פורום פסיכולוגיה הוליסטית - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בדידות עקב מות בן זוג
    אורנית
    22/05/2016

הי
    רווקה מאז שחבר שלי נפטר ממחלה קשה אני תמיד לבד בחגים בשבתות ובכלל כל השבוע אני שבר כלי בגלל הבדידות וחושבת מחשבות שליליות אינסופיות. גרה ברמת גן אנא מכם אשמח לעזרה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בדידות עקב מות בן זוג

הוספת תגובה

תמונה

• בדידות עקב מות בן זוג - תגובה

ורד מור
    24/05/2016

שלום אורנית
    החיים מזמנים לנו התמודדויות רבות ואחת מהן היא השכול. ביחוד במדינה שלנו . החיים והמוות באים יחד ואף אחד לא יכול להמלט מכך. עצוב לאבד אדם קרוב ויקר, אדם שהיה חלק מחיינו ופתאום איננו -לפחות בהיבט הפיזי. האם יש אנשים קרובים נוספים בחייך? האם יש לך את מי לשתף? אנו יודעים כמה חשוב להעזר בזמנים כאלו ולא להשאר לבד. אם אין לך אף אדם קרוב שאת יכולה לשתף בתחושותייך הקשות מציעה לך להתחבר לקבוצת תמיכה או למטפל שיוכלו להקל ולעזור לך להתחבר מחדש לאנרגיית החיים ולשמחה ועניין בחייך. זהו תהליך שלא קורה בין יום אבל קורה. אל תוותרי על חיים מלאי סיפוק , עניין ואנשים קרובים. ניתן להתחיל לבנות את זה בכל רגע .מצאי את מי שיכול לעזור לך בכך. את מוזמנת גם ליצור איתי קשר אם תבחרי. מקבלת מטופלים גם ברמת גן.
    בהצלחה. ורד

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• עזרה
    חני
    10/05/2016

היי ורד.אני לא כותבת בגלל כפייתיות או משהו כזה.לפני עוד מעט שנה חברתי נפטרה מדום לב,והיינו מבלות ביחד עם חברים בערב יום העצמאות.אחרי שהיא נפטרה נותק הקשר החברתי כל אחד הלך לדרכו ואני נשארתי לבד.כואב לי היום הזה יום הזכרון שבשבילי הוא יום הזכרון לחללי צה"ל אבל גם יום זכרון פרטי.מחר ערב יום העצמאות ואין לי עם מי לצאת לבלות.אני כאובה ומאוכזבת אני לא מפסיקה לבכות,כי כל ערב יום העצמאות נהגנו לצאת ביחד.אני מרגישה בדידות נוראה בחג הזה ורציתי לשאול האם זה בסדר לצאת לבד לבית קפה או להופעות? האם כדאי לי להישאר בבית? לא נעים לי לצאת לבד ומצד שני אני רוצה לחגוג עם כל עם ישראל את יום העצמאות.אני ממש כאובה וזה קשה לי.במשך החצי שנה אחרי מותה אני כבר חזרתי לעצמי אבל פתאום בערב יום הזכרון ולקראת ערב יום העצמאות אני מרגישה את החוסר שלה וקשה לי עם זה אני ממש במועקה.אשמח עם תוכלי לייעץ לי מה לעשות חוץ מטיפול.אני מאוד מודה לך ומאחלת לך חג עצמאות שמח.אגב אשמח עם תוכלי לכתוב לי לפני ערב יום העצמאות עם את יכולה כמובן.תודה רבה.

לקביעת תור
    סגירה
    עזרה

הוספת תגובה

תמונה

• המשך

חני
    10/05/2016

תמיד בערב יום העצמאות הייתי מאושרת שמחה יוצאת.עכשיו ממש לא טוב לי.אין לי אף חברה או חבר לצאת איתם.אני ממש כאובה.ועוד יותר שכבר לא אוכל לצאת עם חברתי שנפטרה יותר.אני ממש אשמח עם את יכולה כמובן עם תוכלי לכתוב לי לפני ערב יום העצמאות זה חשוב לי,תודה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• עזרה - תגובה

ורד מור
    11/05/2016

הי חני
    אכן יום עצוב . גם בכללי וגם הסיפור הפרטי שלך. וזה עדיין טרי כל כך... מאוד יכולה להבין את הכאב שעולה היום.
    מה נראה לך שחברתך הייתה רוצה שתעשי? לא נראה לי שהיא הייתה רוצה שתישארי בבית ותתאבלי על מותה אלא שתצאי ותמצאי את הדרך לשמח את עצמך ולו במעט. אני בטוחה שבמובן מסויים היא תהייה שם איתך. אני מציעה לך לצאת ולבלות בשביל שתיכן. והיי פתוחה לאנשים נוספים שיכנסו לליבך. אף אחד לא יוכל לתפוס את מקומה אבל אני בטוחה שיש גם מקום לאחרים. לא טוב היות האדם לבדו...
    מחזקת אותך. מקווה שתמצאי את הכוחות להתחבר מחדש לשמחה גם ביום שמעלה זכרונות עצובים. אם היא אי שם מתבוננת עלייך שמחי אותה בבחירתך.
    חג שמח
    ורד

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• שלום לכם
    דניאלה
    21/04/2016

אני רווקה בת 35 בלי זוגיות מתמשך אני לא יודעת אבל אני כנראה סובלת ממחשבות טורדניות יכול להיות שזה ocd אין לי מושג עם זה זה,לאחרונה שמתי לב שאני מתגעגעת לבחור שעבר תאונה לפני כמה שנים וכיום הוא נשוי עם ילדים הוא יצא מזה בנס.היה לנו רומן אבל היחסים שלנו קצת עלו על סרטון בוא נגיד אני נכנסת הרבה לאינטרנט לפייסבוק כדי לראות אותו ולמרות ששנים לא ראיתי אותו במיוחד אחרי שהוא התחתן שבעקבותיו נכנסתי למשבר וטופלתי אפילו על ידי תרופות פסיכיאטריות כי הייתי מאוהבת בו קשות ולבסוף הוא התחתן עם מישהי אחרת,ובכל זאת אני מרגישה אחרי הרבה זמן שדווקא יצאתי מזה. פתאום הכל חזר לי ואני מרגישה שאני מתחילה להתאהב בו שוב.אני יודעת שהוא נשוי ובטח ובטח אני לא יתקשר אליו או יקלקל את היחסים שלו בינו לבין אשתו יותר נכון אני מחזיקה את עצמי לא להתקשר אליו.מה יכולה להיות הסיבה ששוב אני אובססיבית מגעגועים אליו? האם זה ocd? האם אני מאוהבת סדרתית? או אולי יש לי ocd וזה מטעה אותי היום המחשבות לגביו?

לקביעת תור
    סגירה
    שלום לכם

הוספת תגובה

תמונה

• שלום לכם - תגובה

ורד מור
    25/04/2016

שלום דניאלה.
    לכולנו יש מחשבות טורדניות לפעמים ואין לי יכולת במסגרת זו לאבחן ולקבוע האם יש ocd.
    מאוד יכול להיות שהגעגועים שאת חשה הם לקשר. לא פעם כשאנו בודדים או מרגישים את החוסר בקשר אינטימי קרוב אנו נוטים להזכר במישהו מסויים שייצג קשר כזה עבורנו ולהשליך את געגועינו עליו. נשמע שאותו קשר לא עשה לך טוב בלשון המעטה. ואני מאחלת לך למצוא קשר טוב ונכון עבורך. מציעה לך להשקיע את האנרגיות בלמצוא קשר חדש ומיטיב ולשייך את געגועייך לאותו אדם כגעגועים לקשר, קרבה ואהבה .

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• המלצה
    חני
    16/04/2016

שאלה לאחרונה לחלוטין,כתבתי הרבה ואני מתנצלת אבל זה משהו בקשר לספרי פסיכולוגיה חיובית.אני מחפשת להבין את הבעיות שלי לבד והייתי שמחה עם את יודעת במקרה או יכולה להמליץ לי ספרים בנושא פסיכולוגיה חיובית.זו באמת שאלה אחרונה וחשובה,זה לא קשור לכפייתיות שכתבתי כפייתיות זה נושא אחר.אני מודה לך ורד מכל הלב ושוב סליחה.

לקביעת תור
    סגירה
    המלצה

הוספת תגובה

תמונה

• המלצה - תגובה

ורד מור
    18/04/2016

הי חני
    ספר אחד שעולה לי ושאני יודעת שהרבה אנשים מתחברים אליו הוא אושר אפשרי של ד"ר טל שחר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• תודה רבה ורד

חני
    19/04/2016

שימחת אותי כי אני מחפשת כדי להיעזר אני אלך לחנות ספרים לראות עם יש וגם לספריה.שיהיה לך חג פסח שמח.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• שלום
    איריס
    18/04/2016

רציתי לשתף בנושא שכבר מלווה אותי זמן רב. אני סובלת מרגישות יתר בגוף ובנפש. לכן אני נבהלת מאוד בקלות במיוחד מהמצב הביטחוני דאז והיום.וזה מורגש בכל הגוף למשל עם מדברים בחדשות על משהו לא טוב זה מקפיץ אותי.זה קורה לי גם בחברה אני מפחדת מתגובות של חברים שלא יפגעו בי ולכן אני נמנעת להיות בחברת אנשים.אני כבר רוצה לנשום לרווחה מהדבר הזה או לפחות למצוא דרכים להתמודד כבר הגעתי למצב שאני לא יכולה להמשיך ככה לפעמים אני מרגישה שזה כמו להיות בבית כלא.

לקביעת תור
    סגירה
    שלום

הוספת תגובה

תמונה

• שלום - תגובה

ורד מור
    18/04/2016

שלום איריס
    רגישות יתר היא נטייה מולדת שקשה לשנות אותה .מה שניתן לעשות זה להשלים איתה ,לזכור שלרגישות יש גם יתרונות וללמוד כיצד להשתמש בה לטובה ומבלי שתגביל את איכות חייך, כפי שנשמע מדברייך שקורה כעת. את מתארת שאת חשה לעיתים בכלא ונשמע שאת רוצה ומוכנה לצאת ממנו לחופשי. כמה דברים שאת יכולה לנסות לעשות מעבר ללבקש עזרה מקצועית זה לתרגל טכניקות של הרפייה דרך נשימות ודרך משפטים מרגיעים שאת יכולה להציב מול אותן מחשבות מלחיצות ומפחידות. גם אם התגובה הראשונית היא דריכות ובהלה ניתן לתרגל נשימה עמוקה ומשפטים מרגיעים בתקווה שעם התרגול והזמן תופעות החרדה וההמנעות יפחתו.
    מאחלת לך למצוא את הדרך לצאת מעבדות לחירות..

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• בקשר להמלצה המקצועית את צודקת
    חני
    16/04/2016

ובגלל זה גם בנוסף להמלצה המקצועית השאלה שלי זה גם לעזור לעצמי לבד לכן שאלתי בקשר לספרים של פסיכולוגיה החיובית כדי באמת לקחת את עצמי בידיים ולעזור לעצמי בנוסף להמלצה המקצועית גם להבין את הבעיות שלי לבד ולעזור לעצמי.

הוספת תגובה

תמונה

• בקשר להמלצה על הספרים

חני
    16/04/2016

שאלתי למטה,תודה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• בקשר להמלצה המקצועית את צודקת - תגובה

ורד מור
    18/04/2016

אחשוב על ספרים מתאימים. יש רבים וטובים. ממליצה לל גם להכנס לחנות ספרים ולהתרשם לבד. לדפדף קצת ולראות מה מדבר אלייך .

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• בקשר להמלצה המקצועית את צודקת - תגובה

ורד מור
    18/04/2016

אחשוב על ספרים מתאימים. יש רבים וטובים. ממליצה לך גם להכנס לחנות ספרים ולהתרשם לבד. לדפדף קצת ולראות מה מדבר אלייך .

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• תודה רבה ורד

חני
    18/04/2016

חג פסח שמח.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• שלום,אני צריכה עזרה
    רומי
    17/04/2016

יש לי משהו שאני עוברת בתקופה האחרונה שמאוד קשה בחיים שלי.במשך התקופה איבדתי את סבתא שלי ומאז אני כמעט שלא אוכלת קשה לי לישון ומדוכאת.התחלתי ללכת לטיפול והייתי רוצה לדעת מה אני יכולה לעשות בשביל לעודד את עצמי ולשנות לעצמי את ההרגשה להרגיש יותר טוב לגבי עצמי.

לקביעת תור
    סגירה
    שלום,אני צריכה עזרה

הוספת תגובה

תמונה

• שלום,אני צריכה עזרה - תגובה

מנשה כהן
    18/04/2016

שלום לך,
    אפשר להבין מדבריך שהיה לך קשר עמוק עם סבתא שלך. חשוב שנדע שכשמאבדים אדם קרוב האדם עובר זעזוע בתוכו, הוא חש אובדן וצער ועליו להתאבל, לעשות תהליך של השלמה עם האובדן. זו המטרה של שבעת המי האבל ושנת האבל לאחר מותו של אדם במשפחה.
    הקושי הוא שהאדם שהלך לעולמו יש לו "נציגות" בתוך נפשנו. השקענו בו מעצמנו, כך שמשהו משלנו הלך יחד עם הנפטר

מציע שתעלי על הכתב מחשבו על היחסים שלך עם סבתא. מה הייתה בשבילך? מה היית בשבילה? מה במיוחד את זוכרת ממנה..כמו זיכרונות ילדות. תוכלי ללכת לטיפול על כל זה..אפשר גם לכתוב "מכתבים לסבתא" בהם את מביעה את רגשותייך באופן חופשי..
    ומה היא הייתה אומרת לך עכשיו כשאת כה דואבת?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• כפייתיות
    חני
    15/04/2016

היי ורד וחג שמח.אני סובלת מכפייתיות שמובילה אותי בסופו של דבר לדיכאון.אשמח להסחות דעת איך ניתן כללית לצאת מכפייתיות באותו רגע שזה קורה לי.אני מאוד אשמח לתשובה מהירה ואני מודה לך מאוד.שבת שלום.

לקביעת תור
    סגירה
    כפייתיות

הוספת תגובה

תמונה

• אשמח לתשובה מהירה

חני
    15/04/2016

תודה וסליחה על ריבוי השאלות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• אשמח לתשובה מהירה

חני
    15/04/2016

תודה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• תודה רבה

חני
    15/04/2016

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• כפייתיות - תגובה

ורד מור
    16/04/2016

הי חני
    לא קל לצאת מכפייתיות שמעצם הגדרתה מייצגת הרגל מושרש שאנו לא מצליחים לשלוט בו. כמובן שכל מקרה הוא אינדבידואלי . בדרך כלל מתחת לזה יושב פחד. כדי לטפל בשורש הבעיה יש צורך בחקירה מקצועית ומעמיקה. ניתן לטפל בזה גם בשיטות התנהגותיות כמו להחליט על הרגל אחר שיחליף אותו ואז באופן מודע בכל רגע שזה קורה לעשות את הדבר החליפי כמו להקשיב לשיר שעושה לך טוב, לצאת לריצה או כל דבר שתבחרי. זה שאת מודעת לזה ורוצה להרגיש טוב יותר זו נקודת פתיחה טובה. אם התחושה הלא טובה ממשיכה ומפריעה לך בחייך, כמו תמיד, ממליצה על קבלת עזרה מקצועית.
    שבת שלום
    ורד

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• תודה ורד

חני
    16/04/2016

ואשמח בקשר לספרים אם את מוכנה,תודה על כל העזרה בפורום,חג שמח.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• דיכאון, ריקנות ואובססיה - OCD?
    יונית
    14/04/2016

צריכה עזרה.אני גרה באיזור הדרום אני מרגישה שאני מתפוצצת מדיכאון וריקנות.אין לי עניין בשום דבר וסובלת ממחשבות אובססיביות.מרגישה שההרגשה הזאת לא תעבור גם אין מי שמבין אותי יושבת בבית מתוסכלת עם מחשבות אובססיביות יכול להיות שיש לי ocd? אני לא יודעת להגדיר מה אני באמת עוברת רוצה,וסובלת.

הוספת תגובה

תמונה

• דיכאון, ריקנות ואובססיה - OCD? - תגובה

ורד מור
    15/04/2016

שלום יונית
    נשמע שאת במצוקה וזקוקה למשהו שיעזור לך לאבחן ולטפל, מאוד ממליצה לך למצוא איש מיקצוע שתתחברי אליו באזורך ולקבל עזרה. החיים שלנו מאוד מאתגרים וחשוב לדעת להושיט יד ולקבל את העזרה כשזקוקים לה.כמעט כל אדם זקוק לעזרה מתישהו במהלך חייו. לא צריך לעבור הכל לבד. מגיע לך להיות מאושרת ולחיות חיים טובים ומספקים. על תוותרי על כך. מצאי את מה או מי שיכול לעזור לך ועשי זאת. זאת המלצה שאני נותנת לכל מי שנמצא בקושי מתמשך בחייו.
    זה חלק מהתרגול שלנו באהבה עצמית -לתת לעצמנו את מה שאנו צריכים .
    בהצלחה.
    שבת שלום
    ורד

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• עצב ובדידות
    אביטל
    10/04/2016

עולים לי גלי חשבון נפש עם עצמי.אני עדיין רווקה אין לי בן זוג ויש בי פחד גדול להישאר גם בעתיד רווקה.אני בת 29 ממורמרת ומתוסכלת מזה אני מרבה לחשוב על הבדידות מנסה להכיר דברים ואפשרויות,אני רוצה לסיים את חיי הבדידות ואף נוטה אולי לסיים אותם באיזשהו שלב,לא חס וחלילה פיזית לעשות לעצמי משהו אלה לסיים את הבדידות שיהיה לי חברה ובן זוג אבל מרוב ייאוש ותסכול אני לא מצליחה.מה אפשר לעשות כדי לצאת מהמצב הזה?

לקביעת תור
    סגירה
    עצב ובדידות

הוספת תגובה

תמונה

• עצב ובדידות - תגובה

ורד מור
    12/04/2016

המציאות שלנו מגיבה לא פעם למחשבות שלנו עליה ולרגשות שמלווים אותן. אנו נוטים לקבע על ידי החזרתיות הזאת מציאות מצויה שאינה בהכרח רצויה. כדי לצאת מהמעגלים האלו ומהנבואות שמגשימות את עצמן, מומלץ לחשוב, לדמיין ולהרגיש חיובי. זאת בנוסף לעבודת ניקוי ועיבוד של הרגשות השליליים בעזרת טיפול או כל דרך אחרת שיכולה לסייע בכך. דרך חשיבה חיובית ותחושות חיוביות קל לנו יותר גם ליצור מציאות חיובית יותר. זהו שיפט חשוב והכרחי. דמייני את עצמך ואת חייך כפי שהיית רוצה לראותם. יש מדיטציות נפלאות ביוטיוב של לואיז היי שעוזרות לעשות זאת ומסבירות את העניין קצת יותר. מצרפת דוגמה אחת.
    בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• חוסר אנרגיה ומצב רוח
    חני
    08/04/2016

היי ורד קודם כל אני מודה לך עזרתך בתשובה שנתת לי אבל חשוב לי לשאול בנוסף לחרדות אני מרגישה בשבוע האחרון חוסר אנרגיה ומצב רוח.איזה כלים מעשיים ניתן כדי להעלות את האנרגיה והמצב רוח? שאחזור לשמחה שלי? אני מודה לך על עזרתך שבת שלום.

לקביעת תור
    סגירה
    חוסר אנרגיה ומצב רוח

הוספת תגובה

תמונה

• חוסר אנרגיה ומצב רוח - תגובה

ורד מור
    09/04/2016

ברמה מעשית את יכולה לעשות רשימה של כל מה שמשמח אותך ותני לעצמך מתנה יומית מתוך הרשימה. השמחה באה מבפנים. צריך לעורר אותה ועדיף לא להיות תלויים במצבים חיצוניים או באנשים אחרים כדי שתתממש. לעיתים מספיק לשים שיר שאוהבים. לרקוד, לטייל, ללכת לים, מאכל שאת אוהבת, חברה טובה... לעשות את זה עם התכוונות אמיתית לשמח את עצמך מתוך אהבה לעצמך. יש גם מדיטציות מחזקות שאת יכולה להאזין להן. כל מה שיכול לשנות את מעגל הקסמים השלילי לחיובי.
    שבת שלום

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• חזרה לחיוניות ושמחה
    ענבר
    07/04/2016

אני בת 31 רוב חיי הייתי ילדה ונערה עם אנרגיות יודעת לשמוח להיות מאוזנת כשצריך.בכמה שנים האחרונות ובפרט בשנה האחרונה חלה איזשהי נסיגה,ואני מרגישה רגשות קשים עקב תאונה של מישהו יקר לי.אני לא אוהבת את עצמי איבדתי חברים ולא רואה את האני שהייתי פעם. יכול להיות שזה קשור במשבר המסויים שקרה לי יכול להיות שזה קשור למקום עבודה מסויים שהייתי שלא התאימו לי ונכביתי.אבל מן הסתם יותר עמוק מזה משהו באמת מבפנים איכשהו נעלם.זה מתבטא בבדידות בחוסר ביטחון עצמי החוסר הצלחה ביצירת קשר עם בני זוג כתוצאה מבלבול והאישיות המעורפלת שבי. ואולי בנוסף למשבר אני לא מצליחה להבין מה אני מחפשת? אני לא רוצה שוב לחזור למסגרת מסויימת שהייתי שקשור בנפש,ומחפשת דרכים אחרים לגלות את עצמי,אני חייבת למצוא דרך לחזור לעצמי,לשמחה שאני כל כך מייחלת לה אשמח לעצות ותובנות.תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    חזרה לחיוניות ושמחה

הוספת תגובה

תמונה

• חזרה לחיוניות ושמחה - תגובה

ורד מור
    07/04/2016

שלום ענבר
    נשמע שמעורבים כאן דברים רבים ולכן קשה לי להתייחס ולתת עצות במסגרת זו. נראה שיש לך מודעות עצמית גבוהה ותבונה וגם בשלות. מציעה לך להעזר בטיפול שיוכל ללוות אותך בחקירה הזאת. מהנסיון שלי ,הצמיחה שלנו באה בדיוק מהמקומות האלו, ממקומות אי הנוחות ולא מההמקומות המאוזנים והשמחים. אני מתרשמת שמשהו בך מזמין אותך להתבונן ולחקור עם מטפל מוסמך שיכול ללוות אותך בתהליך. מוזמנת לפנות אלי אם זה מתאים לך. לא הייתי מפספסת את ההזדמנות...
    ורד

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• התמודדות עם שליליות
    נורית
    31/03/2016

איך מתמודדים עם שליליות ופחדים על מחשבות של בדידות? אני עברתי ילדות של משברים לא קלים עם חברה,ולמרות זאת אני רוצה להישאר אופטימית,איך אפשר להתמודד בטיפול פסיכולוגי הוליסטי?

לקביעת תור
    סגירה
    התמודדות עם שליליות

הוספת תגובה

תמונה

• התמודדות עם שליליות - תגובה

ורד מור
    04/04/2016

שלום נורית
    מצטערת על העיכוב בתשובה. כולנו עברנו משברים ודברים לא קלים בחיים, מי יותר ומי פחות ,ולכולנו אתגרים רבים להתמודד עימם. אני נוהגת להגיד בהרצאות שכדאי לנו להתאמן על גישה שכוללת את שלושת הא' (אומץ, אמונה ואופטימיות) לעומת שלושת ה פ' (פחד, פקפוק ופסימיות). ויש לנו הזדמנויות רבות לתרגל את זה שוב ושוב בחיינו. זה יופי שאת מתרגלת אופטימיות. תהיי את החברה של עצמך. זה חשוב יותר מאלפי חברים מסביב וכך גם יהיה קל יותר למגנט לחייך חברים טובים באמת.
    בטיפול הוליסטי אני מנסה לעזור בכל הרבדים. פיזי, רגשי, מנטלי ואנרגטי. דרך שיטות טיפול שונות שכוללות גם שיחות כמובן.
    המשך יום נפלא
    ורד

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• חרדות בערב
    חני
    29/03/2016

בוקר טוב. אני אשמח לעזרה או לטיפ בבקשה עם תוכלי לעזור לי.לקראת הערב אני מרגישה חרדות הזעות ודפיקות לב.אני מרגישה שאין לי חשק בזמן האחרון לצאת מהבית.אני כרגע לא עובדת ואין לי שום מסגרת וזאת גם הסיבה שאין לי מטרה לשום דבר.אין לי לאן לצאת ואני יושבת בבית בין ארבע קירות מול הטלוויזיה ולא עושה שום דבר ושקועה במחשבות שליליות.איך אני יכולה להקל על המצב הזה בנוסף לטיפול? זאת אומרת כעזרה עצמית? אני מאוד מודה לך על עזרתך ועצתך שיהיה לך יום מקסים.

לקביעת תור
    סגירה
    חרדות בערב

הוספת תגובה

תמונה

• חרדות בערב - תגובה

ורד מור
    30/03/2016

שלום חני
    אכן, כשאין מטרה ועיסוק או מסגרת ונמצאים בבית, בייחוד בערב זה יכול לעורר חרדות ותחושות לא נעימות. אחד הפתרונות יהיה למצוא מטרה או עיסוק או תחביב או אדם שנחמד להיפגש איתו ולעשות משהו. החשק בא מתוך העשייה. האביב כאן, הימים מתארכים, הכל פורח מסביב, מזג האוויר נעים. מציעה לך למצוא משהו שיעשה לך כיף, אפילו סתם לצאת לסיבוב ולחפש את הטבע בחוץ, להתחיל בקטנה ולהעצים את זה. צעד קטן למען עצמנו הוא לעיתים צעד גדול בשינוי מצב הרוח. אביב הוא זמן נפלא להתחלות חדשות...
    יום נפלא
    ורד

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• שום דבר לא מרגש אותי
    דיטה
    20/01/2013

אני מרגישה שאני חיה במין רוטינה סתמית. אין לי ממש שאיפות או רצונות. אין לי שום דבר לחכות לו. גם אם יש משהו שאני "אמורה" לצפות לו כמו דייט עם בחורה (אני רווקה) זה לא עושה לי כלום והרבה פעמים אני יוצאת עם גברים "רק כדי לצאת לידי חובה" וזה לא מתפתח לכלום.

לקביעת תור
    סגירה
    שום דבר לא מרגש אותי

הוספת תגובה

תמונה

• שום דבר לא מרגש אותי - תגובה

ורד מור
    20/01/2013

שלום דיטה
    החיים ללא משמעות או תשוקה יכולים אכן להכנס לרוטינה מייגעת וסתמית. כדי לענות לך צריך לעשות ברור מקיף של גילך, עיסוקך, כמה זמן את כבר מרגישה כך, האם היו זמנים שהרגשת אחרת ואם כן, מה אפשר את זה? ועוד... אבל ברמה עקרונית ,לדעתי, חשוב לכולנו להיות מחוברים ברמה יומיומית לדברים שמשמחים ועושים טוב על הנשמה. גם בתחום העיסוק או התחביבים וגם בדברים קטנים כמו מקומות, אנשים, טבע, מוזיקה ועוד. המצב האידיאלי הוא כששמחה נמצאת בתוכנו ואנו קמים בכל בוקר חדש אל חיים שיש בהם מספיק מהדברים שמרגשים או מעניינים אותנו כדי שנצליח לשרוד גם את אלו שפחות ותפקידנו הוא למצוא אותם וכמו להאכיל את עצמנו בכפית של חוויות נעימות ומטיבות. מזמינה אותך לעשות מחקר קטן לגלות מהם אותם דברים שמשמחים אותך או שמכניסים משמעות לחייך ולא לוותר על למצוא אותם. זהו חלק מהמסע .אם המשימה קשה מידי עבורך והדכדוך מתעצם ממליצה לך לחפש גורם מקצועי שיוכל ללוות את התהליך.
    בהצלחה
    ורד

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• שיעמום בחיים

דנה
    19/02/2016

אני בת 41 ומרגישה שהחיים עוברים ללא משמעות
    לא בא לי זוגיות ולא בא לי ילדים
    כל דבר משעמם אותי
    מרגישה שעובדת סתם להעביר את הזמן
    מה עושים?
    תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• שיעמום בחיים - תגובה

ורד מור
    21/02/2016

שלום דנה
    מתחילים לחפש מה כן מרגש. כשתתחילי להניע את המקום הזה יגיע גם הרעב לעוד והחיים יהיו מרגשים ולא משעממים. השלב הראשון הוא לעיתים הקשה ביותר כי אנו מתרגלים לאזור הנוחות שלנו גם אם הוא לא מספק. להתחיל לעשות! גם אם את לא בטוחה מה מעניין אותך באמת זה יגיע מתוך ההתנסויות ועצם החיפוש. אם אין אני לי מי לי ואם לא עכשיו, אימתי??
    האביב הוא זמן טוב להתחלות חדשות ...
    בהצלחה
    ורד

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה