מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- העלמת דליות שנוצרו במהלך ההריוןגלית23/03/2017
האם דליות שנוצרו בהריון חולפות מעצמן אחרי הלידה ? האם אפשר לטפל בדליות בזמן ההריון עצמו?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דליות בהריון
ד``ר יאיר גלילי23/03/2017שלום
לרוב הדליות יורדות באופן משמעותי בחודשים לאחר הלידה.
לא נהוג לרוב לטפל בזמן ההריון אבל אם נשארות דליות לאחר מיכן, אפשר וכדאי לטפל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שוב כאב חמור בחזה עם מועקהאליה04/03/2017
אני בת 23 ובריאה מלבד אסתמה לא מאוזנת.
לפני חודש וללא כל סיבה, כשצפיתי בטלוויזיה, התחלתי להרגיש כאב מעט דוקר ולוחץ בחזה ימין. בהתחלה לא שמתי לב לזה אך אחרי שעה-שעתיים זה הלך התגבר עם תחושת מועקה בכל החזה הימני מהסרעפת ומעלה עד הלוע עם תחושת קוצר נשימה קל, דופק מעט מוגבר (90) וסחרחורת קלה עם מעט צרבת בסוף. התקשרתי לייעוץ רופא בכללית ב2700 (כי זה היה כלכך יוצא דופן ופתאומי) והרופאה אמרה שנשמע לה כמו גסטריטיס.
ניתקתי אך תחושת המועקה המשיכה והתגברה עד שהלכתי לישון ובבוקר נעלמה. עוד השבוע הייתה צואה רכה שלא כרגיל וצרבות מסתוריות לעתים בחודש-חודשיים אחרונים.
יש לציין שלקחתי אז כדורי פרדניזון 20 מ"ג שנתן רופא ריאות בשל אסתמה לא מאוזנת לשבוע ויכלתי אולי לייחס זאת לכדור.
חודש עבר מאז הרגשתי את המועקה ההיא בחזה והיום זה קרה שוב אך גרוע יותר, ללא סטרס או מאמץ, בזמן שיצאנו מהאוטו. התחלתי להרגיש בפתאומיות כאב דוקר במרכז החזה טיפה לכיוון ימין ומועקה חזקה מלווה בצרבת (שלא הייתה קודם) וללא הסחרחורת והדופק המואץ עם קוצר הנשימה כמו בפעם שעברה, אך כאב הרבה יותר, כמו דקירות סכין.
זה הלך והחמיר עד שגרם לי ממש לעסות את האיזור ולצעוק "איי" בקול בכל פעם שחשתי דקירה. אחרי כ10 דקות רצופות זה נעלם בהדרגה תוך רבע שעה (בפעם שעברה נמשך כמה שעות ללא הפסקה).כמובן שאני כבר מזמן לא על פרדניזון ואין שום בעיה נראית לעין שגורמת לזה (לא נבדקתי אצל הרופאה שלי בעניין). כמו מה זה נשמע? לבבי, ריאתי (אולי יתר לחץ דם ריאתי, היה לפני שנתיים חשד בשל כמה תופעות שנשארו עד היום אותו דבר ומבחן מאמץ ירוד יחד עם עורק ריאתי מורחב 28 מ"מ אך הוחלט לא לעשות צנתור בסוף והניחו שאין לי יל"ד גם אחרי שנבדקתי אצל ראש המחלקה ליל"ד ריאתי וקרדיולוג)? כלכך מוזר, וללא בעיית צרבות או רפלוקס בכלל. רק בת 23, ולולא זה היה גילי הייתי מיד עפה למיון עם כאבים חמורים כאלה בחזה...
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מענה
ד``ר טל סולומון04/03/2017לא נשמע כבעיית כלי דם
כדאי להגיע לרופא מטפל ולא טיפול ברשת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכאב בחזה
ד``ר יאיר גלילי04/03/2017יכול להיות ריפלקס של תוכן קיבה חומצי לושט או התכווצויות של הושט וגם בסבירות נמוכה יותר בעיה לבבית או אחרת.
מציע כפי שהשיב דר' סלומון שתפני לרופא המטפל לבירור אבל בינתיים תוכלי לרכוש בבית המרקחת נוזל או טבליות מציצה נגד צרבת ללא מרשם ולנסות במידה ותופעה זו תופיע שוב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהניסיתי כבר סותרי חומצה
אליה05/03/2017ללא כל שיפור ואף החמרה בשעות שאחרי (כמו שקרה בחודש שעבר), והצרבת הזו מתחילה רק כשהכאב בחזה מופיע.
על איזה בירור תמליץ ותצפה שייתן רופא משפחה? זה לא נשמע כמו יל"ד ריאתי או חסימת קריש (במקרה של נטייה לקרישיות יתר) נכון?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהברור
ד``ר טל סולומון05/03/2017שלום אליה,
בעידן של רפואה מודרנית, לכל תחום יש את המומחה שלו. באתר כמו זה ניתן לתת חוו"ד נוספת וייעוץ, אך קשה מדיון ברשת להגיע לאבחון ולטיפול. רופא המשפחה אינו "פקיד הפניות" אליו את הולכת לאחר קריאת צ'אט ברשת או כתבה שקרובה לתסמינים שלך. רופא המשפחה צריך להתרשם מכלל התסמינים, לבדוק אותך, להזמין בדיקות מעבדה ו/או הדמיה בהתאם לממצאים.
הסבירות הגבוהה של התסמינים שלך קשורים למערכת עיכול עליונה. לפי תסמינים באים וחולפים, הסבירות כי מדובר ביל"ד ריאתי, או "קריש דם" נמוכה - תסמינים כאלו כשקורים הם לאורך זמן ומחמירים. איני מקל ראש בתסמינים שלך, רק שהם לא בתחום העיסוק שלי, והאצר הזה דן בבעיות כלי דם. אני חוזר על המלצתי, לפנות לרופא המשפחה, ולהעביר באופן מפורט את כל התסמינים שלך (לא את האבחנות שאת "חושבת" שיש לך!), ובהתדיינות עימו להגדיר מה האבחנה המבדלת למיחושים בבית החזה - מערכת עיכול, לב, סרעפת, ריאות, שרירים..., ולפעול בכיוון הברור המתאים עם מומחה בכל תחום, לפי הצורך. הרבה בריאות והצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- היווצרות דליות בזמן הריוןרינת09/02/2017
האם הריון גורם להיווצרות דליות? ואם כן, הן יחלפו לאחר הלידה? יש דרכים לטפל בהן בזמן ההריון או שזה יכול להוות סיכון? תודה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דליות בהריון
ד``ר יאיר גלילי09/02/2017כל הריון מחמיר מצב של אי ספיקה בוורידים שגורם להופעת דליות וזאת בשל הלחץ של הרחם על הוורידים באגן שאליהם מתנקזים וורידי הרגלים וכך גדל בהם הלחץ ומנפח את הדליות וכן בשל ההורמונים המופרשים בהריון ושגורמים להרחבת הוורידים. לאחר הלידה לרוב ישנו שיפור משמעותי שכולל נסיגה של הדליות וכן שיפור בתחושות.
ניתן להקל ע"י שימוש בגרב אלסטית חוזק 2 ובגובה משתנה כתלות בפיזור הדליות. חודשיים לאחר הלידה ניתן לבדוק ולטפל במידת הצורך באי ספיקת וורידים במידה ומשמעותית. לרוב לא מבצעים טיפולים בזמן ההריון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם הסרת שיער בשעווה גורמת לדליות?רבקה08/02/2017
אני מסירה שיער בשעווה באופן קבוע ואמרו לי שזה גורם לדליות. האם זה נכון?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הורדת שיער בשעווה ודליות
ד``ר יאיר גלילי08/02/2017אין שום קשר רפואי ידוע בין הורדת שיער בשעווה לבין הופעת דליות. עם זאת, תיתכן הופעת נימים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כפות רגליים כחולות במזג אוויר קיצונייפעת01/02/2017
היי
מה הסיבה שבתקופות של מזג אויר קיצוני - חם מאוד או קר מאוד, בעת שהייה סטטית של כפות הרגליים כשהן למטה ולא בתנועה הן נהפכות לכחולות סגולות אדומות משהו מלחיץץ ומאוד מכוער.
חשוב לציין שלא סובלת משום כאב לא בכפות הרגליים ולא בשאר חלקי הרגל.
בדיקות דם תקינות. לחץ דם לפעמים נמוך. אבל לא באופן יוצא דופן.
זה מאודד מפריע לי אסטתית
מה ניתן לעשות?
איך מתחילים בירור?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הכחלת רגלים
ד``ר טל סולומון07/02/2017ייתכן כי מדובר בהתכווצויות יתר של כלי דם.
מומלץ להיוועץ ולהיבדק על ידי כירורג כלי דם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- carotis - תרופות קבועות. תגובה לתשובתכם.עמוס26/01/2017
אני לא כל כך מבין בעניינים רפואיים. אני סך הכול מהנדס מכונות, מפוחד מלא ידוע.
תודה על התשובות. כך אעשה.
בברכה. עמוס.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פניה לרופא
ד``ר טל סולומון26/01/2017כמובן שעדיף על ייעוץ מול רופא ... :)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ההודעה הקודמת תוצאת המיפוי לבשלמה26/01/2017
הייתי רוצה תשובה אם אפשר מהירה לתוצאה שנתנו לי במיפוי לב
הממצאים מצביעים על אוטם כבינוני בפזור LAD ללא איסכמיה ועל אזור קטן של איסכמיה הפיכה בדופן אינפרוספטלית . הפרפוזיה לשאר הדפנות כולל פיזור ה-RAMUS תקינה.
אודה לך על התשובה להסביר לי מה זה אומא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ממצאי מיפוי
ד``ר טל סולומון26/01/2017שלום
השאלה צריכה להיות מופנית לקרדיולוג* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- carotis - תרופות קבועות. תגובה לתשובתכם.עמוס26/01/2017
שלום ד"ר טל סולומון. עוד פעם תודה עבור תשובה מהירה ועניינית.
אני חושש מאוד להפסיק נטילת סטטינים מכיוון, שלפי הסברים רופא המטפל בכלי הדם בסורוקה, אני נמצא על הגבול: אם לפי הדופלקס הצרה תעלה יותר - אז ניתוח צמטור.
שמעתי שקיימים סטטינים שונים: הנמסים במים ונמסים בשמן. אני לא יודע את התכונות הכימיות של התרופות שלי. אולי כדאי לשקול את החלפתן?
בברכה. עמוס.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר החלפת סטטינים
ד``ר טל סולומון26/01/2017שלום עמוס,
לצערי אתה ניזון מחלקי ידיעות.
סטטינים הם תרופה כרונית, ואין הם משפיעים מיידית.
הפסקתן לתקופה קצרה אינה מסוכנת.
רוב תופעות הלוואי שציינתי הן בתחום שהחלפת סטטין אחד על משנהו , היא דבר אפשרי וכך עושים בכל מקום.
אטקסיה הנה פגיעה תוך מוחית, ואני לא הכתובת לתת מענה אם החלפת סטטין היא אפשרית.
בתחום שלי, הפסקת הסטטינים מפחיתה את מידת המניעה של החמרת רובד טרשתי, אך יש פתרון כירורגי/צנתור אם זה אכן מתדרדר.
אני שב וממליץ לך להיוועץ בנוירולוג באם הבעיות שלך אכן הן אטקסיה, ואני מניח שהוא ימליץ על הפסקה מוחלטת לתקופה של הסטטינים. בד בבד תתייעץ עם קרדיולוג מה הקריטיות בנטילת סטטינים. רופא נוסף שיכול לענות על האפשרות בין הפסקה זמנית/קבועה או שינוי סוג סטטינים הם מומחי שומנים, אותם תוכל למצוא בכל מערך בית חולים או קופת חולים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- carotis - תרופות קבועות. תגובה לתשבתכם.עמוס25/01/2017
שלום. קודם כול תודה עבור תשובה מהירה. רוב הדברים בתשובתכם אני כבר יודע. אני כבר יודע את תפקיד התרופות והשלכותיהן.
כרגע הבעיה הלא מטופלת ומתפתחת היא ATAXIA - חוסר שווי משקל. רופאה אחת פיתחה תאוריה שנטילה ממושכת של תרופות שלי לcarotis גרמה ל"הרעלה" ופגיעה במע' עצבים. היא ממליצה להחליף את התרופות, וזה אמור לשפר את בעיית הATAXIA.
לכן אני חוזר לשאלותיי:
1. האם לא צריך/כדאי להחליף תרופות?
2.האם קיימת תופעה "הרעלת תרופות"?
3. האם יש קשר בין נטילת תרופות ממושכת ופגיעתם האפשרית במע' עצבים?
בברכה. עמוס.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רעילות תרופות לקרוטיס
ד``ר טל סולומון26/01/2017שלום עמוס,
כפי שציינתי לכל תרופה יש תופעות לוואי.
אני מניח שהרופאה שלך התכוונה לסטטינים.
אכן יש להם רעילות שעיקרה לשרירים מתבטאת בכאבים וכן חולשת שרירים ניכרת. יש מקרים נדירים של הגעה לאטקסיה מתרופות אלו, והפסקת נטילת סטטינים מביאה להעלמות התופעות. הסטטינים הם בעלי חשיבות בעיקרה מניעתית במחלות כלי דם (הפחתת כולסטרול השוקע בדופנות, ייצוב רובדים, נוגד חמצון נוגד דלקת וכיו״ב) - בלב, עורקי הצוואר, רגלים וכו׳. כדי לוודא כי אכן התופעות שלך נובעות מהסטטינים, יש לבצע הערכה נוירולוגית מקיפה ולברר האם אכן ישנה אטקסיה או מחלה אחרת. שלב שני היא הפסקה מוחלטת של סטטינים למספר חודשים ובחינת מצבך, ובאם התופעות שלך חולפות, בד בבד יש לעבור בדיקות דם, לראות מה חומרת מצב הכולסטרול שלך. קרדיולוג יוכל להעריך מה מידת הנחיצות בהפחתת כולסטרול, ולהחליט מה הצעד הבא. מצד אחד התרופה אמורה להגן עליך מפני ארועים מוחיים ולבביים, מצד שני היא פוגעת (אם אכן זה נכון !!!) במערכת העצבים המרכזית שלך. אין כאן דבר ״טוב״ , יש לעשות בחירות בין שתי מצבים לא טובים ולהחליט על המשך הטיפול בסטטינים ... זו החלטה בין נוירולוג לקרדיולוג. ההיבט המניעתי מבחינתי הוא ברור - סטטינים מעכבים התגברות רובד טרשתי בעורקי הקרוטיס, אך אם מחירם הוא פגיעה במערכת העצבים המרכזית, יש להפסיקם (שוב, זה מחייב הוכחה לקשר בין התרופה לאבחנה). לגבי אספירין אין בעיה, ועד לפני כעשור המניעה נעשתה ע״י אספירין בלבד. באם תפסיק מכל סיבה את הסטטינים , כדאי להגביר את תדירות בדיקות דופלר עורקי צוואר ולראות אם ישנה מגמת החמרה, ואז ניתן לטפל במקרה הצורך בניתוח או צנתור. בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- carotis - החלפה של תרופות קבועותעמוס24/01/2017
שלום. כבר כ-16 שנים אני סובל מסתימה חלקית בצד הימין. כל השנים אני מקבל אותם תרופות באותו מימון. התפחחות הסתימה עצרה ב 50-60% והיום הרופא מזמין אותי פעם ב-12 חודשים. התרופות הם אספירין+סטטינים.
בנוסף יש לי בעיוה לא מאובחנת ורב שנתית (מ-1999) של חוסר שיווי משקל. היום אין שום טיפול.
שאלותי:
1. האם לא צריך/כדאי להחליף תרופות?
2.האם קיימת תופעה "הרעלת תרופות"?
3. האם יש קשר בין נטילת תרופות ממושכת ופגיעתם האפשרית במע' עצבים?
בברכה. עמוס.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול תרופתי מונע לעורקי תרדמה
ד``ר טל סולומון25/01/2017שלום עמוס. עורקי הקרוטיס, תרדמה, מובילים דם למוח. ה״סתימה״ היא למעשה הצרות הנובעת משקיעת רובד טרשתי בדופנות כלי הדם. תהליך השקיעה וההצרות נקראים מחלה טרשתית, והסכנה באותו משקע או רובד, שהוא יקרע או יתפורר, ואותו רובד יגיע אל המוח, יסתום כלי דם, וזה נקרא שבץ מוחי, או אוטם מוחי. הוכח בעבר במחקרים רבים שככל שהרובד גדל, הסיכוי לאירוע מוחי גדל. מניעת התקדמות המחלה מושגת היום בצורה טובה מאוד ע״י שילוב סטטינים ונוגדי איגור טסיות כמו אספירין. עובדתית , המחלה שלך בעצירה, ואינה מתקדמת. לכו, אין צורך לשנות סוג או מינון התרופות . לגבי הרעלת תרופות - לכל תרופה ישנה ״רעילות״ אך לאספירין כמעט ואין וסטטינים גורמים לכאבי שרירים, אך מאחר ואתה נוטל תרופה זו שנים רבות , הרי שכנראה שאתה במקום בטוח. אגב, שילוב תרופות זה מגן באופן דומה גם עורקי הלב, העורקים הכליליים או קורונרים. מעקב כל 12 חודשים הוא הוא לוודא כי אין החמרה במידת ההצרות, כי במעדה וכן, ייתכן ותצטרך לעבור תהליך פולשני כמו ניתוח להסרת הרובד הטרשתי או צנתור להרחבת העורק בסטנט.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גושים בוורידים לאחר מאמציםדני25/11/2016
היי,
אשמח אם תעזרו לי להבין מזה יכול להיות, מדוע והאם יש סכנה כלשהי בכך.
לאחרונה שמתי לב שיש לי כאלה גושים קטנים בוורידים מסוימים בזמן מאמץ פיזי ופרק זמן קצר לאחר מכך. קשה לי לתאר, אבל זה נראה ממש כמו גוש כלשהו בווריד. יש לי כמה כאלה בכף היד(בחלק האחורי - איפה שהעצמות) ממש אחד ליד השני(פחות מחצי סנטימטר רווח מאחד לשני), וגם על האמה יש אחד, אבל יותר גדול.
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גושים בוורידים
ד``ר יאיר גלילי25/11/2016שלום
כפי שאתה מתאר מדובר קרוב לוודאי בתגובה של הוורידים למאמץ כאשר הם מתרחבים והגושים בהם אתה מבחין נשמע שהם קשורים לאופן בו הם מתרחבים. לפי תאורך לא נראה שמדובר במצב הדורש טיפול או בסכנה כל שהיא.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה. האם כדאי לבצע בדיקת דם?
דני25/11/2016מודה לך מאוד על התגובה המהירה, דר' יאיר.
האם יש משמעות במצב כזה לעבור בדיקת דם? ראיתי שחלק מרופאים ממליצים לעשות בדיקת דם ל:
AST, ALT, CK* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגושים בוורידים
ד``ר יאיר גלילי25/11/2016הבדיקות שציינת בודקות בעיות בכבד בעיקר כך שאין שום קשר להתנפחות בוורידים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההבנתי. תודה רבה!
דני25/11/2016* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול בסתימה בעורקים עם אילופרוסט-iloprostשרגא23/11/2016
לאחר כאבים ברגלים נמצא בדופלר סתימה בעורקי הרגלים.
הומלץ לעבור טיפול אילופרוסט Iloprost.
1.האם טיפול זה מתאים לבעיה?
2.האם יש סיכון כלשהוא או שאם לא יועיל לא יזיק?
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר Ilomedin
ד``ר טל סולומון23/11/2016שלום. תרופה זו גורמת להרחבת כלי דם. זמן פעילותה קצר יחסית. אין לה כמעט התוויות נגד, אך יש לה תופעות לוואי כמו כאבי ראש, ולעיתים החמרה באי ספיקת לב ימנית. אם התופעות חמורות מפסיקים מתן התרופה. לכן תחילת הטיפול במינון נמוך לוידוא עמידות אליו. הטיפול במחלות כלי דם לרוב במחלת כלי גם קטנים או מצב בו אין אפשרות לטיפול פולשני בניתוח או צנתור
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת צוואר בבית חוליםליאורה26/10/2016
שלום רב
עקב כאבים באיזור הצוואר והלסת ביצעתי בדיקת אולטרסאונד בצוואר
ושם נרשם כי דופן cca מעובה בדו״צ ללא היצרויות או חסימות,האם מדובר המשהו שמחייב מעקב או בדיקה נוספת האם מסוכן?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צוואר
ד``ר טל סולומון26/10/2016עיבוי דופן עורק תרדמה משותף CCA , ללא הצרות וללא ארועים מוחיים לא מצריך טיפול פולשני. העיבוי לרוב ממחלה טרשתית של העורקים, ומומלץ להיוועץ עם הרופא המטפל בצורך בטיפול בסטטינים = מפחיתי כולסטרול ונוגדי איגור טסיות (אספירין).
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחלת טקיאס/דלקות בכלי דםשאול24/10/2016
שלום
אחותי הגיעה לבית חולים עקב חום ממושך ועייפות כרונית ומדדי שקיעת דם גבוהים וכאבי צוואר,נעשה לה אולטרסאונד צוואר ושם נצפה כל דם מעובים בצוואר,לאחר מכן נשלחה לבצע סיטי אנגיו ושם נצפה כי כלי הדם בצוואר מעובים ועוד עיבוי שטחי באחת הרגליים,זיינו בפנינו כי יש צורך גם בבדיקת פט סיטי,נאמר לנו כי בסיטי לא ראו הצרויות רק כלי דם מעובים בצוואר ובאחת הרגליים.האם הפט סיטי נותן תשובה מדוייקת?
האם לפי מה שתיארתי זה נראה כאילו יש מלך טקיאסו? אודה להתרשמותכם(האם יכול ליות משהו אחר?)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טקייסו
ד``ר טל סולומון25/10/2016בדיקת pet מטרתה לראות באם ישנה מחלה דלקתית. CTA הוא מדוייק מספיק לאבחון הצרות. אם אין קליניקה של חסימת עורקים, הטיפול הוא תרופתי ולא פולשני
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רגליים נפוחות בעיקר ברגל שמאלליאורה23/10/2016
שלום ד"ר,
לאחרונה הרגליים שלי נפוחות למטה (מעל כפות רגליים), שמתי לב שבמיוחד רגל שמאל מתנפחת. יש לי צמיד ברגל וכשזה קורה הצמיד ממש לוחץ ואפילו משאיר סימן.
האם יש סיבה לדאגה?
מה לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רגליים נפוחות
ד``ר טל סולומון24/10/2016שלום ליאורה,
נפיחות רגליים "באה והולכת" היא לרוב תוצאה של אי ספיקה ורידית, במידה זו או אחרת.
כדאי לעבור מבדיקת אולטראסאונד דופלר ורידי רגליים, מערכת עמוקה ושטחית, ולהגיע לכירורג כלי דם לאומדן והצעה טיפולית.
בד בבד יש להיבדק ע"י רופא משפחה בדבר מקור אחר לנפיחות/בצקות ברגליים כמו מחלות מערכתיות .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם ישרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)