מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- עזרה בכיתהליאורה15/02/2010
שלום,
בתי בכיתה ב' ואובחנה כלקויית למידה בתחילת השנה.
המחנכת שלה מיישמת את המלצות האבחון בהשקעה יתרה מצידה.
הפחד שלי שבשנה הבאה לא נקבל מורה מבינה ומכילה למרות ששוב ישנן המלצות של מאבחנת.
ישנם 38 תלמידים בכיתה ו-7 מתוכם ליקויי למידה ובעלי הפרעות קשב וריכוז. אני רוצה למנוע מצב שהפער רק ילך ויגדל כיוון שהמורה לא מסוגלת להגיע לכל ילד.
האם יש גורם שיכול להכנס לבית הספר וללוות בתוך הכיתה ילדים לקויי למידה?
האם יש אפשרות להתארגן (או שעשו כבר בעבר) הורים מכל בית הספר לקבלת גורם כזה ממשרד החינוך או עמותה כלשהי?
אני רק בתחילת דרכי אבל יש לי הרגשה שבמשרד החינוך לא דואגים לילדים ליקויי למידה...
אני לא מבינה את הסוגיה הזו עד הסוף. למה עלי לשלם מכיסי הפרטי איבחון ושיעורי הוראה מתקנת והכל בגדר המלצות (אני יודעת מבינה ואני אשלם הון עבור הילדה שלי כי היא שלי והיא באחריותי וזה מקובל עלי אבל...)
האם אפשר לקבל החזר כספי מגורם כלשהו? מדוע האבחונים לא נעשים דרך משרד החינוך
אני אודה לכם על הכוונה כיצד עלי לקדם את בתי בשעות בית הספר (בשעות אחה"צ היא מקבלת שיעורי הוראה מתקנת באופן פרטי כמובן).
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עזרה במסגרת ביה"ס
יעל שפירא21/02/2010ברוב היישובים קיים גורם בשם מתי"א אשר אחראי על מתן הוראה מתקנת בתוך ביה"ס במסגרת שעות שילוב. ביה"ס מקבל סל של שעות שילוב, אשר מופנות לטובת תלמידים שעברו אבחון דידקטי וכן עברו ועדת שילוב בביה"ס , כולל הערכה של פסיכולוג ביה"ס, והוכרו כזכאים לסיוע מסל השילוב. חשוב שתפני ליועצת בבית ספרה של בתך ותבדקי האם יש בביה"ס סל שילוב, ובמידה וכן תבקשי להעלות את בתך לועדת שילוב. בכל מקרה, אם תעלה לועדה השנה ותקבל זכאות, תתחיל לקבל עזרה רק בשנת הלימודים הבאה.
בנוסף, הצוות הטיפולי בביה"ס (מנהלת, יועצת, מורת שילוב אם ישנה) אחראים לסייע לכל מחנכת להתייחס לתלמידים עם לקות למידה באופן מותאם, וחשוב להיוועץ בהם אם תחושי שלמחנכת אין מספיק כלים כדי לסייע לבתך.
נקודה אחרונה, חשוב מאד הקשר בין מורה פרטית שעובדת עם בתך לבין המחנכת, והצוות הטיפולי על פי הצורך, כדי שכולם יפעלו מול בתך באופן מתואם ומשלים.
בהצלחה, יעל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
ליאורה21/02/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפרעות קשב וריכוז.......07/02/2010
יש לי הפרעות קשב וריכוז מה לעשות אני לא לומד והפסיכאטרית אמרה שלא צריך ריטלין בגלל שאני לא לומד מה לעשות ? זה בלתי נסבל אני לא יכול להקשיב לאנשים זה מעצבן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפרעת קשב וריכוז
שמאי כרכום09/02/2010שלום,
צר לי אך אני מתקשה להבין מהי שאלתך.
כמו כן, לאינטרנט יש חסרונות - למשל, היעוץ שאנחנו נותנים כאן הוא כללי ואיננו ספציפי.
הפסיכאטרית בה נועצת מכירה מן הסתם הרבה יותר טוב את גופך ואת מעשיך והתנהלותך מאשר אנו נוכל ולכן אינני יכול להביע דעה בנוגע להמלצותיה.
העצה שלי היא להיעזר באנשים המכירים אותך. במידה ואתה נער בתיכון - ביועצת של בית הספר. במידה ואתה חייל או סטודנט נסה להיעזר בשירותים הרלוונטים.
במידה ותעלה שאלה ספציפית יותר נשמח לנסות לסייע לך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההשאלה שלי
.......09/02/2010השאלה שלי יש לי הפרעות קשב וריכוז מה לעשות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההפרעות קשב וריכוז
שמאי כרכום10/02/2010שלום,
במידה ואתה תלמיד או סטודנט יהיה נכון להוועץ עם רופא בנוגע לטיפול תרופתי ובמקביל לכך לגשת להוראה מתקנת של אסטרטגיות למידה בכדי לשפר ולשכלל את יכולותיך הלימודיות.
אם אתה תלמיד תיכון - היעוצת של בית הספר יכולה לסייע לך. בחלק מבתי הספר יש מערך תמיכה של מורות הוראה מתקנת. במידה ובבית הספר שלך אין מערך זה, ליועצת יהיה מן הסתם רשימה של מורות הוראה מתקנת שהיא מכירה מאזור מגוריך ושהיא יכולה להמליץ עליהן מנסיונה האישי.
במידה ואתה סטודנט - במכללה / אוניברסיטה בה אתה לומד יש מערך סיוע לסטונטים ואתה זכאי להיעזר בו.
לעיתים יש מקום גם להיעזר בטיפול רגשי. הדבר נכון במיוחד כאשר התפתחה חרדה סביב למידה או בנוגע לבחינות. מטרת הטיפול במקרים אילו היא לסייע להחליף את הציפיות והחשש מכישלון בציפיות ראליות וחיוביות יותר.
מקווה שהצלחתי לענות לשאלתך.
במידה ויש לך שאלות נוספות, אנא ציין את גילך ונסה למקד את השאלה ככל האפשר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דיסלקציה או סתם קושי?מאור06/02/2010
שלום,
שמי מאור, נשוי+1, עובד במשרת ניהול, בעל תואר ראשון במדעי החיים.
יש לי תסכול כל חיי לגבי חוסר היכולת שלי בתחום המתמטיקה והזכרון.
אני מאוד חלש במתמטיקה, קשה לי להבין ולתפוס וכמובן לזכור.
(קשה לי מאוד אפילו לזכור את לוח הכפל במלואו.)
מתקשה בחישובים פשוטים בייחוד במספרים לא זוגיים. 37-13 וכו'.
רוב הלימוד בתחום הזה אצלי מתבסס על תרגול ועבודה עם מחשבון.
הבעיה אצלי מגיל צעיר. אובחנתי כלקוי למידה.
לגבי זיכרון לטווח קצר וארוך- חלש מאוד בתחום המתמטי.
ובאופן כללי בשאר התחומים הזיכרון אצלי הוא די חלש.
אני כן חזק בלזכור "איפה דברים נמצאים" ודברים טכניים.
לגבי שאר התחומים- קריאה וכתיבה אני הרבה מעל הממוצע.
(קורא מאוד מהר, כותב ומעבד מידע מאוד מהר).
יודע לארגן, לסדר ולעבד מידע הרבה מעל הממוצע.
כותב ללא שגיאות כתיב.
בזכות זה הצלחתי והצטיינתי בלימודיי ועבודתי. זה תמיד חיפה על החסרון של המתמטיקה.
אני לומד מהר מאוד אבל גם שוכח מהר.
לפעמים זה נראה כאילו אני "מנקה" את הראש, לא משאיר שטויות בראש.
שמות של אנשים ומקומות אני שוכח די מהר, דברים קטנים כאלה.
חשוב לי לציין שדברים טכניים אני דווקא זוכר גם לטווח הארוך וגם לקצר.
התסכול שלי מגיע מכך שהבעיה מעכבת אותי בחיי:
מבחינה לימודית (לימודי תואר שני) אני אתקשה מאוד בתחום המתמטיקה שחיוני ללימודי ניהול וכלכלה.
וכן בכדי להתקדם מבחינה מקצועית (הקושי בזיכרון של מספרים וחישובים).
האם יש "שם" לתופעה הזו?
האם באמת ישנה תופעה כזו או שאני סתם "מתבכיין" וזה קשיים רגילים שיש לכולם?
האם ניתן לחזק את הצד המתמטי שלי?
היכן ניתן לבצע איבחון ספציפי לבעיות שהעלתי? (אולי מכון או אדם המתמחה בבעיה מסוג זה).
האם עליי להתמקד בתחום "האותיות" ולא בתחום "המספרים"?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דיסקלקוליה - לקות בחשיבה מתמטית
שמאי כרכום06/02/2010שלום למאור,
מתוך התיאור שהבאת, ייתכן ויש לך דיסקלקוליה (ולא דיסלקציה). למעשה בכל אחד מהתפקודים של גופנו יכולה להיות לקות או שונות nמהאופן שבו מערכת העצבים מתפקדת ביחס לשאר בני האדם.
תחום החשיבה החשבונית-מתמטית הוא אחד מהתחומים שיכול להיות בו שוני שכזה.
לרוב בעלי לקות בחשיבה חשבונית אכן טובים יותר באופן יחסי בקריאה ובכתיבה.
לעיתים לקות זו מלווה עם קשיי קשב וריכוז ו/או קשיי זיכרון. לעיתים הקשיים במתמטיקה הם חלק מלקות בתפישה חזותית אשר פוגעת ביכולות החשבוניות. לקות זו נקראת הלקות הבלתי מילולית (או באנגלית NLD).
ההמלצה שלי אליך היא
1. לברר קצת באניטרנט לגבי המושגים הבאים: דיסקלקוליה, קשב וריכוז ולקות בלתי מילולית.
2. לברר במכללה / אוניבירסטיה שבה אתה לומד מהם מקומות האבחון המוכרים על ידים לצורכי התאמות בדרכי הלמידה ו/או בדרכי ההיבחנות.
3. בשלב השלישי, תברר עם מקומות אילו בנוגע לאבחון ספציפי של קשיי למידה בתחום המתמטיקה, כאשר ישנו חשד ללקות למידה מסוג של דיסקלקוליה, קשב וריכוז או NLD.
הרבה בהצלחה בלימודיך ובחייך, עשית דרך ארוכה למדי והתגברת על לא מעט מכשולים - אני מחזק את ידך בהמשך דרכך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבקשה אחרונה
מאור07/02/2010תודה רבה על התשובה המהירה.
הייתי שמח לקבל שם או שניים של מכונים שמומחים בבדיקה לדיסקלקוליה .
כרגע, ללא קשר ללימודים חשוב לי לברר את הלקות שלי.
בתודה מראש,
מאור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההכוונה למכוני אבחון
שמאי כרכום09/02/2010שלום למאור,
צר לי איך אינני יכול להכווין אותך למקום או לאדם ספציפי המתמחה בתחום מאחר וזהו פירסום.
אוכל לצייד אותך בשאלות ועליך לברר זאת בעצמך.
1. עליך לברר האם האדם/מכון מתמחים בלקויות למידה.
2. האם האבחון שלהם מוכר על ידי מקום לימודך (עליך לשאול זאת גם את המכון וגם את מקום הלימודים שלך).
3. האם הם כוללים באבחון הרחבה של ההיטב המתמטי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התייצעותנילי04/02/2010
שלום,
אני אמא לילד מקסים בן 7, בכיתה ב'. לאחרונה אני שמה לב שיש איזו בעיה עם הלימודים. איך ניתן לאבחן ליקויי למידה? במה זה מתבטא? במי נעזרים? אשמח לתשובה מפורטת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אבחון לקויות למידה
שמאי כרכום04/02/2010שלום,
ראשית כל, חשוב לשוחח עם מחנכת הכיתה ובמידת הצורך עם יועצת ביה"ס כדי לקבל תמונה שלמה יותר של תפקודו של בנך. מצד אחד, זהו בנך ולתחושה שלך יש בסיס, מצד שני ייתכן ותפקודו הלימודי בבית הספר שונה מזה של הבית ושל אחר הצהריים.
בחלק מבתי הספר היסודיים ישנה אפשרות לקיים הערכה דידקטית והערכה/אבחון פסיכולוגיים. במקרים אחרים לבית הספר אין את האפשרות הזו ועל ההורה לפנות באופן פרטי לעשות זאת. במקרים אחרים ההורה מעדיף לעשות זאת באופן פרטי ללא מעורבות של בית הספר.
ישנם מספר גדול של מכונים פרטיים ושל מאבחנים פרטיים. גם כאן, לשיחה עם היועצת של בית הספר יש חשיבות כי מתוקף תפקידה היא נחשפה למקומות אבחון ולגורמי אבחון שונים ויכולה להמליץ על משהו שיש לבית הספר ניסיון חיובי ומקצועי עימו.
במידה ויש לך שאלות נוספות נשמח לסייע.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעית קשב..איתי27/01/2010
שלום
אני בן 15 ויש לי בעית קשב וריכוז כבר מספר שנים..
ביום רגיל של לימודים ( 5 עד 7 שעות למידה ) אני מתרכז אולי 3 שעות מקסימום!!
אחריי ה3 שעות הראשונות אני כבר מאבד ריכוז .
דוגמאות:
1מתחיל להתנדנד עם הכיסא
2 מפטפט
3 לעיתים זורק משפטים לא במקום מרוב שיעמום
4 הדבר שהכי הכי מפריע לי הוא במבחנים , כאשר ילדים כותבים על המבחן ונוקשים עם העפרונות בשולחן וזה פשוט הורג אותי..(אני מקבל נכשלים , והרבה..)
הבעיה היא שאנשים אומרים לי : פשוט תשב ותלמד .( אין , זה לא עובד ככה) וזה הרוב קורה עם אבא שלי שהוא דוקור להנדסת מכונות , הוא פשוט לא מקבל את זה שאני '' לא לומד'' , והוא לא יודע אפילו על הנכשלים שלי חוץ מכמה.
הדבר שהכי מרגיז אותי , הוא בדרך כלל לאחר יום הורים או חלוקת תעודות כאשר אני מקבל ממוצע נמוך ההורים שלי אומרים לי : '' אתה פשוט לא לומד '' (אין לי איך לענות להם)
אני עשיתי כבר שניי איבחונים ואמרו שיש לי פוטנצייל מאוד גבוהה אבל אני לא מממש אותו
אני כבר על תרופה אחת לתסמונת טורט ולכן אינני יכול לקחת ריטלין .או סוג אחר..
מה שמדאיג אותי זה שאני מנסה להתקבל לפנימייה צבאית בבית ספר הריאלי בחיפה.
אם מישהו יכול לתת לי דרכי פיתרון לכל הבעיות הללו אני ישמח
תודה
איתי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעית קשב
יעל שפירא28/01/2010איתי שלום
התרשמתי מאד לקרוא את פנייתך, וצר לי שלמרות המוטיבציה שלך להצליח אתה מתקשה ללמוד. יתכן שיש דרכים נוספות לסייע לך בבעיות הקשב שטרם נוסו, גם בהיבט התרופתי וגם באמצעים אחרים, כגון טיפול ביופידבק. בנוסף אם רעש מאד מסיח אותך, אולי תוכל להשתמש באוזניות או אטמים בזמן מבחן? מומלץ כי תפנה יחד עם הוריך לייעוץ נוסף אצל הרופא המטפל בך, וגם אצל פסיכולוגית ביה"ס.
בהצלחה,יעל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הכשרת מאבחן דידקטימילי26/01/2010
שלום,
באוקטובר הקרוב ברצוני להתחיל ללמוד , התעניינתי במספר מקומות לגבי לימודים למאבחנת דידקטית/ טיפול בלקויות למידה אבל ניתנו לי תשובות סותרות,
ולכן אני פונה אליכם בתקווה שתוכלו לעזור יותר, רציתי לדעת האם ניתן ללמוד איבחון דדקטי רק כתואר שני? ואם כן , מה ניתן ללמוד כתואר ראשון שיהווה את הבסיס הטוב ביותר גם מבחינת עבודה בעתיד?...,
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הכשרה
שמאי כרכום27/01/2010שלום,
צר לי אך אינני בקיא לגמרי בתחום ההכשרה לאבחון דידקטי.
למיטב ידיעתי הכשרה זו נעשת דרך המחלקה לחינוך של האוניברסטאות ו/או המכללות.
תנאי מקדים הוא תואר ראשון בחינוך, לכל הפחות, אם כי כנראה שקיימת העדפה לרקע של חינוך מיוחד. ישנם מקומות אליהם ניתן להתקבל גם עם תואר ראשון במדעי החברה (פסיכולוגיה/סוציולוגיה עם או בלי חינוך).
הצעתי אליך היא לפנות לאוניברסטאות ולהשוואת את דבריהן אחת אל השניה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפרעות קשב ושמירות בצבאיקיר24/01/2010
שלום רב !
ברצוני לשאול יש לי הפרעת קשב ADD ללא היפראקטיביות ,האם הפרעות קשב יכולות לגרום לקושי כל כך גדול בשמירות בצבא ? (דכאונות, עצבים כל פעם שיש את המחשבה שצריך לשמור מתחיל להיות לא רגוע מתוח ופשוט לא רוצה שזה יקרה. במילים אחרות פשוט מתחרפן).בשמירה עצמה אין כל תעסוקה רק ישיבה לא לקרוא לא מוזיקה לא כלום וכמעט שאין תנועה של אנשים.
ואם כם האם ידוע על דרך טיפול או פטורים למינהם בצבא ?
תודה מראש
יקיר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפרעת קשב ושמירות במצבא
שמאי כרכום24/01/2010שלום,
צר לי אך אינני בקיא בנושא של פטורים בצבא בשל לקויות למידה.
ביכולתך לבקש שיחה עם קצינת ת"ש או עם מפקדך בכדי להסביר להם על הקשיים שלך ולנסות להגיע איתם להסדר כלשהו.
אפשרות נוספת היא לנסות להבנות לעצמך את השמירה למספר חלקים שונים ולהתייחס אל הזמן שעבר ולא אל הזמן שנשאר. פרט לשמירה ולסקירה שעליך לבצע - ביכולתך להכין לעצמך רשימה של נושאים למחשבה או של דברים שתוכל לעשות לאחר השמירה.
הרבה בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך לתגובתך
יקיר24/01/2010אני תמיד מנסה למצוא תעסוקה אך ללא הצלחה. ולתגובתך הבעיה שהחיים אצלי לא כאלה מלבבים אז מה שיוצא שהשמירה מעבירה לך את כל הצרות שיש לך בחיים במהלך השמירה ואתה יוצא מתוסכל לא תמיד יש דברים טובים לחשוב עליהם כל שמירה זה 4 שעות לא מעט זמן אני כבר מלמעלה משנה עושה את השמירות האלה אך אני לא מתרגל ,להיפך זה הופך לגרוע יותר ויותר עם הזמן...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום
שמאי כרכום25/01/2010שלום,
גם בנוגע לקשיים ולבעיות האישיות כמו גם בנוגע לקושי הספציפי שאתה נתקל בו במהלך השמירה חשוב שתדבר עם קצינת תנאי-השירות ביחידתך. נסה להסביר על הקשיים שיש לך כרגע בחייך ועל הקשיים בהם אתה נתקל במהלך השמירה. נסו ביחד לחשוב כיצד ניתן להקל עליך בכדי שתוכל להמשיך בעבודתך וגם להתגבר על הקושי. במידה וקצינת תנאי השירות אינה מסייעת לך ביכולתך לבקש פגישה עם קצין-בריאות הנפש ולנסות יחד איתו לראות מה ניתן לעשות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קישורים חברתיים.פפיה 5519/01/2010
בתי בת 13.5 הובחנה ADD . כחלק מאותה הפרעה יש לה בעיה בפרוש נכון סיטואציות חברתיות, כיום לאחר שנים של עוגמת נפש בתחום החברתי יש לה חבורה משלה ,אבל עם אנשים שבעבר גרמו לה לסיטואציות קשות היא לא יכולה להתמודד. השאלה שלי באיזה כיוון צריך לפנות כדי לתת לה את הכלים לחזור להיות הילדה האסרטיבית שהיתה בגיל הילדות ולאפשר לה לקרוא נכון את המפה החברתית, גם בקרב החברים הטובים שלה היום לעיתים היא נדרשת לעזרה מאיתנו כדי להבין בדיוק כיצד אליה לפעול היא אוהבת מאוד אנשים סביבה ופוחדת לעיתים לנהוג בתקיפות כי בעבר היתה בודדה חברתית. אני רוצה שתאמין בעצמה וביכולות שלה יותר כי היא ילדה מאוד חיובית .
תודה מראש על עזרתכם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כישורים חברתיים ויכולת סינוגר עצמי
שמאי כרכום20/01/2010שלום,
אכן בעלי לקויות למידה ובעלי ADD/ADHD מתקשים בקריאת המפה החברתית. כדי להבין זאת יש לדעת כי לקות למידה אינה מגבילה את השפעתה רק לזירת בית הספר היא מפריעה ללמידה בכל מצב ובכל מקום. לכן, גם הלמידה החברתית משתנה כאשר יש לקויות למידה. שתי פסיכולוגיות שכתבו על כך בעברית הן דר' רונית פלוטניק שכתבה את 'לגדול אחרת' ועירית חגי שכתבה את 'ילד שלי מיוחד'. בשני הספרים יש בכל פרק גם עצות מעשיות כיצד לסייע לילד/נער בלמידה החברתית ובלמידות אחרות.
באופן עקרוני שתיהן מדגישות את הצורך בהקניית כישורים חברתיים (קריאת המפה החברתית, זיהוי רמזים מילוליים ובלתי-מילוליים וכיו"ב). הכלי העיקרי לשם כך הוא תיווך והמללה של סיטואציות חברתיות וגם שימוש בכלי מתוך העקרונות של טיפול התנהגותי קוגנטיבי (למשל, ניתוח סיטואציה, קביעת יעדים, חשיבה על דרכי פעולה ובחירה של הדרך שנראת יעילה יותר). זוהי משימה לא פשוטה להורה ולכן אני ממליץ לך לעיין בספרים הללו ו/או לפנות להדרכת הורים בנושא זה. אפשרות נוספת, היא מתן מענה טיפולי רצוי בקבוצה קטנה להקניית כישורים חברתיים. נסי לברר האם בבית הספר יש קבוצות טיפוליות שכאלה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכישורים חברתיים
פפיה 5520/01/2010תודה רבה על תשובתך המפורטת, אני הכן ירכוש את הספרים לקריאה.
ובכל זאת האם ישנה קבוצה לבני נוער שעליה הינך ממליץ, או תחת איזה גג אני יכולה למצוא קוצה כזו באזור השרון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקבוצות כישורים חברתיים וסינגור עצמי
שמאי כרכום24/01/2010שלום,
צר לי אך אינני בקי בטיפולים ובקבוצות בכל איזורי הארץ. נראה לי נכון להציע לך לפנות אל יועצת בית הספר. ישנם תיכונים שהיועצת או הפסיכולוג/ית של המערכת החינוכית מעבירים קבוצות כאלה ללא תשלום. כתובת נוספת היא השירות הפסיכולוגי החינוכי (שפ"ח) של איזור מגוריכם - גם בשירות זה ישנן צורות טיפול וסיוע שונות הניתנות בחינם או בתשלום סמלי לתושבים. ולבסוף, נסה לעשות חיפוש בגוגל (באינטרנט) אולי תוכל למצוא משהו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חוברת ברוסית על לקויות למידהאילנה שפייזמן14/01/2010
שלום,
רציתי לספר לכם שבימים אלו יצא על ידי ארגון שתי"ל וגף ליקויי למידה במשרד החינוך חוברת להורים דוברי רוסית בנושא לקויות למידה.
החוברת נועדה להסביר להורים מה זה לקויות למידה, כיצד ניתן לטפל ומה הזכויות של הילדים בבתי הספר.
זו הפעם הראשונה בה מידע כולל בנושא זה מתפרסם ברוסית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חוברת להורים על לקויות למידה ברוסית
יעל שפירא28/01/2010החוברת היא אכן יוזמה מבורכת, והופצה דרך שפ"י לשירותים הפסיכולוגיים השונים, שם ניתן לעיין בה
יעל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חוות דעתפפיה 5513/01/2010
מבקשת לקבל חוות דעת על פרופ' טלי שגיא כממחית לבעיות קשב וריכוז, הבת שלי הובחנה עם ADD ואנו זקוקים ליעוץ נירולוגי דחוף ויעיל,הומלץ לנו על הפרופ' טלי שגיא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חוות דעת על בעלי מקצוע
שמאי כרכום15/01/2010שלום,
צר לי אך איננו נוהגים להחוות דעה על בעלי מקצוע שונים.
ביכולותך לערוך חיפוש אחר הפרסומים של אותו בעל מקצוע ברשת האינטרנט, או אחר כתבות עיתונות במידה ויש.
כמו כן, כמו בכל מקצוע אחר - במידה ותפגשו זכותך המלאה לשאול על מקומות ההכשרה והידע שיש לאותו בעל מקצוע.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיית קשבדורון10/01/2010
שלום רב. אני חייל בן 19 וחצי
ושאלתי היא . אני מגלה אצלי כבר שנים בעיות קשב, בכל מאפייניה של בעעית הקשב ממחשבות בלתי פוסקות, כלומר זמזום תמידי של הקול שלי ומחשבות באוזן, העובדה שלעולם לא סיימתי ספר, וספר הפך להרפתקאה עצובה מבחינתי כמו גם לימודים, (למרות שהייתי תלמיד טוב)שכחה של פרצופים או דברים שעשיתי ממש לפני כמה שניות מזכיר זיכרון של דג ממש!. אך יש איזשהו מאפיין שהייתי יכול לחבר אותו לאותה בעייה , ורציתי לשאול אם יש באמת קשר או שמעת קשר דומה אצל מישו אם בכלל אם בעיית קשב תיאורטית יכולה לגרום לדברים מן הסוג הזה: הבעייה בשורה האחרונה היא בעייה של ראייה , כלומר תחושה שכמו שבעיית קשב היא קושי בארגון הגירוויים ומן " "התפרעות" של התהליך העצבי , האם זה גם אפשרי בקשר שבין ראייה לצורה בה התמונה נראית, אני קצת אספר על הבעיה, יש תחושה תמידית של טשטוש ובלבול קצת כמו מאחורי בועה , לפעמים זו ההרגשה, התמונה מרוחה והצבעים מאוד חזקים , לדוגמא שאני הולך בשדרת חנויות או מביט מטה לכיוון הרצפה שבה הרבה קווים יש תחושה של דברים זזים טיפה וממש תחושה לא נעימה בעין, תחושה שגורמת לתחושת ריחוק קצת מהנעשה. אני ממש יכול להרגיש את הדבר .בעיית ראייה שגורמת להתמצאות לקויה ואף מוזרה שמובילה לחרדות שגוברות.
האם שמעת על דבר מן הסוג הזה , זה פוגע בי נפשית , רגשית חברתית ואישית .
לתשובתכם! טל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חשד לבעית קשב
יעל שפירא11/01/2010טל שלום,
בהודעתך התייחסת לקשיים רבים מהם אתה סובל, בניסיון למצוא סיבה משותפת או הגדרה אחת שתסביר את כולם. לדעתי, אם אתה חש כי אתה סובל ותפקודך נפגע, מומלץ כי תפנה לאבחון פסיכולוגי או פסיכו-דידקטי, שיעזור לך למקד את הקושי ויציע לך דרכים לשיפור המצב. לאור הבעיות שתארת בראיה, מומלץ לפנות קודם כל לבדיקת ראיה, ולבקש גם בדיקה של מיקוד ראיה. בדיקה זו אינה חלק מן הבדיקה הרגילה, שבה נבדקת כל עין בנפרד, כיון שהיא בודקת את התיאום בין שתי העיניים. אם יש בעיה במיקוד, זה יכול להסביר חלק מן התופעות שתארת, כגון טשטוש ראיה, קושי לקרוא וכדומה.
אם יש לך שאלות יותר ספציפיות, כתוב שוב וננסה לעזור לך
יעל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לעיסת שרוולא.10/01/2010
שלום, כיצד ניתן להפסיק לעיסת שולי הבגד או השרוול אצל ילד ל"ל (ללא קשיי תחושה או תזונה)?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לעיסת שרוול
יעל שפירא11/01/2010א. שלום
באופן כללי, ניתן לנסות להכחיד התנהגות כמו זו על ידי תוכנית עיצוב התנהגות. על מנת לבנות תוכנית ספציפית לילדך מומלץ שתעזרי בפסיכולוג ביה"ס. מומלץ גם לחשוב יחד אתו האם זה באמת הדבר המרכזי שאותו היית רוצה לעזור לילדך לשנות בהתנהלותו, או שיש דברים חשובים או דחופים יותר שמפריעים לתפקודו השוטף והיעיל.
יעל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלעיסת בגד,
א.11/01/2010ראשית תודה יעל לתגובתך המהירה! נראה לי שעיצוב התנהגות (ודאי שבשילוב הגורמים המקצועיים בביה"ס) אכן יסייע וזו ההתנהגות הבולטת כרגע אותה אנו מבקשים להכחיד. מעבר לכך נעשית עמו עבודה על פיתוח תקשורת ויזימה חברתית מצידו וכמובן הוראה מתקנת ללקות הלמידה.
שאלתי, בהמשך לתגובתך, האם ידוע לכם על מקרים דומים בהם היתה הצלחה בהפחתת סימפטום כזה של לעיסת קצה השרוול/ הכנסתו לפה ואיך נעשתה ההפחתה? האם רצוי לתת משהן "לעיס" חליפי? האם להעיר את תשומת ליבו בכל פעם? ועוד. תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלעיסת שרוול-המשך
יעל שפירא12/01/2010על מנת לענות לך חשוב להבין מה הרקע להתנהגות זו, ואיזה צורך היא משרתת: לדוגמא, האם יש כאן רקע תחושתי, כגון צורך בגריה באזור הפה או לחלופין מגע השרוול בפרק היד לא נוח לו וכדומה.
האם יש כאן התנהגות שנועדה להרגעה עצמית, תנועה שעוזרת להגביר עירנות וקשב וכדומה. אם יש לכם תשובות לשאלות אלו תוכלו לחשוב אילו תחליפים להציע לו וגם להעריך את סיכויי ההצלחה של ההתערבות. בנוסף, חשוב להעריך את מידת החשיבות שבהתמקדות בהתנהגות זו לעומת ההשקעה והמאמץ הנדרשים כדי להפיק את התוצאה המקווה.
יעל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום יעל ותודה,
א.12/01/2010כפי שציינתי, אין כלל לקות על רקע תחושתי. הצורך בהרגעה (יותר כביטחון) בעיקר בזמן שמתבייש או כשפונים אליו נראה כמסביר נכון את התופעה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שימוש במילוניתיפה באללי07/01/2010
שלום רב,
יש לי תלמיד בכיתה ח' בעל לקויות למידה המגיע אלי לשיעור פרטי באנגלית פעם בשבוע. התלמיד עבר אבחון וקיבל "הקלות" כמו התעלמות משגיאות כתיב בשפה האנגלית, שימוש במילונית והקראה. כמו כן, מטופל בריטלין.
לאחרונה שוחחתי עם אמו ושאלתי אותה כיצד התמודד בנה עם מבחן שעשה באותו יום. להפתעתי, סיפרה האם כי בהמלצת המורה לאנגלית בכיתה הוא לא השתמש במילונית מאחר והמורה בכיתה אינה מעודדת שימוש במילונית זאת משום "עליו להתאמץ לזכור מילים ולעשות בחינות גם ללא עזרת המילונית".
אני חולקת על דעתה של המורה אך אני מעוניינת לשמוע דעת מומחה בנושא: האם המלצתה של המורה נכונה / מקצועית?
תודה,
יפה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המלצות של התאמות בדרכי היבחנות
שמאי כרכום07/01/2010שלום,
המקרה שתיארת שכיח מדי לצערי. ייתכן וגם לכך שכינת את ההתאמות 'הקלות' יש קשר לכך שמורים רבים וגם הורים או תלמידים רואים בהתאמות כהקלות. אילו אינן הקלות. מדובר בהתאמה בדרכי ההיבחנות מאחר ולקות הלימדה אינה מאפשרת היבחנות רגילה. ממש כפי שאדם לקוי שמיעה נעזר במכשיר שמיעה, כך אדם עם לקות למידה נעזר בהתאמה בהיבחנות.
ולשאלתך הממשית - המלצה בדבר התאמה בדרכי ההיבחנות היא בגדר חובה המנוסחת כהמלצה.
למורה מקצועית אין רשות לשנות התאמה זו. למשל ההתאמה של שימוש במילוית נובעת כנראה על רקע של קשיי זיכרון (אחסון או שליפה) ולכן ההתעקשות של המורה שעליו לזכור איננה נכונה, אינה הוגנת. הדבר שקול לכך שמורה לספורט ידרוש מתלמיד עם גבס על רגלו לרוץ ריצת 2000 מטר.
על התלמיד ו/או הוריו לפנות אל היועצת שתדרך את המורה:
1) לתקן את הציון של התלמיד במבחן.
2) להביא לאפשר לו את כל ההתאמות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מבחניםאיריס06/01/2010
בני בן ה- 11 לא אובחן מעולם כלקוי למידה. יחד עם זאת בזמן האחרון במבחנים במתמטיקה, הוא מקבל ציונים בינוניים למרות ששולט בחומר הנלמד. מבחינת הטעויות עולה כי הן נובעות מבלבול - לא מעתיק היטב את השאלה, מתבלבל בתוצאות במהלך התרגיל ועוד טעויות דומות
האם יש אסטרטגיות למידה , בהן ניתן להשתמש על מנת להימנע מטעויות מסוג זה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הרגלי בקרה
שמאי כרכום07/01/2010שלום,
חשוב ללמד את בנך לבדוק ולוודא את תקינות פעולותיו.
למשל להרגיל אותו לבדוק שנית שהעתיק נכון את התרגיל מהלוח או מדף העבודה.
באופן דומה לבדוק מחדש את התרגיל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מורה פרטיתעינת03/01/2010
שלום לעינת,
צר לי אך האתר הנוכחי אינו משמש פלטפורמה לפירסום כזה או אחר.
נ.ב. ד"ש חם למיכל שני מחיפה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרסום באתר
שמאי כרכום03/01/2010שלום לעינת,
צר לי אך האתר הנוכחי אינו משמש פלטפורמה לפירסום כזה או אחר.
נ.ב. ד"ש חם למיכל שני מחיפה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טובים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)