מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- SHORT QT - גנטי?שלומית20/07/2009
נאמר לי שתופעה זו (SHORT QT SYNDROME) הינה גנטית. האם עליי לבדוק את שאר המשפחה? האם התופעה ותוצאותיה מופיעות גם בילדים ? (חשוב לציין כי היה מקרה מות אחד במשפחה מדום לב פתאומי)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לשלומית
פרופ` מיכאל אלדר22/07/2009תסמונת ה short QT הוגדרה רק לאחרונה והמידע על התופעה מוגבל. מדובר בבעיה בתעלות יוניות שעשויה להיות מורשת (גנטית). ניתן לבדוק אקג גם אצל ילדים ויש תאורים בודדים שלהפרעות קצב גם בילדים. רצוי לפנות למומחה בתחום הפרעות הקצב להמשך ברור.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תחושת פרפוראורלי20/07/2009
שלום,
אני בת 36 בריאה בדרך כלל, וספורטיבית,
מידי פעם ( יכול להיות גם פעם בחודש או בתדירויות משתנות אבל לא תכופות מידיי) אני חשה כמו פרפור של הלב, זה חולף תוך כשניה ואינו מלווה בשום תחושה אחרת, רק תחושה של שריר שזז ומשתחרר
היום לדוגמא זה קרה לי באמצע הלילה שקמתי
מה זה? האם זה מקור לדאגה?
תודה,
אורלי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאורלי
ד''ר מחמוד סולימאן20/07/2009לא נראה לי שזה מדאיג, במיחוד שזה נמשך שניות. אם זה מפריע רצוי לפנות לרופא משפחה/קרדיולוג
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אקו לבבדוי19/07/2009
בבדיקת אקו לב נמצא אצלי איוושה סיסטולית 2/6 ב - LSB מה זה אומר? יש לי איזשהי בעיה?
אשמח לתשובה, יום טוב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשבוה ליניב
ד''ר מחמוד סולימאן20/07/2009בן כמה?
בדיקת אקו של לב תענה לך על השאלה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני בן 16 כנס...
בדוי20/07/2009אני בן 16.8 ועשיתי בדיקת אקו לב וזה היה חלק מהממצאים אבל רשום בצד INNOCENT HEART MURMUR, איוושה תיפקודית, איוושה סיסטולית 2/6 ב - LSB.
אבל רשום שהבדיקה הקדיאלית תקינה.
בכל אופן מה זה אומר שיש לי רישרוש בלב?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההקפצה
בדוי31/07/2009הקפצה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דפיברילטורמושון18/07/2009
נאמר לי שעליי להשתיל דפיברילטור לאחר בדיקה eps רק לא נמסרו לי פרטים כמו
תוך כמה זמן אני יכול לחזור לעבודתי אני איש מכירות חשוב לי מאוד לדעת!!
האם יש הגבלות לאחר ההשתלה?
האם זה ניתוח פשוט?
ששאלתי את הקרדיולוג שביצע את הבדיקה הוא אמר לי בחייך זה שטויות תוך שעה אתה בחוץ למחרת אתה בבית
נשארתי בהלם לא מבין כלום היכן אפשר לקבל הסבר והדרכה אני מאוד לחוץ
תודה מראש על עזרתכם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה למושון
ד''ר מחמוד סולימאן20/07/2009השתלת דפברלטור בד"כ פעולה לא מורכבת והחולים הולכים הביתה למחרת. אני ממליץ על מנוחה לשבוע עד 10 ימים ואח"כ חזרה הדרגתית לפעילות. אני גם ממליץ לחולים שלא להרים דברים כבדים ביד (אותו צד של הדפברלטור) או להרים את היד מעל הראש למשך חודש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חשאלה מקצועיתגוי18/07/2009
שלום ד"ר אני בן 27 בריא לחלוטין מזה מעל ל7 שנים אני מתונן על הפרעות קצב לב נעשו לי הרבה הולטר ואגו ומאמץ וכל הבדיקות גילו רק פעימה מוקדמת פעם לתקופה ארוכה וכל זה לא פק אותי כי היה לי הפרעות שבזמן ההולטר לא הופיעה הייתי מתלונן על פרפור לכמה שניות וזה הולך לאחרונה עברתי קופת חולים והרופאה שם ממוחה למחלות לב ולא קצב לב ספרתי לו על הכל ומסר לי אני אגמור לך את כל הנושא הזה אני רוצה אותך להתאשפז אצלי בבית החולים ולהזרים לך חומר לגלות אם יש לך הפרעות קצב ואם ויש נצרוב את זה ואם ולא אל תתלונן לי בחיים לא הרעות שאלתי מה החומר הזה שמזרקים אותו האם הוא מסוכם ומה הדבר הזה ולמה לא הציעו לי את זה במרפאות אחריות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשבוה לגוי
ד''ר מחמוד סולימאן20/07/2009לא לי מושג מה זה החומר הזה. בוודאי מדובר בתרופה שמעלה הסכוי להופעת הפרעת הקצב. צריך לסמוך על שקול דעתה של הרופאה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרפרוי פרוזדורים וספורט- לפר' אלדרבקר16/07/2009
לפרופ' אלדר , שלום רב!
אני בן 51 . אני מנהל אורח חיים ספורטיבי ובריא. אין לי לחץ דם גבוה, לא היו בעיות לב מעולם. במשך כשנה אני לעיתים מתעורר בלילה כתוצאה מקצב דופק לב לא אחיד וקצב עצמו משתנה (גם פעימות חסרות במשך 2-3 שניות). בהתקף כזה קשה להירדם שוב. כמו כן, אני חש תדירות הפרשות שתן גבוהה (כל שעה בערך). ההתקף בדרך כלל עובר תוך 4-6 שעות. שמתי לב, שאם אני בזמן קצב לב לא אחיד עושה הליכה או אופני כושר התופעה הזאת עוברת מהר יותר. מד הדופק POLAR בזמן פעילות ספורט "משתגע" (עולה ל160 , יורד ל-120 , מפסיק לעבוד) עד שקצב הלב מתיייצב ברמה רגילה לעומס הפעילות הספורטיבית (בתוך 20-30 דקות: 120-130 ). פניתי לרופא משפחה ולקרדיאולוג. נבדקתי במאמץ (ארגומטריה) ונמצא תקין. (אותן תופעות הרגשתי במשך זמן ניכר שהתבררו כ AF על פי הולטר מאוחר יותר).רופא משפחה אמר שהתופעה הזאת עלולה לקרות בשל מצבי חרדה, עצבנות. בשל תדירות הפרעות קצב לב (כמעט רק בלילות כאשר אני ישן ומתעורר מזה) בלילות והרגשות לא נעימות בזמן הזה, פניתי לרופא משפחה וביקשתי בדיקת הולטר. הרופא רשם ל- 24 שעות. מאחר שלא חשתי את קצב הלב הלא אחיד ב- 24 שעות ראשונות ביקשתי מאחיות לאפשר המשך הבדיקה ל- 24 שעות נוספות ובייממה השנייה חשתי את הקצב הלב הלא אחיד ב-1-30 בלילה (שוב התעוררתי). בעת נשיאת מכשיר הולטר עסקתי בפעילות ספורט אינטנסיבית רגילה. (עושה ספורט אארובי כ- 5 פעמים מבשבוע)להלן סיכום קצר של תוצעות פענוח הולטר:
ביממה הראשונה:
-הקצב הבסיסי- סינוס.
- הפרעות קצב תדירות VPC : נצפו 2 VPC במשך הבדיקה.
-הפרעות קצב תדירות APC : נצפו 12 APC במשך הבדיקה.
- נצפו קטעי סינוס אריתמיה.
ביממה השניה:
- הקצב הבסיסי- סינוס.
-הפרעות קצב VPC : נצפו 8 VPC .
הפרעות קצב APC : נצפו 7 APC . נצפה קצב פרפור פרוזדורים מהשעה 1:01 בלילה עד 8-24 בבוקר עם תגובה חדרית עד 148 פעימות ועם מרווח RR 3.1 שניות.
1. האם אני יכול להמשיך לעסוק בספורט (מעולם הרגשתי טוב ובכושר)? אני מרגיש מצוין בעת פעילות כאשר (ההתקף -בדרך כלל רק במצב לילה).
2. האם יש הכרח ליטול תרופות לדילול דם וריטמוס?
3. האם פרפרו פרוזדורים יכול להיות תוצאה של לחץ, חרדות כאשר לב עצמו בריא לחלויטן. כיצד מוודאים שאין בעיות לב וAF היא רק תופעת עצבנות יתר וניתן להמשיך אורח חיים רגיל כולל ספורט?
מה המלצותיך הכלליות בנידון.
שמתי לב שאם אני נוטל תרופות הרגעה (לוריבן) בערב לפני השינה תופעות קצב לא אחיד או נעלמת או פחות חמורה (בהרגשה הסובייקטיבית שלי) או מופיעה לא כל לילה.
בתודה מראש, בקר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לבקר
פרופ` מיכאל אלדר22/07/2009אכן נראה שאתה סובל מפרפור פרוזדורים התקפי, יכול להיות על רקע פעילות יתר של מערכת עצבים אוטונומית (שאינה בשליטתנו) הפועלת יותר בלילה.
מבחינת דילול הדם נראה שניתן להסתפק באספירין בלבד. אין הכרח לקחת תרופות כנגד הפרפור (כגון ריתמקס) אם כי תרופה יעילה עשויה להפחית או למנוע את ההתקפים. אם אתה משיג אפקט דומה עם לוריבן יתכן שזה מספיק.
כדאי, בכל מקרה, להתיעץ עם מומחה להפרעות קצב .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תחושת ליחהדנה15/07/2009
ד"ר שלום
האם שימוש בנורמלול 25יכול להיות גורם לתחושה של צריבה בחזה כאילו יש לי ליחה אבל אין
וכאב בקיבה
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לדנה
ד''ר מחמוד סולימאן20/07/2009לא נראה לי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת הולטרדוד15/07/2009
לדר שלום רב
אני בן 38 בעבר psvt לאחר אבלציה בשנת 2001 היום ללא SVT עוסק בספורט באופן קבוע
אופניים ריצה.מידי פעם מרגיש הפסקות בדופק בשעת מנוחה,החסרת פעימה או פעימה נוספת
לבקשת הרופא עשיתי בירור בדיקת המאמץ יצא תקין ותוצאת בדיקת ההולטר הם כך קצב סינוס
עם ממוצע 66 לדקה ביממה 45-108 נרשמו הפרעות קצב מסוג על חדרית בודדות 2 נרשמו הפרעות
הולכה 174 אירועים של BLOCED P
FIRST DEGREE AV BLOK PR עד 0.28 שניות הקדריולוג ביקש שאמשיך ברור אצל רופא
מומחה. האים לדעתך יש סיבה לדאגה והאים להמשיך בפעילות ספורטיבית . לתשובתך אודה
בברכה דוד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשבטה לדוד
ד''ר מחמוד סולימאן20/07/2009לא ציינתה באיזה שעה ביממה נרשמו הפרעות ההולכה (בזמן שינה?). רצוי להוועץ באיש מקצוע (אלקטרופזיולוג)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכן בזמן שינה
דוד20/07/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תשובת הולטר לבשפרה14/07/2009
SINUS RHTHM (65-139) BPM, AVG 91 BPM)
VPB'S MONOFOCAL RARE
ABP'S RARE, COUPLET
SHORT RUNS OF APB'S (LONGEST 8 BEATS)
SINUS RHTHM (65-139) BPM, AVG 91 BPM)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לשפרה
ד''ר מחמוד סולימאן20/07/2009לא ציינת כלום על עצמך. על פניו נראית בדיקה תקינה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום לדוקטורים שובצח13/07/2009
עשיתי בדיקת הולטר
התוצאות הם
קצב הלב הבסיסי סינוס. נצפו כ15 אירועים בני 1 ל5 דקות של סינוס טעיקרדיה עד לקצב 128
הפרעות:
על חדריות בודדות
נצפו 2 אירועים של אס.וי.טי עד לקצב 200 בשעה 14:53 אירוע בין 26 פעימות ובשעה 14:58 אירוע בן 44 פעימות
חדריות בודדות
הפרעות בהולכה
לא נצפו
שינויים בקטע אסטי
צניחות אסטי לא נצפו
מה זה אומר ? אני מאוד לחוץ
מה צריך לעשות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשבוה לג'וניב
ד''ר מחמוד סולימאן20/07/2009הממצאים אינם מצביעים על הפרעות קצב מסקנות חיים. לא ברור מה היו תלונותיך בעת שנרשמו הפרעות הקצב (SVT). מציע שתחזור לקרדיולוג שהפנה אותך לבדיקה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה בקשר לתשובתך בבדיקת EPSאריה12/07/2009
ראשית תודה על תשובתך הקודמת, הופנית לבדיקת EPS לאחר שנמצא דופק מהיר ובדיקת הולטר שהראתה קטעNONSUSTAINED V.T בן 5 פעימות.יש לציין שלפני כמה שנים העברתי התקף לב וצונתרי וידוע לי מקטע הפליטה הוא 35% עם הנתונים הללו ועם תוצאת ה ESP אני צריך לקבל החלטה על השתלתICD אך לצערי בבית החולים שבו עברתי את הבדיקה לא דיברו איתי ולא הסבירו לי דבר על מה שיש לי ועל ההשתלה והשלכותיה, אני מאד מבולבל וחרד ולא שלם עם השתלת ICD ואיני יודע עם מי להתייעץ. אשמח שוב לדעתך המקצועית לאחר השלמת הממצאים והאם מצבי אכן דחוף לשתלה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לאריה
ד''ר מחמוד סולימאן20/07/2009לפי הממצאים שמסרתה זה עתה, קיימת אינדקציה להשתלת ICD. זה נועד להגן עליך מפני הפרעות קצב מסקנות חיים. אתה בוודאוי יכול להתייעץ עם קרדיולוג שמתעסק בתחום זה (אלקטרופזיולוג).
תודה ושיהיה בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דופק מוזרקארין11/07/2009
שלום
בת 27, הריון ראשון, עם רשרוש (כרגע לא יודעת אם עדיין קיים)
לעיתים קרובות , בערך פעם עד פעמיים ביום ולשניה או שתיים יש לי מין דופק חזק , מין פעימה ממש גדולה שמעתיקה לי את הנשימה לשניה (אולי מבהלה לא יודעת) וגורמת ללחץ בקודקוד ולחץ מאחורי העיניים (תחושה כאילו הן נלחצות החוצה) ..... תופעה זו מאוד מדאיגה , טרם בדקתי אותה מכמה סיבות, אני סובלת מחרדות (כרגע לעיתים רחוקות) , חוסר פעילות גופנית, בעיות בקיבה/מעיים=גזים ונפיחויות בבטן שלעיתים לוחצים על הנשימה, כשעסקתי בפעילות ושיניתי הרגלי אכילה וירד קצת המתח התופעה כמעט נעלמה, כרגע אני בחודש חמישי להריוני והתזונה מעט השתנתה ואני עוסקת בפעילות גופנית והתופעה כפי שציינתי חזרה ..........
רציתי לדעת האם תוכל לאבחן את הבעיה , האם יש מקום לדאגה והאם זו תופעה של מתח?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לקארין
ד''ר מחמוד סולימאן11/07/2009מה שאת מתארת יכול בהחלט לנבוע מפעימות מוקדמות. זהו בד"כ מצב לא מסוכן ומתגבר בעת מתח ולחץ וגם בשלבים מתקדמים של ההריון. ניתן לאבחן זאת בקלות ע"י בדיקת אק"ג או הולטר. אם זה מאוד מפריע ניתן להציע לך טפול (גם בזמן הריון). ממולץ שתוועצי בקרדיולוג.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דופק מואץשירן10/07/2009
ד"ר שלום!!!
מזה תקופה ארוכה שאני מרגישה דפיקות לב מאוד מהירות וחזקות. לאחרונה במשך יומים רצופים הדופק עמד בסביבות 120 פניתי לרופא משפחה שביצע א.ק.ג. שהראה סינוס טכארדיה 130
בדיקות דם כולל בלוטת התריס תקינות.
קיבלתי כדור נורמלול 25 שהוריד את הדופק שנע כרגע ביו 90 ל-100 השאלה
.1 האם זה נחשב לתקין?
2 הוא ביקש שאבצע בדיקות לב אקו ,הולטר ,ו ארגומטריה ביחד עם הכדור האם במידה ויש הפרעות הם יתגלו או שהכדור בולם ומנוע הפרעות קצב?
3. האם יש לכדור תופעות לוואי לאורך זמנ?
אני בת 43
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשבוה לרונית
ד''ר מחמוד סולימאן11/07/2009סינוס טכיקרדיה 130 לדקה במנוחה נחשב למצב לא תקין. אם אכן מדובר בסינוס טכיקרדיה אז יש לחפש לכך סיבה כמו אנימיה או פעילות יתר של בלוטת התריס (ציינת שתפקוד בלוטת התריס תקין) או פגיעה בתפקוד הלב. חשוב לוודא שאכן מדובר בסינוס טכיקרדיה ולא בהפרעת קצב אחרת- כמו טכיקרדיה של העליות.
חשוב לבצע בדיקת איקו והולטר. לדעתי עדיף לעשות בדיקות אלה תחת טפול בנורמלול על מנת לבדוק מידת היעילות של התרופה. תרופה זו בד"כ בטוחה מאוד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבעיה דומה
חיים17/08/2009שלום ליונית
גם לי יש בעיה מאד דומה.ממש 1 על 1.
קצת מבולבל אצלי התחיל לפני 3 חודשים.
אני מטופל כרגע בכדור פרולור.
אשמח אם תצרי באימיל קשר להעברת מידע.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקה EPSאריה07/07/2009
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לאריה
ד''ר מחמוד סולימאן11/07/2009לא ציינת מה היתה מטרת בדיקת ה- EPS? בכל אופן, נראה שהבדיקה נעשתה לצורך החלטה האם להשתיל דפיברלטור (ICD) או לא. מקובל לחשוב שאם בזמן בדיקה אלקטרופזיולוגית גורמים להפרעת קצב חדרית (בדומה למה שקרה אצלך), אז קיימת התוויה להשתלת ICD. יש לזכור שה- ICD נועד לטפל בהפרעת קצב חדרית מסכנת חיים ולעת עתה אין לזה תחליף (לא תרופה ולא אבלציה). בסופו של דבר ההחלטה היא שלך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת הולטרעודד07/07/2009
לדוקטור שלום רב
לפני 6 שנים עברתי אירוע לב שבסופו צונתרתי+סטנד
ביצעתי בדיקת הולטר לאחרונה כי רופאת המשפחה מצאה דופק 92(אצלי בד"כ 86)
ובהולטר נמצא:
מהירות ממצועת-82
הפרעות קצב VPC'S :נצפו כ10 VPCS במשך בדיקה.משני מוקדים. נצפו 2 זוגותVPCS
נצפו גם מספר ביגמניה חדרית.בשעה נצפה גם קטעNONSUSTAINED V.T בן 5 פעימות
הפרעות קצב APC'S לא נצפו
הפרעות הולכה: לא נצפו
שינויים משמעותיים בקטעDURING TACHYCARDIA ST DEPRESSION RECOMMEND TO RULE OUT ISCHEMIA
סיכום:בשעות ערנות נצפו קטעי סינוס טכיקרדיה במהירות של עד
140פעימות לדקה שנמשכו 4
דקות. נצפו קטעי סינוס אריתמיה
יש לציין שאני לא מרגיש שום דופק מהיר או עייפות כלשהיא
מה דעתך?האם אני צריך בדיקה הולטר נוספת?או בדיקהEPS.
הקרדיולוג שלי אמר שיש שכנראה אצטרך השתלת דפיברילטור!אני קצת לחוץ
חזור למעלה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לעודד
פרופ` מיכאל אלדר07/07/2009עליך לגשת לקרדיולוג המתמחה בהפרעות קצב לאבחון והערכה לגבי משמעות הממצאים בהולטר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם קמצנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)