מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- ויסות חושיkaty25/08/2010
שלום רב,
בני בן ארבע וחצי בעל קושי בויסות חושי. ידוע לי כי בעיה זו גורמת בד"כ בהמשך ללקויות למידה מסוגים שונים.
כרגע מטופל עי הומואופט ומטופל ע"י מטפלת נוירו התפתחותית באמצעות סדרת תרגילים שאנו מבצעים עימו מידי יום כמו: עיסוי כדור,הטיות ראש וכדומה.
הילד בכל יכולות קוגנטיביות ווברליות יפות מאוד. האם ניתן לטפל בבעיה זו באמצעות טיפול תרופתי ואיזה?
חשוב לציין שקושי זה גורם לו לבעיות התנהגות במסגרת הגן ולכן חווה דחיה חברתית וכשלונות רבים.
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קשיים בויסות חושי טיפול והתמודדות
נועה ווס25/08/2010קטי שלום
מפנייתך אני מבינה כי בנך אובחן ונמצא בטיפול, בהיבט הגופני, סביב קשייו בוויסות חושי (כאשר הגדרה זו כללית ורחבה). לא ציינת באם בנך עבר אבחון והתוויה של טיפול ע"י מרפאה בעיסוק, וכן אם עבר הערכה פסיכולוגית, להבנת מכלול יכולותיו וקשייו.
את מוטרדת, באופן מובן, מבעיות ההתנהגות של בנך בגן, אשר אף גוררות התנסות חברתית לא נעימה ומכאיבה. אכן, חשוב מאד לטפל בקשייו בהקדם. מומלץ לעשות זאת לאחר הבנה מעמיקה של מכלול יכולותיו וקשייו. לשם הערכה, תוכלי לפנות ולהעזר בפסיכולוג/ית הגן, או בפסיכולוג/ית בהתפתחות הילד, באם שם אובחן בנך. ככלל, חשוב כי הטיפול בבנך ייעשה בשיתוף עם צוות הגן.
בהצלחה,
נועה ווס.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אבהוןחסוי23/08/2010
שלום. ילדה בת5 צריכה לעבור אבחון בחיתפתחות הילד עם פסיכולוגי/ת. מה ילדה צריכה לדעת? היא ילדה חחמה אבל כל החוחמה שלה היא מסתירה כי לא ממש מתקשרת עם אנשים זרים. מה אני כי אבא צריל לשבת וללמד אותה בשביל שהיא תקבל ביטחון ולא תפחד מפסיכולוג/ת? בבקשה תעזרו לי היא ילדה מקסימה וחחמה וחבל עם בגלל שהיא מפחדת מזרים שלא ירוא. תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אבחון התפתחותי
יעל שפירא24/08/2010שלום
ראשית, אני מבינה כי כאבא, שמכיר היטב את בתו, חשוב לך שגם אחרים יראו אותה ואת יכולותיה כפי שאתה רואה, אולם הדבר כמובן אינו אפשרי, כיון שילד מתנהג באופן שונה עם הוריו, עם הגננת ועם אנשים לא מוכרים, לפחות בהתחלה.
שנית, חשוב להבין כי אבחון אינו מבחן שצריך לעבור. אני מניחה כי פניתם או הופנתם להתפתחות הילד כיון שלילדה יש קושי מסוים, שיש לאבחן כדי לעזור לה, כולל אולי חוסר בטחון במפגש עם מצבים חדשים ואנשים לא מוכרים. לא ניתן ללמד את הילדה לקראת האבחון, וחשוב גם שבאבחון יראו אותה בדיוק כפי שהיא במציאות, כולל חוסר הבטחון שאתה מתאר.
אני סומכת על הפסיכולוגית שתאבחן אותה, שבוודאי פגשה הרבה ילדים בגילה של בתך עם קשיים דומים, שתדע איך לגשת אל הילדה ותצליח לראות גם את יכולותיה וגם את הקושי.
התפקיד המרכזי שלך הוא להעביר לילדה מסר שהאבחון הוא מצב לא מלחיץ, שמטרתו להכיר אותה, שיעשו שם כל מיני משימות שחלקן בוודאי יהיה מהנה עבורה. חשוב דווקא לא להגיד לה, לפני או במהלך האבחון שתראה לבודקת מה שהיא יודעת, לא לנסות לרמוז לה או לשכנע את הבודקת שאתמול בבית היא ידעה הכל ורק עכשיו לא אומרת כי היא מתביישת...
אם יש לך מה לומר לבודקת לגבי חוסר הבטחון שלה בנוכחות זרים או כל דבר אחר, חשוב לעשות זאת כאשר הילדה איננה בחדר, כדי לא להלחיץ אותה או לגרום לה לחוש שהיא מאכזבת אותך בביצועיה.
אם יהיו לך שאלות נוספות, נשמח לעמוד לרשותך,
יעל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרהחסוי23/08/2010
שלום. איך לעבוד עם ילד שיש לו בעיב בהבנה? זאת אומרת ילד אוהב ללמוד, זיכרון טוב מאוד, מגיל 3.6 יודעה אוטיות, לומד עם אמו שפה נוספת אנגלית (לא משפטים) בלי בעיה ו... אבל אומרים שילד לא מבין סיטואציות. ילד לא אוהב לשחק עם ילדים. אבהון - ADD. איך לעזור לילד בהבנה? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הבנת מצבים וקשיי קשב
יעל שפירא24/08/2010ילדים עם ADD פעמים רבות מתקשים להבין מצבים בגלל קושי לקלוט הרבה אינפורמציה באותו זמן, ונתקים בקשב, שמקשים עליהם להבין את רצף התפתחות הסיטואציה, כלומר מה גרם למה. בשל גורמים אלה ואחרים הם רואים פעמים רבות את הסיטואציה באורח שונה מאחרים ולכן מגיבים 'לא נכון'. כיון שתגובתם נראית לאחרים לא מתאימה הם מקבליפ פידבק שלילי, ולכן גם מתקשים ללמוד מסיטואציה אחת על סיטואציות נוספות בהמשך, וגם מפתחים לפעמים חוסר רצון לשחק עם אחרים, כי זו אינה חוויה נעימה עבורם.
ישנן דרכים שונות לעזור, כולל הכנה לסיטואציות מראש או ניתוח של סיטואציות שקרו. בנוסף ישנן קבוצות שונות העוזרות בפיתוח כישורים חברתיים. על מנת לייעץ לכם איך הכי נכון לעזור לילד שלכם חשוב להיעזר במישהו שמכיר אותו, למשל הפסיכולוג של ביה"ס, שיוכל לתת המלצה על עזרה עבורו וגם לתת לכם כהורים הדרכה איך לקדם אותו.
בהצלחה, יעל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איבחון פסיכו דידקטינועה22/08/2010
מה ההבדל בין אבחון פסיכו דידקטי לאבחון דידקטי? מה יותר מומלץ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אבחון דידקטי או פסיכודידקטי
יעל שפירא23/08/2010נועה שלום,
אבחון דידקטי בודק את תפקודי הלמידה עצמם (קריאה, כתיבה) באופן יסודי, ואת יכולות התפיסה והמנגנונים העומדים בבסיסם. אבחון פסיכודידקטי, או משולב כולל בנוסף אבחון פסיכולוגי, שבו נבדק הפוטנציאל האינטלקטואלי של האדם, וכן הפן הרגשי. אבחון זה הינו מקיף יותר, ולכן ברוב המקרים עדיף. יחד עם זאת, לגיל הנבדק ומטרת האבחון יש השפעה על בחירת סוג האבחון. דוגמאות ספציפיות-בתיכון ואילך חלק ממטרת עריכת האבחון הינה קבלת התאמות במבחנים. יש התאמות מסוימות שלא ניתן לאשר ללא אבחון פסיכולוגי. בנוסף, פסיכולוג יכול ורשאי לאבחן הפרעת קשב על בסיס האבחון, בעוד מאבחן דידקטי אינו יכול לערוך אבחנה כזו.
יעל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אבחון דידקטי והפרעת קשב וריכוזשובל13/08/2010
שלום,
רציתי לדעת האם לאבחון דידקטי [מתבגרים] יש את האמצעים
לאבחן הפרעת קשב וריכוז או ניתן לאבחן הפרעה זו רק באבחון פסיכו-דידקטי ?
כלומר לאחר אבחון דידקטי יוכלו לומר לי בוודאות אם יש לי הפרעה וגם להציע לי
מינון לרטלין במידה ויש צורך ?
אודה לתשובתך .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אבחון הפרעת קשב וריכוז
נועה ווס13/08/2010ניר שלום
התרשמות לגבי קיומה של הפרעת קשב תוכל לקבל באבחון דידקטי, וכן באבחון פסיכודידקטי. מידת הנחרצות בה הדברים נמסרים תלויה בחומרת ההפרעה אם ישנה, ובגישתו של המאבחן המסוים אליו תפנה. מעבר לכך, המלצה לגבי טיפול תרופתי יתן, בעת הצורך, רופא מתאים - נוירולוג או פסיכיאטר.
בהצלחה
נועה ווס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ריטלין- שימוש ומינוןמירב12/08/2010
שלום,
אני פונה אליכן בעקבות ויכוח החוזר מפעם לפעם עם בן זוגי...
בן זוגי הוא סטודנט לתואר שני שהגיע להבנה שיש לו הפרעות ריכוז בתחילת התואר השני. הוא פנה לרופא המשפחה שלו וביקש שירשום לו ריטלין. הרופא לא בדק אם איבחנו את הבעיה ונתן לו מרשם, אותו הוא מעריך לו בעת הצורך. . המצב שנוצר הוא שבכל פעם שהוא יודע שהוא צריך לשבת ללמוד הוא לוקח כ 60-70 מ"ג ורק אז מתחיל.הוא טוען שאם אין לו ריטלין הוא לא מסוגל ללמוד. אותי מלחיץ המינון. נראה לי שהוא לוקח יותר מידי ואני חוששת שזה עלול להזיק לו. הוא אומר שזה על פי משקל הגוף ושאני סתם לחוצה...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שימוש ברטלין והתאמת מינון
נועה ווס12/08/2010מירב שלום
להבנתי, שתי עובדות מטרידות אותך - האחת, עצם הטיפול התרופתי ברטלין, לשיפור תפקודי קשב, אותו נוטל בן זוגך, ללא אבחון פורמלי, כתוב ומוגדר, הידוע לך. השניה - שאלת המינון המתאים.
לגבי השימוש ברטלין בהמלצת רופא המשפחה - יתכן והרופא ברר עם בן זוגך, ולפי שאלות ומידע קליני, התרשם כי בן זוגך זקוק לתרופה ויוכל להעזר בה. קיימות דרכים שונות לאבחנה של הפרעה בתפקודי הקשב והריכוז. יתכן ואת אינך בטוחה בצורך ברטלין - היות ובן זוגך הצליח בלמידה גם ללא התרופה - שכן סיים בלעדיה תואר ראשון. אזכיר, כי בהחלט שכיח כי אנשים מצליחים בלמידה גם עם הפרעה בתפקודי הקשב, ומגיעים לאבחנה וטיפול בשלב מאוחר. הם עושים כן בעזרת יכולות טובות , מוטיבציה גבוהה וכד'. לגבי שאלת המינון (וגם בשאלת האבחנה) - יש להוועץ ברופא. ניתן לפנות, ובמקרה זה אולי תרצו להוועץ יחד - לרופא המשפחה, להבין את האבחנה והמינון הנוכחיים. כן תוכלו לפנות להוועצות עם נוירולוג או פסיכיאטר, המתמחים בטיפול בהפרעות קשב במבוגרים. ככלל מומלץ כי הטיפול, ככל טיפול תרופתי, ילווה במעקב רפואי.
