פורום ליקויי למידה, טיפול בקשיים רגשיים - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ocd , ליקויי למידה ופסיכומטרי
    ד
    04/01/2011

שלום אני בן 22 ,לאחר שירות צבאי וחושב על לימודים גבוהים
    ולשם כך אני צריך לעבור בציון טוב את הבחינה הפסיכומטרית.

אני מאובחן ocd מגיל צעיר (11 בערך) ומטופל בפבוקסיל, ומאובחן כלקויי למידה מגיל 16 בערך

בימי החטיבה והתיכון היו לי קשיים רבים בלימודים בגלל החרדות הכפייתיות ועצם היותי לקויי למידה וההקלות שניתנו לי הן: תוספת זמן,הקראת שאלון,הכתבה לבוחן נייטרלי.
    כאשר תוספת הזמן וההקראות באנגלית היו קריטיים לגבי עם דגש על תוספת הזמן.
    .
    כמו שציינתי אני מיועד לעשות את הבחינה הפסיכומטרית וכמו שהבנתי זוהי בחינה ממושכת שבה הזמן הוא גורם מהותי בציון הבחינה
    ומצאתי את עצמי לא פעם חושב על איך אעמוד בלחץ שכזה שכן במצבי לחץ כמות החרדות יכולה לעלות ואני עלול למצוא את עצמי מתעסק במחשבות כפייתיות ,כאלו ואחרות, ולבזבז זמן יקר מאוד במהלך הבחינה דבר שעלול להתבטא בציון שאינו באמת ישקף באמת את יכולותיי.

חשוב לי לציין שאני אדם שמאוד חשוב לו להצליח ולאורך השנים לא החשבתי את עצמי
    כפחות "טוב" מאחרים וסיימתי תיכון ושירות צבאי כמו כולם אבל יחד עם זאת אני גם מודע לקשיים שלי.

הבנתי שישנן התאמות מסויימות לבחינה אך לדבריי אנשים מסביבתי ,להיות זכאי להתאמות בבחינה הפסיכומטרית זהו אינו הליך פשוט וברוב המקרים הבקשות נדחות.

רציתי לדעת אילו התאמות שנותנות מענה לסוג הקשיים שלי?
    ומהם סיכויי להיות זכאי להם?

תודה מראש

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• ocd , ליקויי למידה ופסיכומטרי - תגובה

נועה ווס
    04/01/2011

ד שלום
    תארת כי אובחנת בעבר עם לקות למידה וקיבלת המלצה לתוספת זמן במבחנים. כיום התאמות ניתנות על לקויות למידה אך לא על מצבים רגשיים כגון חרדות. בכל מקרה, כדאי ללמוד ולהתנסות בבחינות הפסיכומטריות על מנת להתרגל למצב, למגבלת הזמן, ללחץ וכד'. ניתן לעשות זאת לבד או במכונים המסייעים להתכונן, ויש מקומות המותאמים יותר לאנשים עם לקויות למידה. את האופציות הללו כדאי לשקול, ובכל מקרה האימון והתרגול של הבחינה חשובים מאד ומפחיתים גם חרדה.
    באשר להתאמות, אכן תוספת זמן הנה התאמה שלעיתים רחוקות מאושרת בבחינה הפסיכומטרית, אשר במהותה מכוונת לבדוק במגבלת זמן. עם זאת ניתן לפנות בבקשה עפ"י ההמלצות והאבחונים שנעשו בעבר.
    בברכה ובהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה נועה

ד
    06/01/2011

רק ברשותך יש דבר שאיני מבין.
    את ציינת שכיום התאמות ניתנות על לקויות למידה ולא על מצבים רגשיים כגון חרדות.
    אך האם ocd הוא בהכרח בעיה רגשית?
    אני חי עם זה יום יום ועם בזמן קריאה למשל פולשת לי איזו שהיא מחשבה שמעסיקה אותי וגורמת לי להתבייט על מילה או על רצף מילים לצורך העניין דבר שיוביל אותי לאיבוד הריכוז
    האם מצב זה הוא עד כדי כך שונה מתלמיד עם הפרעת קשב וריכוז שהוא יאבד את הריכוז גם כן רק שכאן הסיבה לא לובשת צורה של "חרדה או מחשבה כפייתית" אלא סתם יחשוב על דברים אחרים...
    מה שאני מנסה להגיד זה שבשני המצבים הריכוז יאבד אז האם זה עד כדי כך משנה איך קוראים לבעיה?

תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה נועה - תגובה

נועה ווס
    19/01/2011

ד שלום
    אני מבינה את דבריך, וגם חושבת כי אכן האבחנה לגבי מקור הקשיים הנה מורכבת, ועם הזמן מגלים גם עד כמה היא כזו. כמו כן מסכימה שקימות שאלות פתוחות לגבי איזה קושי או לקות תפקודית מוכרים כמצדיקים התאמה ואילו לא. בכל מקרה ברמה המעשית אישית שלך - קיבלת כבר המלצה לתוספת זמן עקב לקויות הלמידה שלך לכן תוכל לפנות בבקשה עם המלצה זו לגופים הרלוונטיים עבורך, כגון המרכז להערכה.
    בהצלחה
    נועה ווס.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מכוני פסיכומטרי ללקויי למידה-

אלה מזינוק
    07/01/2011

היי, אני מורה בבית ספר זינוק שמותאם ספציפית ללקויי למידה.
    אני לא רוצה יותר מדי לפרסם את בית הספר בו אני מלמדת, אבל חשוב היה לי להגיד לך שיש מקומות שמתמחים בעניין וששווה לך לבדוק את האופציה הזו.

מלבדנו יש עוד בתי ספר, ובכל מקרה אם אתה מעוניין אנחנו נשמח לספק לך פגישת ייעוץ בחינם (וללא תלות בכלל בקורס שאנחנו מציעים) עם מומחה ללקויות למידה שיוכל להסביר לך איך להשיג את ההקלות וההתאמות המגיעות לך.

אם זה מעניין אותך, צור קשר עם המחלקה ללקויות למידה אצלנו- 0775264000.
    בהצלחה! אלה :)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מכוני פסיכומטרי ללקויי למידה

יוסי
    14/04/2011

יש היום כבר כמה מכוני פסיכומטרי ללקויי למידה:
    EZ Way מלמדים פסיכומטרי ללקויי למידה בפריסה ארצית מאז 2003.
    רום פרט מלמדים פסיכומטרי ללקויי למידה בת"א מאז 2001.
    הבית של תמר מלמדים פסיכומטרי ללקויי למידה בת"א מאז 2006.
    זינוק מלמדים בת"א מאז 2008, אבל חלק מהמורים שם לימדו לקויי למידה עוד קודם.
    בצפון יש את מכון אלון ששם מלמדים מכון ליטני שהם גם ותיקים, אבל אני לא זוכר שנה.
    ויש עכשיו בצפון גם את מרכז עדי שמלמדים פסיכומטרי שנה-שנתיים.

חשוב לוודא שבקורס יש לך ליווי בנושא התאמות, אימונים פרטיים וכמובן סימולציות מותאמות.
    המון בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• nvld וטיפול נפשי
    חסוי
    04/01/2011

שלום, אני מאובחן מגיל צעיר כסובל מ-nvld. בזמן האחרון נפלתי בגלל זה מהתפקיד שלי כלוחם בנח"ל, ועכשיו אני לא יודע איך לקבל את עצמי בידיעה שזה ימשיך להגביל אותי וזאת הסיבה להרבה בעיות שיש לי בחיים. האם ישנם פסיכולוגים המומחים להפרעות מסוג זה?

לקביעת תור
    סגירה
    nvld וטיפול נפשי

הוספת תגובה

• nvld וטיפול נפשי - תגובה

נועה ווס
    04/01/2011

שלום לך
    אתה מתאר כי אובחנת בגיל צעיר כסובל מלקות למידה לא מילולית. תארת כי הלקות מפריעה לך בתחומים שונים בחיים וגם בצבא. אבחנות הן חשובות, הן עוזרות להבין, ויחד עם זה, אבחנות הן שם כללי, רחב, ועבורך חשוב איך אצלך, ספציפית - מה אצלך חזק ועוזר לך ומה אצלך קשה ומכביד.
    אתה צודק, אכן ישנם פסיכולוגים המומחים להפרעות מסוג זה. אני גם מסכימה איתך ואכן חושבת שאם וכאשר אתה פונה לטיפול או יעוץ, חשוב להגיע לאיש מקצוע המכיר את הלקות הספציפית הזו. פסיכולוגים מומחים ללקויות למידה (המכירים לקות זו) ונוירו-פסיכולוגים הם כתובת מתאימה עבורך. ישנם גם גופים שונים שמטפלים ומתמחים בלקויות למידה מורכבות הקשורות לתפקוד יומיומי אצל מבוגרים צעירים. אני לא יודעת אילו תחומים מעסיקים אותך במיוחד, ובאיזו דרגת קושי והפרעה לחיים מדובר - לכן אני מעט מתקשה להפנות אותך באופן יותר מדויק. לפי הצורך תוכל להרחיב את פנייתך ושאלותיך ואנסה לענות.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מינון רטלין
    יעל שביט
    18/12/2010

הומלץ לי לנסות רטלין ולראות איך זה משפיע ובמידה וזה עוזר אז ללכן לאבחון ולקבל מרשם וכו'.. אני יודעת שזה קצת הפוך, פשוט נזכרתי מאוחר מדי, בחינה מאוד גדולה בשבוע הבא ואני לא מצליחה לשבת ללמוד ברצף יותר מ5-10 דקות בלי לצאת מריכוז.

אתמול לקחתי 2 כדורים של 10 מיליגרם ולאחר שעה בערך עוד כדור (אחרי שאמרו לי וגם ראיתי שאין סיכוי שזה ישפיע עליי) וזה אכן עזר, בפעם הראשונה ישבתי כמה שעות ברצף ולמדתי, בחיים שלי לא הצלחתי ללמוד ברצף כל כך הרבה זמן.

אני בת 34 והמשקל שלי 82, השאלה שלי היא מה הפרש הזמן שצריך לקחת בין המנות, הכדור שיש לי הוא של 10 מ"ג. לפי מה שראיתי ברשת אני יכולה לקחת עד 80 מ"ג ביום, אני לא רוצה להגיע לכמות גדולה כ"כ, אלא רק למה שבאמת נדרש.

