מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום
.jpg)
- מה ההבדלים בין עגלות ספורטליין pl 2020 וpl2021?רותם12/04/2021
קובי שלום
אני מתעניינת בעגלת ספורטליין pl ולא מצליחה להבין את ההבדל בין הדגמים של 2020 ל2021... אודה על פירוט* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר12/04/2021שלום רותם,
אין הבדלים טכניים משמעותיים. ההבדלים הם בעיקר עיצוביים כמו רשת איוורור שנוספה בתחתית האמבטיה. מזרן אמבטיה שטיפה עובה, הטיולון טיפה יותר גבוה והבדים טיפה שונים ויותר מאווררים, בתכלס זה לא כותנה ולכן תמיד מומלץ לרכוש סדין לאמבטיה ומזרן לטיולון בכל עגלה.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה! אין על הידע שלך
רותם12/04/2021* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המלצה לטיול לגיל שנה וחציטליה12/04/2021
שלום
אני מחפשת טיולון לילד בן שנה וחצי.
דברים שחשובים לי:
גלגלים שנוסעים כמו שצריך
שכיבה מלאה וישיבה בזוית של 90 מעלות
גגון גדול
שיש מקום לילד בנוחות, ולא צפוף
מחיר בסביבות 400 ש"ח.
אשמח להמלצות
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר12/04/2021שלום טליה,
אין יותר מדי טיולונים בתקציב, מה שיש לדעתי ברמה מאוד בסיסית. אינפנטי רואיל יכול לענות טוב לדרישות.
אם מוכנים ללכת על טיולון מיושן עם 2 ידיות, ב400 ש"ח ניתן לרכוש צ'יקו לייטוואי שלדעתי הוא טיולון מדהים ונוח יותר לתינוקות גם בהשוואה לטיולונים שעולים פי 3 ממנו.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
טליה18/04/2021באמת קיבלתי המלצות על הציקו.
היום הלכתי לראות בחנות
אמרו לי שכבר אין להן אותו
הראו לי שם ספורטליין ספרייט.
איך היא בהשוואה לציקו?
האם מומלצת?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תשובה
קובי סופר19/04/2021שלום טליה,
לדעתי טיולון טוב ביחס לתקציב. עדיין אני חושב שצ'יקו עדיף, בעיקר בניוד. אפשר גם לבדוק את ג'ואי בריקס שדומה לצ'יקו, בדרך כלל טיפה יותר יקר אבל יותר מרווח.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרה במציאת עגלה מתאימהנירית11/04/2021
היי
אשמח לעזרה בהתאמת עגלה לצרכים שלי ..
מחפשת עגלה מגיל לידה שתתאים לעיר (קומה שנייה בלי מעלית ומתקפלת לגודל נוח להכניס לרכב קטן)
חשוב שתהיה קלה כמו היויו אבל שתתגבר על כל החסרונות שקיימות בה- שיהיה אפשרי להשכיב על הבטן, שהטיולון יהיה לשני הכיוונים וסל השכיבה יהיה בגודל סביר ולא פצפון.
יש דבר כזה ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
קובי סופר11/04/2021שלום נירית,
אין עגלה כזו, לפחות לא כיום (אנחנו בדיוק בפיתוח של מוצר כזה אך עוד חזון למועד). טכנית זה כמעט בלתי אפשרי לפתח מוצר קל עם הרבה פיטצ'רים. כדי להגיע למוצר קל צריך לצמצם ולחסוך הרבה דברים לכן צריך להחליט על מה מתפשרים: על נוחות ההורה וללכת על מוצר כבד יותר אבל שיכיל את הדרישות או על נוחות התינוק וללכת על מוצר קל וקטן שלא יכיל את כל הדרישות?
הכי דומה ליויו עם טיולון דו כיווני זו Cybex Easy S + 2
הדגם + עם גלגלים יותר גדולים ולכן לדעתי עדיף על הדגם הרגיל. אם בוחרים ללכת על הדגם הזה. השכיבה בו יותר טובה מהיויו. מבחינת משקל הטיולון שוקל 2 ק"ג יותר מהיויו 7.6 ק"ג. האמבטיה יחסית מרווחת.
יחד עם זאת אני פחות מחבב את הטיולון.
גם בגלל ששינוי המצבים עם שרוך ולא לחצן, הקיפול יחסית מסורבל, הניוד לא הכי טוב, בעיקר עליה וירידה ממדרכות יהיו קשים בגלל שאין ידית טלסקופית.
אם עולים עוד חצי ק"ג אפשר כבר לבדוק את בייבי בוס בובקט (8.2 ק"ג) או איזי ווקר צ'ארלי (8 ק"ג). בשתיהן הטיולון עם לחצן, הקיפול נוח ביד אחת (טיפונת יותר גדול מסייבקס) ויש ידית טלסקופית. הבובקט יותר נוחה לניוד בגלל גלגלים יותר גדולים ומחומר יותר איכותי.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיולון עם זווית ישיבה 90 מעלותריקה11/04/2021
שלום קובי. האם קיים בשוק טיולון עם ישיבה מלאה? כל מה שאני מוצאת הוא עם זווית 100 מעלות. תודה רבה!
אשמח להמלצתך על טיולון לבת שנה :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר11/04/2021שלום ריקה,
ככל שידוע לי אין מושב ב90 מעלות יש קרוב מאוד לכך. לדעתי זה קשור לעניין של תקינה, בטיחותית רצוי שתהיה טיפה הטיה לאחור אבל מצד שני רצוי שלא תהיה מוגזמת.
טיולונים עם שינוי מצבים עם לחצן בדרך כלל מגיעים לזווית זקופה יותר. אפשר לבדוק את אינפנטי מון שהוא כזה.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המלצה לכסא בטיחות משולב בוסטרדניאל10/04/2021
שלום קובי
מחפשים כסא בטיחות משולב בוסטר, הילד בן שנתיים וארבעה חודשים
יחסית גבוה
מתלבטים לגבי אוונפלו מאסטרו לגרקו Tranzitions Wayz
מה יותר ידידותי למשתמש ובטיחותח יותר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר11/04/2021שלום דניאל,
בטיחותית הם ברמה די זהה, גם מבחינת נוחות התקנה וחגירה ההבדלים זניחים. לגרקו יש יתרון משמעותי אחד. ניתן לחגור עם רצועות הבוסטר עד משקל 29 ק"ג, במאסטרו זה רק עד 18 ק"ג (יש גרסאות שהן עד 22 ק"ג, ככל שידוע לי כרגע לא נמכרות בארץ). בטיחותית זה יתרון משמעותי לדעתי.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיולון נשכב לגיל 1.9נועה10/04/2021
שלום קובי,
השתמשנו בבוגבו בי 5 המצוינת אך בגיל שנה עברנו לתלת אופן ברחבי הקיבוץ שלנו וכשיוצאים משתמשים בטיולון קליל מאוד שלא נשכב. כעת בן 1.9. אני רוצה למכור את הבוגבו אך מעוניינת להשאיר אופציה להשכיב במקרה שאנחנו בחוץ (פיקניק או הופעה למשל). מה דעתך? להדאיר את הבוגבו? לקנות טיולון קל שכן נשכב ואם כן איזה? תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר11/04/2021שלום נועה,
משיחות שלי עם הרבה הורים בנושא הזה, ההמלצה שלי להשאיר את הבוגבו. הרבה הורים שרכשו טיולונים מכל מיני סוגים תמיד מציינים בפניי שהתינוקות לא מצליחים להירדם בטיולונים, זה בעיקר בגלל הצרות שלהם, גם אחרי שהם נרדמים כל תזוזה שלהם יכולה להעיר אותם בגלל הצפיפות.
אני זוכר גם באופן אישי שהיינו במיון וניסתי להרדים תינוקת בטיולון של מקלארן שהוא נדיב ברוחב שלו היא כל פעם נרדמה והתעוררה עד שבסוף נסעתי להביא את עגלת התינוק שלה שהייתה יותר מרווחת ובזה הסתיים הסיפור.
כמוכן בוגבו תמיד מבוקשות כיד 2 וקל למכור אותן לכן אפשר להמתין לדעתי.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חוות דעת טיולון לגיל שנה ומעלהקרן09/04/2021
היי,
אשמח לחוות דעת לגבי טיולון לארה של מקסי קוזי.
ואם יש טיולון של סייבקס מומלץ ומה מומלץ יותר לתינוק מעל גיל שנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר11/04/2021שלום קרן,
לדעתי הלארה פחות מוצלח. יש דגמים בשוק באותו טווח מחיר שנותנים תמורה יותר טובה. לדעתי יכולת הניוד שלו פחות טובה מהמקבילים.
לגבי סייבקס, צריך לציין שם דגם מכיוון שיש כמה ולכן קשה לי לענות.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטיולון איזי ווקר
קרן11/04/2021תודה על המענה. אשמח לדעתך על טיולון איזי ווקר (דגם מיילי ודגם xs) או טיולון אחר מומלץ לתינוק מעל גיל שנה ועד מחיר של 1100₪ בערך.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תשובה
קובי סופר11/04/2021שלום קרן,
המיילי חדש כך שקשה לתת חוות דעת לגביו. הXS סה"כ נותן תמורה נפלאה לכסף ויש את סילבר קרוס ווינג שזהה לו (אני ממליץ לרכוש את הזול מבינהם).
המלצות נוספות: אינפנטי מון וספורטליין וייפר, שניהם עם מושב שמשנה מצבים עם לחצן, לדעתי זה יותר נוח ונותן זווית ישיבה זקופה יותר.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ישיבה לא יציבה בטיולון- תינוק לא יושב זקוףלי08/04/2021
קניתי טיולון איזיווקר Xs , אני מאוד מרוצה, מאוד קלילה וניידת. הבעיה שהתינוק מחליק כזה במושב. זה הראה שהתינוק לא יושב זקוף כמו בטיולון של העגלה המלאה (היה לנו מאמאס אנד פאפאס xt2 ). כאילו בטיולון החדש הוא בישיבת איטריה כזאת. מוכר? יש פתרון? אולי אפשר לקנות איזה מזרן או משהו?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר09/04/2021שלום לי,
בXT2 יש גב יצוק מפלסטיק ושינוי מצבים עם לחצן ולכן הזווית ישיבה והתמיכה יותר טובים.
השאלה אם הראש נוטה לצד או שהתינוק מחליק עם הטוסיק טיפה למטה ואז נראה מקופל קצת (זה מה שהבנתי מהאיטריה)?
מזרן עבה כן יכול לשפר את המצב אך לא פלאים. רצוי לשים את המזרן בטיולון, להושיב את התינוק ולבדוק כמה דקות אם זה משפר במשהו. כמכן לנסות למתוח את הרצועה עד המקסימום שהמושב יהיה כמה שפחות בשיפוע לאחור.
אם הראש נופל לצד אז יש מזרן כנפיים שיש לו כמו כריות בצד שמונעות מהגוף להחליק לצדדים.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התשובה
לי09/04/2021כן, הכוונה שהילד מחליק למטה בעגלה. איזה ואיפה אפשר לקנות מזרן לטיולון? יש טיולונים אחרים שאין את התופעה הזו, שהם עדין קלים ומשמשים בעגלה שניה?
התינוק בן 1.3 ואני בהריון. אני צריכה משהו קל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תשובה
קובי סופר11/04/2021שלום לי,
אפשר לבדוק את מזרן קומפיקוש שהוא עבה, אולי הוא יעזור, אני חייב לציין שאני לא בטוח ולכן ממליץ לבדוק לפני רכישה אם יתנו בחנות (שאני גם קצת בספק).
לגבי התופעה, זה יחסית נדיר אבל בשנים האחרונות עם המעבר לשימוש בשינוי מצבים עם שרוך זה נעשה נפוץ יותר.
עדיף כמובן לפני שרצים לרכוש טיולון יקר לראות אם אפשר למצוא פתרון למה שיש.
אם לא אז לבדוק טיולונים שהגב שלהם מגיע למצב ישר, בדרך כלל אלו טיולונים עם לחצן מצבים בגב, טיולון כמו אינפנטי מון לדוגמא. יש לקחת בחשבון שהם יותר כבדים מהאיזי ווקר אך עדיין נחשבים די קלים. כמובן שגם כאן, מומלץ טרם הרכישה להושיב את התינוק כמה דקות בטיולון ולטייל בחנות לראות שזה נוח לאורך זמן.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתותח אתה
לי13/04/2021תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בוגבו בי 5 מול איזי ווקר צ׳ארלייובל08/04/2021
אשמח לפירוט להבדלים בניהם והאם לבי יש יתרונות בולטים על פני הצ׳ארלי שמצדיקים את הפער במחיר..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר09/04/2021שלום יובל,
לדעתי לבי יש יתרונות במושב שלדעתי מספק תמיכה וזווית ישיבה יותר טובים. כמוכן הגלגלים והקפיצים יותר איכותיים ולכן הניוד עם הבי יותר נעים וחלק.
מצד שני הבי יותר כבדה, אין מעקה לטיולון, אין רשתות איוורור, הקיפול מעט מסורבל ובכל זאת זה מותג שנחשב פרימיום.
המחיר של הבי 5 צנח בגלל שיש את הבי 6 כך שהפער לא ממש גבוה.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ישיבה בסל קל ברכב של סייבס q cloud המושב הנישכבעדן08/04/2021
יש לנו את הסל קל הזה כבר ילד שני ושהוא יושב בו הוא ממש מזיע וחם נורא וגם הוא תמיד עם הראש קדימה כלומר לא יושב זקוף אלה ראש קדימה לבית החזה ובוכה ולא רגוע בו שהוא בתוכו העם זה תקני ככה.?
ושאלה נוספת הבנתי שבסל קל מותר להיות עד 40 דק נסיעה שהילד יושב בו ואז צריך להרים אותו ל10 דק ואז להחזיר
השאלה שלי עם זה גם תקף בזמן שהילד לא ברכב אלה ישן בו שהוא פתוח מצב שכיבה עדיין אסור שיהיה בו יותר מ40 דק או שזה אפשרי בגלל השכיבה?תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר08/04/2021שלום עדן,
לגבי הנוחות, זה לא קשור לתקני. כל תינוק זה אחרת.
מה שאפשר לעשות זה לנסות לשים צוורון אם התינוק יסכים לכך, אז זה יכול לקבע את הראש. לגבי הזעה, לנסות לשים חיתול כותנה מתחת לגוף, אולי זה יעזור.
לגבי הדקות, אכן ההמלצה לאוורר אותם אחרי 40 דק' (יש מחקרים שמראים שאפילו אחרי חצי שעה) ואם אפשר אז בכלל לסתפק ב40-45 דק' ביום. ככל שהם גדלים אפשר למשוך יותר זמן.
לגבי אם הוא ישן שהסלקל שוכב אז, אסור שהסלקל ישכב כשהוא ברכב! הוא חייב להיות במצב היושב שלו! השכיבה מיועדת למי שמחבר אותו לעגלה, במצב שוכב הסלקל אינו בטיחותי ברכב!
אם זה על העגלה ובמצב שוכב אז אין בעיתיות גם כל היום.
אני ממליץ לקרוא את הוראות השימוש!
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ישיבה בעגלת ספורט ללא הישענותרבקה07/04/2021
שלום
יש לנו עגלה ספורט ליין.cielo xl
התינוקת בת תשעה וחצי חודשים.עכשיו מתחילה לשבת.שאלתי היא האם זה בריא שהיא באופן הישיבה שלה לא נשענת אחורה אלא יושבת זקוף.או נשענת אבל הראש מוטה קדימה?
.יש לציין שהיא גבוהה ארוכה .כמעט ראש מתקרב לצלון..רואה ילדים בעגלות אחרות כולם מוטים למשענת..
היא מסרבת להיקשר בחזה,רק במותן.
האם מומלץ להחליף עגלה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר08/04/2021שלום רבקה,
אני מציין זאת תמיד, הרוב המוחלט של התינוקות אוהב לשבת זקוף, הם בעיקר אוהבים לאחוז במעקה שאין לו תועלת אחרת פרט לזה.
בסיילו המושב אינו יודע להגיע למצב זקוף ויש לו הטיה לאחור, אני משתדל תמיד לציין זאת כי לדעתי זה פרט חשוב.
יש ילדים שבסוף יוותרו ויקבלו את זווית המושב וישבו עם ההטיה (גם אז חלק יהיו שפוכים) ויש כאלו שירצו לשבת זקוף (זה גם יותר בריא להם). מכיוון שלתינוקות אין את הכח בגוף להחזיק את עצמם יותר מדי לדעתי כן רצוי שהמושב ידע לשבת זקוף ולתת להם תמיכה כדי שלא יאמצו את גופם.
לפני שרוכשים עגלה/טיולון אולי שווה לעשות ניסוי ולשים מזרן עבה שישפר את הזווית. ראיתי כאלו ששמים כרית דקה, לדעתי פחות מומלץ. אני ממליץ לבדוק את המזרן טרם הרכישה.
לגבי הגובה, היו תלונות חוזרות שהמושב קצר, בדגמי 2021 הם עשו אותו מעט ארוך יותר.
לגבי החלפת עגלה, זה שיקול שלכם. חשוב לציין שמומלץ שהתינוק יהיה מול ההורה עד גיל שנה+ לכן יהיה קשה למצוא טיולונים דו כיווניים.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התלבטות בין כיסאות בטיחותצליל נהרי07/04/2021
היי אני מתלבטת בין 2 כיסאות בטיחות של צ׳יקו.
אשמח לדעת מה הכי מומלץ ושימושי וכדי לקנות כדי שישמש אותי לטווח הארוך.
הכיסא הראשון Chicco fit 4
הכיסא השני Chicco nextfit zip* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר07/04/2021שלום צליל,
לאיזה גיל?
בכל מקרה על הנייר הFIT4 ישמש לטווח הארוך יותר מכיוון שהוא גם יודע להפוך לבוסטר מה שהנקסטפיט לא. כלומר שניהם מגיל לידה עד משקל 29 ק"ג עם רצועות הכיסא. לאחר מכן (או לפני כל אחד ושיקוליו) בנקסטפיט רוכשים בוסטר כאשר ה4FIT יודע להפוך לבוסטר.
בפועל, הרוב המוחלט של ההורים ירכוש בוסטר ולא ימשיך את כל השלבים של הכיסא, זה קורה בעיקר כי מגיעים אח/אחות נוספים. כמוכן כיסאות שיודעים לעשות הכל לא באמת נוחים בכל השלבים, מכאן אפשר להסיק שבכל מקרה אני ממליץ יותר על הנקסטפיט (גם מניסיון אישי).
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המלצה על עגלת תינוקמשכית07/04/2021
ראיתי שתי עגלות BEE6 של בוגבו וMIOS2 של סייבקס. הסייבקס יותר נוחה מבחינת הקיפול שלה מהבי 6 בצורה משמעותית. ולכן אני יותר נוטה לבחור בה. האם זו עגלה טובה? האם יש עגלות נוספות מומלצות שכדאי לקחת בחשבון?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר07/04/2021שלום משכית,
רצוי לציין דרישות מהמוצר. ביקשת המלצה לעגלת תינוק, לדעתי 2 העגלות הנ"ל הן עגלות הורה יותר מעגלות תינוק. מה זה אומר? עגלה נוחה להורה וכשעושים כזו עגלה מתפשרים על דברים אחרים הקשורים לנוחות התינוק כמו מושב או אמבטיה קטנים יותר, גלגלים קטנים וכו'.
מבין ה-2 לדעתי הבוגבו עדיפה מכיוון שהיא יותר נוחה לניוד, יותר נוחה לעליה וירידה ממדרכות גבוהות. אני תמיד ממליץ לשים בכל עגלה משקל של 12 ק"ג (משקל ממוצע של תינוק בן שנה וזה מבלי לדבר על תיק, קניות ודברים בסל שיוסיפו עוד משקל) ואז לנייד את העגלה בחנות ומחוצה לה ולעלות מדרגה גבוהה. ללא משקל כל העגלות ירגישו אותו דבר.
מבחנית הקיפול, בסוף הכל עניין של תרגול. לדעתי הבי די נוחה. כמוכן אם הטיולון פונה לכיוון שלכם, את המיוס לא תוכלו לקפל עם הטיולון ותאלצו לנתקו או להפוך כיוון לכיוון הנסיעה, הבי מתפלת עם המושב לשני הכיוונים.
אני גם חושב שהמושב של הבי מספק תמיכה יותר טובה לגב, זווית ישיבה זקופה יותר מכיוון שהוא יצוק מפלסטיק ולא עשוי מרשת כמו במיוס. לדעתי (גם התייעצות עם אורטופד) זה גם יוצר פיזור לחצים יותר טוב בגב. מצד שני בשל כך הבי טיפה יותר כבדה לשלדה + טיולון.
עגלות דומות יש הרבה בסגמנט אבל הן לא נחשבות "פרימיום" או מותגי על בתחום העגלות. הן כמובן זולות יותר לפעמים באופן משמעותי. לדעתי הן לא נופולות באיכות (אפילו בתחומים מסויימים מתעלות על העגלות היקרות יותר) אם זה רלוונטי אני ממליץ לבדוק את מאמאס אנד פאפאס סטארדה ובייבי בוס טייגר/בובקט.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המלצה על כיסא בטיחותמשכית07/04/2021
שלום :) חשוב לי שהכיסא יהיה בטיחותי ונוח לתפעול.
תשובה
קובי סופר07/04/2021שלום משכית,
להבא אבקש לשאול את כל השאלות בפוסט אחד. ככה יותר קל ונוח לי לענות ומסודר יותר בפורום.
כמוכן רצוי לציין יותר פרטים: תקציב, לאיזה גיל וכו'.
לגבי כיסא. אם זה לגיל לידה אני ממליץ על צ'יקו נקסטפיט. בטיחותית הוא נחשב לאחד הטובים בעולם. מבחינת נוחות לדעתי הוא הנוח ביותר לניוד בורן בשל העובדה שיש לו זווית שכיבה שהכי קרובה לזווית סלקל. עדיף בגרסאות הזיפ שיותר קל לפרק את הריפודים לכביסה.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המלצה על כיסא משולב בוקסראייל06/04/2021
היי רציתי לשאול אישה כיסא משולב בוקסר מומלץ לילדה בת 3 כיסא טוב ולא יקר
יש לנו היום כסא בטיחות בולווארד קליק והוא יעבור לתינוק בן 8 חודשיים .(יש לו היום לתינוק סל קל סייבקס והוא בוכה כל הנסיעה וניראה שכבר לא נוח לו שם וגם חם מאוד בסל קל )
תודה אייל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר07/04/2021שלום אייל,
לגיל 3 אני ממליץ לרכוש בוסטר עם רצועות, כזה שהרצועות יכולות לשמש עד משקל 29 ק"ג. הכי מומלץ לדעתי זה גרקו נאוטילוס סנאגלוק אך הוא טיפה יקר. אחריו יש את גרקו טרנזישן המעולה, בפסח הוא היה בסייל של 529 ש"ח אך לדעתי זה נגמר. אולי אפשר לנסות לבדוק עם חלק מהחנויות יתנו את המחיר הזה כי אז, הוא נותן את התמורה הכי טובה לכסף.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
אייל07/04/2021בגיל 3 אפשר כבר לעבור לבוסטר?
מה דעתך על כיסא בטיחות מיי פיט – ™MyFit?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תשובה
קובי סופר07/04/2021שלום אייל,
הדגמים שהמלצתי וגם צ'יקו מיי פיט הם לא בוסטרים אלא בוסטרים עם רצועות, זה אומר שהם קודם כל כסא בטיחות ולכן מתאימים מגיל שנה ובסוף הופכים לבוסטר.
המייפיט מעולה אך לקחת בחשבון שהוא יקר.
ע"פ החוק מגיל 3 ו15 ק"ג (צריך גם וגם) ניתן גם לעבור לבוסטר הגבהה עם גב ללא רצועות. אני לא ממליץ על זה והרבה יותר בטיחותי דגמים בסגנון המייפיט.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
אייל07/04/2021מה יותר מומלץ ובטיחותי גרקו טרנזישן שהמלצת או צ'יקו מיי פיט?
זה ההתלבטות שלי עכשיו יש הפרש בניהם גם במחיר ...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך...
אייל07/04/2021שאלה נוספת. איך הבוסטר האלה מתחברים לרכב..
תודהה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תשובה
קובי סופר08/04/2021שלום אייל,
בטיחותית הם די זהים. מבחינת נוחות לדעתי הצ'יקו יותר נוח ונעים לישיבה, יש לו גם זווית הטיה קלה שלדעתי מספקת נוחות בשינה.
לגבי חיבור. שניהם ניתנים להתקנה עם איזופיקס, יש לקחת בחשבון שהאיזופיקס יעיל עד משקל 29 ק"ג (משקל כיסא וילד) שזה אומר עד 18 ק"ג משקל ממוצע של הילד.
לאחר מכן ניתן להתקין עם חגורת הבטיחות של הרכב.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם עצלנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)