מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום
.jpg)
- עזרה בבחירת מזרן למיטת תינוקחן23/05/2021
שלום קובי,
אנחנו רוצים לקנות מיטת תינוק ומזרן, ואבקש את עזרתך בעניין המזרן.
אני מבין מקריאה בפורום שההמלצה שלך היא בייביטק מולטיפלואו או קינג קויל אימג'ן פלוס.
את המולטיפלואו ניתן להשיג במגוון חנויות במחיר של כ-1000 ש"ח ואת האימג'ן ניתן להשיג רק בשילב, במחיר של 1500 ש"ח. הפרש המחיר מאוד משמעותי. האם לאימג'ן יש יתרונות שמצדיקים את הפרש המחיר הזה? אני גם לא בטוח שיקר יותר הוא בהכרח טוב יותר בבחינת שני המזרנים האלה. אולי בכלל המולטיפלואו עדיף...
אציין שאין לי בעיה לשלם עוד 500 ש"ח אם אכן יש יתרונות ברורים לאימג'ן, אבל אולי זה "סתם" בגלל המותג והרשת היקרים (קינג קויל ושילב) והתוספת הזאת מיותרת.
אבקש את חוות דעתך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר23/05/2021שלום חן,
אני יכול לומר שבטיחותית ומבחינת יעילות שניהם יעשו עבודה זהה.
אני אישית לא מוצא סיבה לשלם יותר. יחד עם זאת הקינגקויל טיפה יותר עבה, אולי זה יהיה טיפה יותר נוח לתינוקות. את האמת שאני לא יודע! ילדי כבר גדולים ובתקופה שהם נולדו כל מה שהיה זה מזרן דו צדדי קשיח שהיה להם מאוד לא נוח.
בנוסף יש הטבות בשילב למחזיקי חבר, הסתדרות המורים, קרנות שוטרים וכו'. אני לא יודע במדויק מה ההנחות לכל מועדון ואיזה מועדוני צרכנות תקפים בשילב. אני כן יודע שיש לא מעט מועדונים כך שאפשר לחסוך דרכם לא מעט כסף. כמוכן גם לרכוש באילת.
אני לא אומר שזה בהכרח שווה את כל המאמץ והטרחה רק נותן נקודה למחשבה עבורכם כצרכנים, לא תמיד צריך לרוץ ולשלם את המחיר המלא!
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמזרן למיטת תינוק
חן24/05/2021מהתשובה אני מבין שאומנם הם דומים אבל כדאי לנסות להשיג הנחה על האימג'ן, ואם משיגים הנחה אז להעדיף אותו על פני המולטיפלואו. הבנתי נכון?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תשובה
קובי סופר24/05/2021שלום חן,
כל עוד הפער הגיוני אם אני הייתי צריך לרכוש אז כן, לדעתי הוא מעט יותר נוח. כל עוד הפער גבוה, לדעתי אין הצדקה כי כמו שרשמתי מעט יותר נוח.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כסא בטיחות לרכב שני בת שנתייםהודיה23/05/2021
בת שנתיים יש לנו ברייטקס מרתון מחפשת כסא נוסף עד 1000 שח עם רמת בטיחות ונוחות שמתקרבות לברייטקס
מה מומלץ ? ראיתי שיש את כסא בטיחות ובוסטר 4 ב-1 Evenflo EveryFit איך הוא ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר23/05/2021שלום הודיה,
אני לא מכיר, כנראה דגם חדש שלא נבדק עדיין במבחן רשמי ולכן אני פחות ממליץ. עד 1000 ש"ח אפשר לרכוש את גרקו סייז פור מי שהוא מעולה בטיחותית ובתקציב. הוא גם מאוד נוח לתינוקות לפי דעתי.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אמבטיה של בוגבו בי 5 על טיולון בוגבו בי 6מ22/05/2021
שלום,
אשמח לדעת האם ניתן להשתמש באמבטיה של בוגבו בי 5 על טיולון של בוגבו בי 6?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר23/05/2021שלום,
ככל שידוע לי ניתן לחבר. יחד עם זאת אני ממליץ לפנות לבוגבו ישראל כדי לדעת אם זה תקין בטיחותית.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאפנה, תודה רבה
מ23/05/2021* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחפשת עגלה גבוהה קלה ומתקפלתלארה22/05/2021
היי,
אשמח להתייעץ לגבי עגלה ראשונה..
הפרמטרים החשובים ביותר הם
שתהיה קלת משקל
מתקפלת ביד אחת
שתהיה גבוהה יחסית
גלגלים יציבים לנסיעה במושב
ושתתאים לתנאי חום ושמש (גגון ארוך, אוורור )
המליצו לי על האוייסטר 3, אשמח לשמוע חוות דעת ואם יש עוד אופציות טובות.
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר22/05/2021שלום לארה,
צריך להגדיר מה זה קל מבחינתך. למשל האויסטר נחשבת לכבדה ואפילו כבדה מאוד.
כמוכן כמה דברים שצריך לקחת בחשבון + שאלות:
1. ככל שהעגלה יותר גבוהה כך המשקל עולה.
2. יש הרבה עגלות עם אמבטיה גבוהה והטיולון די נמוך.
3. האם גבוהה מתכוון רק לגובה הידית וזה בסדר שהאמבטיה והטיולון בגובה ממוצע?
לדעתי העגלות של אייביסי דיזיין הן המושלמות להורים גבוהים אבל הן גם יחסית כבדות. האמבטיה והטיולון גבוהים! הידית מתארכת ואין סרן אחורי שהורה עם רגליים ארוכות יכול להיתקל בו. כמוכן יש לה יכולת ניוד מעולה למושב בזכות מערכת קפיצים ייחודית. המשקל די באזור של האויסטר ולכן זה תלוי בכם בעיקר אם זה רלוונטי. אם לא אז צריך להחליט על מה מתפשרים.
אני אישית חושב שאנשים נוטים לפחד מעניין המשקל לחינם.
בסופו של יום 99% מהזמן דוחפים את העגלה והמשקל בכלל לא בא לידי ביטוי. זה כן בא לידי ביטוי רק לאחר הקיפול והרמה לרכב שלוקחת כמה שניות. אם לא גרמים בקומה גבוהה ללא מעלית אז עניין המשקל יבוא לידי ביטוי מעט פעמים במהלך היום.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאם כך אז גובה על פני משקל
לארה26/05/2021תודה על המענה,
עניין הגובה והמשקל נובע בעיקר מבעיות גב- פריצת דיסק, והרצון להימנע מהתכופפות חוזרת להניח ולהרים מהעגלה / טיולון לכן אתפשר על המשקל בהרמת העגלה לאוטו שזה באמת נעשה פחות פעמים..
אשמח לדעת מלבד אייביסי דיזיין אילו עוד עגלות גבוהות (בהן גם הטיולון וגם האמבטיה יחסית גבוהות) מומלצות לדעתך
ומדוע לא היית בוחר באוייסטר 3?
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תשובה
קובי סופר26/05/2021שלום לארה,
לגבי האויסטר, לא אמרתי לא לבחור בה, פשוט לא ידעתי נתונים. הרבה לא יבחרו בה או באייביסי בגלל משקלן. סה"כ לדעתי היא טובה מרוב העגלות הקיימות בכל הקשור לניוד ונוחות לתינוק אבל, יש פשרה גדולה בנוחות ההורה, לצערי בישראל נוחות ההורה לפני נוחות התינוק.
ביחס לאייביסי, האייביסי יותר גבוהה, בעיקר בטיולון והרבה יותר זולה, לכן אני חושב שהיא עדיפה. יחד עם זאת, תמיד טוב להתנסות עם כל עגלה (לשים בהן משקל של 8-12 ק"ג ולטייל בחנות ומחוצה לה, לתפעל, לקפל, לבדוק ברכב ולהחליט מה נכון לכם).
לצערי כיום אין הרבה עגלות גבוהות, כמו שרשמתי יש הרבה עגלות שבהן האמבטיה גבוהה אבל זו רק האמבטיה.
אפשר לבדוק את פג בוק, הן לא הכי גבוהות אבל גם לא נמוכות.
יש את סטוקי שמותאמת לגבוהים אבל היא מסורבלת בתפעול והקיפול, הטיולון כשפונה לכיוון הנסיעה לא ניתן להשכבה.
בוגבו פוקס גבוהה וקלה אבל הטיולון לא נשכב למצב שטוח ואני אישית פחות אוהב את זה.
לגבי בעיות גב, דווקא עניין המשקל כן יכול להוות שיקול כי אולי בהכנסה/הוצאה של התינוק לא צריך להתכופף אבל לאחר הקיפול כן צריך להתכופף ולהרים מהרצפה לרכב ומשהו יחסית כבד...
כן אבל אפשר לפרק את הטיולון לפני הקיפול ולהכניס ב-2 חלקים אז המשקל מתחלק וזה יחסית קליל להכניס שלדה לבד וטיולון לבד.
אני מציע גם לנסות ולבדוק את העגלות שלנו של בייבי בוס. הן לא גבוהות אבל בגובה ממוצע אולי אפילו מעט מעל לממוצע אבל הן מאוד קלות (4-5 ק"ג פחות מהאויסטר) ולאחר הקיפול נשארות ביד (כלומר לא צריך להתכופף להרים מהרצפה), גם הפג ככה. אפשר לעשות השוואה מול האויסטר בבייבי סטאר ולבדוק את קוסמוס DLX שזו גם עגלה כמו הבייבי בוס.
כדי לעמוד על אומדן הגובה הרצוי לך הייתי מציע מראש למצוא משהו ששוקל 8-12 ק"ג ולהתנסות בהכנסה שלו לעגלה. בהרבה חנויות יש בובת הדגמה של בייבי ביורן ששוקלת 8 ק"ג ומדמה תינוק, זה יהיה מעולה גם להתנסות עם העגלות.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הבדל בין דגמי בוס בייבי וספורטלייןאריאל22/05/2021
הי קובי שלום רב,
אז אנחנו זוג שמחפש עגלה לקראת התינוק הראשון. כמובן שמענו על הספורטליין ואחרי מחקר חנויות הבנו שזה מוצר טוב ברמת מחיר מתקבלת על הדעת.
בחנות אחת המליצו לנו גם על הבוסבייבי, וממש אהבנו. בחנות הראו לנו רק עגלה אחת בלי לציין שם דגם. רק אחכ הבנו שיש בעצם 2 דגמים שונים (טייגר ובובקאט).
הבעיה שלא ראינו את זה כמעט באף חנות וגם באינטרנט לא הצלחנו למצוא יותר מידע. נשמח לדעת מהנסיון שלך:
מה ההבדל בין 2 הדגמים של בוסבייבי (גם במחיר כמובן)?
ואיך שניהם לעומת הספורטליין (בעיקר בדגם הpl 2021).
תודה מראש!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר22/05/2021שלום אריאל,
לגבי הבדלים בבייבי בוס.
הטייגר מגיעה עם גלגלים יותר גדולים + קפיצים יותר גדולים מאחור. השלדה יותר מעובה. כל אלו יוצרים עגלה יותר נוחה לניוד בדרך משובשת מאוד. כמוכן סל החפצים שלה יותר גדול.
מצד שני היא שוקלת חצי ק"ג מהבובקט ורוחב הגלגלים האחורי שלה הוא 57 ס"מ לעומת 53 בבובקט, זה אומר שבמעברים צרים או מקומות מאוד צפופים הבובקט תהיה יותר ידידותית.
בסך הכללי אם יש צורך בעגלה עירונית עם יכולת מעבר לעיר הבובקט בהחלט מספיקה. מי שצריך עגלה לדרך יותר אקסטרימית או מתכנן טיולים יותר מאתגרים הטייגר עדיפה לו.
מבחינת המחירים המחיר המומלץ לטייגר הוא 2990 ש"ח לעומת 2790 ש"ח. כל חנות מתמחרת אחרת כך שקשה לומר את המחיר הסופי.
בהשוואה לסיילו אני חושב שהעגלות שלנו מציעות מוצר הרבה יותר מתקדם. ראשית הסיילו PL שוקלת סביב 10.5 ק"ג לעומת 8.8 טייגר או 8.3 לבובקט. זה לבד הבדל משמעותי לדעתי.
מבחינת ניוד החומר בגלגלים של הבייבי בוס יותר איכותי ויש קפיצים גם לגלגלים הקדמיים. סלי החפצים יותר גדולים.
הגגון בטיולון יותר גדול. בנוסף בבייבי בוס המושב יצוק מפלסטיק, זה יותר לדעתי תמיכה טובה יותר ובעיקר זווית ישיבה יותר זקופה. כמוכן המושב בבייבי בוס יותר ארוך, זה יתרון אם יש ילד גבוה מהממוצע וגם בגילאים מתקדמים יותר. בנוסף מבחינת בדים בבייבי בוס כל הבדים נשלפים לכביסה כולל גגונים. בסיילו לא כל הבדים נשלפים.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה +שאלה נוספת
אריאל22/05/2021תודה רבה על המידע המפורט. השאלה איפה מוכרים בוס ביביי חוץ מחנות אחת שמצאנו? חיפשנו באנטרנט ואפילו בזאפ לא מצאנו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תשובה
קובי סופר23/05/2021שלום אריאל,
לצערי אני לא יכול להדביק כאן קישורים. ניתן לפנות אליי בפייסבוק של בייבי בוס או דרך אתר בייבי בוס יש שם את המייל הישיר שלי ואם נכנסים דרך הנייד יש גם את הוואצאפ הישיר שלי.
אשלח לכם קישור למשווקים מורשים.
לגבי זאפ, אנחנו עובדים עם חנויות אונליין פשוט הן לא רוצים להחשף בזאפ מהסיבות שלהם. חנויות כמו מקס בייבי, צוציק, סמארט בייבי, באלי בייבי ועוד.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה ההבדלים בין בייביבוס דגם 1 ל-2שירה20/05/2021
שלום, התרשמתי מאוד מההמלצות לבייביבוס
אשמח לדעת מבחינת קנייה יד שנייה: מה ההבדלים בין הדור הראשון של טייגר\בובקט לדור השני
ואיזה דגם אתה ממליץ לשימוש עירוני קומה שלישית בלי מעלית
בנוסף באיזה חנויות אפשר לראות את העגלות בירושלים
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר20/05/2021שלום שירה,
לגבי הבדלים:
בטייגר/בובקט 2 ניתן להוציא את כיסוי האמבטיה לכביסה.
נוספו כיסי אחסון והגגון יותר גדול.
בשלדה ידית שונתה לעור מתופר, זה יותר חזק והבלאי של העור יהיה יותר נמוך. כל הניטים בצבע שחור למראה נקי יותר. סל החפצים בגוון בדי העגלה.
בטיולון, ניתן לקפל עם הפגוש, בדור הקודם היה צריך לנתק צד אחד או לקפל ללא הפגוש. בגגון הוגדל, נוספו הגנות מצידי המושב לתמיכה במקרה והתינוק נרדם בישיבה וההורה לא שם לב. הגב כוסה בבד שמסתיר את הפלסטיק השחור למראה נקי יותר.
כמוכן ניתן לרכוש ערכות בדים ולהחליף צבעים שמתחדשים כל הזמן. הערכות לא מתאימות לדור הראשון.
לדעתי לצורך שלכם הבובקט הכי מתאימה. לצערי אין במלאי וגם לרוב המשווקים נגמר הכל. משלוח הבא יכנס בתחילת יולי!
זה הדגם הכי קל וצר ולכן יש לו יתרון לצרכים שלכם. גם עגלות קוסמוס DLX שנמכרת בבייבי סטאר מעולה לצרכים שלכם.
הבובקט בירושלים נמכרת ברהיטי אור. משיחה שלי איתם היום אין להם במלאי.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה! שאלת המשך
שירה20/05/2021אפשר לשאול בבקשה מתי יצא הדור השני?
תשובה
קובי סופר20/05/2021שלום שירה,
התחלנו למכור ביולי 2020.
הדרך הכי טובה לזהות זה הטיולון שמתקפל עם הפגוש. המשלוח הראשון היה עדיין ללא תיפורים בידיות והכריות צד בטיולון היו גבוהות יותר ממה שהיום. לצערי זה קרה בגלל הקורונה שלא יכולנו לטוס לסין לראות פיזית את המוצר. אחרי שראינו השלמנו את השינויים למה שנמכר כיום.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הילד נגע ברצועה החמה בכסא בטיחות ומאז לא רוצה להכנס לכסאיוליה19/05/2021
שלום. הילד שלי בן שנה ו3 חודשים לפני כמה ימים שמתי אותו בכסא בטיחות באוטו הכל רגיל ופתאום הוא התחיל לבכות ולצרוח הבנתי שכמראה נגע ברצועה שהתחממה. מאז הוא לא רוצה לשבת בכסא. מה לעשות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר19/05/2021שלום יוליה,
האמת שאני פחות יכול לעזור בנושאים כאלו.
לילד יש טרואמה, פחד, כעס וכאב פיזי מהכסא ויש דרכים שלומדים בהדרכת הורים כיצד להתמודד עם דברים כאלו. בלי קשר אני ממליץ לכולם לעשות את זה עבור הילדים שלכם.
אני הלכתי להדרכה אבל לילדים גדולים ששם מסבירים איך לדבר איתם נכון, לתת הסבר הגיוני בשפה שילדים יבינו. אני לא יודע אם בגיל שנה ו-3 חודשים ניתן לתת הסבר כזה אבל שווה לנסות.
להסביר שכדי להגיע לסבתא חייבים לשבת בכיסא. להגיע לגן חייבים לשבת בכיסא. להגיע לקניון, ים וכו' בעיקר מקומות שהילד אוהב וחשובים לו שהדרך היחידה להגיע לשם זה רק אם ישב בכיסא כי אחרת לא נוסעים. אפשר להדליק את האוטו ולחכות מחוץ לאוטו דקה ולהסביר לתינוק שהמזגן מקרר את הכיסא ואז הכל יהיה בסדר. הייתי גם שם איזו מדבקה על הרצועות ומסביר שזו מדבקת קסם ששומרת שהרצועות לא יפגעו בו (וכמובן נזהרים בחגירה שבאמת המתכת לא תיגע). אולי חוגר בובה שהילד אוהב ומראה לו שאם לבובה בסדר גם לו יהיה בסדר.
זה פחות או יותר מה שאני יכול להציע מניסיון החיים, מעבר לזה אולי עדיף לפנות גם לסופר נני עם השאלה.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סייבקס מיוס 2 - האם כדאי?רויטל19/05/2021
היי קובי רכשתי עגלת מיוס 2, אך טרם אספתי אותה מהחנות וביכולתי לבחור עגלה אחרת. אני בחורה עירונית וכמובן היא עונה על הצורך של עגלה קלה. עקב כך אני חוששת שהיא לא מספיק יציבה בטח עם משקל נוסף של תיק והגלגלים הקטנים שנראים קצת מצועצעים לעגלה במחיר כזה. אציין כי זה ילד ראשון והיא צריכה להחזיק גם לילד נוסף בעתיד. אשמח להרגעה או להמלצה על עגלה אחרת שגם תהיה קלה ( לצערי הבי 6 של ובגבו יקרה מידי) תודה!!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר19/05/2021שלום רויטל,
גם לדעתי התמחור שלה לא מוצדק! הגלגלים קטנים וחוסר בידית מתארכת יוצרים ניוד טיפה יותר קשה וכך עליה וירידה במדרכות. יחד עם זאת בעיר, היא תהיה בסדר. מבחינת יציבות היא תהיה בסדר (בגלל שאין ידית מתארכת והגלגלים קטנים). כמובן בתנאי שלא שמים תיק ששוקל המון.
מבחינת חוזק, לדעתי לא תהיה בעיה והיא תשרוד יותר מילד אחד. כמה ילדים? זה גם תלוי איך שומרים ומתחזקים את המוצר. מבחינת האמינות והשרידות החשש העיקרי שלי במיוס זה המושב מרשת שיכול לקבל בלאי עם הזמן של קרע וזה חלק שאינו מכוסה באחריות ככל שידוע לי.
המון קונים את המיוס בגלל שהיא טרנדית, מעוצבת ויש לכולם.
אם רוצים מוצר יותר טוב אז לדעתי בעגלות מאמאס אנד פאפאס סטרדה או בייבי בוס טייגר מקבלים מוצר הרבה יותר טוב גם בגלגלים, בניוד, בידית מתארכת, במושבים יצוקים מפלסטיק, קיפול עם המושב לשני הכיוונים ועוד המון פלוסים. גם משלמים הרבה פחות אבל הן לא טרנדיות מכל מיני סיבות ולכן פחות נפוצות.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמהעגלות שהמלצת איזו הכי קלה כי ממה שהרגשתי מאנס אנד פאפס הייתה כבדה והקיפול לא נוח
רויטל19/05/2021* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תשובה
קובי סופר19/05/2021שלום רויטל,
המאמאס אנד פאפאס סטרדה שוקלת 10 וחצי ק"ג. המיוס באזור ה-9.8 ק"ג. לכן את צודקת היא יותר כבדה אבל בפחות מקילו. רק לשים לב שיש דגם ישן יותר שנקרא ארמדילו והוא שוקל 11 וחצי ק"ג, ברוב החנויות מציגים אותו ולא את הסטרדה.
כמוכן לשים לב שחניות יש להן אינטרס למכור מוצר מסוים והרבה פעמים יתנו לכם להרים רק שלדה ובדגם אחר שלדה יחד עם הטיולון. תמיד לעשות את הבדיקה בתנאים זהים! אם מתאפשר לבדוק באותה חנות.
הבייבי בוס טייגר שוקלת 8.8 ק"ג לשלדה וטיולון ולכן קלה יותר בקילו מהמיוס, היא גם הרבה יותר נוחה לניוד ועליה וירידה ממדרכות. המושב יצוק מפלסטיק ולא מרשת. הסל יותר גדול וכמובן במחיר היא זולה משמעותית.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בירור על עגלת limoשיר19/05/2021
קובי שלום . שבועות אני מחפשת עגלה שתהפוך לאחים קלילה לילד בן שנתיים שבורח לכביש ומצד שני לא גדולה ומסיבית. היום שמעתי לראשונה על עגלתlimo עגלה צרפתית שנראית לי מ6שלמת. לא מצאתי שום ביקורת עליה והיא לא מוכרת בכלל בארץ אשמח לשמוע אם אתה מכיר וממליץ תודנ
תשובה
קובי סופר19/05/2021שלום שיר,
העגלה כשלה בארץ ובתכלס בכל העולם.
לדעתי בעיקר בגלל תמחור גבוה מאוד בשביל מוצר בסיסי מאוד עם גימיק נחמד.
לא יצא לי להתעסק איתה יותר מדי אבל מהמעט שכן הניוד איתה מאוד קשה, יהיה גם מאוד קשה לעלות מדרכות כאשר ילד יושב מקדימה. התפעול טיפה מסורבל וכך גם הקיפול.
יחד עם זאת אם רוצים קטן זה פתרון נחמד. שאר האפשרויות זה עגלות תאומים כמו ביבה קוקו או ניאו. יותר נוחות לילדים, יותר נוחות לניוד, קיפול ותפעול אבל יותר גדולות.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיולון בייביבוס עבור בן שנתייםישראל18/05/2021
שלום קובי אשמח לעזרתך,
אנו לקראת לידה של ילד שני, כרגע הילד הראשון בן שנתיים וקצת נוסע על טיולון של evenflo דגם pilot והוא לא נוח לו במיוחד,
מתלבטים האם לרכוש כבר עכשיו עגלת בייביבוס ולהשתמש עד הלידה בטיולון עבור בן השנתיים, ובעוד כמה חודשים בעזרת השם לעבור לאמבטיה עבור הילד החדש . (מניחים שעד אז הגדול כבר לא יצטרך טיולון)
השאלה היא האם הטיולון של בייביבוס מספיק מרווח ונוח עבור גיל שנתיים ומעלה?
במידה ולא, האם המילטון/יויו יתאימו? והאם יש לך המלצה על מי מהם?
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר18/05/2021שלום ישראל,
מבחינת מרווח ונוחות המושב של הבייבי בוס הרבה יותר נוח מהמילטון ובטח שמהיויו לדעתי. לדעתי המושבים של עגלות תינוק הרבה יותר נוחים ובריאים לתינוקות ממושבים של טיולונים. המושבים של הטיולונים צרים יותר וקצרים יותר, לרוב גם פחות מרופדים. הכל נועד כדי לחסוך משקל ולייצר מוצר עם קיפול קטן. אם ציינת שלא נוח בפיילוט זו בדיוק הסיבה, טיולונים פחות נוחים מעגלות. אולי היויו או ההמילטון מציעים מושב טוב ומוצר איכותי יותר אך לא בהשוואה לעגלה.
יחד עם זאת בסוף הרוב המוחלט רוכשים טיולון כי עדיין יש כאן את אלמנט הנוחות להורים. קיפול קטן לרכב וכשיש 2 ילדים ו2 עגלות אחת מהן חייבת להתקפל קטן.
הבייבי בוס שוקלת 3 ק"ג יותר מהיויו, כמעט כפולה ממנה בקיפול. לכן זה שיקול שלכם כמה אתם מוכנים להקריב מהנוחות שלכם.
מעבר לנוחות התינוק הבייבי בוס גם יותר נוחה לניוד, בעיקר בדרך משובשת ורעידות פחות עוברות לתינוק כמו בטיולונים עם גלגלים קטנים.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על העזרה :)
ישראל19/05/2021* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תודה על השירות-עגלה בייבי בוס בבוקטנופר18/05/2021
היי כולם, לפני כשנה וחצי קניתי עגלה של בייבי בוס בובקט. חוץ מזה שאני סופר מרוצה מהקניה, היום מנגנון הקיפול של העגלה שלי התקלקל. מיד התקשרתי לחנות והם הפנו אותי לקובי הנחמד. תוך חצי שעה קובי קיבל אותי החליף לי את המנגנון, סידר את משענת הרגליים שלא ישבה טוב ואפילו ניקה לי את הגלגלים. השירות הזה לא מובן מאליו ועכשיו אני אפילו עוד יותר מרוצה מהקניה. לכל מי שמתלבט, באמת שזאת קניה מוצלחת.
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר18/05/2021שלום נופר,
תודה רבה על הפרגון. הודעות כאלו מעודדות להמשיך ולתת את המוצר והשירות הטובים ביותר.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טרמפיסט לעגלת מאמאס אנד פאפאסלאה18/05/2021
קובי שלום,
תודה על הפורום כבר יצא לי להעזר בו לא פעם.
לשאלתי- אני מתלבטת אם לקנות טרמפיסט כדי להקל את ההתניידות עם 2 ילדים.
האם לדעתך זה עוזר בהתניידות או שמסרבל (במיוחד מה שאני חוששת זה שמרחיק את היידים מהעגלה וגם כבד בעליות)
צריכה שיתאים לעגלת מאמאס אנד פאפאס אבל אפשר גם אוניברסלי. הכי חשוב לי משהו קליל במידת האפשר רק שהילד יוכל לעמוד בנוחות ולא יסרבל על הנסיעה.
האם ממליץ בגדול על טרמפיסט והאם יש לך המלצה ספציפית לצרכים שלי?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר18/05/2021שלום לאה,
במאמאס אנד פאפאס הידית יחסית קצרה, יש עגלות שבהן הידית ממש מתארכת החוצה ואז הילד יכול לעמוד בחלק הפנימי של הידית מבלי להרחיק את ההורה מהעגלה. לדעתי במאמאס אנד פאפאס תאלצו להתרחק, לא משנה סוג הטרמפיסט.
לדעתי החברה הכי טובה בתחום היא לאסקל/LASCAL.
הם לא הכי זולים אבל האיכות בהתאם והניוד חלק. מניסיון אישי, בהתחלה לא קל להרגיל את הגדולים לעמוד אבל בסוף הם מתרגלים. יחד עם זאת השתמשנו לתקופה מאוד קצרה בטרמפיסט.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטרמפיסט- המשך שאלה
לאה18/05/2021תודה על המענה המהיר.
יש לי את הדגם של ארמדילו פליפ שכן הידיות מתארכות מעט.
האם עדיין זה ירחיק את ההורה מהעגלה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תשובה
קובי סופר18/05/2021שלום לאה,
אני לא חושב שהיא מתארכת מספיק כדי שיהיה מקום לעמוד בפנים הידית כאשר יש עוד את המושב (יש עגלות שהידית ממש מתארכת רחוק). תמיד אפשר לנסות, לא בכל החנויות יתנו לכם להתנסות לפני הרכישה אבל אם תצליחו למצוא אחת שכן, שווה להתנסות, הלאסקל שהמלצתי בעלי לוח עמידה יחסית קצר אז יש סיכוי קטן שאולי זה יעבוד.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מניסיוני לגבי עגלת בייבי מונסטרס מרלהשני גבאי18/05/2021
נאלצתי להחליף 3 פעמים סטים של גלגלים בחודשיים. אצל היבואן טענו בפעם הראשונה שהייתה תקלת ייצור והסט החדש יפתור את העניין, אבל מאז החלפתי עוד פעמיים. ואני לא משתמשת בה בשטח.. סך הכל במדרכות תל אביביות
תשובה
קובי סופר18/05/2021שלום שני,
אני לא מכיר תלונות על הדגם. יחד עם זאת מדובר בדגם שנמכר בכמות מאוד מצומצמת לכן קשה לקבל חוות דעת כוללת לגביו.
החיסרון של גלגלים קטנים זה חוסר נוחות בניוד. אם הוחלף לך סט גלגלים כנראה שזיהו בזה בעיה. קשה לי לענות על סמך הכתוב ובשביל זה בהחלט יש את היבואנים.
מניסיוני יש להם שירות טוב.
אני כן ממליץ לכולם בכל העגלות, תמיד להוציא את הגלגלים בין אם חדשים או ישנים זה לא משנה. למרוח גריז (אם אין אז ואזלין) על המתכת שלהם ולהחזיר. זה משפר את יכולת הניוד ומונע תקלות עתידיות שנגרמות מכניסת חול למערכת הגלגלים. שוב זו המלצה כללית לכולם לא משנה איזו עגלה יש.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מקלארן אטום המלצהרובי אלבראנס18/05/2021
היי, אני לא מצליחה למצוא הרבה חוות דעת על המקלארן אוטם החדשה. אשמח לשמוע חוות דעם. האם היא צרה כמו היויו?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר18/05/2021שלום רובי,
מדובר בדגם יחסית חדש, הצלחה מסחררת לא הייתה לו, גם בגלל מחיר גבוה, גם בגלל חוסר בצבעים ועוד. זאת אף על פי שלדעתי הם שיפרו הרבה דברים שהם חסרונות ביויו כמו מושב עם שכיבה מלאה, מדרך רגליים מתכוונן (ביויו נוסף רק לאחרונה).
הניוד בו מעולה והוא גם מרווח אז לדעתי מדובר בטיולון מצוין. החיסרון שלו היה מחיר גבוה, כיום שזה נמכר באזור 1000 ש"ח לדעתי מקבלים תמורה מצוינת לכסף.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמקלארן אטום המלצה
רובי אלבראנס18/05/2021תודה רבה לך. היום כשראיתי אותו בשילב הקיפול לא כל כך פשוט הוא ממש מלטה עם 2 קיפולים. ורשמו שזה נתקע יחסית. אתה שמעת משהו על זה?
תשובה
קובי סופר18/05/2021שלום רובי,
לא שמעתי על בעיות בקיפול, כמו שציינתי נמכרו מעט מהדגם לכן כך גם חוות הדעת.
המנגנון מאוד דומה למנגנון שביויו, בשני הדגמים לא הכי להיט אבל אחרי שמתרגלים זה די פשוט וניתן לביצוע ביד אחת
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עגלה שכוללת אמבטיה וטיולון במחירללינויי16/05/2021
מחפשת עגלה אם אפשר גם אמבטיה וגם טיולון במחיר עד 1500 עם גלגלים לא פיצים שיוכלו לנסוע ולטפס מדרגות עגלה שתחזיק מעמד. שמעתי על המקלרן אבל אין הרבה אופציות
רציתי לשאול מה לגבי בריטקס
או אם אקנה מיד2 מצב טוב על מה תמליץ
יש לנו הרטן בבית היא מדיי מאסיבית וכבדה בשבילנו
או מה לגבי עגלה של ג'ואי?
בקיצור אשמח להמלצה שלך אפילו כמה אופציות..
חשוב שתהיה טובה בדרכי עפר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר16/05/2021שלום לינוי,
השאלה לאיזה גיל העגלה מיועדת?
המקלארן יותר טיולונים ולא עגלות. בנוסף החיסרון הבולט שלהם לדעתי זה יכולת הניוד ולכן פחות הייתי ממליץ.
באזורים של 1500 ש"ח יש את סירקל ראבנה או ג'ואי כרום. 2 הדגמים עם גלגלים גדולים ולכן יכולת הניוד שלהן טובה מאוד גם בדרך משובשת.
הבעיה ששתיהן לא בדיוק ישפרו את עניין המאסיביות כי הן קלות מההרטן אך רק ב-2 ק"ג וגודל הקיפול גם אמנם טיפה יותר קטן אך לא בהרבה.
הברייטקס לדעתי פחות מוצלחות. עדיף ללכת על הבייב ג'וגר שדומה ולדעתי ביבה טאיטאי עדיפה על שתיהן. המושב בכל הדגמים חד כיווני. אם צריך כטיולון מעל גיל שנה אז זה בסדר. אם זה לתינוק אז פחות הייתי ממליץ אבל מכיוון שיש לכם גם עגלה נוספת אז אולי כן שווה לשקול.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה קובי ושכחתי
לינוי19/05/2021לציין נקודה חשובה. חשוב לי שהיא תעלה מדרגות בקלות...
תשובה
קובי סופר19/05/2021שלום לינוי,
ראשית, אסור לעלות מדרגות עם אף עגלה. בטיחותית אסור וזה שוחק את העגלה.
שנית, אני בתחום כבר עוד מעט 30 שנים וכולם עולים ויורדים.
עגלה שתעמוד במשימה בגבוה צריכה להיות עם גלגלים גדולים יחסית ובעלת ידית טלסקופית מתארכת.
לדוגמא הסירקל שרשמתי בהודעה הקודמת פחות מתאימה כי אין לה ידית טלסקופית.
כמוכן רצוי שתהיה קלה.
אין עגלה שתהיה מעולה למשימה במסגרת התקציב. הג'ואי כרום הכי בנויה למשימה למסגרת התקציב.
אם אפשר למתוח את התקציב בעוד 1000 ש"ח אז אפשר לרכוש את בייבי בוס בובקט שלדעתי מושלמת למשימה. כמוכן ספורטליין סיילו XL או מאמאס אנד פאפאס ארמדילו פליפ XT3 גם יכולות להתאים, הן יותר כבדות מהבייבי בוס אך במבצעים בדרך כלל הן יותר זולות.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה לגבי עגלה
לינוי19/05/2021של פג פרגו?
ראיתי ב1500 אמבטיה וטיולון וידוע שזוחברה טובה לא ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנראה טוב הג'וי
לינוי19/05/2021אז בעצם הההתלבטות שלי זה בין ג'ואי כרום לפג פרגו למשל הדגם שראיתי זה בוקלט לייט.מה דעתך? גם שתיהן קלות במשקל יחסית...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמצטערת על ההתפזרות
לינוי19/05/2021עוד שאלה חשובה.. אם אני הולכת על יד2. מה עדיף, מאמס אנד פאפס דגם סולה 2, או ג"ואי כרוך?
(שניהם בערך באותו מחיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תשובה
קובי סופר19/05/2021שלום לינוי,
הפג לדעתי פחות מומלצת וגם הסולה 2. לשני הדגמים אין ידית מתארכת. ללא ידית מתארכת צריך להפעיל הרבה אבל הרבה יותר מאמץ כדי לעלות מדרגה אחת. כמוכן בגלל עודף המאמץ זה יגרום לכך שבסוף הידית תישבר.
לכן מבין ה-3 הג'ואי עדיפה.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה קובי
לינוי19/05/2021עזרת מאוד תשובה מספקת תודה ובשורות טובות
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את/ה טיפוס בוגדני?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)