חשבתי לקחת מנה של 20 ואחרי שעתיים עוד מנה של 20, זה יעזור? לא רוצה לעבור את ה50 ביום.

אודה לכם על כל עזרה, אני בכל מקרה אקח את הכדורים, אתם רק תוכלו לעזור לי לעשות את זה בצורה הנכונה ביותר.

תודה מראש

יעל

לקביעת תור
    סגירה
    מינון רטלין

הוספת תגובה

• מינון רטלין - תגובה

נועה ווס
    19/12/2010

שלום יעל
    שמחה לשמוע שאת נעזרת ומצליחה לשבת ללמוד
    דבר שלהבנתי רצית ולא הצלחת קודם.
    לגבי מינונים, המלצות או כל התוויה אחרת לגבי התרופה
    (כולל תגובות בין תרופות אם את נוטלת אחרות וכד')
    עלייך להוועץ ברופא - נוירולוג, פסיכיאטר או רופא משפחה.
    בהצלחה,
    נועה ווס
    פסיכולוגית חינוכית מומחית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם דרוש אבחון
    דנה
    09/12/2010

שלום רב,
    ביתי בת 5 וחצי, ילדה פעילה ושמחה שאוהבת בעיקר משחקי דימיון. היא אינה משחקת כלל במשחקי קופסא.
    שמתי לב שיש לה קושי בהבנה כשאני מנסה ללמדה אותיות ומספרים: ראשית היא אינה אוהבת זאת ואינה מסוגלת לספור מ- 20עד 1 הפוך. או יש לה קושי בידיעת ימי השבוע(איזה יום מגיע מחר, איזה יום היה אתמול וכו).
    גם הגננת הסבה את תשומת ליבי לכך שהיא צריכה להסביר מס' פעמים משחק מסויים ולעיתים אף להתחיל לשחק איתה על מנת שתבין.
    חשוב לציין שיש לה יכולת ורבאלית גבוהה מאוד, יודעת לעשות הקשרים,דמיון פורה ויכולת ציור מרשימה.
    האם היא זקוקה לאבחון? ואיזה סוג?
    תוד ויום נעים,

לקביעת תור
    סגירה
    האם דרוש אבחון

הוספת תגובה

• האם דרוש אבחון - תגובה

שרון צונץ
    09/12/2010

הי דנה
    כשילדים מותחים את שלב הדמיון, אין זה נורא, אך מצופה שהיא כן תשלב גם משחקי קופסא ותגלה רצון, ענין וסקרנות.
    בגילה היא כבר צריכה להתחיל לזכור מספרים וגם חלק מהאותיות. לקראת כיתה א' כדאי שהמשימה הזו תהיה כבר מאחוריה.
    ניכר כי את מיטיבה להכיר את בתך, אך קיים חשש אמיתי שהיא מסתירה איזו לקות, שיכולה להעיב על התנהלותה ועל יחסיכם. לעתים קרובות הדבר מלווה ביכולות אינטלקטואליות ו/או ורבליות גבוהות.
    אני מציעה לך לשקול אבחון פסיכו-דידקטי שמתאים לגילה על מנת לאתר קשיים (אם יש) כמה שיותר מוקדם וכבר לטפל לפני כיתה א'. האבחון גם יתן לך תמונת מצב על תחומי החוזק שלה בהם כדאי להשתמש כאשר בונים תכנית פעולה.
    כמו כן, קיימים משחקים טובים שיכולים להקל ולהנעים לה את הלמידה.
    כל טוב,
    שרון צונץ
    פסיכולוגית חינוכית מומחית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ADHD ותסמונת טורט
    ג.מ
    08/12/2010

שלום, יש לי בן יחיד בן 8, בכיתה ב'. הוא מאוד חכם ומצליח בלימודים עם כל הקושי בעניין, אובחן כילד בעל ADHD.. בתחילת כיתה א' המליצו לי לתת לו ריטלין, כתוצאה מאבחונים ובדיקות שעבר ולאחר אינספור נסיונות בתרופות טבעיות הרפיתי והחלטתי לנסות לתת לו ריטלין, על מנת שיהא לו יותר קל במסגרת הלימודית, הוא כל הזמן היה עם מרץ רב, היה קשה לו להתרכז והפריע לעצמו בשיעורים עד בלי די. עם כל הקושי והפער הגדול בין היכולת הביצועית שלו ליכולת הקוגניטיבית שלו, הרטלין עזר לו ללמוד. בכיתה א' הוא נטל ריטלין 10 מ"ג, ובשנת הלימודים השנה, בכיתה ב' הוא היה צריך להעלות מינון ל- 20 מ"ג בהמלצת הנורולוג ורופאת התפתחות , העניין שכבר מתחילת נטילת תרופת הרטלין נהיו לו טיקים, כגון: כחכוח ווקאלי, משיכה בחולצה כלפי מטה, משיכת המכנסיים כלפי מעלה, משיכת האף, כאילו ישנה נזלת, שיעול וכעת ישנו משהו חדש, מאז חודש וחצי שהעלתי מינון ל- 20 מ"ג ישנו טיק של לקיחת נשימות ארוכות והוצאה, כמעין כבדות בנשימה. העניין שמדי כמה חודשים ישנו טיק אחר שנהיה לו והקודם עובר, או לא מחייב, מכיוון שישנם מצבים לעיתים של שניים במקביל, זה קורה המון, כמובן שאני לא מעירה. הטיקים משתנים כל כמה זמן, השאלה שלי היא האם יש לילד שלי תסמונת טורט? אם כן איך אני יכולה לטפל בזה? והאם אני אמורה להפסיק את הרטלין? והאם כתוצאה מהרטלין התחזקו אצלו טיקים שבעצם היו "מוחבאים"? כך טען בפניי הנורולוג שלו, אולי אני צריכה לתת לו תרופה נגד כל הטיקים? אך האם זה יהא נכון? מכייון שהבנתי שהם הוגברו כתוצאה מהרטלין. הבנתי שישנו קשר ישיר בין תסמונת הטורט להפרעת קשב וריכוז, ברצוני להדגיש שאני ממש לא מעוניינת שיהא לילד שלי "קוקטייל" תרופות, גם ככה עניין הרטלין אצלי לא עובר "חלק", מה גם שעכשיו אצטרך לתת לו עוד תרופה שבעצם הרטלין הוא זה שגרם לתופעה זו לצוץ ובגדול. תודה רבה, ג.מ.

לקביעת תור
    סגירה
    ADHD ותסמונת טורט

הוספת תגובה

• ADHD ותסמונת טורט - תגובה

שרון צונץ
    09/12/2010

ג.מ. יקרה
    לא פשוט בכלל מה שאת מתארת. כ"כ קשה לראות את הילד סובל, להחליט לתת לו תרופה ואז לגלות שגם זה לא אידאלי.
    אני לא רופאה, אך מנסיוני כבר למדתי, וגם התאור שלך מתיישב עם זה, שתופעות לואי קשורות, לא אחת, למינון התרופתי. עם המינון הנמוך הוא לא סבל מטיקים ועכשיו כן. אינני יודעת מי הנוירולוג/הפסיכיאטר שמלווה אתכם, אך חשוב למצוא עבור הבן שלך את המינון הנכון עבורו. אולי כדאי לחזור למה שהיה בכיתה א', אולי להחליף תרופה (בד"כ לא נותנים תי תרופות במקביל) - חשוב להתייעץ עם רופא שבקיא בתחום
    לסיום, נקודה נוספת לחשיבה - האם הטיקים קשורים (או מופיעים יותר) למצב רגשי מסויים? מתח / עייפות / עצבנות ועוד יכולים להעלות שכיחות של טיקים. אם זהו המצב, כדאי מאוד לטפל בתחום הרגשי אצל פסיכולוג/ית חינוכי/ת מומחה.
    כל טוב,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• adhd

איה
    12/03/2011

העברת המידע מהפורום היא מבורכת ודי נותנת כיוון מה לעשות, יחד עם זאת הייתי ממליצה לבקר אצל מישהו מומחה על מנת שיאבחן את הילד.
    יכול להיות שאת שכחת לצרף פרטים או יש דברים שאת לא יודעת להעביר.
    שיהיה בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נפתח קורס אסטרטגיות למידה באנגלית
    גליה ברסלבסקי
    05/12/2010

קורס אסטרטגיות למידה באנגלית
    לתלמידי חטה"ב ותיכון בקרית אונו

מתאים לתלמידים עם לקות למידה שרוצים ללמוד

? כיצד מתמודדים עם אנסין בהצלחה וביעילות: בקורס נלמד טכניקות שונות לקריאה יעילה, נשלב עבודה עם הקלטות והקראות ונלמד מהן המלכודות שטומנים לנו השאלות והאנסין ומהם הפתרונות לבעיות.

? איך עובדים עם המילונית: מה היא יכולה לתת ומה לא ואיך אנו מגיעים לפירוש המתאים לטקסט. מהן חולשותיה של המילונית ולמה כדאי לשים לב בעבודה איתה.

? איך כותבים חיבור (למרות ועם שגיאות כתיב): נלמד על מבנה החיבור ומה נדרש מאיתנו בבגרות בכתיבתו .

נתמקד בעיקר במה שנדרש בבגרות ובלדעת להשתמש בהתאמות/הקלות בצורה הטובה ביותר.

לפרטים נוספים פנו לגליה 0544-722-377

הוספת תגובה

• נפתח קורס אסטרטגיות למידה באנגלית - תגובה

שרון צונץ
    09/12/2010

הי גליה
    האם הקורס מתאים לתלמידי תיכון? יש אצלי ילדה בכיתה ט' שמתאימה לפרופיל שתארת
    היכן מתקיים הקורס?
    תודה
    שרון צונץ, פסיכולוגית חינוכית מומחית.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בוקר טוב שרון

גליה ברסלבסקי
    10/12/2010

קהל היעד של הקבוצה הוא תלמידי תיכון וחטה"ב.
    הקבוצה פועלת בקרית אונו.
    אשמח לעוד שאלות והבהרות אם יש צורך.
    גליה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שגיאות כתיב
    סטודנטית
    27/11/2010

אני סטודנטית ויש תלמידה בכיתה שבה אני מתנסה שכתבה כך:
    "היום היפי ציחה ללחת לבית הספר. למדתי וכולם המרוללי שלום
    ואחההיה בגרמניה היה לי הבא שיורים"

מהם סוגי הטעויות ומה הן הסיבות לך

תודה

לקביעת תור
    סגירה
    שגיאות כתיב

הוספת תגובה

• תגובה לשגיאות כתיב

רוחי בכר
    27/11/2010

סטודנטית יקרה-
    איזו כיתה את מלמדת? א-ו.?
    בכיתות א' - ב' עדיין ישנה שחיחות לשגיאות אבל.....
    התחושה שלי שאותה ילדה מדלגת על אותיות. תופעה זו יכולה מאוד להיות ADD .
    לפי עניות דעתי ישנו צורך לאבחן את הילדה.
    שוחחי על כך עם המורה / מחנכת של הכיתה למען יטפלו בנושא דרך בית הספר.

בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שגיאות כתיב

נועה ווס
    29/11/2010

לסטודנטית שלום
    בקטע שכתבת מופיעות שגיאות כתיבה וכתיב: קשיים מסוימים בארגון הכתב, כגון רווח חסר בין מילים, ושגיאות כתיב, שנראות לפחות בחלקן על רקע שפתי: החלפות בין צלילים, והשמטה של צלילים. אני ממליצה לשוחח לשוחח עם המורה ולשקול הפניה לאבחון.
    בהצלחה
    נועה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך להודעה שגיאות כתיב

סטודנטית
    30/11/2010

האם תוכלי לפרט לי מהו סוג הטעות ומה הסיבה

למשל: "היפי" איזה סוג של טעות ומה הסיבה לכך.

"המרוללי"

בבקשה זקוקה לעזרה

תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך להודעה שגיאות כתיב - תגובה

נועה ווס
    30/11/2010

שלום לך
    באופן כללי עניתי לשאלתך
    בפנייה הקודמת.
    מעבר לכך מומלץ לעבור אבחון מלא -
    הבנת הטעויות קשורה לתפקודים שונים אשר נבדקים באבחון -
    ביניהם תפקוד שפתי, תפקוד בתחום החזותי, התארגנות במרחב
    ועוד. דרושה הבנה מעמיקה יותר של הפרט ותפקודיו, על מנת להתיחס
    ספציפית לניתוח הטעויות מעבר להתיחסות הקודמת.
    בברכה ובהצלחה,
    נועה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אבחון וטיפול בלקויות למידה
    מיטל
    25/11/2010

שלום רב,

אני בת 29 וכבר שנים שאני סובלת מכמה בעיות שעם השנים הופכות ליותר ויותר קשות עבורי להתמודדות.

למשל: אני גרה בדירה שכורה למעלה משנה וחצי ועדיין אני מעבירה את הטלפון לבעלי בכל פעם שמישהו שואל איך להגיע אלינו..
    על מנת להגיע מהבית לכל מקום שהוא אני מציינת על גבי פתק את שמות הרחובות ומספר התחנות שעל האוטובוס לעבור עד שאגיע לשם.

אני נוטה להתבלבל בין נעל ימין לשמאל, ומתה מפחד מהרגע שבו יהיו לי ילדים ויהיה עליי לנעול להם נעליים.

בנוסף, על מנת לבצע פעולות פשוטות ביותר בחשבון אני נעזרת במחשבון, או "סופרת עם האצבעות".

ולבסוף, אני מתקשה בכתיבה באנגלית.

מעולם לא הובחנתי וכשאני מתקשרת לאונברסיטאות למשל, אומרים לי שעצם העובדה שסיימתי תואר ראשון מראה שאיני צריכה עזרה, אך זה כ"כ לא נכון! סיימתי תואר ראשון ובכלל אני מסתדרת בחיים בעזרת כל מיני טריקים(כמו הדוגמא עם תחנות האוטובוס). . התמודדתי עם בגרות 5 יחידות באנגלית כי עם הקריאה אין לי כ"כ בעיה, ועל מנת לכתוב פתחתי מילון באות הראשונה של המילה ואם לא מצאתי את המילה כתבתי מילה נרדפת קלה יותר.

התקשרתי גם לכמה מכונים, אך הם עוסקים יותר בהפרעות קשב וריכוז(אחד מהם גם אמר לי לאחר דקה שיחה בטלפון שמזה בעצם אני סובלת והבנתי עד כמה הוא שרלטן!)

שאלתי היא, האם יש מקום רציני שיכול לאבחן אותי ולעזור לי? או ש"איחרתי את הרכבת"?

בתודה מראש.

הוספת תגובה

• הרכבת תמיד בתחנה

רוחי בכר
    27/11/2010

מיטל גם אובחנתי רק בגיל 34 , וזאת כאשר איבחנו את הבן שהוא היה בן 5 .
    אני מציעה לך לפנות ל"ניצן" הם מעבר למקצועיים הם אלו שמשרד החינוך מכיר בהם.
    נכון שעולה כסף , אבל עדיף לקבל חוו"ד ממוסד מוכר.

לפי עניות דעתי - אמנם את עדיין צעירה אך ישנם דברים שעם השנים נעשים פחות קלים באופן טבעי לחלוטין לכל אדם ואדם, ולכן היום את מתחילה להרגיש את "הכובד" של לקויית למידה.

מאחלת לך בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לקויות למידה אצל מבוגרים

נועה ווס
    29/11/2010

מיטל שלום
    כתבת על תפקודים שונים אשר מכבידים עלייך בתפקוד יומיומי ועל קשיים בכתיבה באנגלית. תארת גם דרכים יצירתיות שפיתחת להתגברות על והתמודדות עם קשייך - ביומיום ובאקדמיה. בי זה מעורר כל הכבוד. ועדיין, קשייך מכבידים עלייך ומפריעים לך.
    לשאלתך לגבי אבחון התשובה הנה חד משמעית, בוודאי שאנו מאבחנים לקויות למידה במבוגרים. כמו כן מוסדות אקדמיים מקבלים את המלצותינו, ואגב, גם בהם עצמם ישנם במקרים רבים מכונים לאבחון לקויות למידה במבוגרים.
    אנשים רבים בעבר (וגם כיום) לא אובחנו ולא טופלו. המודעות ללקויות הלמידה והפרעות הקשב היו נמוכות בהרבה בהשוואה לימינו אנו. אכן כפי שנכתב - ארגונים כניצן מאבחנים לקויות למידה במבוגרים וכן הלאה.
    אבחון עשוי לתת תשובה לשאלות המעסיקות אותך, לגבי במה את מתקשה ובמה את חזקה. להסביר לך את קשייך ובמידת האפשר את המקור לקשיים, לחבר ולקשר בין תפקודים שונים, להאיר את נקודות החוזק. באבחון גם מתבוננים יחד איתך בדרכי ההתמודדות שפיתחת לאורך השנים, כיצד הם סייעו והיכן עדיין קשה לך, או היכן ולמה נעשה חלק יותר קשה - כפי שצינת. לגבי טיפול - לטיפול בקשיי כתיבה או קריאה וכד' - המומחים הם המורים להוראה מתקנת בתחום הספציפי - למשל יש מומחים להוראה מתקנת באנגלית, ומוטב לבקש גם מומחה העובד עם מבוגרים. כתובת כזו תוכלי גם לבקש בניצן או לחפש בדרכים נוספות. לגבי התחום של התמצאות במרחב ואבחנה בין ימין לשמאל הייתי מציעה להוועץ במרפאה בעיסוק. כפי שציינת, את פיתחת דרכי התמודדות משלך וזה מרשים מאד בעיניי ולגבי אפשרויות ורעיונות נוספים זו הכתובת אשר נראית לי מתאימה.
    בהצלחה
    נועה ווס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טיפול בלקויות למידה אצל מבוגרים

le
    30/11/2012

שלום,
    אני בת 33. לאחרונה הבנתי שיש לי לקויות למידה.
    היו לי קשיים בילדותי אך לא אובחנתי.
    בשנה האחרונה התגבר אצלי הקושי בתפקוד היום יומי. מאוד קשה לי לחלק קשב, המאמץ גורם לי למתח רב. ביטוי נוסף שגורם לי תסכול רב הוא הקושי לבטא את עצמי בע"פ דבר המקשה עליי להתקדם מבחינה מקצועית וכמובן משפיע על הערך העצמי. רציתי לשאול האם יש שיטות טיפול/אימון ללקויות אילו אצל מבוגרים?

תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    אוקסנה
    21/11/2010

שלום. ילד בן 4, עם PDD קל. איך ללמד אותו להתחיל לקרוא? האם אני צריכה להתחיל מאותיות עם ניקוד? איך??? תודה

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• שאלה - תגובה

נועה ווס
    21/11/2010

אוקסנה שלום
    שאלת כיצד ללמד את בנך לקרוא והוא בן ארבע. מה הסיבה בשלה את מעונינת ללמדו כעת לקרוא? בגיל צעיר? האם את חשה לא נוח להמתין ללימוד הקריאה שיבוא בעיתו? כאשר ילדים צעירים מתענינים בקריאה הם מתענינים בדרכם ואז ניתן להגיב ולענות על פי בקשתם וכך להיות עמם ולאפשר ולעודד את סקרנותם ועניינם, מבלי "ללחוץ". לעיתים, מתעורר בהורים צורך לצייד את הילד "מעבר לנדרש" כדי לאפשר לו בעתיד
    כניסה רכה וחיובית למערכת ביה"ס, לפעמים צורך זה מתעורר בהורים כאשר הם צופים לבנם קושי אפשרי עם המעבר לביה"ס והם רוצים להקל עליו "מראש" או בתחום מסוים. בכל מקרה, לחשיבה נוספת וספציפית לגבי בנך, בהקשר הקריאה, אני ממליצה להוועץ בגננת ובצוות המטפל אשר מכיר אותו, את צרכיו, יכולותיו וכישוריו. הצוות יוכל לחשוב איתך יחד, להנחות לך ולייעץ לך בנושא.
    בהצלחה
    נועה ווס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שיעורי בית בכיתה ב?
    שלי
    17/11/2010

האם ילדה בכיתה ב אמורה לעשות שיעורי בכוחות עצמה?

ביתי צריכה שאעמוד לידה. אם אני הולכת היא תפסיק את המשימה או שתקרה לי

האם זה נפוץ?

האם מעלה חשש לבעיות למידה / קשב?

לקביעת תור
    סגירה
    שיעורי בית בכיתה ב?

הוספת תגובה

• עצמאות בהכנת שעורי בית,בכתה ב'

נועה ווס
    21/11/2010

שלי שלום
    לשאלה האם ילדה בכתה ב' צריכה להכין שעורים לבד - אין תשובה אחת. הטווח של התנהגות תקינה ביחס לשעורים, בכתה ב' הנו רחב מאד. על "צריכה להכין לבד" תשובתי היא שלא. ילדים רבים בגיל זה זקוקים ל- ורוצים תמיכה וליווי מצד הוריהם סביב שעורי הבית. זה תקין ומובן. הם רוכשים מיומנות חדשה ומאתגרת וגם שמחים לנוכחות ההורה.
    יחד עם זה, לעיתים צורך בליווי צמוד מאד מצד ההורה יכול לבטא צורך נוסף - צורך רגשי כמו געגוע להורה וצורך בו קרוב, לעיתים חוסר בטחון ביכולת לבצע את המשימה לבד, ולעיתים גם קושי עם המשימה הלימודית עצמה, או צורך אחר.
    את מוזמנת לשקול מהו לתחושתך הצורך שהיא מבטאת בבקשתה לנוכחותך הצמודה. כמו כן מומלץ להוועץ במורה ולברר עמה האם היא חשה בקושי של ביתך בלמידה או סביב תפקודי הקשב, כיצד היא מבצעת מטלות לימודיות בכתה, למה היא זקוקה בביה"ס, מה מידת הליווי שהיא זקוקה לו בביה"ס וכד'.
    בהצלחה
    נועה ווס.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תמיכה בעשיית שעורי הבית - לשלי

רוחי בכר
    27/11/2010

ילדינו בדרך כלל סופגים מאיתנו ההורים בטחון. ישנם ילדים הזקוקים להשראת בטחון זה גם בזמן עשיית שעורי הבית. לכן הם אוהבים שאחד מההורים יעמוד לידם , אפילו בלי שאלות או תשובות רק יהיה שם עבורם.
    בשלב מסויים זה עובר , אך יכול להמשך גם עד כיתות ד',ה'.
    הצעתי שבמידה ואת רוצה לבשל או לבצע מטלות באזורי הבית בהם יש שולחן וכסא הרי שבתך יכולה להכין את שעוריה בקרוב אליך.

בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• זכויות הילדים
    ליאורה
    17/11/2010

שלום רב,
    בתור אמא לילדה לקויית למידה, היכן אני יכולה למצוא מידע על הזכויות המגיעות לה בבית הספר, כגון: שעות שילוב ועוד דברים שאני בטח לא יודעת עליהם?

תודה

לקביעת תור
    סגירה
    זכויות הילדים

הוספת תגובה

• זכויות הילדים - תגובה

נועה ווס
    17/11/2010

שלום ליאורה

אני מציעה שתבדקי באתר משרד החינוך,
    כמו כן במשרד החינוך יש מספרי טלפון לשאלות הורים,
    ישנם גם אתרים וגופים המעניקים מידע דומה כגון ארגון בשם "קשר".
    לצורך קבלת סיוע בביה"ס - שעות שילוב שהזכרת וכד' נדרש מוכר -
    אבחון דידקטי או פסיכודידקטי.
    בהצלחה
    נועה ווס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ליקוי למידה
    סיון
    10/11/2010

רציתי לדעת כיצד המונח "עמידות" קשור ללקות למידה ?

לקביעת תור
    סגירה
    ליקוי למידה

הוספת תגובה

• ליקוי למידה - תגובה

נועה ווס
    15/11/2010

סיון שלום
    שאלתך כללית ואת מוזמנת לתאר את ההקשר המסוים בו המונח הועלה.
    באופן כללי המונח קשור לעיתים למבחנים מסוימים אשר עמידים להשפעות שונות, כגון מבחנים אשר עמידים יותר או פחות להשפעות של מצב רגשי, או של תפקודי קשב, וכד'. מו כן המונח משמש לעיתים כאשר מתכוונים לחוסן רגשי ואז אינו קשור דווקא ללקויות למידה.
    את מוזמנת כאמור לפרט שאלתך
    בברכה
    נועה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה כללית
    רננה
    02/11/2010

שלום לכולם,

אני מבקשת לדעת האם יש גוף או ארגון שיכול לסייע ללוקים בלקות למידה ללא תשלום.

מדובר באנשים בגילאי ארבעים עד 60 המעוניינים ללמוד,בשל דימוי עצמי נמוך שנוצר כתוצאה מלקות שלא טופלה.

אשמח לקבל עזרה.

הרבה תודות

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה כללית

הוספת תגובה

• שאלה כללית - תגובה

נועה ווס
    02/11/2010

שלום רננה
    איני מכירה גוף אשר מטפל ומתמחה בנושא של מבוגרים עם לקויות למידה, ואף עושה זאת ללא תשלום כפי ששאלת. גם לא ברורה לי לגמרי מטרת החיפוש - האם את מחפשת מקום שיאבחן או מקום שיאפשר למידה. או האם מדובר במבוגרים המעונינים ללמוד ומחפשים מסגרת? באם זו השאלה, לעיתים מתנ"סים עירוניים מאפשרים למידה למבוגרים.
    בהצלחה,
    נועה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ריטאלין
    דן
    31/10/2010

שלום רב,
    אני סטודנט המפנה אליך כמה שאלות לגבי נטילת ריטאלין. מנסיון של בחינות בשנה שעברה נוכחתי לדעת שבחלק מהבחינות(באנגלית במיוחד) איבדתי את הריכוז במהלך הבחינה. יש לציין שבשיעורים רגילים בכתה אני מרוכז ללא בעיות מיוחדות. במהלך הבחינה פשוט הראש עובד כל הזמן ולכן אני חושב שזו הסיבה שאני מאבד מריכוזי. שמעתי ממספר אנשים המלצות לגבי ריטאלין.
    1.האם כדאי לקחת לפני בחינות ?
    2. האם דרוש מרשם רופא בשביל זה?
    אודה להתייחסותך,
    דן

לקביעת תור
    סגירה
    ריטאלין

הוספת תגובה

• ריטאלין - תגובה

נועה ווס
    02/11/2010

שלום דן
    מתוך שאלתך עלה כי במרבית הזמן בו הנך לומד ונבחן אתה מרוכז באופן תקין. תארת עומס במבחן ושערת שהוא הסיבה לירידה בקש. לפיכך אני נוטה להמליץ על דרכים לא תרופתיות, ובעיקר על דרכי מנוחה והתרעננות לשיפור הריכוז וחידוש הקשב במבחנים ובמבחנים באנגלית. כוונתי להפסקה, קימה ותנועה, שתיה, אכילת דבר מה וכד'. כמו כן, הדבר לא עלה אצלך, אולם לעתים מתח וחרדה עלולים לפגוע בריכוז בזמן מבחן ואז טיפול בהם, הנו יעיל מאד. לגבי שאלתך השניה - רטלין הנה תרופה המצריכה מרשם רופא - נוירולוג, פסיכיאטר או רופא משפחה.
    בהצלחה
    נועה ווס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אי רכוז בזמן בחינות

רוחי בכר
    27/11/2010

דן שלום לך-
    אני מאובחנת כבעלת ADHD אשר מעולם לא נעזרתי בריטלין.
    בשנים האחרונות גליתי - בשעה שאני מאבדת ריכוז 2 קוביות של שוקולד מריר ללא סוכר (ועדיפות לכמות גדולה ככל הניתן של מוצקי קקאו) מאפסים אותי מהר מאוד.
    הצעתי עליך - החזק על השולחן 2-4 קוביות שוקולד, כאשר אתה מרגיש "מערבולת" בראש ואיבוד ריכוז קח קוביה אחת ותמצוץ אותה בפיך. השוקולד (מוצקי הקקאו) מתפקדים כממריצים ולכן הם עוזרים.
    לא עוזר לך ישנם עוד מוצרים טבעיים המתאימים לבעיית הריכוז,.
    ריטלין רק כאשר אתה ממש ניסית הכל ללא מענה, אחרי אבחון ובעצתו של רופא.

בהצלחה לך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בת 3 חודשים
    ניסו
    27/10/2010

שלום
    אני יודעת שתצחקי עלי בקשר לשאלה שאני אשאל
    אבל באמת אני צריכה תשובה

בת שלי עכשיו 3 חודשים וחצי
    היא מאוד מאוד עירנית מסתכלת על הכל מסביב בצורה שהיא מחפשת משהו
    היא לפעמים לא מגיבה למי שמדבר מולה כי היא עסוקה בצבעים ובאור שבחדר בקיצור היא מסתכלת על הכל בחדר וגם בחוץ כשחוצאים איתה
    היא לא יושנת הרבה שעה מקסימום וקמה
    האם אפשר לגלות אם יש לילדה הפרעות קשב בגיל הזה או לא ?

לקביעת תור
    סגירה
    בת 3 חודשים

הוספת תגובה

• בת 3 חודשים - תגובה

נועה ווס
    27/10/2010

שלום ניסו

טוב ששאלת את השאלה. היא מטרידה אותך.
    אם הבנתי נכון, את שואלת האם העובדה שביתך נמשכת לגרויים מסוימים יותר
    מאשר לאחרים עלולה להעיד על הפרעת קשב. ובכן, בגיל הזה המונח הפרעת
    קשב אינו רלוונטי. בגילה המשיכה לאור וצבע הנה רגילה ותקינה. יחד עם זאת, אם משהו מטריד אותך בתגובות שלה, או בדפוסי השינה והערות שלה (היא אכן ישנה פרקי זמן קצרים, וניתן לסייע בכך), אני מציעה שתעלי את שאלתך/שאלותייך בטיפת חלב או בפני הרופא. כן תוכלי לפנות לאתרים ופורומים של הורות לתינוקות קטנים כבתך ולהעזר.
    בהצלחה
    נועה ווס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה