פורום הפרעות קצב הלב, הפרעות לב - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הרדמה מלאה באבלציה
    קרן
    08/06/2009

שלום שמי קרן חודש הבא עוברת אבלציה, בת 32, נורא חוששת מהניתוח האם אפשרי לעשות הרדמה מלאה באבלציה?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    הרדמה מלאה באבלציה

הוספת תגובה

• פוחדת..

דידי
    08/06/2009

היי,לפני כ5 שנים עברתי את זה ללא הרדמה כלל וללא טישטוש הייתי בגילך והיום אני בחיים חדשים ,אין צורך לפחד ואני ממליצה לך לקחת רק טישטוש בהצלחה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קרן

פרופ` מיכאל אלדר
    08/06/2009

אפשר, אך לעתים לא מומלץ ולרוב לא נחוץ. מציע להתייעץ עם הרופא המבצע לגבי המקרה שלך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פרפור בלב
    יסמין
    04/06/2009

שלום , אמי סובלת כ-6שנים מפרפרור פרוזדורים והתקפים של עלייה בדופק ולפני 3 חודשים עברה צריבה של אבלשיין .
    מאז הניתוח עברה עוד פעמיים התקפים קשים של דופק מהיר ולא סדיר וכתוצאה אושפזה בביה"ח.
    מטופלת בכדורי ריתמקס . יש מצב שהניתוח לא הצליח ?( למרות שהמנתח הסביר שכן ) יש אפשרות לעשות אותו שוב ?
    אשמח לתשובה ,תודה

לקביעת תור
    סגירה
    פרפור בלב

הוספת תגובה

• יסמין

פרופ` מיכאל אלדר
    04/06/2009

כמובן שהפעולה עשויה לא להצליח. עם זאת, איננו שופטים את הצלחת הפעולה ב 3 החדשים הראשונים. הייתי מציע לחכות עוד מספר חדשים ורק אז אפשר יהיה לקבוע אם ואיזה שפור הושג. עדיין ניתן להוסיף תרופות או לעשות את הפעולה שנית.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם יש הכרח בהשתלת קוצב
    joseph
    02/06/2009

נולדתי עם מום מולד של מסתם וחור בין החדרים ברמה של ASD
    כיום אין בעיה בזרימת דם בין חדרית אך ישנה אי ספיקה בינונית עד קשה כתוצאה מהמסתם.
    אני כבן 44 ועוסק בספורט עד רמה אתגרית - קראטה רכיבה על אופניים ועוד.
    כתוצאה מהניתוח שעברתי בילדותי נפגע עצב ההולכה האחראי על קצב הלב.
    כתוצאה מבדיקת הולטר נמצא שהדופק שהגעתי אליו במנוחה הגיע ל 38,
    חשוב לי לציין שלא הרגשתי כל בעיה במהלך "בלוק" ונקובך המתואר.
    האם יש הכרח באמצע יום בהיר להתקין בליבי קוצב - שישנה מהותית את אורח חיי?

לקביעת תור
    סגירה
    האם יש הכרח בהשתלת קוצב

הוספת תגובה

• ל Joseph

פרופ` מיכאל אלדר
    03/06/2009

איני חושב שהמקרה שלך מתאים ליעוץ אינטרנטי ואני מציע לפנות עם החומר למומחה להפרעות קצב.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה ועוד שאלה
    עינבר
    31/05/2009

האם זה לא מפריע לתרופות שאני נוטלת קבוע

בברכה

לקביעת תור
    סגירה
    תודה ועוד שאלה

הוספת תגובה

• krgu,

פרופ` מיכאל אלדר
    31/05/2009

למיטב ידיעתי לא.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה חשובה
    עינבר
    28/05/2009

שלום רב

אני בת 28 עם מחלות רקע בינהם POTS ,הפרעות קצב חדריות חשד לARVD לאחר 2 אבלציות שבוצעו לפני 10 שנים עם הצלחה בצריבה אך לאחר מכן הכול חזר וכעת מטופלת תרופתי בטמבוקור דרלין גוטרון קולכיצין לפעמים פלורינף ואשלגן אומפרדקס

לאחרונה עברתי מספר ניתוחי בטן ולמפקטומיה

יש לי אנדומטריוזיס והגניקולוג רוצה לתת לי גלולות ואני קצת חוששת שאוליי זה לא טוב למצב שלי

האם אני יכולה ליטול גלולות כאשר אני נוטלת תרופות מהסוג שנכתב ?
    האם ייתכן החמרה בהפרעות קצב מהגלולות ?

אציין שהצריבה בוצע באיזור RVOT LVOT VT

מה עושים ?
    האם אני יכולה ליטול גלולות

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה חשובה

הוספת תגובה

• לרעות

פרופ` מיכאל אלדר
    31/05/2009

נראה לי שאין בעיה מיוחדת בנטילת גלולות ולא צפויה החמרה בהפרעות הקצב. כמובן שאם בכל זאת תתרשמי שקיימת החמרה, הפסיקי מייד את הגלולות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תקתוקים מהירים במקום דפיקות לב
    גבי
    27/05/2009

שלום,

ראשית אני אציין שאני בן 24, ובלי עבר ידוע של מחלות לב.

השאלה שלי:
    מכיוון שאני הולך לישון עם אטמי אוזניים, אני מסוגל לרוב לשמוע את פעימות הלב שלי לפני שאני נרדם.
    מידי פעם, למשך מספר שניות, אני מפסיק לשמוע את הדופק הסדיר ובמקומו שומע רצף מהיר של תקתוקים שנמשך מס' שניות. הייתי מעריך שמדובר בקצב של כמה מאות תקתוקים לדקה (אני בכוונה קורא לזה תקתוקים ולא פעימות, כי זה לא נשמע כמו פעימה).

האם עלי ללכת לרופא לבדוק את הנושא או שיש לכך הסבר שאינו גורם לדאגה?

תודה מראש.

הוספת תגובה

• לגבי

פרופ` מיכאל אלדר
    31/05/2009

איני יודע מהו מקור התקתוקים. תיאורטית יתכן ומדובר בדופק מהיר אם כי בהעדר תסמינים נוספים סביר שלא זו הסיבה. כדי לברר סופית, ניתן להצטייד ב LOOP RECORDER מקופ"ח ולהקליט אקג בזמן התקתוקים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם זה מפחית משמעותית?
    רועי
    27/05/2009

שלום שמי רועי פניתי אלייך מספר פעמים עקב פעימות חדריות יעצת לי לעבור אקו לב אז להלן התוצאות אציין שהפעימות החדריות בחודשיים האחרונים מופיעות מעט מאוד ולפעמים בכלל לא
    סיכום בדיקת אקו דופלר קרדוגרפיה הראתה :
    חדר שמאל ברוחב תקין ועובי דפנותיו תקינות התכווצות גלובלית טובהה
    ללא הפרעה אזורית בהתכווצות מקטה פליטה 60 אחוז
    הפרוזדור השמאלי ברוחב תקין
    שורש אאורטה ואאורטה העולה ברוחב תקין
    מדור הלב הימני בגודל תקין
    תיפקוד תקין של חדר ימין
    מסתמים תקינים במבנה ובתיפקוד
    אין נוזל פריקרדיאלי
    לחץ הראתי תקין
    ivc ברוחב תקין ותגובתו לנשימה תקינה
    rap+28
    האם תוצאות אלו שוללות קרדיומופטיה או בעיות של מוות פתאומי בגיל צעיר? אין הסטוריה של מחלות לב בכלל במשפחה

לקביעת תור
    סגירה
    האם זה מפחית משמעותית?

הוספת תגובה

• לרועי

פרופ` מיכאל אלדר
    03/06/2009

בדיקת האקו אכן שוללת בסבירות גבוהה מחלת לב משמעותית, ולפיכך נראה שהפעימות המוקדמות אכן חסרות משמעות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה אתה הרגעת אותי

רועי
    03/06/2009

תודה רבה לך גם אם זה מה שרציתי לשמוע שזה בא ממומחה זה מרגיע מאוד שוב תודה לך

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הפרעת קצב??
    נעמה
    24/05/2009

אני בת 30,בריאה.
    אבי נפטר מדום לב בגיל 49 - בנתיחה לאחר המוות נמצא שהיתה לו חסימה של 80% בעורק הראשי -כמו כן סבל מכולסטרול ולחץ דם גבוהים מאוד.
    לפני שנה אחי נפטר מדום לב בגיל 39 - בשעות הבוקר בזמן מנוחה.-חוץ מזה אין לי מידע לגבי מצבו הרפואי של אח שלי.
    לאחר המקרה עשיתי בדיקות מקיפות הכוללות :בדיקות דם ,אקו לב ,אקו דופלר,הולטר,מבחן מאמץ וכן בדיקות למערכת החשמל של הלב : בדיקת אדוניזין ובדיקה ל QT LONGE
    הבדיקות (כולן) יצאו תקינות.
    לפני חודש התחילו אצלי התקפי דופק מהיר במנוחה -180 לדקה.
    ההתקפים באים והולכים- גם בלילה וגם במהלך היום.
    ביום שהחלו התקפי הדופק המהיר - הגעתי לבית חולים למטרת בדיקות - שם עשו לי שוב אקו לב ,CT אנגיו, צילום רנטגן והכל נמצא תקין.
    שאלתי היא איך יודעים אם יש לי הפרעת קצב ? האם יכול להיות שלאח כל הבדיקות שעשו לי יש לי בעיה שלא איתרו ?

לקביעת תור
    סגירה
    הפרעת קצב??

הוספת תגובה

• לנעמה

רחלה
    24/05/2009

אנ י לא רופא,אבל לצעריי סבלתי מהמון הפרעות קצב ,
    את חייבת להבין שאת באה למרפאה ואין הפרעת קצב ברור שכל הבדיקות יהיו תקינות
    כי אצלך הבעיה היא לא לבבית אלה חשמלית,
    ולכן את חייבת LOOP RECORDER שמקליט את פעימות הלב שלך במשך חודש
    ומתיי שהבעיה תקרה שוב הפעם היא תהיה מוקךט ותוכלי ללכת לרופא עם התרשים "הבעייתי "

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעייה גנטית משפחתית

שוקי
    25/05/2009

גם אבי נפטר בגיל צעיר וכל המשפחה ארבעה אחים ואחות שכולנו סובלים מאותה בעייה של הפרעות קצב, יותר נכון סבלנו, היום תודה לאל לא.
    אינני רופא. אך בהחלט אוכל לפתור את הבעייה שלך
    שוקי 0503397020

אשמח לשוחח, אני עושה זאת בהתנדבות ולא למטרות רווח

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פעימות מוקדמות לבת 26
    לימור;
    22/05/2009

לד"ר זיסמן שלום,

אני בת 26 סובלת כבר שנים מפעימות מוקדמות מרובות ונוטלת ריתמקס כבר שנים.
    אני סובלת משחלות פוליציסטיות ועודף הורמון גברי, ולכן צריכה ליטול גלולות דיאנה רק שהגלולות מחמירות לי את הפעימות המוקדמות.

האם יש קשר בין גלולות להפרעות קצב? הקרדיולוגית שלי טוענת שכל שינוי הורמונלי עלול להשפיע על קצב הלב. האנדוקרינולוג והגניקולוג אומרים שהם לא שמעו על תופעה כזאת שגלולות מחמירות הפרעות קצב

תודה

לקביעת תור
    סגירה
    פעימות מוקדמות לבת 26

הוספת תגובה

• פיתרון כמעט ודאי לבעייתך

שוקי
    23/05/2009

אינני רופא אך חקרתי במשך שנים את תופעת הפרעות הקצב למיניהם והגעתי למסקנה חד משמעית שיש מכנה משותף לסובלים מהפרעות קצב הלב - המחסור במגנזיום. בדיקת דם אינה מדוייקת היות ורק 1% מסך המגנזיום בגוף נמצא בדם, יתרת המגנזיום נמצאת בתוך תאי הגוף. בדיקה תוך תאית היא בדיקה יקרה, ( כמה מאות דולרים) ולוקח זמן רב עד שמקבלים תשובה. מתן תוספת של כ -500 מ"ג ביום, רוב תופעות אלו נעלמות.(לא מומלץ לסובלים מתפקוד כליות לקוי) מעל 50 חולים (לשעבר) שנוטלים מגנזיום בהצעתי על בסיס יומי אינם סובלים יותר מהפרעות קצב או מפעימות מוקדמות, כולל נערה בת 18 שסבלה מ – s.v.t שאחת לשבועיים הייתה מפונת לבית החולים והייתה מועמדת אף לאבלציה. כל אלו אינם סובלים יותר מהפרעות קצב.
    סבלתי ומפעימות מוקדמות ומפירפור פרוזדורים מגיל 15 (כיום בן 59) כולל אישפוזים רבים, הגבלות גופניות ופעילות גופנית מצומצמת מאוד ואין ספור ניסיונות בקוקטיילים שונים ומשונים ועברתי אבלציה ללא הצלחה. הבעייה היא שבבתי הספר לרפואה לא מלמדים על תוספי מזון ולכן הם מתעלמים מהנושא היות והם פשוט לא יודעים. חברות התרופות שלהם לובי חזק בעולם מתעלמות ביודעין מהנושא היות ואין רווח גלום ביצור המגנזיום. הרווח הוא בתרופות הקונבציונליות.
    כיום, לאחר שנתיים שהנני נוטל 500 מ"ג מגנזיום ליום (250 מ"ג בוקר ו- 250 מ"ג בערב) איני סובל יותר מפירפור הפרוזדורים או פעימות מוקדמות, אני שוחה כל יום שעה בלי הפסק בקצב שלא היה מבייש צעירים ובריאים.
    מדוע הרפואה הנאורה של היום לא מתעלמת מהאפשרות לתת מגנזיום בהפרעות קצב? מדוע אין לה תשובה לעובדה שרוב הפרעות הקצב קורות בערב או במנוחה לאחר מאמץ? מדוע לא מוכנים להודות לעובדה שמלאי המגנזיום בגוף מדלדל לקראת סוף היום או לאחר הזעה ומאמץ גופני? זו היא הסיבה האמיתית הגורמת לתופעה. כל כך פשוט שהרפואה אינה מסוגלת להודות שיש דברים בגו. מאז שהתחלתי לכתוב בפורומים השונים מתקשרים אלי כמעט כל יום אנשים הסובלים מהפרעות קצב, לשמחתי כל אלו שלוקחים מגנזיום על בסיס קבוע תופעות אלו נעלמו!
    שוקי 0503397020 ואשמח לשוחח
    נ.ב. אני שמח שכתבותיי אלו מחלחלות לציבור הרופאים, עובדה היא שבתל השומר החלו לתת מגנזיום לסובלים מהפרעות קצב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מגנזיום

רן.
    19/12/2010

מתחילות לי פעימות מוקדמות בערב אני לוקח בבוקר מולטי שמכיל 100 מג מגנזיום יש לי מגנזיום ציטרט של לקחתי גם בצהרים ואני מתחיל גם בערב.
    יכול להיות שהמגנזיום בערב גורם לעלית הדופק שאחר כך יורד?
    לפני השנה זה שוב בסדר? אני בן 68 רוכב כול יום חצי שעה באופנים בעליות ירושלים אחרי הרכיבה הדופק ולחץ הדם תקין רבע שעה אחרי אפילו נמוך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה נוספת לגבי הפרעות קצב במאמץ
    דודי
    21/05/2009

שלום רב
    בן 31 עשיתי בדיקת ארגומטריה כבדיקת סקר

התוצאות של הבדיקה

ממצאים ב א.ק.ג. במאמץ:שינויים ב ST-T :לא
    הפרעות קצב במאמץ:38PACS
    הפרעות בהולכה :לא
    סיכום קליני לארגומטריה: תקינה פרט להפרעות קצב

המלצות :הולטר לבירור הפרעות קצב בחיי היום יום
    אני מבין לפי תשובתכם שהממצא חסר משמעות קלינית - השאלה לגבי פעילות בחדר כושר הכושר הגופני שלי הוא בינוני האם אני יכול להתאמן ללא חשש

בברכה ושוב תודה.

הוספת תגובה

• פיתרון לבעייתך

שוקי
    23/05/2009

אינני רופא אך חקרתי במשך שנים את תופעת הפרעות הקצב למיניהם והגעתי למסקנה חד משמעית שיש מכנה משותף לסובלים מהפרעות קצב הלב - המחסור במגנזיום. בדיקת דם אינה מדוייקת היות ורק 1% מסך המגנזיום בגוף נמצא בדם, יתרת המגנזיום נמצאת בתוך תאי הגוף. בדיקה תוך תאית היא בדיקה יקרה, ( כמה מאות דולרים) ולוקח זמן רב עד שמקבלים תשובה. מתן תוספת של כ -500 מ"ג ביום, רוב תופעות אלו נעלמות.(לא מומלץ לסובלים מתפקוד כליות לקוי) מעל 50 חולים (לשעבר) שנוטלים מגנזיום בהצעתי על בסיס יומי אינם סובלים יותר מהפרעות קצב או מפעימות מוקדמות, כולל נערה בת 18 שסבלה מ – s.v.t שאחת לשבועיים הייתה מפונת לבית החולים והייתה מועמדת אף לאבלציה. כל אלו אינם סובלים יותר מהפרעות קצב.
    סבלתי ומפעימות מוקדמות ומפירפור פרוזדורים מגיל 15 (כיום בן 59) כולל אישפוזים רבים, הגבלות גופניות ופעילות גופנית מצומצמת מאוד ואין ספור ניסיונות בקוקטיילים שונים ומשונים ועברתי אבלציה ללא הצלחה. הבעייה היא שבבתי הספר לרפואה לא מלמדים על תוספי מזון ולכן הם מתעלמים מהנושא היות והם פשוט לא יודעים. חברות התרופות שלהם לובי חזק בעולם מתעלמות ביודעין מהנושא היות ואין רווח גלום ביצור המגנזיום. הרווח הוא בתרופות הקונבציונליות.
    כיום, לאחר שנתיים שהנני נוטל 500 מ"ג מגנזיום ליום (250 מ"ג בוקר ו- 250 מ"ג בערב) איני סובל יותר מפירפור הפרוזדורים או פעימות מוקדמות, אני שוחה כל יום שעה בלי הפסק בקצב שלא היה מבייש צעירים ובריאים.
    מדוע הרפואה הנאורה של היום לא מתעלמת מהאפשרות לתת מגנזיום בהפרעות קצב? מדוע אין לה תשובה לעובדה שרוב הפרעות הקצב קורות בערב או במנוחה לאחר מאמץ? מדוע לא מוכנים להודות לעובדה שמלאי המגנזיום בגוף מדלדל לקראת סוף היום או לאחר הזעה ומאמץ גופני? זו היא הסיבה האמיתית הגורמת לתופעה. כל כך פשוט שהרפואה אינה מסוגלת להודות שיש דברים בגו. מאז שהתחלתי לכתוב בפורומים השונים מתקשרים אלי כמעט כל יום אנשים הסובלים מהפרעות קצב, לשמחתי כל אלו שלוקחים מגנזיום על בסיס קבוע תופעות אלו נעלמו!
    שוקי 0503397020 ואשמח לשוחח
    נ.ב. אני שמח שכתבותיי אלו מחלחלות לציבור הרופאים, עובדה היא שבתל השומר החלו לתת מגנזיום לסובלים מהפרעות קצב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דודי

פרופ` מיכאל אלדר
    23/05/2009

לפי תוצאות בדיקותיך אתה יכול להתאמן ללא חשש.
    כמובן, יש להעלות את העומסהאירובי, ובהתאמה את הכושר הגופני, בהדרגה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מגנזיום
    רחלה
    21/05/2009

שלום פרופ',
    אני סובל בדרך כלל מפעימות מוקדמות
    (כ10 פעימות מוקדמות ביום בערך)
    עברתי בירור והם לא מסוכנות.

השאלה שלי
    אני לוקח כל יום 400 מ"ג מגנזיום וזה העלים לי את הפעימות לגמריי
    האם אתה ממליץ על זה ? האם מי שלוקח כל יום זה מהווה סיכון ?

לקביעת תור
    סגירה
    מגנזיום

הוספת תגובה

• מגנזיום

שוקי
    26/05/2009

טוב עשית שלקחת מגנזיום, זה מינרל שחסר לנו בגוף בכל מקרה, זה יכול רק לעזור, ובטח ללב!!! אשמח לשוחח איתך בנושא הפרעות הקצב והמגנזיום, זאת אני עושה לא למטרות רווח.
    0503397020 שוקי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כדור נורמיטן
    חגי
    19/05/2009

המליץ לי קרדיולוג לקחת 25 מ"ג נורמיטן פעם אחת ביום לאחר שאובחן אצלי דופק מהיר לא תקין בסיום בדיקת מאמץ וכן במהלך בדיקת הולטר.
    הדופק ברגיל שלי הוא 46 בדקה.
    ידוע לי שנורמיטן מוריד את הדופק,
    האם אין בעיה במקרה שלי עם דופק נמוך לקחת נורמיטן?

לקביעת תור
    סגירה
    כדור נורמיטן

הוספת תגובה

• לחגי

פרופ` מיכאל אלדר
    19/05/2009

שאלתך לגיטימית.
    אנא שאל והתיעץ עם הקרדיולוג שהמליץ על הטיפול.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הפרעת קצב במאמץ
    דודי
    18/05/2009

שלום רב
    בן 31 עשיתי בדיקת ארגומטריה כבדיקת סקר

התוצאות של הבדיקה

ממצאים ב א.ק.ג. במאמץ:שינויים ב ST-T :לא
    הפרעות קצב במאמץ:38PACS
    הפרעות בהולכה :לא
    סיכום קליני לארגומטריה: תקינה פרט להפרעות קצב

המלצות :הולטר לבירור הפרעות קצב בחיי היום יום

הזמנתי הולטר אך עד מועד הבדיקה קצת חושש לא ברור לי מה ה]פירוש הפרעות קצב

בברכה

לקביעת תור
    סגירה
    הפרעת קצב במאמץ

הוספת תגובה

• דודי

פרופ` מיכאל אלדר
    18/05/2009

אתה יכול להרגע...
    APCS משמעותן פעימות מוקדמות מהעליות, והן חסרות משמעות קלינית ואינן דורשות המשך ברור או טיפול.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שכחתי לשאול עוד משהוא
    רחלה
    17/05/2009

תודה פרופ' על התשובה מאוד מהירה...

שכחתי לשאול ,
    אני טס שבוע הבא להונגריה ,זה מהווה בעיה ?(עקב הממצאים שציינתי קודם)

לקביעת תור
    סגירה
    שכחתי לשאול עוד משהוא

הוספת תגובה

• לשחר

פרופ` מיכאל אלדר
    17/05/2009

איני יכול, כמובן, לתת אישור אינטרנטי לנסיעה.
    אני מניח שאין בעיה אך עליך להתיעץ עם רופא המשפחה או קרדיולוג ע"מ לקבל אישור.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גליי P שליליים
    רחלה
    17/05/2009

שבוע טוב ד"ר,
    אני בחור בן 31 שעברתי מלפניי 13 חודש
    אבלציה מוצלחת ,עקב atrial fluter with fibberlation
    מאז תודה לאל אין פרפורים אבל מאז יש פעימות מוקדמות ופלפטציות מדיי פעם
    (בעקבות הפעימות המוקדמות חוברתי ללופריקורדר שקבע שיש לי 10 פעימות חדריות מוקדמות ביום והם לא מסכנות אותי...)
    אני גם עושה אקג לביקורת מדיי פעם ,וגילו אצלי באק"ג אחרון גלי P שליליים וגם
    atrial rhytem בעקבות זה שלחו אותי לבדיקת דם שקבע טרופונין שלילי
    ואק"ג תקין ללא גלי P שליליים

השאלה ד"ר
    האם גליי P שליילים דורשים טיפול ?
    או atrial rhytem

לקביעת תור
    סגירה
    גליי P שליליים

הוספת תגובה

• לשחר

פרופ` מיכאל אלדר
    17/05/2009

קשה לתת תשובה חד משמעית ללא ראיית האקג.
    בעיקרון, קצב פרזדורי לא מהיר (atrial rhythm) עם גלי P שליליים אינו מדאיג ואינו דורש טיפול כלשהו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה