לי בת זוג. כך שאני חווה תיסכול מיני קשה: אני חווה עוררות מינית חזקה לעיתים קרובות, שבגללה אני מאונן לפחות פעם ביום. אם אני מתעלם מזה לאורך זמן, מתחילות לכאוב לי הביצים, ואז אני מאונן, בסופו של דבר, ולו רק כדי להעביר את הכאב ביצים.
    כמו שכתבתי - זה גורם לקושי פיזי, שבהכרח מביא גם לקושי נפשי. הרי במצב "נורמלי" הייתה אמורה להיות לי בת זוג, לפרוק בעזרתה את הדחף המיני. כלומר, זה מביא אותי גם למחשבות עצובות על חוסר אהבה בחיי. וכך, הפיזי והנפשי שלובים זה בזה.

רציתי לספר על זה למישהו, ואני שמח שמצאתי אותך.
    אשמח לשמוע כל מחשבה או רעיון שיש לך לגבי זה. אני מבקש שתנסי לעזור לי.
    מבטיח לקבל בפתיחות כל רעיון או מחשבה שלך בנושא.
    מהתשובות שאת עונה, אני מתרשם מרגישותך ותבונתך, ונוח לי לפתוח את הנושא דווקא איתך.

(יותר קל לי לכתוב את זה לאישה. אני מתנצל אם זה מביך אותך, אך אני מבקש שתעני בפתיחות. המון תודה.)

לקביעת תור
    סגירה
    ורד היקרה שלום

הוספת תגובה

תמונה

• ורד היקרה שלום - תגובה

ורד מור
    02/02/2013

אכן, הפיזי והנפשי שלובים זה בזה ואהבה היא מצרך מבוקש עבור כולנו (כל אחד ונכויותיו).
    עד כמה שידוע לי ,גם אנשים עם נכויות מצליחים למצוא אהבה כך שאיני רואה בהכרח קשר בין הנכות לאהבה שחסרה. אני רואה סביבי הרבה אנשים ללא נכות פיזית קשה שגם מתקשים למצוא אהבה ואני מכירה הרבה מאוד אנשים שיש להם נכויות פיזיות ו/או רגשיות שמצליחים למצוא אהבה וקשרים מיניים וזוגיים. יש היום הרבה דרכים להכרויות,דרך האינטרנט למשל ואני בטוחה שיש מספיק אנשים שרואים מעבר לחיצוני. אהבה לעצמך, ואמונה יחד עם חיפוש במקומות המתאימים אמורים לקרב אותך אל אותה אחת שמחכה. בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• מנסה גם פה
    קרן
    28/01/2013

שלום במקרה גיליתי את הפורום הזה לא יודעת מה הכוונה כ"כ בשם שלו אבל אנסה
    לא יודעת אם לקרוא למה שעובר עליי דיכאון אבל לא מרוצה

אני חודש מאז מערכת היחסים האחרונה ונוטה לחשוב עליה ועל הקודמת הרבה... למרות שיודעת שטוב ששתיהן נגמרו. אני מפחדת שאשאר לבד, לא בטוחה אם אצליח להסתדר ולקבל את הבחור הבא שאכיר, וגם לא ממש יודעת איך להכיר כבר... אתר הכרויות בתשלום עדין לא רוצה לנסות, אבל שאר הדרכים מאכזבות...

בזמן האחרון גם אין לי מוטיבציה לחיים שלי, אני לומדת החלפתי מקצוע שמעניין אותי אבל אין לי כח להשקיע בו בשלב כלשהו אשב ללמוד והוא מאוד מעניין אבל אין לי כח
    אני ב"מלחמה" בין הפנאי לחובה, וכשיש פנאי אין באמת רצון לכלום, אפילו עכשיו ללכת לרוץ , סתם יכולה להעביר את כל היום כשאין לי מסגרת בלקרוא בלוגים וספרים - לחיות חיים של אחרים.

אין לי הרבה חברים כך שגם בילויים או יציאות או דברים מהנים אני לא עושה מספיק, ואציין גם שאני זו שיוזמת מבין חבריי לעשות כך או אחרת.

מהמקומות האלה אני מנסה להתחזק בעצמי שלי יהיה טוב עם עצמי, אבל כמו שאמרתי לא מוצאת כוחות אפילו למינימום הדרוש שיעשה לי טובץ....

ברמה של אני יודעת שאם אפילו עכשיו אלך לרוץ אחזור עם אנרגיות ואז סבבה להיות בבית ..אבל אין מוטיבציה
    או אפילו משהו קטן אחר לסדר את הבית ולהחליף מצעים שיגרום לי להרגיש טוב איפה שאני נמצאת לוקח לי המון זמן עד שעושה את הפעולות שיקחו לי אולי חצי שעה...

לקביעת תור
    סגירה
    מנסה גם פה

הוספת תגובה

תמונה

• מנסה גם פה - תגובה

ורד מור
    29/01/2013

קרן יקרה
    העולם הריגשי שלנו, בדיוק כמו מזג האויר נמצא בתנועה מתמדת. אצל חלקנו תנודות מורגשות יותר ואצל אחרים -פחות. החוכמה היא לדעתי קודם כל לדעת לקבל את זה. יש ימים שאנו מלאי אנרגיה ועשייה ואחרים בהם אנו רק רוצים שיעזבו אותנו בשקט ואין לנו כוח לכלום. אם זה המצב,עדיף לא להלחם בו אלא לקבל אותו כגל חולף שייקח את זמנו ויעבור. אם את מזהה שזה מאפיין אישיותי מתמשך שנמשך כבר חודשים יכול להיות שזה קורא לעשיית סדר בחיים. ממה אני לא מרוצה? זמנים כאלו טובים לבדק בית. לגבי החיים, לגבי הבחירות שאנו עושים, עיבוד של דברים שקרו. לעיתים העבודה שלנו היא פנימית ולא חיצנית והיא לא פחות חשובה. בנוסף, יש אנשים שללא מסגרת הולכים לאיבוד והם זקוקים למסגרת של עשייה ש"תכריח" אותם לתפקד כפי שהיו רוצים, אם זה המצב, צרי לך מסגרת כזאת עם זמנים ברורים של עשייה ממוקדת. אם המצב ממשיך ואת נשאבת לדיכאון מתמשך אני ממליצה על עזרה מקצועית.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• כיצד מתמודדים עם קיבעון מחשבתי?
    אסי
    09/01/2013

שלום רב, אני בת 30 ואני סובלת מבעיה קשה שמחמירה עם השנים
    אם איזושהי מחשבה נכנסת לי לראות אני לא מצליחה לכעיף אותה משם, היא נשארת שם וממררת את חיי. שום דבר לא מצליח לגרום למחשבה הזאת להיעלם ולהתחלף באחרת. רוב המחשבות האלה הן טורדניות ומיותרות. איך אני יכולה "לשחרר" מעט את המחשבה שלי?

הוספת תגובה

תמונה

• כיצד מתמודדים עם קיבעון מחשבתי? - תגובה

מנשה כהן
    11/01/2013

שלום. את מדברת על מה שנהוג לכנות "מחשבות טורדניות". שאלה אליך: מה תוכן המחשבות ש"נכנסות לך לראות" שלך? האם המחשבות הן אקראיות או קשורות לנושאים מסוימים שקשורים בדאגה וחשש? האם תוכלי לתת דוגמה של מחשבה טורדנית? את מוזמנת לכתוב שוב ואנסה להמשיך להתייחס...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• קנאה אובססיבית
    עדי
    30/12/2012

שמי עדי אני נשואה כבר 4 שנים ובחודשים האחרונים אני מרגישה קנאה נוראית לדעתי אל בעלי ,יש לי כל הזמן מחשבות שמא הוא בוגד בי אני בודקת אותו ואת הפלאפון שלו כל יום ולפעמים כמה פעמים אני יודעת שזה לא הסוג הבוגדני ובכל זאת אני לא מצליחה לסמוך עליו קשה לי כשהוא יוצא מהבית בלעדיי אם זה לאירועים ואם לעבודה אני שונאת להרגיש כך מה לעשות???

לקביעת תור
    סגירה
    קנאה אובססיבית

הוספת תגובה

תמונה

• קנאה אובססיבית - תגובה

ורד מור
    02/01/2013

שלום עדי. זה שאת מודעת לכך שהתנהגות זו הינה בעייתית זו כבר נקודה לזכותך. האם קרה משהו שהביא לכך שהקנאה התפרצה כך? התנהגות כזו שאינה מטופלת יכולה להתעצם ולחבל ביחסים וחבל. אפשרות אחת היא לשתף אותו בצורה גלויה ונינוחה ככל שתוכלי במה שמציק לך בתקווה שזה ירגיע אותך. בנוסף, הייתי בודקת למה דווקא עכשיו הקנאה עלתה בצורה כזאת.האם יש לך יותר מידי זמן פנוי? האם לך יש אולי מחשבות על בגידה? האם שמעת סיפור שעורר את החשד? את כותבת שאת יודעת שהוא אינו בוגדני כך שבסופו של דבר הדבר החשוב ביותר הוא לא לתת לרגשות שאינן פועלים תמיד בתאום עם הראש לשלוט בהתנהגות שלך ולגייס לעזרתך מחשבות מרגיעות ומחזקות את האמון שלך בבעלך, בעצמך, ובמערכת היחסים שלכם. אם זה לא יעזור, תמיד ישנה האופציה לפנות לעזרה מקצועית. בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• פחד גדול
    כנרת
    19/12/2012

שלום רב,
    לאחר טראומה לא נעימה התחלתי לסבול מפחד גדול מחתולים
    איזה טיפול יכול לעזור לי לצאת מזה?
    תודה!

לקביעת תור
    סגירה
    פחד גדול

הוספת תגובה

תמונה

• פחד גדול - תגובה

ורד מור
    19/12/2012

שלום כנרת
    האם הטראומה קשורה לחתולים? אני זקוקה ליותר פרטים כדי לענות לך אבל בעיקרון כל טיפול פסיכולוגי שיברר איתך את הסיבות לפחד ואת תכני הפחד יוכל להציע דרכים להפגתו. בדרך כלל טיפול התנהגותי שחושף אותך באיטיות ובהדרגתיות לגורם הפחד יכול לעזור. בכל מקרה מומלץ לא לחכות יותר מידי זמן כי לפחד יש נטייה להתעצם ולהתקבע. בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• הודעה לד"ר מנשה כהן
    דורין
    01/12/2012

שלום רב
    בת 21 מאובחנת כדו קוטבית כשנתיים וחצי
    היתה לי בהיפו מאניה, אפיזודה פסיכוטית אחת
    האם יש מניעה לעבור היפנוזה?
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    הודעה לד"ר מנשה כהן

הוספת תגובה

תמונה

• הודעה לד"ר מנשה כהן - תגובה

מנשה כהן
    02/12/2012

שלום. מאחר שדברנו בטלפון-אין צורך לכתוב כאן
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• אובססיות
    אלכס
    25/11/2012

שלום, אני מאד שמחה שנתקלתי בפורום שלכם, אם הבנתי נכון את עצותיכם אז אולי אוכל לקבל מכם חוות דעת נוספת ודרכי טיפול שלא כוללים תרופות.
    יש לי עבר של דיכאונות, כמו לכל אחד אחר, קצת יותר רציניים. תמיד הייתי בן אדם רגשי שלוקח הכל ברצינות רבה. ולפני שנתיים נפטר סבא שלי, שגידל אותי והיה הבן אדם הכי קרוב אלי בגלל שאמי בקושי שמרה על קשר אחרי הגירושים ואבי בילה בעבודה יותר מדי זמן. הוא היה אדם בריא שלפתע חלה בסרטן והכל הדרדר תוך פחות מחצי שנה והביא למותו. ומאז התחלתי לסבול מסוג של אובססיה או היפוכונדריה, לא יודעת איך להגדיר את זה, אבל התחלתי לפחד ממחלות שונות, פחדתי מתאונות, בקיצור פחדתי ממוות כי אחרי שנרגעתי מהאובדן, פתאום הסתדרו חיי באופן מצוין, אבל המוות הפתאומי הזכיר לי "בשביל מה הטעם עם הכל יכול פתאום להיעלם?" עסקתי באובססיביות במחלות וזה מנע ממני להנות מהחיים, לנסוע לטיולים, לבוא במגע עם בעלי חיים, פשוט לחיות ולהנות כמו שתמיד עשיתי.
    ואז נכנסתי להיריון והבאתי ילדה מקסימה לעולם, המחסור בזמן והעייפות השכיחו ממני את זה וקיוויתי שזה לא יחזור, אבל זה חוזר בפחד לבריאותה של בתי ובעלי, ולא נותן להם מנוח. בעלי מתעצבן שאני לא מאפשרת לילדה לזחול ומתעקשת שחמותי תשטוף ידיים אחרי שבאה במגע עם הכלבים שלה. ומאז שהתחילו הפחדים האלה אני מרגישה שהמצב הנפשי שלי רק הולך ומדרדר, התחלתי לסבול מסיוטים, דיכאונות, חרדות כצפוי. בעבר אובחנתי עם חרדה חברתית ואישיות גבולית, אותם הצלחתי לנצח לבד אבל הם שוב חזרו, ושוב אני לוחצת על בעלי המסכן שצריך ללכת לצבא כדי שיישאר אתי, ושוב אני אימפולסיבית ואני פשוט לא אמשיך לתאר כי כנראה הבנתם.
    אני נגד תרופות, ניסיתי, היו לי תופעות לוואי קשות, ובנוסף להתנגדות שלי, הפסיכיאטרים רק הוסיפו אליה כי הם התעקשו ואיימו שבלי התרופות אני אדרדר ואמות. אבל הוכחתי לעצמי שאני מסוגלת, אני רק צריכה עזרה- לא מהסוג הזה.
    אני לא יודעת עם זה חשוב אבל אני בת 19.
    אשמח מאד לשמוע את חוות דעתכם, כרגע אני במצב נפשי מאד קשה ואיני יודעת למה, כשחשבתי שהאובססיות והחרדות שוב נחלשות ואני מנצחת פתאום התחילו לי כעסים ובעיות שליטה בעצבים, אני מוצאת את עצמי מתעצבנת על בתי בת הארבעה חודשים ורבה עם בעלי במשך הלילה, וזה נכון, זה קשה להיות הורים לילד ראשון ולא ישנים, ועצבנים, אבל אני כרגיל לוקחת את זה מעבר למה שזה צריך להיות.

לקביעת תור
    סגירה
    אובססיות

הוספת תגובה

תמונה

• אובססיות - תגובה

ורד מור
    25/11/2012

אלכס יקרה, נשמע שאת חיה עם משא מאוד כבד ועומס רגשי לא פשוט, בטח לא עבור אדם כל כך צעיר ורגיש כמוך. הלוואי והיינו יכולים לפתור את הקשיים והאתגרים בחיינו במטה קסמים או בתשובה של כמה שורות באינטרנט. חרדות הן כמו לבה שמבעבעת מתחת לפני השטח ומבקשת להשתחרר וניראה שהרבה מאוד רגשות נמצאים שם בפנים ומבקשים מרפא. תרופות זו שיטה אחת שאני מבינה שאינך בוחרת בה. ישנן שיטות נוספות שכולן, לפחות על פי מיטב נסיוני, יצריכו ביטוי ,גילוי והכרות עם כל מה שקורה שם בפנים. לא מכירה דרך אחרת. אין ספק שאת זקוקה לעזרה.מציעה לך לפנות לקבל את אותה עזרה מאדם מיומן שתתחברי אליו ולשיטותיו ושיוכל לעזור לך לפוגג באהבה את העומס הזה שאת חווה. זה בהחלט אפשרי. ומאוד קשה, כמעט בלתי אפשרי לעשות את זה לבד. את מוזמנת להתקשר אלי אם את זקוקה ליותר בהירות או הכוונה...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• תגובה

אלכס
    26/11/2012

היכן אוכל לקבל את העזרה שאת מדברת עליה? עזרה שלא תפנה אותי באיומים ולחצים לתרופות אלא תקשיב לי?
    אני גרה בעיר קטנה ליד ב"ש ועכשיו עם תינוקת קטנה ובלי שום עזרה, אין לי אמצעים כספיים או פיזיים לחפש עזרה.. אני יודעת שאי אפשר לקבל עזרה מהאינטרנט אבל הייתי חייבת לנסות, בכל זאת ראיתי שהבנת אותי ושמחתי לקרוא את תגובתך

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• תגובה - תגובה

ורד מור
    26/11/2012

שמחה שהרגשת שאני מבינה אותך. אוזן קשבת זה הרבה מאוד ואני מקווה שתצליחי למצוא את זה באזורך. למיטב ידיעתי יש הרבה גופים שנותנים עזרה, שירותי רווחה, עובדות סוציאליות,שרותי רווחה לצעירים, האם ניסית לפנות לעירייה ולברר? רופאת משפחה שאת סומכת עליה? טיפת חלב? פסיכולוג דרך קופת חולים? או מרפאות לבריאות הנפש. גם אם תהיי במעקב של פסיכיאטר או פסיכולוג את יכולה לציין שאת לא מעוניינת לקחת תרופות ומעוניינת בשיחות. אי אפשר להכריח לקחת תרופות . אני מתרשמת מהמודעות העצמית שלך והרצון העז לעזור לעצמך.ההתייחסות שלך מראה על הרבה כוחות. אל תוותרי על למצוא את העזרה המתאימה. מחזקת אותך. מקווה שתמצאי אותה בקרוב...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• תגובה - תגובה

ורד מור
    26/11/2012

ועוד נקודה חשובה, לא הייתי שוללת את עניין התרופות. לרוב לוקח זמן עד שמאתרים את התרופה המתאימה או המינון המדוייק .חשוב שתמצאי רופא או פסיכיאטר קשוב מספיק כדי לבדוק איתך את האפשרויות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• תגובה - תגובה

ורד מור
    26/11/2012

אכן אוזן קשבת חשובה ואני מקווה שתמצאי אותה באזורך. למיטב ידיעתי ישנם הרבה גופים שיכולים לעזור כמו שרותי רווחה, ישנם שרותי רווחה מיוחדים לצעירים, עובדות סוציאליות, פסיכולוג או פסיכיאטר דרך קופת החולים, רופאת משפחה שאת סומכת עליה או אפילו בטיפת חלב .האם ניסית לברר בעירייה? ישנן גם מרפאות לבריאות הנפש שיכולות להציע ליווי וטיפול. אני מאוד מתרשמת מהמודעות העצמית שלך והרצון העז לעזור לעצמך. זה מראה על הרבה כוחות. אל תוותרי על למצוא את העזרה המתאימה. מחזקת אותך ומקווה שתמצאי אותה בקרוב.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• מחשבות על האקס
    פרי
    18/11/2012

נודע לי שהאקס שלי מתחתן וזה רודף אותי. היינו יחד לפני שנתיים, לא היו לי קשרים רציניים עם גברים מאז. אני לא יכולה להתרכז בשום דבר חוץ מזה. פוחדת ששוקעת לאובססיה, מה לעשות?

לקביעת תור
    סגירה
    מחשבות על האקס

הוספת תגובה

תמונה

• מחשבות על האקס - תגובה

ורד מור
    24/11/2012

שלום פרי, כאשר אנו פותחים את הלב לאהבה אנו חשופים גם לפגיעה. זה מה שמאפיין את היותנו אנושיים ולא רובוטים מתוכנתים. אני משערת שמאחר ואינך נמצאת כרגע בזוגיות הידיעה הזו קשה לך יותר .להשאב לאובססיה קל מאוד במקרים כאלו בייחוד כשאין מישהו או משהו אחר שמסיח את הדעת. מציעה לך לנשום עמוק, לעשות דברים שעושים לך טוב על הנשמה, לתת לזמן לעשות את שלו ולהזכיר לעצמך שכנראה יש סיבה לכך שאתם לא יחד ושלא היית רוצה להיות בקשר עם מישהו שלא בוחר בך באמת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• טיפולים הוליסטיים למאניה דפרססיה
    ליהי
    07/11/2012

אשמח להמלצות על טיפולים אלטרנטיביים שיעילים למאנייה דיפרסייה. במיוחד לאפיזודה דיכאונית קשה שממנה אני סובלת כבר פעם רביעית, לוקחת תרופות שלא ממש עוזרות..

הוספת תגובה

תמונה

• טיפולים הוליסטיים למאניה דפרססיה - תגובה

מנשה כהן
    08/11/2012

שלום. במקרה שוחחתי עם מטפלת בדיקור סיני שאמרה לי שהתנודות במניה דפרסיה מבטאים חוסר איזון במרכיבים מסויימים במערכת הגופנית-נפשית, ושאפשר לטפל בזה באמצעות דיקור. צריך כמובן להגיע למומחה...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• תודה מנשה...יש לך אולי המלצה

ליהי
    08/11/2012

יש לך אולי המלצה למטפלת טובה וגם לפסיכולוג/ית באזור חיפה?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• תודה מנשה...יש לך אולי המלצה - תגובה

מנשה כהן
    09/11/2012

שלום. מציע שתתקשרי אלי ביום א' בסביבות 9 בבקר..

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• תודה מנשה אתקשר ביום א

ליהי
    09/11/2012

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• צריכה עצה..
    אביבה
    08/11/2012

שלום לכם

יש לי בת מתבגרת בערך בגיל ה- 13, לאחרונה היא כל הזמן נעה בין מצבי רוח שונים פעם עצבנית פעם עצובה פעם שמחה.. לא החלטית כזו.
    לאחרונה גם הייתה לי שיחה עם המחנכת שסיפרה לי שגם בתחום הלימודי היא ירדה כבר מהפרק..
    ניסיתי לדבר איתה ולדעת מה עולה על רוחה אבל היא כל הזמן הודפת והודפת אותי..
    יש לכם פתרון? או אולי רעיון מדוע היא מתנהגת כך?
    תודה, אביבה

לקביעת תור
    סגירה
    צריכה עצה..

הוספת תגובה

תמונה

• צריכה עצה.. - תגובה

מנשה כהן
    08/11/2012

שלום. בגיל הזה יש לרוב שינויים מרחיקי לכת - בגוף, במחשבות, בהורמונים..וזה מתבטא במצבי רוח. מתרחקים קצת מההורים ויותר מתחברים לבני גיל. מתחילים להתמרד ולהדוף ולבעוט..אולי היא הודפת אותך כי לא רוצה שתכנסי לנפש שלה ו"תחפרי"..אולי יש קושי רגשי ביחסים עם בני גילה ובמעמד שלה ביניהם.

אולי להעביר לה מסר שבכל מקרה, לא חשוב מה קורה לה, את נמצאת לרשותה ומוכנה לשמוע כשהיא תרצה לדבר..אולי צריך אורך רוח וטקט

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• אני במצוקה
    אני
    05/11/2012

שלום ,
    מזה חצי שנה הנני סובלת מתופעות גופניות שאין להן הסבר רפואי (ביקרתי אצל לא מעט רופאים ).
    אני סובלת מצפצופים באוזניים שלפעמים חזקים יותר לפעמים פחות ולפעמים מדובר ברחש בלבד , רואה לעיתים קרובות כתמים, והעיניים הרבה פעמים שורפות לי
    (רופא עיניים אמר שיש לי יובש קל בעיניים אבל לא מספיק חמור כדי לפגוע כל כך באיכות החיים שלי ).
    מה הפתרון לבעיות הללו ?
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    אני במצוקה

הוספת תגובה

תמונה

• אני במצוקה - תגובה

מנשה כהן
    05/11/2012

שלום. לא יודע לומר או לתת אבחנה ברורה. משהו במערכת הקליטה החושית שלך השתנה. האם יש אירועים שקדמו לכך? האם חווית חוויות יוצאות דופן מבחינה רגשית או רוחנית? מתי זה בדיוק קורה? בלילה? בבקר? או בכל זמן שהוא?

אפשר להיעזר אולי בדיקור סיני שיכול לאבחן חוסר איזון כלשהו ולטפל באופן מתאים

את יכולה לחזור אלי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• Re:

אני
    06/11/2012

תודה על התשובה המהירה .
    התופעות החלו לפני מעבר למדינה אחרת .
    ניסיתי דיקור ולא ממש עזר . האם ישנם טיפולים נוספים היכולים לעזור ?
    התופעות מופיעות לאורך כל היום לא בשעות ספציפיות .

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• Re: - תגובה

מנשה כהן
    08/11/2012

שלום. הסבר כפשוטו הוא שאת צריכה לשצוע ולראות דברים בערוצים אחרים. נסי תקשור

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה