מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- כאבי אגן גב תחתון ומפשעותאייל27/07/2009
מזה כמה חודשים אני סובל מכאבים בגב תחתון מותניים מפשעות ואשכים ובטן תחתונה, כאבים אילו מופיעים לאחר ריגוש מיני ולאחר שפיכת זרע ונשארים למשך שעות רבות. אציין שגילי הוא 44 ועברתי לא מזמן בדיקות אולטרסאונד של האשכים מפשעות דרכי שתן ובטן תחתונה כולל בדיקות דם מקיפות שכולן יצאו תקינות. שאלתי היא מהו הבירור שעלי לבצע לצורך פתרון הבעייה והאם נדרשת בדיקה של בלוטת הערמונית לשלילת דלקת .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבי גב תחתון ומפשעות
פרופ' אבי שטיין27/07/2009שלום אייל
איל לאחר שעברת בדיקות דם , שתן ואולטרסרונד שהיו תקינים, ייתכן אמנם שהתופעותץ קשורות לדלקת ערמונית. ראשית יש לבדוק האם הדלקת חיידקית. את זה בודקים ב"תבחין כוסות" לפני ואחרי עיסוי ערמונית. לאחר מכן השאלה אם לתת אנטיביוטיקה לטווח ארוך ויש גם לשקול טיפול של חימום ערמונית דרך השפכה ו/או הזרקת אנטיביוטיקה וסטרואידים לערמונית.
בברכה
פרופ' שטיין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גידול בכליהמירי27/07/2009
שלום,
אימי בת 59 עשתה בדיקה טומוגרפית, לפני כחודש , אובחן גידול בכליה, הרופא אורולוג עדיין לא נתן הנחניות לגבי המשך הטיפול. היות ותשובתו מתעכבת אשמח אם תוכלו לייעץ לי איזה בית חולים/ רופא בעל שם בארץ אשר מתמחה בנושא איך אפשר לפנות אליו, ומה האופציות שעומדות בפניי.
תודה מראש
להלן ממצעי סריקה טומוגרפית ממוחשבת של בטן ואגן.
הבדיקה בוצעה בתאריך 25/06/2009.
סיבת ההפניה : בירור גוש בכליה שמאלית לפי בדיקת US
הבדיקה בוצעה ללא ועם הזרקת חומר ניגודי לתוך הוריד.
מעבר חזה-בטן : הודגם תקין, בקע סרעפתי גולש קטן.
הכבד : בעל מימדים תקינים,מרקם תקין.
דרכי המרה : ברוחב תקין.
כיס המרה : לא הודגם מצב לאחר ניתוח כריתה.
הטחול : בעל מימדים תקינים. המרקם תקין.
האדרנלים : תקינים.
הכליות : בעלות גודל והפרשה תקינים, אין סימני הפרעה אורומכנית , גוש רקמתי מעוגל פרה-פלבי
בקוטב אמצעי של כליה שמאלית,גודלו כ-25 מ"מ שמקבל האדרה לאחר הזרקת חומר ניגוד בלתי
אחידה, הממצא מתאים לתהליך תופס מקום, כלי הדם הכלייתיים בגובה אגן הכליה מראים חלל
והאדרה תקינים.
הלבלב : הודגם תקינים.
כלי הדם הגדולים : תקינים.
המעיים : הודגמו תקינים.
בלוטות הלימפה : הפרה-אאורטליות, המזנטריאלית, הרטרו-קרורליות אינן נראות מוגדלות.
בסריקת האגן : שלפוחית השתן והשופכנים תקינים.
הרחם מוגדל, מרקמו בלתי אחיד, נגע היפודנסי מעוגל בפונדוס, גודלו ב- 31 מ"מ,שרירן? הטפולות
בגדר הנורמה, ממליץ בדיקת US גניקולוגי להשלמת הבירור.
לא הודגמו בלוטות לימפה מוגדלות איליאקליות או מפשעתיות
בסיכום : 1.תהליך תופס מקום בכליה השמאלית כמתואר.
2.רחם מוגדל בעל מרקם בלתי אחיד עם חשד לשרירן בפונדוס.
3. בקע סרעפתי גולש קטן.
4. דרוש יעוץ אורולוג דחוף להמשך בירור וטיפול.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בוקר טוב מירי
ד''ר יורם דקל - מנהל הפורום28/07/2009הממצאים ב - CT מעידים על גידול קטן בכליה.
יש לבחון את הצילומים כדי להגיע למסכנה מדוייקת מהוא אופי הגידול ומה הדרכים לטפל בו.
קרוב לודאי שיהיה צורך להסיר את הגידול ולשמר את הכליה ובמקרים רבים ניתן לבצע זאת בגישה לפרוסקופית.
המחלקה האורולוגית במרכז רפואי "כרמל" היא בעלת נסיון רב ומהמובילות בארך בטיפולים אילו ותוכלי להגיע לקבלת ייעוץ.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הסבר לבדיקת כימיה בשתן - CITRATE.אורי26/07/2009
שלום דר',
אני בן 34 בריא בד"כ ולפני כחודש וחצי עברתי ניתוח להוצאת אבן מדרכי השתן.
כעת אני נמצא בבירור עי' נפרולוג לגבי הסיבה להיווצרות האבן (פעם ראשונה).
בבדיקת כימיה בשתן שנקראת Citrate / Creatinine (U) הגיעה תשובה חריגה למיטב הבנתי של 123.2mg/g creatכאשר גבולות הנורמה הן 320-580.
אודה אם תוכל להסביר לי מה אומר הדבר? מה זה בדיוק CITRATE ומה הקשר לקריאטנין?
מכיוון שכל שאר בדיקות הקריאטנין שעשו לי בדם וגם באיסוף שתן של 24 שעות היו תקינות.
תודה מראש, אורי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הסבר לבדיקת כימיה בשתן - ציטראט
פרופ' אבי שטיין27/07/2009שלוןם אורי
ראשית יפה שהפנו אותך לבירור סיבת יצירת האבנים אחרי שהוציאו את האבן. לגופו של ענין ציטראט הינו אלמנט נוגד היווצרות של קריסטלים (ANTIAGGREGANT). תפקידו, למנוע היצמדות של קריסטלים ליצירת אבנים. רמה נמוכה של ציטראט בהשוואה לקריאטינין קיימת בחלק נכבד מחולי האבנים. לכן המניעה הנדרשת מחולי אבנים היא קודם כל נפח גדול של שתיה ולעתים גם תוספת ציטראט באבקה או כדורים בצורצ ציטראט עם אשלגן עם או בלי תוספת מגנזיום
בברכה
פרופ' אבי שטיין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה דחופהרחל26/07/2009
אני עברתי ריסוק ביום חמישי עם הכנסת סטנט. הם ביקשו שאחזור עוד 3 שבועות . אמרתי שאני חייבת לטוס לשבוע בעוד שבועיים אז אוכל להגיע לביקורת עור 4 שבועות. הם אמרו שאין בעיה- ואז התברר שבמכון אין מי שאראה אותי עד 6 לספטמבר.האם זה לא יותר מדי זמן שהסטנט יהיה בפנים - זה יוצא קצת יותר מ6 שבועות !!! מה הזמן המקסימלי שסטנט יכול להיות בפנים? האם זה צריך להדאיג אותי ??
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה דחופה
פרופ' אבי שטיין27/07/2009אין לך מה לדאוג. זה בסדר שהסטנט יישאר 6 שבועות. הזמן המקסימלי נע בין 3 ל 6 חדשים לפי סוג הסטנטים.
טיסה נעימה
פרופ' שטיין אבי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה.. עוד משהו
רחל27/07/2009זה מאד הרגיע אותי ...תודה.
מישהו סיפר לי שיש מניעה לעשות אמבטיה בנוכחות הסטנט.האם זה נכון? עברו 3 ימים ואני מרגישה כאבים בגב התחתון האם זה נורמלי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבוקר טוב רחל
ד''ר יורם דקל - מנהל הפורום28/07/2009אין מניעה מאמבט.
אם הכאבים בגב נמשכים יש לפנות לבדיקה ולברר את סיבתם ובכלל זה צילום לודא את מיקומו של הסטנט.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צניחה לאחר ניתוחרון25/07/2009
לרופאים שלום רב
אמי, בת 70,ששה שבועות לאחר ניתוח להוצאת רחם ושחלות והרמת שלפוחית שתן.בניתוח נפגע שופכן והוחדר סטנט לתיקונו.הבקר,כאמור לאחר ששה שבועות,צנחה השלפוחית למצב ההתחלתי.הסטנט עדיין לא הוצע,תור ליום ד הקרוב.מהן הסיבות להשנות המצב כה מהר? מה עושים???
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום לרון
ד''ר אלכס קונסטנטינובסקי25/07/2009את הסטנט במקרים של פגיעה בשופכן בד"כ משארים ל6- 8 שבועות ומוצאים באופן מתוכנן .
לגבי הישנות של מצב הצניחה תצטרך לשוחח עם המנתח.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- BCGדני24/07/2009
שלום.
לפנ יארבעה חודשים עברתי ניטוח לההוצאת מספר גידולים בשלפוחית השתן..
פתלוגיה. גידולים פפילרים TA. LOW GRADE
בוצעו שישה טיפולי BCG
שאלת י האם אני צריך גם טיפולי אחזקה BCG
חודה. גבי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גבי שלום
ד''ר גאזי פארס24/07/2009התשובה היא כן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה מטרידהו.23/07/2009
שלום רב!
אני בן 30, בדר"כ בריא בכל המובנים, לאחרונה (לפני חודשיים וחצי)חליתי בדלקת אוזניים חריפה, קיבלתי מרופא אף אוזן גרון טיפול תרופתי אנטיביוטי חזק מאוד (לא זוכר את השם) והדלקת עברה.
כעת אני ואשתי מנסים להביא ילד, אך דווקא עכשיו אני לא מצליח להגיע לשפיכה, ולעתים גם לא לזקפה. הדבר לא קרה לפניכן מעולם, ולא סבלתי אף פעם מבעיות מהסוג הזה.
ועכשיו עולות השאלות:
האם הקישור שעשיתי בין האנטיביוטיקה לבין השפכה והזקפה נכון?
במידה ואשתי נקלטה להריון (מתוך הפעמים האחדים שכן הצלחתי להגיע לשפכה) האם יש סכנה לאיכות הזרע ו/ או לבריאותו ומצבו של העובר?
בתודה מראש,
ולדי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בוקר טוב ולדי
ד''ר גאזי פארס24/07/2009אין קשר בין האנטיביוטיקה שקבלת לבין הבעיה בשפיכה או בזקפה.
אין סכנה לאיכות הזרע או לבריאותו בעקבות הטיפול האנטיביוטי שקבלת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהמשך לתשובתך...
ו.25/07/2009תודה על התשובה המהירה,
מה הסיבות אפשרויות שבגינן קיימת חוסר רגישות, קושי להגיע לזיקפה ושפיכה?
יום טוב,
ולדי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאשמח לתשובה
ו.26/07/2009אשמח לקבל תשובה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבוקר טוב ולרי
ד''ר יורם דקל - מנהל הפורום28/07/2009לעתים קרובות הסיבה בגיל הצעיר היא חוסר נינוחות בהקשר למין.
הנסיבות השכיחות הן כאשר המין הופל להיות משהוא שהוא מעבר לאקט ספונטני בין בני זוג למשל כאשר נמצאים בתהליך של נסיונות להרות או במהלך טיפולי פוריות למיניהם כאשר המין הופך מדבר ספונטני למשהוא מתוכנן ונושא מטרה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרוסטטיטיסשי כ22/07/2009
שלום רב ,
אובחנתי כפרוסטטיטיס כרוני ,יש לי זרמים בשק האשכים וכאבים בשתי המפשעות,אין לי צריבה בשתן, עשיתי בדיקת ארבע כוסות ולא צמח שום חיידק,הרופא המליץ לי על כדור 1 ביום של tavanec 500 למרות שאין חיידק, אינני שש לקחת את הכדור משום שכבר קיבלתי חודש וחצי אופלודקס שלא עזר לי ובגלל זה קיבלתי במעי קולוסטרידיום דפיצילה ,מה עלי לעשות ? אין משהו שמקל על הכאבים אינני יכול כבר לשבת כואב לי כל האגן התחתון , אני ממש סובל ביום יום .מה עלי לעשות מה יקל עלי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום שי
ד''ר יואל מץ22/07/2009הסימנים הקלינים שלך אומנם מתאימים לאבחנה של פרוסטטיטיס. לדאבוני פרוסטטיטיס כרונית לעתים קרובות הינה מחלה שקשה לריפוי מלא עם עליות וירידות בעוצמת התסמינים. לא תמיד מגלים בתרבית את הגורם למחלה , לרוב הוא חידק ומטפלים על ידי אנטיביוטיקה בעלת טווח רחב החודרת בצורה טובה בתוך רקמת הערמונית. TAVANIC היא תרופה מתאימה ואני ממליץ לקבל את הטיפול שהוצע. יש תרופות שונות להקלת הכאבים ושיפור הסימפטומים. עליך לפנות לאורולוג המטפל ובהתאם לבדיקתו לקבל את הטיפול.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקודם כל תודה
שי כ22/07/2009ורק שתדע היייתי אתל 3 אורולוגים ואף אחד לא אמר לי שיש משהו להקלת הסבל, אם תוכל לומר לי מה אני אשמח ,יעזור לי מאוד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום שי
ד''ר יואל מץ22/07/2009מספר תרופות או פעולות יכולות להקל על הסבל בפרוסטטיטיס כרונית . בין התרופות:תרופות אנטי דלקתיות לא סטרואירליות,תרופות להרפית שרירים,נוגדי אלפה . ניתן לנסות עיסוי הערמונית או טיפול בהיפרטרמיה(חימום הערמונית).
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דימום בשתן ובזעל.צ22/07/2009
שלום רב, ב-3 השנים האחרונות הופיע לי דימום בתחילת מתן שתן למשך מס' ימים, טווחי הזמן בין הדימוצים היו של שנה וחצי ושנה ורבע עד לאחרונה שטווחי הזמן היו של כ-3 ח' חודש ואפילו שבועיים. לפני שנה ורבע עברתי ציסטוסקופיה תקינה כ"כ עברתי צילומי CT פעמיים שתן לציטולוגיה, א.ס. כליות PSA כל הבדיקות תקינות וללא ממצאים חריגים. בסופ"ש האחרון שוב היו דימומים והפעם גם בזרע. (אגב - הדימום מופיע בתחילת מתן השתן ולעיתים מלווה בכרישי דם בגדלים שונים) אינני נוהג לשתות הרבה (כנראה שהדבר בעוכרי) אבל מיד כשהתחלתי להרבות בשתיה הדימום חלף בהדרגה ונעלם נכון לעת עתה. ביום א' האחרון הייתי במיון ושם נלקח ממני דם ושתן, כאשר בדיקת הדם תקינה על כל מרכיביה, (שתן עוד אין תשובה) הרופא אמר לי שאין ברירה אלא לחזור על בדיקת ציסטוסקופיה. ואני בלחץ "אטומי" מהבדיקה מאחר ולאחר הבדיקה הקודמת סבלתי במשך כחדשיים מכאבים איומים עד שלקחתי בהמלצת הרופא פרמיקסון שהחזיר אותי לחיים. מדי פעם יש לי כאבים (שלא היו לי לפני הבדיקה הקודמת) בבסיס האיבר אם כי הם סבילים וחולפים. לפי מהלך רישום הבדיקה הקודמת נראה כי היתה היצרות בעת הכנסת מכשיר הבדיקה וזה גרם לי לאיזושהיא פגיעה בגינה אני סובל עד היום, שאלתי היא האם ניתן להסתמך על הבדיקות התקינות לכאורה ולא לחזור על הבדיקה שוב, ממה לעזאזל נובע הדימום והאם הפיתרון למנוע אותו הוא שתיה מרובה. אודה לכם על תשובתכם המקצועית והכנה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום ל.צ
ד''ר יואל מץ22/07/2009לפי התאור שלך עברת בירור מקיף של דימום בשתן כפי שמקובל. עד כה לא נמצאה סיבה מדאיגה לתופעה . לפי צורת הדימום-תחילת זרם השתן ולאחרונה גם דימום בזרע יש להניח שמקור הדימום הוא הערמונית או השופכה האחורית .כל הבדיקות שביצעת שללו כמעת לחלוטין גידול בדרכי השתן אבל במצבים שהדימום נמשך זמן רב חשוב לבצע בדיקות חוזרות. ניתן לבצע ציסטוסקופיה בעזרת ציסטוסקופ גמיש אפילו בהרדמה מקומית. במיכשור זה הבדיקה הרבה יותר סבילה.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדימום בשתן ובזרע
ל.צ23/07/2009תודה על תשובתך, מדוע אם כך יש לחזור על הבדיקה ולא לצאת מנק' הנחה שהתיאוריה שהצגת הינה נכונה, ולטפל נקודתית בבעיה הגורמת לדימום? מהו, אגב הטיפול המקובל להנחה זו? כ"כ מהו ההסבר לכך שברגע שהתחלתי להרבות בשתיה הדימום הפסיק?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום רב
ד''ר גאזי פארס23/07/2009כפי שהסביר ד"ר מץ : לרוב אין בעיה חמורה מאחורי תלונותיך אך מכיוון שהדימום נמשך יש צורך בהערכה נוספת . הבירור המקיף שעברת עד כה אומר שאין בעיה חמורה אך לא ניתן לשלול ממצאים שלא זוהו בבדיקה קודמת ואולי אפשר לזהות אותם בבדיקה חוזרת כמו פוליפים , שינויים ברקמה בעקבות מחלות אחרות.
כל עוד ואין אבחנה אין טיפול ספיציפי נקודתי ,חשוב שתיה רבה.
השתיה הרבה גורמת להשתנה רבה וכך הדימום הקל מתמוסס בשתן ולא רואים אותו . מה עוד שזה עוזר לריפוי הרקמה במידה ויש דלקת קלה וכולי.
תהיה בריא.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- וריקוצלהדנה22/07/2009
נודע לי שיש לי וריקוצלה דו צדדית.אמנם האשכים בגודל שווה אבל איו לי מושג מה זה נחשב
"ורקוצלה גדול" שיכול לגרום לבעיה בפוריות..אגב אישתי ילדה לפני כחודש ואולי מאז הכניסה שלה להריון הוריקוצל גדל??דר' מה המשמעות של "גדול"?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום אבי
ד''ר יורם דקל - מנהל הפורום22/07/2009ואריקוצל הינו מצב בו ורידי האשך מורחבים והזרימה בהם הפוכה.
זהו מצב שכיח ובד"כ אינו מחייב טיפול .
יש לפנות לאורולוג לביצוע בדיקות משלימות כד להחליט האם יש צורך בטיפול.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים לאחר ניתוח להקטטנצ הערמוניתנחום21/07/2009
שלום רב,
לפני 3 שבועות אבי בן ה54 עבר ניתוח להקטנת הערמונית.
הניתוח עבר בסדר ללא בעיות.
הניתוח לא היה חודרני, כלומר לא חתכו לו חתך בבטן אלא הכניסו לו משהו דרך הפין.
לאחר הניתוח שמו לו קטטר ל3 ימים.
כעבור 4 ימים הוא שוחרר לביתו אבל הכאבים לא נפסקו וגם הדם המשיך לצאת מהפין.
לאחר כמה ימים הוא הלך לחדר מיון ם השאירו אותו לילה ושחררו אותו.
לאחר שבוע אבי שוב הלך לחדר המיון כי הדם עדיין המשיך לצאת בטיפות קטנוצ מאיבר המין.
הפעם אשפזו את אבי ל4 ימים ושמו לו שוב פעם קטטר ע שהיו בטוחים שאין לו יור דם בשתן.
שחררו אותו כעבור 4 ימים, כלומר לפני יומיים.
מא אין לו אומנם דם אך האכים ממש כואבות לו, עד כדי כך שהוא לא יכול לשבת עליהם.
מה ניתן לעשות?
תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום נחום
ד''ר דמיטרי גולדין22/07/2009לפי תאורך זה מהלך כמעט רגיל לאחר ניתוח כריתת הערמונית. תכיפות, צריבה ודם בשתן בחודש-חודש וחצי לאחר הניתוח אלו התופעות הרגילות. בקשר לכאב באשכים ממליץ לפנות לבדיקה רפואית כדי לשלול דלקת יותרת האשך.
רפואה שלמה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מהו גודל ערמונית תקין?אליהו21/07/2009
בבדיקה שערכתי לאחרונה יצאה תוצאה של גודל ערמונית 28 *28*28 מה משמעות תוצאה זו והאם היא תקינה?
מהו גודל תקין של ערמונית.?האם עלי לפנות לרופא עקב תוצאה זו.?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום אליהו
ד''ר דמיטרי גולדין22/07/2009לפי חישוב גודל הערמונית 15 סמ"ק. גודל תקין של ערמונית הוא 15-20 סמ"ק. אין מה לדאוג.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהערמונית בגודל 43ממ
אבי05/01/2015האם לאדם בן 65 עם ערמונית בגודל 43ממ יש סיבה לדאוג ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהערמונית בגודל 43ממ - תגובה
ד''ר דמיטרי גולדין05/01/2015אבי שלום. נכון ערמונית 45 סמ"ק נחשבת מוגדלת אך גודל עצמו הוא לא קובע הפרעה חסימתית וסיכון למחלת סרטן. אם אתה סובל מהפרעה בהטלת שתן כגון זרם מוחלש, הסוס, צורך במאמץ או תכיפות ודחיפות יש מקום להתיעץ עם אורולוג לגבי דרכי טיפול ושיפור, גם אם לא עשית בדיקת PSA המיועדת לגילוי מוקדם של סרטן ערמונית גם יש מקום להתיעץ עם אורולוג לגביה וגם לעבור בדיקת ערמונית במרפאה.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תחושת חוסר התרוקנות וקושי במתן שתןדוד21/07/2009
שלום!
שמי דוד, בן 19, לפני כ-7 שנים אושפזתי בגין עצירת שתן מוחלטת בביה"ח שניידר, לאחר מספר ימי אשפוז במהלך בדיקת אולטראסאונד יצא השתן בצורה ספונטאנית. הרופאים בביה"ח לא מצאו סיבה לעצירה, ואף כי מצאו היצרות מסויימת בשופכה, נתנו דעתם שאין עצירת השתן קשורה לזאת. במהלך השנים היו לי תקופות יותר טובות ופחות טובות במתן שתן, נשלחתי לבדיקות {ביניהם} אורוגרפיה וציסטוסקופיה ע"י רופאים שונים, חלק מן הרופאים טענו כי יש היצרות מסוימת. כיום אני לוקח אומניק 0.4 בתקופות בהם אני חש קושי במתן שתן. מזה כיותר מחודש אני לוקח את האומניק, ואעפ"כ אני חש חוסר התרוקנות וקושי במתן שתן. העניין מציק לי במידה מרובה, ואודה מאד אם תוכלו לייעץ לי בענין.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום דוד
ד''ר דמיטרי גולדין22/07/2009התופעה יכולה להיות משנית שחסימה בדרכי שתן תחתונות או לחולשת שריר השלפוחית (DETRUSOR) . הבדיקה שנותנת תשובה לאבחנה מבדלת היא אורודינמיקה - בדיקה זעיר פולשנית שדורשת הכנסת קטטר דק לשלפוחית דרך שופכה ובלונית קטנה דרך פי הטבעת. לפי תוצאת הבדיקה ניתן לדון על המשך בירור וטיפול. כי בעיה נמשכת מספר שנים חושב שיש מקום לביצוע של הבדיקה.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חשוב מאדx21/07/2009
בבקשה שאלה-
מידע כללי אני יודע שחימום האשכים תורם למניעת היכולת להכניס אשה להריון
רצוני הוא לא להכניס את זוגתי להריון למרות רצונה ההפוך
(אבקש להיות אובייקטיבי -סיבותיי בעלות חשיבות מוסרית עליונה)
לכמה זמן ביום עליי לשתוף את האיזור במים חמים-עד כמה שצריך
כדיי להבטיח שלא תיכנס להריון
האם יש טיפים / הנחיות נוספות שיעזרו לי להמנע מהריון?
העניין גורלי לחיי ,חיי ביתי האהובה וחיי הילוד שעשוי/עלול להצתרף למשפחה
אסיר תודה לכל תשובה מקצועית שתינתן
כל פתרון יתקבל בברכה ואלפי תודות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מניעת הריון
ד''ר דמיטרי גולדין22/07/2009חימום האשכים זאת לא שיטה למניעת הריון. שיטות מניעת הריון- גלולות, קונדום, קיום יחסים לפי מחזור - אך אין שיטה שנותנת פתרון 100%.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים בקצה הפיןמרדכי21/07/2009
הצילו אני לא עומד בעומס של הכאב בקצה הפין הדופק שלי הוא 125
כל הבדיקות כולל ציטולגיה יצאו בסדר.
הצילו
אני בן 59
צבי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום צבי
ד''ר דמיטרי גולדין22/07/2009לא חושב שבמסגרת פורום ניתן לתת תשובה לשאלתך לאחר שכבר בוצעה סדרת בדיקות ואני מבין שלא נמצאה סיבה לכאבים. תפנה לבדיקה ישירה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את/ה טיפוס בוגדני?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)