מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאלה למומחיםשלומית27/06/2009
שלום, לבעלי יש גוש קטן בשק האשכים. את הגוש ניתן להוזיז במהלך המישוש. הוא נבדק אצל אורולוג בעבר ונשלח לאולטרסאונד+דופלר שהיו תקינים.
נאמר לו שיתכן והגוש הינו מולד.
האם ייתכן גוש מולד?
האם יש מקום לברור נוסף? האם זה מסוכן או שיש מקרים מולדים??
אודה לתשובתכם...אני קצת מודאגת...
תודה!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום שולמית!
ד''ר אלכס קונסטנטינובסקי28/06/20091. זה שבעלך כבר ניגש לבדיקת אורולוג-חשוב מאוד, מכיוון שחלק גדול מהגושים החשודים ניתן למשש בבדיקה פיזיקלית. כמובן בעת הבדיקה ניתן להתעניין האם גוש נראה חשוד או לא.
2. אם בדיקת אולטרא-סאונד ודופלר צבע היתה תקינה- רמת החשד יורדת -בדיקה מאוד מדוייקת, במיוחד עם היתה הכוונה לצד ומיקום בטופס ההפניה לבדיקה.
3. כעת עם התוצאות US בעלך צריך לחזור לאורולוג המטפל ואז ניתן להתעניין, האם יש מקום לבדיקת דם למרקרים של האשכים.
4. ברור לך שלא ניתן לענות לך ברשת מעבר לזה, ומה מהממצאים נראה "מולד" ומה לא, ניתן להגיד רק אחרי הבדיקה.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דקירות באיזור המפשעהקובי27/06/2009
שלום
אני גבר בן 30 שעבר 3 ניתוחים בשל בקע מפשעתי,הניתוחים היו לפני שנים רבות שההיתי ילד קטן(האחרון היה שההיתי בן 8 בערך והצליח)בשנים האחרונות,וגם ביומיים האחרונים,ת קורה שמידי פעם יש לי מעיין "דקירות" באיזור המפשעה(באיזור שנמצא מימין למעלה משק האשכים)באיזור זה ישנה צלקת מאחד הניתוחים הנ"ל.אין שם נפיחות או אודם ואינני חווה בעיות בתפקוד הים יומי בשל כך..אבל זה קצת מטריד,יכול להיות שצריך להבדק?(עשיתי ביקורת עם הרופא שניתח אותי שההיתי בן 18 והכל היה בסדר)
או אולי זה בסדר ואני סתם נלחץ מזה..
תודה מראש!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כדאי להבדק, קובי
ד''ר אלכס קונסטנטינובסקי27/06/2009כדאי להבדק אצל כירורג בשביל לדעת האם אתה נלחץ סתם או לא.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צריבה לאחר מתן זרער27/06/2009
מחבר: ר
תאריך: 27/6/2009
שעה: 14:47
נישלחתי לבדיקת תרבית ןהתוצאות היו לפחות שלושה סוגי חיידקים שונים.צמיחה מעורבת עשירה קוקים גרם חיוביים.הרופא אורולוגית אמרה אין מה לעשות לבסוף נתנה דוקסילין ואמרה שאין טעם לבדיקה חוזרת .כמו כן היה רשום נויטרופינים בודדים לא ניראו מיקרואורגניסמים מה זה אומר . להזכיר לפני מס כ3 שנים ביצעתי בדיקה עקב ירידה בזיקפת לילה נימצא בתרבית חיידק שרק ציפרוקסין מסוגל לעזור לא יכולתי לעקוב על תוצאות הטיפול מכיוון שלא היסכימו לתת לי טופס 17 ורןפא בבלינסון לא יכל לעזור. באותה תקופה אישתי לא קיבלה כל טיפול מיכיוון שלא הירגישה כלום גם כעת אין לה צריבה כלשהיא. האם זה נכון שאין שום טיפול?
בן 46.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר להבדק
ד''ר אלכס קונסטנטינובסקי27/06/20091. מיקרואורגניזמים-הכוונה חיידקים
2. תרבית ביקורת כדאי לעשות בו זמנית לזוג
3. לא נוכל לענות לך על תוצאות שלא ראינו אצל פציאנט שלא בדקנו...תחזור לרופא המטפל
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא מובן
ר28/06/2009אז מה הכוונה צמיחה מעורבת עשירה בקוקים. נראו לפחות 3 סוגי חידקים.אני לא יודע מה לעשות כי הרופא אמרה אין טיפול .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלחזור לבדיקת תרבית
ד''ר אלכס קונסטנטינובסקי28/06/2009ההמלצה היא לחזור לתרבית לביקורת, כדאי בו זמנית לעשות תרבית גם לבת זוגתך
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מבקש עזרה להחלטה -מעקב או הקרנות?דני27/06/2009
לרופאים שלום,
בן 60-(3+3)PSA 7.00,gleason(4+3 ,
נותחתי לפני כ-3 חדשים ,כריתה רדיקלית של הערמונית
בדיקה פטלוגית הראתה בצד של (4+3) ,התפשטות עם שוליים נגועים
PSA לאחר 3 חדשים קטן מ-0.1
עכשיו מתחילה ההתלבטות ,האם להמשיך במעקב אחרי ה-PSA עד למקרה של עליה או להתחיל בהקרנות-מה עושים?
אם נתעלם מסטטיסטיקה ונפעל בהגיון ,אז לא צריך הקרנות כי ניתן תמיד לבצע את ההקרנות בשלב יותר מאוחר במידה וה-PSA יעלה
בעצם השאלה הרפואית כאן היא:מהי תוצאת הריפוי, לטווך ארוך, הטובה ביותר לחולה כמוני:בצוע הקרנות כטיפול מונע לאחר ניתוח או מעקב עד לגלוי PSA עם ערך גדול מ-0.1 (אפשרות שיכולה גם לא להיות) ורק אז לבצע את ההקרנות
מה דעתכם הרפואית ?האם החוות דעת מושפעת גם ממוחיותו של הרופא -אונקולוג או אורולוג?
האם אתם יכולים לעזור לי להחליט?
תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לדני שלום רב....
ד''ר מיכאל (מיקי) כהן27/06/2009ההתלבטות שלך אמיתית ונובעת מתשובות לא מוחלטות גם בספרות.
אני, כאורולוג שמנתח לא מעט חולים כמוך, סבור שרצוי שתעבור הקרנות כעת ושלא תמתין.
הספרות אינה מעידה (בשלב זה !! ) על יתרון להקרנה משלימה לניתוח במובן של הערכת משך החיים, -מאידך זהו מדד שלא קל להדגמה בסרטן המתקדם באיטיות כמו סרטן הערמונית.
מאידך ( ראה ספרות עדכנית כולל סקירת מאמרים ומטא-אנאליזה מצורפת להלן) קיימת הוכחה ברורה לכך שהקרנה מיידית מונעת באופן מובהק את עליית ה- PSA . ולמעשה מדד זה משמש מדד עקיף מקובל לבדיקת יעילות טיפולים בסרטן הערמונית.
התשובה למעשה יותר מורכבת ויש הגורסים שפרמטרים כגון- גליסון 7 ומעלה, מידת השוליים החיוביים או מידת\היקף הפריצה של הקופסית , רמת PSA, טרם הניתוח ועוד .... מהווים כלים לצורך קבלת ההחלטה.
לסיכום , אלא אם מדובר במוקד זעיר\ זניח של שלוליים חיוביים , בגלל שמדובר בגליסון 7 ואתה איש צעיר בן 60 , אני ממליץ , שתעבור הקרנות .
ראה להלן:
1: J Clin Oncol. 2009 Jun 20;27(18):2924-30. Epub 2009 May 11. Links
Comment in:
J Clin Oncol. 2009 Jun 20;27(18):2898-9.
Phase III postoperative adjuvant radiotherapy after radical prostatectomy compared with radical prostatectomy alone in pT3 prostate cancer with postoperative undetectable prostate-specific antigen: ARO 96-02/AUO AP 09/95.Wiegel T, Bottke D, Steiner U, Siegmann A, Golz R, Störkel S, Willich N, Semjonow A, Souchon R, Stöckle M, Rübe C, Weissbach L, Althaus P, Rebmann U, Kälble T, Feldmann HJ, Wirth M, Hinke A, Hinkelbein W, Miller K.
Department of Radio Oncology, University Hospital Ulm, Ulm, Germany. [email protected]
PURPOSE: Local failure after radical prostatectomy (RP) is common in patients with cancer extending beyond the capsule. Two randomized trials demonstrated an advantage for adjuvant radiotherapy (RT) compared with a wait-and-see policy. We conducted a randomized, controlled clinical trial to compare RP followed by immediate RT with RP alone for patients with pT3 prostate cancer and an undetectable prostate-specific antigen (PSA) level after RP. METHODS: After RP, 192 men were randomly assigned to a wait-and-see policy, and 193 men were assigned to immediate postoperative RT. Eligible patients had pT3 pN0 tumors. Patients who did not achieve an undetectable PSA after RP were excluded from treatment according to random assignment (n = 78; 20%). Of the remaining 307 patients, 34 patients on the RT arm did not receive RT and five patients on the wait-and-see arm received RT. Therefore, 114 patients underwent RT and 154 patients were treated with a wait-and-see policy. The primary end point was biochemical progression-free survival. RESULTS: Biochemical progression-free survival after 5 years in patients with undetectable PSA after RP was significantly improved in the RT group (72%; 95% CI, 65% to 81%; v 54%, 95% CI, 45% to 63%; hazard ratio = 0.53; 95% CI, 0.37 to 0.79; P = .0015). On univariate analysis, Gleason score more than 6 and less than 7, PSA before RP, tumor stage, and positive surgical margins were predictors of outcome. The rate of g* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלדני שוב שלום, הפעם עם לינק....
ד''ר מיכאל (מיקי) כהן27/06/2009ההתלבטות שלך אמיתית ונובעת מתשובות לא מוחלטות גם בספרות.
אני, כאורולוג שמנתח לא מעט חולים כמוך, סבור שרצוי שתעבור הקרנות כעת ושלא תמתין.
הספרות אינה מעידה (בשלב זה !! ) על יתרון להקרנה משלימה לניתוח במובן של הערכת משך החיים, -מאידך זהו מדד שלא קל להדגמה בסרטן המתקדם באיטיות כמו סרטן הערמונית.
מאידך ( ראה ספרות עדכנית כולל סקירת מאמרים ומטא-אנאליזה מצורפת להלן) קיימת הוכחה ברורה לכך שהקרנה מיידית מונעת באופן מובהק את עליית ה- PSA . ולמעשה מדד זה משמש מדד עקיף מקובל לבדיקת יעילות טיפולים בסרטן הערמונית.
התשובה למעשה יותר מורכבת ויש הגורסים שפרמטרים כגון- גליסון 7 ומעלה, מידת השוליים החיוביים או מידת\היקף הפריצה של הקופסית , רמת PSA, טרם הניתוח ועוד .... מהווים כלים לצורך קבלת ההחלטה.
לסיכום , אלא אם מדובר במוקד זעיר\ זניח של שלוליים חיוביים , בגלל שמדובר בגליסון 7 ואתה איש צעיר בן 60 , אני ממליץ , שתעבור הקרנות .
ראה לינקים להלן ( תעתיק ותדביק את הכתובות לשורת החיפוש):
לינק 1:
[a href='http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/18501455?ordinalpos=1&itool=EntrezSystem2.PEntrez.Pubmed.Pubmed_ResultsPanel.Pubmed_DiscoveryPanel.Pubmed_Discovery_RA&linkpos=4&log$=relatedreviews&logdbfrom=pubmed' id='link']לחץ כאן[/a]
לינק 2:
[a href='http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/19433689?ordinalpos=2&itool=EntrezSystem2.PEntrez.Pubmed.Pubmed_ResultsPanel.Pubmed_DefaultReportPanel.Pubmed_RVDocSum' id='link']לחץ כאן[/a]* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ועוד שאלה אורולוגית.............יאיר25/06/2009
אני בן 24,
יש לי איבר מין די דק בגודל של כמעט 15 ס"מ בזקפה.
גודל זה מאכזב אותי מאוד וגורם לי עוגמת נפש רבה למרות היות כביכולו "נורמאלי".
שמעתי על שיטה להגדלת איבר המין המבוצעת ע"י מרפאה פרטית בת"א ע"י מומחה אורולוג המתבצעת כדלקמן:
3-4 מפגשים (אחת לחודש) בהם מוזרקים 5 מ"ל של סיליקון נוזלי שומני טהור שיוצר סביבו רקמת חיבור ונשמר לצמיתות בגוף. החומר מוזרק רק למעטפת העור הרפוי של הפין ע"י מחט עדינה לכל אורכו של הפין.
לטענת המרפאה אין שום סיבוכים עתידיים (כולל פגיעה בזקפה או תחושה), אורך הטיפול כ - 20 דקות. ניתן לקיים יחסי מין 8 שעות לאחר הטיפול, והטיפול יכול להאריך את איבר המין ב 2-3 ס"מ ולהוסיף לו 80% עובי.
1. האם השיטה מוכרת?
2. האם השיטה בטוחה וחסרת סיכונים, (גם אם לא, כמה סבירות ת"ל)?
3. האם במידה ולאחר פעולה מעין זו , יש לעבור מתישהו ניתוח באיבר המין או בדרכה"ש ישנה סכנה מוספת או חשש לסיבוך ההליך, או שמא הסיליקון נטמע ונהיה כחלק אינטגרלי מן האיבר?
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בוקר טוב
ד''ר גאזי פארס25/06/2009הניתונים שמסרת על איבר המין שלך לא מצביעים על אבר מין קטן כפי שאתה מציין.
אני שמעתי על השטה שאתה מתאר. ידוע לי שרוב האורולוגים בארץ לא מבצעים אותה.
ובקשר לאחוזי ההצלחה והסיבוכים ממליץ לך לפנות לרופאים שמבצעים טיפול זה להם יש את הנסיון הרב ביותר.
בתודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תופעה קצת מבאסתיאיר25/06/2009
שלום,
אני בן 24.
כשאני מגורה מינית, מתלווה לזקפה הפרשה שקופה חלקלקה למגע מפתח איבר המין.
פעמים רבות זה מרטיב את התחתון מאוד.
הבנתי שזה מה שנקרא PRE CUM אבל שמתי לב שלהרבה מאוד גברים, איבר המין יבש עד לגמירה.
כל הקטע, גורם לי להרגשה לא נעימה ואף מביכה. (בחוויה שלי אני חרד מזה שפרטנרים יחששו לבצע בי מין אוראלי במחשבה שזה זיבה או משהו כזה).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בוקר טוב
ד''ר גאזי פארס25/06/2009הפרשה של נוזל שקוף במידה קלה בזמן גירוי מיני היא תופעה רגילה ולא מדאיגה. אם ההפרשה מוגברת אז בהחלט יכולה להיות בעקבות זיהום ומצריכה בירור וטיפול מידי. אני ממליץ לך לפנות לאורולוג המטפל ולעבור בירור של ההפרשה .
גם אם יש סיבה זיהומית להפרשה וגם אם אין יש לזה טיפול.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה והמשך
יאיר25/06/2009אני סובל מהתופעה כבר זמן רב מאוד.
ללא קשר עברתי ב - 02/2009 בירור STD לרבות:
בדיקת שתן כללית ותרבית
HIV (אליזה)
MYCOPLASMA HOMINIS
כלמידיה טריכומונס (ב - PCR)
UREPAL UREALYTICUM
עגבת
צהבת B ו - C
כל הבדיקות תקינות.
האם זהו כיוון הבירור? (אם כן, אזי אין עדות לזיהום)
מה הכיוון של הטיפול שיכול להינתן לי ובאיזו דרך (טיפול דרך הפה? זריקות? כירורגי?)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום רב
ד''ר גאזי פארס25/06/2009הפרשה מוגברת מהשופכה בזמן גירוי מיני עם בירור בקטריאלי שלילי ידועה ואפשר לטפל בה בתרופות.
תפנה לאורולוג שלך להמשך טיפול.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דרכי אבחוןמישהו24/06/2009
שלום רב,
אני בן 24... מזה כ - 3 חודשים יש לי בעיה בתפקוד המיני.
יש בכוונתי לפנות לרופא מומחה, יחד עם זאת עליי לציין כי אני חושד בשני בעיות עיקריות שאודה לכם אם תוכלו לומר לי מה עושה הרופא ו/או באיזה בדיקות הוא משתמש על מנת לאמת או לשלול את החשד.
ההפרעות הינן:
1. נזק למנגנון הזקפה (אולי הרקמה הספוגית) בשל תנועה לא נכונה / לחץ לא נכון על איבר המין.
2. בעיית תחושה עצבית באיבר המין.
בבקשה אל תתנו תשובה בנוסח: תפנה והרופא כבר יענה.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מישהו שלום
ד''ר יואל מץ24/06/2009לפי השאלה שלך ניתן להבין שההפרעה התפתחה לאחר טראומה לאבר המין בעת קיום יחסי מין או על ידי אירוע אחר. סביר להניח שהרופא המומחה שתפנה אליו יחקור את הנסיבות שהביאו להפרעה יבדוק פרטים על התפתחות התופעה , מחלות שונות היכולות להשפיע ובאירוע טראומטי יבדוק האם יש נזקים נילוים . יש להניח שהרופא המומחה יברר את אופי יחסי המין שלך בעבר את האינטראקציה שלך עם בת הזוג ואם חלו שינוים משמעותיים.כמובן שיבדוק את אברי המין שלך על מנת לשלול בעיה מקומית.כמו כן עליו להתרשם אם לא קיימת הפרעה נפשית היכולה להשפיע על התיפקוד המיני.לפנות לרופא המומחה אינה כלל הצעה סתמית. חלק גדול מהשאלו שלך תוכל לפטור אך ורק בשיחה ישירה איתו ולאחר בדיקה מעמיקה של הבעיה.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
יאיר25/06/2009האם יש בדיקה אובייקטיבית להערכת התחושה בפין על מנת לשלול בעיית הולכה עצבית / תחושה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום רב
ד''ר גאזי פארס25/06/2009בדיקה עצבית של תחושה או הולכה מתבצעת במסגרת הערכה של רופא נוירולוג. הוא יוכל לענות לך אם יש בעיית הולכה עצבית או לא .
בתודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנוירולוג רגיל או נוירו-אורולוג?
יאיר25/06/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהערב טוב
ד''ר גאזי פארס25/06/2009נוירולוג רגיל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על ההכוונה :)
יאיר26/06/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בהקשר לורקוצלהדנה23/06/2009
כמו שכתבתי מקודם אך לא קיבלתי תשובה חד משמעית.
אישתי כעת בהריון וגיליתי שיש לי וריקוצלה..מה הסיכוי לבעיות בפוריות בהמשך?יש איזו סטיטיסטיקה על זה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום דוד
ד''ר גאזי פארס25/06/2009קשה לתת תשובה חד משמעית על השאלה הזאת ללא ידיעת הפרטים על ספירת זרע. קרוב לודאי שאין בעיית פוריות היות והאשה נכנסה להריון די מהר. אך זה מצריך הערכה לנוכח הוריקוצילה.
מציע לך לפנות לאורולוג ,לבצע בדיקת ספירת זרע ולקבל הסבר ממנו.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות בדיקת אולטראסאונד אשכיםליאור23/06/2009
שלום רופאים יקרים,
שמי ליאור, בן 28 ולהלן תוצאות בדיקת ה-US שעשיתי היום.
האם התוצאה תקינה ?
אשך ימין - בגודל כ- 2.4*3.5*2.6 ס"מ. מרקם אחיד. נצפתה זרימה בתוך האשך.
ראש האפידידימוס בגודל כ- 1.4 ס"מ. מרקם אחיד.
ללא עדות להידרוצלה. ללא הרחבת ורידים ספרמטיים.
אשך שמאל - בגודל כ- 2.4*3.3*2.5 ס"מ. מרקם אחיד. נצפתה זרימה בתוך האשך.
ראש האפידידימוס בגודל כ- 1.8 ס"מ. הודגם ספרמטוצלה קטן בתוכו בקוטר 0.2 ס"מ.
ללא עדות להידרוצלה. ללא הרחבת ורידים ספרמטיים.
בשק הסקרטלי שמאלי מרכזי אחורי, הודגמו מספר מבנים סונולוצנטיים. המורחב ביותר ברוחב 0.28 ס"מ. ללא זרימה בתוכם. לא מגיבים לולסלבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת סונר.
ד''ר דמיטרי גולדין23/06/2009קשה לדון על תוצאת הבדיקה בלי לדעת רקע - סיבת ההפניה. בס"כ הבדיקה תקינה למעט "מספר מבנים סונולוצנטיים" שלא ברור לי מהכוונה של המפנח. ממליץ להראות את הבדיקה לאורולוג שהפנה אותך אליה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הרמת שלפוחית והכנסת סטנט בשופכןרון22/06/2009
אמי עברה ניתוח להרמת נרתיק ושלפוחית שתן משום צניחתן.בעקבות הניתוח הנרתיקי פגיעה בשופכן והכנסת סטנט.האם המצב הפיך האם לאחר הוצאת הסטנט יש צורך בהרחבות נוספות של השופכן?אציין שהכנסת הסטנט והמעבר לניתוח ביטני היה בהמשך מיידי לניתוח הגינקולוגי כך שהחסימה לא היתה לזמן רב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לרון שלום,
ד''ר מיכאל (מיקי) כהן22/06/2009לרוב הכנסת סטנט ללא או עם תיקון של פגיעה בשופכן איננה מצריכה פעולות נוספות, ואולם את התשובה למצב השופכן יהיה ניתן לקבל רק לאחר שליפת הסטנט וביצוע של הדמייה כגון IVP או CT תוך הזרקת חומר ניגוד תוך ורידי. בהתאם לתוצאות ניתן להעריך האם כלל דרושה התערבות ניתוחית נוספת ואת מהות ההתערבות הנדרשת.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסטנט-המשך
רון23/06/2009דר כהן תודה על תשובתך
האם יש עדיפות לבדיקת CT או לIVP,והאם השארת הקטטר למזך 10 ימים אינו מסוכן מבחינת זיהומים אפשריים??
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפגיעת שופכן
ד''ר דמיטרי גולדין23/06/2009אין עדיפות לבדיקת CT או IVP במעקב לאחר פגיעת שופכן. קטטר שתן יכול להשאר בשלפוחית ללא החלפה עד חודש. נכון שישנה סבירות גבוהה לזיהום בשתן למי שנושא קטטר 10 ימים אך הזיהום בד"כ לא גורם לדלקת ולא מסכן את המטופל.
רפואה שלמה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- PSAדוד21/06/2009
באוקטובר 2002 היה הPSA שלי 2.85
באוקטובר 2004 עלה ל 4.40 ובבבדיקה חוזרת לאחר חדשיים 4.32 עם FREE PSA 0.38
בעקבות כך שתי ביופסיות בפברואר ובאוגוסט 2005. הן היו תקינות.
ביולי 2006 PSA=3.59 ו FREE PSA=0.43
ביולי 2007 PSA=5.17 ו FREE PSA=0.58
בעקבות כך עברתי ביופסיה תקינה ב יולי 2007
ביוני 2008 PSA=4.56 ו FREE PSA=0.59
היום עשיתי בדיקת PSA והתוצה היא 6.1
אציין שגודל הערמונית על פי TRUS האחרון הוא 42.5
מה מומלץ לעשות ? עוד ביופסיה ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הודעה של דוד
פרופ' אבי שטיין22/06/2009שלום דוד
מה גילך?
ה PSA שלך ובמיוחד ה FREE אינם תקינים. האם הבדיקה הרקטלית היתה תקינה?
עדיין ייתכן שלאחר מספר ביופסיות יש עדיין סיכון לגידול עם PSA של 6.1 . אם אתה צעיר יחסית,
ייתכן ויש צורך ב ביופסיה בהרדמה עם מספר דגימות גדול בהרבה (SATURATED BIOPSY).
בברכה
אשמח להיות לעזר
פרופ' אבי שטיין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגילי הוא 64
דוד22/06/2009תודה רבה, גילי הוא 64
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- trichomoniasisקןבי21/06/2009
שלום רב
לפני כשלוש שנים התגלה אצלי החיידק הנ"ל קיבלתי טיפול אנטביוטי שנה אחרי שוב התגלה אצלי אותו חיידק שוב טופלתי ע"י אנטביוטיקה . כעת שוב פעם התגלה אצלי אותו חיידק ,רציתי לדעת איך נדבקים בחיידק הנ"ל ואיך אפשר להיפטר ממנו כי ממש לא נוח לי במתן שתן ובעת קיום יחסי מין
ועוד ארצה לדעת האם יתכן והחיידק הזה יכול לשרוד כ- 3 שנים או שאני עושה משהו שלא תקין אשמח לקבל תשובה מהירה בתודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הודעה של קובי
פרופ' אבי שטיין22/06/2009שלום רב.
חיידק מסוג זה הוא בדרך כלל מגיע כתוצאה מהדבקה בעת יחסי מין.
אני מציע שבת הזוג שלך תיבדק ותקבל טיפול, כי כל זמן שלא תטופל אתה תידבק שוב ושוב
בברכה
פרופ' אבי שטיין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחיידק
קןבי22/06/2009תודה על תגובתך רציתי לציין כי בת זוגתי קיבלה אף היא טיפול אנטביוטי ואנטי פטרייתי ועדיין הבעיה קיימת יכול להיות אולי שהטיפול שקיבלנו לא היה מספק ולא קטל לגמרי את החיידק ואז הוא מתפרץ לאחר זמן מה ? אודה לך על תשובתך המהירה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלשאלתך...
ד''ר מיכאל (מיקי) כהן22/06/2009איבחון וטיפול לבני הזוג , בו זמנית , מבטיח בד"כ תוצאות מייטביות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחיידק
קןבי23/06/2009תודה על התגובה המהירה. הייתכן כי החיידק מופיע שוש ושוב בגלל כל מיני סטוצים שיש לי חוץ מהבת זוג הקבועה כי היא טופלה שוב ושוב על ידי רופא הנשים שלה שאמר לה שזה שכיח והמליץ לה לקיים יחסי מין עם קונדום .הבעיה שאנחנו עומדים להינשא בקרוב ולא רוצים להשתמש באמצעי מניעה . אשמח לתשובה מהירה בתודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה...
ד''ר מיכאל (מיקי) כהן23/06/2009ענית לעצמך...
התשובה היא כמובן שכן .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת PSAמירב19/06/2009
אבי עשה את הבדיקה PSA לפני כחצי שנה והתשובה הייתה 16 המליצו לעשות בדיקת ביופסיה והבדיקה יצאה תקינה אך הוא דימם המון לאחרונה הוא עשה שוב בדיקת דם פעמיים והתשובה יצאה 40 הומלץ על שוב בדיקת ביופסיה אך יש לנו חשש לעשות את הבדיקה מפני שהוא חולה לב ויש לו פירפורי לב ומשתמש בקומודין האם ניתן לבצע בדיקה אחרת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למירב
ד''ר אלכס קונסטנטינובסקי20/06/2009רמת הPSA של 40 נג/מל חשודה מאוד, במיוחד, שישנה עליה כל כך מהירה בחצי שנה. למרות החשש מהסיבוכים , אביך חייב לעבור את הבדיקה.
על הדרכים לעשות אותה הוא צרוך לשוחח עם אורולוג המטפל (באישפוז?, עם חפיפה עם מדללי דם האחרים?, האם ניתן לעשות את החפיפה?)
בנוסף הרופא ישקול לעשות בירור סיסטמי , כולל CT ומיפוי העצמות.
שום בדיקה אחרת לא תיתן תשובה היסטולוגית מדוייקת, פרט לביופסיה.
ניתן עוד להיעזר בMRI דרך הרקטום, אך הבדיקה לא בסל, ועושים אותה רק במקום אחד-בהדסה ירושליים.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה וריקוצלהדנה19/06/2009
לפני 3 חודשיים התחתנתי וכחודש אחרי נכנסנו להריון.השבוע גיליתי שיש לי וריקוצלה שמאל בדרגה 1,2 .אנחנו מתכננים הריון נוסף בעזרת ה' בעוד כשנה ,השאלה היא אם יכולה להיות בעיה פוריות.תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לדוד
ד''ר אלכס קונסטנטינובסקי20/06/2009שלום!
מזל טוב עם החתונה ועם ההריון!
כבר הוכחתה שזרע שלך תקין כעת.
לקראת תיכנון של הריון הבא ניתן להבדק אצל האורולוג ולבקש ספירת הזרע
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך לד'ר
דנה20/06/2009אז כן יכולה להיווצר בעיה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ממצאי בדיקהריבי18/06/2009
ממצא מיקרוסקופי :
גליל רקמת ערמונית עם 4+4 GLEASON GREDE ,
ADENOCARCINOMA OF PROSTATE
הגידול מסנן 2 מתוך 4 גלילים ומהווה כ 50 % משטח הדגימה כולה.
בדגימה ב:
גלילי רקמת ערמונית עם 3+4 והמלל באנגלית כנ"ל מוקדים של גידול נמצאו בחמישה גלילים ומהווים כ- 10%משטח הדגימה כולה. ברקע דלקת פעילה.
אבקש לדעת מה זה אומר האם זה ממהיר. האם זה מין זכר או נקבה. מה תוחלת החיים וכו'.
אבי בן 80 כ"י ואמרו לו שדרך הטיפול היא בכדורים ובזריקות.
לתשובתכם מצפה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום ריבי
ד''ר גאזי פארס18/06/2009לפי התשובה ההיסטולוגית הנ"ל מדובר בגידול ממאיר "סוג נקבה" !!.
הטיפול שהוא מקבל בכדורים ובזריקות הוא טיפול טוב וזה מה שמתאים לו.
לפי הניתונים הנ"ל בלבד לא ניתן לדון על תוכלת החיים , בקשר לשאלה זו תפנה בבקשה לאורולוג שלו .
בתודה !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם אנוכיים ומרוכזים בעצמכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)