פורום הפרעות קצב הלב, הפרעות לב - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• פעימות מוקדמות ו VT
    גיא
    08/09/2009

שלום רב. אני מתאמן בדרך קבע בחד"כ (אנאירובי בלבד) ולפני 5 שנים במהלך ארגומטריה נצפה קטע קצר של ספק VT. לאחר בדיקת ארגומטריה נוספת לא נמצא כלום ואף הרופא השני שבדק אותי שלל את קיומו של ה VT הראשון. המשכתי להתאמן ככה 4 שנים ומדי פעם הייתי סובל ופעימות מוקדמות שנצפו אף בהולטר שעברתי בזמנו (1 APB ו 9 VPB ממקור אחד). מזה כשבוע אני מרגיש את הפעימות הנ"ל לעיתים יותר תכופות ואף כמה פעמים בדקה במצבים מסוימים. עשיתי שוב אק"ג והצלחנו לתפוס פעימה כזו בזמן והמטפל אמר שזו פעימה אם סיכוי לפתח VT. כרגע אני מחובר להולטר שוב. רציתי חוות דעתך על ה אק"ג שכן בלי משקולות וספורט אני חצי בנאדם :) אני במתח מטורף (גם בעקבות תקופת מבחנים שקרבה). אני בן 27

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    פעימות מוקדמות ו VT

הוספת תגובה

• לגיא

פרופ` מיכאל אלדר
    10/09/2009

התרשים מראה צמד של פעימות חדריות מוקדמות. מכיוון שהקצב הבסיסי בתרשים סביב 80, אני מניח שהאק"ג בוצע במנוחה. אם האק"ג המלא, אקו לב ומבחן מאמץ תקינים, הממצא של הצמד החדרי הוא חסר משמעות. אני מציע לך להתיעץ עם קרדיולוג מומחה להפרעות קצב לאחר בצוע הבדיקות הנ"ל.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תוצאות הולטר
    אמיר תדהר
    08/09/2009

לאחר MI שני (ראשון ארע ב-1997) עסחתי בדיקת הולטר עם הממצאים הבאים:
    קצב סינוס ממוצע של 62 לדקה שיממה (117-49)ץ
    הפרעות קצב:
    חדריות: בודדות - 168, זוגות -1
    על חדריות: בודדות - 1

מה המשמעות של כל זה?
    בן 53 - לא מעשן - רמת כולסטרול - מורמלית.

תודה, אמיר

לקביעת תור
    סגירה
    תוצאות הולטר

הוספת תגובה

• לאמיר

פרופ` מיכאל אלדר
    10/09/2009

לתוצאות האלו אין משמעות והן לבדן אינן מצדיקות המשך בירור. עם זאת מן הראוי שתהיה במעקב קרדיולוגי מסודר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בהמשך
    עינבר
    07/09/2009

שלום

אילו התרופות שאני נוטלת נטלתי אנטיביוטיקה 10 ימים והבדיקה של האקג בוצעה כיומיים לאחר הסיום טיפול

מעבר לכך אנני נוטלת שום תרופות אחרות אלא רק מה שציינתי בשאלתי הקודמת

לקביעת תור
    סגירה
    בהמשך

הוספת תגובה

• לרעות

ד''ר מחמוד סולימאן
    08/09/2009

מציע שתעשי אק"ג חוזר לשם השוואה. חושב לבדוק את ה- QT ע"י קרדיולוגי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בהמשך
    עינבר
    06/09/2009

אם זה מהתרופות שכתבתי לך אז כיצד ניתן לטפל בהפרעות קצב ?

מעולם לא היה לי תופעה כזו QT מוארך

בדיקות דם היו תקינות באישפוז כולל אשלגן

בברכה

לקביעת תור
    סגירה
    בהמשך

הוספת תגובה

• תגובה לרעות

ד''ר מחמוד סולימאן
    06/09/2009

לא, זה לא מהתרופות שציינת. יותר שכיח שזה מסוגים מסויימים של אנטיביוטיקה. יש להוועץ ברופא המטפל איזה תרופות קיבלת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    עינבר
    06/09/2009

שלום רב

אני סובלת מהפרעות קצב חדריות RVOT LVOT VT לאחר שני ניסיונות צריבה שלא הועילו לפני כ 10 שנים מאז מטופלת תרופתית ב טמבוקור 100 מ"ג ודרלין 20 מ,ג 3 פעמים ביום וטמבוקור 2 פעמיים ביום

ישנו חשד ל ARVD לא סופי

לאחרונה הייתי באישפוז עקב כאבים בחזה וקשיי נשימה באקג נכתב QT מוארך

מה המשמעות של אקג עם QT מוארך ומהו הטיפול אם בכלל ?

מהם הסיבות למצב כזה ?
    אציין שלפני כשנה וחצי היו לי היפוכים בגלי T V1 V2 V3 V4

אשמח לקבל הסבר

בברכה

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• תשובה לרעות

ד''ר מחמוד סולימאן
    06/09/2009

זה בד"כ יכול להיות בגלל תרופות מסויימות או הפרעה במשק המלח בדם (חוסר באשלגן הדם למשל). במצבים מסויימים זה יכול להיות מולד. צריך לעקוב אחר זה ולרב לא צריך טפול מיוחד.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבים בחזה ונימול בידיים וברגליים
    דניאל
    04/09/2009

שלום רב,

אני בן 20, לאחרונה התחלתי לסבול מכאבים בחזה בצד ימין ובצד שמאל (לא במרכז), זרמים בידיים, טשטוש ראייה, סחרחורות ותחושה כללית לא טובה... יש לציין שרמת ה- CPK הייתה גבוהה מאוד והגיעה עד 888, יש לציין שביצעתי א.ק.ג שנאמר לי כי תקין ואקו לב שנמצא: "מפרצת של המחיצה הבין פרוזדורית"... יש לציין כי יש לי סינוס טכיקרדיה (דופק עד 125 פעימות לדקה) ללא סיבה ברורה, בנוסף יש לי IVC מורחב (התגלה בבדיקת CT בטן במקרה)!!!

האם יש צורך להיות במעקב אצל קרדיולוג? האם מפרצת זו יכולה לגרום לשבץ מוחי? האם יש טיפול כלשהו??? מה עליי לעשות וכיצד עליי להשלים את הבירור???

תודה רבה ואשמח לקבל תשובה בהקדם האפשרי!!!

הוספת תגובה

• תשובה לאלון

ד''ר מחמוד סולימאן
    04/09/2009

קרוב לוודאי שמקור הכאב בחזה אינו תוצאה של בעיה לבבית. לגבי המפרצת- זהו ממצא מקרי ולא נדיר. אין עדויות לכך שזה קשור לשכיחות יתר של שבץ מוחי. יש להשלים ברור לסינוס טכיקרדיה (בדיקות דם לתפקוד בלוטת התריס וספירת דם). אם אכן לא נמצאה הסיבה לכך, אזי מדובר במה שנקרא- inappropriate sinus tachycardia, מצב שבו יש סינוס טכיקרדיה ללא סיבה ברורה. המצב אינו מסוכן. במקרה הצורך מומלץ לקחת טפול תרופתי להאטת הדופק (תרופה מקבוצת חוסמי הביטא).

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לאלון

פרופ` מיכאל אלדר
    06/09/2009

מפרצת של המחיצה ללא PFO (מעבר בין הפרוזדורים) אינה כרוכה בשיעור יתר של שבץ מוחי ואינה דורשת טיפול.
    לגבי התלונות והממצאים הנוספים הייתי מתחיל ברור אצל רופא המשפחה שבודאי יפנה לר=קרדיולוג אם ימצא לנכון.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה בנוגע להולטר לב
    עומר
    02/09/2009

ערכתי הולטר לב ונאמר לי בסיכום ההולטר
    מעט מאוד PAC'S בודדים

אפשר לדעת מה זה אומר ? תודה

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה בנוגע להולטר לב

הוספת תגובה

• לעומר

פרופ` מיכאל אלדר
    02/09/2009

מדובר בפעימות מוקדמות מהפרוזדור, ממצא חסר חשיבות כלשהי. המשך להיות בריא.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תוצאות הולטר לאחר ניתוח מעקפים
    ליאת
    27/08/2009

שלום רב פר'
    אני בן 68, עברתי ניתוח מעקפים (4 במספר) לפני חודשיים.
    ברקע אני סובל מסכרת, שומנים בדם, יתר ל"ד- מטופל בכדורים.לא מעשן!!
    כחודש וחצי לאחר הניתוח הומלץ לי להתאמן במכון לשיקום הלב, עברתי בדיקת ארגומטריה והומלצה לי לאחריה בדיקת הולטר להלן התוצאות:
    קצב בסיסי:קצב סינוס
    מהירות מינימלית-58
    מהירות מקסימלית- 101
    מהירות ממוצעת-71
    נצפו סה"כ 115 VPC'S ממספר מוקדים שונים בפיזור הומוגני ביממה.
    נצפה זוג VPC'S בודד
    נצפו סה"כ 15 ACC'S
    הפרעות הולכה-לא נצפו
    שינויים בקטע ST-לא נצפו
    מה משמעות תוצאות הבדיקה?
    תודה מראש

הוספת תגובה

• המשך תוצאות- תיקון

ליאת
    27/08/2009

נצפו סה"כ 15 APC'S

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לדני

פרופ` מיכאל אלדר
    27/08/2009

הבדיקה נראית בגדר התקין ואינה מחיבת שינוי טיפולי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הולטר לב
    מני
    25/08/2009

לעיתים כשאני נרדם, אני מרגיש כי הלב שלי נעצר לכמה שניות ואין לי אויר לנשימה.
    לאחר שאני קם בבהלה הנשימה שלי חוזרת בצורה תקינה.
    עשיתי בדיקות אקו והתוצאות תקינות.
    בדיקות ההולטר שלי העלו כי קצב הסינוס שלי סדיר 31-124 וממוצע 59.
    יש מעט מאוד APB ו-VPB בודדים.
    האם זה תקין?

לקביעת תור
    סגירה
    הולטר לב

הוספת תגובה

• למני

פרופ` מיכאל אלדר
    27/08/2009

נראה שכן.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התייעצות
    שיר להב
    25/08/2009

שלום פרופ' אלדר,
    אבא עבר לפני כחודש וחצי אבילציה במכון הלב בתה"ש (יוסיפון,אם זכור לך) לאחר שקיבל מס' רב של "שוקים" ממכשיר הדפיברילטור המושתל בחזהו ,אשר זוהו בין השאר כהפרעות מסוג VT.
    כולנו תקווה כי הפרוצדורה הצליחה והוא יזכה לשקט ככל שניתן ולאחר שהצוות המקצועי והמקסים בראשותך טיפל בו במסירות.
    כיום הוא נוטל :פרוקור,קונקור,לפיטור,פלאביקס אספירין ואלדקטון.
    לאחרונה פנה לנוירולוג בשל רעד בידיים אשר נתן לו כדור בשם פריזולין לניסיון של כחודש ימים.
    להפתעתו, בדיקות הדם האחרונות בהן נבדקה בלוטת המגן הראו ערך של 0.03, כאשר חודש לפני כן הערך עמד על +1 וכן מעולם לא סבל מבעיה שכזו וגם כעת,יצויין כי אינו חש בשום תופעות אשר מיוחסות לפעילות היתר של הבלוטה .
    האם לדעתך עליו להפסיק לאלתר את הפרוקור בשל הערך הנמוך של הבדיקה?(1 ליום 200 מ"ג) שכן הוא נוטל את התרופה כבר 3 שנים ולא הייתה כל בעיה כאמור .
    או שאולי ניתן לייחס את התוצאה לכדור החדש שניתן ע"י הנוירולוג?
    השאלה היא מה לדעתך גרם להגברת פעילות היתר של הבלוטה וכן במידה ויומלץ להפסיק ליטול את הפרוקור,האם זה לא מסוכן וישיב את הפרעות הקצב אשר נועד להגן עליו מפניהן?
    מודה מראש על תגובתך.
    שיר להב,עו"ד

לקביעת תור
    סגירה
    התייעצות

הוספת תגובה

• לשיר

פרופ` מיכאל אלדר
    27/08/2009

אני מבין שהכוונה ל TSH נמוך המעיד על יתר תריסיות. אני מציע לחזור על הבדיקה ואם אכן מדובר ביתר פעילות נראה שיהיה צורך להפסיק את הפרוקור. ניתן לנסות תרופה אחרת אך זה מחייב התיעצות עם רופא.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אבא וכאבי החזה שכמעט לא חולף
    זועבי
    24/08/2009

ערב טוב פרפ אלדר,
    אני כותבת לך לאחר יאוש ולאחר שכבר לא יודעת מה לעשות, אבא סובל רוב הזמן מכאבים בחזה . לאבא יש דופק לא סדיר ומהיר שמקבל בגללו נורמטין... כך ברקע יש לאבא יתר לחץ דם ובעבר עבר אוטם ...לפני שנה צונתר ובצנתור היה חסימה אחת של 100% , ואחת 60% ואחת 40% שקבל עבורם טיפול שמרני , וכבר ראו אותו כמה קרדיולוגים שאומרים שזה לא מהלב. אבל בסוף אבא סובל ואני אשמח אם אוכל להיבא אותו אלך ולשמוע את הדעה שלך בעניין של אבא אם אפשר כתובת של המרפאה + טלפוןלקבוע תור פרפ אלדר תודה

הוספת תגובה

• לזועבי

פרופ` מיכאל אלדר
    27/08/2009

הטלפון 035492813, סימטת יסמין 24, רמת השרון.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פרפור עליות חוזר - גבר בן 38
    מיכל
    23/08/2009

בעלי בן 38. לפני כחצי שנה חש חולשה ודופק לא סדיר.
    במיון אובחן פרפור עליות. הוא קיבל פרוקור ולא הגיב. בסופו של דבר עבר שוק חשמלי.
    לפני 10 שנים עבר ארוע דומה שחלף לאחר מנוחה (ארך כשעתיים).

מאז הארוע האחרון החל לטול קרטיה באופן קבוע.
    אקו לב הראה צניחה גבולית של העלה המיטראלי האחורי ללא MR.
    בדיקת מאמץ שביצע יצאה תקינה.
    בדיקת הולטר הראתה 6 הפרעות קצב חדריות והפרעת קצב על חדרית בודדת.

לפני כשבועיים שוב עבר ארוע זהה שעבר במנוחה וארך כשעה.
    בעלי אינו מעשן ומקפיד מאז האירוע לא לשתות משקאות הכוללים קפאין.

האם הבעיה ניתנת לפיתרון?
    התופעה מעיקה עליו ומשבשת את התנהלותו היום יומית.

הוספת תגובה

• למיכל

פרופ` מיכאל אלדר
    27/08/2009

ניתן לטפל באמצעות תרופות נגד הפרעות קצב. מציע שתפנו לקרדיולוג מומחה בתחום הפרעות הקצב.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הפרעות בקצב הלב + IVF + הריון
    איה
    23/08/2009

פרופסור מיכאל אלדר שלום ,
    קצת רקע : בת 24 מגיל 16 עברתי 5 אבלציות עקב SVT ו WPW מאז מרגישה יחסית טוב עם טכיקרדיה בקצב מקסימלי של עד 150 דופק ממוצע בין 90 - 120
    בהולטר האחרון שעברתי ניצפו בלילה מספר רב של ארועים של AV BLOCK SECOND DEGREE לרוב מסוג MOEBITZ 2 ולפעמים מסוג WENCKEBACH כמו כן נראה לפעמים TRANSIENT FIRST DEGREE AV BLOCK
    נצפה קצב SINUS BRADYCARDIA במהירות מינימלית 51 לדקה בשעות הלילה אם כי במשך יממת המעקב היתה נטיה לקצב לב מהיר יחסית SINUS TACHYCARDIA מהירות מקסימלית 139 לדקה וקצב לב ממוצע ביום 88 לדקה .

אקו לב שבצעתי
    חדר שמאל בגודל תקין , דפנותיו בעובי תקין , התכווצותו הגלובלית תקינה .
    חדר ימין בגודל ותפקוד תקין , עליות בגודל תקין , האאורטה ברוחב תקין , שורש האאורטה ברוחב תקין .
    מסתם מיטרלי תקין , אי ספיקה מיטרלית בדרגה מינימלית , מסתם טריקוספדלי בדרגה מינימלית .
    לחץ ריאתי סיסטולי 19 ממ"כ + RPR , וריד נבוב תחתון (IVC) בקוטר תקין , לא נראה תפליט פריקרדיאלי .

מבחן מאמן יצא תקין

בנוסף אני צריכה לעבור טיפול IVF ראשון בהרדמה מלאה הרופא המטפל שלי אמר שאין לי שום בעיה לעבור את הטיפול עם הרדמה מלאה אבל זה היה לפני שקיבלתי את התוצאות של בדיקת ההולטר
    רציתי לקבל את דעתך האם אני צריכה בכל זאת לחשוש מהרדמה מלאה ? האם יש צורך שקרדיולוג יהיה נוכח בזמן ההרדמה והטיפול ? ורציתי לדעת מה אתה אומר על בדיקת ההולטר והאקו שצירפתי?
    ועוד דבר אחד רציתי לדעת איך הפרעות אלו יכולות להשפיע אליי בזמן הריון ?
    אודה על תשובתך המהירה ,

הוספת תגובה

• לאיה

פרופ` מיכאל אלדר
    23/08/2009

אני מבין שבסופו של דבר האבלציות הצליחון ואין לך WPW.
    הייתי מציע להראות את רישומי ההולטר לקרדיולוג המתמחה בהפרעות קצב ע"מ לקבוע במדויק את סוג ה AV Block בהולטר. יתר הבדיקות תקינות.
    במידה ואין שם בעיה, איני רואה בעיה כלשהי בהרדמה ובטיפול.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פרופסור אלדר במידה ואצרף

איה
    23/08/2009

פרופסור אלדר שלום ,
    קודם תודה על התשובה המהירה
    רציתי לדעת אם אצרף לך את הקובץ של ההולטר עם התרשימים
    האם תוכל לתת לי תשובה יותר מדויקת ?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לאיה

פרופ` מיכאל אלדר
    27/08/2009

איני נותן שרות זה באינטרנט.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה לגבי אבא שלי
    נילס אולגרסון
    20/08/2009

שלום ד"ר
    אבי סובל מלחץ דם כבר כ6-7 שנים בבדיקות אקו שהיו לו לפני חצי שנה נמצא פירפור בלב (שאני לא מבין בדיוק מה זה אומר)עד עכשיו נתנו לו כל מיני כדורים ובכל שבוע הוא מבצע בדיקת דם למעכב. לאחרונה המומחה הורה לו לגשת לבי"ח לביצוע היפוך אך כאשר הוא הגיע לבי"ח שם אמר לו הרופא שהוא אינו צריך ושהמצב התהפך מעצמו (לפי האקו) ושיחרר אותו כמו שהוא בא הדבר נראה מוזר בעיני אך הוא ממשיך בטיפול כרגיל. אבי טוען כי אינו מרגיש שום חולשה או אי נוחות מסויימת אבל אני מודאג מאוד. אבי הוא בן 51 בעל משקל עודף (לא גבוה במיוחד אבל ישנה כרס יפה של שנים של חוסר ספורט ותזונה לא נכונה)ולא מעשן אך עובד במקום דיי מזוהם (מפרץ חיפה)
    ויש לי כמה שאלות :
    1.לאחרונה הוא התחיל לעשות הליכות אם כי לא באופן קבוע אבל בכל הליכה הוא מתאמץ מאוד ומזיע נורא ומתנשף האם זה באמת טוב בשבילו המאמץ הזה?

2.האם הורדה במשקל תועיל ואולי כדאי ללכת לדיאטנית לתת לו תפריט קצת יותר בריא ? (כי לחם לבן וחומוס מצויים בסביבתו בשפע)

3.איזה טיפולים קיימים כיום שאולי כדאי לדבר ולשקול יחד אם הרופא המטפל בו ?

4.והאם זה הגיוני שפתאום בנאדם מגיע לבי"ח כדי לבצע היפוך ואומרים לו לאחר בדיקה שלא צריך?
    מודאג ומצפה לתשובתכם

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה לגבי אבא שלי

הוספת תגובה

• למה לא עוני לי ?

נילס אולגרסון
    23/08/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לאור

פרופ` מיכאל אלדר
    23/08/2009

אכן נראה שהקצב חזר לתקין מאליו (זו תופעה שכיחה) ולכן אינך צריך להיות מודאג.
    כמובן ששמירת משקל נאות מומלצת מאוד וכן בצוע פעילות גופנית (לאחר שעשה מבחן מאמץ שהראה שאין בעיה).
    עליו להתיעץ עם רופאו לגבי טיפול נגד הפרעות קצב וטיפול בנוגדי קרישה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פרפור פרוזדורים דרכי טיפול וסכנות
    שלי
    19/08/2009

שלום, אימי עברה לפני כשלושה חודשים ניתוח להלחפת המסתמים אורטאלי ומיטראלי+ פרוצדורת MAZE. בטרם ניגשה לניתוח היה לה פרפור. עשרה ימים לאחר הניתוח שוב חוותה פרפור נוסף. היא עברה היפוך ובנוסף טיפול בפרוקור אשר החזיר אותה למצב סינוס עד לאתמול- בו חזר הפרפור. (דופק נע בין 90 ל-110). היא לוקחת קומדין.

הרופא העלה לה את הפרוקור ל-200 ונורמיטין 12.5 ליום.

שאלתי היא- מה כדאי לעשות? האם נכון לנסות תרופה אחרת? היא חושבת שהיא בסכנת חיים ושהיא אינה יכולה לתפקד. האם נכון הדבר?

מהן דרכי הטיפול הנוספות?

(חשוב לציין שבטרם הניתוח היא עברה שני היפוכים בעזרת רטמקס שלא הצליחו).
    בתודה מראש,
    שלי.

הוספת תגובה

• לשלי

פרופ` מיכאל אלדר
    19/08/2009

אימך אינה בסכנת חייםוהיא יכולה לתפקד כפי שמצבה מאפשר.
    בשלב זה אין בטחון שהפעולה נכשלה וכדאי לחכות. המינון המקובל של פרוקור הוא 200 ויתכן שכדאי לתת העמסה נוספת של 400-600 מ"ג לשבוע (בהרשאת והשגחת הרופא שלה) ואז להמשיך עם 200 מג ליום.
    רצוי גם לפנות למומחה להפרעות קצב עם האק"ג של הפרעת הקצב כדי לאשר אם אכן מדובר בפרפור. טיפולים אפשריים נוספים תלויים בסוג ההפרעה, תדירותה והסבל בעטיה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה