פורום הפרעות קצב הלב, הפרעות לב - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• WPW
    רון
    13/05/2009

לרופאים שלום רב,

לאחרונה התחלתי בפעילות של ריצה ארוכה בקצב נמוך וחדר כושר (במידה וללא הגזמה)
    חשבתי הפרעות בקצב הלב (מס' פעימות עוקבות לעיתים) שגרם לי לתחושה לא נוחה ולעיתים רחוקות לתחושה לא נעימה בנשימה. ההפרעות חלו לא בהכרח בזמן פעילות ספורטיבית אלא במנוחה בעיקר. לאחר פניה לרופא ביצעתי אקו לב והולטר לב. אקו לב תקין לחלוטין ובהולטר נרשמה הערה "חשד ל- WPW" לאחר הפרעות קצב לעיתים. אותה הבחנה היתה גם ב- אקג שביצעתי בקופת חולים. שאלתי:
    1. הנני מעוניין להיוועץ עם קרדיולוג המתמחה בתחום - באיזה תחום מדובר, האם הפרעות קצב?
    2. האם עלי להגביל את עצי בפעילות ספורטיבית/להפסיקה קליל עד בירור הבעיה?
    3. אילו בדיקות (מעבר למה שעשיתי) עושים בדרך כלל על מנת לחקור את הבעיה ולהגיע לשורש
    העניין

בתודה מראש

רון

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    WPW

הוספת תגובה

• לרון

פרופ` מיכאל אלדר
    13/05/2009

אכן מומלץ שתתיעץ עם קרדיולוג המומחה להפרעות קצב (כגון 2 הרופאים באתר זה), עד אז רצוי להמנע מפעילות ספורטיבית. יתכן שבדיקת האקג תספיק, אך לעתים יש צורך בהערכה לא פולשנית (כגון, מבחן מאמץ או הולטר ) ובמקרים מסוימים בהערכה פולשנית (בדיקה אלקטרופיזיולוגית).

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה לך ד"ר על התשובה המהירה
    גל
    09/05/2009

תודה לך ד"ר על התשובה המהירה
    אם הפעימה המוקדמת החדרית עושה את כל זה ועצם ההרגשה של החבטה בלב כל זה היא לא מצריכה טיפול כל שהוא?? יש לציין שהיא מופיעה אצלי פעם בחודש אבל התופעה שלה של גודש בגרון ואי ניחות הנישמה נמשך כמה ימיים או חולף באותו יום

הוספת תגובה

• תשובה לגל

ד''ר מחמוד סולימאן
    10/05/2009

אנחנו בהחלט ממליצים על טפול תרופתי אם הפעימות גורמות לאי נוחות. מצבי מתח , עייפות ושתיית קפה/מעוררים מגברים את תדירות הפעימות. כך שרצוי להמנע מכל זה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    גל
    09/05/2009

האם פעימה מוקדמת חדרית אל על חדרית יכולה לגרום לכושי נשימה כשהיא מופיעה ..כמו הרגשה שיש משהוא חונק מתחת לגרון??

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• תשובה לגל

ד''ר מחמוד סולימאן
    09/05/2009

פעימה מוקדמת (בעיקר חדרית)- יכול לגרום למגוון תחושות: פעימה חזקה במיוחד, חוסר פעימה, דופק מהיר, דופק לא סדיר, הרגשת מחנק בגרון. בחלק מהמקרים, אם מדובר במספר רב של פעימות מוקדמות, זה גורם לקוצר נשימה ועייפות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טיפול יעיל לפעימות מוקדמות

שוקי
    11/05/2009

אינני רופא אך חקרתי במשך שנים את תופעת הפרעות הקצב למיניהם והגעתי למסקנה חד משמעית שיש מכנה משותף לסובלים מהפרעות קצב- מחסור במגנזיום. בדיקת דם אינה מדוייקת היות ורק 1% מסך המגנזיום בגוף נמצא בדם, יתרת המגנזיום נמצאת בתוך תאי הגוף. בדיקה תוך תאית היא בדיקה יקרה, ( כמה מאות דולרים) ולוקח זמן רב עד שמקבלים תשובה. במתן תוספת של כ -500 מ"ג מגנזיום ביום רוב התופעות האלו נעלמות.
    אשמח לשוחח איתך 0503397020
    שוקי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלת הבהרה לגבי בדיקת אקג
    רוזי
    08/05/2009

לפני יומיים בזמן שעשיתי הליכה בקצב סביר, חשתי לפתע פעימות לב מוגברות באופן פתאומי אשר לוו בתחושת כאב חזקה באזור הסרעפת (באמצע החזה). על אף העובדה שהפסקתי את הפעילות ונחתי בישיבה, התופעה נמשכה כשעה, במהלכה היה לי צורך להתפנות. (מתן יציאה בשרותים).
    רק לאחר ההתפנות השניה בשרותים, חשתי הקלה והמצב חזר באחת לקדמותו.
    באותו יום אחה"צ ביצעתי בדיקת אק"ג שיצאה תקינה לחלוטין.
    אני מוטרדת מהשאלה האם בדיקת האק"ג היתה יוצאת זהה באם היתה מבוצעת בזמן התרחשות ה"אירוע" ? האם התוצאות שנרשמות בזמן הבדיקה יכולות לשקף את ההתנהלות בקצב הפעימות שהיתה בזמ האירוע? האם יש בכך אות אזהרה לאירוע חוזר? האם עליי להימנע מטיסות?
    אודה מאוד על התיחסותך לשאלות הנ"ל. תודה מראש - רוזי.

לקביעת תור
    סגירה
    שאלת הבהרה לגבי בדיקת אקג

הוספת תגובה

• תגבוה לרוזי

ד''ר מחמוד סולימאן
    09/05/2009

נראה שמדובר בסוג של הפרעת קצב אשר מופיע באופן פתאומי ונעלם באופן פתאומי. פעולה כמו מתן יציאה עשויה להפסיק את הדופק המהיר להחזיר את הדופק לסדיר.
    היה מאוד חשוב לבצע בדיקת אק"ג בעת הארוע. זה מאוד עוזר באבחנה ובקביעת הטפול. אק"ג לאחר חלוף הארוע ברב המקרים יהיה תקין.

האם זהו ארוע ראשון? חשוב לציין- בד"כ זהו מצב שפיר אך מציק. עלול לחזור על עצמו. אין המלצה להמנע מטיסות. אני ממליץ להבדק ע"י קרדיולוגי- עדיף מומחה להפרעות קצב.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תרופה לאלרגיה והפרעות קצב
    דוד אלון
    08/05/2009

לפני כ-6-7 שנים, כשהייתי בן 16-17 התחלתי ליטול "זילרג'י" (המוכר גם כ"היסטזין") כטיפול לנזלת אלרגית בחודשי האביב.
    לפני כשנה וחצי היה לי אירוע SVT, ואובחנתי כבעל סינדרום WPW, שעלול לגרום להפרעות קצב בלב. (לא עברתי אבלציה).
    לכאורה אין קשר בין הדברים, ולכן המשכתי ליטול את התרופה בחודשי האביב כרגיל.
    השבוע במקרה עיינתי בעלון לצרכן של זילרג'י וראיתי שכתוב שאין לקחת את התרופה במקרה שיש עבר של הפרעות קצב בלב.
    האם עלי להפסיק את השימוש?
    האם יש תרופה דומה לאלרגיה שמותרת לשימוש לבעלי בעיות קצב בלב?
    בתודה,

הוספת תגובה

• לדוד

פרופ` מיכאל אלדר
    08/05/2009

אין כל בעיה לקחת זילרג'י בחולים עם WPW. מאידך, מומלץ מאוד לעשות אבלציה של ה WPW כאשר יש SVT ספומטני (כמו אצלך).

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אקו לב במאמץ
    ענת
    08/05/2009

אני בסביבות גיל ה-50, לפני כ-4 חודשים עשו לי הולטר-לב בגלל שהרגשתי הפרעות קצב. אכן הבדיקה אראתה הפרעות קצב רבות, אך הקרדיולוג אמר אם זה מאד מאד יפריע לי יש לשקול אבלציה. אחרי שקיבלתי ממנו 10 מ"ג דראלין לחודש ימים- הרוחות נרגעו. והפסקתי מדעת עצמי להמשיך לקחת דראלין היות ואני מרגישה טוב. ומסתדרת בלי זה. ורופא המשפחה אמר שבמקרה וארגיש כעין קפיצות בלב- אקח כדור אחד דראלין. (למקרה הצורך). שמתי לב, רק אם אני מאד מתעייפת פיזית- הפעימות המוקדמות נכנסות לפעולה לזמן קצר.וזה עובר בלי שום טפול תרופתי. למדתי לחיות עם זה. היה לי ביקורת אצל הקרדיולוג איני מבינה מדוע שולח אותי לעשות אקו לב במאמץ, מה זה נותן "אקו-לב במאמץ"?, בעבר הרחוק עשיתי אקו לב רגיל ואראה הפרעה דיאסטלית 2 והשאר תקין. ומה פירוש המילה שכתב לרופא המשפחה: "החולה אספטומטית" - מה זה האות א,? ולמרות זאת שולח אותי לאקו לב במאמץ, מה הבדיקה הזאת מראה?. מצטערת על האריכות ותודה על תגובתך.

לקביעת תור
    סגירה
    אקו לב במאמץ

הוספת תגובה

• ליעל

פרופ` מיכאל אלדר
    08/05/2009

אסימפטומטית משמעותו ללא סימפטומים, כלומר את חשה בריאה..
    בדיקת אקו לב במאמץ נועדה לבחון אם יש שינויים בהתכווצות הלב או בפעילות המסתמים במאמץ. יש לשאול את הקרדיולוג ששלח אותך מדוע את זקוקה לבדיקה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דוקטורים שלום
    סיון
    08/05/2009

שמי רועי 28 ואני סובל כשנתיים מפעימה חדרית מוקדמת והרבה כמעט כל יום בחודש האחרון נעלמה התופעה לגמרי האם זה יתכן שסבלתי שנתיים ופתאום כלום כמו שהתופעה באה ככה היא נעלמה בתודה מראש רועי

לקביעת תור
    סגירה
    דוקטורים שלום

הוספת תגובה

• לסיון

פרופ` מיכאל אלדר
    08/05/2009

בהחלט קיימת שונות בתדירות הפעימות המוקדמות והתופעה עשויה להעלם (אך לצערי גם לחזור) ללא סיבה ברורה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• Emergency or not
    Eliza
    06/05/2009

My husband who is 51 years old has been complaining today of pains in his arm and back area. They are pains which come and go. He's a very stressed person and always under pressure which doesn't help. My question is: What would we need to to if it became an emergency and would he get immediate help if he needed it? He also suffers from chronic heartburn all the time for many years now. I don't want to over-react but I also don't want to dismiss the fact that it could be serious and time could be a life-saver.

לקביעת תור
    סגירה
    Emergency or not

הוספת תגובה

• Eliza

פרופ` מיכאל אלדר
    07/05/2009

He could either see hes family physician or go to the neerest emergency room to be checked.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מים בברך וקוצר נשימה לבעל עבר לבבי
    א
    06/05/2009

שלום רב,
    כתוצאה ממים בברך, ניתנו לבעל עבר לבבי התרופות הבאות:
    Lornoxicam 8mg -פעמיים ביום(בוקר וערב)
    LANSO PRASOLE 30 mg - פעם ביום
    לאחר 7 ימים היה קוצר נשימה חמור.

בביה"ח רופא אחד חשב שיתכן ויש קשר ורופא אחר לא חשב כך.

1) האם תרופות אלו עלולות לגרום לקוצר נשימה, או לגרום\להחמיר בעיות לבביות קיימות?

2) האם תרופות אלו סותרות תרופות אחרות?

3) הטיפול היה אמור להיות ל-10 ימים ובאם יש שיפור להמשיכו. האם היה כדאי להמשיכו ולא להפסיק לאחר המקרה?

4) ישנה אפשרות לתת זריקה(אולי קורדיזון?). האם זה יכול לגרום שוב לקוצר נשימה, או לבעיות אחרות?

5) האם מים בברך אמור להדליק נורה אדומה לאנשים בעלי אירועים לבביים קודמים. מה היא הסיבה לכך?

6) מה יכולה להיות הסיבה לקוצר הנשימה.

7) איזה טיפול לריפוי הברך מומלץ לאדם בעל עבר לבבי?

תודה רבה!

הוספת תגובה

• תיקון לסעיף 4

א
    06/05/2009

תיקון-כנראה האופציה היא זריקת קורטיזון (ולא קורדיזון) בסעיף 4

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה של קוצב לב שנכנס לפעולה
    לימור
    06/05/2009

לאבא שלי יש קוצב לב מזה 4 שנים ולפני חודש וחצי התעלף בפתאומיות והתעורר בצידו השני של החדר.
    בבדיקת קוצבים אמרו לנו שהיה לו דום לב והקוצב הופעל שאלתי היא איך הוא נזרק כ"כ רחוק וכן באיזה תדירות זה קורה, אבא עצמאי בבית האם הוא צריך השגחה יותר בבית?

הוספת תגובה

• ללימור

פרופ` מיכאל אלדר
    06/05/2009

אי מעריך שלאביך הושתל דפיברילטור ולא קוצב רגיל. המכשיר הזה מטפל הבפרעות קצב הגורמות לדום לב. התדירות של דום לב תלויה בגורמים רבים ואינה קבועה. המכשירים לרוב יעילים מאוד ומטפלים בהצלחה רבה בהפרעות הנ"ל. עם זאת עזרה בבית עשויה להוסיף לבטחונו העצמי או במצב נדיר שיזדקק עזרה נוספת מעבר למכשיר הנ"ל.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    גל
    04/05/2009

שלום אני בן 27 בריא לחלוטין אני כבר כמה שנים נוטל כדור אחד ריסטל ליום כי היה לי כל הזמן כאבים בחזה לא מוסבריים ..ואנ י קראתי שהתרופות האלה עושות הפרעות קצב לב??????
    יש לציין שגלו אצלי פעימה מוקדת וחשד לWPW האם ההפרעות האלה יכולת להיות מהכדור הזה
    ורוב הזמן הרופאה שלי אומר לי אלה הפרעות נורמליות שיש לכל אדם

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• לגל

פרופ` מיכאל אלדר
    04/05/2009

רסיטל לא עושה הפרעות קצב וקרוב לודאי שהרופאה שלך צודקת. חשד ל WPW יש לברר (לאשר או לשלול). כדאי לך לפנות למומחה להפרעות קצב להתיעצות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה מקצועית
    גל
    02/05/2009

שלום ד"ר
    רציתי לדעת בבקשה מה זה אומר PR מקוצר 0.11 ?? על מה הוא מעיד ? האם הוא מסוכן? האם הוא תופעה שחולפת? ומה מה מאותת לגבי הלב מה רמת החשיבות כשמופיע מקטע שאומר שיש PR מקוצר??
    ותדה לכם על הפורום שמאוד מכובד

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה מקצועית

הוספת תגובה

• לצרליי

פרופ` מיכאל אלדר
    03/05/2009

ל PR של 0.11 , ללא ממצאים או תופעות אחרות, אין כל משמעות והוא אינו מעיד על מחלת לב. מומלץ לפנות לקרדיולוג ע"מ לאשר שאין ממצאים נוספים באקג. או הפרעות קצב המחייבות התייחסות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה מקצועית

גל
    03/05/2009

תודה דוקטור על נתשובה המהירה שלך הופיע לי בהולטר של 48 שעות 3 פעימות מוקדמות זה מעיד על משהוא??

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לגל

פרופ` מיכאל אלדר
    04/05/2009

לא

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קצב לב מואץ
    בת 17
    29/04/2009

שלום,לא כל כך ידעתי לאיזה פורום לשייך הודעה זו. מקווה שזאת אכן הכתובת.
    אני בת 17,ובתקופה האחרונה,משהו כמו חודש,אני מרגישה בכמה דברים שלא הרגשתי בעבר.
    הדבר שהכי בולט ומפריע הוא קצב הלב. אני מרגישה המון פעמים שקצב הלב נורא חזק,גם בזמן שינה[בזמן השינה,בעבר נהגתי לנשום דרך האף,אך בזמן האחרון ישנה ההרגשה כי "לא מספיק" אוויר נכנס ולכן התחלתי לנשום בכבדות מהפה]. אני מתעייפת מאוד מהר ומרגישה גם קושי לנשום בעלייה פשוטה במדרגות או הליכה כלל לא מהירה. אני אמנם לא מתעסקת בספורט במהלך היום-יום,אך אף פעם לא התעייפתי מדברים כאלו הדורשים מינימום אנרגיה. כמובן שגם בפעילויות הפשוטות הללו אני מרגישה שהלב עומד לצאת מבית החזה. בהתחלה חשבתי שאולי מדובר באנמיה,כיוון שאני צימחונית כבר שנה,והתחלתי לחוש בזמן האחרון גם סחרחורות,כאבי ראש ועייפות שמאפיינים אנמיה.
    יש לציין שאני בולמית,וסובלת כבר 3 שנים מהפרעות אכילה,הכוללים עליה וירידה במשקל בקצב נורא מהיר,ובשנה האחרונה אף העלתי 24 קילו,לאחר שנה שירדתי במשקל בגלל הפרעת אכילה.

אשמח לקבל תשובה בהקדם. תודה

לקביעת תור
    סגירה
    קצב לב מואץ

הוספת תגובה

• לבת 17

פרופ` מיכאל אלדר
    30/04/2009

יכולות להיות מספר סיבות לתופעות שציינת, והייתי מציע לפנות לרופא המשפחה לבדיקה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קצב לב

שוקי
    14/05/2009

אינני רופא אך חקרתי במשך שנים את תופעת הפרעות הקצב למיניהם והגעתי למסקנה חד משמעית שיש מכנה משותף לסובלים מהפרעות קצב- מחסור במגנזיום. בדיקת דם אינה מדוייקת היות ורק 1% מסך המגנזיום בגוף נמצא בדם, יתרת המגנזיום נמצאת בתוך תאי הגוף. בדיקה תוך תאית היא בדיקה יקרה, ( כמה מאות דולרים) ולוקח זמן רב עד שמקבלים תשובה מתן תוספת של כ -500 מ"ג ביום רוב תופעות אלו נעלמות.(לא מומלץ לסובלים מתפקוד כליות לקוי) מעל 100 חולים (לשעבר) בהצעתי נוטלים מגנזיום על בסיס יומי אינם סובלים יותר מהפרעות קצב , מפעימות מוקדמות או קצב לב מהיר כולל נערה בת 18 שסבלה מ – s.v.t שאחת לשבועיים הייתה מפונת לבית החולים והייתה מועמדת אף לאבלציה. כל אלו אינם סובלים יותר מהפרעות קצב.
    אני מקוה שעניתי על שאלותיך
    אשמח לשוחח 0503397020
    שוקי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יעוץ ועזרה
    גוי
    25/04/2009

שלום אני בן 27 מזה כמה שנים אני מתלונן על פרפור ולא יודע מה זה בלב כשאני בשקישה פתאום מרגיש כמו שמשהוא תפס את הלה והוא מפרפר לכמה שניות וחוזר לפעום רגיל עשיתי הולטר אך אתמרתי לרופא שההפרעה לא הייתה...יש לציין שאני מרגיש את ההפרעה לפני שהוא מגיעה בכמה שניות . אלה תוצאות ההולטר..כמו כן אך אפשר לקבוע איתכם תור ולבוא אליכם באופן עצמי ותודה מראש

קצב סינוס

מהירות מינימלית: 45

מהירות מקסימאילית: 118

מהירות ממוצעת: 67

הפרעות קצב חדריות VPC’S:

הפרעות קצב על חדריות APC‘S:

הפרעות הולכה:

פעילות קוצב:

שינויים משמעותיים בקטע st:

תלונות הנבדק:

הממצאים בהתאם לתלונות: ב26.03 ב18:15 - פעימה מוקדמות - קצב סינוס, ללא פעימות מוקדמות. ב18:16 הובחנה פעימה מוקדמת על חדרית. 18:30 - כאבים בחזה - סינוס 68 פ/ד, ללא שינוי בעמדת ST

הערות/סיכום: ב26:03 מקטע PR - 0.11 שניות. הובחנו ס"כ 3 פעימות מוקדמות על חדריות. שאר - ב.מ.פ. ב27.03 PR מקוצר. ללא הפרעות קצב או הפרעות הלכה.

הערות:

לקביעת תור
    סגירה
    יעוץ ועזרה

הוספת תגובה

• תשובה לגוי

ד''ר מחמוד סולימאן
    25/04/2009

אפשר לעשות הולטר ממושך יותר (לשבוע או אפילו יותר). האבחנה היא חשובה אם חושבים על מתן טפול. את יכול לקבוע תור למרפאות הפרעות קצב שלנו, בין אם זה ברמב"ם או בתל- השומר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יעוץ ועזרה

גוי
    25/04/2009

אבל לא עניתה לי ד"ר מה אומר ההולטר????

ולגבי התור לרמבמ זה נשמע ממש לא רציני אתמול קבעתי תור נתנו לי אותו ליולי!!!
    לא מבין אך זה הפרעות קצב לב לבדיקה חשובה נותנים תור לשלושה חודשיים

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דוקטורים שלום
    סיון
    24/04/2009

יש לי בעיה בן זוגי בן 28 סובל מפעימות חדריות מרובות מרגיש טוב בזמן הדפיקות עבר ארגומטריה תקינה סיכום כושר טוב לא ניצפו הפרעות הולכה לא קצב כלום הכל תקין עבר הולטר לפני כמה חודשים לא נימצאה ולו הפרעת קצב אחד רק קטעים של סינוס אריתמיה עם 4 דרופ ביטס אבל בזמן ההולטר לא נימצאו לא apcs ולא pvcs ולא הפרעות הולכה לאחר כמה חודשים התדירות של הפעימות גדלו ממש המון כל היום והוא אומר שהרגיש אותן רצופות כתוצאה מכך נילחץ ופנה למיון שם החליטו לעשות בדיקות עשו צילום חזה יצא תקין גודל לב רגיל לקחו אנזים לב יצא תקין עשו אקג היה תקין אבל החליטו להשאירו במעקב אישפוז 48 חיברו אותו למוניטור והאבחנה הייתה אקסטרה אסיסטולות מרובות ממקום חדרי הדופק רגיל 70 עד 80 תמיד גם בזמן ההפרעות והחליטו לשחרר אותו במכתב השיחרור רשמו הכל תקין לא מצריך טיפול תרופתי פשוט שיחררו ואמרו שהכל בסדר למרות שראו פעימות חדריות מרובות גם שלשות השאלה מה עושים הוא סובל מזה ופוחד כל היום משגע אותי מה אני עושה איך אני עוזרת לו ומה האבחנה שלך ממה שאתה מבין ממה שרשמתי תודה לכם מראש סיון

לקביעת תור
    סגירה
    דוקטורים שלום

הוספת תגובה

• לסיון

פרופ` מיכאל אלדר
    24/04/2009

על פניו נראה שלא מדובר בבעיה המסכנת את חייו. אם הוא סובל מהפעימות האלו - יש לרשום אותן באקג מלא ולפנות למומחה להפרעות קצב כדי לבחון אם הן מתאימות לטיפול בצריבה. אם לחלוטין אינו סובל - ניתן ככל הנראה להסתפק במעקב של הולטר ואקו פעם ב 6-12 חדשים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה