מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- נער עם נטייה לכתמים כחוליםליאורה11/06/2017
הבן שלי בן 16 יש לו עור כהה יחסית ואף פעם לא היו לא כמויות גדולות של שטפי דם. בזמן האחרון אני שמה לב שיש לו הרבה סימנים כחולים והוא לא יודע מה גורם להם, הוא לא זוכר שהוא נפצע או משהו כזה. זו יכולה להיות בעיה רפואית?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כתמים
ד``ר טל סולומון11/06/2017שלום
לדעתי יש להיוועץ ברופא דם=המטולוג* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- וריד התנפח אחרי טיסהאורטל08/06/2017
בת 32 מעשנת ולוקחת גלולות, חזרתי מחו"ל לפני כמה ימים, טיסה של 5 שעות, לא משהו ארוך במיוחד. יום אחרי שחזרתי ראיתי שיש לי וריד נפוח בקרסול. זה יכול להיות קשור לטיסה? זה לא כואב ואין כחול, מה זה יכול להיות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ווריד נפוח בקרסול
ד``ר יאיר גלילי08/06/2017שלום
יכול להיות שהטיסה גרמה להחמרה של מצב שנקרא אי ספיקה בוורידים. ממליץ שתעברי דופלקס וורידי רגלים בשאלה של אי ספיקה בוורידים לאורך כל הרגל כי הבלט בקרסול יכול להיות רק ענף של ווריד פנימי לא תקין. אם יש אכן אי ספיקה ניתן לטפל ביעילות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פצעים בקרסול כף הרגלמשה אקובאס06/06/2017
אני מדבר בשם אמא שלי , אשה קשישה בת קרוב ל80, היא סובלת די הרבה זמן מפצע עמוק שנראה ממש כמו חור , מוגלתי , היא עשתה לאחרונה אם אר איי וגילו שיש לה דלקת בעצם , סובלת מכאבי תופת ללא יכולת לדרוך על הרגל, הלכנו למומחים רבים אף אחד לא יודע מה זה הפצע הזה , עכשיו מתברר שיצא לה אותו הפצע בדיוק גם ברגל השניה בהמשך הרגל למעלה. אנחנו אובדי עצות כי אף רופא לא אמר לנו מה הבעיה וממה נובעים הפצעים האלו , זאת אני אומר לאחר שטופלה באיכלוב ואף הגענו עד למחלקת פצע שם אמרו שיש לה דלקת בעצם הם טענו שהיא צריכה לעשות אינפוזיה אנטיביוטית במשך 3 חודשים, יש לצין שהיא לא יכולה ללכת כלל וכל יציאה מהבית כרוך באמבולנס שיקח אותה ויחזיר .כרגע אנו ממש בחוסר אונים כי אף אחד לא אמר לנו בוודאות מה זה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פצעים
ד``ר טל סולומון06/06/2017שלום משה. פצע כרוני הוא מצב של קושי ריפוי מסיבות רבות. חלק מסיבות לפצעים כרוניים נובע מאספקת דם לקויה או ניקוז ורידי פגום. על מנת לשפר את אפשרויות ריפוי הפצעים, יש צורך באומדן לסיבת הווצרותו. הטיפול בפצע הכרוני הוא רב-תחומי (רופא פצעים, אורטופד, פלסטיקאי, כירורג כלי דם ועוד). אני משער בבית חולים איכילוב נבדק גם ע"י כירוג כלי דם, וגם מומחים אחרים. לגבי זיהום גרמי - כאשר הפצע מתקדם עם חסר רקמה, ישנה מעורבות גרמית ("זיהום העצם") ואז הטיפול מורכב יותר, ולעיתים בלתי הפיך. אין בידי נתונים כלליים על מצב הפצעים והרגליים שלה, אך ללא ספק היא צריכה בדיקה של מומחה פצעים, כירורג כלי דם,פלסטיקאי, אורטופד, בידקות הדמיה כמו דופלר עורקי וורידי הגפיים, ואז ייתכן ותהיה אבחנה לסיבת מצב הגפיים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפצעים ברגלים
ד``ר יאיר גלילי07/06/2017שלום
אני רוצה להתמקד בחלק אחד של תשובתו המקיפה של דר' סולומון ולהדגיש שעל מנת לבדוק האם מדובר בבעייה בוורידים, צריך לבצע דופלקס וורידי רגלים בשאלה של אי ספיקה בוורידים העמוקים והשטחיים מכיוון שפעמים רבות מבצעים דופלקס וורידים בשאלה של חסימה ופקקת בלבד וכך עלולים להחטיא את המטרה. אם יש אי ספיקה בוורידים השטחיים, ניתן לטפל ובכך לגרום לפצעים להחלים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נפיחות מסביב הקרסול ללא כאביםליזי19/05/2017
לפני שבוע הבחנתי בנפיחות מסביב לקרסול השמאלי ללא כאבים בכלל , מזה חודשיים יש לי גרד בגוף שלפעמים זה מתגבר ולפעמים זה נעלם
הנפיחות עד היום לא גדלה , כשנוגעים בה היא רכה
לפעמים יש נימול ברגל
בדרך כלל אני בריאה ועושה ספורט הליכה כמעט כל יום
אני נורא דואגת , מה זה אמור להיות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נפיחות בקרסול
ד``ר יאיר גלילי19/05/2017ממליץ שתפני לבדיקת מומחה לכלי דם שיכול לבצע במעמד הבדיקה גם אולטרהסאונד לאזור הנפוח ולוורידים של הרגל בשאלה של אי ספיקה.
בנושא הגרד בגוף, ממליץ שתתייעצי עם רופא עור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנפיחות מעל קרסול
ליזי20/05/2017מה הסיכוי שמדובר בגוש סרטני ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגוש בקרסול
ד``ר יאיר גלילי20/05/2017אם מדובר בגוש שהולך וגדל במהירות אז צריך לחשוד .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- וריד נפוח וכואב ביד במקום שעושים בדיקת דםטליה18/05/2017
מעזה מלא שנים יש לי וריד בולט וכואב במקום זה עשו לי אולטרסאונד בדחיפות מחשש לקריש דםוהכול היה תקין ניכנסתי להריון ואני עכשיו 3 חודשים לאחר לידה הוריד התנפח יותר וכואב יותר האם אני צריכה שוב לעשות אולטרסאונד דחוף? מה עליי לעשות? בתמונה ממש רואים את הגבעה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ווריד בולט ביד
ד``ר יאיר גלילי19/05/2017ממליץ שתחזרי על בדיקת האולטרהסאונד ותגיעי לבדיקה אצל מומחה לכלי דם עם התוצאה הנוכחית והקודמת כדי שיחליט האם ומה ניתן לעשות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דאגה מנימים וורידים ברגלייםגלית22/04/2017
אני בת 50 ..כבר מגילאי ה 30 החלו אצלי נימים וורידים (לא בולטים ) ברגליים..מעבר לעניין האסטטי האם יש מקום לדאגה? יש צורך לבדוק את זה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר וורידים ונימים ברגלים
ד``ר יאיר גלילי23/04/2017שלום
לא נשמע מדאיג אבל תוכלי גם לעשות דופלקס וורידי רגלים בשאלה של אי ספיקה ואם יש ניתן לטפל ביעילות ואם אין אז לא צריך טיפול* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כתמים כחולים בלי מכותרוית20/04/2017
בת 42, עור לא כהה אבל גם לא בהיר במיוחד. שמתי לב שבזמן האחרון אני מוצאת כחולים בלי שקיבלתי מכה, בעיקר בירכיים. זה יכול להיות בעיה של כלי הדם?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לכתמים כחולים
ד``ר טל סולומון20/04/2017שלום
מדובר בשטפי דם, אשר יכולים לנבוע במקרים מסויימים ממרכיבי דם ולא מכלי דם.
מומלץ להתייעץ עם המטולוג* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- וריד בולט ביד שמאלירון18/04/2017
אני חושב שיש לי וריד בולט מדי בחיבור בין הזרוע לכף היד, הוא בולט יותר ביד שמאל מאשר בדי ימין. זאת יכולה להיות בעיה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר וריד בולט
ד``ר יאיר גלילי19/04/2017לרוב אין בכך בעיה אבל במקרים מסויימים בהם הווריד מתחיל לבלוט והולך וגדל בקצב מהיר, כדאי להיבדק אצל מומחה לכלי דם.
לעיתים ווריד בולט כלל אינו ווריד אלה ציסטה בשם גנגליון ואז כדאי להתייעץ עם אורטופד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הסרת אנגיומות - לייזר או צריבהקלרה12/04/2017
אפשר להסיר אנגיומה בלייזר או רק בצריבה? איזו מהשיטות עדיפה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לייזר או צריבה
ד``ר טל סולומון13/04/2017שלום.
אני לא בטוח שמבין את השאלה... לייזר זה צריבה.
יש דרכי צריבה אחרות?
הכי טוב זה להתייעץ עם פלסטיקאי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קופרוז אדום באזור המחשוףלילי07/04/2017
שלום רב, אני בת 35 אמא לשניים. אזור המחשוף שלי מכוסה ב קופרוז אדום, לאחרונה מופיעים נימים גם באזור הידיים. האם ידוע לכם על טיפול יעיל לתופעה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קופרוז
ד``ר יאיר גלילי07/04/2017ניתן לטפל באדומים בלייזר. בכחולים בהזרקות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקופרוז באזור המחשוף
לילי07/04/2017תודה רבה על תגובתך המהירה אך סוגי טיפולי הלייזר שהמוצעים רבים ומגוונים. אינני מצליחה למצוא את המטפל המתאים. יש לך המלצות לסוג הטיפול בלייזר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקופרוז
ד``ר יאיר גלילי07/04/2017איני עוסק בלייזר לכן ממליץ לדבר עם כמה שטופלו וכן לברר על מידת הניסיון של המטפל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תופעות לוואי של הזרקת קצףמאיה06/04/2017
האם להזרקת קצף יש תופעות לוואי שיש לקחת בחשבון לפני שעושים? מדובר באישה בת 63 שרוצה לעשות את התהליך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תופעות לוואי
ד``ר יאיר גלילי07/04/2017לכל טיפול רפואי עלולות להיות תופעות לוואי שבטיפול זה רוב רובן משתפרות מעצמן והרופא המטפל צריל להסביר טרם הטיפול את כל הפרטים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- העלמת ורידים באזור הקרסולחדווה04/04/2017
איזו דרך הכי מומלצת להעלמת ורידים בקרסול? (עור בהיר מאוד ורגיש מאוד)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העלמת וורידים באזור הקרסול
ד``ר יאיר גלילי05/04/2017אם מדובר על נימים כלומר החוטים הדקים שאינם בולטים, הכחולים מגיבים טוב יותר להזרקות והאדומים לליזר. אם מדובר בוורידים בולטים כחבלים, צריך לחפש ווריד פנימי גבוה יותר בשוק או בירך שיש בו אי ספיקה של השסתומים שגורמת לזרימה חוזרת, ואז ניתן לטפל בו במס' שיטות ופעמים רבות טיפול זה ישפיע לטובה על אזור הקרסול.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דם לא מפסיק לנזול אחרי בדיקותאליאור02/04/2017
תמיד לאחר בדיקת דם, מהאצבע או כשלוקחים מהווריד שבזורע, לוקח לדם שלי המון זמן להפסיק לנזול ולפעמים אני צריך גם להחליף תחבושת כי הקודמת כבר התמלאה בדם. האם צריך לבדוק את זה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דימום אחרי בדיקות דם
ד``ר טל סולומון02/04/2017שלום
הבעיה היא לא בצינורות אלה במרכיבי הדם, קרישה.
לפי שאתה אומר אתה צריך בדיקת המטולוג מומחה קרישה.
האם אתה נוטל אספירין (או פלביקס)? קומדין (או אליקוויז, קסרלטו...)?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים חזקים ביד בזמן עירוי דםנילי סלנט27/03/2017
האם מוכרת לכם תופעה של כאבים קשים ביד במקום של מתן עירוי דם בזמן העירוי? בתי נאלצה להפסיק עירוי הדם זמן לא רב מתחילת העירוי בגלל כאבים מאד קשים זו הפעם השנייה .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאב בעירוי דם
ד``ר טל סולומון28/03/2017שלום,
אם הבנתי נכון, כשבתך מקבלת עירוי של דם (לא נוזלים), עם כאבים במקום העירוי - סבירות כי העירוי לא במקומו וחצה את הוריד, או לוחץ על העצב הסמוך. כדאי למקם את העירוי בנקודה אחרת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ורידים בולטים בירכיים ובקרסולייםמוריה26/03/2017
יש לי עור דק ובהיר וורידים בולטים בעיקר בירכיים ובקרסול. האן זה נחשב לדליות? האם אפשר להעלים אותם כמו דליות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר וורידים בולטים
ד``ר יאיר גלילי26/03/2017דליות הן וורידים בולטים בקוטר של 3 מ"מ ומעלה .
ב'בולטים' הכוונה שניתן למשש אותם באצבע ובולטים מעל פני השטח ולא רק נראים לעין.
בכל מקרה, לרוב ניתן להעלימן בכפוף כמובן לבדיקה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם עצבניים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)
.jpg)