פורום אורולוגיה, ניתוחים אורולוגים, מחלות הערמונית - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שאלה לד"ר פארס
    מרדכי
    10/08/2009

לד"ר פארס הנכבד שלום רב

ביום רביעי בשבוע שעבר עברתי ניתוח סגור על ידך. שהייתי בבית החולים במשך חמישה ימים
    קיבלתי במהלך האישפוז שתי מנות דם. שוחררתי ביום א' כאשר אני יכול להתיל שתן בצבע ורוד.

בלילה אחרי השעה שלוש לפנות בוקר נגרם לי עצירות שתן ולא יכולתי להטיל אפילו טיפה אחת.

בבוקר היום יום שני בבוקר חוברתי מחדש לקטטר במרפאת לין ליומים.

השאלה שלי היא ד"ר נכבד האם מה שאני עובר זה דבר טבעי מוכר או יוצא דופן .

אני מבקש עזרה דחופה כי אני מאוד מתוח מזה. השתן שלי עדיין עם דם.

אני שותה הרבה.

על תשבותך המהירה אני מודה לך מאוד מקרב הלב.

ב ב ר כ ה

צבי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שאלה לד"ר פארס

הוספת תגובה

• ערב טוב צבי

ד''ר גאזי פארס
    10/08/2009

דימום בשתן אחרי ניתוח TURP יכול לקראת . לרוב חולף ספונטאנית עם שתיה רבה. לעיתים נוצרים קרישי דם שמביאים לעצירת שתן . זהו מצב ידוע, איננו מדאיג וחולף .
    תבוא אלי ביום ה' הקרוב בבוקר בשעה 0645 למחלקה לגמילה מהקטטר ולבדיקה שכוללת גם בדיקת שארית שתן.
    אם הדימום מתגבר תבוא לחדר מיון ואל תמתין עד יום ה'.
    אל תדאג, זהוא מצב חולף ואתה תהיה בסדר. תנהג לפי ההמלצות שקבלת בשחרורך.
    לכל שאלה תוכל להתקשר אלי לפלפון 0507556842 או לשלוח SMS .
    החלמה מהירה, ד"ר פארס.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה נוספת

מרדכי
    10/08/2009

ד"ר פארס הנכבד

האם המחלקה נמצאת בבית החולים.

כעט השעה כמעט תשע בערב השתן בתוך השקית כבר לא ורודה היא נראת בצבע רגיל

אין לי מילים להודות לך

צבי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום רב צבי

ד''ר גאזי פארס
    11/08/2009

הכוונה היא למחלקה אורולוגית בכרמל אפה שהייתה מאושפז . אני שמח שהשתן הצטלל ואתה מרגיש טוב.
    נסיתי לדבר איתך בטלפון ולא הצלחתי.
    תיצור איתי קשר בבקשה בפלפון 0507556842 , היום ומחר אני במרפאה ,אולי תבוא אלי.
    החלמה מהירה ,ד"ר פארס.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תכיפות במתן שתן לאחר ניתוח פרוסטטה
    סמדר
    10/08/2009

קרוב משפחה בן כ-80 עבר ניתוח פרוסטטה לפני מספר שנים ומאז מבלה המון בשרותים. האם ניתן לעזור לו?
    תודה

הוספת תגובה

• לסמדר שלום ,

ד''ר מיכאל (מיקי) כהן
    10/08/2009

ניתוח הערמונית אינו תמיד ערובה להטלת שתן תקינה . תכיפות בהטלת השתן יכולה להגרם מסיבות שונות, עם וללא גורם חסימתי ( ערמונית מוגדלת , הייצרות שופכה ועוד) .
    אני ממליץ כי תפנו לאורולוג בקופ"ח שיבצע הערכה של מהות הסימטומים ויפנה לבדיקות שונות כגון בדיקת שתן כללית, אולטראסאונד דרכי השתן ורישום עקומת ההשתנה ובהתאם יוכל להמליץ על הטיפול הרצוי.
    בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• PUNLMP
    כ.
    09/08/2009

שלום,
    תשובת ביופסיה לאחר TURT העידה על הגידול שהוסר כ - PUNLMP.
    אני קורא ברשת המון דעות ומאמרים אודות ההבדלה בין סוג זה ל Grade 1 . חלקם מעיד על נכונות ההפרדה מהבטי הישנות והתפשטות, חלקן סותר הבדלה זו.
    מהי האבחנה הנהוגה בישראל? האם מאובחן PUNLMP אינו מוגדר כ"חולה סרטן" ורק כ "באוכולוסיית סיכון" או אכן הסטטיסטיקה מעידה על התייחסות זהה בין רמה זו לרמת G1.
    תודה,

לקביעת תור
    סגירה
    PUNLMP

הוספת תגובה

• punlmp

פרופ' אבי שטיין
    10/08/2009

שלום רב

PUNLMP הינה אבחנה שקיימת בדירוג של שאתות שלפוחית השתן. היא הוכנסה לטרמינולוגיה ב 2004 על ידי איגוד הבריאות העולמי. אנ חייב לציין שאבחנה זו הכניסה הרבה בילבול ואי וודאות לגירוג של גידולים במערכת השתן. למזלנו אבחנה זו אינה שכיחה . למעשה מדובר בשינויים פפילריים של הציפויו של השלפוחית (רירית) שמהווים מצב טרום סרטני.
    ההתיחסות הטיפולית היא כריתה של הממצא ומעקב ציסטוסקופי. קיים ויכוח האם הצפיפות של הציסטוסקופיות צריכה להיות " אדוקה" כמו בגידולים ממש של כיס השתן.

בברכה

פרופ' אבי שטיין

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• PUNLMP

כ.
    10/08/2009

דווקא כחולה אני יכול בהחלט להבין את החשיבות שבהגדרת הגידול כטרום סרטני והפרדתו מגידול סרטני. גם אם המשך הטיפול והמעקב הינם זהים, ברמה הפסיכולוגית, אין דין היותך חולה סרטן כדין היותך רגע לפני. והרי אין הפרדה אמיתית בין הגוף לנפש כך שהמינוחים פה חשובים.
    מחוסר שביעות רצון הרופאים בהגדרת ה PUNLMP האם יש להבין שטרם הוכח שאכן ניתן בודאות מספקת להבחין בין הדירוגים השונים? האם אין מספיק סטטיסטיקה עדיין כדי לקבוע שהגידול אמנם אינו שפיר אך גם לא סרטני עדיין?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• punlmp

ד''ר דמיטרי גולדין
    11/08/2009

כפי שענה פרופ שטיין עדיין אין הסכמה מוחלטת מה הטיבו של punlmp. אבל זה לא כל כך חשוב כי התנהגות ביולוגית של השאת מאד לא אלימה. מצד שני אתה כי חולה צריך לבדוק גורמי סיכונך לפיתוח סרטן שלפוחית השתן ובמידה שקיימים לפתור את הבעיה- למשל להפסיק לעשן וכדומה. ודבר אחרון - לא ניתן לפתור בעיה פסיכולוגית ע"י מחשבה שזה לא ממש סרטן. אנחנו מתייחסים לממצא כי כן סרטני ומטפלים ועוקבים בהתאם.
    רפואה שלמה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבים בקצה איבר המין
    דורון
    08/08/2009

שלום,
    לאחרונה הבחנתי בכאבים שיש לי בקצה איבר המין כאשר הוא זקוף,
    אני בן 18 אם זה קשור..
    מה לדעתך הכאב הזה אומר?
    כעקרון הכאב לא קבוע, הוא מופיע רק כאשר אני מפעיל טיפה לחץ ולפעמים לבד..

תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    כאבים בקצה איבר המין

הוספת תגובה

• לדורון

ד''ר אלכס קונסטנטינובסקי
    08/08/2009

כדאי לך להבדק אצל אורולוג, לא הייתי רוצה לסכם דברים על סמך מידע חלקי בלבד וללא בדיקה פיזיקלית.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה

דורון
    09/08/2009

אוקיי, אבל אפשר לדעת על מה הכאבים האלה עלולים להעיד?
    מעניין אותי אם זה כאבים שיכולים להגרם כתוצאה ממחלה או משהו דומה, או שאלה סתם כאבים חולפים כמו כאבי גדילה..

תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום דורון

ד''ר יורם דקל - מנהל הפורום
    09/08/2009

כפי שצויין בתשובה הקודמת, קרוב לודאי דאין מדובר במצב רפואי המצריך טיפול כלשהוא, ואולם כדי לקבוע זאת בודאות יש צורך לפנות לבדיקת אורולוג.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לאחר ריסוק
    מלכה
    05/08/2009

שלום רב,
    עברתי ריסוק לפני קצת פחות מחודש, באולטרסאונד שביצעתי היום גיליתי כי האבן קטנה בחצי,
    האם זה דבר הגיוני? האם כל האבן כבר הייתה צריכה לצאת?
    מה הסיכוי שהפירורים עוד יצאו?
    מה הטיפול במקרים כאלה?

לקביעת תור
    סגירה
    לאחר ריסוק

הוספת תגובה

• שלום מלכה

ד''ר יואל מץ
    05/08/2009

לאחר ריסוק חוץ גופי של אבני כליה יתכן פליטת חלקי אבן במשך מספר שבועות לכן יכול להיות
    שהחלק הנשאר אצלך עוד יצא.כמובן שסבירות הפליטה תלויה בגודל האבן ובמיקומה. ככל שהאבן קטנה יותר יש סיכוי טוב יותר שתפלט.אם האבן בגביעים התחתונים של הכליה סיכויי הפליטה קטנים יותר. בכל מקרה עליך להיות במעקב של הרופאים שביצעו את הריסוק.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה

מלכה
    06/08/2009

האבן היא כעת 8 מ"מ, אני לא כל כך זוכרת את המיקום שלה. במידה והיא לא תיפלט, ניתן להמיס גודל כזה או שזה עדיין גדול ושוב צריך לעשות ריסוק?
    יש לי ייעוץ עם הרופא שביצע לי את הריסוק אבל זה רק בעוד כשבוע, זה קצת מטריד אותי כעת.
    שוב תודה רבה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום מלכה

ד''ר גאזי פארס
    06/08/2009

הסיכוי לפליטת אבן שלמה 8 מ"מ הוא קטן. אך בדיקת ה-US איננה מדויקת לאבנים.
    אי לכך ההמלצה היא לשתות הרבה, אם האבן מפוררת או שהיא יותר קטנה ממה שנראתה ב-US אז יהיה לה סיכוי להפלט.
    תמשיכי במעקב האורולוגי ובמקרה של ספק ניתן לבצע CT פרוטוקול אבנים שהוא יותר מדויק.
    החלמה מהירה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המון תודה!

מלכה
    06/08/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבים בכליות לפני ואחרי מתן שתן
    דניאל
    02/08/2009

אני חולה שחפת ונוטל כמות די גדולה של כדורים כ7 חודשים בערך וכפי שאני יודע בכל פעם שהייתי שותה את הכדורים אז השתן אחרי הכדור היה עם ריח והייתי לחוץ לעשות אותו ולא יכלתי לחכות הרבה

לאחרונה התחלתי לנטול את הכדורים לפני שינה והייתי שם לב שבבוקר אני קם עם ממש לחץ בכליות ובשלפוחית השתן וגם שהיה ככה הייתי מתעצל לקום במאצע הלילה שהייתי מרגיש שי לי שתן

בוקר אחר לפני כחודש בערך יום שם כמעט לא הצלחתי להשתין והיה לי כאבים ולחץ ממ שחזק בכליות ואחרי ששתיתי קצת נמיץ לימון הצלתי להוציא את השתן

ומאז בכל פעם שיש לי שתן אני מרגיש את הלחץ והכאב בכליות ולא לחץ בשלפוחית ורק אז אני מבין שיש לי אני צריך להשתין ובבקרים לוקח לי הרבה זמן עד שיוצא השתן ובכל פעם אחרי השתן יש לי כאבים חדים בשתי הכליות אך הבדיקות דם והשתן יצאו תקינים וגם האולטרסאונד מה אני אמור לעשות אני מאוד חושש כי הרופא שלי לא יודע כבר המ להגיד לי בקשר לזה?מה אתה מציע לי?

הוספת תגובה

• שלום דניאל

ד''ר דמיטרי גולדין
    04/08/2009

טיפול אנטיביוטי בשחפת לא אמור להשפיע על הרגלי הטלת שתן ולא עלול לפגוע בכליות. היתי מתיחס לתסמינים שלך כי בעיה לפני עצמה ולא כי סיבוך של טיפול בשחפת. אתה זקוק לבירור הפרעה בהטלת השתן ע"י אורולוג במרפאה. בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בחשד למחלות אבנים נערך CT
    01/08/2009

דלקת בדרכי השתן
    שלום אני בן 46.
    לפני כי חצי שנה היה אירוע חד פעמי של כאב עז במותן שמאל.בעקבות זאת ובחשד למחלות אבנים נערך CT פרוטוקול אבנים שהושלם כCTU עקב ממצא סעיפי ליד שופכן שמאל דיסטלי.בהמשך עברתי ציסטוסקופיה ומאז (כחודשים דיזוריה) אני סובל מצריבות חזקות במתן שטן ובפיה טבעת ואיבר מין.
    זה עובר וכל הזמן חזר. הרופא טוען שהסיבה לדלקת חוזרת יכול להיות הסעיף שמצאו(אולי נצטרף ניתוח) ולא בגלל ציסטסקופיה.במשך שבוע אחרון אני לוקח אנטיביאוטיקה ולא חל שום שינוי במצב. אני כבר מיואש.מה יכול להיות טיפול האופטימאלי במצב שלי?כמה זמן זה יכול להימשך ואם הבחנה נכונה (דלקת בדרכי השטן) על יד רופא ?
    הבדיקות שתן מראים תרביות שליליות למעט חד פעמית לCANDIDA.בבדיקות דם יש לי ליקוציטים 500 וארטרוציטים 25 .

תודה רבה מראש.

לקביעת תור
    סגירה
    בחשד למחלות אבנים נערך CT

הוספת תגובה

• לדוד

ד''ר אלכס קונסטנטינובסקי
    02/08/2009

שלום דוד
    הצריבות וכאבים בהשתנה, כאבים בפי הטבית ואבר המין לא קשורים לציסטוסקופיה, יתכן וקיימת דלקת כרונית של הערמונית.
    לגבי גילוי סעיף בשופכן הדיסטלי -הממצא יכול להיות מולד, במידה ועונה לקריטריונים של סעיף האמיתי, או יכול להיות קשור לבעיה חסימתית בדרכי השתן או למחלות האחרות של תאי אפיתל המעבר (התאי הציפוי הפנימי של מערכת השתן).
    האם נעשה בירור ציסטוגרפי?
    בכל זאת, רק עם אורולוג המטפל תוכן לדון בשיטות הבירור הנוספות וטיפול האופטימלי שלך
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה אבל..

דוד
    02/08/2009

תודה רבה על תשובה אבל יש לי עוד שאלה
    לא עשיתי ציסטוגרפיה החליטו שזה מולד
    הייתי כמה פעמים אצל אורולוג חוץ מאניטיביאוטיקה לא קיבלתי כלום וכאבים עדיין נמשכים.
    בקשר פרוסטטית באורולוג לא דיבר על זה כלום.באולטרסאונד הפרוסטטה היית בגודל 22 גרם.זה גודל תקין או שזה מצביע על פרוסטטית?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום דוד

ד''ר דמיטרי גולדין
    04/08/2009

משקל22 גרם זה משקל תקין של בלוטת ערמונית. כאבים תקופתיים ללא צמיחת חיידק בתרבית שתן בהחלט יכולים להצביע על דלקת כרונית של הערמונית. כדי להבדיל בין דלקת על רקע זיהום או דלקת ללא מקור זיהומי יש לבצע תרבית שתן אחרי עיסוי הערמונית. כשמדובר בדלקת זיהומית הטיפול הוא אנטיביוטיקה במשך כחודש וכשמדובר בדלקת ללא זיהום מטפלים רק בתסמינים כי למחלה זאת עדיין אין פתרון יעיל. תדיין עם רופא שלך את האפשרויות. רפואה שלמה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אבנים בכליות
    שמעון
    31/07/2009

ערב טוב, ברצוני לקבל חוות דעת על כך :
    אני גבר בן 56 בריא בד"כ - באפריל חטפתי כבאבים עזים ובבית חולים גילו אבנים בכליות
    הוזמנתי לריסוק וכעת -יולי עשיתי את הריסוק ( על אף שלא כאב לי ולא רציתי בכך כלל - האם זה נחוץ לעשות את הריסוק כשיש אבנים או שאפשר לחכות להתקף כאב הבא ואז להחליט אם כדאי )
    לאחר 7ימים חשתי כאבים עזים ביותר והובהלתי באמבולנס ב5 לפנות בוקר לבית חולים
    מיום שלישי עד היום אני ססובל מכאבים עזים (אך קצת פחות מהיום הראשון ) טופלתי אפילו במורפיום להרגעה + עירוי לוריד
    את כל מה ששתיתי והמעט שטעמתי הקאתי
    כעת הועלה על הפרק להכניס צינורית לכליה- האם זוהי האופציה האחרונה לטיפול בי
    איזלו עוד אפשרויות עומדות לפניי לטיפול בכאבים ולסים המחלה הכואבת הזו
    אודה לכם מקרב ליבי על תשובה מספקת ומעמיקה
    שבתשלום

לקביעת תור
    סגירה
    אבנים בכליות

הוספת תגובה

• שלום שמעון

ד''ר דמיטרי גולדין
    04/08/2009

אחד מסיבוכים ידועים של ריסוק חוץ גופי של אבן בכליה זה פליטת הפירורים מלווה בכאב עוויתי ולפעמים כשפירור נתקע בשופכן וחוסם מעבר שתן מכליה לכיס השתן ישנו צורך לנקז את הכליה. ישנן 2 שיטות לניקוז הכליה - נפרוסטום - ניקוז ע"י החדרת צנורית דרך מותן לתוך הכליה או תומך פנימי או סטנט - צנורית שמועברת דרך שופכה ומתמקמת בין כליה לשלפוחית השתן. שיטה ראשונה יותר בטוחה, מתבצעת בהרדמה מקומית אך דורשת שקית שתן חיצונית. שיטה שניה בד"כ מתבצעת בהרדמה וישנן תסמינים של תכיפות דחיפות וצריבה בהטלת השתן במשך כל התקופה.
    האם היה הכרחי לבצע ריסוק? חושב שכן - עובדה שפירור אבן נתקע בשופכן משכנעת שאבן כולה לא יכלה להפלט לבד.
    רפואה שלמה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• וריקוצלה
    דנה
    31/07/2009

עשיתי בדיקת אולטרא סאונד אשכים והכל תקין מלבד וריקוצלה מימין עד 0.27
    ו-וריקוצלה משמאל עד 0.32
    אישתי כעת בהריון ..
    רציתי לדעת אילו דרגות אלו של הוריקוצלות (הבנתי שיש דרגות חומרה)
    בנוסף מה הסיכוי לבעיות בפוריות בהמשך?
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    וריקוצלה

הוספת תגובה

• ווריקוצלה

ד''ר דמיטרי גולדין
    04/08/2009

עובדה שאיתך בהריון מצביעה על כך שווריקוצלה במקרה שלך לא גרם לנזק לאשכים. שליש חולי ווריקוצלה סובלים מבעית הפריה. דרגת חומרה של ווריקוצלה נקבעת על פי בדיקה גופנית לא על סמך סונר. כרגע לא רואה סיבה לדאגה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עם אני יכולה לעשות CT עם חומר נגוד
    דוהגת
    30/07/2009

שלום דוקטור.
    אני צריכה לעבור CT מוח ביום ראשון, נותנים בזה זריקה חומר נגודי על בסיס יוד, עשיתי בדיקת קראטינין לפני 3 שבועות - תקין. בעבר היו לי ציסטיט חוזר, ב 1997 פילונפרית. היום - אין צריבה או שער בעיות במתן שתן, צבע רגילה.
    היום עשיתי בדיקת שתן כללי ויש ERITROCITIM = 10 על הסטיק, שער דברים תקין . אני לא במחזור כרגע, יכול להות עוד 3-5 ימים. מצד אחד לCT ביקשו רק קראטינין ובדיקת שתן לא ביקשו, מצד שני חומר נגודי יצא דרך מערכת שתן ואני לא רוצה נזק, יום חמשי היום, רופא שלי לא נימצע ותור לאורולוג בטח יתנו לי בעוד כמה שבועות, עם רופא ימליץ בכלל (כבר הייתה לי בדיקה דומה, היתברר שעשיתי יום לפני מחזור ורופא שלי לא היתייחסה). עם יש בעיה בכך? עם בכלל יש חשיבות לתוצעה כזאת של בדיקת שתן כללית ובפרט עם זה מפריע להזרקה חומר נגודי?
    חיקיתי לCT שלוש שבועות, לדחות אותו סתם חבל...
    תודה רבה

הוספת תגובה

• שלום

ד''ר גאזי פארס
    30/07/2009

הזרקת חומר ניגוד לגוף מחייבת תפקוד כליתי תקין וזה אומר קריטנין תקין ו-GFR תקין. שתן לכללית עם 10 אריטרוציטים איננו סיבה לא לבצע CT מוח. גם המחלות שהזכרת לא מהוות מניעה לביצוע הבדיקה.
    אם אין לך מחלות נוספות והקריטנין שלך תקין את יכולה לעבור את הבדיקה ללא דאגה.מה עוד שהרינטגינולוג יבדוק את הניתונים הללו לפני שיזריק לך חומר ניגוד.
    אז אין לך מה לחשוש ואל תדחי את הבדיקה.
    בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אידוי ערמונית - התלבטות
    לאון
    30/07/2009

שלום רב לצוות האורולוגים,
    האורולוג שלי קבע שעלי לעבור ניתוח "סגור" של הערמונית. הוא מציע את עצמו ומכנה את שיטת האידוי "שקר". ביקרתי גם אצל אורולוג המשלב את שתי השיטות הסגורות: הרוב עם כדורית אידוי TUVP והסיום עם לולאה חשמלית TURP, כך שלוקח גם חומר לביופסיה.
    אני מתלבט מאד. מה הבעד והנגד לכל אחד מהם?

לקביעת תור
    סגירה
    אידוי ערמונית - התלבטות

הוספת תגובה

• שלום לאון

ד''ר גאזי פארס
    30/07/2009

ניתוח כריתת הערמונית מתבצע בהרבה מאוד שיטות שמטרתן היא אחת - להסיר את האדינומה .
    ( החלק בערמונית שמפריע להשתנה).
    כל השיטות יכולות להיות מוצלחות באינדיקציה הנכונה ובדרך כלל האורולוג ימליץ לך על השיטה שהוא יודע לבצע הכי טוב בהתאם למצב שלך . כל השיטות בגישה הסגורה יש להן סיבוכים דומים .בדרך כלל מנתח שיש לו נסיון טוב בשיטה מסויימת יש לו פחות סיבוכים.
    עדיף לבצע ניתוח בו לוקחים רקמה לבדיקה היסטולוגית.
    בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מהלך ניתוח להסרת הערמונית שיטה סגור
    מרדכי
    28/07/2009

משיבים נכבדים
    כנראה נפלה איזה טעות והשאלה שלי לא עלתה לפורום.

אני עומד לעבור ניתוח סגור להסרת הערמונית בחלקה (גודל 26) אני בן 59

לא שאלתי את הרופא הנחמד (באמת) על מהלך הניתוח זמן הניתוח ההרדמה משך הניתוח.

אודה לכם צוות יקר עם תספרו לי וליתר הקוראים בעתיד על מהלך הניתוח.

ב ב ר כ ה

צבי

הוספת תגובה

• ניתוח כריתת הערמונית דרך השופכה

ד''ר דמיטרי גולדין
    28/07/2009

הניתוח נקרא TURP - כריתת הערמונית דרך השופכה- ניתן לבצע הניתוח בהרדמה אזורית (חצי גוף) שנקראת ספינאלית או אפידוראלית או בהרדמה כללית- עדיפות המנותח והמרדים. משך הניתוח תלוי בגודל הערמונית - במקרה של ערמונית 26 סמ"ק זה לוקח כ-30 - 40 דקות. הניתוח מתבצע ע"י סכין חשמלי - לולעה חשמלית שעל ידה כורתים את החלק הבולט החוסם של הערמונית שנרקא אדנומה. בסוף הניתוח במקום אונות ערמונית נושקות וחוסמות נשארת תעלה רחבה שמאפשרת זרם שתן חופשי. משארים קטטר שתן ל48-72 שעות. לאחר הניתוח לא צפוי כאב חד אך אי נוחות של קטטר שתן בהחלט קיימת.
    בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבים מתמשכים באשך ימין
    אריה
    28/07/2009

שלום
    אני בן 21
    לפניי כחודשיים + התחלתי להרגיש כאב באשך ימין
    לאחר שזה לא פסק פניתי לאורולוג
    הוא עשה לי בדיקה ואמר שמרגיש משהו
    הוא נתן לי הפניה לבדיקת אולטראסאונד, בדיקת דם ונתן לי אנטיביוטיקה למשך שבוע
    עשיתי בדיקת אולטראסאונד והתוצאות יצאו תקינות פרט לחשד ולוריקוצלה באשך שמאל וכמות קטנה של נוזל חופשי בשני האשכים.
    לקחתי גם את האנטיביוטיקה ועברו הכאבים אך לא מזמן חזרו הכאבים ועכשיו הם יותר חזקים
    חזרתי לאורולוג והוא לא ייחס חשיבות לתוצאות הבדיקה ואמר תקין.
    הוא נתן לי שוב אנטיביוטיקה מסוג אופלודקס למשך 10 ימים ולבצע בדיקות דם
    לבינתיים יש לי כאבים חזקים שנמשכים ואני לא יודע מאין זה
    אשמח לחוות דעת
    תודה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    כאבים מתמשכים באשך ימין

הוספת תגובה

• שלום אריה

ד''ר דמיטרי גולדין
    28/07/2009

כאבים בשק האשכים מצב יחסית שכיח ולא תמיד הכאב הוא ממקור האשך אלא הקרנה משריר וגיד המפשעה. עובדה שבדיקת סונר שללה בעיה של אשך מרמזת כאב מסוג זה. כאבים אלו בד"כ חולפים לבד תוך תקופה כי שבוע- שבועיים וניתן להעזר במשככי כאב מכל סוג. במידה וכאבים לא חולפים צריך להבדק שוב.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חושש שנקרע לי תפר פנימי לאחר ניתוח
    ג'
    28/07/2009

שלום רב,
    אני בן 23, לפני חודש עברתי ניתוח לתיקון עקמת בפין
    בזמן הזה חוויתי זקפות חזקות במהלך הלילה (וגם כתגובה לגירויים), אך אתמול כשהייתה לי זקפה שמעתי קליק מתוך איבר המין, כאילו נקרע תפר, ומיד לאחריו הזקפה נעלמה לגמרי.
    למרות שעבר רק יום אחד אני מוטרד מאוד, כי במהלך הלילה לא חוויתי את אותן זקפות שחוויתי בשבועות שקדמו לאתמול (כמובן שאני מתייחס רק לשבועות שאחרי הניתוח). חוויתי זקפה אבל חלשה בהרבה ושלא נמשכה הרבה זמן (לפני כן הן נמשכו הרבה מאוד זמן).
    עקב החשש שלי ניסיתי להגיע לזקפה ע"י גירוי אבל גם אז היא הייתה חלשה ונעלמה כמעט מיד.
    אציין שלא הבחנתי בשינוי בזווית הפין (כלומר התוצאות של הניתוח נשארו אותו דבר) אבל עם זקפה לא מלאה קצת קשה לקבוע.
    האם עלי לחשוש? אם אכן נקרע תפר מה עושים? אני מודאג מאוד מהעניין...

הוספת תגובה

• בוקר טוב

28/07/2009

באם האירוע שלשתארת מלווה היה בנפיחות איבר המין או הופעת שטף דם בפין יש לפנות מיידית לבדיקת אורולוג. גם אם סימנים אילו לא הופיעו עדיף לפנות לבדיקה כדי לודא כי אכן לא נגרם כל נזק ואולם הסבירות לכך לא גבוהה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה ותגובה

ג'
    28/07/2009

אין לי כאבים כלשהם או הופעת שטפי דם או נפיחות
    למעשה הלילה עושה רושם שהמצב חזר לקדמותו
    בכל מקרה אגש לבדיקה בקרוב רק כדי לוודא

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פוליפ צואר כיס השתן דחוף........
    דנה
    27/07/2009

שלום,
    לבן משפחה אובחן פוליפ בצואר כיס השתן, אמור לעבור ניתוח להסרת הפוליפ. הוא חבר קופ''ח מאוחדת ללא משלים. הוא מחכה לתאריך לניתוח (פרוצדורה של קופ''ח לא בוער להם)ובינתיים סובל מכאבים עזים וגם ישנם כאבים בידיים וברגליים בנוסף וכל זאת להוסיף את המתח והחרדה של כל המשפחה מהמצב. אשמח לשמוע יותר ו מה ההשלכות וסיכונים . אשמח לשמוע גם כמה עולה לעשות ניתוח כזה באופן פרטי. תודה על תשובות מהירות

הוספת תגובה

• לדנה שלום,

ד''ר מיכאל (מיקי) כהן
    27/07/2009

לרוב התור להסרת "פוליפ" מהשלפוחית בבתי החולים הציבוריים בארץ אינו עולה על מספר שבועות. גם אם אכן מדובר בסרטן השלפוחית זהו זמן סביר ( אם כי ברור שכל המקודם כך ייטב...).
    לרוב מדובר בפעולה הנקראת TURBT= Transurethral resection of Bladder Tumor, שהיא כריתה אנדוסקופית , דרך השופכה של הפוליפ, ללא חתך. לרוב לאחר יומיים-שלושה עם קטטר החולה יכול להשתחרר לביתו. הפעולה בסה"כ בטוחה ושגרתית בכל מחלקות האורולוגיה ברחבי הארץ.
    לגבי עלות לניתוח פרטית , מוטב שיפנה לאורולוגים באופן אישי ויקבל הצעות מהם אך סביר שמדובר במספר אלפי שקלים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה