מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום
.jpg)
- עגלת בייבי בוס טייגר 1סיון11/06/2021
היי קובי,
כמה שאלות לגבי עגלת בייבי בוס המושלמת:
1. האם ניתן עדיין להשיג בחנויות את בייבי בוס 1?
2. האם ניתן לקפל את הטיולון של סייבי בוס 1 יחד עם ידית האחיזה הקדמית של התינוק?
3. האם יש אפשרות לרכוש רק את הטיולון של בייבי בוס 1?
תודה רבה
סיון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר11/06/2021שלום סיוון,
1. לא ניתן, כבר מעל לשנה אין את הדגם.
2. לא ניתן לקפל עם המעקה, אפשר היה בערך, צריך היה לפתוח צד אחד של המעקה ואז היה ניתן לקפל איתו, הרוב פשוט הלכו בלעדיו בסופו של דבר אז אם להיות כנה, בתכלס אי אפשר עם המעקה.
3. אם הכוונה לרכישת טילון + שילדה אז לא. העגלות שלנו תמיד נמכרו עם אמבטיה. כן מתוכנן עתידי רק טיולון ושלדה אבל לצערי זה יקח זמן.
מצטער שיצא שאני שלילי בכל התשובות.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה קובי!
סיון11/06/2021שבת שלום :)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התייעצות לכיסא בטיחות בן חודשחנה10/06/2021
שלום קובי.
יש לנו ילד מתוק בן חודש. קנינו עגלת פג פרגו בוק פלוס ביד 2 ושדרגנו לשלדת s. העגלה הגיע יחד עם סלקל שמתחבר לאוטו עם איזופיקס.
אתמול היינו בחנות עם מבצעים מאוד גדולים והחלטנו לנצל את המבצעים ולקנות את הכיסא בטיחות לרכב של השלב הבא. המליצו מאוד על ברייטקס מרתון שעלה לנו 1100 וקנינו.
חזרתי הביתה וכל האחים שלי אמרו שזה טיפשות גדולה שהשקענו על זה כ"כ הרבה כי אם יש לנו סלקל לגיל הקטן אז אין צורך בכזה כיסא בטיחות מושקע שהוא מגיל 0 עד 8 ומספיק לקנות כיסא בטיחות לגיל הבא ב300 400 שח. וזה סתם מיותר ולא יותר בטיחותי.
אציין שאנחנו מתכננים משפחה גדולה (הלוואי)...
האם תוכל לעשות לי סדר בראש איך ייתכן הפער במחירים בין הכיסאות... לא ממש הבנו בכלל מה ההבדלים.
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר10/06/2021שלום חנה,
לדעתי העצות שקיבלת גרועות וטוב עשית שרכשת את הברייטקס. אם זה מרתון קליקטייט זה אחד המושבים הכי בטיחותיים בעולם. ובמחיר 1100 זה מחיר מטורף הוא עולה כמה מאות שקלים יותר.
ניתן להשתמש בו גם לפני גיל שנה וברוב המקרים הסלקל לא נוח הרבה לפני גיל שנה ככה שבכל מקרה צריך כיסא כמו הברייטקס. הדבר האחרון שהייתי חוסך בו כסף זה כיסא בטיחות.
פערי המחיר נובעים מכך שיש מוצר סיני עם מינימום בדיקות ובקרת איכות ויש מוצר עם חומרי גלם וטכנולוגיה מהמתקדמים ביותר שיש. אני תמיד אומר שיונדאי ומרצדס יסיעו אותי בדיוק אותו הדבר מנקודה א לנקודה ב. אם חס וחלילה הם יתנגשו אחד בשני אני מעדיף לשבת במרצדס ולא ביונדאי.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההתייעצות לכיסא בטיחות
חנה12/06/2021תודה רבה על התשובה שלך.. זה ממש עזר לי.
באמת בסופו של יום אני מאמינה שאפשר לחסוך בהרבה דברים אבל בטיחות היא מעל הכל. ושם שווה להשקיע
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מתלבטת לגבי עגלה משולבת במחיר סבירחנה09/06/2021
מחפשת עגלה משולבת, מגיל לידה
אני רוצה משהו קומפקטי, גלגלים קטנים במחיר סביר עד בערך 2000 ש"ח
ראיתי את הבייבי ג'וגר סיטי טור לוקס ואת המאם מילה
איזה אתה ממליץ? או עגלה אחרת בסגנון הזה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר10/06/2021שלום חנה,
לדעתי שתיהן לא מוצלחות והייתי ממליץ למתוח את התקציב לאזור 2500-2800 ש"ח אז יש את בייבי בוס בובקט או ספורטליין סיילו XL שהרבה יותר מוצלחות לדעתי. כמוכן אני רושם מחירי מחירון, לפעמים יש סיילים, מבצעים, הטבות וכו' ואז המחירים זולים יותר. בכל חנות/רשת זה שונה ככה שאתם צריכים לבדוק.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כסא בטיחות נוסף משולב בוסטרשירה09/06/2021
שלום קובי,
לבן השנתיים עתיד להצטרף אח. הבנו שאנחנו רוצים כסאות בטיחות לשניהם כי זה הכי בטיחותי גם לעומת כסא משולב בוסטר. ייתכן שאת הגדול נאלץ לשים עם כיוון הנסיעה כי יש פחות מקום בצד של הנהג כשהכסא נגד הכיוון.
יש לנו נקסטפיט זיפ מקס ומרוצים ממנו מאוד. מחפשים כסא חדש נוסף. הנחות היסוד שלנו שהבטיחות הכי חשובה, גם הגנת צד, ושהיינו שמחים לכסא שיאפשר להושיב את בן השנתיים נגד כיוון הנסיעה עד שממש לא יהיה לו נוח יותר. לא משנה לנו האם לתת לו להישאר בצ'יקו שלו או לייעד לו את הכסא החדש.
קראתי על חשיבות הגנות צד והבנתי שרק מבחני הריסוק האירופאים בודקים אותו ושבאופן כללי הם מחמירים יותר.
שאלותיי:
1. היכן ניתן למצוא את תוצאות מבחני הריסוק האירופאים?
2. הבנתי שרק לברייטקס יש כסא שקיבל ציון טוב בהגנת צד במבחן האירופאי, אני צודקת ? או שעוד עברו אותו בהצטיינות?
3. האם ציון טוב בפרמטר מבחן ריסוק צד הוא דבר שאתה רואה כחשוב?
4. מבחינת מקום שנשאר לנהג (בן זוגי גבוה)- באיזה כסא יישאר לבן השנתיים יותר מקום אם נרצה להתקין את שני הכסאות נגד כיוון הנסיעה?
5. בסוף אשמח להצלחה לאור האמור איזה כסא נוסף מומלץ לרכוש ולמי מומלץ לתת לו לשבת בו? לרך הנולד או לבן השנתיים? אומנם הזכרתי פה רק צ'יקו וברייטקס, אבל זה בעיקר בגלל שיודעת שהם קיבלו את הציונים הגבוהים ביותר. אם יש לך אופציות נוספות אשמח לדעת
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר10/06/2021שלום שירה,
לגבי הנתון של מבחני הריסוק, זה נתון לא רלוונטי, יש גופים פרטיים שעושים בדיקות הרבה יותר מחמירות ממכוני התקנים לכן אין צורך להתקבע על מוצר אירופאי. לדעתי האמריקאים הרבה יותר מחמירים וכוונתי ליצרנים לא רק למבחנים. בסופו של דבר בארה"ב תביעות זה ספורט לאומי והיצרנים לא מעוניינים בזה ולכן מגיעים לרמות הגבוהות ביותר שניתן להגיע.
1. תוצאות ניתן לחפש באירופה הגוף הבודק נקרא ADAC בארה"ב הקונסיומר ריפורטס נחשב למוביל, שם גם יותר קל להתמצא אבל זה תמורת תשלום מנוי. בADAC גם אם אני זוכר נכון חלק מהמבחנים בתשלום.
2. כמו שרשמתי, נתון לא רלוונטי. את רוצה מקסימום הגנות צד תרכשו ברייטקס אדבוקט אבל הוא תופס גם המון מקום ברכב.
3. כמו שציינתי, ברור שחשוב אבל זה לא העניין. בארה"ב בודקים עוד פרמטרים כמו כמה נוח וקל להתקין ולחגור את התינוק. בשני הנתונים האלו מעל ל-70% מההורים פועלים לא נכון ואז גם אם קניתי את המוצר הכי בטוח בעולם הוא אינו יעיל.
4. אני חושב שכל כיסא יתאים אבל בתנאי שהמושב יושב כמה שיותר זקוף אם כי ברוב המושבים זה לא בטיחותי והמושב חייב להיות בזווית מסויימת לכן מבחינת הנוחות, לדעתי שום דבר לא יהיה נוח רק עם הפנים קדימה.
5. אני עדיין חושב שברייטקס וצ'יקו הם הטובים ביותר, אם הייתי צריך לרכוש כיום ללא ספק אלו היו הבחירה שלי. לתינוק מלידה הייתי לוקח את הצ'יקו בשל זווית השכיבה שאף כיסא לא מגיע אליה. אם יש אילוץ של מקום ואין ברירה אלא לחגור עם הפנים קדימה אז הייתי הולך על גרקו נאוטילוס סנאג לוק לגדול ומעביר את הנקסטפיט לתינוק.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התלבטות על עגלה מגיל לידהאורי09/06/2021
הי קובי,
אני עוקבת אחרי הפורום כבר חודשים ומתקשה להגיע להחלטות בנושא עגלה.
אנחנו גרים בקיבוץ והדרכים פה הן יותר דומות לעיר (מדרכות בטון ולפעמים מרצפות).
כרגע גרים בקומה שניה ולא יודעים מתי נעבור דירה לקומת קרקע אבל לא תמיד יש צורך בהעלאת העגלה עד הבית כי יש כאן גגונים לאחסון העגלות.
חשוב לציין שכל התינוקות פה מקבלים עגלול בערך בגיל חצי שנה.
אני מחפשת עגלה לא מאסיבית מדי, עם ידית מתכווננת.
חשוב לי שגם התינוק ירגיש בנוח באמבטיה כי היא תהיה הדבר העיקרי שבו נשתמש כנראה.
כבר בדקתי את הבייבי בוס טייגר, נונה טריב, מאמס אנד פאפס ארמדילו ואני שוקלת לבדוק גם את הפג פרגו עם השלדת בוק 51s.
האם יש לך המלצה עבור עגלה שתתאים לתנאים שהזכרתי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר09/06/2021שלום אורי,
בגדול זה מתחלק לשניים. יש עגלות שיהיו יותר נוחות לניוד בדרך משובשת אבל אלו עגלות עם גלגלים גדולים וקפיצים רציניים אבל אז המשקל לדעתי יהיה לכם כבד למדרגות.
אז אם הולכים על דבר כזה אייביסי דיזיין סלסה מושלמת לניוד מוקשח. כמו שציינתי היא כבדה יחסית לעגלות שבדקת וגדולה בקיפול.
הפג שוקלת קילו פחות ממנה, פחות נוחה לניוד כי אין לה קפיצים טובים לדעתי אבל מצד שני מרווחת מאוד (גם הסלסה).
לכן זה בעיקר שיקול שלכם אם אתם מוכנים ללכת על דגמים באזורים של 12 ק"ג לעומת טייגר או נונה ששוקלות פחות מ-9 ק"ג. הארמדילו לדעתי מיותרת כי היא שוקלת כמעט כמו הפג ולכן במקרה הזה הפג עדיפה.
לדעתי אבל הטייגר או הנונה יתנו מענה טוב בניוד כי סה"כ לפי מה שציינת הדרכים בסדר ולא מאתגרות. מבחינת מרווח פנימי בפג או בסלסה מקבלים מושבים ואמבטיות עם מרווח פנים נדיב יותר בעיקר ברוחב 3 ס"מ יותר מבייבי בוס וקצת יותר מ3 מהטריב. לדעתי זה לא בפער גדול לכן אני כן הייתי מתמקד בטייגר או בנונה בגלל המשקל הקל.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת
אורי10/06/2021הי קובי, תודה על המענה.
במידה ואחליט על הבייבי בוס טייגר, על איזה סלקל אתה ממליץ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תשובה
קובי סופר10/06/2021שלום אורי,
אם מצליחים למצוא מקסי קוזי מיקו בשילב לדעתי הוא נותן את התמורה הכי טובה לכסף כי הוא כולל בסיס במחירו, מחירו סביר, כמובן שבשילב ניתן לשלם עם כל מיני כרטיסים כמו חבר, הסתדרות המורים וכו' (צריך לבדוק מה עוד, יש המון אפשרויות) אז המחיר יכול להיות עוד יותר שווה.
אם לא מקסי קוזי אז ג'ואי אייג'ם שעם בסיס יעלה טיפה יותר מהמקסי קוזי, הוא יותר כבד אבל מצד שני, מעט יותר מרווח ועם גגון יותר טוב. בהתקנה ללא בסיס הוא מקבל דירוג מעט טוב יותר ממקסי קוזי ועם הבסיס הדירוג די זהה.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחפשת בוסטר רצועות לבת 3נ09/06/2021
הי,
אני שוקלת להעביר את הבת שלי, בת 3, לבוסטר רצועות. רציתי לדעת אם יש דגמים מומלצים, ואם מבחינה בטיחותית עדיף להשאיר אותה בכיסא בטיחות.
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר09/06/2021שלום,
אם מעבירים לבוסטר רצועות ברמת בטיחות גבוהה אז אין הבדל בטיחותי, היתרון של הבוסטר שהוא יותר צר ותופס פחות מקום ברכב, אם יש צורך בחיבור עוד מושב או שניים אז עדיף. אם אין כזה צורך אז אפשר למשוך עם המושב.
אם הולכים על הבוסטר אז לדעתי גרקו נאוטילוס סנאגלוק הוא המומלץ ביותר.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה קובי, מחדדת את השאלה
נ10/06/2021האם בוסטר רצועות מתחבר בהכרח באיזופיקס? או שיש כאלה שרק עם חגורת הבטיחות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תשובה
קובי סופר10/06/2021שלום,
רוב הבוסטרים ניתנים להתקנה עם האיזופיקס או חגורה.
יש נתון מאוד חשוב שצריך לקחת בחשבון:
האיזופיקס יכול להחזיק עד משקל 29 ק"ג משקל הילד והבוסטר יחד. מעל זה חייבים לחגור עם החגורה. לכן המלצתי על הנאוטילוס שקל מאוד להתקין אותו עם חגורה. יש מומחים רבים בעולם שטוענים שוודקא התקנה עם חגורה יותר בטוחה בגלל שחגורה מחזיקה משקלים הרבה יותר כבדים מהאיזופיקס.
בכל מקרה הרעיון המרכזי באיזופיקס היה לגרום לכך שיוכלו להתקין ללא טעויות אנוש, כשמתקינים עם חגורה (לפחות בעבר) מעל ל-70% היו מתקינים לא נכון ואז המוצר לא שווה כלום. האיזופיקס צמצם את הטעויות לפחות מ-5%.
הפטנטים החדשים של התקנה עם חגורה בגרקו זה סנאגלוק, בברייטקס זה קליקטייט עושים את ההתקנה עם החגורה לעוד יותר קלה מאשר התקנה עם איזופיקס. כמו שציינתי בסופו של יום יגיע הזמן שבו תהיו חייבים להתקין את המושב עם החגורה.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המלצה לטיולון קליל שמתקפל וקטןרחלי08/06/2021
שלום,
אשמח להמלצה עבור טיולון קליל שמתקפל קטן בסגנון היויו של בייביזן. אין צורך שיהיה דו כיווני (מעל גיל שנה).
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר08/06/2021שלום רחלי,
תלוי גם מה התקציב. לדעתי מקלארן אטום יכול להיות אופציה מעולה כי הוא נותן את רוב היתרונות של היויו ויש לו שכיבה יותר ישרה וכרגע הוא עולה 1000 ש"ח.
גם סילבר קרוס ווינג לדעתי מעולה.
אפשר גם לבדוק את אינפנטי מון שזול מהם ושינוי המצבים בו עם לחצן ולא שרוך, לדעתי מנגנון יותר נוח ואמין אבל, זה מוסיף משקל והוא כבד יותר בכ-2 ק"ג משאר הדגמים המוזכרים.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה! ועוד שאלה
רחלי קלימיאן09/06/2021האם יש הבדל משמעותי בין הסילבר קרוס ווינג 1 ל-2?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תשובה
קובי סופר10/06/2021שלום רחלי,
אין הבדל משמעותי. נוספו קפיצים מאחור. מפידבקים שאני מקבל מחנויות דווקא ה-1 יותר מוצלחת והרוב יותר מרוצים ממנה. היא גם קלה יותר ככה שאני חושב שהיא עדיפה.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מתלבטת בין JOOLZ AER ל SAYBEX MELIOהדס08/06/2021
מחפשת עגלה עם אמבטיה, קלה אבל יציבה, נוחה לתינוק , לא רחבה.
אשמח למשהו טוב שיאריך ימים.
מהג'וגר סיטי טור לוקס עם האמבטיה המתקפלת ירדתי בגלל הרוחב למרות שהיא מאד קרצה לי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר08/06/2021שלום הדס,
בסוף אנחנו רוכשים עגלת תינוק ולא עגלת הורה.
צריך לרכוש מוצר שיהיה אידאלי, נוח, בריא ויאפשר התפתחות הכי טובה לתינוק.
הג'ולז לדעתי לא מומלצת כי הטיולון חד כיווני, לדעתי ולפי מחקרים וגם מניסיון אישי, רצוי שהתינוק יהיה מול ההורה עד גיל שנה + ובג'ולז זה לא אפשרי.
המיילו עם טיולון דו כיווני, קלה, קומפקטית ככה שהיא עונה לדרישות של נוחות ההורה. הניוד איתה לדעתי לא נוח.
הטיולון כאשר פונה לכיוון הנסיעה חוצה את קו ידית האחיזה כאשר משכיבים אותו, זה יהיה לא נוח להתנייד ככה שזה ברגלי ההורה, לא יאפשר לתלות תיק או ללכת עם רוב הטרמפיסטים בשוק. בסופו של דבר כדי לייצר מוצר קל צריך לצמצם דברים וזה משהו שצריך לקחת בחשבון לדעתי.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
הדס09/06/2021תודה על התגובה!
בגלל שחשבתי על התינוק לא הלכתי על יויו למשל.
מה לא יהיה נח לתינוק עם המיילו, זה מה שלא הבנתי מהתשובה שלך אבל בכל מקרה, אם יש לך המלצה לעגלה אחרת אני יותר מאשמח.
לא רחבה כמו הג'וגר (היתה לי לארבעת הגדולים. אהבתי מאד אבל הרוחב חיסרון ענק)
קלה ומתקפלת קטן ונוחה לתינוק.
בוגבו בי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תשובה
קובי סופר09/06/2021שלום הדס,
לדעתי המיילו לא נוחה לניוד, בדרך משובשת לדעתי היא תהיה עוד פחות נוחה ותצריך מאמץ.
כמוכן רשמתי, ותבדקי בחנות ככה תוכלי להבין כי לפעמים קשה להעביר בכתב מה שרואים ישר בעין.
תרכיבו את המושב טיול כאשר הוא פונה לכיוון הנסיעה ופשוט תשכיבו אותו למצב הכי שוכב. תנסו לחבר תיק ותנסו לטייל בחנות ומחוצה לה.
בטווח המחיר הייתי ממליץ לבדוק את בייבי בוס בובקט שכרגע חסר בארץ ותהיה זמינה בעוד כחודש.
כמוכן אפשר לבדוק את איזי ווקר צ'ארלי.
שני הדגמים עם טיולון דו כיווני, שוקלות באזור ה-8 ק"ג ורוחב הגלגלים יחסית צר.
שאר הדגמים עם מושב דו כיווני כבר באזורים של 9 ק"ג ומעלה.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לגבי מזרון נומו והמלצהנטע07/06/2021
היי קובי,
קראתי את ההמלצות לגבי מזרון בטיחותי למיטת/עריסת תינוק (נומו, בייביטק מולטיפלואו וכו') ועלתה לי שאלה לגבי הסדינים - בעצם, אם אני שמה סדין רגיל, זה מבטל את יתרונות המזרון הנושם הזה?
האם נדרש סדין מיוחד לא אטום?
תודה!
נטע* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר08/06/2021שלום נטע,
1. יש סדינים מחוררים, גם לנומו יש מקורי שגם יכול להתלבש על האחרים.
2. גם סדין כותנה מאפשר מעבר של אוויר דרכו ככה שזה לא פוגם ביעילות המזרן.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת לגבי מזרון עריסה
נטע08/06/2021תודה על התשובה!
שאלה נוספת, בהמלצותייך הזכרת את בייביטק מולטיפלואו.
אני רואה שגם למזרני איירפלואו שלהם יש תו תקן כמזרן נושם, האם גם מזרונים אלה בטיחותיים ומומלצים בעינייך לעריסה/מיטת תינוק? פחות מהמולטיפלואו או דומה?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תשובה
קובי סופר08/06/2021שלום נטע,
דווקא במזרני עריסה לדעתי העניין של הנושם מיותר ולכן גם היצרנים לא מייצרים כאלו לעריסה. נומו כן ומולטיפלואו בהזמנה מיוחדת מולם.
היות ומשך השימוש בעריסה הוא ל-3 חודשים אז:
א. חבל על ההשקעה הכספית הגבוהה.
ב. חובה להשכיב לישון על הגב, עד גיל 3-4 חודשים הם לא יכולים להתהפך לבד ולכן הסכנה שהראש ישקע במזרן כלל לא רלוונטית.
לכן אני תמיד ממליץ על מזרן שיש לו תו תקן ולברר מול מכון התקנים שאכן יש לדגם המזרן והיצרן תו תקן. ללכת על הדגם הבסיסי עם ציפוי בד רשתי. לא צריך מעבר משהו אחר לדעתי.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה!
נטע08/06/2021* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רכישת כסא בטיחות לרכב ישןאילה06/06/2021
שלום וברכה
אני מעוניינת לקנות כסא בטיחות טוב, מגיל 0 ועד בוסטר, בטיחותי ואיכותי. העניין הוא שהרכב שלי, טויוה יאריס, ממש ישן, ואין בו כמובן איזופקס וכד.
האם זה בעייתי?
ועל איזה כסא אתה ממליץ בסביבות 1000-1500 שח?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר06/06/2021שלום אילה,
זה שאין איזופיקס זה בכלל לא נורא. יש שטועים שלחגור מושב עם חגורת הבטיחות של הרכב יותר בטיחותי.
הכי הייתי ממליץ על ברייטקס קליקטייט, בסדרה יש כמה דגמים, לדעתי דגם המרתון נכנס לתקציב ובטיחותית הוא אחד הטובים בעולם, סופר קל להתקנה עם חגורה ככה שלדעתי זו הבחירה הכי טובה.
לקחת בחשבון שבהשוואה לסלקל הזווית שכיבה שלו פחות שוכבת ויש תינוקות שלא ישבו בנוחות בחודשיים/שלושה הראשונים. ניתן להוסיף ספוג מגביה שישפר את הזווית, עולה כמה גרושים ולדעתי חובה אם זה מיועד מלידה.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלקובי
אילה06/06/2021קובי, ממש תודה
על הסבלנות, הבהירות והנדיבות במידע.
ממש לא מובן מאליו.
תבורך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בחירת עגלה מתאימה נוחה לסחיבהחיה06/06/2021
שלום קובי. אשמח לעזרתך בבחירת עגלה לתינוק ראשון.
הדרישות שלנו זה:
* נח לעלות במדרגות - גרים בבניין קומה רביעית
* קיפול נח
* עגלה שיש בה אמבטיה וגם אופציה לחבר סל קל
* נכנסת בתא המטען של רכב סטנדרטי
* קלה יחסית
תודה רבה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר06/06/2021שלום חיה,
ראשית אני ממליץ רק על עגלות בעלות טיולון דו כיווני. זה אומר שיש עגלות קלות וקטנות יותר בשוק אבל לדעתי הן לא מומלצות.
לטיולון דו כיווני יש המון יתרונות בריאותיים, נפשיים, קוגנטיביים על פי מחקרים רבים בנושא או לא בנושא אבל קשורים.
העגלות הכי קלות עם טיולון דו כיווני הן:
בייבי בוס בובקט 8.3 ק"ג
איזי ווקר צ'ארלי 8 ק"ג
נונה טריב או בייבי בוס טייגר 8.8 ק"ג
לדעתי מכל ה-4 הבובקט מעולה לדרישות כי היא כמעט הכי קלה אבל בהשוואה לצ'ארלי מקבלים עגלה שיותר נוחה לניוד, מושב ארוך שבנוי טוב יותר, גגונים יותר גדולים והיא גם יותר גבוהה.
מבחינת רכב היא נכנסת בקלות לרוב המוחלט של רכבים כולל קטנים ככה שברכב סטנדרטי לא צפויה בעיה.
בגדול אסור לעלות ולרדת מדרגות עם עגלה פתוחה אבל, אם כבר אז בבובקט יש ידית טלסקופית מתארכת שנותנת מנוף בירידה במדרגות, כמוכן כפי שציינתי הגלגלים גדולים יחסית והשילוב הזה גורם לכל ירדה ממדרגות/מדרכה גבוהה לעשות בקלות עם פחות מאמץ.
כמובן שיש גם את האפשרות להוציא את התינוק ולהחזיק ביד אחת ולקפל את העגלה ביד השנייה ולשאת במדרגות.
לצערי כרגע יש מחסור בעגלות בובקט ומשלוח הבא מגיע בעוד חודש.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך שאלה
חיה06/06/2021תודה רבה על המענה!
אני רואה שלא מגיע עם העגלה סל קל.
האם יש לך המלצה לעגלה שיש בה גם אמבטיה וגם אופציה לסל קל?
בנוסף למה שרשמתי כדלעיל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תשובה
קובי סופר06/06/2021שלום חיה,
לכל העגלות שרשמתי ובתכלס לרוב המוחלט של העגלות בשוק ניתן לרכוש מתאמים לסלקל. את המתאם לסלקל רוכשים היכן שרוכשים את העגלה.
על המתאם מתחברים סלקלים של: סייבקס, מקסי קוזי, בי סייף, אבינוט, נונה וג'ואי. *לבייבי בוס סלקלים של סייבקס לא מתחברים אבל כל השאר כן.
אז לדעתי הסלקל לא צריך להוות שיקול, לאחר שתבחרו את העגלה ותרכשו את המתאם תוכלו להוסיף את הסלקל שיתחבר לעגלה.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נונה או סייבקס מיוס 2הילה04/06/2021
היי קובי,
אשמח לעזרתך בבחירת עגלה ראשונה.
מתלבטים בין הסייבקס מיוס 2 לבין הנונה.
גרים בעיר וחשוב לנו ניוד בקלות, קיפול נוח (לכן פסלנו את הספורטליין, שמאד אהבנו מכל שאר הבחינות אבל הניתוק של האמבטיה היה קצת מסובך) ושתהיה עגלה טובה. שנינו גבוהים ולכן ידית גבוהה/מתכווננת זה בונוס.
ראינו גם מאמאס אנד פאפאס אבל להבנתי היא עם חסרונות ביחס לשתיים שציינתי מעלה.
אודה לעצתך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר04/06/2021שלום הילה,
בין מיוס לנונה, לדעתי הנונה יותר נוחה בניוד וגם לעליה וירידה ממדרכות גבוהות בזכות הידית הטלסקופית.
בשאר הדברים הן מאוד דומות עם הבדלים מאוד קטנים לכאן או לכאן. לכן אני חושב שלצורך שלכם הנונה עדיפה.
בכל אופן, אני ממליץ תמיד: לשים משקל של 12 ק"ג בכל אחת מהעגלות (משקל ממוצע של תינוק בן שנה), לטייל בחנות ומחוצה לה כמה דקות, לעלות ולרדת מדרגות ככה. לאחר מכן לתפעל אותן (לפרק ולחבר אמבטיה וטיולון, לשנות מצבים וכו'), לקפל אותן ולבדוק ברכב, ככה תוכלו להגיע לבד להחלטה מושכלת מה נכון לכם. עדיף שאיש המכירות לא יהיה לצידכם בזמן הבדיקה (במידת הצורך אם משהו לא ברור תוכלו לקרוא לו/ה).
לגבי סיילו, דווקא השליפה יחסית קלה ונוחה. צריך לבדוק שאיש המכירות לא בעל אינטרס למכור לכם משהו אחר.
לכן רשמתי להתנסות לבד אפילו כמה פעמים או לגשת לכמה חנויות. יש בעלי אינטרס שבכוונה ילמדו אתכם בדרך המסובכת.
לפעמים הם מחבלים בעגלות בכוונת מכוון שיראה כאילו העגלה גרועה או לא טובה.
בכל אופן היא יותר כבדה מהנונה בכמעט קילו וחצי ומהמיוס בערך בחצי ק"ג.
לגבי מאמאס אנד פאפאס, הדגם החדש שלהם סטארדה מאוד דומה ביתרונות לנונה (בניוד וכו') אבל כבד מהנונה בכמעט 2 ק"ג.
מצד שני יש לו מושב יצוק מפלסטיק ולא מרשת כמו בנונה או מיוס, לדעתי זה מספק תמיכה יותר טובה לגב, יותר נוח בשינה כי הילדים לא שוקעים. כמוכן רשת יכולה עם הזמן להיקרע, זה חלק שהאחריות לא מכסה.
ממליץ גם לבדוק את העגלה שלנו בייבי בוס טייגר, שוקלת כמו הנונה רק יותר נוחה לניוד כי הגלגלים יותר גדולים, הגב יצוק מפלסטיק כמו במאמאס אנד פאפאס. הגגונים יותר גדולים משאר העגלות. למרות שזו עגלה שלנו, אני תמיד ממליץ לעשות את המבדק שרשמתי למעלה שלא תחשבו שיש לי אינטרס. המטרה שלי שתמצאו את המוצר הכי נכון לכם ואני חושב שהעגלה שלנו מושלמת לכך.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה ושאלת המשך
הילה05/06/2021תודה רבה.
האם הטיולונים של הנונה והבייבי בוס מגיעים למצב שכיבה?
ולגבי הבייבי בוס - למה אתה ממליץ על הטייגר ולא הדגם הקליל יותר? הוא עדיף?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תשובה
קובי סופר06/06/2021שלום הילה,
שניהם שוכבים כמעט ישר, לדעתי הבייבי בוס טיפה יותר בגלל הגב הקשיח. הבייבי בוס מאושרת כטיולון מגיל לידה על ידי מכון התקנים. לגבי הנונה צריך לבדוק מה רשום באזהרות על המושב או בספר ההוראות. לדעתי היא גם אמורה להיות מלידה כטיולון.
למה זה חשוב? יש המון עגלות (הרוב) שהטיולון מאושר רק מגיל חצי שנה. היה וצפוף באמבטיה לפני או בקיץ שחם מאוד ורוצים להקדים בשל כך את המעבר לטיולון (או אפילו לעשות רוטציה) בעגלות שהטיולון מאושר מלידה אין בעיה לעבור לטיולון. בעגלות שרק מגיל חצי שנה זה בעייתי והרבה בשל כך מטיילים עם אמבטיה צפופה ולא נוחה לתינוק או בסלקל שזה ממש לא בריא לתינוק.
לגבי טייגר או בובקט, תלוי בדרישות. הטייגר מתאימה גם לניוד בדרך משובשת מאוד. זה בגלל גלגלים יותר גדולים, קפיצים יותר גדולים מאחור, חומר גמיש יותר בגלגלים. בנוסף הסל יותר גדול. היא גם מעט יותר גבוהה. הבובקט יותר קלה בחצי ק"ג ורוחב השלדה יותר צר, היא גם מעט יותר זולה. אם אין צורך מעבר לעירוני אז הבובקט בהחלט עדיפה כי היא יודעת גם להתמודד עם דרכים משובשות פשוט הטייגר בנויה גם לאקסטרימיות יותר.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חוות דעת לרכישת עגלה 1 מתוך 4 דגמיםיפית03/06/2021
שלום רב,
אנחנו לפני רכישת עגלה לילד ראשון ומתלבטים בין כמה דגמים.
הציגו לנו את העגלות:
* סייבקס מיוס 2
* סייבקס פריאם
* נונה טריב
* ספורטליין
נשמח מאד אם תיתן לנו חוות דעת , מהי העגלה שהכי תענה לדרישות שלנו מכל העגלות הנ"ל.
הנקודות החשובות ביותר עבורנו הן : *קלת משקל (מאחר שאנו גרים בבנין בלי מעלית), *קיפול ביד אחת *יציבות (גלגלים חזקים שיהיה אפשר לרדת מדרגות בלי לחשוש משבירה) *שהעגלה תהיה מספיק גבוהה לטיפול נח בילד.
תודה רבה לך!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
קובי סופר03/06/2021שלום יפית,
ראשית ההמלצה הראשונה שלי למצוא את המוצר שמתאים לכם ולא מה שמציגים לכם וסביר שטוב לכיס של החנות/רשת/איש מכירות!
את רושמת שאת רוצה עגלה קלת משקל ובהתלבטות רשמת פריאם, זו עגלה ששוקלת 12.8 ק"ג על פי היצרן (יתכן ואף יותר).
שאר הדגמים באזורים של 10 ק"ג ומטה. בנוסף הוא גדולה ומסורבלת לקיפול ולכן רחוקה שנות אור מלענות לצרכים שלכם לפי דעתי.
בנוסף לקחת בחשבון שאין עגלה משולמת. ככל שנרצה גלגלים יותר גדולים, גובה, מרווח פנימי נאלץ להתפשר על עניין המשקל והגודל.
מבין ה-3 הנותרות לא הייתי ממליץ על המיוס כי אין לה ידית טלסקופית מתארכת, לדעתי זה דבר חשוב למי שרוצה לעלות ולרדת מדרגות עם עגלה פתוחה. ידית מתארכת תשמש כמנוף ואז פעולת העלייה/ירידה תעשה עם הרבה פחות מאמץ, בנוסף בעגלות שיש ידית זזה (ולא מתארכת) כמו במיוס כל העומס והלחץ של דחיפת העגלה מטה בשימוש הידית גורם לשחיקה מהירה בצדדי הידית, בדרך כלל בשלב כזה או אחר זה עלול להוביל לשבר, כאן זה תלוי כבר כמה יורדים מדרגות, תדירות, כמה משקל יש וכו' אבל מניסיוני, ראיתי לא מעט מותגים ועגלות הרבה יותר חזקות שבסוף הידית נשברה מהלחץ.
באופן כללי אסור לעלות ולרדת מדרגות עם אף עגלה, בפועל הרוב עושים זאת אבל זה שוחק את העגלות.
בין סיילו לנונה, הנונה יותר קלה בכמעט קילו וחצי 8.8 ק"ג לעומת 10.2 לסיילו (מיוס 9.8 ק"ג) ולכן לדעתי עדיפה לצורך שלכם. אני פחות אוהב את המושב מרשת אבל זה מה שעושה אותה לקלה יותר.
בנוסף הצמיגים יותר איכותיים. לסיילו יש קפיצים יותר טובים ואם הולכים על דגמי הXL הגלגלים יותר גדולים מה שאמור להקל במדרגות ובדרכים משובשות מאוד. הסיילו מגיעה עם אמבטיה יותר גובהה אך הטיולון שלה נמוך מאוד, זה החלק שישמש רוב הזמן ככה שלדעתי אין כאן יתרון גדול אם בכלל.
בקיצור אני ממליץ להתלבט בין שתיהן מכל ה-4.
עכשיו כדי לא להיות תלויים באנשי המכירות החביבים, אני ממליץ תמיד: לשים משקל של 12 ק"ג בכל אחת מהעגלות (משקל ממוצע של תינוק בן שנה), לטייל בחנות ומחוצה לה כמה דקות, לעלות ולרדת מדרגות ככה. לאחר מכן לתפעל אותן (לפרק ולחבר אמבטיה וטיולון, לשנות מצבים וכו'), לקפל אותן ולבדוק ברכב, ככה תוכלו להגיע לבד להחלטה מושכלת מה נכון לכם. עדיף שאיש המכירות לא יהיה לצידכם בזמן הבדיקה (במידת הצורך אם משהו לא ברור תוכלו לקרוא לו/ה).
הייתי גם ממליץ לבדוק את בייבי בוס בובקט 2, כרגע יש מחסור ומשלוח הבא מגיע בעוד כחודש. זו עגלה שאני פיתחתי ומשווק ולדעתי עונה מושלם כמעט לכל הדרישות. היא קלה אפילו יותר מהנונה ושוקלת 8.3 ק"ג, נוחה יותר לניוד לדעתי גם מול הנונה וגם מול הסיילו כי יש לה צמיגים מחומר כמו בנונה, קפיצים לכל גלגל והגלגלים יותר גדולים מהנונה. כמוכן הידית שלה מתארכת יותר משאר הדגמים לכן המנוף במדרגות יהיה יותר טוב לכם ויקל עליכם עוד יותר.
המושב שלה יצוק מפלסטיק בניגוד לנונה או לסיילו וגם יותר ארוך משתיהן, הגגונים יותר גדולים ועוד.
כמו שרשמתי קודם, לא להסתמך על המלצות המוכרנים כי הם בעלי אינטרס, אז גם לא להסתמך על ההמלצה שלי (למרות שבאמת אני חושב שהבובקט היא השלמות, בעיקר לצורך שלכם). לכן אני מציע (אם היא רלוונטית) לעשות את אותו המבחן שרשמתי למעלה.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחוות דעת לרכישת עגלה 1 מתוך 4 דגמים
יפית03/06/2021ערב טוב,
תודה רבה על התשובה המפורטת, עזרת לנו מאד!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מתלבטים בין הספורט ליין סיאלו 2021 לבין דגם xl 2021רותם01/06/2021
שלום קובי,
אשמח לדעת מה מומלץ לדעתך מבין שניהם, ומה היתרונות והחסרונות של כל אחד מהדגמים.
תודה רבה מראש!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר02/06/2021שלום רותם,
הסיילו הרגילה מגיעה עם גלגלים יותר קטנים, אמבטיה יותר בסיסית ללא פתחי איוורור ומצד שני היא טיפה יותר קלה, בערך קילו פחות.
מצד שני הXL יותר נוחה לניוד, לדעתי יותר יציבה, לאורך הזמן הגלגלים הגדולים ישמרו על העגלה.
אני אישית חושב שהXL עדיפה. הפתחי איוורור לדעתי זה עוד זניח אבל השלדה זה החלק הכי הרבה עובדים איתו וכל העומס עליה ולדעתי השלדה של XL עדיפה.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה קובי-המשך התייעצות
רותם02/06/2021בוקר טוב,
בכוונה הדגשתי את הדגמים של שנת 2021, בפירוט באתרים השונים מצוין ששיפרו את הסיילו הרגילה השנה והוסיפו בה פתחי אוורור, מזרון עבה, גלגלים מצופי כרום ועוד כמה דברים.
לגבי הxl- שמעתי מכמה בנות שהילדים יושבים בטיולון בסטיה הצידה, מכיר דבר כזה?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תשובה
קובי סופר02/06/2021שלום רותם,
נכון לגבי השיפורים אבל זה בXL קרה ולא ברגילה.
ממה שראיתי בחנויות הרגילה לא שופרה כי לדעתי זה אמור להיות הדגם הבסיסי והזול.
לגבי הסטיה שמעתי (גם כתבו כאן בפורום לא מזמן) והזהרתי לא מעט בפורום בנושא הזה שלדעתי זה חיסרון משמעותי.
הטיולון/מושב זהה בכל הדגמים רגילה/XL/PL, המושב לא מגיע לזווית ישרה. מה שכן שופר במושב עקב תלונות זה שהאריכו את הגובה של הגב, הרבה התלוננו שהוא קצר מידי וילדים גדולים לא יושבים בנוחות. בדגמי 2021 זה שופר, כרגע קשה לומר אם זה שיפור משמעותי מכיוון שלא עשו הארכה משמעותית.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיולון טיקטאק מאם חוות דעתאביה ווייל01/06/2021
שלום, אשמח לשמוע חוות דעת על הטיולון טיק טאק של מאם.
חשוב לי שהעגלה תהיה כמה שיותר קלה (אני בהריון ואסור לי לסחוב כבד..) ושהניוד יהיה נוח.
מיועדת לילד הגדול בן שנה ורבע כטיולון נוסף מעבר לאמבטיה של הקטן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר02/06/2021שלום אביה,
מבחינת משקל הוא יותר קל מרוב העגלות אך ביחס לטיולונים אחרים הוא טיפה כבד.
הסיבה שהוא יותר כבד היא שינוי המצבים. בטיקטק שינוי המצבים עם לחצן מערכת שמוסיפה משקל. בדגמים קלים כמו מקלארן אטום שכיום נמכר סביב 990 ש"ח שינוי המצבים עם שרוך, מנגנון יותר מסורבל אבל שמוריד הרבה משקל. האטום לדוגמא שוקל כ-2ק"ג פחות מהטיקטק.
מלבד עניין המשקל הקיפול נוח, הפתיחה טיפה דורשת תרגול, התפעול נוח והוא מרווח לכן זה טיולון מומלץ. אני ממליץ גם לבדוק את אינפנטי מון, זה אותו מוצר ולרכוש את הזול מבינהם.
כמו שהזכרתי, אני ממליץ לבדוק את מקלארן אטום שנמכר כעת במחיר מעולה, היתרון שהוא יותר נוח לניוד, יותר קל ויותר קומפקטי. הקיפול יותר מסורבל ויש את עניין השרוך.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טובים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)