פורום ליקויי למידה, טיפול בקשיים רגשיים - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מחפשת מורה להוראה מתקנת בצפון
    נילי
    26/02/2011

ברצוני לבקש בקשה דחופה.אני מחפשת מורה להוראה מתקנת באזור חיפה או הקריות.
    אבקש שתמליצו לי על מישהי שמתמחה בתחום.תודה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• מחפשת מורה להוראה מתקנת בצפון - תגובה

נועה ווס
    28/02/2011

שלום נילי
    בחיפושך אחר אנשי מקצוע בהוראה מתקנת
    אני מציעה לך לברר במסגרת החינוכית של בנך או ביתך
    באגודת "ניצן" המקומית, ובדרכים נוספות - כמקובל - אינטרנט,
    חברים עם ילדים בגיל דומה וכד'.
    בהצלחה
    נועה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הכוונה לגבי ילד בן 6
    חירות
    17/02/2011

שלום, יש לי ילד בן 6, הלומד בכיתה א'. בשנתיים הארונות אני רואה אצלו קשיים רבים בעיקר חברתיים.
    כל תגובה שאינה מתאימה לו, קטנה כגדולה, גורמת לו לתגובות קיצוניות קשות. כל דבר מתפרש אצלו כאילו הוא פחות טוב (למרות שיחסית לגילו הוא מבריק).
    המורה מתלוננת כי אף ילד לא יכול לשבת לידו בכיתה כיוון שהוא משתלט על כל השולחן ומפריע. גם בהפסקה ילדים מתלוננים עליו כי הוא מציק להם.
    הוא אינו מרוכז בשיעור ולעיתים רק עם מורה תומכת הוא יושב ועושה את המוטל עליו.
    אני מרגישה כי הילד שלי הולך ומתפספס. אני זקוקה להכוונה בדחיפות.
    האם יש פה מקרה של בעיות רגשיות נטו, או קשב וריכוז. מה לעשות???
    אמא דואגת

לקביעת תור
    סגירה
    הכוונה לגבי ילד בן 6

הוספת תגובה

• הכוונה לגבי ילד בן 6 - תגובה

נועה ווס
    17/02/2011

חירות שלום

מתוך תאורך עולה כי לצד כישוריו הטובים של בנך, הוא חווה תסכול וקושי במספר תחומים -כפי שתארת; בתחום החברתי, בשעור ובהפסקה (כלומר בזמן "מאורגן" ו"לא מאורגן"), הוא מתקשה להנות מיכולתיו הטובות בזמן השעור כיוון שהוא אינו מרוכז ואולי חווה קושי נוסף בזמן השעור, אשר טרם הוברר. בנוסף או אולי כתוצאה מהנ"ל, הוא רגיש מאד לחוויה של "היות פחות טוב" ומפרש חוויות בכיוון זה. הרושם שלי הוא, שאכן חשוב לבדוק לעומק את חווייתו והגורמ/ים לה. לצורך כך מומלץ להיות בקשר עם צוות ביה"ס ופסיכולוג/ית ביה"ס, שהנו/ה פסיכולוגי חינוכי. כמו כן מומלץ לערוך אבחון פסיכודידקטי, אשר יבדוק יכולת שכלית, רגישות חושית, תפקוד חברתי-בינאישי ורגשי, תפקודי קשב (כולל התארגנות, שליטה עצמית, אימפולסביות, ותנועתיות יתר), ויבחן את התפקודים הבסיסיים השונים, הנמצאים ביסוד מיומנויות הקריאה, הכתיבה והחשבון, אליהם בנך נחשף השנה באופן אינטנסיבי. באבחון תבחן גם ההשפעה של התחומים, אלו על אלו. לאחר בירור כישוריו וקשייו ניתן יהיה להתאים לו את דרכי הסיוע, על מנת שיחווה הקלה והנאה רבות יותר מעצמו ומסביבתו.
    בהצלחה,
    נועה ווס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• איך מנתחים שאלון brief
    רוזאן
    13/02/2011

אני סטודנטית למטאלים ויש לי עבודת בית לנתיח שאלון brief אז אני רוצה את עזרתכן

לקביעת תור
    סגירה
    איך מנתחים שאלון brief

הוספת תגובה

• איך מנתחים שאלון brief - תגובה

נועה ווס
    15/02/2011

רוזאן שלום.
    בהצלחה בלימודייך.
    לא אוכל להענות לבקשתך, אני מציעה שתפני לסיוע במקום לימודייך.
    בברכה ובהצלחה,
    נועה ווס.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סטודנטית לקוית למידה
    נועה
    13/02/2011

אני סטודנטית לקלינאות תקשורת באוניברסיטה בשנה א. כעת אני בתקופת מבחנים. לאחר שנתתי פוש כ"כ גדול ולא פשוט בלמידה גיליתי כי נכשלתי בארבעה קורסים כבדים. המוטיבציה שלי ירדה לאפס. אני מרגישה שאיכזבתי את עצמי ואין לי כוח ומוטיבציה ללמוד לשאר המבחנים. המבחן הבא שלי מועד ב' ביום שלישי ואפילו לא התחלתי ללמוד כי ירד לי האויר. אני מרגשיה שהלקות שלי שמה לי רגליים בכל מקום בחיי. גם ככה עברתי שבעה מדורי גיהנום עד שהתקבלתי ללימודים אז גם עכשיו? מה עושים???

תודה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    סטודנטית לקוית למידה

הוספת תגובה

• סטודנטית לקוית למידה - תגובה

נועה ווס
    15/02/2011

נועה שלום.
    תגובתך לכישלונות האחרונים, בחלק מהמבחנים, למרות ההשקעה הרבה - מובנת מאד. השקעת מאמץ רב ובחלק מהמבחנים נכשלת - זה כואב וכרגע את מתארת ירידה בכוח להמשיך ולהשקיע באותה רמה. זה טבעי ונראה כי את זקוקה לתמיכה ואולי גם לעזרה מעשית כיצד להתמודד במצב מורכב זה של התמודדות עם לקות למידה במסגרת של לימודים אקדמיים תובעניים, ועוד בשנה הראשונה ללימודים גבוהים, שנה של הסתגלות לכל הרעיון והמבנה של לימודים אלו. לא פרטת מהי לקות הלמידה המכבידה עלייך. בכל מקרה הייתי ממליצה לא להישאר לבד עם התחושות. במרבית המוסדות להשכלה גבוהה ישנם מרכזים לתמיכה בסטודנטים עם לקויות למידה. אני ממליצה לך לפנות למרכז כזה במוסד בו את לומדת, ולבקש עזרה. הם מציעים לעיתים גם עזרה מעשית בלמידה, בהתארגנות אליה וכד', וגם תמיכה רגשית, ע"י מומחים לנושא ולעתים גם בקבוצה של סטודנטים המתמודדים עם קשיים דומים - לקות למידה במסגרת לימודים אקדמיים. מומלץ גם גיוס תמיכה מצד הסביבה הקרובה, חברים ומשפחה בימים מאתגרים אלו. כמו גם לפנות זמן למנוחה ולבילוי, למרות העומס, כדי להתאוורר, להינות, להשתחרר ולהינות מעוד תחומי עניין.
    בהצלחה
    ואת מוזמנת לפנות שוב לפי הצורך
    נועה ווס.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• היי, יש לי שאלה.
    אילנה
    10/02/2011

אני לא יודעת אם זה המקום הנכון לשאלתי, אך אנסה בכל זאת.
    השתחררתי מהצבא לפני שנתיים וכעת, אני מעוניינת לגשת לבחינה הפסיכומטרית.
    לפני תחילת קורס הפסיכומטרי השלמתי בגרויות במקצועות ההומניים ובמהלך קורסים אלה שמתי לב שאני לא מרוכזת למרות שאני מאוד רוצה להצליח אך פשוט לא מצליחה לשבת יותר מרבע שעה בלי לחפש עיסוקים אחרים. העתיד שלי חשוב לי מאוד ולכן הבחינה הפסיכומטרית נמצאת בראש סדר העדיפויות שלי. רציתי לשאול אם מסוכן ליטול ריטלין למשך שלושת החודשים הקרובים בלבד? אם כן, מה יהיו תופעות הלוואי החמורות יותר (מלבד כאבי ראש, כאבי בטן, ירידה במשקל וכד')? האם ישנו בסיס לתופעת ה"טיקים" עליה כולם מדברים בהקשר של ריטלין?

