פורום הפרעות קצב הלב, הפרעות לב - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• פיענוח בדיקת הולטר לב
    דניאל
    18/08/2009

שלום רב,

אני בן 20 וסובל תקופה ארוכה מדופק מהיר מסיבה לא ברורה. להלן תשובת הולטר לב ואשמח לדעת אם הכל תקין:

הקצב הבסיסי: קצב סינוס

מהירות מינימלית: 50

מהירות מקסימאילית: 145

מהירות ממוצעת: 72

הפרעות קצב חדריות VPC’S: נצפו סה''כ 2 VPC'S במשך הבדיקה.

הפרעות קצב על חדריות APC‘S: נצפה APC בודד . נצפו קטעים ספורים של ATRIAL RHYTHM (עמ' 10 ).

הפרעות הולכה: לא נצפו.

שינויים משמעותיים בקטע st: לא נצפו.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    פיענוח בדיקת הולטר לב

הוספת תגובה

• לדניאל

פרופ` מיכאל אלדר
    19/08/2009

תקין לחלוטין

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מפרצת של המחיצה הבין עלייתית
    דניאל
    18/08/2009

שלום רב,

בבדיקת אקו לב שביצעתי נרשם: "הודגמה אנוריזמה של המחיצה הבין עלייתית"....

האם יש סיבה לדאגה? האם צריך להמשיך בבירור?

תודה!

הוספת תגובה

• לדניאל

פרופ` מיכאל אלדר
    19/08/2009

אם לא מוזכר PFO אין מקום לדאגה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לפרופ' אלדד פעימות מוקדמות
    משה
    16/08/2009

שלום רב !
    שמי משה בן 43 סובל מפעימות מוקדמות גם פרוזדוריות וגם חדריות .
    בבדיקות ההולטר שביצעתי ההבחנה הייתה שישנם פעימות מוקדמות בודדות.
    את הפעימות המוקדמות אני מרגיש הייטב גם את הקטנות , ישנם ימים שאני מרגיש את הפעימות יותר וזה ממש מפחיד,אני דיי מגביל את עצמי וכל הפרעה מוציאה אותי מחוט העשיה והתחושה ממש לא נעימה , בכל זאת לב.
    דבר מוזר קורה לי שבתקופה שישנם הפרעות מרובות מהסטנדרט אני מרגיש עייפות , קם בבוקר עייף לא מפסיק לפהק ובאופן מוזר אני כאילו מרגיש שהפעימות ברקע.
    שאלתי לפרופסור מיכאל האם יכול להיות קשר לעייפות, האם ניתן לעשות משהו בנושא , כעקרון אני משתדל לא לקחת קרדילוק רק בימים קשים וגם זה לא סגור שזה עוזר מה גם שנאמר לי שלפעמים כדורים יכולים לעשות פעולה הפוכה.
    אשמח לקבל תגובה מה עלי לעשות ואם פעולת אבלציה מתבצעת במקרים של פעימות מוקדמות.

תודה משה.

הוספת תגובה

• למשה

פרופ` מיכאל אלדר
    16/08/2009

פעימות מוקדמות בודדות אינו מהוות סבה לדאגה, אינן דורשות טיפול ובודאי לא אבלציה. הטוב ביותר זה ללמוד לחיות איתן. אם בשום אופן אינך מסתדר, יהיה מקום לשקות טיפול אנטיאריתמי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום רב

חיים
    21/08/2009

שלום לך משה.
    הרופא הקרדיולוג שלי העריך שגם לי היו פעימות מוקדמות.
    היתה לי הרגשה מאד מוזרה ומפחידה כשזה קרה.
    אם ברצונך לשחלוק במידע איך להתמודד עם זה .
    האימייל שלי הינו [email protected]
    יום טוב והרבה בריאות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הפרעות קצב טכיקרדיה ופרפורים
    שירי
    15/08/2009

שלום ותודה,
    אני בת 67 ,משנת 2002 סובלת מפרפור פרוזדורים לסרוגין. קבלתי בעבר רתמקס ופלויקס כעבור 3 שנים ,הופסק הטיפול עקב (בלוק) חסימה בהולכה החשמלית. החל טיפול בקומדין וקרדילוג במינון קטן,שוב כעבור 3 שנים ירד הדופק ל-40 הטיפול בקרדילוג הופסק!!! לאחר מעקב של לופריקורדר
    במשך חודש התגלו הפרעות שונות וגם טכיקרדיה של 200 ב-8 שניות גם פירפורים! הוחלט לתת טמבוקור 50 מ"ג 3 פעמים ביום שמאוד עזר לי כ-חצי שנה,ופלויקס הטכיקרדיה וסחרחורות הופיעו לעיתים רחוקות בצורה מפחידה עם תופעת חנק בגרות משמאל. לאחרונה אושפזתי והתבצע צינתור שיצא תקין, נשלחתי הבייתה ,למחרת היום שוב אירוע של התכווצות בחזה דופק מהיר ופירפורים!!!
    לא פסקו מספר דקות הזמנתי אמבולנס בהגיעו לאחר 15 דקות בבדיקה הדופק 190 ,מיד אוזמן אמבולנס שחל פרמדיק היזריק יקוקור שוב ושוב הייתה צניחה של 4-5 ,בהגיענו לבית החולים שם הוזרק לי דיגוקסין ואטרופן שעזר מעט להחזיר את הדופק למקומו, לאחר בדיקת הולטר בבית חולים נאמר לי שההולטר חקין(זאת כעבור יומיים) שוחררתי בהמלצה לבצע אקו לב,תוצאה שינוי קל בחדר שמאל!!! המלצת הקרדיאולוג לפנות לבית חולים ליעוץ לגבי קוצב לב!!!
    שאלתי היא האם ייתכן שהארוע האחרון נגרם בגלל הצינתור? מה שנקרא סטרס!!!
    שאלה נוספת מהי תרופת דיגוקסין ואטרופן? והאם הייתה זו הצלה? מה דעתך ד"ר ומה עצתך? אשמח להעזר גם לצורך הידע הכללי. סליחה על אורכו של התאור בכתב.תודה שירי

הוספת תגובה

• לשירי

פרופ` מיכאל אלדר
    16/08/2009

הספור שלך מורכב ומחייב בחינה של תרשימי האק"ג בזמן האירועים השונים.
    אני מציע לך להתיעץ עם מומחה להפרעות קצב.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך סיפור מורכב הפרעות קצב

שירי
    16/08/2009

תודה על תשובתך פרופסור.

לאחר יעוץ אצל קרדיאולוג ממליץ לפנות לבית חולים תל השומר ליעוץ לגבי קוצב לב.

קרדיולוג אחר פרופסור,המוכר כ מפענח הולטרים ,ממליץ להוסיף כדור נוסף של 50 מ"ג טמבוקור.

אני העברתי מכתב מהקרדיאולוג ליחידה לקוצבי לב בבי"ח שיבא ליעוץ ,התור שנקבע לי לנובמבר.

ואני אינני במיטבי נכון לעכשיו !!! מה דעתך פרופסור? שירי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לשירי

פרופ` מיכאל אלדר
    17/08/2009

נראה לי שלפנות לתל השומר ללא שינוי בתרופות הוא רעיון טוב.
    בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הולטר
    שירן
    13/08/2009

ד"ר שלום
    בבדיקת הולטר 24 שעות שביצעתי תחת טיפול תרופתי של נורמלול בגלל דופק מואץ
    קיבלתי את התשובה
    קצב סינוס 50-141 ממוצע 83
    bradycardia:8 longest 4 beats at +04:17
    slowest 41 bpm at +04:17
    האם זה תקין?
    הקצב המהיר היה בבוקר בשעה 6:30
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    הולטר

הוספת תגובה

• ליונית

פרופ` מיכאל אלדר
    16/08/2009

התוצאה תקינה לחלוטין.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הפרעות קצב
    יעל
    11/08/2009

דר אלדר שלום
    אני בת 43 בריאה לחלוטין וספואטאית פעילה. עד לפני 3 שנים לקחתי חלק קבוע בתחרויות ריצה וטריאתלון ורמת האימונים היתה די אינטנסיבית.
    מזה 13 שנים אני חווה פלפיטציות מכל מני סוגים.זה התחיל מpvc's אותם אני מרגישה היטב בכל פעם עד היום.ביצעתי בדיקות אקו לב ומאמץ מדי שנה ונמצאו תקינות.
    במספר הולטרים רב שביצעתי לא נמצאו הפרעות למעט פעם אחת בה נמצאו 5pvc's וארוע vt למשך 14 פעימות במהירות עד 205 לדקה. את הארוע הנל הרגשתי ואף דיווחתי בדוח המצורף.
    פגשתי את פרופ גליקסון עם הממצאים הנל(לפני 13 שנה) וקיבלתי נורמיטן לתקופה מוגבלת.
    עד היום ביצעתי 2 בדיקות אקו במאמץ שנמצאו תקינות גם הן האחרונה לפני שנה.בדיקות בלוטת הטריס תקינות וכן אזור האדרנלים נמצא תקין.
    עד היום אני חשה מדי פעם התקפי דופק מהיר למשך 2-4 שניות ומיד לאחר מכן פעימה חזקה ש"מסדרת" את הקצב. לעיתים אני מרגישה תוך כדי זה חולשה רגעית שחולפת מייד.
    לפני 3 שבועות חוויתי את אותה תחושה של דופק מהיר מאוד שהורגש כמו זרם חשמלי,הפעם למשך זמן ארוך יותר,משהו כמו8-10 שניות ומיד בעקבותיו תחושה של דם היורד לרגליים עד כמעט עילפון.לאחר מכן דפיקות לב חזקות שנחלשו בהדרגה. בעקבות כך נתקפתי בחרדה והתחברתי למכשיר שחל שהיה בבית שכניי, תוצאות האקג היו תקינות
    פגשתי מומחה אריתמיה, שאמר שקשה מאוד לדעת האם ההפרעה היתה שוב חדרית, או ממקור עלייתי ,והוא המליץ על הולטר נוסף.וציין שברוב המקרים בלב בריא לא נשקפת סכנה.
    אני חייבת לציין שהפרעות הקצב שלי מאוד מושפעות ממצבי מתח ויש תקופות ארוכות של רגיעה ואחרות סוערות יותר.
    אני מאוד לחוצה ומפוחדת,יש לי 2 ילדים צעירים ואני מאוד פעילה פיסית.
    האם אתה רואה לנכון לערוך ברור אלקטרופסיולוגי ,אני בגישה שאם לא חייבים להתערב אז עדיף שלא ,אבל הייתי רוצה לבדוק את מקור ההפרעה.
    אודה על תשובתך

לקביעת תור
    סגירה
    הפרעות קצב

הוספת תגובה

• ליעל

פרופ` מיכאל אלדר
    12/08/2009

יש בהחלט מקום לברר את מקור ההפרעות הן מכיוון שהסימפטומים מצדיקים זאת והן בשל החששות שלך. הבדיקה המועדפת במקרים כמו שלך אינה פולשנית ודורשת התאמה של מכשיר ניטור בהתאם לתדירות ומשך הסימפטומים. יתכן שבמקרה שלך, מאחר ומדובר בסימפטומים לא תכופים וקצרים, הניטור המועדף הוא מכשיר המושתל תת עורית למשך של עד 1-2 שנים וניתן לתכנתו הן לרישום אוטומטי בעת דופק מהיר והן להפעילו חיצונית באמצעות משדר בעת הצורך.
    מכשירים אלו מכוסים בסל הבריאות ומושתלים בבתי חולים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך לשאלתי

יעל
    12/08/2009

תודה על תשובתך המהירה
    משפחתי ואני נמצאים בשליחות בתאילנד ואני לא בטוחה עד כמה נסיון יש כאן במכשירי ניטור כאלו.
    מחר יש לי תור למומחה הפרעות קצב ואבדוק מה הטיפולים המוצעים כאן,מדובר כמובן בבית חולים פרטי הנחשב מתקדם.
    יש לי אפשרות להגיע לארץ לצורך טיפול כזה וכמובן אעדיף אפשרות זו.
    רציתי לבדוק האם יש אי אלו בדיקות מקדימות שמומלץ לעשות כרגע ו/או טיפול תרופתי מונע?
    כמה דחוף עלי לבצע את הברור האלקטרופסיולוגי? האם מומלצת אבלציה במקרה כזה?

במקרה שאכן אבחר ניטור תתעורי האם הדבר מגביל אותי מבחינת פעילות ספורטיבית?

מקוה שלא שואלת יותר מדי שאלות אבל קצת קשה מרחוק.......

יום נעים

יעל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ליעל

פרופ` מיכאל אלדר
    14/08/2009

אין צורך בבדיקות נוספות והמכשיר אינו מגביל.
    אם לא ניתן להשתילו בתאילנד - עשי זאת בארץ.
    בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מיפוי לב
    יהודית
    11/08/2009

שלום רב,
    אמי בת 84 עברה אוטם קל לפני שנה. לפני כחודש התחילה להרגיש חלשה מהרגיל, כשהיא רק עושה פעולה הכי קטנה היא מתעייפת ומתחילות לה דפיקות לב חזקות המבהילות אותה. בנוסף אמי חולת ITP (תרמבוציטופניה) וטופלה במשך 5 שנים בפרנדיזון. בתקופה האחרונה ישנה שוב ירידה ברמת PLT (תרומבוציטים) וכיום ברמת המינימום 151. היא רגישה ליוד, חלב, סובלת מאי ספיקת הלבלב, חולת סוכרת ולחץ דם גבוה.
    הקרדיולוג שלח אותה לפני מספר חודשים לעשות מיפוי לב תליום ספקט עם דיפירידמול. קבענו לחודש הזה את הבדיקה, אך כשקראתי שהחומר דיפירידמול גורם לדלול דם העניין מפחיד אותי כיוון שרמת ה- PLT אצלה ברמת ירידה וזה יכול לגרום לה שוב לשטפי דם כפי שהיה לה לפני כ-6 שנים.
    האם אפשר לעשות מיפוי לב ללא חומר הדיפירידמול? האם יש משהו אחר?
    מה ההבדל בין בדיקה מיפוי על תליום לבין מיפוי לב טכנציום? מה עדיף לאמי? האם יש משהו שלא יעדה לה דפיקות לב חזקות שגם כך יש לה ?

לקביעת תור
    סגירה
    מיפוי לב

הוספת תגובה

• ליהודית

פרופ` מיכאל אלדר
    12/08/2009

אין בעיה להזריק דיפירידמול במסגרת מיפוי לב לחולים עם PLT נמוכים ולא צפויות דפיקות לב חזקות.
    מיפוי םפקט תליום הוא המיפוי המועדף לשלילת איסכמיה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עברתי צריבה
    רונן לוי
    09/08/2009

שלום פרופסור אלדר קודם כל תודה שהצלת אותי הייתי בבעיה .אני עברתיאצלך לפני יותר מ-9 שנים צריבה עקב דופק גבוהה שהיה נתפס לאחר מאמץ הגעתי אלייך אחרי 5 שוקים חשמליים בהרדמה מלאה כל פעם .את הצריבה עשיתי בגיל 24 מאז לא נבדקתי בנושא האם אני צריך להבדק ואם כן אז איזו בדיקה

לקביעת תור
    סגירה
    עברתי צריבה

הוספת תגובה

• לרונן

פרופ` מיכאל אלדר
    11/08/2009

אם אתה חש בריא והדופק המהיר לא חזר אין צורך בבדיקה כלשהי ותהנה מהחיים עד כמה שאתה יכול...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• צניחה של המסתם והריון
    בר
    06/08/2009

שלום דוקטור אני בשבוע 24 עם הריון תאומים.הריון ראשון. אני מאובחנת כלוקה ב mitral valve prolapse Barlow's disease. חוץ ממעקב של פעם בשנה אצל קרדיולוג ולקיחת אנטיביוטיקה לפני טיפול שיניים המחלה לא הפריעה לי. בעת מאמץ, לחץ בעבודה או כאשר אני מתרגשת מאוד אני חשה זיעה,קוצר נשימה, דפיקות לב מואצות, עייפות וסחרחורת, לחץ בחזה וממש תחושה של כאב ומועקה.
    מה הפתרון לכך? האם אני אצטרך להיות בשמירת הריון? לקבל תרופות? תודה רבה מראש

נ.ב. יש לציין שלפני ההריון לא חשתי תסמינים כאלו.

לקביעת תור
    סגירה
    צניחה של המסתם והריון

הוספת תגובה

• לטלטלטל

פרופ` מיכאל אלדר
    06/08/2009

יתכן מאוד שהתופעות החדשות קשורות בעומס הטבעי שכרוך בהריון .
    הייתי מציע שתבדקי ע"י רופא המשפחה או הקרדיולוג שלך כדי להעריך את מצבך במדויק.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דבר מפחיד!
    צח
    03/08/2009

חליתי לאחרונה בשפעת... היה לי חום גבוהה והייתי חלש למשך כמה ימים...
    בינתיים אני מבריא אט אט אך השיעולים נשארו..

אני סובל מsvt קצרים בדרך כלל של עד דקה בקצב של בערך 200 פעימות לדקה...
    זה קורה לי כאשר אני שוכב על צד ימין ונושם נשימה עמוקה או משתעל בזמן שאני שוכב על צד ימין של הגוף.. יש לציין שעברתי בדיקות שהוכיחו svt והדבר מפחיד אותי מאוד...

המקרה הבא גרם לי להזמין אמבולנס...
    שלשום ישבתי בסלון ביתי נשענתי בלי לשים לב על צד ימין..ועקב המחלה שלי השתעלתי...
    מיד התחיל לי אירוע הפרעת קצב... בהתחלה זה היה רגיל וחיכיתי שתעבור איזה דקה בשביל שזה יעבור...
    אך האירוע נמשך ל 10 דקות בערך עם קצב הרבה הרבה הרבה יותר מהיר ממה שבדרך כלל...
    אני לא יודע אם זה בגלל שהלחצתי את עצמי או בגלל שאני חולה אבל אני חושב שהיה לי איזה מיליון פעימות בדקה משהו לא נורמאלי ... מאז האירוע אני מאוד מפחד שיהיה לי עוד אחד כזה ...הזעקתי אמבולנס שלקח אותיי למיון....במיון אמרו לי שזה פשוט קורה ושלחו אותי הבייתה..
    פשוט הייתי בטוח שעוד שניה אני מקבל דום לב!
    האם יש קשר בין מחלה לSVT ולמשך זמן ההפרעה
    האם יש השפעת פאניקה על הSVT בזמן הSVT
    האם יש קצב מסוים שצריך כבר להלחץ?

אני מאוד מפוחד קשה לי להרדם מאז האירוע!!!
    ני נוטל כדור קרדילוק...שאם אתם שואלים אותי לא עוזר לי בכללל...
    מה עושים ?? אנא ענו לי על השאלות יש פרטים על ההולטר שעשיתי מהודעה ישנה יותר ששלחתי על שם ג'וני ב
    בבקשה תענו לי אתם התקווה שלי!

לקביעת תור
    סגירה
    דבר מפחיד!

הוספת תגובה

• לג'וני ב

פרופ` מיכאל אלדר
    04/08/2009

SVT אינו הפרעת קצב מסכנת חיים וקיימת שיטת ריפוי באמצעות צריבה (אבלציה) וכן טיפולים תרופתיים שונים (פרט לקרדילוג).
    אני מציע לך לפנות למומחה להפרעות קצב.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דופק יוצא מאיפוס במאמץ
    דן
    31/07/2009

בן 60 ורוכב על אופני כביש והרים מזה 10 שנים. 3 פעמים בשבוע סה"כ 6 שעות. הרכיבה היא בד,כ בדופק של 130-135 אבל בעליות מגיע גם ל160.
    מידי פעם יש מצב בו במאמץ קשה הדופק יוצא מאיפוס ומגיע ל-200 אז אני יורד ונח ולוקח בין 3 דקות ל-10 דקות לחזור לדופק נורמלי.
    בדיקת ארגומטריה , הולטר (24 שעות) ואקו לב לא איבחנו שום ממצא מיוחד.
    מהי המלצתכם?

דן

לקביעת תור
    סגירה
    דופק יוצא מאיפוס במאמץ

הוספת תגובה

• דן

פרופ` מיכאל אלדר
    02/08/2009

הרכב הולטר (אק"ג ל 24 שעות) בזמן הרכיבה וציין את הזמן בו חשת בתופעה. אם לא תופיע, אפשר לקבל קרדיוביפר (מכשיר המשדר אק"ג למוקד בזמן שמתחברים אליו באמצעות הטלפון). 2 המכשירים זמינים בקופות החולים וגם במרפאתנו בשיבא. כמו כן כדאי להבדק ע"י קרדיולוג מומחה בתחום הפרעות הקצב.
    אשמח לראות את תרשים האק"ג הזה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    גלי
    30/07/2009

שלום רב,

ביום יום אני מנהלת אורך חיים שיגרתי ובריא (כך אני מאמינה), אך בסופי שבוע מרשה לעצמי "להתפרע" - בעיקר כשמדובר באלכוהול.
    ברצוני לדעת אם אני הולכת להתאמן ביום שבת לאחר לילה של הרבה אלכוהול, מה זה עושה ללב? האם זה יוצר הפרעות קצב לב? האם כדאי לוותר על האימון של שבת בבוקר?

תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• לגלי

פרופ` מיכאל אלדר
    31/07/2009

בהעדר פרטים (גיל, מצב בריאותי, שפור משפחתי וביו"ב) קשה להתייחס לשאלתך.
    כללית, שתיה מופרזת של אלכוהול ׂ(alcohol binge) עלולה לגרום לפרפור פרוזדורים. מאמץ גופני עלול אף הוא לגרום לפרפור באנשים הנוטים לכך.
    יתכן שלוותר על השתיה הוא הצעד הנכון יותר...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דפיברילטור
    אריה
    27/07/2009

לרופאים שלום
    נאמר לי שעליי להשתיל דפיברילטור אני מאוד לא שקט לא מבין את ההשלכות(אם יש בכלל)
    התור נקבע לסוף ספטמבר,גם לא קיבלתי הסבר למצב שלי!
    שישבתי לקבל תשובות מהרופא המטפל הוא גמגמם לנו יצר רושם שהמצב לא קריטי אבל בכל זאת
    צריך להשתיל .אם צריך להשתיל למה כל כך רחוק התור?
    כעקרון אני לא בעד התערבות ניתוחית שלא לצורך וממשיך להתלבט מה לעשות
    אני גר במרכז הארץ האם יש מצב לקבל דעה נוספת או שעליי לקבל את דברי הרופא שלי
    זקוק מאוד לעזרתכם גם בהבט הנפשי של העניין.

לקביעת תור
    סגירה
    דפיברילטור

הוספת תגובה

• לאריה

פרופ` מיכאל אלדר
    31/07/2009

אני מציע שתיגש ליעוץ נוסף של מומחה להפרעות קצב ביחס למצבך והצורך בהשתלת דפיברילטור.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ניתוח בשיטת המבוך
    ברוך טוביאס
    24/07/2009

שלום פרופ' אלדר

שמי ברוך , אני בן 38 מזה חמש שנים אני סובל מרפרוף פרוזדורים ופרפור
    ב-2005 עברתי אבלציה באיכילוב ,ב2007 לקיתי בארוע מוחי היות ולא הייתי על מדללים
    ב-2008 עברתי אבציה שנניה בבורדו אצל פרופ ג'ייס,כעת אני אחרי אשפוז נוסף -קצב הלב לא פסק על ידי כדורים ובסוף הפכתי לסינוס על ידי מכת חשמל -הוצע לי לנסות את הניתוח בשיטת המבוך אצל רופא בשם ניב עד שגם במקרה הגיע להרצאה וכך פגשתי אותו .
    האם דר ניב והמרכז שבו הוא עובד מוכרים ומומלצים על ידך ?
    האם באמת השיטה וסיכוייה טובים מהאבלציה ?
    תודה מראש על התיחסותך

ברוך

לקביעת תור
    סגירה
    ניתוח בשיטת המבוך

הוספת תגובה

• לברוך

פרופ` מיכאל אלדר
    31/07/2009

ד"ר ניב מוכר לי היטב, והוא נחשב אחד המומחים המובילים בעולם בתחום ניתוחי המבוך ואין ספק שהוא מומלץ גם על ידי. סיכויי הריפוי בניתוח הזה נחשבים גבוהים במיוחד ועולים על אלה של האבלציה. אם אתה סובל מאוד ויש באפשרותך לעמוד בהוצאות הכרוכות בכך - זוהי בהחלט אופציה שרצוי לשקול.
    עלי לציין שניתוחי מבוך מבוצעים גם במחלקת הניתוחים בתל השומר שרכשה נסיון די ניכר בנושא ויתכן שכדאי להפגש עם הרופא המתמחה בניתוח זה (ד"ר סטרניק). אשמח לעמוד לרשותך אם תהיה מעונין (אנא ציין מספר טלפון).

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום שלום
    צח
    22/07/2009

לאחר שהתגלה לי SVT הלכתי לקרדיולג והוא החליט לתת לי BETABLOCKER אף על פי
    שזה לא קורה לי כל יום ואין לזה תדירות קבועה (למשל עכשיו זה כבר לא קרה לי שבועיים....

אני מאוד מעדיף שלא לקחת כדורים ....ואני אפילו לא יודע כמה זמן אצטרך לקחת אותם....

האם החלטתו נכונה ולכמה זמן כנראה האלץ לקחת את הכדורים

לקביעת תור
    סגירה
    שלום שלום

הוספת תגובה

• לג'וני

פרופ` מיכאל אלדר
    22/07/2009

אכן הטיפול בכדורים בעייתי ומזה שנים הטיפול המומלץ במרבית הסוגים של SVT שפוגע באיכות החיים הוא ע"י צריבה (אבלציה). אשמח לראות רישום של האקג הרגיל והאקג (מלא או מרישום ההולטר) בזמן SVT (פקס 035400164, שאוכל לראות בעוד כשבוע) וליעץ לך לגבי הצריבה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה