מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאלה לגבי אבחון ילד בן 8דנה20/05/2010
שלום, אני מודה שאני קצת מבולבלת ..
יש לי ילד בן 10 שלפי קריטריונים בסיסייים של חוסר סדר ,חוסר יכולת להתארגן ,עייפות , חוסר לעקוב אחרי משימיות ב כיתה , קשיים חברתיים , מפוזר,חולמני וכו- נראה שיש לו לפחות הפרעת קשב.
רופאה בקשה שיעשה אבחון פסיכודידקטי -האם זה מה שעליו לעשות ? האם יש עוד בדיקות שעליו לבחון ? האם יש המלצה על מאבחן פסציפי ? נראה לי חשוב ביותר מי המתשאל באבחון .. (כמו שבודקים פסיכולוג לפני שהולכים לטיפול .. ) תודה,דנה .
בנוסף אשמח על המלצה על פורום הורים או סדרת מפגשים על מנת לדעת איך להתמודד עם ילד שכזה ואיך ניתן לעזור לו ביום יום . שוב תודה .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אבחון פסיכו-דידקטי
שמאי כרכום20/05/2010שלום,
ההמלצה לאבחון פסיכו-דידקטי באה בדר"כ כדי לשלול סיבות נוספות לקשיים הלימודיים ו/או הרגשיים שיש לאדם. החלק הפסיכולוגי מטרתו לבדוק את האינטילגנציה ואת ההיבטים הרגשיים של התפקוד. החלק הדידקטי (ביחד עם חלקים מהחלק הפסיכולוגי) בודקים תפקודים נוירולוגיים וממפים את יכולותיו הלימודיות.
אינני יכול להמליץ לך על מאבחן/נת או מכון אבחון ספציפיים. אך אוכל לצייד אותך בשאלות / נקודות שעליך לוודא: 1) האם המאבחן למד לקויות למידה והיכן. 2) האם המאבחן פסיכולוג חינוכי מומחה? 3) האם, פרט לרשימת ההתאמות בדרכי היבחנות, ינתנו המלצות להוראה מתקנת?
השאלה של כיצד לסייע לבנך בחיי היום יום היא שאלה חשובה ומצויינת. לקות למידה אינה מוגבלת רק לשעות בית הספר, אלאה יוצרת למידה שונה ואחרת בכל אחד מתחומי החיים. גם לגבי רכישה של נורמות התנהגות וגם לגבי פיתוח ביטחון עצמי. היבט זה מקבל לרוב מענה באמצעות הדרכת הורים.
בכדי לקבל המלצה ספציפית על מאבחן/נת או מטפל/ת עליך לפנות ליועצת בית הספר. היא מרכזת לעצמה מן הסתם רשימה של אנשי מקצוע שההתנסות איתם לאורך השנים הייתה חיובית הן לבית הספר, הן להורי התלמיד והן לתלמיד עצמו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעייה בהעתקה מהלוחהגר19/05/2010
בני בכיתה א', מאובחן כ-ADHD, מתקשה להעתיק מהלוח ולמעשה כמעט אף פעם לא מצליח בזה. ראייתו תקינה והוא יושב קרוב. איך ניתן לעזור לו?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העתקה מהלוח
שמאי כרכום20/05/2010שלום להגר,
ישנן מספר אפשרויות שעולות והתיאור שלך היה קצר מכדי שאוכל לענות באופן ספציפי.
באופן כללי ביותר, ההושבה בקרבת המחנכת נועדה רק בכדי לאפשר לה להיות במעקב צמוד יותר אחר התנהלותו של בנך. היא אינה פותרת את בעיית המוסחות שמלווה את קשיי הקשב והריכוז וכן אינה פותרת את בעיית האיטיות בהתנהלות במידה והיא קיימת אצל בנך.
ניתן להשקיע בטבלאות של חיזוק התנהגות לומדת הכוללת הוצאת מחברות חוברות וכלי כתיבה וכן העתקה מהלוח.
חשוב לבדוק ולשלול קשיי כתיבה או/ו קושי גראפו-מוטורי. במידה ויש כאלה יש להדגיש איכות העתקה ולא כמות.
במידה ויש המלצה לטיפול תרופתי ולמרות זאת בנך אינו נוטל את התרופה, יש מקום לשקול זאת מחדש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטיפול בקשיי העתקה מהלוח בקרב ילדים
אורית27/12/2010פני למרפאה בעיסוק לאבחון יכולות תפיסה חזותית, מוטוריקה עדינה, יכולות גרפו מוטוריות ( אבחון העתקה וכתיבה על פי נורמות ), בדיקת יכולות התארגנות במרחב הדף. על בסיס האבחון ניתן יהיה לטפל. הטיפול יתמקד בתרגלי מוטוריקה, תפיסה וקואורידנצית עידן יד. אסטרטגיות העתקה מהירה מהלוח, בחינת התאמות סביבה רלוונטיות ועוד.. יש מקום לבדוק תפקודי עיינים.
אורית - מרפאה בעיסוק* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חג שמחקספר19/05/2010
חג שמח לכם
כתבתי פה בעבר , ויש לי עוד כמה שאלות .
עשיתי איבחון במכון רום , אצל דוקטור ישראל וילקנר .\
זה היה ליפני כמה שנים , ובתוצאות האיבחון לא היה כתוב איזה דיס בידיוק יש לי .
אני יודעת שישי לי דיסקלקוליה, וזה מפני שעשיתי איבחון בכיתה ב , אבל אצל אותו מאבחן , רק היה את תוצאות התעשנית .
זה נורא נורא מיאש אותי , כול התעשינית שלי נהיא בתווך מתחת הממוצא , או מתחתחיה .
אני מרגישה טיפשה!!!!!!!!
אולי אני טיפשה ובכלל לא כדאי לנסות ולהתמיד בלימודים באוניברסיטה , שבהם אני נכשלת שוב ושוב בקורסים ?
הליקויי הלימידה הרסו לי שוב משהו שרציתי מאוד, בכך שלא אכל להיבחר לאגודת הסטודנטים, בגלל שאני לא עוברת את סף הקורסים שצריך לעבור בהצלחה.
למה אני צריכה להשלים עם משהו שאני לא רוצה בו, שזה שאני לומדת רק בשביל הכיף ולא בשביל התואר?
וגם איך אפשר להסביר שאני לומדת המון ,ובבחינה אהי יושבת עד תום מיצוי השעות שניתנים לי , (יש לי הקלות של הארכת זמן ) אבל כול הזמן אני נכשלת ונכשלת?
איך אפשר להסביר את זה ?
אשמח לתשובה
ממני יעל המיואשת
רק להמחישלך את הליקוי הלמידה , אין לי מושג כמה זה חמישים לחלק לשלוש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לקויות למידה ולימודים אוניברסיטאיים
שמאי כרכום20/05/2010שלום ליעל,
להזכירך, אין כל קשר בין לקויות למידה לבין חוכמה או טיפשות. לחלק מן האנשים החכמים ביותר באנושות היו / יש לקויות למידה.
באשר לנסיונות שלך ללמוד והפער בין ההשקעה לבין ההישגים - אינך מוכרת לי והתוצאות של האבחון שלך אינן לפני כך שלא אוכל להסביר לך כיצד הדבר קורה או כיצד עליך בעצם ללמוד בכדי להגיע להישגים גבוהים יותר. בכדי לדעת כיצד עליך ללמוד חזרי את המאבחן שלך ובקשי / דרשי ממנו להסביר לך את הדבר באופן מילולי (זה צריך להיות גם כתוב בדוח שקיבלת). אפשרות חלופית היא לברר אצל דיקן הסטודנטים על מרכז הוראה מתקנת וסיוע לימודי במקום לימודייך.
בנוגע לאגודת הסטודנטים - לדעתי את יכולה לנסות לעשות תקדים. אם את לקוית למידה, אסור שלא תקבלי התאמות גם בנוגע לאופן הקבלה שלך לאגודת הסטודנטים.
ולבסוף, בנוגע לרגשות ולתחושות שלך של עייפות והתייאשות - אולי כדי לדבר על כך עם איש מקצוע. כחלק מהיותך סטודנטית את זכאית לסיוע זה דרך דיקן הסטודנטים. נסי לברר על כך גם כן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בגרות בביולוגיהקרין15/05/2010
שמאישלום!
תודה רבה על תשובתך,אך הבעיה שאני גם דיסקלקולית במ"מ וגם יש לי בעיה של הבעה בכתב.
האם כדאי לבקש רק בחינה בע"פ או רק בחינה מותאמת?
חייבת לעבור בביולוגיה על מנת שתהיה בידי תעודת הבגרות המיוחל.
בתודה רבה,קרין!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בגרות בביולוגיה
שמאי כרכום16/05/2010שלום קרין,
כאמור, את אינך מוכרת לי ואין ברשותי את האבחון שעברת. לכן אינני יכול להמליץ לך איזה סוג של התאמה דרושה או עדיפה לך.
כל שאוכל לייעץ לך הוא שתבדקי עם עצמך מה עדיף לך על סמך הניסיון שצברת.
אפשרות שניה היא להיוועץ בבוחן/בבוחנת שאבחנו אותך בכדי לקבל תשובה יותר ספציפית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המרת שאלון במתמטיקהקרין15/05/2010
שלום רב שמי קרין ואני בת 27,משלימה בגרות בביולוגיה(אבחן בשנה הבאה),השנה קיבלתי אישור להמרת שאלון במתמטיקה בגלל דיסקלקוליה במקצוע זה .ומאחר ולא היה לי מספיק זמן ללמוד את כל החומר מפני שאף לא למדתי ביולוגיה,אבחן בשנה הבאה.
אעשה בחינה מותאמת בביולוגיה,אבל הבעיה היא שיש לי קושי בהבעה בכתב ולכן את כל הבגרויות שלי עד היום עשיתי בע"פ, אפילו נתנו לי בגרות מותאמת בלשון שבה הוצאתי 84!
ברצוני לדעת האם יש לי אפשרות לעשות גם בחינה מותאמת וגם בע"פ ואם לא אוכל לעשות בגרות בע"פ, מה לעשות על מנת שכן אוכל לעבור את הבחינה אפילו בציון של 55.
כמו-כן אשמח לקבל כלעם על מנת להתמודד עם כמות החומר הנלמד,כי זה המון חומר.
שאלה אחרונה יש לי אבחון ממרץ 2005 ולפי הבנתי נוא תקף לחמש שנים,האם אצטרך לעשות אבחון חדש על מנת שאוכל לקבל שוב פעם המרת שאלון במתמטיקה והאם יש אפרות שבגלל שלא נגשתי לבגרות בביולוגיה,שנה הבאה לא יאשרו לי?
בתודה רבה,קרין ושאנח לקבל מענה לכל שאלותיי!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כפל התאמות
שמאי כרכום15/05/2010שלום לקרין,
ראשית כל, מאוד מרשים לשמוע את מאמציך ואני מצטרף לאיחולים להצלחתך.
שנית, בנוגע לשאלותיךף
1. כפי שגם בחנויות אין כפל מבצעים 'בסוף-עונה', כך גם במבחני הבגרות אין כפל-התאמות. כלומר, לא ניתן להמיר בחינה במתמטיקה לבחינה בביולוגיה ושזו תהיה גם בחינה מותאמת (פחות שאלות) וגם בחינה בעל פה.
2. כלים כיצד ללמוד לא אוכל לספק לך. זאת ומאחר ואינני מכיר אותך והאבחון שעברת אינו נמצא לפני. עברי על הסיכום וההמלצות של האבחון צריכות להיות שם המלצות בדבר הוראה מתקנת. במידה ואין כאלה, ביכולתך לחזור אל המקום/אדם שאבחנו אותך ולבקש מהם פירוט של הכלים ללמידה על סמך האבחון.
3. בנוגע למשך תקפות האבחון - לצערי במקומות שונים יש נורמות התייחסות שונות - לכן עליך לשאול את המקום שבו את עושה את הבגרות או המקום שאילו את מגישה את הבגרות מה נהוג אצלם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמרת מקצוע המתמטיקה במקצוע אחר
בת-אל וקנין02/06/2010שלום רב שמי בת אל וקנין בת 24 יש לי CP שיתוק מוחין
אני לקויית למידה
אני משלימה בגרויות
יש לי שאלה למי אני צריכה לפנות כדי להמיר את מקצוע המתמטיקה במקצוע אחר?
0503230334* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמרת מבחן במתמטיקה
יעל שפירא02/06/2010בת אל שלום,
שאלתך אינה כוללת מידע רקע, לכן אענה באופן כללי ואם התשובה לא תספק אשמח אם תחזרי ותשאלי.
בעיקרון, המרת מבחן במתמטיקה, כמו כל התאמה, מצריכה אבחון פסיכודידקטי בתוקף שבו יש המלצה להתאמה כזו. האבחון צריך לעבור אישור בועדת התאמות של משרד החינוך במקרים של התאמות מ רמה 3, כגון מבחנים בעל פה, מבחן מותאם והמרת מבחן במתמטיקה.
חשוב לציין כי לצורך קבלת התאמה של המרה, שהיא נדירה ביותר, על האבחון לכלול אבחון מורחב במתמטיקה ולהוכיח לקות חמורה ביותר במתמטיקה (דיסקלקוליה) אשר בעטיה הנבחן אינו מסוגל ללמוד מקצוע זה ולהצליח במבחן אפילו עם התאמות אחרות, אלא יש לפטור אותו מן החובה ללמוד מתמטיקה כדי להשיג תעודת בגרות.
אם האבחון שעברת לא המליץ על המרת המבחן, או לא כלל הרחבה במתמטיקה, מומלץ כי תפני למאבחן/נת כדי לבדוק אפשרות לבצע הרחבה כזו, או למאבחן/נת מומחה למתמטיקה.
בהצלחה, יעל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתהליך אישור ההמרה
לירן27/02/2012שלום רב,
בתי בת 14 ולפני שנתיים עברה אבחון בו נקבע שהיא דיסקלקולית וכנראה תצטרך המרה למקצוע אחר (כמו ביולוגיה).
מיותר להגיד שהיא לומדת כרגע מתמטיקה וחובה המון כישלונות. כל מה שהיא לומדת ומתרגלת היא שוכחת למחרת.
מהו התהליך שאותו עלי לעבור? מתי עליי להתחילו?
אודה על תשובתכם!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול GBTאינה12/05/2010
שלום, למה נועד טיפול CBT עבור לקויי למידה? באיזה היבט הוא מטפל?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר CBT = טיפול קוגניטיבי התנהגותי
שמאי כרכום12/05/2010טיפול CBT הינו טיפול קוגניטיבי התנהגותי.
באופן כללי ביותר, טיפול זה, בשונה מהטיפול הפסיכולוגי הדינאמי (הקלאסי), אינו מכוון את המטופל להגיע לתובנות בנוגע להתנהלותו ולרגשות המציפים אותו. במקום זאת, המטפל והמטופל בוחרים ביחד בהתנהגויות ספציפיות שהמטופל מעוניין לשנות או להעלים. העבודה מתרכזת במציאת דרכים לבצע שינוי זה.
הדוגמא הקלאסית ביותר של טיפול CBT הם לוחות עיצוב ההתנהגות שלא מעט הורים, גננות ומורות מפעילים בתוך מערכת החינוך. למשל, תלמיד החסר את ההתארגנות ללמידה נבדק באופן הדרגתי על: 1) כניסה לכיתה בצלול, 2) הוצאת חוברות מחברות וכלי כתיבה, 3) העתקה מהלוח, 4) ביצוע המשימה הכיתית. על כל משימה שביצע הוא מקבל נקודה. נקודות אילו מומרות בסופו של יום או בסוף השעה או בסוף השבוע (תלוי ביכולותו לדחות סיפוקים) בחיזוקים שונים (הדגש הוא על חיזוקים רלוונטיים, בעלי פרופורציה וכן - חברתיים ולא כלכליים !!!).
דוגמא נוספית היא של טיפול בחרדה. המטופל לומד להרגיע את עצמו באמצעות 1) מחשבות חיוביות, 2) נשימות נכונות, 3) הרפיית שרירים. בשלב הבא נבנת היררכיית סיטואציות מעוררות חרדה ובאופן הדרגתי המטופל נחשף יחד עם המטפל למצבים אילו תוך שהוא מרגיע את עצמו בכל פעם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ADD מה לעשות, למי ואיך לפנות ?אביב06/05/2010
שלום,
אני בן 28, יש לי בעיה שאני רוצה לפתור.
בגן חובה, לפני כיתה א הגננת אמרה לאימי שאני לא יודע חיבור וחיסור.
בכיתה ו המורה אמרה לי שאני לא יודע ואני אף פעם לא אדע מתמטיקה.
בתיכון עשיתי 3 יחידות מתמטיקה (למרות שרציתי 5 יחידות) )עם בגרות מלאה בממוצע סביב 75.
בתקופת בחינות הבגרות הייתי בלחץ והופיעה לי פעם ראשונה פריחה בפנים שהיא בעצם סבוריאה - יובש עור (מופיע אצלי בתקופות לחץ).
למדתי לפני הצבא הנדסאי אלקטרוניקה עם ציונים 90 במקצועות שאני אוהב ו-65 במה שאני לא אוהב, את תעודת ההנדסאי קיבלתי 3 שנים אחרי סיום הלימודים כי רק אז עשיתי מבחן במתמטיקה שהייתי צריך ונכשלתי בו בתקופת הלימודים.
בשירות הצבאי הייתי תחת לחץ נפשי, עומס עבודה ויחס אלים של המפקד וחליתי בטרשת נפוצה.
בגלל תלונות שלי על הפרעות זיכרון וקשב עשיתי אבחון TOVA במחלקה לטרשת בתל-השומר ע"י פסיכולוגית שהיא לא מאבחנת ויצא במחשב מתחת לממוצע ואותו מבחן כשהיא מקריא את השאלות יצא בממוצע. נתנו לי בפסיכומטרי הקלות והציון שלי עלה מ- 530 ל-680.
עשיתי מכינה בטכניון ונכשלתי במתמטיקה ופיסיקה , אנגלית ומעבדה מעל 90.
בימים אלו אני עושה שוב את המכינה- אני לא מקבל עזרה הדרכה או יעוץ במכינה.
למעשה היועצת אמרה לי בתחילת המכינה "למה אתה צריך הארכת זמן ,גם ככה זה לא יעזור לך".
ולפני כחודש רצתה שאני אעזוב, מילים אלו שלה יצרו אצלי התקף של טרשת נפוצה עם בעיות מוטוריות בצד ימין של הגוף.
מגיל קטן אני מאוד שקט,ממש לא מדבר בכיתה ולא רוצה לפגוע באף אחד גם כשפוגעים בי.
יש לי חרדה חברתית אם יש אנשים שאני לא מכיר או כשיש הרבה אנשים. אני ממש מתחמק מאירועים ואם אני במרכז הענינים וצריך לדבר אני פיזית נהיה בצבע אדום וקפוא על מקומי.
הראש שלי תמיד עובד, אבל על 1000 דברים,לא רואים עלי מבחינה חיצונית שום בעיה חוץ מאשר שאני לא מחייך.יחד עם כל זה אני מאמין בעצמי, אני מודע לבעיות ורוצה להצליח ולהיות מהנדס חשמל בטכניון. יש לי פוטנציאל עצום, אני חכם ומאוד רוצה להצליח בלימודים , אני יושב מול המורה אבל ברגע שהוא מדבר אני כאילו בעולם אחר במחשבות על דברים אחרים, אני מתעייף ,לא מבין את החומר ולכן גם לא עושה שיעורים, רק ברגע האחרון לפני מבחן וככה בלתי אפשרי להצליח.
אני מאוד אוהב וטוב באלקטרוניקה ובדברים מעשיים אבל מתמטיקה קשה לי - יש לי מורה למתמטיקה שמעביר את החומר מהר ויש אחד לפיסיקה שמעביר אותו לאט ואני לא קולט אותם , לעומת זאת יש מורה להנדסה שמעבירה את החומר ואני מבין כל מילה שלה ואוהב ללכת לשיעורים שלה . אני מקבל נגד עייפות תרופה שנקראת פריוויגיל. לא המשכתי לדון עם הנוירולוג בקשר לנושא אבחון ה- TOVA שעשיתי ולא קיבלתי טיפול תרופתי או הכוונה בנושא זה.
אני מאמין שיש לי ADD - אני רוצה לשבת בכיתה ולהיות מסוגל להקשיב ולקלוט את המורה לאורך זמן, למי לפנות ומה לעשות כדי למנוע ממני את התסכול הזה, האם לבקש רטלין מהנוירולג ,אני גר בחיפה כרגע* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אבחון וטיפול.
שמאי כרכום09/05/2010שלום,
ראשית כל, כל הכבוד לך על המאמצים וההשקעה שלך בלימודים למרות כל הקשיים !!!
שנית, מתוך התיאור שלך עולות מספר אפשרויות. למשל ייתכן ויש לך ADD או ADHD, בנוסף לדיסקלקוליה (לקות בחשיבה מתמטית) או אולי NLD (לקות בלתי מילולית, הנמצאת ככל הנראה על הרצף התקשורתי).
העצה שלי אליך היאף
1) לפנות אל מרכז הסיוע לסטודנטים שיש בטכניון או אולי אפילו אל דיקנט הסטודנטים ולברר מהם אפשרויות הסיוע שאתה זכאי להם כבר עתה. למשל, האם יש לטכניון אפשרות להציע לך הוראה מתקנת או התאמות ושילובים אחרים.
2) לברר האם אתה זקוק לאבחון פסיכו-דידקטי חדש, ואם כן, היכן עליך לעשות זאת (ישנם מקומות ו/או פסיכולוגים שאינם מוכרים על ידי הטכניון וחבל לבזבז כסף סתם).
3) לאורך השנים צברת תסכול רב, ואתה מתאר שיש לך גם חשש-חברתי גדול. בנוסף לכך, אתה מתאר כיצד במצבי לחץ וחרדה הגוף שלך מגיב באופן פיזי. לכן, כדאי מאוד שתפנה לסיוע-פסיכולוגי שמטרתיו הן: א. וויסות והרגעה עצמית במצבי לחץ שונים (הטיפול היעיל ביותר לכך הוא טיפול CBT, קוגנטיבי-התנהגותי), ב. רכישה של מיומנויות חברתיות וכישורי חיים (למשל, איך לענות למשהו שמעליב אותך), ג. מקום לפריקה של לחצים (טיפול פסיכולוגי קלאסי). אתה יכול לברר עם קופת החולים שלך על זכאות לטיפול מסובסד או לברר דרך השירותים הפסיכולוגיים של הטכניון על זכאות לטיפול אצלם.
הרבה בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
אביב09/05/2010תודה רבה,
אני אפנה שבוע הבא לדיקן הסטודנטים ואפעל לפי העצות שנתת לי .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הכוונה .שובל30/04/2010
שלום, אבקש את עצתך בנוגע לבעית המתמטיקה - שמאז ומתמיד הייתי במקצוע זה אפס .
מאוד פחדתי ממנו ואף פעם לא רציתי להתמודד איתו .
רק בשנים האחרונות בלת בררה [משום שהיני תלמידת תיכון]
התחלתי להיכנס אליו ולהצליח לאהוב אותו אך בכל זאת קיים קושי עצום,
* אני מתקשה במבחנים כשאני רואה תרגיל [שאפילו לפניי שעה כשהמורה הסביר עליו הבנתי איך להגיע לפתרונו] אני לא מצליחה לפתח חשיבה מתמטית מאיפה להתחיל .
* בעיית המתמטיקה פוגעת לי לעיתים בחיי היום יום - שעון רגיל שכל החברות שלי יודעות, מאוד קשה לי להבין לדוגמא כמה זמן זה מ8 בבוקר עד 11 נגיד אני צריכה לעביר את האצבע מהשעה שמונה עד 9 עד 10 ועד 11 ואז להבין כמה שעות ספרתי .,
לחשב עודף , על מנת לספור כמות קטנה של משהו בעין אני צריכה למנות כל דבר בניפרד ממש כמו ילדה קטנה "אחד,שתיים,שלוש",.
* לחשב מספרים קטנים כמה זה 8ו ועוד 6 אני עובדת עם שיטת ההצבעות מאז ומתמיד .
אני מרגישה שיש לי בעיה והיא לא מהיום אלא מכיתה א' , וככל שהחומר הולך ומסתבך אני צוברת פערים רבים.
שאלתי היא האם על פי התיאור שלי כדאי לי לגשת לאבחון ?
ובמידה ויש לי הפעה כלשהי אני זכאית להתחשבות במבחני הבגרות ?
ותוך כמה זמן מתקבלות תוצאות האבחון ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לקות בחשיבה מתמטית
שמאי כרכום30/04/2010שלום,
מהתיאור שלך אני לומד שיש דברים שקשים לך למשל מקצוע החשבון והמתמטיקה. אני משוכע שיש דברים שאת טובה. למשל, האופן שבו תיארת את הקושי שלך היה ברור מאוד ולא הרבה בני נוער בגילך יודעים להתבטא כך. דוגמא אחרת היא המאמצים הרבים שאת משקיעה לאורך השנים. מן הסתם את מכירה לא מעט בני-נוער שאינם מוכנים להשקיע כל כך הרבה לאורך זמן ממושך כל כך.
ולשאלתך, ישנה לקות למידה הנקראת דיסקלקוליה - לקות בחשיבה חשבונית וקושי בחישובים מתמטיים וחשבוניים.
באבחון פסיכו-דידקטי ניתן לראות: א. היכן את נמצאת מבחינת הידיעות שלך (מהי רמת הידע שלך בחשבון / מתמטיקה) וגם - ב. להבין מדוע יש לך קשיים.
במידה ואכן ימצא שיש לך קשיים בתפישה ובחשיבה מתמטיקת הינך זכאית למבחן מותאם במתמטיקה או לחילופין אם הקשיים שלך עצומים אפילו להמרה-החלפה של המתמטיקה במקצוע מדעי אחר (למשל ביולוגיה) ושהדבר לא יפגע בזכאותך לבגרות מלאה.
אבחון שכזה הוא דבר ארוך ויקר. את זכאית לשאול ולברר את היועצת בבית הספר בנוגע למלגות אבחון אם הן קיימות במקום מגורייך. חלק מעלותו היקרה של האבחון היא שפרט לשעות ההעברה (כ-5-8 שעות), לאחר מכן על המאבחן/נת לשבת ולסכם (עוד כ4-6 שעות). בדרך כלל סיכום האבחון מוחזר במהלך החודש עד חודש וחצי לאחר סיום האבחון.
פרט לכך חשוב שתדעי כי ישנם מועדים ספציפיים שרק בהן יכולות יועצות בית הספר להגיש תלמידים שעברו אבחון לועדת ההתאמות המחוזית. עליך לשאול ולברר על כך את היעוצת בבית הספר שלך.
הרבה בהצלחה!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לימוד קריאהד'28/04/2010
שלום,
אני מלמדת מזה כמה חודשים תלמידה בכתה ב' המתקשה מאד בקריאה. ניסיתי למצוא סיפור המלווה בדיסק על מנת שתוכל להתאמן אתו על קריאה. האם קיים בשוק מוצר כזה?
תודה,
דרורה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עזרים טכנולוגיים ללימוד קריאה
שמאי כרכום30/04/2010שלום לדרורה,
עברו כמה ימים מאז פניית ועד לתשובתי במהלכם ניסתי לברר עם עמיתי שלומדים ומלמדים באוניברסיטה. לצערי טרם קיבלתי תשובה לשאלתך הספציפית כל כך.
בכל מקרה, העצה שלי היא לפנות במקביל למדריכות וליעוצות במתי"א ו/או ליועצות ולמדריכות שהיו לך בנושאי הקניית הקריאה.
במידה ואקבל תשובה אחזור לשאלתך, כך שכדי שתבדקי מדי מספר ימים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מיצוי מתמטיקה דחוף ביותרמילי28/04/2010
בוקר טוב,
אני אמא לתלמידה כיתה ח' מאובחנת -לקויות למידה .
הבת שלי לומדת בכיתת מיצוי מתמטיקה . בסוף מחצית ראשונה הציונים שלה היו נמוכים והמורה ביקשה להעביר אותה להקבצה ב' .
התעקשתי להשאיר אותה בכיתת מיצוי ונתתי לה שעורים פרטניים במרכז למידה לחיזוק . למרות זאת היה לה קשה מאוד ,יש לציין שהיא בעלת רצון ,מאוד מתאמצת ומנסה , דבר שלא מובן מאליו
לפני מספר ימים , מחנכת הכיתה (ולא המורה למתמטיקה) הודיעה לבתי בפני כל התלמידים שהיא ועוד תלמידה יורדות / עוברות הקבצה ב'.
בתי קבלה את זה מאוד קשה, היא מאד רגישה (המחנכת מודעת למצבה הרגשי) לאחר מספר ימים קבלתי בדואר מכתב מבית הספר בנושא הדורש את חתימתי לאישור.
אני נמצאת כרגע בהתלבטות מכיון שאני רוצה לעשות את ההחלטה הטובה ביותר והמתאימה לבתי.
בקשתי שיחה בבית הספר ונעניתי , הפגישה עם מרכזת מתמטיקה והמחנכת .
יש לציין כי ניסיתי ליצור קשר עם המאבחנת שעשתה את האבחון לקראת חטיבת הביניים מכיון שלאחר האבחון היא שוחחה איתי ואמרה לי שיכול להיות שיש בעיה של דיסקלקוליה אבל היא לא רושמת את זה באבחון ובעתיד אם הילדה תתקשה כדאי לוותר את מתמטיקה לפנות לועדת חריגים במשרד החינוך ולבקש המרה של המקצוע בביולוגיה או משהו כזה..
המאבחנת לא נענית לטלפונים שלה בטענות שונות ומשונות עסוקה ... תחזור אל.. בפעם הראשונה שתפסתי אותה בטלפון היא "זרקה " לי שלא כדאי לי לוותר על מתמטיקה . אני מבולבלת ולא יודעת מה נכון לעשות. הפגישה בבית הספר מחר ואני מבקשת את עזרתך הדחופה .
נ.ב אני שמעתי וקראתי על תוכנית מיצוי במתמטיקה ואני לא רוצה לוותר על הזכות של בתי להיות בכיתה כזו .
תודה והמשך יום טוב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מיקוד משאבים וכוחות
שמאי כרכום28/04/2010שלום,
ראשית כל, למרות הדאגה הרבה והחלחץ כדי לזכור כי בתך נמצאת כיום בכיתה ח' וכי הבגרות במתמטיקה או בכל מקצוע אחר איננה מחר אלאה במרחק של שנתיים לכל הפחות.
לאחר שזוכרים זאת, ולוקחים נשימה עמוקה אפשר לחשוב ולהתלבט מהו הדבר הנכון ביותר עבור בתך. הרגשות שלך ושלה חשובים, אך הם אינם הקריטריון היחיד. יש מקום לחשוב גם על חלוקת המשאבים של בתך במקצועות האחרים ואולי גם לשקול השלמת הבגרות במתמטיקה בהמשך.
בכל מקרה, נסי להמשיך להשיג את המאבחונת, אך עם מעט פחות לחץ. בתך אינה עולה לועדת ההתאמות החוזית מחר או מחרתיים, אלאה רק בעוד שנתיים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכיתת מיצוי?
מלי44128/04/2010לשמאי,
השאלה שמטרידה אותי זה האם להתעקש להשאיר את בתי בכיתת מיצוי ? או להכנע לבית הספר ולהעביר אות ה להקבצה ב' .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכיתת מיצוי
שמאי כרכום28/04/2010צר לי אך אינני יכול להחוות דעה בנושא.
לא ברור לי מהי הרמה שבתך מפגינה בכיתה זו ועד כמה הפער בין הישיגה לבין דרישת הסף להשארות בכיתה גדול או קטן. כמו כן, לא ברור לי האם נכון להשקיע מאבק בתחום זה או שיותר כדאי להשקיע משאבים במקצועות הלימוד האחרים ולהרפות מתחום זה אליו תוכלו לחזור בהמשך.
כפי שבטח שמת-לב, המענים שנתנים באתר האינטרנט אינם ספציפיים, אלאה נותנים תמיד הכוונה כללית ומעלים את השאלות או את הקריטריונים השונים שיש להתייחס אליהם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אבחונים דידקטייםשלומית27/04/2010
שלום רב,
לפני כשנתיים סיימתי לימודי תעודה "אבחונים דידקטיים".
שמעתי כי מאבחנים דידקטיים או רכזי חנ"מ בבית הספר יצטרכו לעבוד הסמכה למתל"ים בכדי להמשיך ולעסוק בתחום.
האם הדבר נכון? האם עליי להשתלם בקורס מת"ל (למרות שנראה כי הוא חוזר על כל התחומים אותם למדתי..) בכדי שאוכל להמשיך ולאבחן ולהתמנות לריכוז חנ"מ בבית הספר?
או שאלמד תואר שני בנושא "בעיות קשב והפרעות התנהגות"??
אני ממש צריכה עצה בנושא..
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הסמכה למת"ל
צר לי, במשרד החינוך יש מגוון מגמות והחלטות שאינני בקיא בכולן.
עליך לנסות לפנות ישירות אל האגף הרלוונטי במשרד החינוך, או לנסות לברר באתר הרשמי שלהם על כך.
לחילופין נסי לשאול יועצת / רכזת ח"מ / מפקחת על התחום בנוגע לכך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- למידת נהיגהגלית27/04/2010
הי, יש לי שאלה קצת שונה. אני לומדת נהיגה כבר הרבה זמן וזמתי לב שיש לי בעיה - קשה לי להבחין בתמרורים. אני מעין לא רואה אותה פשוט גם כשאני ממש מרוכזת. מעבר לזה בדכ כשאני מסתכלת על בגד או בד שלהו עם דוגמה מורכבת אני כמעט תמיד לא רואה את הדוגמה אלא מעין ערבוביה של הצבעים. רציתי לדעת האם מדובר בסוג של בעיית למידה זאת אומרת דיסלקציה מאיזה סוג או משהו כזה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תמרורים ושילוט וקשיים בתפישה מרחבית
הנושא עליו את שואלת הוא התחום של תפישה חזותית. העין מעבירה את הגירוי אל האזור הוויזואלי שבמוח (איזור העורף פחות או יותר) בצורה מפורקת (קוים, נקודות ומשטחים) וממנו הגירוי מועבר ומחובר מחדש. פעולה זו נקראת אנליזה וסינתזה (פירוק והרכבה).
מדבריך נשמע כי החיבור מחדש נעשה באופן לא יעיל במיוחד כאשר הגירוי מורכב ומסובך. סביר להניח כי קשה לך גם בקריאת מפות (גיאוגרפיה), במתמטיקה, בעיקר בתלחוחם הנדסת המרחב או בקריאה של גראפים ודיאגרמות ואולי גם בהתמצאות במרחב או/ו בזמנים.
בכל מקרה - העצה שלי אליך היא לנסות ללמוד את המרורים לפי החלוקה שלהם לקטגוריות - יש תמרורי הזהרה ולכן הם צבועים בצבע אדום, למעומתם יש תמרורים בצבע כחול וכי"ב...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בקשה להדרכהח19/04/2010
ביתי בת 4 וחתי. ילדה גבוהה מאד מבחינת היכולות שלה , אך לפרקים נמצאת בעולם שלה וקשה לה להתמיד ולהתארגן במטלות כגון לבוש , סדר ועוד מטלות שחשובות לי כהורה יותר מלה. בגן זה מתבטא בקושי להשאר קשובה במפגש או שהיא האחרונה לחזרה מהחצר , שוכחת את עצמה בשרותים וכו. האם חלק מזה קשור בגילה הצעיר . היא הקטנה ביותר בגן טרום חובה וחובה ביחד , דהינו גילאי 5-6 ומעט ילדים בני 4 וחצי . אשמח לקבל טיפים כיצד לסייע לה להתארגן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קשיים ניהוליים בגיל הגן
שמאי כרכום20/04/2010שלום,
בכדי לענות לך על השאלה האם קשיי ההתנהלות של בתך קשורים יותר לגילה הצעיר יחסית או שמא הם מעידים על לקות ניהולים או לקות קשב וריכוז יש צורך להכיר יותר את בתך ולכל הפחות לערוך תצפית על התנהלותה בגן ו/או בבית. אפשרות חלופית היא לאסוף ממך יותר מידע בנגוע להתנהלותה בבית ובגן. ביכולתך להיעזר בפסיכולוג/ית החינוכיים שעבודים בגן בו לומדת בתך לשם כך.
גם בנוגע לבקשתך לקבל טיפים, אוכל לתת רעיונות כללים. כדאי לך לפנות להדרכת הורים בכדי לקבל עצות שיתאימו באופן ספציפי לך למשפחת ולילדתך. כדאי גם להתעניין בספר של עירית חגי - 'ילד שלי מיוחד' יש בו גם תיאורי מקרים וגם הנחיות לעבודה.
באופן כללי ביותר, כדי לסייע לבתך לפתח הרגלים וסדר יום. כך למשל, כל דבר נחלק לשלושה חלקים ואחרי כל חלק מוודאים ביצוע: למשל - בבוקר: 1. קמים ומתלבשים, 2. מתרחצים. 3. אוכלים והולכים לגן. אפשר גם לתזמן כל חלק יחד איתה ולעשות 'תחרות' כדי לקצר את הזמנים.
בכל מקרה, כל שלב כזה דורש תיווך מילולי, הרבה עידוד וגם הטרמה לקראת השלב הבא. ההנחה היא שלאחר תרגול חוזר ונשנה - התהליך מופנם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אבחוןנטלי19/04/2010
אני סטודנטית ולאחרונה שמתי לב שממש קשה לי להתרכז. זה לא היה כך בעבר. האם ליקויי למידה יכולים להתפתח םפתאום במהלך החיים? בנוסף, האם במקרה שלי ניתן לעשות אבחון ואם כן אז איפה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שינוי בתפקודי הלמידה
יעל שפירא19/04/2010נטלי שלום,
לשאלתך ליקויי למידה אינם מופיעים פתאום, אלא במקרים של מחלה או פגיעה מוחית חו"ח.
באופן כללי יש אצל רוב האנשים ירידה בתפקודי הלמידה - ריכוז, זיכרון וכדומה - עם השנים, ולפעמים הדבר ניכר במיוחד כאשר חוזרים ללמוד לאחר הפסקה ארוכה, למשל בתום השירות הצבאי. חשוב שתשאלי את עצמך אם באמת לא שמת לב בשום שלב בעבר לקשיים כלשהם בריכוז. בנוסף חשוב לבדוק האם את נתונה בתקופה הנוכחית ללחץ רגשי, או טרודה בנושא כלשהו, כיון שלחץ ומתח נפשי משפיעים על יכולת הריכוז. במידה וקיים לחץ כזה, חשוב לבדוק אפשרויות לתמיכה רגשית, שעשויה להקל על המתח ולפנות משאבים ללמידה.
בכל מקרה, ניתן בהחלט לפנות לאבחון אצל פסיכולוג מומחה לתפקודי למידה, באופן פרטי או דרך אחד המכונים. רצוי להתייעץ קודם עם היועצת במוסד בו את לומדת, כיון שחלק מן המוסדות מקבלים אבחונים רק ממקומות מסוימים, או לחלופין יש להם הסדרי הנחה עם מכונים או גורמים מסוימים.
בהצלחה,יעל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הקלות בבית ספרעידן14/04/2010
שלום רב,
הנני תלמיד כיתה יא'.
כבר הרבה זמן שאני מרגיש שאורך המבחן, הוא גורם שמגביל את ציוני. עמלתי קשות כדי להשיג את סכום הכסף הנדרש כדי לבצע אבחון, ועכשיו ברגע שאספתי את הסכום, התברר לי ע"י היועצת שאני לא יוכל להרשם עם ההקלות שלי למבחני הבגרות.
זה לא הגיוני!
משרד החינוך צריך לעשות כל מה שביכולתו על- מנת לאפשר לתלמדיו לממש את כל הפוטנציאל שגלום בהם!
אני בטוח שהתהליך ללהרשמה הוא קצר מאוד, והא דורש התחשבות מינימלית בלבד!
אשמח לשמוע הצצעות לפתרון בעייתי
תודה מקרב לב,
עידן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תהליך רישום תלמיד להתאמות בבגרות
שמאי כרכום15/04/2010שלום עידן,
ראשית כל, באמת כל הכבוד לך על הרצינות וההשקעה באיסוף הכסף בכדי לערוך את האבחון הפסיכו-דידקטי !!! מזמן לא שמעתי/פגשתי נער רציני כל כך המשקיע מאמצעים ובעל מוטיבציה לימודית !!!
קצת מידע רקע על ועדת ההתאמות המחוזית:
קבלת ההתאמות לבגרויות הוא הליך (בירוקראטי), בדומה לכך הליך אחר (למשל, רישום לבחינת התיאוריה בכדי לקבל רישון לרכב). גם כאן וגם כאן ישנם מועדים שעד אליהם יש להרשם.
ועדת ההתאמות המחוזית היא ועדה שיושבים בה לא מעט בעלי מקצוע ממשרד החינוך ופסיכלוגים העוברים על הנערים שהוגשו לועדה ובדקים האם נערך להם איבחון תקף והאם ההמלצות באבחון והבקשות של בית הספר עומדים בקריטריונים.
למיטב ידיעתי / זכרוני הועדות התכנסו לקראת אמצע שנת הלימודים בכדי לאשר את ההתאמות לבחינות החורף והקיץ. ככל הנראה לכן אמרה לך היועצת שלא תוכל להרשם.
חבל שלא ביררת איתה קודם עד מתי עליך להגיש את האבחון לבית הספר, בכדי שבית הספר יוכל להגישו לועדה המחוזית. ייתכן, דרך אגב יש במקום מגוריך גם מלגות לאבחון ומלגות בערך של חצי סכום האבחון (כך, למשל, נהוג בעיריית ת"א).
כרגע, מה שתוכל לעשות זה לפנות באופן ישיר אל המפקחת המחוזית באמצעות מכתב שהיועצת תעביר או אל שרת החינוך באמצעות האתר באינרנט. זאת בכדי לבקש התייחסות ספציפית למצבך המיוחד. אני מקווה שתקבל התייחסות שתענה על בקשתה. אשמח לדעת האם הצלחת והאם אתה זוקק לסיוע כלשהו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם עצבניים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
(1).jpg)