מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאלהיעקב27/10/2010
שלום נועה לא ענית לי על הספר אם לא הגעתי לכתובת הנכונה אנא הפני אותי למקום הנכון בבקשה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ספרות
נועה ווס27/10/2010יעקב שלום
הספרות בנושא לקויות למידה
והטיפול בהן הנה ענפה. כסטודנט
בתחום חינוך מיוחד אתה וודאי חשוף
למגוון רחב. ישנן שיטות טיפול רבות ומגוונות,
ללקויות הלמידה השונות. ישנה ספרות נרחבת
על קריאה, כתיבה וחשבון, וכן על תחום הקשב. על קריאה כתיבה
וקשב המידע רב עוד יותר, היות ונחקרו מוקדם יותר. ועדיין המידע רב בכל התחומים.
בחיפוש באינטרנט תחת "לקויות למידה - ספרות" תחשף לספרים טובים
רבים. בכתובת הבאה מופיעים ספרים טובים רבים:
www.info.smkb.ac.ilqhome/home.exe/2853/5562
כמורה באופן כללי אני מאד ממליצה על קלטת הוידאו "כמה קשה זה יכול להיות" שמופיעה גם היא ברשימה הנ"ל.
בהצלחה
נועה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התנהגות של לקוי למידהמיכל24/10/2010
ליעל שפירא שלום רב.
שמי מיכל ואני אם לילד לקוי למידה בן שתיים עשרה וחצי. הבן שלי עבר אבחון פסיכו-דידקטי והומלץ לתת לו הקלות במה שהוא מתקשה. מה שאותי מטריד הנושא החברתי.
שמתי לב לאחרונה כי בני דוחה מעליו חבר טוב שלומד איתו ומחפש אותו כמעט כל יום אחרי הצהריים. כאשר שאלתי אותו מדוע הוא לא מעוניין לפגוש אותו אמר שהוא עייף ואין לו כח. בפעמים האחרות שזה קרה אותו חבר הגיע עם עוד חבר (ילד אתיופי) ושוב הוא דחה אותו ולא רצה להיפגש אותו בטענה שמשעמם לו להיות איתו בחוץ והוא רוצה שהוא יעלה אליו הביתה.
אני מנסה לדחוף אותו להכיר ילדים חדשים בכיתתו (רז לומד כעת בכיתה ז' בחטיבת הביניים) אבל בכל פעם יש לו תירוצים כאלו ואחרים מדוע לא כדאי להכיר אותם.
שאלתי אליך: האם יש מה לעשות בעניין או שפשוט עליי להניח לו ובמשך הזמן זה ישתנה
הייתי רוצה לדעת מה יכולה להיות הסיבה לדחייה הזו שלו מחבריו? אשמח לקבל את חוות דעתך בקרוב, תודה ויום נעים, מיכל..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מה קשור לילד איתופיה ?
איתופית31/01/2011מה קשור לילד איתופיה הצבע לא עובר,מה את דואגת ? וגם חשוב שתידעי שילדים איתוופים הם בני אדם מאוד מקסימים ונחמדים אז אנא טפלי בדברים אחרים ולא בילד האיתופיה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההתנהגות של לקוי למידה - תגובה
שרון צונץ06/02/2011הי מיכל
לא ציינת מאיזו לקות סובל בנך, אבל יש לקויות שחלק מהן משפיע גם על המצב החברתי
ציינת כי הוא מתנער ממי שהיה חבר טוב שלו, אך לא סיפרת אם מצא חברים אחרים במקומו
אני מניחה כי הוא התחיל השנה מסגרת חדשה, ואם אכן כך, רבים מהילדים משנים את חבריהם במעבר למסגרת חדשה
חשוב מאוד לברר מה קורה איתו, ובמיוחד האם הוא מרגיש בודד
אני מקווה שהוא מגלה ענינן בתחומים מגוונים ומוצא סיבות להיפגש עם חברים
אם לא - שווה להתייעץ
כל טוב,
שרון צונץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איבחון דדיקטישאלה של אמא24/10/2010
בני בן 11 לומד בכיתה ו'. אמור לעבור איבחון דדיקטי בשל קריאה איטית יחסית לגילו,
ושגיאות כתיב.
הבנתי שאם נעשה לו איבחון עכשיו הוא לא יהיה תקף - במידה ויצטרך הקלות כמו יותר זמן במבחנים בחטיבה.
האם יש אמת בזה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איבחון דדיקטי - תגובה
נועה ווס26/10/2010שלום
שאלת לגבי תוקפם של אבחונים. אבחונים תקפים לחמש שנים, לכן אם בנך יאובחן כעת האבחון כן יהיה תקף בחטיבה אך לא עד סיום יב'. עקב כך, לעיתים קרובות בשלב זה מומלץ לערוך אבחון רק בקיץ בין כתה ו לכתה ז', כאשר כבר משלב זה (הקיץ), האבחון תקף עד סיום יב'. אני ממליצה להתייעץ בענין עם צוות ביה"ס. יתכן וניתן יהיה לסייע לו במסגרת ביה"ס, במהלך השנה הנוכחית, ללא אבחון, ולחכות עם האבחון לקיץ. הכתובת כרגע נראית התייעצות עם צוות ביה"ס לגבי הצרכים, דחיפות האבחון, דרכי סיוע אפשריות וכד'.
בהצלחה
נועה ווס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהאוקסנה23/10/2010
שלום. הילד עם PDD קל. כשאומרים שצוות עובד עם הילד גם על רגש, על מה הם מדברים? בן 4 שנים. איך הצוות עושה זה? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר "עבודה על רגש" בטיפול בילד עם PDD
נועה ווס23/10/2010אוקסנה שלום
ראשית, נראה נכון, ומעין "אין ברירה" - מומלץ לפנות בשאלה זו לצוות עצמו, גם אם זה לפנות "שוב ושוב" לצוות כדי להבין למה הם מתכוונים באמירה "עובדים גם על רגש". לעיתים קרובות הורים חשים קושי לפנות לצוות בשאלות, בעיקר אם כבר ניתנה תשובה ועדיין לא מבינים. אבל זה קורה המון המון - שמסבירים לנו דברים, ואיננו מבינים, בעיקר כשאנו מעורבים רגשית. אז אני מעודדת אותך לפנות אל הצוות, מי בצוות שנוח לך, ו/או לאחראי ולבקש הסבר. מעבר לכך, כאשר לילד יש PDD, בעיה בתחום של תקשורת בינאישית, "עבודה על רגש" יכולה להיות עבודה על זיהוי או מודעות לתחושות ורגשות שלו עצמו, וקישורן לשם של רגש, ו/או לתמונה הקשורה לרגש זה, וכן הלאה. בדומה תתכן עבודה על זיהוי רגש והבעה של רגש - בהבעת פנים, שפת גוף, ומילים, אצל אדם אחר. זו רק דוגמה אחת ל"עבודה על" ו"בהקשר של" "רגש". כמו כן "עבודה על רגש" יכולה להיות התייחסות לכך שבעבודה עם בנך מושם דגש על חוויתו הרגשית, על כך שיהיה לו נעים, עם עצמו וסביבתו, עבודה על שיפור הדימוי והבטחון העצמי, הפחתת מתח וחרדה, וכד'.
מקווה שסייע במשהו
בהצלחה
ואת מוזמנת לפנות שוב לפי הצורך
נועה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
אוקסנה25/10/2010שלום ותודה על תגובתך. אם אפשר לקבל עזרה בנושא על ההבדל בהתנהגות הורים עם הילד PDD וילד רגיל. אני מקווה שהסברתי את עצמי נכון. תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה - תגובה
נועה ווס27/10/2010אוקסנה שלום
השתדלתי לענות לשאלתך בפניה הקודמת.
אני ממליצה בשלב זה לפנות לצוות
שעובד עם בנך, ולשאול אותם את השאלה, כיצד הם עובדים עמו,
באופן כללי ועל רגש בפרט. למה כוונתם ואיך הם עושים את זה.
תוכלי לבקש גם דוגמא/ות ואפילו הדגמה,
תקשורת כזו שלך איתם חשובה מאד למענך ולמען בנך
כאשר את מבינה ושותפה לתהליך, את רגועה יותר וגם יכולה ללמוד
בעצמך איך לעזור לו בתחומים הללו. אם יש קושי בפניה אליהם - אולי
תשאלי על זה ואנסה לעזור.
בהצלחה
נועה ווס
ן זה גם עשוי -* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
אוקסנה27/10/2010שלום. שוב תודה על תגובתך. יש לי בעיה לפנות לצוות. שנה שעברה הצוות הגיש דו"ח עלינו לרווחה על "דעגת יתר". השנה אנחנו באותו גן ואני פשוט כמו דג בים עם הצוות. חוץ משאלות על משחקים אני לא שואלת אותם על כלום. הם יותר הוסיפו לחץ, מאשר עזרו. אני רוצה שיהיה לילד רק טוב, רק לבד לי קשה לעשות זה (כי יש שאלות שאין תשובות). בגלל זה שאלתי על ההבדל בן ההתנחגות הורים עם ילד רגיל וילד PDD. תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מבחניםדורה12/10/2010
שלום לכולם,
אני בת 21 ולפני כחצי שנה עשיתי אבחון ללקויות למידה- אובחנתי כבעלת לקויות למידה: קשיי ריכוז ומוסחות בעבודה ובלמידה בנוסף להיפראקטיוויות.- ניתנו לי הקלות של הארכת זמן וחדר נפרד- שקט במהלך בחינה.
כבר בגיל מוקדם אותרו אצלי תסמינים ללקות, אך מעולם לא טיפלתי בכך עד כה בגלל דעה קדומה למרות המלצות חוזרות ונישנות מצד מספר מחנכים בתקופות שונות.
בשנה האחרונה עשיתי שני מבחני פסיכומטרי בהם הוצאתי ציונים נמוכים ובמבחן השני אף הוצאתי ציון הנמוך ב5 נקודות מהמבחן הראשון.
אך למרות הציונים, במבחנים במהלך הקורס התאפיינו המבחנים שלי בציונים גבוהים מאוד במתמטיקה דבר שלא בא לידי ביטוי במבחן הפסיכו', ויתר על כך, היה הציון הנמוך ביותר מבין התחומים הנבדקים.
**יש לציין כי המבחנים במהלך הקורס ידועים כמבחנים הקשים בהרבה מהמבחן האמיתי.
כיום אני במכינה קדם אונברסיטאית על מנת לנסות ולשפר את סיכויי הקבלה שלי ובנוסף אגש למבחן פסיכומטרי שלישי במהלך החודשים הקרובים.
האם הבעיה מוכרת?? האם יש איזושהי דרך להתמודד איתה מלבד הריטלין??
אשמח לכל עצה ותגובה.
דורין.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קשיי קשב ומבחנים
נועה ווס13/10/2010דורה שלום
הבעיות, הן של הפרעת קשב, והן של פער בין תפקוד לפני המבחן ובמבחן עצמו, בבהחלט מוכרת.
המבחן הפסיכומטרי הנו מבחן ספציפי, בו אלמנט הזמן משמעותי ביותר. בנוסף צורת המענה בו ייחודית.
לגבי הזמן - איני יודעת האם בקורס הזמן נמדד באותה צורה. באם לא - זו יכולה להיות הסיבה להבדל בהישג. באם כן - יתכן ואת חווה חרדה בזמן מבחנים אשר פוגעת בתפקודך. בחרדה כזו ניתן לטפל. מומלץ ע"י פסיכולוג קוגניטיבי התנהגותי המומחה לתחום.
מעבר לכך, הטיפול היעיל ביותר להפרעת חוסר קשב ומוסחות הוא אכן רטלין. קימים טיפולים נוספים אבל יעילותם לא הוכחה באופן מלא. אסטרטגיות למידה ספציפיות עשויות לסייע - כגון - למידה כיצד לעבוד עם הזמן, ועם דף התשובות העמוס בסימנים קטנים (ולעיתים "מבלבל"), אשר משמש במבחן הפסיכומטרי.
לא ציינת האם את נבחנת בפסיכומטרי בתנאים מותאמים או לא. וזה עשוי לשנות כמובן.
בנוסף, לגבי הלימודים. ישנן מכינות קדם אקדמיות מיוחדות, אשר מותאמות למתמודדים עם לקויות למידה וקשב, כמו מכינת מהו"ת בסמינר הקיבוצים אשר בה נתנת תמיכה רבה, נלמדות דרכי התמודדות רלוונטיות ונעשית למידה לגבי מהות הקשיים ואיתור החוזקות. כמו כן - במכינה בה את לומדת מומלץ לפנות לגורמים האחראים על התחום של לקויות למידה ולברר אילו דרכי סיוע ותמיכה זמינים עבורך. להערכתי חשוב מאד גם המפגש עם סטודנטים או לומדים למכינה אשר דומים לך ומתמודדים עם קשיי קשב.
בהצלחה.
נועה ווס.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההתמודדות עם קשיי קשב
יעל שפירא14/10/2010טיפול נוסף אשר נמצא יעיל בהתמודדות עם קשיי קשב וריכוז הינו טיפול ביופידבק. בופידבק הינה שיטת טיפול אשר בעזרתה ניתן לשפר מגוון של קשיים הקשורים לויסות, כאשר קשיי קשב הם רק דוגמא אחת לקשיים כאלו. בטיפול ניתן ללמוד כיצד לזהות שינויים גופניים הקשורים לירידה בקשב ומתורגלים כלים המאפשרים שליטה טובה יותר בתפקודי הקשב. הטיפול ניתן היום במרבית קופות החולים וכן באופן פרטי. באם תבחרי באפיק זה, מומלץ לבחור מקום שבו הטיפול מועבר על ידי פסיכולוג, אשר בקיא בתחום ויוכל להציע לך גם כלים נוספים, בעיקר מתהחום הקוגניטיבי-התנהגותי.
בהצלחה, יעל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התלבטות מהחייםקספר07/10/2010
אני בעלת ליקויי למידה .
דיסקלקוליה, דיסקלציה , דיסגרפיה , הפרעת קשב וריכוז .
לרוב הצלחתי להתגבר על הקשיים , לפעמים הסתרתי , ותודה לאל סיימתי את הלימודים .
עכשיו אני מנסה להתקבל לעבודות , אבל מתנדנדת, פעם מפטרים אותי , פעם אני מטתפטרת .
לא סגורה על עצמי!!!!!!!
אני לא מבינה מה הביעה שלי ? !!!! קשה לי לעבוד מהר , ולנקות שולחנות בצורה יסודית .
בגלל הפרעת הקשב והריכוז אני לא מצליחה להתאפס על עצמי בין כמה דברים שצריך לעשות .
אני מבינה את הבוסים שלי , בשבילם זה אולי ניראה כזילזול , שאני חולמת במקום לעבוד , אבל זה היכלות שלי.
התחום שאני עוסקת בו , הוא עם ילדים . אז גם צריך לנקות ולסדר, שבזה אני גרועה, ועם הילדים אני דווקא יוצרת קשר טוב.
קשה לי להראות את הצד שאני טיפה יותר טובה בו שזה הילדים.
איני יודעת אם לומר לבוס בראיון העבודה שיש לי ליקויי למידה , כי ישנם אנשים שמבינים , אך ישנם אנשים , שרוצים להפיק את המיטב של המיטב מהעובד שלהם , ולא חסרים סטיגמות.
מה לדעתכם עליי לעשןת?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אימון לאנשים עם לקויות למידה
גליה ברסלבסקי08/10/2010הייתי ממליצה לך לפנות לקואצ'ינג המתמחה באימון אנשים עם הפרעת קשב וריכוז.
אימון כזה יכול לעזור לך לפרק את מטלות העבודה לפי דרגת חשיבותן, מה לעשות מתי ובעיקר להקנות כלים להתארגנות שהיא שם המשחק לחווית עבודה יעילה ונעימה.
אין לי המלצות על אנשים מסוימים לצערי אך הייתי בהחלט הולכת על הכיוון הזה.
בהצלחה,
גליה ברסלבסקי-עמר
מאבחנת דידקטית
0544-722-377* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה גליה
קספר10/10/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלקויות למידה ושוק העבודה
יעל שפירא14/10/2010קואצ'ינג אכן יכול לסייע. במקביל, נראה לי שאם מצאת מקום עבודה שאת נהנית בו, ומרגישה שיצרת קשר טוב עם המעסיק רצוי בהחלט לשקול לשתף אותו/ה במידע לגבי כישורייך וקשייך. יתכן שניתן יהיה לליצור חלוקת עבודה בצוות שתאפשר לך לבטא יותר את יכולותיך הטובות ותצמצם את אחריותך בתחומים בהם יש לך קושי משמעותי, כך שתרגישי שיפור במידת הצלחתך בעבודה ותרומתך.
בהצלחה, יעל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההתמודדות עם לקויות למידה בבגרות
נועה ווס13/10/2010קספר שלום
תארת כי את מתמודדת עם לקויות למידה במספר תחומים ועם הפרעת קשב. באם שאלתך היא גם כיצד לשפר ביצועים בעבודה, אציע לך לבדוק אצל נוירולוג אפשרויות לטיפול תרופתי לשיפור הקשב. טיפול זה עשוי לעזור לך לעבוד גם על התארגנות טובה יותר ויעילות רבה יותר. לעיתים קרובות מומלץ להעזר גם ביעוץ/טיפול ע"י פסיכולוג המתמחה בתחום של לקויות למידה וקשב או מאמן המתמחה בהפרעות קשב וריכוז. זאת, על מנת לייעל את דרכי העבודה וההתארגנות, ללמוד ליצור ולהעזר בסדר עדיפויות בעבודה, בסדר יום ובהוצאה לפועל / יישום של תכניות עבודה. בכל תחום מקצועי יש אפשרות להעזר ב"ראיית על", בתכנון וארגון העבודה, בחירה במה להשקיע יותר ובמה פחות, ומתי. גם המטרה שציינת, להדגיש ולהאיר את יתרונותייך בעבודה, הנה חשובה וראויה להתיחסות. כן עשוי לסייע לך למצוא דרכים לשפר את ביצועייך בחלקים בהם את מתקשה, על מנת לחוש בטחון רב יותר ולהתיחס לצרכי המעסיק, אליהם את מודעת.
שאלת עוד, לגבי שיתוף בלקויות הלמידה והקשב. הנושא אכן מורכב. יש אנשים המבינים ויוכלו לגלות הבנה ואף להרתם למאמץ העשייה וההתגברות על הקשיים הספציפיים, יש אנשים אשר אולי יחששו, מתוך חוסר הכרות עם הנושא, דעות קדומות, או חשש שבאמירת "יש לי בעיה" ישנה הפחתה מהאחריות או הכוונה להתאמץ... ועוד ועוד. על מנת לשער כיצד יגיב האדם אמו את עובדת, תוכלי להעזר בהכרות שלך עמו או בהתרשמות שלך ממנו. ההכרות האישית, מסייעת למעסיק להכיר אותך, את יתרונותייך, אישיותך, נכונותך להשקיע בעבודה, הקשר שלך עם הילדים, הצוות וכו'. הצהרה על לקויות הלמידה מראש לעיתים עלולה ליצור התייחסות צרה דרכה, ללא צורך או הצדקה. לאחר זמן מה, כאשר את מכירה ומכירים אותך, בד"כ יותר קל (לך) להעריך את ההשפעה הצפויה לשיתוף של אחרים בנושא לקויות הלמידה. כדאי גם לחשוב מה מטרת השיתוף - ומה את מעונינת להשיג בעזרתו. הבנה? הסבר למצבים ? סיוע? תמיכה? חלוקת או הגדרת תפקידים מתאימה? מה עשוי לסייע לך ולייעל את עבודתך, בהנתן הלקויות... ועוד. היבט נוסף בהתלבטות אם ומתי לשתף את המעסיק הוא "האם בכלל יש מקום להתלבט?". כוונתי היא, שכאשר הלקויות מאד בולטות ולמעשה לא ניתן "להסתירן", אזיי מוטב להסבירן בשלב מוקדם יותר ולנסות לגייס הבנה ועזרה. בדקי מה מתאים לך מכל זה ....
בהצלחה.
נועה ווס.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני מודה לכן על תשובתכם רק
קספר30/11/2010עכשיו ראיתי את התשובות שלכן........
בשורה התחתונה, אני עדיין בלי עבודה ,בבית מדוכאת .
כן , כן הליקויי הלמידה שוב הרסו לי את החיים.
שוב תודה על התשובה , אני אקח את עצתכן בהחלט! , כאשר אמצא עבודה .
אם אמצא מתי שהוא...........* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד שאלה
קספר30/11/2010נכון אומרים שלכול דבר רע , יכול להיות גם צד טוב?
אז אני ממש ממש לא חושבת שלליקויי למידה יש צד טוב.
איזה דברים טובים יכולים להיות בליקויי למידה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיתרונות הקשורים בלקויות למידה
נועה ווס01/12/2010קספר שלום
שאלת על דברים טובים שניתן למצוא בלקויות למידה ..
זו שאלה מענינת, חשובה ומזמינה מחשבה. אני לא חושבת שיש לה תשובה גורפת.
השאלה מזמינה לחיפוש אישי. לקויות למידה הרבה פעמים מכבידות
בתחומים ותפקודים שונים - וזה בהגדרה.. והן יכולות להפריע מאד או להפריע
מעט בחיים. טווח ההשפעה שלהן מאד רחב. לגבי יתרונות - או היבטים חיוביים בהן -
גם כאן הטווח רחב, והחיפוש של החיוב הוא אישי. עדיין ניתן לומר באופן כללי,
כי אנשים עם לקויות למידה מספרים ומתארים לעיתים כיצד לקויות הלמידה שלהם דחפו אותם לפתח תחומים אחרים, תחומי חוזק אחרים, וכן לפתח דרכי פיצוי יצירתיות וייחודיות שסייעו להם להתגבר על הקשיים. ישנם גם אנשים שחשים כי לקות הלמידה מכבידה עליהם והם מתקשים למצוא בה חיוב או תרומה עבורם. ולעיתים בתקופות שונות ההשפעות נחוות אחרת. אם את חווה קושי רב מידיי ומצוקה סביב הלקויות והשפעתן על חייך - אני מציעה שתשקלי לפנות לעזרה, לשוחח על הקשיים ולקבל עזרה בשיפור הרגשתך ודרכי התמודדותך. בכל עיר ישנם מרכזים בהם ניתן לקבל יעוץ ותמיכה גם ללא תשלום. בהצלחה
נועה ווס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה בנושא לימודיםיערית06/10/2010
שלום!
אני לא בטוחה שאני בפורום הנכון אבל אשמח אם תוכלו לעזור או להפנות למקום שאוכל לקבל ייעוץ.
אובחנתי מגיל צעיר (גיל 5) כלקויית למידה בתחומים רבים ועקב זה למדתי בכיתות קטנות המתאימות ללקויי למידה. אך בעקבות הכיתות האלה לא הוצאתי תעודת בגרות מלאה ואין לי אפילו בגרות אחת. בצבא הייתי מורה חיילת ולמדתי שנה א' חינוך במכללת דוד ילין. אני מאוד רוצה ללמוד באוניברסיטה או במכללה וכרגע אני מתלבטת האם כדי ונכון שאשלים את כל הבגרויות או שאגש לקורס פסיכומטרי שמותאם לליקויי למידה ואז אלמד במכינה בתוך המכללה.
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה בנושא לימודים - תגובה
נועה ווס06/10/2010יערית שלום
פנית בשאלה לגבי סדר הפעולות הנכון עבורך לקראת לימודים גבוהים.
איני יודעת מה בכוונתך ללמוד - אולי הוראה.. לפי הרקע והנסיון שצברת. בכל אופן, איני יודעת מהו סדר הפעולות הנכון, בכלל, ובאון אישי עבורך. אני מציעה כי תשקלי לפנות למוסדות להשכלה גבוהה אשר עליהם חשבת, אוניברסיטה, מכללה וכד', ולברר בהן את הדרישות והאפשרויות העומדות בפנייך, ואולי גם לקבל הסבר ויעוץ לגבי היתרונות והחסרונות של הבחירות השונות. כדאי גם לברר מהן האפשרויות העומדות בפנייך כבוגרת עם לקויות למידה. לעיתים מוסדות שונים מציעים תמיכה שונה לסטודנטים עם לקויות למידה.
בהצלחה
נועה
בהצלחה
נועה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמלצה
גליה ברסלבסקי08/10/2010יערית שלום,
מניסיוני עם מאובחנים וחוויות של אנשים עם לקות למידה, נדמה לי כי ניתן למצוא במכללות (סמינר הקיבוצים, תל-חי, בית ברל וכנראה גם אחרות) תמיכה רחבה יותר הן אקדמאית והן רגשית לסטודנטים עם לקות למידה.מרכזי הלמידה שלהם ללקויות למידה בדר"כ מצויינין וזה בגדול נעים יותר ותומך יותר וזה חשוב בסביבה אקדמאית אינטנסיבית ולוחצת.
בנוגע לבגרויות בתוך מכינה ובמכללה- זה נשמע לי רעיון מצויין בדיוק בגלל הסיבות שמניתי למעלה.
המון בהצלחה,
גליה ברסלבסקי-עמר
מאבחנת דידקטית ומורה להוראה מתקנת
0544-722-377* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלימודים באוניברסיטאות
גליה ברסלבסקי09/10/2010אני רוצה להוסיף ולומר כי אם ברצונך לרכוש תואר ו/או מקצוע שלנמד רק באוניברסיטאות הדבר בהחלט אפשרי!!!!
חפשי את האתר של גיא פינקלשטיין שסיים תואר שני בעבודה סוציאלית עם לקויות למידה לא מועטות ומרכבות.
שוב הצלחה רבה,
גליה ברסלבסקי-עמר
מאבחנת דידקטית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה הבדל?אוקסנה21/09/2010
שלום. האם אתם יכולים להסביר לנו הבדל בן ADD + ADHD + OCD. מה יותר גרוע או קשה מכם? אם אפשר תסבירו לי זה בשפה פשוטה. תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אבחנות מקצועיות שונות
יעל שפירא21/09/2010שלום רב,
בשאלתך את מבקשת הסבר למספר אבחנות מקצועיות המצויינות בראשי תיבות.
ראשית חשוב לציין כי אם נתקלת באבחנות אלו באבחון שנערך לבתך, תפקיד הגורם המאבחן להסביר לך את מהות האבחנה וחשוב לעמוד על כך; זכותך כאם לצאת מכל תהליך אבחון כאשר מסקנות המאבחן והמלצותיו ברורות לך במידה מספקת.
בקצרה, ADD הוא קיצור לATTENTION DEFICIT DISORDER כלומר הפרעת קשב, כאשר בדרך כלל הילד נראה חולמני, בוהה אך הוא שקט ולעיתים קשה לדעת שאיננו מרוכז בלי לבדוק מה קלט.
ADHD פירושו ATTENTION DEFICIT WITH HYPERACTIVITY DISORDER, כלומר הפרעה בקשב בתוספת נטייה להיפראקטיביות (תנועתיות, פטפטנות, חוסר שקט וכדומה) או אימפולסיביות (פועל מבלי לחשוב, מתחיל לענות לפני שהמורה סיימה את השאלה או לפני שקרא את ההוראות וכדומה).
OCD פירושו OBSESSIVE COMPULSIVE DISORDER. אבחנה זו שייכת לקבוצה שונה מן השתיים הקודמות ומתאפיינת בחזרתיות על פעולות, התנהגות כפייתית (שהילד מתקשה להפסיק גם כאשר היא פוגעת בתפקודו ביום יום, כגון רחיצת ידיים מוגזמת וכדומה) וטקסים נוקשים. סימנים אלו מופיעים לרוב על רקע של חרדה כלשהי: הילד חושש, לא תמיד באופן מודע ממשהו שיקרה, ומנסה למנוע אותו באמצעות ההתנהגויות המתוארות.
מקוה שהסבר זה סייע לך, אם יש לך שאלות נוספות, נשמח לנסות לעזור.
יעל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך...
אמא לילדה21/09/2010תודה על הסבר. לילדה שלי יש ADD קל. וזה לא נותן לי שקט. למה אותי זה כל כך מפחיד? ילדה בת 4 וחצי. האם יש סיבה לדעגה? ואם כן, ממה? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהADD
יעל שפירא03/10/2010ראשית, כל הורה לילד, במיוחד ילד צעיר, מודאג כאשר מתגלה שלילדו יש קושי. חשוב מאד כי תפני לקבל הדרכה ומידע נוסף לגבי הקשיים שיש לבתך כיום, אופן הטיפול, וקשיים שעשויים להתעורר בהמשך. רצוי להיעזר בפסיכולוג ילדים או במכון להתפתחות הילד של קופת חולים, או שניתן גם לפנות באופן פרטי. חשוב להתייעץ עם מישהו שיכיר אותך ואת בתך ויכול לתת לך סיוע אישי, ולא מידע כללי כמו שאנו מספקות כאן באתר. איש מקצוע שמלווה אותך יוכל עזור לך להבין ממה את כלכך חוששת ואיך תוכלי לעשות את הטוב ביותר עבור בתך, כולל מתן עצות לך, לגננת וכדומה.
בהצלחה, יעל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדאגתך לבתך
רוחי בכר27/11/2010אמא יקרה -
האם משהו ממשפחתך בעל תופעת ה- ADD ?
בשאלתך המילה דאגה כתובה בשגיאת כתיב . האם את מפחדת שבתך תחווה חוויות שאת עברת בילדותך? או שאחד מבני משפחתך עבר חוויות שהשפיעו עליך....?
בתך עדיין צעירה, וכאשר (נכון הזמן עף וטס לנו מהר) יגיע הזמן ניתן יהיה לעזור לה בדרכים מגוונות מעבר לתרופות כימיות.
האותיות המייצגות תופעות למיניהן אינן כל כך זוועתיות בעיקר בנושא של ADD- ADHD אלו ילדים נפלאים ומוכשרים בהמון דברים, והיכולות שלהם גבוהות מעבר לרמה של לימודים. נכון לימודים הם המון וחשובים אבל הכשרונות שלהם הם מעל הלימודים.
אז תני לבתך להנות מילדותה.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך לרוחי בכר
אוקסנה07/12/2010שלום ותודה על תגובתך. אני אימא לא עם PDD וגם לא ישראלית. סליחה על שגיאות כתיב.
שוב תודה על תגובתך ובהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההסבר קצר:
אלה מזינוק07/12/2010OCD- הפרעת חרדה, בדרך כלל יש מחשבות שלא עוזבות את החולה וגורמות לו לבצע "טקסים" שמפריעים לו בשגרה. לדוגמה- מחשבות על זה שאני מלוכלכת שגורמות לי לשטוף ידיים שוב ושוב. כדי לאבחן ולטפל צריך ללכת לטיפול פסיכולוגי ולפעמים גם פסיכיאטרי. מחלה קשה.
ADHD- הפרעת קשב וריכוז עם היפראקטיביות. זו בעיה התפתחותית אבל לא מחלה, אפשר לטפל עם תרופה בשם ריטלין, אבל לא תמיד זה הכרחי. גם פה כדאי להתייעץ עם פסיכולוג ולעשות אבחון מסודר כדי לדעת איך להתמודד עם זה.
ADD- הפרעת קשב וריכוז בלי היפראקטיביות.כל השאר- כמו שהסברתי על ADHD.
עזרתי? יש לך שאלות נוספות?
אלה, מורה בבית ספר זינוק (פסיכומטרי ללקויי למידה)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך לאלה מזינוק
אוקסנה07/12/2010שלום וגם לך תודה על תגובתך. אם אפשר לדעת, הילדים עם PDD יכולים ללמוד בבית הספר רגיל? ואם לא "למה"? אני ראיתי ילדים בכיתה " א' " ולא יודים אותיות. ואני מדברת על בית הספר רגיל. אז באיזו כיתה הילדים יודים אותיות בבית הספר טיפולי? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזה מאוד משתנה בין ילד לילד...
אלה מזינוק08/12/2010קשה להגיד שחור על גבי לבן- יש מקרים כאלו ויש כאלו.
בכל אופן, אוכלוסיית לקויי הלמידה בישראל מתפתחת מרגע לרגע ויש לך כאן בית חם להתייעץ איתו. כדאי להתייעץ פנים מול פנים עם איש מקצוע כדי לקבל תשובות יותר חד משמעיות בנוגע למקרה הפרטי שלך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך לאלה מזינוק
אוקסנה08/12/2010שלום. אם יש אפשרות לקבל מידה נוספת ממך בדרך אחרת לא בפורום? (דואר אלקטרוני או עוד...) תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאשמח לעזור במה שאוכל
אלה מזינוק09/12/2010אלה, מדריכה ללקויי למידה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהילדה עם ליקויי למידה שונים
גפנית28/12/2010שלום,
ברצוני להתייעץ איתך האם באמת זה כדאי/הכרחי/רצוי לילדה המתקשה במסגרת הלימודים וכאשר עברה כבר 2 אבחונים (פסיכולוגי + דידקטי) אשר שניהם למעשה המליצו על מעבר לכיתה קטנה עם 15 ילדים ששם נותנים את מלוא תשומת הלב לילד ומלמדים ע"י מורות מיוחדות שעברו הכשרה בחינוך המיוחד, האם באמת כדאי לעבור למסגרת זו? או שניתן להמשיך בבית הספר הרגיל שבו היא לומדת ואולי תוכל לצמצם פערים?
לי יש ספקות/חששות האם המעבר יעשה לילדה טוב או ההיפך?
מחכה לתשובתך
בתודה גפנית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקצת יותר פרטים...
אלה מזינוק29/12/2010היי, כדי לתת התייחסות קצת יותר מבוססת אשמח לשמוע עוד פרטים לגבי ביתך:
מה היו האבחנות לגביה? האם היא מדווחת על קושי במסגרת הנוכחית? האם היא מצליחה להתמודד עם החומר הלימודי, שיעורי הבית והבחינות? האם בדקת מסגרות חלופיות וראית מה הן יכולות לספק לביתך?
בהצלחה! אלה, מורה בבי"ס זינוק- פסיכומטרי ללקויי למידה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהילדה עם ליקויי למידה שונים - תגובה
נועה ווס04/01/2011גפנית שלום
תארת כי ביתך מתקשה במסגרת הלימודים הנוכחית, וכי בשני אבחונים שונים הומלץ על מעבר לכתה קטנה. הנטייה שלי היא להתייחס להמלצות אלו ברצינות ובמידה של חיוב, היות ולמעשה קיבלת מעין "חוות דעת נוספת".
כמובן שהמידע בידיי מוגבל מאד - איני יודעת באיזו כתה היא, מהם הקשיים שלה, מה הומלץ עבורה, וכו'. איני יודעת מה הם הנימוקים להמלצה. איני יודעת איך ביתך מרגישה כיום בכל בוקר לקראת ביה"ס, איך היא מרגישה בביה"ס?, בשעורים השונים?, בהפסקות?, האם היא חווה שייכות? האם היא חווה הנאה? הצלחה? במידה מספקת ? האם היא מוצאת את עצמה מבחינה לימודית? האם היא מוצאת את עצמה מבחינה חברתית? האם היא מתפתחת וגדלה בצורה טובה? או האם היא חווה מצוקה? באיזו מידה? סביב למידה? מה מידת התסכול שלה? ובאיזה תחום? לימודי? חברתי? אני מעלה שאלות מסוימות שחשוב להתייחס אליהן סביב השאלה. וגם - לאיזו כתה הומלץ לה לעבור? האם נראה לכם שכתה זו עשויה לתת מענה לקשייה? לטפל בהם? להקל עליה? לאפשר לה להתפנות לדברים חשובים עבורה? לחוש יותר שייכת? יותר הצלחה? יותר התאמה לצרכים?
כתה קטנה צריכה להתאים יותר, וממליצים עליה כאשר נראה שהיא עשויה לתת מענה הולם יותר לצרכים. בכל בי"ס יש צוות עמו כדאי להתייעץ ולהתלבט - יתרונות וחסרונות של כל בחירה (מחנכת, יועצת, מנהלת, מורת שילוב, מורות מקצועיות שונות). ניתן לפנות גם לפסיכולוג/ית ביה"ס (פסיכולוג/ית חינוכי/ת) ולהיוועץ בה.
מעבר לכך, לאנשים שונים, כולל לאנשי מקצוע שונים, יש עמדות שונות כלפי נושא זה כמו כלפי כל נושא.
לי היה לאורך השנים נסיון טוב בד"כ עם הפנייה של ילדים לכתות מותאמות יותר. לעיתים קרובות ילדים חוו הקלה מהיותם בכתה מתאימה להם. אבל אין כל אפשרות להמלצה גורפת. כל מקרה לגופו, ובתך היא בתך ואת תרגישי ותאספי מידע וכו'. הבחירה במקרה זה כרוכה לעיתים קרובות בתהליך של התלבטות ובדיקה. אני מקווה ששאלות אלו ואחרות יעזרו לך לחשוב על הנושא ולבחור את הנראה לך מתאים.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההסבר קצר: - תגובה
נועה ווס05/01/2011אלה שלום
אני מעוניינת להסתייג מהביטוי "מחלה קשה" אותו כללת בהסברך לגבי האבחנה של OCD הפרעה אובססיבית קומפולסיבית. המדובר באבחנה מתחום הפרעות החרדה וניתן לקרוא עליה.
בתודה ובברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהיעל20/09/2010
שלום,
אני בת 40 ובשנים האחרונות לעתים כותבת מספרים ומילים שלא בסדר הנכון, וכך גם קוראת. לדוגמה- במקום 156 אני מוצאת את עצמי כותבת 165. במקום "להתבגר" אני רואה "להתגבר" וכו'. האם בעיות כאלו עלולות להופיע בגיל מבוגר?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שיכול אותיות בגיל מבוגר
יעל שפירא21/09/2010ג שלום,
בהחלט עשויים להופיע שינויים בגיל מבוגר יותר. חלק מן השינויים מוכרים ומשותפים לרוב האוכלוסיה (כגון לדוגמא ירידה במהירות השליפה מן הזיכרון) וחלק הינם שינויים ייחודיים. הללו נובעים בדרך כלל מסיבות רגשיות או פיזיולוגיות. כלומר, יתכנו שיבושים כפי שאת מתארת על רקע לחץ רגשי או תחושת עומס בחיי היום-יום, אך גם על רקע שינוי פזיולוגי, כגון ירידה בחדות הראיה וכדומה. מומלץ לשקול התייעצות עם רופא עיניים, ולבקש התייחסות גם למיקוד ראיה (מידת התיאום בין שתי העיניים). אם אין ממצאים, ואין סיבתיות רגשית/סביבתית, והתופעה ממשיכה להופיע ומטרידה אותך, ניתן לשקול הוועצות עם נוירולוג.
יעל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ללמד ילדיםשמרית14/09/2010
האם אדם בעל ליקויי למידה יכול ללמד ילדים אחרים? האם זה יכול לעזור לו כדרך לרפא את עצמו?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לקות למידה ועיסוק בהוראה
נועה ווס15/09/2010שלום שמרית
ככלל - ראי תשובתי לשאלתך הקודמת.
מעבר לכך - כמו בכל תחום, לקות למידה ככותרת אינה פוסלת את העיסוק, אך כישורים וקשיים ספציפיים בהחלט רלוונטיים - בבחירת תחום עיסוק.
ככלל, אנו צפויים להצליח יותר בתחום בו אנו חזקים מאשר בתחום בו אנו חלשים או מתקשים. הצלחה וחוויית יכולת חשובות לתחושת של שביעות רצון, הנאה מעשייה וסיפוק, לכן חשוב לבחור תחום עיסוק בו אנו מתענינים, וגם תחום בו גדולים יותר סיכויינו לחוות חוויות חיוביות.
אדם אשר עשוי לאהוב ללמד, ולהיות מסוגל ללמד, בתחום מסוים, או ברמת הוראה/לימוד מסוימת, ואף להצליח בכך - עשוי להפיק תועלת והנאה מרובה מעיסוק זה, גם אם הוא בעל לקויות למידה.
אדם אשר אינו צפוי להצליח בכך - עלול לחוש רע בעיסוק זה, כבכל עיסוק אחר.
דרך צלחה
נועה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עבודה במשמרותשמרית13/09/2010
הבן שלי אובחן בילדותו כסובל מליקויי למידה. אני שואלת איזה סוג עבודה תתאים לו יותר, עבודה במשמרות, בחצי משרה? אני חוששת שהוא לא יעמוד במשרה מלאה? האם יש הגבלה על סוג המקצוע שעליו ללכת? למשל האם כדאי לו לוותר על מקצועות כמו מחשבים או הנדסה שדורשים ישיבה במקום אחד והתרכזות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לקות למידה ובחירת מקצוע
נועה ווס15/09/2010שמרית שלום
שאלתך הנה כללית מאד. לקויות למידה הנן תחום רחב ביותר, ואין אדם דומה לרעהו, אשר גם לו לקות למידה. בחירת תחום עיסוק, ורמת העומס המתאימה, הנן משימות העומדות בפני כל אדם, וגורמים שונים מעורבים בבחירה: תחומי ענין ומשיכה, תחומי הנאה ואי הנאה, יכולות, כישורים ומגבלות, אפשרויות תעסוקה קימות בתחום, ועוד ועוד. בנוסף, בתחומים שונים, ישנן תעסוקות ברמות ובדרישות מקצועיות שונות...
במילים אחרות, שאלת שאלה שהנה רחבה מאד. בחירת כיוון תעסוקה הנה תהליך, ולקות למידה ככותרת אינה מגבילה בהכרח בכל תחום שהוא. אנשים עם לקויות למידה עוסקים בכל תחומי העשייה, אולם כל אדם, אחד מאיתנו, עם ובלי לקויות למידה, מחפש את דרכו המקצועית.. בתהליך מורכב כפי שהזכרתי במספר מילים לעיל.
לפי הצורך, גם בתחום זה ישנם אנשי מקצוע מומחים שיכולים לסייע בתהליך. מומחים בתחום של לקויות למידה במבוגרים, יכולים לסייע בייעוץ, הכוונה וחשיבה משותפת, באם בנך ירצה בכך. כמו כן, בביטוח הלאומי ישנם גורמים המסייעים בבחירת כיוון מקצועי, בהכוונה ובהכשרה מקצועית, ובעת הצורך גם בליווי ממשי להשמה במקום עבודה.
בהצלחה ופני שוב לפי הצורך
נועה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אבחון לא מעמיקדנה03/09/2010
שמי דנה ואני בת 26.
לפני כמה זמן התייעצתי בפורום בנוגע למכון מומלץ לאבחון לקויות למידה אצל מבוגרים.
לפני כמה ימים עשיתי את האבחון (לא משנה כרגע באיזה מכון) ויש לי הרגשה שהוא לא היה יסודי ומעמיק מספיק כמו שהייתי מצפה, בעיקר ביחס לסכום הכסף המכובד ששילמתי.
האם זה לגיטימי לבקש אבחון חוזר עם מאבחן אחר או החזר כספי כלשהו?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אבחון לקויות למידה
נועה ווס05/09/2010דנה שלום
בפנייתך ביטאת אי שביעות רצון מתהליך אבחון אותו עברת לאחרונה. בהחלט לגיטימי, ואף חשוב לבטא את אי שביעות רצונך מתהליך האבחון. יתכן כי לקראת פנייה למאבחן ולמכון, תוכלי להפיק תועלת מבירור עם עצמך - ממה אינך מרוצה? אילו שאלות מעסיקות אותך וציפית כי יקבלו התייחסות באבחון, והדבר לא קרה? מה היה חסר לך במהלך האבחון?. רצוי לבטא את הרגשתך מול המאבחן, ולפי הצורך בפני גורמים נוספים במכון אליו פנית, על מנת לתת מענה, במידת האפשר, לצרכים עמם פנית לאבחון.
בהצלחה
נועה ווס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאבחון חוזר
דנה21/09/2010האם זה לגיטימי לבקש אבחון חוזר עם מאבחן אחר ללא תוספת תשלום?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאבחון חוזר
יעל שפירא21/09/2010דנה שלום, בהמשך לתגובתה של נועה, ניתן בהחלט לפנות לבירור תחושת אי שביעות רצונך מן האבחון מול המכון, לאחר שבררת את תחושותיך עם עצמך, כפי שהציעה נועה.
את יכולה גם לבקש אבחון חוזר ללא תשלום, אולם המכון אינו חייב להיענות לבקשה זו.
במידה והבירור יעלה כי היתה התנהגות לא מקצועית של המאבחנת, או כי האבחון לא עמד בסטנדרטים שהמכון הציג בפניך טרם האבחון, יתכן וניתן יהיה להגיע להסדר כלשהו בנושא.
בהצלחה, יעל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המלצה על יועץ עלמיכל29/08/2010
אחייניתי בת 10 עם המון לקויי למידה (כנראה עקב פגות קשה). מתקשה מאוד בלימודים. מטופלת במורים פרטיים ובפסיכולוג. ההתקדמות היא איטית והפערים בינה לבין בני כיתתה הולכים וגדלים. הוריה בהתלבטות קשה האם להעבירה למסגרת אחרת (למרות שמבחינה חברתית טוב לה מאוד בביה"ס) בה יהיה דגש על נושאים שהיא חזקה בהם יותר? האם להשאירה במסגרת הרגילה ואולי למצוא משהוא שיקדם אותה יותר? האם יש אופציות נוספות? ההרגשה היא של מעין תקיעות.
האם יש משהו/צוות שניתן להמליץ עליו כמאבחן/מטפל שיכול לתת כיוון? כיועץ על שלאחר האבחון יוכל לחוות את דעתו מהי הדרך שנראה לו תקדם את הילדה בצורה הטובה ביותר ותמזער את תסכוליה?
תודה,
מיכל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ייעוץ לאחר אבחון
יעל שפירא01/09/2010מיכל שלום
ברוב המקרים, מי שיכול לסייע למשפחה בהתלבטות זו הוא פסיכולוג ביה"ס מטעם השירות הפסיכולוגי המקומי, אשר נמצא בצומת שמאפשר לו נגישות לכל המידע (באישור ההורים) - אבחון, דיווחי מטפלים, דיווחי ביה"ס, משאבי סיוע בתוך ביה"ס, יתרונות וחסרונות של מסגרות חלופיות וכדומה - ולסייע להורים לשקול את הרווח וההפסד שבצד כל החלטה. ההורים רשאים לפנות לפסיכולוג ביה"ס ישירות, ולהסתייע בחוות דעתו בנפרד מן הצוות החינוכי. בנוסף, על פי הצורך קיים בכל שירות פסיכולוגי רפרנט מומחה ללקויות למידה, אשר גם בשקול דעתו ניתן להיעזר.
הרבה הצלחה, יעל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההוצאה למסגרת חוץ ביתית
רונית02/09/2010היי מיכל,
בעברי הרחוק נתקלתי בקושי דומה לשלך, כאשר לקחתי את בני לאבחון לקראת יציאה למסגרת חוץ ביתית.
ממליצה בחום על הפסיכולוגית רותי פרגר-מאור בגבעתיים, היא עזרה לנו המון.
דרך צלחה,
רונית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דיסקלקוליהעלמה28/08/2010
הי שמי עלמה ואני בת 25, אובחנתי כסובלת מדיסקלקוליה כבר בסביבות כיתה ד או ה גיל מאוד מוקדם.
בזמנו בבית הספר לא ממש ידעו כיצד לטפל בבעיה ולאיזה גורמים יש להפנות אותי אליהם.
כך שלצערי הרב קיבלתי פטור בגיל מאוד צעיר,מבלי ניסיון לטפל בבעיה.
כמובן שהדבר עשה לי נזקים חמורים,כמו פגיעה בביטחון העצמי שלי כילדה. חרדות שקיימות עד היום. ובעיקר בושה ומלאכת הסתרות,העיקר שלא יגלו.
במשך שנים לא יכולתי להתמודד עם החשבון וכל כתיבת ספרה או חישוב פשוט כמו עודף גרמו לי ועדיין להחסיר פעימה.
בתיכון כבר הייתי מאוד מיואשת והחרדות רק גברו,דבר שהתבטא בחרדת בחינות. לבגרויות לא ניגשתי.
גם בעיקר בגלל היאוש של תחליף מקצוע ריאלי אחר במקום המתמטיקה. אבסוורד לגמרי
הרי לא באמת הייתי מסוגלת ללמוד ולהצליח בביולוגיה חמש יחידות ,פיזיקה או כימיה.
גם מקצוע כביולוגיה מצריך חשיבה כמותית ומה לא. בינתיים ויתרתי על לימודים גבוהים. ואני מתוסכלת מהמצב. דלתות רבות סגורות בפני. שאלתי היא האם החוקים השתנו מאז? אני מציינת כהדיסקלקוליה שחמורה ואם היום אעשה אבחון ישנם מוסדות שיקלו עלי?
ובכלל מה האטימות הזאת של משרד החינוך ומדוע הם לא מכירים בדיסקלקוליה כבעיה מאוד חמורה?
אשמח מאוד לתשובה
עלמה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לימודים גבוהים עם לקות למידה
יעל שפירא01/09/2010עלמה
אם הבנתי את שאלתך, את מעוניינת להתקבל ללימודים על-תיכוניים כיום ללא תעודת בגרות. לבירור נושא זה מוטב כי תפני למוסד הלימודים בו את מתעניינת, בכל מוסד קיים יועץ לסטודנטים לקויי למידה אשר יוכל להדריך אותך לגבי האפשרויות הקיימות ומצבים חריגים. אני משערת כי ברוב המקרים אכן תתבקשי להציג אבחון עדכני, אך מוטב לברר את הפרטים עם המוסד עצמו.
לגבי ההתאמות שקבלת בזמנו, ההתייחסות לדיסקלקוליה כלקות הינה רצינית, אולם מגוון ההתאמות האפשרי הוא מצומצם, ויתכן ואינו נותן מענה מושלם לכל אחד, אך מספק בוודאי מענה חלקי, ויתכן כי סיוע מתאים, לימודי ורגשי, היה מאפשר לך להתמודד עם הלקות. צר לי כיון שאני מבינה מדבריך כי סיוע כזה לא היה מספיק זמין עבורך בזמנו, אולם אני שמחה על החלטתך כעת לצעוד קדימה ואני מקווה שהמערכת תוכל לעזור לך לממש את שאיפתך.
אם יש לך שאלות ממוקדות יותר, אשמח לסייע לך.
בהצלחה, יעל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יש לי ילד לקוי למידה,עירית26/08/2010
יש לי ילד לקוי למידה, הציעו לי לשלוח אותו לדייב למלמן - מאמן. מישהו מכיר אותו?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שמעתי עליו, זה אימון קצר וממוקד....
עירית26/08/2010אם את מחפשת משהו ממוקד - זה למטרה מסויימת, זה לא תהליך ארוך ומעמיק....
הבנתי שזה מאוד עוזר לחוויית הבטחון העצמי של הילד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאימון
יעל שפירא01/09/2010אימון הוא תהליך ממוקד, המתמקד באיתור כוחות וחוזקות ושימוש בהם כדי להתמודד עם קשיים, תוך העצמת הבטחון העצמי של המתאמן והגברת תחושת השליטה. הוא מספק לרוב סיוע יעיל בתחומי התארגנות, ניהול זמן וכדומה. על מנת לייעל את התהליך בעבודה עם ילדים, חשוב כי המאמן יהיה בקשר גם עם ההורים, כון שלרוב נדרש גם שינוי בסביבתו של הילד כדי לקדמו. חשוב מאד לברר מה הכשרתו של המאמן, ולקבל עליו המלצות ג מאנשי מקצוע. ישנם מאמנים שהינם קודם פסיכולוגים בהכשרתם, ועובדה זו מאפשרת להם הבנה טובה הן של הלקות והן של מצבים רגשיים שונים. דבר זה חשוב כיון שבמצבים מסוימים לא מומלץ לפנות לאימון אלא לטיפול מעמיק יותר, ולא כל מאמן מצויד בידע הנדרש כדי לאבחן זאת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם היפוכונדרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)