מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- כאב לאחר בדיקת דםמטופלת21/10/2016
שלום,
לפני שבוע עשיתי בדיקת דם שגרתית. לאחר כיומיים התחיל לכאוב לי לאורך היד כולה - מתחילת בית השחי ועד כף היד. הכאב העז ביותר נמצא בזרוע ושם גם נהיה שטף דם ארוך ומסתלסל. כואב לי לישר את היד ולהפעיל אותה. הכאב התעצם בימים האחרונים ואף הפריע לי בלילה וגרם להתעוררות מהשינה. אשמח לדעת ממה הכאב נובע והאם יש צורך לגשת לבדיקה.
תודה וחג שמח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאב אחר בדיקת דם
ד``ר טל סולומון21/10/2016שלום מטופלת.
לעיתים (מסיבות מגוונות) ישנה פקקת של הוריד ממנו נלקחה בדיקת הדם. לפי מה שאת מתארת יש שם פקקת ותהליך דלקתי (ככל הנראה לא זיהומי). מאידך ייתכן כי יש דלקת בדרכי הלימפה כתגובה לדקירה באזור המרפק. כדי לאבחן אותך, יש צורך בבדיקת רופא . האם יש אודם? מעין חוט נוקשה לאורך הכאב? כפי שציינתי לכי להבדק ע"י רופא. בינתיים את יכולה להרים את היד מעל לבית החזה ולשים קומפרסים על האזור הכואב, ליטול אספירין, ולמרוח וולטרן ג'ל, אך זה לא במקום בדיקת רופא.
בריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הופיעו לי כתמים בצוואר בגלל הדםדוד סייג20/10/2016
שלום,
שמי דוד לפני כחודשיים התחילו להופיע לי כתמים על הצוואר משני הצדדים , היום דיברתי עם אדם חכם שהוא אמר לי שזה בגלל הדם(הכתמים הללו), ובאמת עשיתי בדיקות דם והיו מספר בדיקות שקשורות לדם שלא יצאו טובות.
מה עושים?
איך משפרים את איכות הדם?
חייב לציין,
בשלוש שנים האחרות טבעוני.
בתודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כתמים בצוואר
ד``ר טל סולומון21/10/2016שלום דוד, אני מטפל בכלי דם ולא בתחלואי הדם עצמו. אם יש לך מחלת דם, יש לאבחנה ולהיות במעקב/טיפול המטולוג. לגבי טבעונות, חשוב לציין ולהדגיש שמלבד הדיעה הרווחת כי זו דיאטה "טובה" ו"בריאה", בעולם הרפואי מדעי המבוסס על מחקר ותוצאות, אין כל הוכחה שככלל, דיאטה טבעונית מפחיתה תחלואה או תמותה!!!. מצד שני, כאשר אתה מונע מגופך מרכיבי מזון חיוניים בשם "דיאטה טבעונית בריאה" אתה למעשה פוגע בגופך. לשיקולך. סופשבוע נעים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה , חג שמח
דוד סייג21/10/2016* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמענה
ד``ר טל סולומון21/10/2016חג שמח
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול באי ספיקה ורידית ברגל ודליות בכף רגל שמאלמעיין13/10/2016
בת 32 לאחר 3 הריונות ואירוע d.v.t ברגל שמאל לפני 12 שנה . מטופלת בקומדין לכל החיים מאחר וסובלת מחוסר בפרוטאין s. כעת סובלת מאי ספיקה ורידית ברגליים ודליות בכף רגל שמאל (עם שינוי בצבע העור )מאוד לא אסטתי וגם כואב. האם יש טיפול/ ניתוח שאוכל לעשות לטיפול בדליות לאור ההיסטוריה של קרישיות יתר שלי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול בוורידים
ד``ר יאיר גלילי15/10/2016שלום לך
חשוב לדעת האם קיימת אי ספיקה בווריד הראשי ברגל שמאל. ניתן לדעת זאת באמצעות בדיקת דופלקס וורידי רגלים בשאלה של אי ספיקה במערכת העמוקה.
אם אין אי ספיקה בווריד הראשי ניתן לטפל בדליות. אם יש אי ספיקה בווריד הראשי לא ניתן. בררי נקודה זו ויידעי אותי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על המענה....
מעיין23/10/2016ביצעתי c.t .. מצרפת לך את תוצאות הבדיקה. השאלה מה זה אומר? יש לי אי ספיקה? אני יכולה לעבור ניתוח /טיפול לורידים ולדליות ? ואם כן איזה טיפול מומלץ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבעייה בוורידים ברגל שמאל
ד``ר יאיר גלילי23/10/2016לפי בדיקת הCTA ישנה בעיה בווריד האגן משמאל . הוא הודגם צר מהרגיל וייתכן שנפגע בזמנו מה DVT.
כדי לדעת האם ניתן לטפל בוורידים שלך ברגל שמאל צריך לבצע דופלקס וורידי רגלים בשאלה של אי ספיקה וורידים עמוקים ושטחיים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דופק בבטן תחתונה בצד ימיןמקס11/10/2016
יש לי דופק בבטן התחתונה לסירוגין ממש הרגשה לפעמים כמו של לב פועם כבר כמה ימים
ראיתי כאן בשרשור כי אתה רושם שיתכן וזו הרחבה של האאורטה הבטנית וכי יש להבדק ע"י רופא שאלתי היא כמה מהר לפנות לרופא לפני שמתפגרים במיוחד שעכשיו יום כיפור?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מענה
ד``ר טל סולומון11/10/2016תחושת דופק אינה מציינת כי ישנה מפרצת! בן כמה אתה? האם יש לך כאבים או סתם תחושת דופק? האם ישנם תסמינים נוספים מקומיים? אתה יכול ללכת ביום ה להיבדק ע"י כל רופא, והוא ידע להכווין אותך הלאה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קישיון בוקר אך ללא מחלות ראומטיותדנה21/09/2016
שלום,
הנני בת 37 לאחר שתי לידות תקינות.
בעברי מום מסוג WPW שטופל באבלציה בגיל 28.
כמו כן אובחנתי עם Ulcerative colitis בגיל 20 לאחר 2 התקפים בזמנו בהפרש של שנה, ומאז המחלה רדומה.
בסביבות גיל 22 החל להופיע קשיון בוקר בכפות הידיים והרגליים. כך עד היום, ובעיקר במזג אויר קר.
בנוסף במהלך ההריון האחרון החלו כאבי אגן/בעצם הזנב ובגב התחתון עם נטייה קלה לצד שמאל, כאבים עזים ומגבילי תנועה שהפכו לכרוניים גם לאחר הלידה חלפו כשנתיים). מחמירים עם תנועה ממושכת (אינני כבדת משקל).
נשללו מחלות ראומטיות באמצעות MRI סקרואיליאק ורנטגן אגן, וכן בדיקות דם בין היתר גם לפקטור הראומטי, ול-ANA (יצא גבולי, וכך הוא תמיד נע בין 0.9-1.3) למעט בעיה שהוגדרה קלה ורברסבילית באגן שנאמר לי שנבעה מההריון.
אני סובלת מכאבים חמורים בכפות הרגליים בהתעוררות, ודריכה עוזרת מאוד להפיג את הכאב (לאחר כעשרים דקות). גם כפות הידיים כואבות בהתעוררות, והכאב והנוקשות חולפים עם עיסוי או תנועה של כמה דקות. כמו כן יש לי "קליק" מס' רב של פעמים ביום רק באצבע 2 ביד שמאל, ואינני יכולה לישון לאורך זמן על צד שמאל מאחר והלחץ גורם לי לכאבים משמעותיים בזרוע שמאל.כל התסמינים הללו נמשכים כבר שנים.
לאחרונה קרו שני מקרים בהם ניכרת התנפחות זמנית של גב כף היד השמאלית (היכן שנראים ורידים). בפעם השניה המקרה היה מלווה בכאב מקומי. זה חלף כעבור שעה-שעתיים.
לקינוח אציין שאני סובלת מעייפות כרונית, אך מצליחה לתפקד (עבודה במשרה מלאה ואמא לשני פעוטות).
אשמח לקבל חוו"ד על פשר הכאבים הללו. תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קישיון בוקר אך ללא מחלות ראומטיות - תגובה
ד``ר טל סולומון21/09/2016שלום דנה,
לפי מה שאת מספרת, איני רואה בעיית כלי דם שבה אוכל לייעץ לך.
עלייך לפנות בין היתר למרפאת כאב, לטיפול בהתאם.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם יש סיכוי להחלים מדליות בורידים?מקס18/09/2016
שלום דוקטור,
אני בן 57 והעבודה שלי 12 שעות על הרגליים. במהלך השנים החלו הכאבים ברגלים (במיוחד רגל שמאל). חוזר הביתה ויש עומס ברגל וגם לא מצליח לישון טוב.
הלכתי לרופא ב 2014 וזו הייתה המסקנה:מימין - יש עדות לא סספיקה קלה באזור מפגש ספנן-פמורלי ובספנה הגדולה. משמאל - יש עדות לא ספקה באזור מפגש ספנו-פמורלי ובספנה הגדולה מעל ומתחת לברך עד לאזור הפרוקסימלי בשוק בו הודגם קולטרל ורידי היוצא מהספנה .
לא עשיתי שום דבר עם זה ועכשיו שוב הלכתי לרופא ואלו המסקנות: גליות גסות במהלך GSV משמאל . ב US מערכת עמוקה תקינה , אי ספקיה של GSV. מועמד ל STRIPPING.
זה אומר שאני צריך לעשות ניתוח. השאלה זה יכול גם לחזור , אפילו שאני אנוח בבית חודש כי העבודה שלי היא על הרגליים?
וגם שאלה קטנה על התרופה שנקראת דטראלקס(DETRALEX). שמעתי עליה מהאנשים בחול שמאוד עוזר אם לוקחים במהלך שנהץ
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם יש סיכוי להחלים מדליות בורידים? - תגובה
ד``ר יאיר גלילי18/09/2016שלום
לא ראיתי בחו''ל שהדטראלקס מועיל באופן משמעותי.
וכעת אפרט בנושא הבעיה ואפשרויות הטיפול.
במצבים בהם ורידים בולטים יש בעיית שסתומים בווריד פנימי יותר שהוא מקור הבעיה. תופעה זו נקראת אי ספיקת ורידים. במצב זה הדם זורם הפוך. במקום ללב, לכיוון כפות הרגלים. אי ספיקת ורידים [venous insufficiency] הגורמת לורידים בולטים [דליות - varicose veins] שהן רק הענפים של הוריד הפנימי הלא תקין , בעיה זו עלולה בהמשך לגרום לנפיחות ברגלים פצעים ודימומים. במקרים אלה הטיפול המומלץ והיעיל ביותר בעל נוחות מרבית ומינימום תופעות לוואי הנו סקלרוזציה מונחית אולטרהסאונד
ultrasound guided sclerotherapy] – UGS]. ניתן לטפל ביעילות רבה ובנוחות באמצעות סקלרוצזיה מונחית אולטרהסאונד וחשוב להבין שיש הבדל גדול מהזרקות רגילות ללא שימוש בהנחיית האולטרהסאונד. עוד צריך להקפיד שהטיפול מבוצע בידיים של רופא מיומן ומנוסה, כיוון שלרמת הניסיון והמיומנות חשיבות עליונה בכל פעולה רפואית בכלל, ובUGS בפרט.בפעולה זו תחת הנחיית האולטרנסאונד מונחית מחט דקיקה לוריד הפנימי הלא תקין ודרכה מועבר חומר מוקצף, לרוב פולידוקנול, הגורם לכיווץ הוריד וניטרולו. תופעות לוואי עלולות להיות כמו בכל טיפול רפואי אך רובן חולפות ולא משמעותיות ויכולות לכלול כאב מקומי, שינויי צבע חולפים, תגובת רגישות יתר-אלרגיה ולעיתים רחוקות יותר מאשר בניתוח ורידים, פקקת עמוקה.
לגבי שאר הטיפולים הפחות יעילים, טיפולים באנרגית חום כמו בגלי רדיו [שזה בעצם כבל המוחדר לוריד ו'מרתיח את הדם' וגורם לכוויות פנימיות בוריד], ובלייזר שעובד בעקרון דומה אך על קרן לייזר. טיפולים אלה מסוגלים לרוב רק לפתור חלק מהבעיה ולא את כולה ורק בווריד בו הוחדר הסיב וזאת רק בחלק מהמטופלים אצלם הבעיה מצומצמת לווריד אחד בתנאי שאינו מפותל או חסום חלקית, דבר שאינו מאפשר טיפול בלייזר וגלי רדיו. עקרון דומה לזה גם בטיפול בצנתר שמפזר קיטור חם . בגמר הטיפול בלייזר ודומיו לרוב נדרשות פעולות נוספות כגון ניתוחים מקומיים או הזרקות. ניתוח ורידים לרוב נכשל והבעיה חוזרת לעיתים בחומרה גדולה יותר והגרב האלסטית אינה נוחה ואינה פותרת את הבעיה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם יש סיכוי להחלים מדליות בורידים?
מקס21/09/2016קודם כל תודה דוקטור על ההסבר המפורט כזה.
עדיין קצת לא ברור אם הבנתי אותך נכון STRIPPING זה ניתוח ו מה שאתה מציע זה סקלרוטרפיה מונחית אולטראסאונד שזה יותר יעיל מהניתוח?
האם אתם גם עושים ניתוח להעלמת הוריד?
איך אני יכול לפנות אליכם, האם זה מכוסה על ידי קופת חולים מאוחדת?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם יש סיכוי להחלים מדליות בורידים? - תגובה
ד``ר יאיר גלילי21/09/2016STRIPPING זה ניתוח רגיל עם הרדמה וחתכים .
בשאר הנושאים תוכל לפנות למייל ואפרט.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת דופלקס עורקי גפיים לכאבי שוקייםנעם05/09/2016
שלום
בן 40, סובל כבר שנים רבות מכאבים בשוקיים בזמן מאמץ, אפילו קל.
בבדיקת לחץ תוך מדורי בעבר אובחן שאני סובל מתסמונת המדורים במדורי השוקיים.
הופניתי לאחרונה לבדיקת דופלקס עורקי גפיים.
בהפניה לבדיקה נכתב, לבצע במאמץ ובמנוחה, וכן לבדוק בעמידה על קצות האצבעות.
שאלתי היא, האם הבדיקה יכולה בכלל להיות אובייקטיבית?
הרי גם אם הבדיקה תראה על איסכמיה, איך ניתן לדעת האם זה בעיה בכלי הדם עצמם (טרשת) או איסכמיה שנובעת מהלחץ הגדול שיש בתוך המדור?
ואיפה החלק של הורידים בכל זה? אני מתכוון לורידים העמוקים שנמצאים בתוך המדור, האם גם להם יש חלק בגרימת הכאבים במאמץ?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת דופלקס עורקי גפיים לכאבי שוקיים - תגובה
ד``ר טל סולומון06/09/2016שלום
כאב ברגל יכול לנבוע מהרבה גורמים.
דופלר רגליים מודד בשורה התחתונה צניחת לחצי דם בהשוואה ליד.
תסמונת מדור כרונית היא מכלול בעיות אשר צריכה שחרור הלחץ מהמדור .
בדיקת דופלר מטרתה לבדוק באם הכאב ברגל נובע מירידה באספקת הדם.
היא לא בודקת תסמונת מדור אי בעיית ורידים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהביצעתי את הבדיקה, וזה הסיכום
נעם12/09/2016שלום
אתחיל מזה שעל אף הכאבים, אני עושה הליכות מספר פעמים בשבוע, יכול להיות שזה שיפר את תוצאות הבדיקה?
ביצעתי היום את הבדיקה, במנוחה, וגם לאחר 2 דקות של תרגיל עמידה על קצות האצבעות שוב ושוב (היה לי מאוד מאוד קשה, מלאחר 20 שניות התחילו כאבים ורק התגברו, אך המשכתי בכל זאת).
אלו התוצאות:
"בבדיקה לא הודגמה הפרעה חסימתית משמעותית לאורך שתי הרגליים.
יש לציין ירידה בלחצים לאחר תרגיל מאמץ בשתי הרגליים."
מה המשמעות של זה? זה דורש בירור? טיפול? חזרה לרופא?
והאם בבדיקת עורקי גפיים לא אמורים לראות את העורקים עצמם כמו בבדיקת עורקי צוואר?
(שוב אציין, שיש לי אבחנה של תסמונת המדורים, השאלה אם זה כל הסיפור או רק חלק)
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהביצעתי את הבדיקה, וזה הסיכום - תגובה
ד``ר טל סולומון12/09/2016שלום נעם,
אספקת הדם לגפה נמדדת על ידי דופלקס. דהיינו לחץ הדם נמדד בקרסול ומשווה לזרוע. כאשר יש מפל לחצים, הרי שישנה הבנה כי לא מגיע דם אל הגפה במידה האופטימלית.
המלל הוא פרשנות של הבדיקה. אני צריך לראות את כל הבדיקה.
כאבי שרירים בעת מאמץ הרגלים נובע מסיבות רבות. ללא ספק בנוכחות גורמים נוספים, ירידה באספקת הדם לגפיים היא במקום מרכזי כאשר בוחנים את הסיבות לכאבי שרירים במאמץ (שריר במאמץ עולה דורש יותר דם, כאשר הדם לא מגיע, השריר כואב)
באבחנה מבדלת לכך שלא מגיע דם לגפה, במקום מרכזי ישנה טרשת עורקית, שזה אומר שיש משקעי שומן בדופנות העורקים הגורמים להקטנת קטרי העורקים ואף חסימתם. ככל שהמחלה יותר מפושטת, הכאב גדל, ומופיע במאמצים קלים יותר, עד לכדי כאב במנוחה או יצירת פצעים ונמקים.
אני ניזון רק ממה שאתה כותב, ואיני יודע לאפיין את הכאב שלך, זמן הופעתו, מיקומו וכו'.
לכאבים ברגליים יכולות להיות סיבות שאינן ממקור אספקת דם לקויה, אלה סיבות אחרות. אחת הסיבות היא תסמונת מדור כרונית, אשר מקורה בעיה בירידה בניקוז הדם מהרגל, דהיינו בעיה בורידים ברגל (ועוד גורמים!!!). בתופעה זו יש לחץ במדורי הרגליים הגורם בין היתר לחץ עצבי, וגם לעיתים לחץ על העורקים. הכאב הוא ממקור משולב של כולם.
אם בבדיקת דופלקס ראשונה אספקת הדם לרגלים נמדדת כתקינה, ובמאמץ ישנה ירידה באספקת הדם והגברת הלחץ, הרי שישנו מרכיב עורקי הגורם לכאבים שלך. יכול להיות שיש לך גם טרשת עורקית (בנוסף לתסמונת מדור), ייתכן כי יש לך תסמונת כליאה (מהלך לא תקין של עורקי הרגל בין שרירי/גידי השוק).
ללא ספק שעליך להיבדק ע"י כירורג כלי דם לתת מענה אופטימלי, כאשר ישנו שילוב מכלול הדברים שציינת יחד עם בדיקה גופנית.
האם לא הוצע לך ניתוח לשרירי השוק?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה לשאלת הרופא
נעם15/09/2016שלום
אני מעריך מאוד את התשובה המפורטת והבהירה כל כך.
לשאלה לגבי הניתוח.
אכן הוצע לי ע"י אורטופד קרסול שביצע את בדיקת הלחצים. אך כשחזרתי לרופא שהפנה אותי לבדיקה (אורטופד מומחה לפגיעות ספורט) הוא טען שלא כדאי לרוץ לניתוח, מה גם שהסיכויים שזה יפתור את הבעיה לא מובטחים כלל. בשורה התחתונה הוא המליץ שלא לבצע את זה בשלב הזה. (שאלתי גם אורטופד רגיל נוסף ודעתו היתה דומה).
אותי הרעיון גם די מרתיע, מאחר ויש לי לחצים בכל המדורים, מה שאומר שצריך לפתוח לא מעט פתחים.
קבעתי תור חוזר לרופא כלי דם שהפנה אותי לבדיקת הדופלקס, נראה מה יאמר.
אם היה לי טרשת עורקים, היו לי כאבים גם במנוחה, לא כך?
במקרה ביצעתי לפני חצי שנה מיפו לב (כחלק מבירור לגבי תרשים א.ק.ג לא הכי תקין) והבדיקה יצאה תקינה. האם זהנון אינדיקציה גם לגבי מצב העורקים ברגליים או לא בהכרח יש קשר?
מה הכוונה בתסמונת הכליאה? איך זה נראה בשפה המקצועית?
בהסבר על תסמונת המדור הכרונית, הרופא ציין שיש בעיה בניקוד הורידי ברגל.
אני מניח שהכוונה לורידים העמוקים, כי אין לי דליות.
מאחר ובורידים העמוקים זורם 95 אחוז מהדם שחוזר מהרגליים (כך קראתי בכל אופן) זה אומר שאם יש בעיה בניקוז, זה גורם לנפיחות משמעותית של השוקיים, לא כך?
יש דרך לבדוק אם זה אכן המצב? דופלר ורידים יכול לתת תשובה לזה? יש משהו שיכול לשפר את ההחזר הורידי של הורידים העמוקים? (לורידים השטחיים יש פתרונות שונים, כולל גרבי גומי).
אגב, אציין שבאופן כללי יש לי תחושה של מלאות וכבדות בשוקיים בזמן עמידה, או אפילו בישיבה. בשכיבה זה הרבה יותר טוב.
וכמובן שהבדיקות של הדופלר עורקים נעשו בשכיבה, לכן מעניין האם זה נותן תמונה טובה.
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה לשאלת הרופא - תגובה
ד``ר טל סולומון15/09/2016שלום נועם,
רפואה זה ברוב הדברים לא שחור ולבן, הרוב זה אפור. אין לי ספק שרופאים שונים יגידו לך תשובה שונה. מאחר ולא בדקתי אותך או שוחחתי אתך, אני לא יכול להיות מליץ יושר על אף דעה. בחלק מהמקרים ברפואה, כמו גם בתסמונת המדור, יש דרגות חומרה של אותה אבחנה. דהיינו, בתסמונת מדור חריפה, כולם יודעים שיש לפתוח את המדורים לשחרור הלחץ, למניעת אובדן גפה. באותה אבחנה כאשר היא כרונית, הסיפור אחר. כרגע אין סכנה לגפה, ולכן ההחלטה לטיפול פולשני תלויה לא מעט בך, ברצונך וביכולת שיפור חייך. במילים אחרות, הניתוח הוא לא להצלת גפה, אלה לשיפור איכות חיים. או... להגיד לך אל תאמץ את הרגל, ואז הכל טוב. אתה צריך לקבל החלטה בדבר הרצון לטפל ודבר שני להחליט עם מי מהרופאים אתה הולך. תמיד תמצא רופא נוסף שיגיד לך דעה נוספת מאסכולה שונה.
תסמונת כליאה נקראת Popliteal entrapment syndrome.
לגבי טרשת עורקית - קריאת חומר רפואי בגוגל היא לא מספקת, היא יכולה לבלבל ואני לא מהתומכים הגדולים... אבל, ניחא. גם בטרשת עורקית והצרות עורקית , טווח המחלה רחב: יש כאלו אשר סובלים מ"צליעה לסרוגין" למרחקים שונים, ויש כאלו שיש להם "כאב במנוחה" או כיב/נמק. הכל תלוי בחומרת המחלה. דופלקס נותן תמונה מספרית למידת ההצרויות, לכן דופלקס ברוב המקרים מהווה בדיקת עזר , אבל יש הרבה פרמטרים אחרים שמכתיבים את הצורך וסוג הטיפול. לשאלתך - יש לך טרשת עורקית .... מרגע שאנו נולדים המחלה מתחילה, השאלה מה קצב התקדמותה (תלויה בגורמים מולדים ונרכשים) ומה חומרתה בעת אבחונה. זה שאין לך כאבים במנוחה לא שוללת את המצאות טרשת עורקית, היא רק יכולה להעיד שאינה חמורה. במילה "אבחנה מבדלת" אנו מנסים על פי פרמטרים רבים להבחין בין אבחנות שונות, וכפי שציינתי קודם, כאב בשוק בעת פעילות הליכה מחשידה לליקוי באספקת דם עורקית.
לגבי טרשת עורקית בלב... מן הסתם ישנה קורלציה בין המחלה בלס לרגליים - אותה מחלה, ביטוי שונה. חולה אשר יש לו מחלה טרשתית ברגליים, יסבול במעל 90% ממחלה דומה בעורקי הלב (קורונרים=כליליים), ויש להבדק ע"י קרדיולוג. ההפך נכון במידה מעט נמוכה יותר.
בתסמונת מדור כרונית, הבעיה בניקוז ורידי אינה ברורה לגמרי. עליית הלחץ נובעת מסיבות לא לגמרי ברורים, אבל מאחר ומדובר בעליית לחץ, ההבנה היא שהיא נובעת לא מבעיה עורקית, אלה מהמערכת העיקרית המנקזת את הרגל = ורידים עמוקים. לצערי, לרוב אי אפשר להראות בדופלר ורידים עובדת אי ספיקה ורידית... אבל הטיפול הוא במבחן התוצאה: הדמיית ורידים ועורקים תקינה, עם תסמינים של מלאות ותפיחות חולפים, בד בבד עם לחץ מדורי גבוה. זה מה ש"יפה" ברפואה - לא הכל ברור עד הסוף, וסביר שכל בדיקות ההדמיה שלך תקינים, אבל הלחץ גבוה, וכנראה שיש מקום לשחררו.
החזר ורידי משתפר בהרמת רגליים והפעלת שרירי הסובכים.... אצלך, משהו משובש, והפעלת שרירים מפחיתה את החזר הורידים... בעיה!
שיהיה בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הסרת אנגיומות באמצעות לייזרילנה31/08/2016
איפה בחיפה ניתן בכלל להסיר אנגיומות באמצעות לייזר ? האם הסרה בלייזר משאירה פחות סימן ממחט חשמלית? נכון לעכשיו לא מצאתי רופא שעושה את זה בלייזר אלא רק בצריבה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הסרת אנגיומות באמצעות לייזר - תגובה
ד``ר טל סולומון06/09/2016איני יודע פרטי טיפולי לייזר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סטטנים ותופעות לוואי על הגוף כרגעיעקב29/08/2016
שלום
גיל 57 קיימת טרשת בעורק הצוואר 25% על ידי רובד פיברוטי
לפני שנתיים היהPAF וברקע י ל ד MVP סיפור מישפחתי של מחלות לב
הייתי זמן רב עם ליפיטור20 ששמר על ה LDL מתחת ל70
חל שינוי יום אחד והLDLהגיע ל90 בהיתיעצות עם קרדיולוג הומלץ להגיע לערך של 70
מינון הליפיטור הועלה ל30 ואז הופיעו תופעות חולשה עייפות וכאבים בשרירי הרגליים
הסטטין הוחלף לקרסטור20 וגם הוא לא שינה בהרבה את התופעות גם מינון של 15 עדיין לא ביטל את תופעות הלוואי כרגע ניתן לי מינון של 10 קרסטור לניסיון אני עדיין מרגיש משהו מסוים
אבל השאלה האם זה לא מינון נמוך מידיי שתחתיו הLDL יטפס?
זה לא שווה ערך לליפיטור 20? עם היליפיטור 20 הרגשתי הכי טוב אבל הLDL לא היה בערך הרצוי
בעיה לא קטנה
האם 10 קרסטור מסוגל להביא את הLDL ל70?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סטטנים ותופעות לוואי על הגוף כרגע - תגובה
ד``ר טל סולומון30/08/2016שלום יעקב.
הסטטינים הם תרופות אשר ניתנות כיום להורדת כולסטרול, אך משפיע גם כנוגד חמצון, אנטי דלקתי ומייצב רובד טרשתי. אין משוואה של מינון מול ערך הפחתת כולסטרול ! זו התאמה אישית. בעיית התרופה היא פגיעה בשריר בחלק מהמטופלים, ועל כן, יש להתאים סוג ומינון אחד התרופות.
רופא המתמחה בכל הוא פנימאי עם התמחות בשומנים, ויש להפנות אליו סוגיות של מינון וסבילות לתרופה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הוספת עוד תמונה.האם כל הקטנים האלה זה אנגיומות קטנות?ילנה28/08/2016
האם כל אלה שנראים כמו פריחה זה אנגיומות קטנות? יש לי כך בידיים ובצידי הבטן.
האם בלייזר ניתן לטפל גם בכאלה? האם כדאי גם לבדוק שזה לא אוטואימוני? או שזה בוודאות יכול להיות אידאופטי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הוספת עוד תמונה.האם כל הקטנים האלה זה אנגיומות קטנות? - תגובה
ד``ר טל סולומון30/08/2016שלום
כדאי להבדק שוב על ישי פנימאי.
קשה לי לחוות דעתי מהתמונה.
יש צורך במשולש הנגע והרקמה מסביבו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הופעה פתאומית של אנגיומות בגוףילנה26/08/2016
שלום.אני בת 33.בריאה בדרך-כלל.נתקלתי בתופעה שפתאום הופיעו מלא אנגיומות קטנות על העור. כל זה קרה תוך זמן קצר כחודש. וזה גם לא נעצר. עדיין מופיעות חדשות. יש מקומות כמו ידיים שזה נראה כמו פריחה מאנגיומת קטנות ויש בודדות בולטות יותר. הייתי אצל רופאת עור. אמרה שבטח קשור לגיל והציעה להוריד ע"י מחט חשמלית. הורדנו בערך 8. אבל יש עוד מלא קטנות והופעתן לא נעצרת. רופאת משפחה נתנה בדיקות דם כלליות וus איברים פנימיים. בבדיקות דם כולל אלקטרוליטים וביוכימיה הכל תקין פרט למאגרי ברזל נמוכים. מאוד קשה לי להמין שזה בגלל נגיל. לא הייתה לי עד כה אפילו אנגיומה אחת ופתאום התחילו להופיע ולא מעט. מה היית ממליץ לבדוק? איך לעצור? ואיזה טיפול הכי מתאים? האם מחט חשמלית זו דרך הכי מתאימה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הופעה פתאומית של אנגיומות בגוף - תגובה
ד``ר טל סולומון27/08/2016שלום ילנה,
הופעת אנגיומות על פני העור יכולה להיות ללא סיבה בסיסית (אידיופטי) או כביטוי למחלה מערכתית (לדוגמא, בעיית כבד) .
באם הבעיה מערכתית, יש לטפל במקור.
במידה והמקור אידיופטי, נותר לטפל אסטתית בנגעים, ולייזר יכול להיות פתרון טוב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה
ילנה27/08/2016תודה רבה על תשובתך המהירה. אני כבר עושה אולטראסאונד איברים פנימיים.האם יש צורך לבדוק עוד סיבות אפשריות מלבד כבד? אני גרה בחיפה. איפה ניתן בחיפה להסיר אנגיומות בלייזר? האם ניתן בלייזר להסיר אנגיומות בכל האיזורים? גם בחזה? האם בלייזר ניתן להסיר אנגיומות מאוד רטנות שנראות כפריחה? ושאלה כללית-מתי עדיף להסיר אנגיומה,כשהיא מאוד קטנה או כשהיא גדלה קצת? האם הסרה בלייזר זה רק באופן פרטי?תודה רבה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כתמים אדומים ברגלים מלווים בכאבים.יעקב24/08/2016
שלום.
אני בן 35.
לפני כשנה וחצי התחילו לי כתמים אדומים ברגלים (ומעט בידיים) מלווים בכאבים בשרירים. זה היה מופיע כל יומיים ודועך. כך היה בחודש הראשון. מאז התדירות הרבה יותר נמוכה, מדי חודש יש לי תופעה כזו של כתמים.אמרו שיעבור אחר כמה חודשים אבל זה לא חולף. כאבים יותר חלשים אך הכתמים שורפים ומציקים.הרבה פעמים זה מגיע לאחר התאמצות אפילו קלה ברגליים. לאחר יומיים זה נרגע וחולף לאט לאט. בנתיים לא ידעו לומר לי מה גורם לזה. ומה זה מעיד. שלחו אותי לרופאת פרקים אך גם לה לא היה תובנה בנושא.
אשמח לחוות דעת. מצורפת תמונה.
תודה רבה
יעקב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כתמים אדומים ברגלים מלווים בכאבים. - תגובה
ד``ר טל סולומון24/08/2016שלום יעקב,
אין ספק כי יש כאן מקרה מוזר ומעניין המצריך התעמקות.
התמונה נותנת רק מימד אחד, אך צריך לראות איך הרגל נראית כשאין תופעה זו. צריך לחקור אותך לגבי חשיפה לאלרגנים, מזהמים למיניהם, תרופות ומחלות רקע.
הפורום לא בדיוק המקום הנכון. ישנן מחלות דלקתיות של כלי הדם, אך ההופעה לרוב לא באה והולכת. גם מחלות דם יכולות לבוא בחשבון ומחלות אוטואימוניות... עליך להגיע לפנימאי טוב שיוכל להכתיב תכנית ברור יסודית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דליות ברגל שמאל וטיפול להעלמתןמעיין13/08/2016
שלום אני סובלת מורידים ברגל. לאחר ההריון ה 3 נוצרו לי ממש דליות ברגל ל מטה והצבע עור נהיה מעט סגלגל מאוד לא אסטתי ואני רק בת 31. יש לציין שהדליות נוצרו לי רק ברגל שמאל ולכן אני מקשרת את זה לאירוע של קריש דם שהיה לי ברגל לפני כ 8 שנים בעקבות לקיחת גלולות . לאחר בדיקות התברר כי יש לי חוסר בפרוטאין s וחכן אני נוטלת קומדין לכל החיים. השאלה שלי היא האם לאור כל ההיסטוריה הרפואית שלי יש איזה טיפול יעיל להעלמת הורידים והדליות ושהוא לא ניתוח. שמעתי על לייזר וזריקות... אשמח לקבל מידע בנושא...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דליות ברגל שמאל וטיפול להעלמתן - תגובה
ד``ר יאיר גלילי17/08/2016שלום לך
ניתן לטפל בדליות רק אם הוורידים שניזוקו כלומר באי ספיקה אינם מערבים את הווריד הראשי של הרגל. את זה תוכלי לראות בבדיקת הדופלקס שעשית לאחרונה.
במידה והווריד הראשי לא מעורב אז ניתן לטפל בבעיה ואלו פשרויות הטיפול.
במצבים בהם ורידים בולטים יש בעיית שסתומים בווריד פנימי יותר שהוא מקור הבעיה. תופעה זו נקראת אי ספיקת ורידים. במצב זה הדם זורם הפוך. במקום ללב, לכיוון כפות הרגלים. אי ספיקת ורידים [venous insufficiency] הגורמת לורידים בולטים [דליות - varicose veins] שהן רק הענפים של הוריד הפנימי הלא תקין , בעיה זו עלולה בהמשך לגרום לנפיחות ברגלים פצעים ודימומים. במקרים אלה הטיפול המומלץ והיעיל ביותר בעל נוחות מרבית ומינימום תופעות לוואי הנו סקלרוזציה מונחית אולטרהסאונד
ultrasound guided sclerotherapy] – UGS]. ניתן לטפל ביעילות רבה ובנוחות באמצעות סקלרוצזיה מונחית אולטרהסאונד וחשוב להבין שיש הבדל גדול מהזרקות רגילות ללא שימוש בהנחיית האולטרהסאונד. עוד צריך להקפיד שהטיפול מבוצע בידיים של רופא מיומן ומנוסה, כיוון שלרמת הניסיון והמיומנות חשיבות עליונה בכל פעולה רפואית בכלל, ובUGS בפרט.בפעולה זו תחת הנחיית האולטרנסאונד מונחית מחט דקיקה לוריד הפנימי הלא תקין ודרכה מועבר חומר מוקצף, לרוב פולידוקנול, הגורם לכיווץ הוריד וניטרולו. תופעות לוואי עלולות להיות כמו בכל טיפול רפואי אך רובן חולפות ולא משמעותיות ויכולות לכלול כאב מקומי, שינויי צבע חולפים, תגובת רגישות יתר-אלרגיה ולעיתים רחוקות יותר מאשר בניתוח ורידים, פקקת עמוקה.
לגבי שאר הטיפולים הפחות יעילים, טיפולים באנרגית חום כמו בגלי רדיו [שזה בעצם כבל המוחדר לוריד ו'מרתיח את הדם' וגורם לכוויות פנימיות בוריד], ובלייזר שעובד בעקרון דומה אך על קרן לייזר. טיפולים אלה מסוגלים לרוב רק לפתור חלק מהבעיה ולא את כולה ורק בווריד בו הוחדר הסיב וזאת רק בחלק מהמטופלים אצלם הבעיה מצומצמת לווריד אחד בתנאי שאינו מפותל או חסום חלקית, דבר שאינו מאפשר טיפול בלייזר וגלי רדיו. עקרון דומה לזה גם בטיפול בצנתר שמפזר קיטור חם . בגמר הטיפול בלייזר ודומיו לרוב נדרשות פעולות נוספות כגון ניתוחים מקומיים או הזרקות. ניתוח ורידים לרוב נכשל והבעיה חוזרת לעיתים בחומרה גדולה יותר והגרב האלסטית אינה נוחה ואינה פותרת את הבעיה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כתם כחול ברגל, לא מכה,קיים הרבה זמן וכואבלילך06/08/2016
שלום,
יש כבר מעל חצי שנה כתם כחול גדול ברגל, נראה כמו וריד ממש עבה, כמעט מקיף את כל השוק וכואב למגע ובעמידה.
לא בולט בכלל.
מזה? מה הטיפול? לאיזה רופא אני צריכה לפנות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כתם כחול ברגל, לא מכה,קיים הרבה זמן וכואב - תגובה
ד``ר יאיר גלילי07/08/2016שלום, ממליץ לבקש הפנייה מרופא מטפל לדופלקס וורידי רגלים בשאלה של אי ספיקה ואח''כ לפנות למומחה לכלי דם עם התוצאה.
במידה ויש בעיה בווריד פנימי, ניתן לטפל בשיטות יעילות ונוחות בהרבה מניתוח.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה בקשר למינונים של סטטינים, אחד בהשוואה לאחריונתן04/08/2016
שלום ד'ר
יש לי שאלה בקשר למינון שווה ערך של סטטין אחד בהשוואה לאחר,
קרסטור 10 חוזקו כשל איזה מינון בליפיטור?
ו 15 מג קרסטור, מה המינון הדומה ביליפיטור?
וכן קרסטור 20, מהו שווה הערך בליפיטור?
שאלה נוספת היא, היות וידוע שסטטינים עשוים לעורר תופעות לוואי בשרירים,
האם זה כולל את הלב? שהוא כידוע שריר, האם עשויה להיות להם השפעה כלשהיא על הלב, שאינה רצויה?
תודה רבה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה בקשר למינונים של סטטינים, אחד בהשוואה לאחר - תגובה
ד``ר טל סולומון04/08/2016שלום ,
סטטינים מהווים היום תרופה להורדת כולסטרול, אך גם מניעתית לשלל מחלות של טרשת עורקית .
מינון התרופה כאשר ניטלת טיפולית נבחנת בערכי כולסטרול. כאשר ניתנת מניעתית המינון הוא המינימלי.
לגבי תופעות לוואי ובחירת הטיפול האופטימלי, ממליץ להיוועץ ברופא המשפחה או מומחה לליפידים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם מאמינים ברפואה משלימה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.png)

.jpg)