ועוד שאלה אם יורשה לי: מדוע במרכזי הערכה ובשאלוני 300 למיניהם המעסיקים שואלים על לקיחת ריטלין בעבר ובהווה?

לקביעת תור
    סגירה
    היי, יש לי שאלה.

הוספת תגובה

• היי, יש לי שאלה. - תגובה

שרון צונץ
    10/02/2011

אילנה
    אני מקווה שאת שואלת על רטלין כי כבר עברת אבחון מסודר ונמצאת זקוקה לטיפול תרופתי.
    חשוב שתדעי, שרטלין לא עוזר לכל אחד, ולא ניתן כלאחר יד לכל מי שרוצה לנסות.
    למ שנמצא כסובל מהפרעה בקשב ובריכוז על בסיס נוירולוגי - זה לא מסוכן לקחת את התרופה לפרק זמן קצר - 3 חודשים - אך הכל צריך להעשות בפיקוח רפואי ועם מעקב/בדיקות.
    התופעות שתארת הן השכיחות יותר. טיקים מופיעים אצל חלק מהאוכלוסיה וקשה לנבא למי כן ולמי לא, אלא לפי שאלות מכוונות אותן יברר אתך הרופא.
    הם שואלים על נטילת רטלין כדי לבדוק אתך אם עברת אבחנה של סובלת מהפרעה בקשב ובריכוז על בסיס אורגני (כי תופעות של קושי להתרכז יכולות גם להיות מבסיס רגשי) וכדי להערך במידת האפשר לבחינה בתנאים אופטימלים לסובלים מהפרעה כזו.
    שיהיה בהצלחה
    שרון צונץ

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לא, לא עברתי שום איבחון.

אילנה
    10/02/2011

אבל שמעתי שמשרד הבריאות פרסם שכעת ניתן להשיג ריטלין ללא מרשם רופא, זה נכון? (גם אם הייתי רוצה לעשות זאת בצורה אחראית וללכת לאבחון - אני לא יכולה כיוון שאין לי את הכסף שאבחון כזה עולה).

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רטלין ללא מרשם רופא?

שרון צונץ
    11/02/2011

לא, זה לא נכון. אין אפשרות לתת תרופה מקבוצת הרטלין ללא מרשם רופא ומעקב צמוד.
    עליך לעבור אבחון מסודר. האבחון הפסיכו-דידקטי ייתן לך מידע על בעיית קשב, לקויות למידה ואם יש גם קושי רגשי. במקביל את יכולה לפנות לנוירולוג.
    שבת שלום,
    שרון צונץ

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מצטרפת לשרון, ולגבי הפסיכומטרי-

אלה מזינוק
    12/02/2011

קודם כל, אני חוזרת ואומרת- חובה לעבור אבחון מסודר, לטובתך!

לגבי הפסיכומטרי, אני מורה לפסיכומטרי ללקויות למידה, כמובן שאני משוחדת לטובת בית הספר בו אני עובדת אבל היה לי חשוב בכל זאת לומר שיש היום בתי ספר שונים שמציעים עזרה ללקויי למידה- מההתחלה ועד הסוף. יכולים לעזור לך לגשת לאבחון, לטפל בבירוקרטיה של קבלת ההתאמות והכי חשוב: ללמד אותך בצורה שתוכל לעזור לך להצליח :).

בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הבהרה
    מרב
    02/02/2011

שלום רב,
    הצלחתי להתבלבל קשות....
    בבקשה תשובה חד משמעית וברורה - האם אבחון דידקטי הוא אבחון לקויות למידה?
    מי מומחה לאבחון דידקטי או לאבחון לקויות למידה? במידה ויש הבדל.
    לא ברור לי מה לעשות קודם....
    מדוב רעל אבחון לילדה בת 12 - כתה ז'
    תודה - מרב

לקביעת תור
    סגירה
    הבהרה

הוספת תגובה

• הבהרה - תגובה

שרון צונץ
    06/02/2011

הי מרב
    באבחון דידקטי נבדקים תפקודים שונים ההכרחיים ללמידה, ומאבחן טוב יודע לומר אם מדובר בלקות למידה.
    עם זאת, כדי לקבוע לקות למידה, יש להוכיח כי מנת המשכל תקינה, וזאת יודעים באבחון פסיכולוגי. זאת גם הסיבה שחלק מההמלצות באבחון הדידקטי טעונות אישור של אבחון פסיכולוגי (התאמות מרמה 3).
    לכן מקובל כיום לערוך אבחון פסיכו-דידקטי משולב (כזה שמכיל גם אבחון פסיכולוגי וגם דידקטי), אם כי זו לא חובה, תלוי במצב של הילדה ובסוג ההתאמות להן היא זקוקה כדי להביע את ידיעותיה במבחנים.
    בהצלחה,
    שרון צונץ

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שרון - תודה! עוד כמה דברים...

מרב
    07/02/2011

1,מי האדם המקצועי ביותר לערוך אבחון פסיכודידקטי?
    2. האם נכון שבאבחון משולב, רואים את רמת האינטיליגנציה של הילד? מה שלפעמים יכול לשים "תווית" - וזה לא בהכרח טוב!!!!
    3.האם אחרי אבחון פסיכודידקטי - משרד החינוך יכול לא לאשר הקלות שניתנו?
    אודה לתשובה נוספת, מרב.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שרון - תודה! עוד כמה דברים... - תגובה

שרון צונץ
    07/02/2011

הי מרב
    יש שתי אפשרויות: לערוך אבחון דידקטי אצל מאבחנת דידקטית ואז לגשת לפסיכולוגית חינוכית להשלמת החלק הפסיכולוגי
    או לעשות את שני החלקים אצל פסיכולוגית חינוכית מומחית
    באבחון פסיכולוגי סיכום של כמה תתי מבחנים נותן את האינטליגנציה, אך בד"כ אנחנו לא מציינים את זה בדו"ח, רק כותבים אם זה בטווח הנורמה/גבוה/נמוך כדי לקבוע כאמור קיומה של לקות למידה
    ההקלות נחלקות לשלושה סוגים - רמה 1+2 מאושרות וניתנות בביה"ס, רמה 3 טעונות ועדה של משרד החינוך. הועדה נקראת ועדת התאמה ובה נבדקים נתונים מהאבחון אל מול עבודות התלמיד וחוות דעת מוריו. במידה וקיימת הלימה בין הבקשה להקלות והנתונים שהובאו בפני הועדה - ההקלות מאושרות
    שיהיה בהצלחה!
    שרון

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ניתן להוכיח לקות למידה ללא כל

דורית
    15/03/2011

התייחסות למנת משכל. אני מודעת לעובדה שאת פסיכולוגית ומן הסתם מעוניינת לקדם אינטרסים פסיכולוגיים (כמו כולנו, הרי כל אחד מרגיש צורך להוכיח שמקצועו חשוב ומועיל וכולם אחרי הכול מעוניינים בפרנסה), אבל אי אפשר להציג דעות כעובדות.
    היום בפירוש ישנם מקרים רבים שבהם מאבחנים לקויות למידה ללא כל התייחסות לאיי קיו וללא אבחון פסיכולוגי. התפיסה שכדי להוכיח לקות למידה צריך לבדוק שמנת המשכל תקינה איננה מקובלת על כולם. להפך, רבים מהמומחים בחינוך המיוחד טוענים שמבחני המשכל מנמיכים את התפקוד של ילדים לקויי למידה. זאת ועוד - כאשר אני מקבלת ילד לפגישה טרום טיפולית בהוראה מתקנת, גם כאשר אין לו בכלל אבחון אני יכולה בקלות לגלות לקויות למידה (וברור שאיני בודקת משכל). אז נכון, אני באה מהחינוך המיוחד, ואנו אנשי החינוך המיוחד גם כן מעוניינים כמוכם הפסיכולוגים למשוך לכיוון שלנו, אבל חשוב לזכור שיש גם דעות נוספות. את פשוט הצגת את האבחון הפסיכולוגי ואת הצורך להוכיח מנת משכל תקינה כעובדה (ולא כדעה אחת ממכלול שאיננה מקובלת על כולם) וזה קצת צרם לי. במיוחד כשמדובר בהוצאה כספית גבוהה ביותר שלא ברור מהו טיבה.

בברכה,
    דורית - מורה מתקנת

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רטלין כן או לא
    אבי ששון
    28/01/2011

שלום לכולם
    שמי אבי ששון וזו הפעם הראשונה שאני בפורום.
    יש לי ילדה בת 121/2 עם בעיות בריכוז וקשב.
    היא ילדה חמודה ומאוד ממושמעת אך בלימודים
    מאז ותמיד היו לה בעיות. המליצו לי על רטלין,
    מה דעתכם על הרטלין ?
    (לפי כל הסימנים נראה לי שגם לי היו בעיות דומות
    לכן למרות שאני צבר יש לי שגיאות כתיב רבות,
    ואנני מצליח להשתפר בזה)

לקביעת תור
    סגירה
    רטלין כן או לא

הוספת תגובה

• רטלין כן או לא - תגובה

שרון צונץ
    28/01/2011

הי אבי
    ליקויי למידה והפרעות קשב אכן עוברות במשפחה, לכן יכול להיות שגם אתה סובל.
    ההחלטה לתת לבתך טיפול תרופתי אינה פשוטה. אבל גם לסבול מהפרעת קשב לא מטופלת אינו ענין פשוט.
    יש לשקול בעד ונגד נטילת התרופה. אם היא לא מצליחה למצות את הפוטנציאל שלה טיפול תרופתי, כדאי לנסות לעזור לה. הטיפול ניתן בפיקוח רופא עד שמגיעים למינון הנכון ולתרופה הנכונה, וגם לאחר מכן למעקב.
    אחרי תקופה בה נטלה את התרופה יש לבצע הערכת מצב ביחס ליעילות הטיפול.
    בברכת הצלחה ושבת שלום
    שרון צונץ

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גבולות - ליקוי למידה
    גאי
    26/01/2011

שלום.

בני בן 14 בגיל ההתבגרות בחטיבה ,עם מספר ליקוי למידה מקבל עזרה בהכנת שעורים במקצועות הבעיתיים ותוספת זמן במבחנים בבית הספר .
    הוא ברוב היום משחק מול המחשב ומבחינת הסדר ראשית המחשב ולבסוף שעורי הבית והלמידה .
    הלמידה אצלו בסדר עדיפות אחרונה , וההשקעה בלימודים נמוה מאוד למרות שיש לו גם הצלחות .
    מבחינת הזמן שהוא משקיע במחשב נראה כאילו הוא מכור למחשב .
    האם עלינו ההורים להתיחס אליו אחרת מבחינת הגבולות שאנחנו צריכים להציב בפניו בגלל המגבלה שיש לו בקשיי למידה ?.
    האם עלינו להסכים לסדרי העדיפות שהילד מחליט ראשית מחשב ואח"כ הכנת שעורים ?
    האם עלינו להחליט יחד איתו על הגבולות שאנחנו רוצים להעמיד לו ? או שאנחנו מחליטים כהורים גם אם זה יכאב ויפגע בו בשלב ראשון עד כניסתו למסלול ?
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    גבולות - ליקוי למידה

הוספת תגובה

• גבולות - ליקוי למידה - תגובה

שרון צונץ
    27/01/2011

הי saron
    ראשית אברך אותך על ההבנה ביחס לחשיבות הגבולות בחיי ילדך, במיוחד כילד לקוי למידה וכמתבגר.
    למחשב יש יתרונות אך גם חסרונות. חשובה מאוד שאלת המינון וכמובן התכנים.
    בגיל ההתבגרות התקשורת עם הילדים שונה - כבר אי אפשר להחליט עבורם בצורה גורפת, יש לפתח מיומנויות של דיאלוג מכבד.
    עליכם לקיים איתו שיחה רצינית שבסופה יקבע הסכם - הטוב ביותר עבורו, כזה שמתחשב ביכולותיו, מגבלותיו ורצונותיו
    כל טוב
    שרון צונץ
    פסיכולוגית חינוכית מומחית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שיכול אותיות
    לי
    25/01/2011

שלום רב,
    אני סטודנטית שנה שניה, בשלהי תקופת מבחנים נוספת.
    בזמן האחרון שמתי לב שבזמן ההכנה למבחן (והרבה פעמים גם בזמן למידה),
    כשאני כותבת או מסכמת חומר אני כל הזמן משכלת את אותיות במילים וכמעט ולא מצליחה לכתוב כמו שצריך.
    לא מזמן אובחנתי כבעלת הפרעת קשב וריכוז והתחלתי לקחת ריטלין LA 20 מ"ג.
    האם יש קשר בין שיכול האותיות לריטלין? האם זה יכול להיות תופעת לוואי של לחץ מהמבחנים? או שבכלל מדובר בבעיה אחרת?
    אני חייבת לציין שזה ממש מטריד אותי, ובתקופה האחרונה אני מרגישה שזה הולך ומתגבר.
    מה אפשר לעשות?

תודה מראש
    לי

לקביעת תור
    סגירה
    שיכול אותיות

הוספת תגובה

• שיכול אותיות - תגובה

שרון צונץ
    27/01/2011

הי לי
    ראשית אאחל לך הצלחה בבחינות. אין זה פשוט כלל, לאור הלחץ והפרעת הקשב שאת מתארת.
    יתכן ששיכול האותיות היה גם קודם, ועכשיו, כשאת ממוקדת יותר, הוא בולט לך יותר.
    יתכן גם כי שיכול האותיות מופיע ביתר שאת בשל תקופת הלחץ והעיסוק המוגבר בלמידה.
    אם את מיומנת בהקלדה למחשב, תוכלי להעזר בתוכנת תיקון האיות שקיימת בו.
    בכל מקרה, מאוד כדאי לך לעבור אבחון פסיכו-דידקטי כדי לבדוק אם את סובלת גם מלקויות למידה בנוסף על הפרעת הקשב. במידה וכן, ניתן יהיה להקל עליך בלמידה ובהיבחנות.
    אשמח לפרט יותר, תוכלי לחייג אלי -
    שרון צונץ 0522961649
    פסיכולוגית חינוכית מומחית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התיעצות בבקשה...
    תהילה
    24/01/2011

שלום אני בת 28.מעולם לא הצלחתי להחזיק במקום עבודה .תמיד היו ויש לי קשים..שהתבטאו בהבנה וביצוע ...אני סובלת "מראש קטן"..קשה לי להגדיל ראש,קשה לי לארגן דברים..קשה לי לתקתק דברים.לעיתים אני מרגישה ממש רפת שכל..

ניסיתי להתקבל כנציגת שירות בחברות סלולריות..כישלון בסימולציות ומתן פתרונות ללקוח..
    לעיתים אני מרגישה שאין לי מילים בראש..פשוט אוויר.בבקשה דחוף עזרה.

אני מבקשת המלצה לאבחון מתאים.

לקביעת תור
    סגירה
    התיעצות בבקשה...

הוספת תגובה

• התיעצות בבקשה... - תגובה

שרון צונץ
    24/01/2011

הי תהילה
    נשמע שאת מאוד סובלת.
    אני מציעה לך לעבור אבחון מקיף - לימודי ורגשי
    כך תביני מהם קשייך האובייקטיבים, מהו החלק הרגשי ואיך ניתן לטפל
    האבחון נקרא אבחון רב-תחומי משולב, או בשמו העממי פסיכו-דידקטי
    להתראות,
    שרון צונץ
    פסיכולוגית חינוכית מומחית מ.ר.מ. 6643

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על התגובה המהירה..והעזרה

תהילה
    24/01/2011

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בירור לגבי הריטלין
    סימונה
    17/01/2011

יש לי בן שגילו 11 שנים, הוא סובל מהפרעת ADHD ומקבל טיפול ריטלין 40 מ"ג כבר כ - 6 שנים.
    בשל בעיות התנהגות (ילדותיות) בבית הספר הוצע ע"י המורים להעלות לו את המינון.
    הנוירולוגית שלו דרך שיחת טלפון אישה אפשרות להעלות את המינון (ספק אם זוכרת במי מדובר) אך הדגישה וביקשה ממני לעדכן את רופאת המשפחה.
    שאלתי היא: האם נכון להעלות את המינון בכדור מ-40 מ"ג ל-60 מ"ג?
    ושאלה נוספת היא: איזה ואם בכלל יש השלכות רעות לתרופה זו (כשהיא באה במינון גדול שכזה)?

לקביעת תור
    סגירה
    בירור לגבי הריטלין

הוספת תגובה

• בירור לגבי הריטלין - תגובה

נועה ווס
    19/01/2011

סימונה שלום
    אני ממליצה לקבוע פגישה אצל הנוירלוגית המטפלת ולברר עמה את שאלותייך. באופן כללי הליווי המקצועי והמעקב אחר הטיפול ויעילותו חשובים ומומלצים.
    בברכה
    נועה ווס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מחפשת בית ספר מתאים לילד בן 11
    נעמה
    13/01/2011

שלום
    בני בן 11.5 לומד בכתה ו כיתה קטנה -רגשית התנהגותית.

הילד ממושמע -עם מוטיבציה ללמוד .אך זקוק לתיווך לעיתים קרובות -בתשובות אותם יודע - פתאום מקבל "בלאק אאוט" הנחיה קלה -וחוזר לעיניינים.

אני מרגישה שהוא "מתבזבז" בכיתה בה הוא לומד -יש עיסוק רב בכיתה בבעיות משמעת -והוא עצמו ילד ממושמע מאוד.

מצד שני יש לו עדין קשיים רגשיים -מתקשה בהנת סיטואציות חברתיות מורכבות -וזקוק להסבר במנקרים אלו.

הילד אוהב לשיר-שר מדהים .וחשבתי לכוון אותו לבית ספר שיתן דגש על שירה מוסיקה משחק וכו.. -אם יש כזה -לשנה הבאה .

זקוקה לעצתך בדחיפות

תודה

נעמה

הוספת תגובה

• מחפשת בית ספר מתאים לילד בן 11 - תגובה

נועה ווס
    19/01/2011

נעמה שלום
    אני מבינה את התלבטותך וממליצה לך לפנות לפסיכולוגית ביה"ס בו בנך לומד ולהוועץ בה בהתלבטות לגבי מסגרת מתאימה לצרכי בנך - כישוריו המיוחדים וקשייו הספציפיים.
    בהצלחה
    נועה ווס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ליקוי למידה
    שירי
    13/01/2011

שלום.אני בת 47 מיזה שנים שאני לא עובדת ביגלל שגיאות כתיב יש לי חוסר ביטחון
    אני לש מסוגלת ליכתוב ליד אנשים מה עלי לעשות והאים יש אזה אתר שאפשר לילמוד
    או ספר אני לא מסוגלת לילמוד מיחוץ לבית או בכיתא אני מיתבישת אים אפשר תשובה או פיתרון .תודה

לקביעת תור
    סגירה
    ליקוי למידה

הוספת תגובה

• ליקוי למידה - תגובה

נועה ווס
    19/01/2011

שירי שלום
    מפנייתך אני מבינה כי בעיית הכתיב מטרידה אותך מאד. היא גורמת לך להגביל עצמך בחיי היומיום באופן בולט. נדמה כי המתח סביב הקושי בכתיב "גדל" במידה רבה עד כי הוא פוגע לך בתפקוד - גורם לך להפסיד פעילויות ועשייה מחוץ לבית. אני מאד ממליצה כי תפני ליעוץ או טיפול, על מנת לסייע לעצמך להפחית את ו/או להתמודד טוב יותר עם הלחץ (המתח, הדאגה, או החרדה - איזה מינוח שנראה לך מתאים) המלווה אותך סביב הנושא. טיפול קוגניטיבי-התנהגותי עשוי להתאים למשימה. מומלץ גם להוועץ ברופא - פסיכיאטר או רופא משפחה לגבי רמת המתח/ החרדה והפחתתה.
    בהצלחה
    נועה ווס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאילה
    אוקסנה
    07/01/2011

שלום. הילד בן 4.4 שנים עם PDD - קל. בעוד חצי שנה יהיה לנו אבחון עם פסיכולוגית בהתפתחות הילד. הילד חולה הרבה, רוב הזמן בבית. וכשהילד בגן הם יושבים איתו עם הילדים וככה לומדים דברים חדשים. הבעיה שהילד שלי לא לומד דברים כשהוא עם הילדים. ואם הוא אחד על אחד הוא כן לומד. מהגן אני מבקשת משחקים הביתה, כדי שילמד יותר טוב. תמליצו לי איזה משחקים לקחת או לקנות מהגן כדי שהאבחון יהיה טוב. הוא לא ילד טיפש לומד, אוהב לילמוד. תעזרו לי על איזה משחקים ללכת? תודה

לקביעת תור
    סגירה
    שאילה

הוספת תגובה

• עצותיי:

אלה מזינוק
    08/01/2011

היי אוקסנה, מה שלומך?

הכי טוב יהיה אם תקבלי מהגן של בנך פירוט על הפעילויות והמשחקים שהוא מפספס כשהוא חולה בבית. אם את חוששת שהוא מפספס תכנים- זה יכול להיות פתרון טוב.

חוץ מזה, למרות שהדאגה שלך והרצון שלך להשלים לו חומר מבורכת, אני רוצה להזכיר לך שהאבחון בודק לעומק מאפיינים שונים, כך שאין טעם להלחץ מכך שהילד מפספס פעילות כזו או אחרת, לא זה העניין.

בהצלחה! אלה- מורה בבי"ס זינוק (פסיכומטרי ללקויי למידה).

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• השלמת בגרויות ללקויי למידה
    חוי
    05/01/2011

שלום רב,
    אני מאובחנת כלקויית למידה ושמעתי פעם שתלמידים לקויי למידה זכאים להשלים בגרויות בחינם עד גיל 21. האם זה נכון?
    דבר נוסף, אני צריכה להשלים כמעט את כל תעודת הבגרות שלי, האם ההקלות שיש לי בבגרויות יהיו תקפות גם עכשיו כשאני כבר לאחר סיום בי"ס?

הוספת תגובה

• השלמת בגרויות

נטלי
    02/01/2012

היי
    ממליצה לך לדבר עם המרכז להשלמת בגרויות הם ממש עזרו לי.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• השלמת בגרויות ללקויי למידה - תגובה

נועה ווס
    08/01/2012

חוי שלום
    ההתאמות לבגרויות עדיין בתוקף - עד גיל 25. לגבי השלמת בגרויות בחינם - איני יודעת. תוכלי לבדוק בבי"הס בו למדת וכן באתר של משרד החינוך.
    בהצלחה נועה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• השלמת בגרויות ללקויי למידה - תגובה

נועה ווס
    05/01/2011

שלום לך
    איני יודעת לגבי זכראות להשלמת בגרויות ללא תשלום. אולי תוכלי לברר זאת באתר משרד החינוך בפרק על לקויות למידה. לגבי האבחון וההתאמות: המלצות האבחון תקפות לחמש שנים לכן תוכלי לבדוק עד מתי הן תקםטת.
    בברכה ובהצלחה
    נועה ווס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה