מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- כתמים שחורים לאחר שקיעת דםרונית18/03/2015
לקחו לי 2 שקיעות דם מזרוע שמאל-הכל מסביב השחיר
אחות אחרת לקחה לי מזרוע ימין בזהירות מירבית וגם שם הכל הכחיל
אף פעם לא הייתה לי בעייה כזו
יש לציין כי עתה אני בהריון
האם התופעה יכולה להעיד על משהו?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כתמים שחורים לאחר שקיעת דם - תגובה
ד``ר טל סולומון18/03/2015שלום רונית,
ככל הנראה לא לחצתם מספיק זמן ודם ברח לו מתחת לעור...
לא נשמע בעייתי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אגירת נוזליםיקי13/03/2015
שלום רב,
האם בכלי הדם , מלבד דם נאגרים גם נוזלים ?
בברכה יקי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אגירת נוזלים - תגובה
ד``ר טל סולומון13/03/2015ראה מענה למעלה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יד שמאל קרה וימין חמהשני27/02/2015
שלום רב
אני לא יודעת אם הגעתי למקום הנכון אך אנסה בכל זאת...לבני בן ה4 חודשים מזה כשלושה שבועות יש יד אחת קרה ואחת חמה ללא כל קשר בפעילות היד תנוחה או מנוחה . מצב זה לא תמידי כלומר היא כן מתחממת אך לרוב הטמפרטורה שלה נמוכה משל השניה ויש למיין שזה מורגש רק בכף היד. רופאת הילדים בדקה דפקים בשני הצדדים ואמרה שהם שווים.אמרה שלא יודעת ממה זה נובע והשאירה אותי עם מלא סימני שאלה. אשמח לעזרה בנושא.תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יד שמאל קרה וימין חמה - תגובה
ד``ר טל סולומון04/03/2015קשה מאוד לאמוד את הסיבות לפי פנייתך.
ממליץ לקבוע תור לכירורג כלי דם סמוך למקום מגורייך על מנת לבדוק את התינוק.
אני מניח שאם יש דופק נימוש בידיי באופן שווה, ואם נמדד לחץ דם שווה בשתי הידיים שווה, הרי שכנראה (ואני נזהר), לא מדובר בסיבה עורקית לשוני בחום הגפיים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עבודת הגשה ברפואה כמה שאלות לרופאדניאל07/02/2015
אני דניאל תלמידת תיכון בליהמן דימונה ואני מכינה עבודת הגשה ברפואה האם אפשר לשאול רופא מומחה כמה שאלות ..
1.האם אתה יכול לספר על תחום התמחותך ? באילו נושאים אתה עוסק ומהן הבעיות השכיחות בהןאתה נתקל במהלך עבודתך ?
2.מהי שחיכות המחלה אצלך מטופליך ? בארץ ?
3.מה הם גורמי הסיכון הנפוצים יותר בארץ למחלה זו ? האם קימים גורמים מאפיינים לארץ?
4.דרכי אבחון חדישים למחלה ?
5.דרכי טיפול חדישים למחלה ?
6.מהם השיקולים המנחים אותך בבחירת הטיפול המתאים לחולה מסויים ?
7.מהי הפרוגנוזה של חולים במחלה ובמה היא תלויה ?
8.מהן המלצותייך בבנית תוכנית מניעה מתאימה למחלה .?
9. האם קיים הבדל ובמה הוא מתבטא בין מרכז הארץ לפריפריה בנושא אבחון וטיפול במחלה ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עבודת הגשה ברפואה כמה שאלות לרופא - תגובה
ד``ר טל סולומון04/03/2015לא נושא לפורום
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- החדרת Port-a-cath לוריד מרכזיאלון12/12/2014
שלום רב,
אני בן 27, מטופל מזה 24 שנים בהזנה תוך-ורידית TPN עקב בעיית ספיגה נדירה בשם Microvillous atrophy. מזה כ-8 שנים אני משתמש בהתקן port-a-cath בחזה, המתאים לי בשל תדירות השימוש הנמוכה שלי והצורך המועט יחסית בתחזוקה והנוחות בו.
ביום ראשון האחרון הוצא לי הפורט מצד ימין בחזה עקב תרביות חיוביות ממנו בחיידק. אתמול (חמישי 11.12) נעשה ניסיון להחדרת לי פורט חדש בחזה בצד שמאל לוריד הסובקלוויאן תחת הרדמה כללית. הניתוח לא צלח לאחר ניסיונות חוזרים לקדם גיד לתוך הוריד שכשלו ככל הנראה עקב החדרות חוזרות של פורטים והיקמנים בעבר ויש עדות לפיברוזיס, כך לדברי הכירורגים.
רציתי לשאול האם יש שיטות נוספות או ורידים נוספים להחדרת הצנתר הזה? האם זה אומר שלא אוכל להשתמש יותר בפורט לעולם לאחר ששינה את איכות חיי מן הקצה אל הקצה? האם יש טיפול לפיברוזיס או דרך להדיר את הצנתר על אף זאת? הניתוח בוצע בבית החולים רמב"ם אולם כעת אני מחפש אופציות נוספות לביצוע הפרוצדורה בבתי חולים נוספים ואשמח גם להפנייה למומחים בנושא.
בתודה רבה מראש,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר החדרת Port-a-cath לוריד מרכזי - תגובה
ד``ר טל סולומון13/12/2014שלום אלון,
פורט זה, היתרון בו שניתן לקבע פורט ברקמה תת עורית ודרכו להחדיר נוזלים ישירות לוריד נבוב עליון. שמוש במשך שנים גורם להצטלקות וריד מרכזי זה, והניקוז הורידי של הגפיים העליונות והראש עוברים דרך מעקפים ורידים רבים. ציר אחר לצנתר מרכזי יכולה להיעשות או דרך הגפיים התחתונות או בניתוחים להחדרת צנתרים דומים לורידי גוף שונים. בית חולים רמב׳ם בעל צוותי רדיולוגיה פולשנית וכירורגית כלי דם, ואין לי ספק שנעשו הנסיונות לבצע פעולה זו. עקרונית, עליך לעבור בדיקת הדמיה CTA, בו ניתן בפאזה הורידית להדגים את העץ הורידי של ולתכנן החדרת צנתר מרכזי חדש. כמובן שפניה לבתי חולים מרכזיים אחרים הנם אפשרות נוספת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אדמומיות בולטת ולעיתים מגרדת בירכייאנה10/12/2014
שלום דוקטור,
אני בת 34 וכבר כמה שנים מידי פעם יש לי בירכיים החיצוניות בשני הצדדים מעין פריחה אדמדמה וקצת בולטת מעל פני העור שלעיתים קצת מגרדת. זה נעלם לאחר ימים ספורים. מצורפת תמונה.
לתחושתי מדובר באיזו התלקחות כלשהי של הצלוליט. הייתי אצל רופאת עור (לא בעת התלקחות) והיא אמרה שזה כלום.
אני לא בטוחה אם זה הפורום הנכון לשאול במה מדובר.
תודה רבה מראש!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אדמומיות בולטת ולעיתים מגרדת בירכיי - תגובה
ד``ר טל סולומון11/12/2014שלום אנה,
למרות שממבט עיניים קשה לקבוע בודאות את סיבת הפריחה, ואיני רופא עור, הרי שהממצאים של הופעה מזדמנת של פריחה בולטת, מקורה ככל הנראה בתגובה למשהוא - אלרגיה, אשר מקורה לפריחת פרחים עונתית, סוג סיב של בגד, חומר בסבון בגדים וכיו״ב. זה נראה כמו אטופיק-דרמטיטיס atopic dermatitis , ומאובן בתבחיני עור ומטופלת בנוגדי אלרגיה. ממליץ חזרה לרופא עור או משפחה. לא נראה כי קשור לכלי דם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אי תגובה לאראניסבראמי08/12/2014
שלום
מטופל דיאליזה מקבל אראניסב במינן גבוה (הימוגלובין לא עולה ומקבל מנות דם)
בהימוטולוגיה וגם במכון דיאליזה מדובר שאראניסב לא מגיב בגלל יש חשד לסתימה בכלי הדם
האם יש דבר כזה שהורמון האירותרופיתין לא מגיב בגלל סתימה בכלי הדם
איזי בדיקות צריך לעשות ואיך ניתן לטפל
ניתן להזכיר שהכולסטרול ושומנים במצב תקין
ותודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אי תגובה לאראניסב - תגובה
ד``ר טל סולומון11/12/2014שלום ראמי
איני מכיר סוגיה זו. בכל מקרה, הטיפול בכלי דם סתומים הוא לפי התוויות מוסכמות. ניתן לבדוק את החולה באם ישנם כלי דם חסומים המצריכים התייחסות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נימים בולטיםליאת02/10/2014
שלום רב
אני בת 26 ונוטלת דיאנה ואנדרוקור לטיפול באקנה. שמתי לב להופעת נימים באזור הפנים, מתחת לעיניים, ברכיים, רגליים, זרועות וכו'...
1. האם דיאנה 35 יכולה לגרום להופעת נימים?
2. האם אנדרוקור בפני עצמו עלול לגרום לנימים בולטים (הרחבת כלי דם)?
3. במידה ומפסיקים לקחת דיאנה ואנדרוקור - יש מצב שהנימים הבולטים יפסיקו לבלוט?
4. מהו הטיפול לנימים בולטים? לאיזה רופא עליי לפנות לשם כך?
תודה רבה (סליחה על ריבוי השאלות).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נימים בולטים - תגובה
ד``ר יאיר גלילי02/10/2014שלום
לכל טיפול הורמונלי יכולה להיות השפעה על הופעת נימים וורידים והפסקת הטיפול יכולה לשפר את המצב.
דיאנה שהיא הורמון נשי עלולה לגרום להופעת הנימים אולם לא ידוע לי שאנדרוקור עושה זאת.
ניתן לטפל בנימים באמצעות הזרקות או לייזר והטיפול מבוצע ע''י רופאי כלי דם או רופאים אחרים שהתמקצעו בכך כגון רופאי עור ואחרים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם מצריך התיחסות רפואית?tt28/09/2014
הי,
לאחר נטילת אסטרופם יצאו לי ברגלים המון סימנים כחולים, אדומים, ורידים חדשים וחולשה חזקה ברגלים במיוחד בעמידה רציפה של כמה דקות.
... התרעתי בפני רופא הנשים שלי והוא לא נלחץ. נטלתי לעוד 3 ימים החודש.
תופעות נוספות קרו והחלטנו יחד להפסיק או להחליף לאיקוקלמין בחודש הבא. כל זה לאחר ביצוע בדיקת דם הורמונלית.
היום התווספה לשלל התופעות הצטברות נקודות כמו המון שטפי דם כואבים ומגרדים ...
צרפתי תמונה.
האם המצב מצריך התיחסות מיוחדת ? האם יש בדיקת דם נוספת שיש לבצע פרט להורמונים?
האם איקוקלמין עשוי גם כן להיות מסוכן?
האם יכול להיות קשור למדרסים אורתופדיים חדשים שאני נועלת?
תודה על העזרה, חתימה ושנה נפלאה
תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם מצריך התיחסות רפואית? - תגובה
ד``ר טל סולומון29/09/2014שלום,
לפי התמונה נראה כי יש לך דימום קל תת עורי.
הופעת ורידונים אינה קשורה לתרופות,
אך אם שטפי הדם הללו הופיעו, ייתכן ויש לך נטיה לדמם.
כדאי להתייעץ עם המטולוג בהקשר זה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מניעת החמרת הורידים ברגלייםדיביה21/09/2014
האם יש משחות או תוספי תזונה שאפשר להשתמש בהם כדי שהמצב של ורידים ברגליים לא יחמיר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מניעת החמרת הורידים ברגליים - תגובה
ד``ר יאיר גלילי21/09/2014שלום
למרות שקיימים בשוק תוספים ויש גם משחות אשר רק לעיתים מקלים על תלונות כגון כבדות ותחושת גודש לא ידוע לי שהם עוזרים למניעת החמרת מצב הוורידים ברגלים או שפותרים את הבעיה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כתמים כחולים על גב כף הרגלאיילת16/09/2014
אני בת 46 לפני 3 שבועת השתחררתי מבית חולים לאחר דלקת ריאות קשה. עקב
השכיבה הממושכת במיטה ומתן נוזלים התנפחו לי הרגליים. כמה ימים לאחר היציאה
מבית החולים הרגלים חזרו למצב תקין אבל נותרו לי כתמים כחולים גדולים על גב כף
הרגל, הכתמים כואבים מאוד ולאחר 3 שבועות אינני רואה שום שיפור, מה עליי לעשות ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כתמים כחולים על גב כף הרגל - תגובה
ד``ר טל סולומון17/09/2014שלום איילת,
לא כל כך ברור לי מה הכתמים הללו,
אם תשלחי תמונות אולי אוכל להתייחס.
ללא קשר לתגובתי, עלייך להיוועץ עם רופאי המחלקה בה טופלץ, בקביעת תור במרפאות חוץ, או דרך חדר המיון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שטפי דם תת עוריים על הידייםראובן15/09/2014
שלום רב,
אני בן 62 במצב בריאותי תקין. ממוצא אשכנזי עם עור בהיר יחסית.
ברקע יש לי מחלת עור בשם סולאר קרטוזיס. נגעי עור כתוצאה מחשיפה מוגזמת לשמש בעבר. המחלה במצב מתון ומטופלת באופן סדיר אצל רופא עור
ב 10 שנים האחרונות, נוצרים לי לעיתים די קרובות שטפי דם תת עוריים על גב החלק התחתון של הידיים (האמה) ולעיתים גם על גב כפות הידיים.
שטפי הדם הם בצבע בהיר יחסית וורוד-אדמדם. הם חולפים אחרי יומיים שלושה.
לפחות בחלק מהמקרים הם אינם תוצאה של מכה או שפשוף. נראה שהם נוצרים ספונטנית או לפחות איני מוצא סיבה ממשית להיווצרותם.
ששאלתי בעבר רופא עור על כך, ענה לי שיש לי כנראה נימי דם חלשים.
מהו ההסבר לכך ?
מה ניתן לעשות ?
האם ניתן לטפל ולמנוע את הרגישות הזאת ? או לפחות לשפר את המצב.
תודה על התשובה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שטפי דם תת עוריים על הידיים - תגובה
ד``ר טל סולומון15/09/2014אתה צריך להיבדק ע״י המטולוג
האם הנך נוטל תרופות נוגדות קרישה או נוגדות איגור טסיות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשטפי דם תת עוריים על הידיים ועל גב
ראובן16/09/2014תודה על התשובה. אפעל לפיה.
איני לוקח תרופות לדילול דם.
התרופה היחידה שאני לוקח היא סטטין 20 מ"ג.
האם יתכן שהרגישות הזאת קשורה למחלת העור אותה ציינתי בפנייה אליך ?
האם שמירה על עור לח עשויה לעזור ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשטפי דם תת עוריים על הידיים ועל גב - תגובה
ד``ר טל סולומון16/09/2014איני חושב שזו "רגישות"
כדאי להיבדק ע"י המטולוג בהופעת דימומים ספונטניים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פקקת ורידים בפיןאלירן31/08/2014
האם מריחה של וולטרן על הוריד הפקוק,במקום לקחת כדורים יכול להועיל לפקקת ורידים בפין?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פקקת ורידים בפין - תגובה
ד``ר טל סולומון31/08/2014תהליך הטיפול משלב את השתיים:
מריחת וולטרן מפחיתה את התהליך הדלקתי באופן מקומי ובכך הכאב פוחת. התרופות עובדות במישור המערכתי ושם לכדורים יש תפקיד יותר מרכזי. אם לוותר על אחד מהם זה דוקא המשחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מאכל שומנירונן23/08/2014
שלום רב
אני בן 60 ולוקח תרופות ללחץ דם לשומנים ולדילול [מיקרופירין]
יש לי רובד פיברוטי בעורק הצוואר של כ40% ישנו גם mitral valve prolaps
וכן מידיי פעם התקפים של פעימות מוקדמות
בבדיקת הדם מלפני חודש יצא לי כולסטרול LDL של 91
השבוע הוזמנתי לארוחה והגישו לי אורז עם נתחים קטנים של אנטריקוט
פשוט לא היה לי נעים לסרב אז אכלתי ממנו כמות מסוימת, וכעת קראתי שזה בשר שמן ולא מומלץ
האם בעצם בארוחה הזו הזקתי למצבי? מה הסיכוי להחמרהבכלי דם בגלל זה? או סיכוי לבעיה בכלל ?
בתודה רבה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מאכל שומני - תגובה
ד``ר טל סולומון23/08/2014שלום רונן,
ערך מטרה של LDL הוא פחות מ 70.
נושא משטר אוכל והתאמת דיאטה הוא תחום אשר תוכל להתייעץ עימו עם רופא משפחה ודיאטנית קלינית .
אין ארוחה אחת עם בשר אנטריקוט משנה את מאזן שומני הגוף, אלא צורת חיים ודיאטה מתאימה.
המרות בת 40% בעורקי התרדמה בצוואר אינה התוויה לטיפול אך ללא ספק יש צורך במעקב שנתי.
לסיכום - הנך סובל מיתר שומנים אשר אינם מאוזנים על ידי הטיפול הנוכחי (תרופות ודיאטה) , אינני יודע אם יש גורמי סיכון המצריכים התייחסות כמו לחץ דם לא מאוזן, עישון והשמנת יתר. אחת מתוצאות יתר שומני דם עלולה להתבטא בשקיעת רובד שומני בדופנות כלי הדם אשר מצריכה מעקב וטיפול במידת הצורך.
לגבי אכילת בשר - ניתן לאכול, כאשר מהווה חלק מדיאטה מאוזנת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אי ספיקה במערכת ורידים שיטחייםירון17/08/2014
שלום רב,
הנני בן 37 בריא בדרך כלל (מלבד היפוך גלי T תמידי בבדיקות א.ק.ג )
, גבוה מאוד (1.96)ושוקל 115 ק"ג.
לפני זמן מה התגלו אצלי דליות ברגל ימין. יש לציין כי גם אמא שלי סובלת מאותה בעיה באותה רגל. בבדיקת דופלקס של ורידי רגל ימין קיבלתי את ההבחנה שקיימת אי ספיקה של מערכת ורידים שטחיים הבאים :
SAPHENO-FEMORAL JUNCTION
GREATER SAPHENOUS VEIN - AK (ABOVE KNEE
GREATER SAPHENOUSE VEIN - BK (BELOW KNEE
ברצוני לברר מספר פרטים :
מה הפירוש של תוצאות הדופלקס שלי ? האם יש בעיה בשסתום להזרמת הדם ?
מה שיטת הטיפול אשר יכולה להתאים לי ביותר ( ניתוח , זריקות קצף , לייזר ...) ?
מה ההבדל בין מערכת ורידים עמוקים (בהן הזרימה אצלי תקינה ) לבין שטחיים ?
ממה נוצרות הדליות ברגליים ? גנטיקה בלבד ?
האם פעילות גופנית כגון הליכה יכולות לשפר / להזיק את המצב הקיים ?
האם הבעיה שלי היא אסטטית בלבד או שקיים סיכון בריאותי עקב היעדר טיפול ?
האם הטיפול חייב להתבצע תוך זמן קצר ?
האם בעיית הלב שציינתי קשורה להופעת הדליות ? האם סוג הטיפול יושפע מכך ?
האם טיסות מרובות לחו"ל ( פעמים שלוש בשנה ) משפיעות / לא מומלצות במקרה שלי ?
האם המשקל העודף שלי משפיע ? האם הרזייה יכולה לשפר את המצב ?
האם קיים קשר בין קרישי דם לאי ספיקה ורידית ?
אשמח לשמוע את תשובותייך,
בברכה,
ירון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אי ספיקה במערכת ורידים שיטחיים - תגובה
ד``ר יאיר גלילי18/08/2014שלום לך
הבעיה היא לא רק בשסתום אחד אלה בכל השסתומים במערכת הוורידים השטחית [יש כל מס' ס''מ שסתום]
פעילות גופנית לא יכולה לפתור את הבעיה אלה להקל במקרים מסויימים על תלונות כגון כבדות, אי נוחות ונפיחות.
לרוב הסיבה גנטית , אינה קשורה לבעיות לב ולא חייבים לטפל בה באופן מיידי כי הבעיה אינה מסכנת חיים אם כי עלולה לגרום לסיבוכים כגון קרישי דם שטחיים שאינם מסכני חיים ודלקות. אבל כדאי לטפל בבעיה באופן מתוכנן.
בזמן טיסה ממושכת מעל 3 שעות ממליץ על גרבים אלסטיות עד גבה הברך בחוזק 2.
במצבים בהם ורידים בולטים יש בעיית שסתומים בווריד פנימי יותר שהוא מקור הבעיה. תופעה זו נקראת אי ספיקת ורידים. במצב זה הדם זורם הפוך. במקום ללב, לכיוון כפות הרגלים. אי ספיקת ורידים [venous insufficiency] הגורמת לורידים בולטים [דליות - varicose veins] שהן רק הענפים של הוריד הפנימי הלא תקין , בעיה זו עלולה בהמשך לגרום לנפיחות ברגלים פצעים ודימומים. במקרים אלה הטיפול המומלץ והיעיל ביותר בעל נוחות מרבית ומינימום תופעות לוואי הנו סקלרוזציה מונחית אולטרהסאונד
ultrasound guided sclerotherapy] – UGS]. ניתן לטפל ביעילות רבה ובנוחות באמצעות סקלרוצזיה מונחית אולטרהסאונד וחשוב להבין שיש הבדל גדול מהזרקות רגילות ללא שימוש בהנחיית האולטרהסאונד. עוד צריך להקפיד שהטיפול מבוצע בידיים של רופא מיומן ומנוסה, כיוון שלרמת הניסיון והמיומנות חשיבות עליונה בכל פעולה רפואית בכלל, ובUGS בפרט.בפעולה זו תחת הנחיית האולטרנסאונד מונחית מחט דקיקה לוריד הפנימי הלא תקין ודרכה מועבר חומר מוקצף, לרוב פולידוקנול, הגורם לכיווץ הוריד וניטרולו. תופעות לוואי עלולות להיות כמו בכל טיפול רפואי אך רובן חולפות ולא משמעותיות ויכולות לכלול כאב מקומי, שינויי צבע חולפים, תגובת רגישות יתר-אלרגיה ולעיתים רחוקות יותר מאשר בניתוח ורידים, פקקת עמוקה.
לגבי שאר הטיפולים הפחות יעילים, טיפול בגלי רדיו [שזה בעצם כבל חשמלי המוחדר לוריד ו'מרתיח את הדם' וגורם לכוויות פנימיות בוריד, ובלייזר שעובד בעקרון דומה אך על קרינת לייזר, מסוגל לרוב רק לפתור רק חלק מהבעיה ורק בחלק מהמטופלים אצלם הבעיה מצומצמת לווריד אחד בתנאי שאינו מפותל או חסום חלקית, דבר שאינו מאפשר טיפול בלייזר. בגמר הטיפול בלייזר לרוב נדרשות פעולות נוספות כגון ניתוחים מקומיים או הזרקות. ניתוח ורידים לרוב נכשל והבעיה חוזרת לרוב בחומרה גדולה יותר. והגרב האלסטית אינה נוחה ואינה פותרת את הבעיה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם בדיכאון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)