מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- אבילציהקרן19/01/2009
שלום אני בת 32 אחריי הריון עם תינוקת בת 4 חודשים , יש לי לפעמים התקפיי הפרעות קצב SVT ובהריון זה היה פשוט קשה בערך 7 התקפים ובסוף ההריון נטלתי דרלין 10 מ"ג וזה אכן עזר קצת למרות שהיה לי התקף עם זה גם כרגע אני עדיין נוטלת דרלין כי אמרו לי שזה לא טוב להפסיק בבת אחת וכמובן אין לי הרבה התקפים אולי פעם אחת מאז הלידה וכעת אני רוצה לעשות ניתוח אבליציה האם כדאי לי לעשות את הניתוח? והאם אני צריכה להמשיך עם הדרלין? תודה רבה קרן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר מחמוד סולימאן19/01/2009שלום לך,
בד"כ יש החמרה בתדירות התקפי SVT בזמן הריון. דלרין מביא לשליטה מסויימת ב- SVT אך לא מונע התקפים ב- 100%. ההמלצה שלנו במקרים אלה היא לעשות את האבלציה משום שזו נשחבת לפעולה בטוחה עם שעור הצלחה גבוה. אני במיוחד ממליץ על זה אם את מתכננת הריונות נוספים בעתיד. את יכולה להמשיך עם הדרלין עד מספר ימים לפני האבלציה.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דופק מהיר ולחץ דם גבוהלימונית17/01/2009
לרופאים שלום, בת 42.5, סובלת תקופה ארוכה מאוד מכאבי ראש וחולשה, לאחרונה הכאבים הפכו ליומיומיים וגם רמת הכאב גברה. סוג הכאבים הוא לחץ גדול, מזכיר את הסינוסיטיס. בבדיקות שנמדדו לפני יומיים במנוחה - דופק 120 (נמדד פעמים בהפרש של חצי שעה גם בעזרת מכשיר וגם בבדיקה ידנית של האחות, מול השעון). לחץ דם 138/85 לאחר מכן בוצע א.ק.ג. רופא המשפחה אמר שלפי הא.ק.ג אין משהו מדאיג במיוחד, אך שהערכים של הדופק ולחץ הדם גבוהים, וביקש ממני לבדוק פעמיים נוספות בשבוע הבא. בנוסף, יש לי כולסטרול גבוה. או ליתר דיוק הטוב - נמוך, והרע - גבוה. אני רוצה לציין גם שיש לי FV LIDEN והטרוזיגוטיות מולדת לפרוטאין C. כמו כן, אמי היתה חולת לב (נולדה עם מום בלב ועברה פעמיים ניתוח לב) ובסופו של דבר נפטרה מ-CVA בגיל 57. את בעיית הקרישה שלי גילו הרבה לאחר שנפטרה, ולכן למרות שלא ניתן לבדוק את זה, סביר להניח שזה מהצד של אמי. גם אבי, כשהיה בסביבות גיל 60, קיבל התקף לב ועבר צינתור עם בלון. ברצוני לדעת על מה זה יכול להצביע? איזה כיוון זה יכול להחשיד? והאם תרופות להורדת לחץ דם והאטת הדופק אפשריים בזמן היריון (נמצאת בטיפולי IVF). בתודה מראש, לימונית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר מחמוד סולימאן19/01/2009שלום רב,
לפי שאלתיך ישנם 3 או 4 דברים אובייקטיביים: כאבי ראש, בעית קרישה, ל"ד גבוה ודופק מהיר. השאלה האם יש קשר בינהם. ערך לחץ דם של 138/85 אינו ממש גבוה וזה לעיתים מושפע ממצבי מתח. גם כן הדופק המהיר לעיתים קרובות מושפע ממתח נפשי. חשוב לחזור על מדידות אלה לפי המלצת רופא המשפחה. במידה ויוחלט על צורך בטפול- בהחלט יש תרופות למטרה זו שהן בטוחות בהריון. צריך לבדוק אם אין קשר בין קרשיות היתר וכאבי הראש.
שיהיה לך בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על התשובה
לימונית20/01/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהקובי15/01/2009
שלום רב, אני בן 24, בעל הפרעות קצב לב. האם ייתכן כי ההפרעות נגרמות משימוש בתכשיר מינוקסידיל לקרקפת? תודה רבה מראש
ד''ר מחמוד סולימאן15/01/2009מינוקסדיל היא בעיקרה תרופה לטפול ביתר לחץ דם. בטפול דרך הפה התרופה גרומת להרחבת כלי דם וע"י כך הורדת לחץ הדם. בעקבות זאת תתכן עליה בדופק שהיא תגובתית להרחבת כלי הדם. העליה בדופק לא נחשבת כהפרעת קצב. כאמור, זה נכון לגבי טפול דרך הפה. אני מבין שאת משתמש בתרופה לקרקפת- ז"א טפול מקומי. בצורת טפול זאת שיעור הספגיה לזרם הדם הוא מזערי ועל כן איני חושב שיש קשר בין טפול זה והפרעות קצב. כמו כן לא הבנתי משאלתך איזה הפרעות קצב?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהלימור12/01/2009
שלום רב ומזל טוב על הפורום החשוב הזה. לאחרונה אני סובלת בעיקר באמצע הלילה מהפרעות קצב. הדופק סדיר, אקג תמיד תקין, אך במשך היום ובעיקר באמצע הלילה פתאום יש לי קפיצות בלב. דרלין 10 מ"ג גורם לי לרוגע, עייפות אך לא משתק את הקפיצות. הורדתי באישור רופא (קרדיולוג) לפעמיים ביום 5 מ"ג בכדי שלא ארגיש חולשה. לפני כ-3 חודשים הייתי מחוברת להולטר לב והתוצאה: פעימות מוקדמות עליות וחדריות - מה זה אומר? האם כדאי במקום להתחיל עם כדורים ולהיות משועבדת להם ואולי גם אזכה לתופעות לוואי אז כדאי לעשות צריבה/אקפאה אצל מומחה להפרעות קצב? ושאלה נוספת ברשותכם: האם הפרעות קצב באות כתוצאה של עייפות יתר בעבודה, או קיבלתי פתאום בגלל שהורי ז"ל גם היה להם הסטוריה לבבית? סליחה על כל השאלות ואודה על התייחסותכם לשאלותי.
ד''ר מחמוד סולימאן12/01/2009שלום לימור,
לא ציינת בת כמה את?
פעימות חדריות ועלייתיות מוקדמות זה ממצא שכיח אצל אנשים בריאים. מה שחשוב זה תדירות הפעימות ואם זה מלווה בתלונות או שיש פגיעה בתפקוד הלב הכללי. כנראה שתלונותך הן תוצאה מפעימות מוקדמות אלה. ניתן לאמת זאת ע"י בדיקת רישום ההולטר בזמן שהיו לך תלונות? אם הוכחנו שיש קשר בין תלונותיך והממצאים בהולטר (פעימות מוקדמות) אז לדעתי יש מקום לטפול סופי בבעיה ע"י בדיקה אלקטרופזיולוגית וצריבה של המוקד שגורם לפעימות אלה.
קיים קשר די ברור בין שכיחות פעימות אלה ומתח נפשי או גופני. כמו כן צריכה מוגברת של קפה או משקאות מעוררים אחרים מגבירה תדירות פעימות אלה.
לשאלתך האחרונה, לא נתנת פרטים אודות מחלת הלב של הוריך ז"ל, אך כנראה שלא מדובר באותו דבר.
ממליץ לך לקבל יעוץ מקרדיולוג ממוחה בהפרעות קצב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דופק מהיר של כ-120 פעימות לדקה במנוחהדניאל06/01/2009
שלום רב,
מזה תקופה ארוכה שאני סובל מדופק מהיר של כ-120 פעימות לדקה במנוחה. יש לציין שאינני לחוץ או חרד אלא להיפך ותפקוד בלוטת התריס שלי תקין.
בבדיקת א.ק.ג נמצאה "סינוס טכיקרדיה" ובאקו לב: "אנאוריזמה של המחיצה הבין עלייתית"......
מה יכול להסביר את הסיבה לדופק המהיר אם רמת ההמוגלובין שלי תקינה??? (יש לי קצת חוסר ברזל)
תודה ואשמח לקבל תגובה בהקדם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר מחמוד סולימאן08/01/2009שלום רב,
דופק מהיר מסוג סינוס טכיקרדיה בד"כ נובע מסיבה לבבית או חוץ לבבית. אני מניח שנשללו סיבות לא לבביות כגון בעיה בבלוטת התריס או אנימיה. לגבי סיבות לבביות זה יכול להיות משני לפגיעה בשריר הלב אך אצלך התפקוד הוא תקין. אניורזמה של המחיצה הבין עלייתית אינה סיבה לכך. ברב המקרים האלה, במיחוד בגיל הצעיר, אין סיבה לכך ואז מדובר "בסינוס טכיקרדיה שאינה הולמת- inappropriate sinus tachycardia". זהו מצב שפיר אך מציק. לעיתים אנו ממליצים על טפול בחוסמי ביטא וזה גם תלוי ברצון החולה. דופק מהיר מאוד לתקופה ממושכת עלול לפגוע בתפקוד של הלב ולכן ממולץ להיות במעקב של קרדיולוגי.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם מאמינים ברפואה משלימה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)