פורום הפרעות קצב הלב, הפרעות לב - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שלום לדוקטורים
    צח
    06/07/2009

אני בן 21 אני בן אדם בריא ברוב הזמן ללא בעיות לב
    בשנתיים האחרונות כאשר אני נמצא במצב שכיבה בדרך כלל(למעשה אני לא זוכר פעם אחת שזה קרה לי בזמן עמידה או ישיבה)
    ואני נושם איזה נשימה עמוקה או מפהק מעייפות קורה לי דבר מוזר
    הלב שלי מתחיל לדפוק במהירות וזה גורם לי לפחד ואי נוחות אני ישר יושב
    ומנסה לסדר את הקצב על ידי נשימות עמוקות...אני מתחיל להזיע קצת ואז אחרי איזה חצי דקה
    או דקה יש איזה דפיקה חזקה ואז הקצב חוזר לעצמו....
    למקרה אין איזהששהי תדירות מסויימת זה יכול לבוא לי כל יום ויכול שבוע לא לקרות...מוזר מאוד

אני בן אדם מאוד היפוכונדר
    בעבר היו לי התקפי חרדה ועשיתי את כל בדיקות הלב האפשריות
    אני בטוח שמקרה זה הוא לא התקף חרדה...
    ובבדיקת ההולטר 24 שעות שעשיתי מקרה ה לא קרה לי...

מזה יכול להיות?
    האם זה מסוכן<?
    האםיש איזה משהו לעשות כשזה קורה?

בבקשה עזרו לי!!!!!!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שלום לדוקטורים

הוספת תגובה

• חשוב לי לציין שהבדיקות

צח
    06/07/2009

חשוב לי לציין שהבדיקות לב שעשיתי בעבר עולם תקינות!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לג'וני

פרופ` מיכאל אלדר
    07/07/2009

יתכן שזו חרדה אך בהחלט יתכן שזו הפרעת קצב הניתנת לטיפול. קרוב לודאי שלא מדובר בהפרעה מסוכנת. אני מציע לפנות למומחה להפרעות קצב ולהתיעץ ביחס לאופציות העומדות לרשותך הן לברור והן לטיפול בבעיה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דופק משתנה
    יהודית
    05/07/2009

שלום, אמי בת 84 והיא עברה אוטם לב בחודש יולי 2008 ומאז אני בודקת לה בבית את לחץ הדם וישנה תופעה מוזרה. לפעמים בבוקר יש לה לחץ דם 120/70 ודופק 54 , יותר מאוחר כשאני בודקת שוב התוצאה של לחץ הדם די דומה אך הדופק יכול הגיע ל- 78 . לפעמים זה הפוך בבוקר הדופק שלה 77 ולאחר כדקה הדופק 52. מדוע ישנן הקפיצות האלה בדופק? ובאמת לפעמים היא מאד חלשה שקשה לה אפילו לדבר.

לקביעת תור
    סגירה
    דופק משתנה

הוספת תגובה

• ליהודית

פרופ` מיכאל אלדר
    07/07/2009

שינוי בדופק עם הזמן הינה תופעה רגילה ותלויה בגורמים שונים ורבים. הדופק סביב 52 -54 מעט נמוך ויכולות להיות לכך סיבות רבות כגון גורמים גנטיים, השפעת תרופות שונות, תת פעילות בלוטת התריס ועוד. כדאי להתיעץ ברופא לגבי המשמעות של התופעה והקשר של הדופק האיטי לתחושותיהשל אמך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם חייבים להחליף קוצב לב אחרי זמן?
    מירה
    02/07/2009

אבי זקוק להשתלת קוצב, ונאמר לנו שאחרי כ- 7 שנים צריך יהיה להחליף סולה. כיוון שמדובר באדם מבוגר, אנו חוששים מסיבוך שיגרם מהחלפת הסוללה כשיתבגר עוד, בע"ה בעוד 7 שנים... האם יש קוצב שלא צריך להחליף?

הוספת תגובה

• למירה

פרופ` מיכאל אלדר
    04/07/2009

יש צורך להחליף סוללה בכל הקוצבים. מדובר בפעולה פשוטה ובטוחה ואין מקום לדאגה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעיה מוזרה שצריכה התייחסות
    אבי
    02/07/2009

שלום אני בן 29 אני יספר בקצרה על הבעיה שלי ואולי יש לך המלצה או חוות דעת או תשובה לגבי מה זה יכול להיות ואיזה בדיקות או דרכים אני צריך לבדוק
    עשיתי משנת 2007 שלוש ניתוחים של הזעת יתר בשנה אחת
    ומאז כנראה שהרופא פגע לי בעצב שצד שמאל
    וכול החזה שמאל מרגיש כול הזמן עיקצוצים
    יש לי כול הזמן לחץ בחזה אבל עשו לי בדיקות ולא גילו כלום בדיקות כמו צילום חזה וסיטי חזה
    קשה לי לתפקד ויש לי זיעה קרה בצד שמאל של הפנים וזה מתחיל הדופק נהיה מהיר אני לא מרגיש טוב דפיקות לב אני לא עושה ספורט כבר הרבה זמן אבל בתקופה האחרונה אני הולך קצת ושאני מתאמץ אני מרגיש חנק ודפיקות לב מוזרות שזה מפחיד אותי
    קראתי על כול מיני בעיות של לב ורציתי לדעת מה יכול להיות ממה ששמעתה
    אני יודע שרק קרדיולוג יכול לעזור לי אבל אולי אתה יודע בצורה מקצועית ורצינית מה יכול להיות בערך הבעיה ואם זה נראה כקשור ללב
    אני בקושי מתפקד ואני צעיר
    רציתי להגיד שגם יד שמאל כול הזמן מין הרגשה של נימולים וברגל שמאל כול צד שמאל לא בסדר
    בחצי שנה האחורנה תוקף אותי חנק שבבדיקת נשימה אמרו לי שאני נושם בסדר אבל אולי זה בעיה עם הלב
    אבקש תשובה רצינית ומקצועית ממך אולי תוכל לעזור להמליץ המקרא שלי הוא לא רגיל שצד שמאל בפנים שלי נוזל זיעה וקרה וצד ימין של הפנים יבש ולא מזיע וכול הבעיות האלה התחילו מאז הניתוח הזעת יתר
    אבקש תשובה בהקדם תודה.

הוספת תגובה

• ktch

פרופ` מיכאל אלדר
    04/07/2009

קרוב לודאי שאין לך בעית לב כלשהי. ליתר בטחון עשה בדיקת מאמץ, ובהנחה שהיא תקינה הייתי מציע לך להעלות בהדרגה את הכושר הגופני ע"י פעילות גופנית מדורגת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום, בקשה לייעוץ - התקפים
    שי
    24/06/2009

היי, בת זוגתי (בת 20) בזמן האחרון היא חווה סימפטומים לא שגרתיים. לפני שנלך לרופא לבדוק את זה רציתי להתייעץ עמכם לגבי עזרה או אבחון:

היא חווה התקפים באופן רנדומלי (לפחות פעם אחת ביום). הלב פועם יותר מהיר, חוסר אנרגיה משמעותי (לפעמים עד חוסר רצון לזוז), חוסר יכולת להתרכז, בלבול, רצון לישון לאורך זמן, בחילה, ותחושה של נשימה לא סדירה (מעין לחץ בגרון). אורך ההתקפים משתנה לגמרי (בין 5 דקות לשעתיים במקרה אחד), ואחרי שהיא אוכלת סוכר (כמו קינוחים למשל), היא חווה את ההתקפים בתוספת בחילה חזקה יותר מן התקפים רגילים וצמא. במהלך ההתקפים האלו היא חשה מאוד רעה, ובהתחלה חשבה שמדובר בתופעות כתוצאה מלחץ (היא עובדת בארץ בתחום התקשורת ולפני כמה שבועות אכן הייתה בתקופה של לחץ), אבל הגיעה למסקנה שזה לא זה כי זה חזר ונשנה.

היא צימחונית, אבל היא אוכלת הרבה ירקות, גבינות ואפילו דגים. בנוסף היא סובלת מ-"היפו-טירואידיזם" (חשוב! לא "הייפר"), ולוקחת כדורים באופן יומי (Eutirox 50mcg). אחרי שהבנו שזה לא הלחץ, ביצענו בדיקת דם משולשת לבדוק שלא מדובר בתופעה מבלוטת התריס. אבל - גם פה נווכחנו לדעת שאין שום בעיה - הערכים של ה-TSH שלה רגילים (0.2). בנוסף, היא ביקשה ממני לציין שכשהיא הייתה ילדה, היא בדקה האם יש לה "טלאסמיה" / "אנמיה מדיטריאנית" ואין לה את זה.

כפרט אחרון, היא גם לוקחת גלולות נגד הריון (אולי זה פקטור מסויים בכל זה).

תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    שלום, בקשה לייעוץ - התקפים

הוספת תגובה

• לשי

פרופ` מיכאל אלדר
    26/06/2009

יתכן ומדובר בהפרעה בקצב הלב ואני מציע להבדק ע"י קרדיולוג המתמחה בהפרעות קצב.
    ניתן לבוא יותר "מוכנים" לבדיקה כזו אם היא תרשום אקג בזמן ההתקפים, או בקופ"ח / חדר מיון אם ההתקף ארוך, או באמצעות מכשיר ניטור כגון קרדיוביפר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דופק מהיר
    שירן
    24/06/2009

בגלל שיש לי טכירדיה אני לוקחת חצי כדור עד כדור של נורטין בתקופה האחרונה אני מריגשה שזה לא עוזר לי כל כך וגם אחרי שאני לוקחת את המנה הזאת אני מריגשה שהדופק די מהיר(100 במנוחה) ולא יוד כמו פעם.. האם יכול להיות שהכדור לר משפיע יותר? או למה זה קורה..?האם טכירדיה זה מצב מסוכן שאפשא למות ממנו או שיש דרך אחרת לטפל חוץ מכדורים?

לקביעת תור
    סגירה
    דופק מהיר

הוספת תגובה

• לשירן

פרופ` מיכאל אלדר
    24/06/2009

הטכיקרדיה שיש לך אינה מסוכנת. עליך לבדוק אם אינך אנמית, אם תפקוד בלוטת התריס שלך תקין ולעבור בדיקה גופנית לשלול בעית לב אורגנית.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הרגשה מוזרה...
    מימי
    24/06/2009

שלום
    אני בת 50 לפני 5 חודשים הייתה לי עלייה בלחץ הדם והתקף חרדתי שגרם להרגשת דופק מהיר וחזק של הלב.
    טופלתי ברימוטיב וכן ב2.5 מ''ר קרדילוק.
    לאחר 5 חודשים כשהכל הסתדר הפסקתי את הכדורים בהדרגה ע''פי הוראת רופא המשפחה.
    כללית מרגישה טוב ...פרט לדבר מוזר שקורה לי בכל בקר לפני שאני מקיצה ותמיד באותה שעה בערך בין 6 ל7 בבקר מרגישה מן פירפורים מוזרים באיזור הלב לכמה שניות וזה עובר. כאלו בלאגן בפעימות... קשה להגדיר זאת. כמו רעידות מהירות..עד שאני קמה מהמיטה זה יכול לחזור על עצמו כל 20 דק' בערך.
    אני חייבת לציין שההרגשה הכללית שלי בסדר בזמן שזה קורה וזה מה שמוזר.
    אני מרגישה זאת רק ביקיצה.לאורך כל היום לא מרגישה כלום. הדופק שלי גם אנינו מהיר אלא סביר כשאני בודקת לאורך כל היום...
    ועוד משהו. אני התחלתי הליכה על הליכון במהירות 3.5 4 וכשמודדת דופק הוא בדר''כ יציב סביב ה110 ל118 ולפעמים 125 אבל אם אני מחזיקה את היידים לאורך זמן הוא מראה פתאום 156 ואפילו היה פעם 180 ו190 וזה נראה לי מוזר .אתמול כשמדדתי בהליכון דופק הכל היה תקין כי החזקתי רק 20 שניות. הדופק נע בין 98 עד 115 . אני הולכת בדייוק שבועיים . לא הייתי בכושר בכלל. אני לא שמינה ולא רזה.
    האם יכול להיות שיש לי הפרעות בדופקאו פירפורים??
    אולי כי הפסקתי את הקרדילוק שאמור לייצב דופק? או שאני סתם חרדתית עדיין..
    מה מרגישים בזמן פיפורים?
    תודה וסליחה על האורך...
    מימי

לקביעת תור
    סגירה
    הרגשה מוזרה...

הוספת תגובה

• למימי

פרופ` מיכאל אלדר
    24/06/2009

התיאור אינו ספציפי ויכול להיות כל דבר.
    מציע שתרכיבי הולטר (אקג ל 24 שעות) ותנהלי יומן עם ציון אירועים ושעות כך שיהיה ניתן להתאים את תחושותייך לממצאי האקג בהולטר, ועי"כ ניתן יהיה לזהות מהו המקור לתחושות בבוקר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עובי דופן גדול מהרגיל...
    פרח
    23/06/2009

שלום לכם,
    אני בת 25, בריאה בדרך כלל. לאחר בדיקת MRI גילו שיש לי לב מעובה עם ספטום של 14 מ"מ.... (אין במשפחה רקע שכזה) ויש לי שתי שאלות:
    1- האם יתכן שהלב מתעבה כתוצאה ממיוקרדיטיס ושזה זמני? (בהתחשב בעובדה שאק"ג מלפני מספר שנים יצאו תקינים)
    2- איך זה עלול להפריע לתפקודי היומיומי בעתיד?
    תודה
    פרח

לקביעת תור
    סגירה
    עובי דופן גדול מהרגיל...

הוספת תגובה

• לפרח

פרופ` מיכאל אלדר
    24/06/2009

אני מציע לבדוק לחץ דם מספר פעמים ולוודא שהוא תקין.
    כדאי לעשוןת אקו לב לאשר (או לשלול) שאכן הסךפטום מעובה ואם אכן הוא עבה- לעקוב עם בדיקות אקו חוזרות. סביר להניח שאין קשר למיוקרדיטיס ושהתפקוד שלך לא יפגע.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

פרח
    25/06/2009

ביצעתי את בדיקת האקו לב + אמ.אר.אי וכך גילו את עובי הדופן.
    אחד הרופאים שדיברתי איתו אומר שאולי כתוצאה ממיוקרדיטיס, ומכך שהלב התאמץ בזמן המחלה, השריר התעבה. האם זה הגיוני?
    תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לפרח

פרופ` מיכאל אלדר
    26/06/2009

לרוב ממיוקרדיטיס אין שינוי בשריר, ואם יש יותר אופיני שהלב מתרחב והדופן נעשית דקה יותר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• להפרעה חדרית(VT ) במהירות "נמוכה"
    DAVID
    23/06/2009

רופאים נכבדים
    בחזי מושתל דפריבילטור עקב התקף מ-1984 שהותיר צלקת ענקית על חדר שמאל. ב-2001 הושתל המכשיר הראשון בגלל VT של 180 פע/לדקה. 5 שנים כמעט ללא ארועים למעט שוק חשמלי
    ב-2005. ב-2007 המכשיר השני. לפני כשנתיים החלו ארועי VT רבים שטופלו בתרופות אנטי אריטמיות ובחוסמי ביטא למינהם.ב-באוקטובר 2008 עברתי אבלציה שנתנה שקט ל-חודשיים.המינון התרופתי הועלה עד למקסימום כתוצאה מכך ירד קצב ההפרעה בהדרגה עד להפרעה בקצב של 85 פע/דקה .בקצב זה המכשיר לא מתערב (עד-100) .ואני נתון לחסדי שמיים כרגע אני בהמתנה לאבלציה חוזרת ובמצב של סטטיות מוחלטת (כל 2 צעדים מכניסים להפרעה) . שאלתי:

1.האם לא הייה כדאי לתת פחות תרופות ושההפרעות יהיו מעל 100 והמכשיר יתערב?
    2."מה החכמה" בהורדת הקצב האם Slow VT לא נסוכן?
    3.איך לנהוג בהפרעות מסוג זה-האם לרוץ למיון על כל הפרעה שמתמשכת שעה? שעתיים,או לנסות
    למשוך כמה שיותר עד שההפרעה תעלם-אם תעלם.
    לצערי הרב -לא מסופק מידע פראקטי זה על ידי הרופאים . וחשבתי שמידע כזה יסייע לרבים כמוני ולי
    DAVID
    3.

הוספת תגובה

• לDAVID

פרופ` מיכאל אלדר
    24/06/2009

השאלות שלך חשובות ומענינות.
    לעתים אכן מפחיתים תרופות כדי שהקצב של ה VT יעלה, אך הסיכון בכך הוא שלא תמיד קיצוב מהיר עובד והא עלול לגורם לVT מהיר או VF ולצורך בהלם חשמלי. VT איטי ממושך יכול לגרום לסימפטומים ניכרים (חולשה, עלפון,) וכן לפגיעה בתפקוד הלב ולכן רצוי לא לחכות יתר על המידה ולפנות למיון אם אינו חולף תוך כשעה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דופק איטי
    סיגי
    16/06/2009

היום הרגשתי חולשה וקושי בנשימה כשבדקתי ראיתי שיש לי דופק 53 פעימות לדקה מה זה אומר ?
    יש לציין כי אני בריאה בד'כ והדופק היה במנוחה

תודה

לקביעת תור
    סגירה
    דופק איטי

הוספת תגובה

• לסיגי

ד''ר מחמוד סולימאן
    18/06/2009

דופק 53 במנוחה לא מסביר את החולה וקשיי נשימה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הולטר והפרעת קצב
    סיגי
    12/06/2009

עשיתי הולטר מאחר ויש לי לפעמים דופק מהיר וקשיי נשימה
    התוצאה של בדיקת ההולטר היתה הפרעות קצב על חדריות APCS נצפו 3 ולסיכום נרשם:
    בשעות העירנות ניצפו קטעי סינוס טקיכרדיה במהירות עד 150 לדקה מה זה אומר והאם אני צריכה לקחת כדורי קרדילוג ומה המשך הבירור מכאן?

בתודה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    הולטר והפרעת קצב

הוספת תגובה

• הולטר והפרעת קצב

סיגי
    13/06/2009

בבקשה תענו לי אני ממש מודאגת

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה לסיגי

ד''ר מחמוד סולימאן
    18/06/2009

בדיקת רישום ההולטר נראית תקינה. סינוס טכיקרדיה בערנות (בעת מאמץ) זה נורמלי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הפרעות קצב
    אורלי
    10/06/2009

שלום
    עשיתי הולטר

והתשובה עם הממצא היחיד הוא:apc'sהפרעות קצב על חדריות נצפו 2
    האם אני צריכה לדאוג בקשר לכך.
    בשנת 2005 קיבלתי אותן תשובות כמו התשובות הנוכחיות של השנה 2009
    יש לי כול הזמן הפרעות
    אני לוקחת אלקטרוקסין האם זה קשור
    וחוץ מזה יש לי 2 אבנים בכליה ואבן בכיס המרה אולי האבנים זזות וגורמים לשינויים במאזן המלחים וגורמים להפרעות.?
    אשמח על תשובה מהירה תודה

לקביעת תור
    סגירה
    הפרעות קצב

הוספת תגובה

• לאורלי

פרופ` מיכאל אלדר
    12/06/2009

הפרעות הקצב שנמצאו אינן משמעותיות. אם רמת ה TSH, T3 ו T4 תקינה - אין קשר לבלוטת התריס. אין קשר לכליות. לא לדאוג.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הפרעות בקצב הלב? (נמצאת בחו"ל)
    sb
    09/06/2009

שלום רב!

אני בת 36, בד"כ בריאה, אחרי 3 לידות.
    בשנה האחרונה הרגשתי כמה פעמים הרגשה של פעימה נוספת (או חסרה) והרגשה של צורך להשתעל. אני חושבת שזו התופעה מאחר ואני מרגישה שזה קורה בחיבור בין הצלעות היכן שמרגישים לפעמים בעיות עם ושט וקיבה (היו לי בעבר).
    התדירות היא לא סיסטמטית. פעם בשבוע, פעם בשבועייםת שלוש פעמים בשבוע.
    יש לציין שכאשר הלכתי באופן מסודר לחדר כושר התופעה פחתה באופן משמעותי.
    היתה גם פעם אחת לםני יותר משנה שקמתי ממצב ישיבה והיה לי דופק מהיר עם סחרחורת קלה לכמה שניות. יש לציין שבעבר סבלתי מהתקפי חרדה עם הרגשה של דופק מהיר, חנק והרגשה שסוף העולם הגיע. התגברתי על התקופה הזו ללא תרופות ילדתי 3 ילדים והכל היה בסדר. הבעיה היא שאני מאוד היפוכנדרית ונכנסת ללחץ וחרדה רק מהמחשבה שיש לי משהו.
    לאחרונה גם חוויתי התקף חרדה אחד עם דופק מהיר והרגשת חנק והתעלפות. בעלי שמכיר את התקפי החרדה מהעבר אמר לי לנשום עמוק ולאחר כמה דקות הכל עבר. במהלך השנתיים האחרונות עברתי פעמיים בדיקות אקג שיצאו תקינות. יש לציין שאבי עבר התקף לב בגיל 50 ובגיל 56 ניתוח מעקפים.
    את כל התופעות הללו סיפרתי לרופא שהפנה אותי לבידוקת דם וא,ק,ג ואמר שהכל מצויין ושאני אחיה כנראה עוד שנים רבות. כמו כן הוא ארמ שהוא לא רואה סיבה למה לא להמשיך ללכת לחדר כושר אבל אני בחרתי שלא. כמו כן ליתר בטחון הוא הפנה אותי לבצע בדיקת הולטר. הבעיה היא שאני נמצאת בקנדה מדינה שבה הכל קורה לאט. קבעו לי את הביקה לסוף יולי (ניסיתי להקדים אבל אין סיכוי). ממש בתחילת אוגוסט אנו חוזרים לארץ ואני כנראה גם לא אספיק לדעת את התשובה לפני הטיסה.
    אתמול בלילה בשכיבה הרגשתי דופק מהיר מאוד מאוד. ניסיתי לשים את היד על אזור הלב אך לא ממש הצלחתי להרגיש מה קורה שם. יש לציין שלא נלחצתי וגם לא הייתי לחוצה לפני כן פשוט ישנתי.
    השאלה שלי היא. האם יתכן שהכל קורה לי פסיכולוגית? האם אני יכולה ליצור מצבים פיסיים רק ע"י מחשבה? האם יכול להיות שיש לי הפרעות קצב ובעצם ההולטר נקבע לי רחוק מידי? האם מסוכן לי לעלות על טיסה טראנס אטלנטית ללא תשובה לבדיקה? האם לעדכן את הרופא שלי על המקרה החד פעמי של הדופק המהיר? יש לציין שלאחרונה אני לחוצה מאחר וגיסי לקה בדום לב וקומה ומאז אני קשובה כל הזמן למה שמתחולל לי בגוף. כמו כן ברצוני לציין כי אני בחורה שמחה ואופטימית ולמרות כל התחושות אני ממשיכה את חיי כרגיל.אני מרגישה בריאה וחיונית אני רק רוצה לדעת שהכל בסדר כי ממש לא בא לי שהחיים היפים יגמרו לי פתאום בהפתעה בגיל 36.
    אני מצטערת על הכתיבה המרובה. פשוט לראות כאן רופא ולקבל יעוץ לוקח המון המון זמן.

אשמח לקבל תשובה.

תודה

הוספת תגובה

• ל sb

פרופ` מיכאל אלדר
    10/06/2009

פעימה מוקדמת (או חסרה) היא תופעה שכיחה וחסרת משמעות. חרדתיים יכולים לסבול מהתקפים של דופק מהיר עקב החרדה. אולם, "מותר" להם גם לסבול מהפרעות קצב "אמיתיות". אני מניח שהרופא שלך צדק ,שאת בריאה ואינך סובלת מבעיה משמעותית. אף אם הקצב המהיר הוא הפרעת קצב ממשית, הסיכון בעטיה קרוב לודאי נמוך מאוד. איני חושב שיש בעיה לטוס ארצה, ואם התופעה תחזור תפני לרופא לבירור.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה על על התייחסותך המהירה

sb
    10/06/2009

נרגעתי קצת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הפרעות בקצב הלב? (נמצאת בחו"ל)
    sb
    09/06/2009

שלום רב!

אני בת 36, בד"כ בריאה, אחרי 3 לידות.
    בשנה האחרונה הרגשתי כמה פעמים הרגשה של פעימה נוספת (או חסרה) והרגשה של צורך להשתעל. אני חושבת שזו התופעה מאחר ואני מרגישה שזה קורה בחיבור בין הצלעות היכן שמרגישים לפעמים בעיות עם ושט וקיבה (היו לי בעבר).
    התדירות היא לא סיסטמטית. פעם בשבוע, פעם בשבועייםת שלוש פעמים בשבוע.
    יש לציין שכאשר הלכתי באופן מסודר לחדר כושר התופעה פחתה באופן משמעותי.
    היתה גם פעם אחת לםני יותר משנה שקמתי ממצב ישיבה והיה לי דופק מהיר עם סחרחורת קלה לכמה שניות. יש לציין שבעבר סבלתי מהתקפי חרדה עם הרגשה של דופק מהיר, חנק והרגשה שסוף העולם הגיע. התגברתי על התקופה הזו ללא תרופות ילדתי 3 ילדים והכל היה בסדר. הבעיה היא שאני מאוד היפוכנדרית ונכנסת ללחץ וחרדה רק מהמחשבה שיש לי משהו.
    לאחרונה גם חוויתי התקף חרדה אחד עם דופק מהיר והרגשת חנק והתעלפות. בעלי שמכיר את התקפי החרדה מהעבר אמר לי לנשום עמוק ולאחר כמה דקות הכל עבר. במהלך השנתיים האחרונות עברתי פעמיים בדיקות אקג שיצאו תקינות. יש לציין שאבי עבר התקף לב בגיל 50 ובגיל 56 ניתוח מעקפים.
    את כל התופעות הללו סיפרתי לרופא שהפנה אותי לבידוקת דם וא,ק,ג ואמר שהכל מצויין ושאני אחיה כנראה עוד שנים רבות. כמו כן הוא ארמ שהוא לא רואה סיבה למה לא להמשיך ללכת לחדר כושר אבל אני בחרתי שלא. כמו כן ליתר בטחון הוא הפנה אותי לבצע בדיקת הולטר. הבעיה היא שאני נמצאת בקנדה מדינה שבה הכל קורה לאט. קבעו לי את הביקה לסוף יולי (ניסיתי להקדים אבל אין סיכוי). ממש בתחילת אוגוסט אנו חוזרים לארץ ואני כנראה גם לא אספיק לדעת את התשובה לפני הטיסה.
    אתמול בלילה בשכיבה הרגשתי דופק מהיר מאוד מאוד. ניסיתי לשים את היד על אזור הלב אך לא ממש הצלחתי להרגיש מה קורה שם. יש לציין שלא נלחצתי וגם לא הייתי לחוצה לפני כן פשוט ישנתי.
    השאלה שלי היא. האם יתכן שהכל קורה לי פסיכולוגית? האם אני יכולה ליצור מצבים פיסיים רק ע"י מחשבה? האם יכול להיות שיש לי הפרעות קצב ובעצם ההולטר נקבע לי רחוק מידי? האם מסוכן לי לעלות על טיסה טראנס אטלנטית ללא תשובה לבדיקה? האם לעדכן את הרופא שלי על המקרה החד פעמי של הדופק המהיר? יש לציין שלאחרונה אני לחוצה מאחר וגיסי לקה בדום לב וקומה ומאז אני קשובה כל הזמן למה שמתחולל לי בגוף. כמו כן ברצוני לציין כי אני בחורה שמחה ואופטימית ולמרות כל התחושות אני ממשיכה את חיי כרגיל.אני מרגישה בריאה וחיונית אני רק רוצה לדעת שהכל בסדר כי ממש לא בא לי שהחיים היפים יגמרו לי פתאום בהפתעה בגיל 36.
    אני מצטערת על הכתיבה המרובה. פשוט לראות כאן רופא ולקבל יעוץ לוקח המון המון זמן.

אשמח לקבל תשובה.

תודה

הוספת תגובה

• הפרעות בקצב הלב? (נמצאת בחו&quot;ל) - תגובה

פרופ` מיכאל אלדר
    11/10/2011

נראה לי שאין לך סבה לדאגה- מדובר בפעימות מוקדמות חסרות משמעות. נראה לי שהרופא שלך נותן עצות טובות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הצעה ל - SB

שוקי
    17/06/2009

שלום לך, להלן הצעתי: כנסי לאחת מחנויות GNC בקנדה קני מגנזיום 250 מ"ג קחי שתיים ביום אחת בבוקר ואחת בערב ולדעתי יעברו לך כל הסימפטומים שהזכרת. אומר זאת מנסיון אישי. מגנזיום הוא תוסף מזון ואין סכנה לקחתו למעט בעיות בכליות.
    אני כרגע בארה"ב אם תרצי אשמח לדבר איתך 9543911623
    שוקי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אין לקחת מגזניום ללא מרשם רופא

רופאה
    07/10/2011

תוסף מגנזיום לאדם שאינו סובל מחוסר מגנזיום יגרום יותר נזק מאשר תועלת (שלשולים, לחץ דם נמוך, עייפות מוגברת ועוד) . אין שום קשר בין מחסור במגנזיום לבין פעימות מוקדמות. לא נתקלתי עד היום במטופל הסובל מפעימות מוקדמות אשר רמות המגנזיום בגופו לא היו תקינות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יש לציין

אייל
    29/06/2009

תשמעי....את ממש פסיכית. איך בעלך סובל אותך? איך הגעת למצב הזה? בגלל שיעמום או שהיית חולה עוד מקודם. אני מציע לך, ברצינות, לפנות לפסיכיאטר (עם או בלי הולטר). לגבי הטיסה, באמת יש סכנה...סכנה לטסים איתך, וווואאאווווו?
    לא פלא שפרופ' אלדר לא ענה לך, הוא בטח בשוק ממך.
    אגב: מה שחסר לך זה רק מגנזיום של הפסיכי השני....

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הפרעת קצב
    סיגל
    09/06/2009

אני בחורה בריאה בת 43. לפני כשנתיים אובחנה בעיה של לחץ דם. לפני מספר חודשים הוחלף לי הטיפול לאמלודיפין 5 מ,"ג פעם ביום. לאחרונה מרגישה מספר פעמים ביום דפיקת לב חזקה. בבדיקת הולטר נמצאו 10 הפרעות קצב על חדריות. טרם פניתי לרופא לקבלת הסבר. האם זה מסוכן? ממה זה יכול לנבוע,האם מהתרופה? במידה ולא האם ניתן לטפל? למרות שהארועים הללו ספורים במשך היום הם לא נעימים ומטרידים.תודה מראש על עזרתך.

לקביעת תור
    סגירה
    הפרעת קצב

הוספת תגובה

• תשובה

פרופ` מיכאל אלדר
    10/06/2009

אכן התיאור מתאים לפעימה מוקדמת. אין בכך סיכון ולרוב צריך ללמוד לחיות עם המצב.במקרים בהם ההפרעה בלתי נסבלת- אפשר לטפל תרופתית. במקרה שלך הייתי מחליף את האמלודיפין (או מוסיף לו, בהתאם למצב) חוסם ביתא, שיהווה טיפול כפול - ללחץ הדם ולפעימות המוקדמות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה