פורום טיפולי ורידים, דליות, מחלות כלי דם - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ורדים בשני הרגלים
    מרים יפרח
    21/10/2015

אני פעמים עברתי ניתוח ורידים הראשון לפני 29 שנים והשני לפני 5 שנים כיום שוב יש חסימות ואי ספיקות והרופא מצעי לי טיפול בהזרקות קצף ומים רתוחים על הקצף קראתי אבל לא מצאתי חומר על הזרקת מים רתוחים
    הייתי רוצה לשמוע אם כדאי ומה יכולות להיות תופעות הלוואי וכמה זמן אפשר לחזור לשגרה (אני רוקדת ריקודי עם)

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    ורדים בשני הרגלים

הוספת תגובה

• ורדים בשני הרגלים - תגובה

ד``ר יאיר גלילי
    22/10/2015

שלום לך
    במצבים בהם ורידים בולטים יש בעיית שסתומים בווריד פנימי יותר שהוא מקור הבעיה. תופעה זו נקראת אי ספיקת ורידים. במצב זה הדם זורם הפוך. במקום ללב, לכיוון כפות הרגלים. אי ספיקת ורידים [venous insufficiency] הגורמת לורידים בולטים [דליות - varicose veins] שהן רק הענפים של הוריד הפנימי הלא תקין , בעיה זו עלולה בהמשך לגרום לנפיחות ברגלים פצעים ודימומים. במקרים אלה הטיפול המומלץ והיעיל ביותר בעל נוחות מרבית ומינימום תופעות לוואי הנו סקלרוזציה מונחית אולטרהסאונד
    ultrasound guided sclerotherapy] – UGS]. ניתן לטפל ביעילות רבה ובנוחות באמצעות סקלרוצזיה מונחית אולטרהסאונד וזאת אך ורק תנאי שהטיפול מבוצע בידיים של רופא מיומן ומנוסה, כיוון שלרמת הניסיון והמיומנות חשיבות עליונה בכל פעולה רפואית בכלל, ובUGS בפרט.בפעולה זו תחת הנחיית האולטרנסאונד מונחית מחט דקיקה לוריד הפנימי הלא תקין ודרכה מועבר חומר מוקצף הגורם לכיווץ הוריד וניטרולו. תופעות לוואי עלולות להיות כמו בכל טיפול רפואי אך רובן חולפות ולא משמעותיות ויכולות לכלול כאב מקומי, שינויי צבע חולפים, תגובת רגישות יתר-אלרגיה ולעיתים רחוקות יותר מאשר בניתוח ורידים, פקקת עמוקה.
    לגבי טיפול ב'מים רתוחים' מדובר כנראה בטיפול בהזרקת קיטור שתפקידו לגרום לכוויות בדופן הווריד. טיפול זה לראייתי יעיל פחות יעיל מהטיפול בהזרקות מונחות אולטרהסאונד.
    לגבי שאר הטיפולים הפחות יעילים, טיפול בגלי רדיו [שזה בעצם כבל חשמלי המוחדר לוריד ו'מרתיח את הדם' וגורם לכוויות פנימיות בוריד, ובלייזר שעובד בעקרון דומה אך על קרינת לייזר, מסוגל לרוב רק לפתור רק חלק מהבעיה ורק בחלק מהמטופלים אצלם הבעיה מצומצמת לווריד אחד בתנאי שאינו מפותל או חסום חלקית, דבר שאינו מאפשר טיפול בלייזר. בגמר הטיפול בלייזר לרוב נדרשות פעולות נוספות כגון ניתוחים מקומיים או הזרקות. ניתוח ורידים לרוב נכשל והבעיה חוזרת לרוב בחומרה גדולה יותר. והגרב האלסטית אינה נוחה ואינה פותרת את הבעיה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מחלת שמברג. טיפולים אפשריים

ריבה
    11/03/2016

טיפול בלייזר יעיל? האם גרביים אלסטיות וויטמין סי 3 פעמים ביום יעיל?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• Avm
    דני
    17/10/2015

Avm
    בצעתי cta ןאחכ צינתור בגלל כאבי צוואר לפני שנתיים..ונרשם avm בבסיס הגלגולת המסופק עיי העורק הורטבלי הימני וeca הימני עם ניקוז לוריד הגיגלרי מקבץ שנטים זהירים ...המצנתר המליץ לא לגעת בגלל שזה לא במוח ואין ניקוז למוח ..מה דעתך?

לקביעת תור
    סגירה
    Avm

הוספת תגובה

• Avm - תגובה

ד``ר טל סולומון
    17/10/2015

שלום,
    קצת קשה לייעץ ממידע כל כך כללי.
    אני מאמין כי אובחנת אצל נוירורדיולוג פולשני, יחד עם נוירוכירורג אשר כנראה אבחנתם והצורך במעקב נכונה.
    ייעוץ מסודר יכול להנתן על סמך בדיקתך וצפיה בתוצאות ההדמיה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עזרה
    רומי
    08/10/2015

בת 21.יצא לי לפני כחודש וריד בולט באיזור הרקה, לא בולט כלפי חוץ אבל כמו פסים כחולים. אולי כי העור דק באיזור או מלחץ. האם יש לכך פיתרון? משחות שיכולות לעזור לעניין? אני לוקחת את העניין ממש קשה.
    תודה רבה מראש!

לקביעת תור
    סגירה
    עזרה

הוספת תגובה

• עזרה - תגובה

ד``ר יאיר גלילי
    09/10/2015

שלום
    ניתן שלקול טיפול בלייזר רך - IPL וגם להתייעץ עם פלסטיקאי. איני מכיר משחות שעוזרות להעלמת וורידים

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ורידים בולטים בזרועות
    איילת
    03/10/2015

שלום
    מידי פעם הורידים בזרועות של בולטים
    לא החוצה אלא הצבע שלהם פתאום בולט מאוד
    בנוסף ביד שמאל כשאני נוגעת לאורך הוריד יש מקומות שזה קצת כואב גם הוריד וגם מסביב
    יש סיבה לדאגה???

לקביעת תור
    סגירה
    ורידים בולטים בזרועות

הוספת תגובה

• ורידים בולטים בזרועות - תגובה

ד``ר יאיר גלילי
    04/10/2015

שלום
    לא נשמע מאד מדאיג אבל בשל תחושות הכאב למגע, ממליץ בכל זאת להיבדק בשלב ראשון אצל רופא המשפחה שיחליט אם יש צורך בבירור נוסף.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ורידים בולטים סמוך לברך ימין
    שרון
    17/09/2015

שלום רב דוקטור,
    הנני גבר בן 29 ושמתי לב בימים האחרונים שכשאני עומד, מיד יוצא לי וריד בולט מאוד מצד שמאל לברך הימנית, וגם סמוך לעצם השוק. האם הדבר מסוכן? האם הקופה מכסה טיפול רפואי לבעיה הזו? (ראוי לציין שהתחלתי להתאמן בחדר כושר בחודשיים האחרונים ושרזיתי קרוב ל40 קילו בחצי שנה האחרונה לאחר ניתוח שרוול).
    תודה רבה.

הוספת תגובה

• ורידים בולטים סמוך לברך ימין - תגובה

ד``ר יאיר גלילי
    21/09/2015

שלום.
    קרוב לודאי שמדובר באי ספיקת וורידים.
    ניתן לטפל ויש קופות שמכסות חלקית את העלות.
    וכעת אפרט בנושא הבעיה ואפשרויות הטיפול.
    במצבים בהם ורידים בולטים יש בעיית שסתומים בווריד פנימי יותר שהוא מקור הבעיה. תופעה זו נקראת אי ספיקת ורידים. במצב זה הדם זורם הפוך. במקום ללב, לכיוון כפות הרגלים. אי ספיקת ורידים [venous insufficiency] הגורמת לורידים בולטים [דליות - varicose veins] שהן רק הענפים של הוריד הפנימי הלא תקין , בעיה זו עלולה בהמשך לגרום לנפיחות ברגלים פצעים ודימומים. במקרים אלה הטיפול המומלץ והיעיל ביותר בעל נוחות מרבית ומינימום תופעות לוואי הנו סקלרוזציה מונחית אולטרהסאונד

ultrasound guided sclerotherapy] – UGS]. ניתן לטפל ביעילות רבה ובנוחות באמצעות סקלרוצזיה מונחית אולטרהסאונד וחשוב להבין שיש הבדל גדול מהזרקות רגילות ללא שימוש בהנחיית האולטרהסאונד. עוד צריך להקפיד שהטיפול מבוצע בידיים של רופא מיומן ומנוסה, כיוון שלרמת הניסיון והמיומנות חשיבות עליונה בכל פעולה רפואית בכלל, ובUGS בפרט.בפעולה זו תחת הנחיית האולטרנסאונד מונחית מחט דקיקה לוריד הפנימי הלא תקין ודרכה מועבר חומר מוקצף, לרוב פולידוקנול, הגורם לכיווץ הוריד וניטרולו. תופעות לוואי עלולות להיות כמו בכל טיפול רפואי אך רובן חולפות ולא משמעותיות ויכולות לכלול כאב מקומי, שינויי צבע חולפים, תגובת רגישות יתר-אלרגיה ולעיתים רחוקות יותר מאשר בניתוח ורידים, פקקת עמוקה.

לגבי שאר הטיפולים הפחות יעילים, טיפולים באנרגית חום כמו בגלי רדיו [שזה בעצם כבל המוחדר לוריד ו'מרתיח את הדם' וגורם לכוויות פנימיות בוריד], ובלייזר שעובד בעקרון דומה אך על קרן לייזר. טיפולים אלה מסוגלים לרוב רק לפתור חלק מהבעיה ולא את כולה ורק בווריד בו הוחדר הסיב וזאת רק בחלק מהמטופלים אצלם הבעיה מצומצמת לווריד אחד בתנאי שאינו מפותל או חסום חלקית, דבר שאינו מאפשר טיפול בלייזר וגלי רדיו. עקרון דומה לזה גם בטיפול בצנתר שמפזר קיטור חם . בגמר הטיפול בלייזר ודומיו לרוב נדרשות פעולות נוספות כגון ניתוחים מקומיים או הזרקות. ניתוח ורידים לרוב נכשל והבעיה חוזרת לעיתים בחומרה גדולה יותר והגרב האלסטית אינה נוחה ואינה פותרת את הבעיה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עזרה
    שיר
    15/09/2015

בת 22. בשבועיים הבחנתי שכמה ורידים ברגל למעלה נהיו יותר בולטים, לא בולטים כלפי חוץ אלא פשוט רואים את הצבע הכחלחל..זה לא משהו מאוד דומיננטי אבל מפריע לי. האם יש סיכוי שזה מהליכה ממושכת או מסיבה מסויימת כמו הורמונים מהמחזור בחודש האחרון וזה יכול פתאום להעלם ולחזור למצב הקודם או שזה אבוד? האם יש משהו שיכול לשפר את זה? תרופות מסויימות משחות/פעילות מסויימת? או שזה יכול גם לבד פתאום להיראות פחות?

לקביעת תור
    סגירה
    עזרה

הוספת תגובה

• עזרה - תגובה

ד``ר יאיר גלילי
    15/09/2015

שלום לך
    לפי התיאור שלך לא מדובר קרוב לוודאי בבעיה רפואית.
    גנטיקה ושימוש בהורמונים כמו גלולות מניעה עלולות להבליט ורידונים. גם עשויים להיות שינויים במראה ביחס למחזור החודשי
    אם תוסיפי תמונה זה יעזור.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• צירפתי

שיר
    16/09/2015

צירפתי תמונה..הורידים גדולים אבל לא בולטים מעל פני העור..והצבע שלהם לא חזק מאוד..השאלה אם זה משהו שיכול להשתפר בלי טיפולים פולשניים? אם מפסיקים עם הגלולות זה יכול להשתפר? או באמצעות ויטמינים או שמנים/משחות או משהו מסויים או שברגע שזה ככה אין כבר דרך חזרה ואין סיכוי שזה ישתפר? תודה רבה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• צירפתי - תגובה

ד``ר יאיר גלילי
    16/09/2015

עדיף לבצע צילום כאשר את עומדת לפחות 3 דקות על מנת שאוכל לראות האם הוורידים מתנפחים בעמידה . ניתן גם לעשות זאת מול מראה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ורידים ברגליים
    ורידים
    03/09/2015

שלום רב
    יש לי ורידים ברגלים שהחלו בהריון ונשארו לאחר הלידה ( כמובן לא כמו שהיה בהריון עצמו(.
    לפעמים הם כואבות בדרך כלל לפני מחזור כשיש ימים עמוסים.
    ניתן לראות אותם אבל לא ממש בולטים.
    אני מעוניינת להכנס להריון בתקופה הקרובה .הייתי אצל רופא כלי דם ששלח אותי לאולטרסאונד לראות מה מצב הורידים.
    שאלה היא כזאת הם זה בסדר להכנס להריון בלי לטפל בורידים? הבנתי שאני יתחיל את ההריון כמו שסיימתי את הקודם שזה היה סיוט כמו שסיימתי אותו.
    איזה אפשרויות יש לי בכללי הבנתי שאחרי טיפול אסור להכנס להריון שנה.

לקביעת תור
    סגירה
    ורידים ברגליים

הוספת תגובה

• ורידים ברגליים - תגובה

ד``ר יאיר גלילי
    03/09/2015

שלום לך
    עדיף לטפל לפני ההריון הבא כי כל הריון מחמיר מצב קיים.
    איני מכיר הנחייה לא להרות 6 ח' לאחר טיפול בוורידים.
    וכעת אפרט בנושא הבעיה ואפשרויות הטיפול.

ultrasound guided sclerotherapy] – UGS]. ניתן לטפל ביעילות רבה ובנוחות באמצעות סקלרוצזיה מונחית אולטרהסאונד וחשוב להבין שיש הבדל גדול מהזרקות רגילות ללא שימוש בהנחיית האולטרהסאונד. עוד צריך להקפיד שהטיפול מבוצע בידיים של רופא מיומן ומנוסה, כיוון שלרמת הניסיון והמיומנות חשיבות עליונה בכל פעולה רפואית בכלל, ובUGS בפרט.בפעולה זו תחת הנחיית האולטרנסאונד מונחית מחט דקיקה לוריד הפנימי הלא תקין ודרכה מועבר חומר מוקצף, לרוב פולידוקנול, הגורם לכיווץ הוריד וניטרולו. תופעות לוואי עלולות להיות כמו בכל טיפול רפואי אך רובן חולפות ולא משמעותיות ויכולות לכלול כאב מקומי, שינויי צבע חולפים, תגובת רגישות יתר-אלרגיה ולעיתים רחוקות יותר מאשר בניתוח ורידים, פקקת עמוקה.

לגבי שאר הטיפולים הפחות יעילים, טיפולים באנרגית חום כמו בגלי רדיו [שזה בעצם כבל המוחדר לוריד ו'מרתיח את הדם' וגורם לכוויות פנימיות בוריד], ובלייזר שעובד בעקרון דומה אך על קרן לייזר. טיפולים אלה מסוגלים לרוב רק לפתור חלק מהבעיה ולא את כולה ורק בווריד בו הוחדר הסיב וזאת רק בחלק מהמטופלים אצלם הבעיה מצומצמת לווריד אחד בתנאי שאינו מפותל או חסום חלקית, דבר שאינו מאפשר טיפול בלייזר וגלי רדיו. עקרון דומה לזה גם בטיפול בצנתר שמפזר קיטור חם . בגמר הטיפול בלייזר ודומיו לרוב נדרשות פעולות נוספות כגון ניתוחים מקומיים או הזרקות. ניתוח ורידים לרוב נכשל והבעיה חוזרת לעיתים בחומרה גדולה יותר והגרב האלסטית אינה נוחה ואינה פותרת את הבעיה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טיסה לחו"ל דליות ברגלי ימין
    שחורדיני
    23/08/2015

שלום רב,

הנני גבר בן 38 בעל בעיות בלב ( עברתי אבלציה עקב רפרוף פרוזדורים )
    מזה כשנתיים אובחנה ברגל ימין שלי ורידים בולטים , ונשלל חשד לקריש דם.

בשבוע הקרוב אני צפוי לטוס לחו"ל לכמה ימים ליעד קרוב ( 4 שעות טיסה )
    רציתי לדעת האם שימוש בגרביים אלסטיות במהלך הטיסה עשוי להועיל לנושא
    וריד הרגל הימנית או שדווקא לחץ מסוג זה אינו מומלץ בטיסה.

אשמח לשמוע את תשובתכם,

בברכה

שחורדיני

הוספת תגובה

• טיסה לחו"ל דליות ברגלי ימין - תגובה

ד``ר יאיר גלילי
    23/08/2015

שלום
    בהחלט מומלץ לכל אדם העולה לטיסה שאורכת מעל 3 שעות כולל עם דליות לגרוב גרב אלסטית בד''כ חוזק 2 עד גבה הברך במהלך הטיסה בשל הירידה בסיכון להופעת קרישי דם [פקקת] בעקבות הגריבה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כתם כלי דם מורחבים בפנים
    אהוד
    19/08/2015

היי דוקטור,
    זמי אהוד ואני בן 21, חייל.
    יש לי בפנים כתם של כלי דם מורחבים באיזור הרכה הימנית
    (עפ"י אבחון של רופאת עור צבאית) אינני זוכר אם אמקה כלי דם או נימי דם מורחבים, רק מה שאמרה שטיפולים אסתטיים לא מבוצעים בצבא.
    הכתם מפריע לי קרוב ל- 5 שנים, ובשנים שלפני אני לא זוכר אותו.
    ביצעתי שלושה טיפולים בלייזר ipl אצל קוסמטיקאית שלא הועילו במאומה ולכן הפסקתי אותם.
    השאלה שלי היא האם אתה חושב שיש פתרון? כי הבעיה שלי מציקה לי אני כבר אוטומטית מחפש לדבר רק מימין לאנשים ועוד תופעות.
    אשמח לתשובה ממך דוקטור.

לקביעת תור
    סגירה
    כתם כלי דם מורחבים בפנים

הוספת תגובה

• כתם כלי דם מורחבים בפנים - תגובה

ד``ר טל סולומון
    19/08/2015

שלום
    אכן אתה צריך לעבור טיפול אסטתי אצל פלסטיקאי
    כדאי פעם אחת להבדק אצל כירורג כלי דם, לראות שאכן מדובר בנימים וחג משהו אחר
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על התגובה המהירה

אהוד
    19/08/2015

דוקטור, כשאתה מתכוון לפלסטיקאי, אתה מתכוון בעצם
    לפלסטיקאי שמתמחה בלייזר?
    האם לפי דעתך לייזר (כדוגמת ipl) זאת הדרך היחידה לטפל בבעיה?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על התגובה המהירה - תגובה

ד``ר טל סולומון
    19/08/2015

יש להתייעץ עם פלסטיקאי שעסוקו העלמת נימים. לייזר זו אחת השיטות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• החמרתי את המצב

אהוד
    19/08/2015

הלכתי לפלסטיקאי שמתעסק בהעלמת נימים.
    הוא הסתכל על הכתם והציע סדרה של 3-4 טיפולים.
    הטיפול הראשוןבוצע היום באמתעות לייזר.
    הטיפול היה נורא קצר גג 5 דקות אך התוצאות הרסניות.
    הכתם נהיה ענק אני פשוט מתוסכל. אני במצב רוח ירוד לא יכול לצאת מהבית.
    מפחד שזה יהיה בלתי הפיך, פתאום אני אשמח לחזור לכתם הישן והקטן שהיה לי
    מה אני עושה דוקטור אני פשוט גמור נפשית.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• החמרתי את המצב - תגובה

ד``ר יאיר גלילי
    20/08/2015

שלום
    יש דיווחים על תוצאות מבטיחות בשיפור של כתמים בשם 'המנגיומות' שמטופלים באמצעות קרם מקומי של חוסמי בטה בשם טימולול לעיתים יחד עם חוסמי בטה בכדור בשם פרופרנולול. יש להתייעץ עם רופא המשפחה ועם רופא העור לפני נסיון בטיפול מסוג זה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• avm
    שיר
    02/08/2015

לאחר שנה של חולשה ברזל והמוגלובין נמוכים התקפי הקאות וארועי מלנה..ואובדן הכרה פעמים לדק ספורות.נמצאה avmבבדיקת קפסולה.עד למיפגש עם גסטרו יעברו חודשיים האם מסוכן להשאר כך לללא טיפול.האם בעיה זו בדם יכולה גם להתרחש הראש ..כי סובלת ממגרנות מטורפות בנוסף לכל לאיזה רופא ללכת.דם ראש גסטרו...מבולבלת וחרדה

לקביעת תור
    סגירה
    avm

הוספת תגובה

• avm - תגובה

ד``ר טל סולומון
    02/08/2015

שלום שיר,
    AVM הנו מצב של נוכחות (לרוב מולדת) של יצירת וריד/עורק ולעיתים חיבור לא תקין בינינהם. במערכת העיכול יכול לגרום לדימומים. במקומות אחרים בגוף יכול להיות תת קליני וחסר משמעות.
    לגבי המעי, תלוי במיקום ובגודל, ניתן בחלק מהמקרים לטפל בצנתור וסגירת הממצא, או כרית כירורגית. כירורג , גסטרואנטרולוג ומצנתר הם הכתובת, והם בייעוץ משותף יכולו להציע לך. אם את מדממת כרונית, אינך צריכה להמתין חודשים לגסטרואנטרולוג, פשוט תקבעי תור דחוף לכירורג במרפאות חוץ של בית החולים הקרוב אלייך.
    לגבי התופעה במוח - אם יש לך כאבי ראש זמן רב, עליך להגיע דרך רופא משפחה לנוירולוג ואולי גם נוירוכירורג לצורך ברור והדמיה לשלול את המצב.
    אין בדברים אלו להגיד שיש קשר בין השתיים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ורידים ברגליים
    מישהי
    30/07/2015

היי,

אני בת 23. לא ילדתי ואני לא בהיריון אבל יש לי ורידים ברגליים,
    מאחורי הברך בירך התחתונה ממש "עץ", ובמעלה השוק גם כתם של הרבה נימים.
    זה מתסכל ובעיקר מפחיד אותי מה יקרה אם אני אכנס להיריון?

האם יש דרך להפחית את התופעה?
    למנוע היווצרות של חדשים?
    אני חושבת שהבעיה היא יותר נימים.

אני מודאגת מפני שיש לי שתי אחיות שאחרי לידות נוצרו להן ממש ורידים בולטים וכתמים חמורים של נימים, שהן מתביישות ללכת עם רגליים חשופות.

לקביעת תור
    סגירה
    ורידים ברגליים

הוספת תגובה

• ורידים ברגליים - תגובה

ד``ר יאיר גלילי
    31/07/2015

שלום
    ניתן לטפל גם בנימים וגם בוורידים בולטים. קודם צריך לעשות בדיקות דופלקס וורידים לראות האם יש ווריד פנימי מקולקל באי ספיקה.
    סוג הטיפול נגזר מתוצאות הבדיקה כאשר בנימים ניתן לטפל בהזרקות או בלייזר. במידה ויימצא ווריד פנימי באי ספיקה אסביר לך מה ניתן לעשות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה לך.

מישהי
    01/08/2015

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבי תופת בשוק
    גל
    24/06/2015

שלום,
    מזה שבוע שיש לי כאבי תופת בשוק רגל ימין, החל ממתי שאני קמה מהמיטה וכמה פעמים במשך היום,הכאב הוא באחורי השוק ובנוסף במגע באזור זה רגיש וכואב מאוד ואפילו שורף. יש לציין שאני בהריון בשבוע 9. מה יכולה להיות הבעיה?

לקביעת תור
    סגירה
    כאבי תופת בשוק

הוספת תגובה

• כאבי תופת בשוק - תגובה

ד``ר טל סולומון
    28/06/2015

כנראה ורידים נפוחים פקוקים ומודלקים.
    מומלץ בדיקת דופלקס ורידים ובדיקת כירורג כלי דם

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נפיחות ברגליים
    Sagiv
    23/06/2015

שלום רב,
    אבי עבר ניתוח מעקפים לפני כ-20 שנים במהלכו נלקח וריד מרגל ימין. מאז הרגל התנפחה מאד ולא חזרה לגודלה המקורי. כמו כן, אחת לחודש אבי קיבל זריקת דורביוטיק למניעת דלקת ברגל. מרגע שנודע כי החומר הנ"ל מסוכן אבי קיבל 875 מ"ג אמוקסילב בצורת גלולות פעמיים ביום למשך 10 ימים. מאז, גם רגל שמאל התנפחה ובשתי הרגליים העור התקשה, האדים, הופיעו שלפוחיות ופטרת. רופאת המשפחה המליצה על קבלת אנטיביוטיקה רפאפן פעמיים ביום למשך כל החיים.
    האם ניתן לקבל המלצה על טיפול אחר מחשש לנזק עתידי משימוש ממושך של אנטיביוטיקה.

בברכה,
    שגיב.

לקביעת תור
    סגירה
    נפיחות ברגליים

הוספת תגובה

• נפיחות ברגליים - תגובה

ד``ר יאיר גלילי
    23/06/2015

שלום
    ממליץ שאביך יעבור בדיקת דופלקס וורידי רגלים בשאלה של אי ספיקה כיוון שאם מוצאים בעייה בוורידים, לרוב ניתן לטפל בה וזה משפר את המצב.
    כמו כן ממליץ לבדוק יחד עם רופא המשפחה האם יש מקום להחליף חלק מתרופות נגד יתר לחץ דם אם לוקח כי הם עלולות לגרום גם להחמרה של הבעיות ברגלים

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נפיחות ברגליים

Sagiv
    23/06/2015

ד''ר יאיר גלילי תודה רבה על תשובתך המהירה,

בהמשך לתשובתך, אבי מקבל לייצוב לחץ הדם קרדילק 2.5 מ"ג פעם ביום ואקספורג' 5 מ"ג פעם ביום. כמו כן, סימבקור 20 מ"ג פעם ביום ו100 מ"ג קרטייה ביום. האם תוכל להמליץ על מינון/טיפול תרופתי אחר.

בברכה,
    שגיב.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סימן כחול
    יעל
    23/06/2015

שלום,
    שאלה בעניין שטף דם- תמיד כשאני מקבלת מכה (נתקלת בדלת / בשולחן וכו'- זה מלווה בסימן כחול שעובר לאחר מס' ימים. כך היה לי מאז ומעולם. אך הסימנים עוברים תמיד.
    בלי שום קשר לכך, לפני 5 שנים ביצעתי בדיקות לקרישת דם עקב סיבה אחרת, שהיו תקינות.
    לפני למעלה מחוודשיים, ואולי אף ותר רחוק מכך (אינני זוכרת בדיוק), קיפלתי את הטיולון של בני בטעות על הרגל שלי ונצבט לי האזור שמימין לברך ברגל שמאל, כלומר, החלק הפנימי שלה. זה כאב מאד והופיע סימן כחול גדול ונפוח, כצפוי...
    לאחר שכבר החל להגליד קיבלתי שוב מכה כואבת נוספת בדיוק באותו המקום, ואז כמובן שוב התחדש הסימן.
    מאז ועד היום, הכאבים והנפיחות עברו אך נשארה צללית כהה של הסימן על הרגל, אמנם כבר לא כחול אך בהחלט מדובר בגוון עור כהה יותר מצבע עורי וממש רואים שם עדיין את הסימן.
    אף פעם לא היה סיפור כזה ארוך עם שטף דם.
    האם זה נורמלי? אני מתחילה לדאוג...

לקביעת תור
    סגירה
    סימן כחול

הוספת תגובה

• סימן כחול - תגובה

ד``ר טל סולומון
    23/06/2015

שלום יעל.
    הבעיה שאת מתארת היא ככל הנראה לא בעיית כלי דם אלה בעיית קרישה (אם קיימת).
    השארות גוון העור יכולה להיות עקב שקיעת חומרים בדם...
    כדאי שתפני להמטולוג לברור מעמיק יותר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נימים כחולים מתחת לעיניים
    אנונימית
    05/04/2015

שלום,
    יש לי נימים כחולים מתחת לעיניים מגיל 12 (היום בת 29)
    אני מעוניינת להעלים אותם.
    היו לי גם נימים ברגליים, אך הרופא שטיפל בהם בהזרקות (אינו מתמחה בכלי דם) אמר שבשום אופן אסור לגעת באיזור מתחת לעיניים כי זה עלול לגרום לבצקת בגלגל העין ונזק בלתי הפיך. האם באמת אין שום טיפול שאינו מסוכן לנימים האלו?
    תודה!

הוספת תגובה

• נימים כחולים מתחת לעיניים - תגובה

ד``ר יאיר גלילי
    06/04/2015

שלום
    אכן לא מומלץ לבצע הזרקות תחת העיניים אולם במקרים מסויימים ניתן לבצע טיפולי לייזר להעלמת נימים . ממליץ להתייעץ עם רופא עיניים העוסק בפלסטיקה של האזור.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כיצד ניתן להגיע לרופא עיניים שעוסק

אנונימית
    01/05/2015

בפלסטיקה? מעולם לא שמעתי על זה. האם יש דרך הקופה או בבתי חולים מסויימים?

תודה,
    שני.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כיצד ניתן להגיע לרופא עיניים שעוסק - תגובה

ד``ר יאיר גלילי
    02/05/2015

כיוון שמדובר בבעיה שאינה רפואית אלה קוסמטית, מוצאים ומגיעים לרופא מתאים לא דרך הקופה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה נוספת

אנונימית
    08/05/2015

שני הייתי מסדרת גבות אצל מישהי בחוט והיא הייתה מנקה לי גם את הפנים עם חוט.
    קניתי מכונה הוצאת שיער מהפנים (על בסיס פינצטות חשמליות) איתה הסרתי שיער גם מצידי העיניים והרקות כמו שההיא הוציאה לי עם חוט, רק ששמתי לב שזה גרם להבלטה ל הורידים באיזור, (בנוסף לורידים מתחת לעיניים שיש לי מגיל 12) בצד העיניים וברקות. האם זה הפיך? יש דרך לתקן את זה? האם מי שיש לו נטיה לורידים אסור לו להסיר שיער במריטה כלל? (כי כשהוציאו לי שיער בחוט, לא שמתי לב לשינוי הזה)
    תודה,
    שני.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה נוספת - תגובה

ד``ר יאיר גלילי
    09/05/2015

שלום
    אין ידיעות מבוססות על הקשר בין הסרת שיער לבליטת וורידים אבל כעיקרון, כל גירוי מקומי חוזר של העור עלול לגרום להבלטת כלי הדם.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• השאלה האם זה הפיך, בר תיקון?

אנונימית
    09/05/2015

לא מדובר על משהו מגיל צעיר אלא משהו ממש מהתקופה האחרונה בסמוך לזה שהתחלתי להשתמש במכונה הזו.
    ניסיתי לשים היום קרח על האיזור, זה כיווץ אותם מעט באופן זמני, אבל אני מפחדת לעשות את זה באופן קבוע. אולי זה יכול לגרום לנזק?
    אגב, עשיתי חיפוש על רופא עיניים שמתעסק בפלסטיקה, הם עושים הרבה ניתוחים אבל לא ראיתי אף אחד שעושה ניתוחים להעלמת ורידים באיזור הזה.
    אני אשמח להמלצה על מישהו שיכול לעזור. בתור מנתח כלי דם, אתה לא מטפל באיזור הפנים והעיניים כלל?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• השאלה האם זה הפיך, בר תיקון? - תגובה

ד``ר יאיר גלילי
    09/05/2015

אני לא עוסק באזור זה.
    ממליץ בכל זאת שתפני לרופא עיניים שעוסק בפלסטיקה. אל תחפשי על וורידים אלה על פלסטיקה באזור העיניים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה

אנונימית
    09/05/2015

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך...

אנונימית
    05/06/2015

ד"ר גלילי שלום
    לאחר ששמתי לב להבלטה של כלי הדם באיזור העיניים אני בחודש האחרון שמה לב להחמרה של מצב הורידים בכל הגוף.
    כנראה שיש לי נטייה מולדת לורידים בולטים ועור שקוף אבל זה הולך ומחמיר: פתאום הורידים באיזור הידיים מתנפחים לפעמים כמו של אשה בת 60 גם כשלא עושה שום מאמץ ואין מגע של מים חמים (ואחרי מקלחת זה נראה ממש רע). יש גם יותר ורידים נראים לעין באיזור החזה ומדי פעם אני יכולה להבחין בורידים אפילו בבטן ובמותניים. על הורידים ברגליים אני לא מתעכבת אפילו כי זה כבר מובן מאליו...
    האם יש דברים שאני יכולה לעשות כדי לעצור את ההחמרה הזו או לפחות להאט אותה?
    אני בת 29, לוקחת דיאנה כטיפול הורמונלי הרבה שנים. יכול להיות שחסר לי קצת ברזל.
    מעבר לזה, מצב בריאותי תקין לפי מה שידוע לי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך... - תגובה

ד``ר יאיר גלילי
    07/06/2015

שלום שוב שני
    קחי בחשבון גם שהורמונים כפי שיש בגלולות גם עלולות להבליט וורידים. מציע שתתייעצי עם הגינקולוג שלך על אפשרויות החלפת הטיפול באחר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה נוספת - תגובה

ד``ר יאיר גלילי
    07/06/2015

שלום שני
    כל טראומה לעור עלולה לגרום לבלט של וורידים או נימים. לפעמים זה הפיך ולפעמים לא

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה