מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום
.jpg)
- איזו עגלה לבחור? הריון ראשוןאני23/06/2021
היי,
הריון ראשון, וממש מתלבטים איזו עגלה לקנות.
בייבי בוס טייגר 2 שהייתה מאוד קלה ונוחה, אבל התיק שם לא החזיק כשהעגלה ריקה
או
ספורטליין pl שהיא מאוד יפה, ונראת טובה ואיכותית אבל כן הייתה לי יחסית כבדה.
אשמח לשמןע את דעת המומחים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
העגלה לא מתהפכת אם יש בה תינוק
קובי סופר23/06/2021שלום,
זה תמיד כף מאזניים, ככל שהעגלה יותר קלה כך יש יותר סיכוי שתתהפך עם תיק כבד וללא משקל תינוק. הבייבי בוס יותר קלה בכ- 2 ק"ג מהסיילו.
בשורה תחתונה כשיש תינוק בעגלה העגלה לא תתהפך ככה שלא הייתי דואג, כמוכן תמיד שמים דברים בסל ואז המשקל מתחלק. אנחנו מוכרים את עגלות בייבי בוס מ-2018 ועד היום 0 תלונות על עגלות שהתהפכו, העגלות שלנו עומדות בתקנים הכי מחמירים שיש כולל התקינה האירופאית החדשה שבודקת שימוש בעגלה של ילדים עד 22 ק"ג (בארץ נכון לכרגע בודקים עד 15 ק"ג). לכן הסרי דאגה מליבך בנושא של בטיחות.
מעבר למשקל הקל לדעתי הבייבי בוס עולה על הסיילו כמעט בכל פרמטר.
באמבטיה יש לנו אמבטיה יצוקה מפלסטיק, היתרון זה אטימות טובה יותר למזג האוויר חום, קור, רוח, אבק, פליטות מזהמים של רכבים. כמוכן אין ברזלים בתוך האמבטיה מתחת לגוף התינוק ומצדדיו כמו שיש בסיילו ובעוד עגלות רבות. מצד שני בסיילו ניתן לקפל את האמבטיה בגמר השימוש. כמוכן בסיילו יש 2 רשתות איוורור ובבוס אחת, לדעתי הרשת התחתונה בסיילו היא מיותרת וקיימת נטו כסוג של גימיק. בפועל כל המטרה של הרשת שהתינוק ירים בכוחות עצמו את הגוף ויסתכל כלפי חוץ. כשיש רשת למטה לדעתי זה רק מעודד לעצלנות. כמוכן בהקשר של פליטות מזהמים מרכבים, זה פחות או יותר בגובה התינוק. לכן בבייבי בוס פסלנו על הסף רשת כזו.
בשלדה מעבר למשקל הקל יותר הגלגלים יותר איכותיים (רק בסיילו פרו יש צמיגים יותר איכותיים אבל היא עוד יותר כבדה מהPL) ויש קפיצים לכל 4 הגלגלים, בסיילו רק מאחור.
הטיולון שלנו גם יצוק מפלסטיק, לדעתי זה מספק תמיכה טובה יותר, זווית הישיבה אצלנו זקופה יותר והמושב אצלנו יותר ארוך ורחב, כל אלו יתרונות משמעותיים כשיש תינוק בן שנה +, בעיקר בחורף ואם יש תינוק גובהה מהממוצע.
לסיום בבייבי בוס כל הבדים יורדים 100% לכביסה, בסיילו רק חלקים מסוימים וגם, בטיולון הבד יוצא עם לוח פרספקט בתוכו שזה פחות נוח לכבס כך. כמוכן בבייבי בוס ניתן לרכוש ערכות בדים ולהחליף צבעים בכל ילד, יש מעל 10 צבעים שכל הזמן משתנים.
הרבה נוטים להשוות את הבייבי בוס לסיילו בגלל המחיר אבל לדעתי הרמה של הבייבי בוס וההשוואה צריכים להעשות מול העגלות היקרות בשוק כמו בוגובו בי. השבוע בדיוק פגשתי לקוחה שמכרה בי 6 כדי לקנות בייבי בוס, זה מבחינתי אומר את הכל. מקבלים מוצר של 5000 ש"ח+ בפחות מ-3000 ש"ח.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המלצה על תלת אופן מתקפלמאיה22/06/2021
קובי שלום
המלצה לתלת אופן, מתקפל.
בת 10 חודשים, ישיבה יציבה.
חשוב לי שההיגוי יהיה קל.
ושאלה נוספת
בהמלצתך יש לי את כסא הבטיחות, גרקו 4 אבר, האם בטוח להוסיף את אחת המערכות למניעת שיכחה?
מה המלצתך בעניין?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
רכישת תלת אופן ומושב בטיחות
קובי סופר23/06/2021שלום מאיה,
לגבי תלת אופן אני ממליץ על הדגמים של סמארטרייק, ספציפית על STR5 ואם מוגבלים בתקציב אז STR3 גם יעשה את העבודה.
לגבי מערכת, ככל שידוע לי זה חוק וזה חובה, אנחנו חיים במדינה מתוקנת ולכן חייבים לציית לחוקים ולרכוש כזה מכשיר. כרגע זה לא חובה לכן הייתי מוותר ומחכה לרגע שזה חובה (ככל שאני מבין מחודש אוגוסט). לדעתי כמובן חוק מיותר שמזלזל בהורים ובאינטיליגנציה שלהם. חוק שרוצה להוציא כספים בכח וחבל שכך הדבר. בסופו של דבר שאני עובר על מקרי השכחה ברכב (כמו במקרי מוות בעריסה), הרוב המוחלט של המקרים קורה באוכלוסיות המוחלשות, כאלו שאין להם אמצעים לרכוש מכשיר כזה.
בכל מקרה אין בעיה להוסיף את המכשיר לכיסא, הם קטנים ולא יפגעו בבטיחות הכיסא.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כסא בטיחות מסוים חוות דעתקורל עמר22/06/2021
היי קובי אשמח לדעתך עך כיסא הבטיחות הזה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר23/06/2021שלום קורל,
כל הדגמים של סייפטי וגם זה בתמונה ברמת בטיחות טובה מאד אך יש בטיחותיים מהם. לא ראיתי את העלות שלו לכן אני לא יודע מול מה להשוות.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה מחיר כסא בטיחות לרכב
קורל עמר23/06/2021הצחיר שלו 800 שקל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
אלו האפשרויות הבטיחותיות ביותר בשוק
קובי סופר23/06/2021שלום קורל,
בטווח המחיר הזה הייתי ממליץ יותר על גרקו סייז פור מי (גם נקרא מיי סייז).
אם התקציב מאפשר אז צ'יקו נקסטפיט זיפ או ברייטקס מרתון קליקטייט הם הכי טובים שיש בטיחותית.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חיפוש מיטה מלידה - שאלות לגבי מיטת מטריעל21/06/2021
היי קובי,
ראיתי שאתה ממליץ לדלג על העריסה ולקנות מיטת מטר מהלידה.
לכמה זמן אפשר להשתמש במיטת מטר ומה קורה אחר כך?
איזה סוג מזרון קונים למיטת מטר? ראיתי שכתבת מזרון דו צדדי, האם יש הנחיות בטיחות נוספות?
האם קשה למצוא מזרונים וסדינים מתאימים למיטת מטר?
מה צריך לחפש במיטת מטר מבחינת בטיחות?
תודה רבה,
יעל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר23/06/2021שלום יעל,
ההמלצות הן אינדיבידואליות. לכל אחד יש דירה שונה, צרכים שונים וכו'. כן, אם יש אפשרות ותנאים עדיף מיטת מטר מהרבה סיבות. מצד שני ברוב הבתים היא לא עוברת במפתן החדרים ולכן צריכה להיות בחדר קבוע, זה היתרון של עריסה שניתן לנייד אותה בכל רחבי הבית.
מיטת מטר כמו מיטה רגילה, יכולה לשרת עד גיל 3 אך בפועל עד שנה וחצי/שנתיים כי היא נהית צפופה ככל שהם גדלים.
לגבי מזרן אני ממליץ על מזרן נושם אך מכיוון שאין כזה למיטת מטר המזרן הכי בטוח זה מזרן דו צדדי. אין בעיה למצוא מזרנים.
סדינים מדי פעם יש יעודיים למיטות מטר וכשאין קונים של מיטה רגילה.
מבחינת בטיחות צריך לוודא שהמוצר מאושר על ידי מכון התקנים.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בחירת עגלה המתאימה ביותרמורן20/06/2021
אני מחפשת המלצה לעגלה יציבה עם אווירות טובה, טיולון שמתאים מגיל לידה, דו צדדי, מתקפלת קטן יחד עם הטיולון ושהיא מספיק רחבה ככה שתלווה את הילד לאורך השנים
תודה מראש 🙏* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר21/06/2021שלום מורן,
לדעתי העגלה שהכי מתאימה היא בייבי בוס בובקט, כרגע חסר בארץ והיא תהיה זמינה בעוד שבועיים +-.
היא עונה באופן מעולה לכל הדרישות, מבחינת עבירות יש לה את העבירות הכי טובה שיש לעגלות דו צדדיות במשקלה.
מבחינת משקל היא שוקלת 8.3 ק"ג שזה הופך אותה לאחת מהעגלות הדו צדדיות הכי קלות שיש. עגלות במשקל דומה או קרוב מגיעות עם גלגלים יותר קטנים ומחומר פחות איכותי או ללא קפיצים לכן יש התפשרות בהרבה דברים, לא בבובקט שמשקלה הקל מגיע בזכות אלומיניום תעופתי שגם עושה אותה יותר חזקה ועמידה לאורך שנים.
ניתן לקפלה ביד אחת עם הטיולון כשהוא פונה לשני הכיוונים.
היא אחת המרווחות בקטגוריה ובכלל, יש לה את אחד הטיולונים הכי ארוכים שיש.
אם זה לא מספיק אז היא במחיר סביר, באזור ה3000 ש"ח.
ניתן להחליף צבעים בעלות סבירה בין ילד לילד (או ילדה) ככה שזה עוד יתרון נחמד אם יש בת לרכוש עגלה ורודה ואם יהיה בן בעתיד להחליף צבע.
עגלות נוספות קלות: סייבקס מיילו (באזור ה6 ק"ג), איזי ווקר צ'ארלי 8 ק"ג, סייבקס מיוס, נונה טריב ובייבי בוס טייגר קצת פחות מ-9 ק"ג.
למעט הטייגר שהיא דומה לבובקט בכל השאר יש פשרות כדי להגיע למשקל הקל (בעיקר במיילו) לכן זה גם תלוי בכם אם אתם מוכנים לפשרות. לאחר שתתמקדו ב2-3 דגמים תוכלו לשאול שוב ולבקש שאעשה השוואה בין הדגמים.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ביבי בוס בובקט-סלקל תואםצפורה20/06/2021
היי,
אשמח לדעת האם סלקל של UNO תואם לעגלת בייבי בוס?
והאם יש עוד סלקלים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר20/06/2021שלום צפורה,
גם סלקל UNO מתחבר. מלבדו מתחברים סלקלים של:
ג'ואי, מקסי קוזי, אבינוט, נונה, ביוקו, גרדיאן, אינפנטי, טווגי וHBR.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התלבטות בין ביבה קוקו לבין בייבי ג'וגראורית20/06/2021
קובי שלום
מתלבטים לגבי רכישת אחת מעגלות התאומים הנ"ל. מודעים לפער הגדול במחיר אבל מה שחשוב לנו בעיקר הנוחות והקלות בתפעול. (קיפול )
אודה לתשובתך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
מספר דגמים עבור העגלה המבוקשת
קובי סופר20/06/2021שלום אורית,
לבייבי ג'וגר יש כמה דגמים לכן אני לא יודע למה להתייחס. צריך לציין שם דגם ואז אוכל להשוות.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם סלקל סייבקס מתחבר לעגלת בייביבוס?שירה19/06/2021
שלום, אשמח לדעת אם סלקל סייבקס אטון xl מתחבר לעגלת בייביבוס טייגר 1
אשמח לדעת אילו סלקלים מתחברים, ואילו מומלצים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
סלקלים של חברת סייבקס לא מתחברים לעגלות בייבי בוס
קובי סופר20/06/2021שלום שירה,
סלקלים של חברת סייבקס לא מתחברים לעגלות בייבי בוס.
מתחברים סלקלים של: ג'ואי, מקסי קוזי, אבינוט, נונה, ביוקו, גרדיאן, אינפנטי, טווגי וHBR.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
שירה20/06/2021* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המלצה על עגלת הבייבי בוס.עדן15/06/2021
שלום, אנחנו רכשנו לפני 7 חודשים את עגלת הבייבי בוס בובקט, אנחנו מאוד מרוצים ממנה ואף המלצנו לחברים שגם קנו ומרוצים.
לאחרונה היא מרגישה קצת לא יציבה אולי בעקבות המדרגות הרבות שאנחנו עולים ויורדים איתה?
דבר נוסף שמפריע בה שהטיולון מרגיש קצת "צעצוע" לעומת האמבטיה שהייתה סופר איכותית .
אבל היא משרתת אותנו מדהים, והיא נוחה לקיפול, וקלה לנסיעה, הגלגלים איכותיים והנסיעה חלקה.
היא עונה על המון צרכים במחיר שפוי בייחס לאחרים.
רק מתבאסת שאין עוד צבעים לעגלה ושלא ניתן לרכוש גגון בנפרד לעגלה.. יש צפי לצבעים נוספים של גגונים? תכלת, כחול וכד'..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר16/06/2021שלום עדן,
אכן עליה וירידה במדרגות עם תינוק בעגלה שוחקת את העגלה!
לגבי היציבות זה תלוי כמה עומס יש על הידית.
לגבי הטיולון, ברור, אי אפשר להשוות טיולון לאמבטיה, זה יותר פתוח, צריך להתעסק עם רצועות. לדעתי ביחס לטיולונים אחרים זה הטיולון ברמה הכי גבוהה שיש.
לגבי צבעים. אפשר לרכוש ערכות בדים ולהחליף. זה כל היתרון מבחינת הצבעים שלנו כיום. בערכות יש:
גגון לאמבטיה, גגון לטיולון וכיסוי רגליים לאמבטיה.
אם יש לכם בובקט 2 אז הערכות מתאימות. אם יש לכם בובקט מהדור הקודם (אם רכשתם לפני 7 חודשים אז סביר שיש לכם בובקט 2) אז הגגונים יתאימו אבל כיסוי האמבטיה לא.
כרגע נשאר טורקיז שזה הכי קרוב לכחול, יש בדרך 2 גוונים חדשים של כחול אחד בהיר יותר ואחד כהה.
כרגע חיסלו לנו את רוב הצבעים, בעוד 3 שבועות יכנס משלוח חדש עם המון צבעים שאזלו + 6 צבעים חדשים. אפשר יהיה לראות באתר שלנו בחנות ברגע שזה יהיה זמין לרכישה, ניתן להזמין משם את ערכות הצבעים והמשלוח חינם.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיולון קל משקל, וישיבה של 90 מעלותשואלת14/06/2021
קובי שלום
אני מחפשת לתינוקת שברוך ה' גדלה טיולון - כמה שיותר קל!!!!
יש לנו שלוש וחצי קומות, והעגלה שלנו מאוד כבדה,
בנוסף חשוב לי שהמצב ישיבה יהיה 90 מעלות, ראיתי שרוב העגלות נוטות אחורנית, פחות במצב ישיבה
וכמובן טילון אכותי שיחזיק שנים בעזרת ה'
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר15/06/2021שלום,
תמיד יש שיפוע לפעמים זה קל ולפעמים זה קצת מעבר.
אני מסכים שצריך כמה שיותר קרובה ל90 מעלות.
לדעתי את זה ניתן לקבל רק בעגלות עם מושב בעל לחצן.
לדעתי אינפנטי מון נותן את הזווית הכי קרובה ל90 מעלות.
צריך לקחת בחשבון שבגלל המנגנון המשקל טיפה יותר כבד מאלו עם שרוך אבל באלו עם השרוך יותר קשה להגיע לזווית ישרה.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטיולון קל משקל, וישיבה של 90 מעלות
שואלת15/06/2021קובי , תודה על העזרה
אני מחפשת טיולון כמה שיותר קל, הכי קל שיכול להיות, אם יש אפילו פחות מחמש קילו, ממש כמה שיותר קל, כמובן שתהיה יציבה
בעיקר בדגש על הכי הכי קלה, זה כרגע הכי חשוב לי
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תשובה
קובי סופר16/06/2021שלום,
צריך לקחת בחשבון שקל ויציבות לא הולך יחד.
אם רוצים קל ובמחיר סביר אני ממליץ על מקלארן אטום שנמכר כעת ב1000 ש"ח. הוא אחד הכי קלים שיש, נוח לניוד ואיכותי.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ספורט ליין xl / בייבי מונסטר מרלהרותם14/06/2021
שלום קובי🙂
עגלה ראשונה שלנו ואנחנו מאוד מתלבטים בין שתי העגלות הנל. על פניו נראה שהתמורה זהה מאוד בשתיהן בנתונים וגם מבחינת המחיר, מצד שני על המונסטר אין הרבה חוות דעת לעומת הספורט ליין שמאוד "מפורסמת".
ראיתי בחיפוש בהיסטוריה בפורום שרשמת על בעיה עם הגלגלים של המונסטר, זה היה לפני יותר מחצי שנה-האם פתרו את הבעיה?
בנוסף, האם הטיולון בשתי העגלות באותה הרמה?
איזו מהן היית ממליץ יותר לרכוש?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר14/06/2021שלום רותם,
אין בעיה במונסטר פשוט ההגוי לדעתי פחות נוח בגלל שהגלגלים קטנים ואין ידית טלסקופית. המוצר לא השתנה מאז, כן שופרו הגלגלים ומעט הוגדלו אבל עדיין בנושא הניוד הסיילו עדיפה.
באמבטיות סה"כ בשתיהן האמבטיה מעולה.
בטיולון לדעתי למונסטר יש יתרון משמעותי, גם המושב יצוק מפלסטיק שלדעתי זה מספק תמיכה יותר טובה, גם הזווית ישיבה יותר זקופה (יש תינוקות שהמושב לא זקוף יושבים באי נוחות וזה לדעתי החיסרון הבולט בסיילו).
אני לא ממליץ מה לרכוש! גם לא ממליץ להסתמך על אף אחד פרט לעל עצמכם. שימו משקל של 9-12 ק"ג (ברוב החנויות יש בובות של בייבי ביורן ששוקלות 9 ק"ג). טיילו עם העגלות בחנות ומחוצה לה, תעלו ותרדו מדרכה גבוה. תתנסו בקיפול ובתפעול העגלות וכך תקבלו החלטה מה נכון לכם. מבחינת נוחות התינוק ציינתי את ההבדלים במושב.
ממליץ גם לבדוק את עגלות בייבי בוס שלנו, לדעתי יצרנו את העגלה המושלמת שכן בניוד הן יותר טובות משתיהן לדעתי בזכות גלגלים יותר איכותיים וגם כי הן יותר קלות במשקל.
הטיולון דומה לשל המרלה רק אפילו יותר מרווח וגובה.
הגגונים יותר גדולים. זה נמכר גם בבייבי סטאר תחת השלם קוסמוס DLX. ממליץ כמובן לעשות את אותו המבדק שרשמתי למעלה ואז להחליט מה נכון לכם.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פתרון עגלה ילדים בגילאים צמודיםטליה13/06/2021
הי קובי,
יש לי בן חודשיים ושנה ו 3. מחפשת פתרון התניידות הכי נוח שאוכל גם לטייל איתם לבד. חשבתי על פתרון של טרמפיסט ישיבה. אשמח לשמוע ממך המלצה אחרת או המלצה לדגם ספציפי. תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר14/06/2021שלום טליה,
בגדול לדעתי יש 3 פתרונות:
1. עגלות תאומים/אחים. כשלבד עם אחד מתניידים עם עגלת יחיד ועם שניהם בעגלה כפולה. יש מלא דגמים בכל טווחי המחיר.
2. כמו שרשמת טרמפיסט. מהניסיון שלי זה לא הכי נוח לילידם וגם פחות נוחה להורה להתנייד, זה הופך נוח יותר עם הזמן כשהגדולים גדלים אבל עד אז זה לא הפתרון הכי מושלם אבל פתרון.
3. עם ילדי רכשנו מנשא לקטנה והגדול המשיך בעגלה, הפער היה שנה וחצי. לאחר מכן הלכנו על הטרמפיסט שהגדול ידע להסתדר איתו. פה ושם הייתי משאיל עגלה כפולה לכן בגדול שילוב של כל ה-3 זה הכי אידאלי ומושלם אבל זה כבר מסגרת תקציב גבוה לכן תתנסו עם כל אחת מ3 האופציות ותראו מה הכי אידאלי לכם.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המלצה לתל אופן- רכישת פדליםשלומית גבע13/06/2021
קיבלנו את הדונהs3 ללא פדלים וללא תיק. שוקלת האם כדאי להשקיע על רכישת פדלים ותיק או לרכוש תלת אופן אחר. שמעתי ביקורות שונות לגבי תלת האופן של דונה.
בת 8 חודשים, יושבת ועומדת לבד. (אפשרי להמתין עד גיל 10 חודשים). בנוסף, יש לי גיפט קארד לשלב ואני יודעת ששם הם מוכרים רק את היו פליי או הדונה. האם כדאי לרכוש משם? יש מומלצים יותר?
חשוב לי שיתקפל ויהיה נוח (בת 8 חודשים, באחוזון 99 בגובה ומשקל).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר14/06/2021שלום שולמית,
מהניסיון שלי עם 2 ילדי, הם מעולם לא השתמשו בפדלים. בסופו של יום התלת אופן זה סוג של תחליף לטיולון.
סה"כ דונה טובים, גם קיו פליי. אני אישית יותר מחבב את סמארטרייק בזכות פטנט ההיגוי שמקל מאוד על ההורה לכן נוטה לכיוונם אבל אם שילב אז הייתי נשאר עם הדונה או משדרג לדגם משופר עם פדלים. לגבי תיק לדעתי מיותר. בסוף רוב האנשים אין להם את הזמן כל הזמן לארוז בתיק את התלת אופן ובגמר השימוש תמיד אפשר לארוז בניילו גדול.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה והסבר
שלומית גבע14/06/2021הכוונה בתיק השק שנתלה על האופניים (לאיחסון אוכל, טיטולים ועוד) ובפדלים שעליהם הם מניחים את הרגליים כדי שלא יהיו באוויר. האם כדאי להשקיע ולשפץ את הדונה או ללכת על היו פליי? במידה ואלך על היו פליי, הבנתי שריטו פלוס נהדרים. האם יש דגם מומלץ יותר?
לגבי הדונה, הבנתי שהידית להורים נמוכה יותר והמושב צר יותר מהקיו פליי (כך גם המשקל המקסימלי לילד). האם יש הבדל בהיגוי, בקיפול, באיכות בין השניים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תשובה
קובי סופר14/06/2021שלום שלומית,
סליחה לא הבנתי לחלוטין את השאלה.
המדרך רגליים לדעתי זה חובה אז לא הייתי ממליץ ללכת על דגם ללא.
לגבי סל/תיק חפצים לדעתי לא קריטי אם אין אבל זה אינדיבידואלי.
הידית בדונה בגובה ממוצע, אני ששיחקתי עם זה הגובה היה לי בסדר גמור ואני בגובה ממוצע.
אין הבדל בהיגוי בין דונה לקיו פליי, אולי יש הבדל בידית אחיזה אבל הפעולה שצריכים לעשות היא אותה פעולה.
הריטו בהחלט טובים וגם הנובה.
בסופו של יום ההבדלים מאוד קטנים בין כולם. הכי בטוח זה להתנסות עם התינוק בהם, לטייל בחנות, לקפל ואז לראות מה נוח לכם יותר.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאחרי השוואה ובדיקה
שלומית גבע16/06/2021אז הלכתי היום וניסינו את הדגמים. אפילו בדקנו את הטיולון החדש של הקיו פליי (מדהים, חבל שלא נשכב) לדונה אין מדרך ולהניח את הרגליים על הפדלים נראה ממש לא נוח, הסמרטוט טרייק מהממות אבל פחות התחברתי להיגוי. הקיו פליי נהדרות וכאן אשמח לעזרה. יש את דגם הנובה (צר יותר, כסא מסתובב, קטן יותר בקיפול, קל יותר) אל מול הריטו (רחב, הרבה מקום, כבד יותר, קיפול גדול). ההבדל הנוסף ביניהם שבאחד היא מגיעה לדרך הרגליים ובשני לא. האם יש חשיבות לכך? והאם יש דגם מומלץ יותר? (עמיד או נוח יותר)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תשובה
קובי סופר16/06/2021שלום שלומית,
לגבי הטיולון אכן, הוא מאוד בסיס לטוב ולרע.
אני חושב שהמדרך רגליים חשוב והילדים שלי השתמשו בזה לא מעט, לא חושב שהיה יכול להיות להם נוח בלעדיו. כמובן עד שגדלו ואז היה מיותר והרגליים היו בפדלים.
לגבי סמארטרייק, מבחינת היגוי, מוזר לי כי אני שומע את זה מאוד הורים.
ההגוי בסמארטרייק זה בדיוק כמו בעגלה. בגלל שמרגילים את ההורים שצריך לעשות היגוי כמו בהגה בדגמים האחרים אז המחשבה מתקבעת שזה יותר נוח. בסמארטרייק לא צריך בכלל לעשות היגוי, רק ללכת רגיל כמו עם עגלה. לי זה היה הרבה יותר נוח מכל דבר אחר.
לגבי קיו פליי, הנובה הוא הדגם היותר פרקטי והריטו יותר נוח בניוד ולתינוק אבל עם התפשרות על הנוחות שלכם (משקל וגודל). לכן זה תלוי בכם אם אתם מוכנים להתפשר על הנקודות האלו.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התלבטות לגבי רכישת טיולון שני דגמיםאור12/06/2021
קובי שלום,לפני רכישת טיולון,
מתלבטת בין יו יו לבין מקלרן אטום. אשמח לדעתך בנדון, בתודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר12/06/2021שלום אור,
אין יותר מדי מה להוסיף, לדעתי שניהם מעולים, קלים, יחסית נוחים לקיפול וקומפקטיים. בשניהם שינוי המצבים עם שרוך שאני פחות אוהב אבל זה מקזז את המשקל. היתרון המרכזי במקלארן הוא חיסכון כספי משמעותי, כמוכן המושב מגיע לזווית שכיבה שטוחה ומדרך רגליים מתכוונן (ביויו זה בתוספת תשלום).
ביויו יש יותר צבעים, אופציה להשתמש מלידה (שאני לא ממליץ בכל מקרה), היא יותר ותיקה ונפוצה ככה שאפשר לקבל חוות דעת ממשתמשים.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כסא בטיחות סייבק סירונה המלצההיבה11/06/2021
הי קובי, אנחנו מחפשים כסא בטיחות לבת שלי.
אני יודעת שאתה ממליץ על צ׳יקו נקסטפיט אבל ראיתי שלסירונה מותקנת מערכת שתואמת תקן הבטיחות. עכשיו שאלתי האם המערכת הזו מספיקה כדי לעמוד בתקנות של החוק החדש? או שבכל זאת צריך להתקין עוד משהו?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר12/06/2021שלום היבה,
לפי הבנתי היא תואמת את הדרישות ולא צריך להוסיף בנפרד.
גם אם המערכת תקנית אני לא חושב שזו סיבה לרכוש כיסא!
ניתן לרכוש את המערכת לחוד, זה אפילו יצא יותר זול בשילוב עם דגמים שונים של מושבים.
בסופו של יום רוכשים מושב בטיחות והמטרה לפחות שלי ללכת על מקסימום בטיחות, הסירונה טוב אך יש טובים ממנו ולכן אני פחות ממליץ עליו, בטח שהוא גם יחסית יקר.
ההמלצהה שלי לצ'יקו היא בעיקר למי שמדלג על הסלקל ומתחיל עם מושב, לדעתי זווית השכיבה שלו הכי קרובה לסלקל ובהרבה מושבים אחרים יש תלונות על אי נוחות.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
עד כמה חשוב לכם המראה החיצוני שלכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)