בהצלחה
נועה ווס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לימודי תעודה/תואר ראשוןמאיה09/08/2010
שלום רב,
ברצוני לדעת אילו אפשרויות עומדות בפניי אם אני מעוניינת לטפל בילדים הסובלים מהפרעת קשב וריכוז ולקויות למידה. אלו לימודים יש בתחום? והאם קיימים גם לימודי תואר ראשון בתחום ולא רק לימודי תעודה?
מודה מראש,
מאיה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הכשרה כמטפל בלקויות למידה והפרעות
נועה ווס12/08/2010מאיה שלום
על מנת לברר לגבי הכשרה מקצועית - מומלץ להעזר במומחים מתאימים. ניתן להעזר בפסיכולוגים מומחים ליעוץ לבחירת מקצוע, ו/או בספריות מקצועות המצויות לעיתים באוניברסיטאות, במרכזי יעוץ לבחירת מקצוע וכד'. הידע שברשותי מוגבל - אך אציעו לך. ניתן ללמוד חינוך מיוחד, באונברסיטאות השונות. כן ניתן ללמוד הוראה מתקנת, ואבחון דידקטי (במקצועות שונים), במקומות שונים, ותבררי - יש לימודים בבית ברל, באגודת ניצן ועוד. בנוסף קימים מכונים פרטיים כפי שהזכרת. מומלץ לברר על מנת למצוא את המתאים לך.
בהצלחה
נועה ווס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפרעות ריכוזיאיר03/08/2010
שלום.
אני בחור בן 23 בגיל 16 עברתי איבחון בניצן שהראה שיש לי בעית קשה וריכוז אך יחד עם זאת אינטיליגציה גבוה מהממוצא.
כשהייתי בתיכון לא למדתי כלל ככה שהיום אני צריך להשלים את כל הבגרויות.
מלפני יומיים עברתי מימחן מימד באחד מהמיכללות,שהוא מבחן דומה מאוד לפסיכומטרי ותמיד ידעתי שקיימת אצלי בעיה מסויימת שאני יפרט עליה קצת ואני מקווה לקבל כמה עצות שימושיות שאני יוכל להתאמן עליהם בבית ולהיתגבר על הבעיה.
הבעיה אצלי היא שאני קורא טקסט או או שאלה מסויימת אני צריך לקרוא אותה 3 פעמים בשביל שאני יבין את השאלה וגם שאני קורא טקסט אני צריך לקרוא אותו כמה פעמים בשביל להבין אותו.
על הבעיה הזאת אני חייב להיתגבר מכיוון שמבחן כמו פסיכומטרי אין זמן ליקרוא כמה פעמים שאלה או טקסט ואני חייב איך שהוא ליתאמן על הנושא הזה.
הייתי בבקשה רוצה לדעת האם יש דרכים מסויימים שאני יכול לעבוד עליהם כשיעורי בית נוספים חוץ מהחומר שאני לומד לבגרויות וכך לשפר את הבעיה הזאת ולנסות לצמצם אותה?
נ.ב
אולי זה קשור ,בחיי קראתי אולי שתי ספרים שלמים,האם קריאת ספרים יכולה לעזור לי בבעיה זאת?
ממש תודה על העזרה...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קשיים בקשב המכבידים על קריאה בבגרות
נועה ווס04/08/2010יאיר שלום
במכתבך תארת כי אובחנו אצלך בעבר קשיים בקשב וריכוז. לא ציינת אם אובחנו אצלך קשיים גם בקריאה, ו/או בכתיבה. באם יש לך קשיים גם בקריאה - הללו צפויים להכביד על הבנת הנקרא, בנוסף לקשיי הקשב והריכוז. קשיים בקריאה וקשיים בקשב בהחלט גורמים לעיתים קרובות להמנעות מקריאה. כמו כן, לא ציינת אם הופנית לטיפול ואם טופלת בהפרעת הקשב. כוונתי לפנייה לרופא נויורולוג/ית. טיפול תרופתי עשוי לשפר את תפקודי הקשב וכך לשפר גם את הבנת הנקרא. טיפול כזה מסייע גם למבוגרים ותוכל לפנות לרופא גם כיום.
מעבר לכך, כפי ששערת, אימון ותרגול של קריאה בהחלט עשויים לסייע. כמו בכל תחום, גם בקריאה והבנה, אימון ותרגול משפרים את ביצועינו. מדבריך עולה כי במשך שנים רבות נמנעת מקריאה ולמידה. נראה לפיכך, כי תוכל להפיק תועלת מרכישת דרכים ואסטרטגיות, לייעול הקריאה וההבנה מתוך קריאה. לצורך כך מומלץ להעזר במספר שעורים של הוראה מתקנת. כמו כן, קיימות חוברות למידה המלמדות כיצד לייעל קריאה והבנתה. לבקשתך, אזכיר מעט רעיונות מקובלים לייעול הקריאה, כגון: מתן תשומת לב ("חשיבה על"), כותרת הקטע, וניבוי תוכן הקטע (העלאת השערות לגביו), כמו גם, קריאה וחשיבה על השאלות, לפני קריאת הקטע. בנוסף ניתן להעזר בהדגשת מילים חשובות (מילות מפתח) בקטע, סיכום הקטע, ועוד. טכניקות אלו ואחרות נלמדות היום בביה"ס בשעורי הבעה, אולם בעבר פחות נלמדו בצורה ישירה. לכן לעיתים קרובות יש צורך במספר שעורים אצל מומחה להוראה מתקנת או לאסטרטגיות למידה, כדי לרכוש, ולהתחיל לתרגל מיומנויות אלו. גם במכוני לימוד שונים ניתן לרכוש אסטרטגיות למידה. באם הנך לקראת לימודים אולי תרצה לברר על אפשרויות אלו במקום הלימוד.
בברכה ובהצלחה,
נועה ווס.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההייתי אצל ניורולוג..
יאיר05/08/2010הוא נתן לי מרשם לרטלין,אבל אני לוקח את הרטלין רק לפני מבחנים כי אני לא אוהב לקחת כדורים.
אני יחשוב מה אני יעשה כי אני חייב להיתגבר על זה בעקבות חור אשר קיים אצלי בגלל שלא למדתי.
תודה רבה לך!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשימוש ברטלין
נועה ווס06/08/2010שלום יאיר
ציינת כי אתה נוטל את הרטלין רק למבחנים. מעניין היה לחשוב - האם הרטלין מסייע לך בריכוז בזמן מבחן? בקריאה? בהבנת הנקרא?. האם אינך משתמש בתרופה בלמידה לקראת המבחן?. כמו כן לא ציינת אם אתה מתקשה בקריאה ו/או בכתיבה. באם כן - תוכל לשקול אבחון של תפקודים אלו ולפי הצורך קבלת התאמות רלוונטיות לתנאי הבחנות. למשל, כאשר קיימת לקות למידה בקריאה, ניתן להעזר בהקראה של חומרי הלמידה, בלמידה לקראת מבחנים (בעזרת קלטות) ובמהלך מבחנים. זכור, כי גם כאשר נעזרים בכלים שונים - תרופה לשיפור תפקודי קשב וריכוז, כאשר נעזרים בהתאמות נדרשות במבחן - עדיין הצורך ללמוד, להבין, לזכור את המידע ולהביעו במבחן - נותר על כנו. הלומד עדיין נדרש, כמובן, להתאמץ ו"לעבוד קשה" על מנת להגיע להשגים, למטרתו.
בהצלחה,
נועה ווס.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אבחון קשב למבוגריםיעל02/08/2010
בני סיים י''ב והחל ללמוד לפסיכומטרי. כבר בעבר התרשמתי שקיימת אצלו בעיית קשב המקשה עליו להשקיע בלימודים.,ומתבטאת בקשיי ארגון ועמידה בזמנים גם בחיי יומיום.
כעת הוא מעוניין לעבור אבחון מתוך מחשבה שסיוע תרופתי יוכל לאפשר לו להצליח יותר במבחן הפסיכומטרי .
אשמח לשמוע התייחסות לנושא וכן היכן מומלץ לעבור את האבחון. קבלתי המלצות על היחידה בבית לוינשטיין. אנו חברי מכבי ומצאתי רשימת מכוני הסדר עם מכבי,א לא ברור לי על סמ מה לבחור גוף מאבחן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר היכן מומלץ לעבור אבחון קשב כמבוגר
נועה ווס02/08/2010יעל שלום
באם הבנתי את שאלתך הראשונה, אזיי, קשיי קשב אכן עלולים להכביד על התפקוד במבחנים שונים, ובמבחן הפסיכומטרי. לכן באם ישנה בעיית קשב - טיפול בה עשוי לסייע בהתמודדות, גם במבחן זה. לגבי בנך באופן ספציפי אין בידי די מידע על מנת להתייחס.
לגבי מיקום אפשרי לבדיקה: קיימות אפשרויות רבות, ותוכלי להחליט על סמך המלצות שקיבלת, או תקבלי, שיקולי עלות וקרבה פיזית. בהחלט ניתן לפנות למגוון המכונים אשר בהסדר עם קופ"ח. בהצלחה ותוכלי לפנות בשאלות נוספות.
נועה ווס.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איך בוחרים מכון מאבחן?דנה27/07/2010
היי,
שמי דנה ואני סטודנטית בת 26. אני שוקלת לעשות עכשיו אבחון וקיבלתי רשימה של מספר מכונים מהמכללה שלי, בינהם יש את 'ניצ"ן' ו'אותיות'. חוץ מהשיקול הכלכלי איך בוחרים מכון? מה אתם יודעים על המכונים הנ"ל?
הבעיה העיקרית שלי היא בקריאה. מעבר להקלות בלימודים שכנראה אקבל חשוב לי למצא מקום שיכווין אותי בנוגע פתרון או יעול הבעיה שלי.
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בחירת מכון מאבחן
יעל שפירא28/07/2010דנה שלום,
נראה לי שמומלץ להתייעץ עם היועצת במכללה, וכן לבדוק , אולי בעזרתה עד כמה המכונים השונים נותנים המלצות מפורטות מעבר להתאמות, והאם הם מציעים גם שירותי הוראה מתקנת במסגרת המכון.
מעבר לכך שקולים 'טכניים' כמו עלות האבחון, קרבת המכון למקום מגורייך ומשך הזמן שיש להמתין לאבחון הם גם חשובים, בהנחה ששני המקומות מוכרים על ידי המכללה.
בהצלחה, יעל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמכון 'אותיות'
דנה02/08/2010באופן ספציפי בנוגע למכון 'אותיות'.
שמעתם עליו? מה הרקורד שלו? לדעתם האישית, האם הוא מומלץ ולמה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפרטים לגבי מכון אותיות
זהבה קלנר07/08/2010שלום דנה,
שמי זהבה קלנר, מנהלת רשת מכוני אותיות. במקרה גלשתי ונתקלתי בשאלתך ואני שמחה לענות עליה. מכון אותיות הוקם לפני כ 20 שנה על ידי. אני בעלת תואר שני בחינוך מיוחד ויש לי נסיון רב כמורה, גננת, מרצה בסמינר דוד ילין. כתבתי את שיטת הקריאה "אותיות מדברות" המוכרת במשרד החינוך. יש לנו כיום ארבעה סניפים - ירושלים, תל אביב , ראשל"צ ומודיעין. אנחנו נותנים שרות של אבחונים והוראה מתקנת בקריאה, כתיבה, בעברית ובאנגלית וכן בחשבון. כמו כן אנו מומחים בפיתוח אסטרטגיות למידה. את מוזמנת לאתר שלנו ללמוד עלינו יותר.
אם יש לך שאלה ספציפית לגבי המכון או כל שאלה מקצועית אחרת , אשמח לענות לך כמובן.
שיהיה לך יום נעים,
זהבה קלנר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ....אורית25/07/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
לאורית
יעל שפירא28/07/2010לפי התגובה הרגשית שאת מתארת, נשמע כי בהחלט יתכן שיש כאן קושי שרצוי להפנות לאבחון דידקטי. במידה ויאובחן קושי בוודאי יומלץ על התאמות ו/או הוראה מותאמת. כדורים לא נשמעים לי רלוונטיים בהקשר הנוכחי בשלב זה.
בברכה ובהצלחה, יעל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לקויות והשגים .שובל24/07/2010
שלום,
יש שתי שאלות שגורמת לי לתהות המון ואשמח לקבל עלייהן תשובה ..
-האם אפשר להיות תלמידה בינונית-גבוהה עם הפרעת קשב וריכוז ?
-האם אפשר לשרוד את מבחני המתמטיקה בציון עובר כשקיימת דסקלקוליה ?
או שהסובלים מלקות זו אמורים להיות אפס גמור במקצוע המתמטיקה ?
אודה לתשובתך .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חשוב לציין .
שובל24/07/2010שכחתי לציין בהודעה הקודמת ,
האם אפשר להיות תלמידה בינונית-גבוהה עם הפרעת קשב וריכוז שאינה מטופלת,
דהיינו עוד לא אובחנה .. וכן גם בנוגע לדיסקלקוליה .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלקויות למידה והישגים לימודיים טובים
יעל שפירא25/07/2010ספיר שלום,
ראשית, כפי שציינת, טרם אובחנה לקות, וגם אם יש קושי לא ברורה חומרתו. באופן כללי, כאשר היכולת האינטלקטואלית גבוהה, ו/או יש יכולות טובות מפצות, כגון זיכרון צילומי לדוגמא, ניתן להגיע להישגים גבוהים חרף הפרעת קשב.
לגבי דיסקלקוליה, אחוזים ספורים מן האוכלוסיה לוקים בדיסקלקוליה, כלומר לקות עמוקה בהבנה מתמטית. בשאר המקרים ישנם קשיים במתמטיקה כתוצאה מקשיים בקשב, זיכרון, שפה ו/או תפיסה מרחבית, אשר ברוב המקרים אינם מבטלים לחלוטין את יכולתו של הפרט ללמוד חשבון, אלא עשויים לפגוע בתחומים מסוימים במתמטיקה או לגרום לירידה בהישגים.
יעל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קשיים לימודייםקרן20/07/2010
שלום ,
יש לי בת בגיל 10 ושמונה חודשים ,היא עברה לפני שנה וחצי אבחון פסיכולוגי.כתוצאה :
קיבלה בבית ספר 3 שעות שילוב.
תגבור אחר הצהריים על ידי מורה להוראה -2 ש"ש.פרטי הופסק בעקבות סרוב של הילדה .
מעקב של רופא אאג בעקבות נזלת כרונית .
היא תלמידה שקטה בכיתה מאורגנת ומסודרת.אנו מודעים לקשייה ויכולותיה אך אנו רואים שהיא לא מתאמצת היא מוכנה לשבת רק שיושבים אתה .
שנה הבאה היא תקבל בבי"ס שעות שילוב.
אנו דואגים לגבי השתלבותה בחטית בניים.איזה מסגרת תתאים לה ?
המליצו לנו הצוות בבית ספר לשלול בעיית רשב וריכוז הצד ה"שקט"
רמתה בחשבון תואמת לתחילת ד' .תודה וסליחה על הבלאגן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קשיים לימודיים
יעל שפירא21/07/2010קרן שלום,
לא ברור משאלתך מה הרקע לחשד בדבר הפרעת קשב: האם הילדה חולמת בכיתה ואינה מבצעת משימות, האם מורת השילוב רואה קשיים בקשב כגון התנתקויות? חוסר נכונות של ילד להכין ש"ב לבד ללא נוכחות מבוגר יכול לנבוע ממגוון סיבות, פרט לבעיות קשב. אני הייתי ממליצה לפנות עם כל המידע הקיים - אבחון, חוו"ד מחנכת ומורת שילוב - להתייעצות עם פסיכול/ית ביה"ס כיצד להמשיך. אם קיימים סימנים מחשידים כדוגמת מה שתארתי לעיל יתכן ורצוי לפנות לאבחון קשב. בכל מקרה נשמע שיתכן ותתרמו מהדרכת הורים, כדי לדעת כיצד לסייע לילדה להתקדם ולרכוש עצמאות כתלמידה.
על פי גילה אני מניחה שבתך עולה לכיתה ו' ואת מוטרדת בצדק מהמעבר לחטה"ב, שהוא בכל מקרה לא פשוט, גם עבור ילד ללא קשיים. לכן חשוב להתייעץ בהקדם עם פסיכולג/ית ביה"ס לגבי הצורך באבחון קשב, וכן לגבי התאמת מסגרת לימודית. במידה ועולה צורך בהתאמת מסגרת, הדבר חייב לעלות להחלטה בצוות שילוב בביה"ס עד נובמבר של כיתה ו' ולכן יש דחיפות לדון בנושא כבר עכשיו.
אם יש לך שאלות נוספות אשמח לסייע לך,
בהצלחה, יעל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התקבלתי לאונ' לתואר שניחווי13/07/2010
אך גם ללימודי תעודה כמאבחנת בניצ"ן,
כעת אני מתלבטת האם כדאי להשקיע זמן וכסף וללמוד במקביל לתעודה של ניצ"ן- כדי שבעתיד תהיה לי פרנסה..
האם תעודה של ניצ"ן מתקבלת בשוק העבודה באופן שכדאי להשקיע לה או שאני סתם אשקיע מאמצים רבים מדיי, האם בכלל אפשר לשלב עם לימודי תואר שני לימודים נוספים?
בתודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לימודים מתקדמים
יעל שפירא21/07/2010חווי,
הפורום לא נועד לתת ייעוץ תעסוקתי גם לבעלי מקצוע העובדים או מתעתדים לעבוד עם אנשים ל"ל,
אלא אם להם עצמם יש קושי לימודי שלגביו הם מעוניינים בייעוץ.
את שאלתך מומלץ להפנות ליועץ מטעם המוסד בו את מתכוונת ללמוד. בהנחה שהתואר השני שנרשמת אליו קשור לנושא ל"ל, יתכן ויוכלו לומר לך האם התואר מספק הכשרה לאבחון לקויות למידה, או שמומלץ להוסיף גם לימודים בניצ"ן.
בהצלחה, יעל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בן 29, חושד שאני בעל הפרעת קשב וריכגיא12/07/2010
שלום,
רציתי לדעת בתור מישהו שאין לו מושג בנושא, איך מתחילים תהליך ואיפה נבדקים ?
אני חבר בכללית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אבחון קשב בגיל מבוגר
יעל שפירא13/07/2010גיא שלום,
אם תוכל להוסיף מספר מילים על הסיבה שעלה חשד להפרעת קשב ומטרת הבדיקה אשמח להציע לך לאיזה אבחון לפנות
יעל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתיקון טעות
הכללית15/07/2010כוונתי כמובן הייתה - הפרעות קשב.
רק בריאות
יערה, נציגת כללית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טיפוסים רגישים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)