פורום עגלות תינוקות, מוצרי תינוקות - יש לך שאלה?

מנהל הפורום

קובי סופר
קובי סופר
הוספת הודעה לפורום

לקביעת תור אצל קובי סופר ללא פרסום בפורום

• המלצה על מוניטור ומצלמה
    הדס
    11/07/2021

היי קובי, אשמח להמלצה לגבי מוניטור עם מצלמה. רלונטי גם לדגמים בארהב בלבד. בדגש על קרינה נמוכה...
    תודה רבה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    המלצה על מוניטור ומצלמה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• פליטה היא מזערית ובדרך כלל המוניטור די רחוק מהתינוק

קובי סופר
    12/07/2021

שלום הדס,

זו בדיוק הבעיה, קרינה, אני לא כלכך מכיר בדיקות הקפיות בנושא ולכן קשה להמליץ. בכל אופן הפליטה היא מזערית ובדרך כלל המוניטור די רחוק מהתינוק.
    אני יודע שדגמי מוטורולה מעולים מבחינת האיכות וידאו/שמע.
    אני חושב שהן פחות פולטות קרינה.
    יש גם המון דגמי מצלמות אבטחה שאם יש סבלנות אפשר להתקין בתקרה ואז גם אם יש פליטת קרינה זה פחות מסכן.
    הבעייתיות בקרינה יותר במוניטורים נשימתיים שצריכים להיות על או מתחת לתינוק. לדעתי אלו שפועלים עם WIFI לנייד יפלטו יותר מכאלו שמשדרים למסך עצמאי. מצד שני יש לWIFI יתרון שניתן לראות את החדר מכל מקום בעולם, יתרון בעיקר למי שיוצא הרבה ומשאיר בייבי סיטר.

בברכה,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• איזה מושב בטיחות יתאים למושב הקדמי של יונדאי i20?
    איתמר
    10/07/2021

האם evenflo triumph יתאים?
    מה לגבי Graco recline n ride?

תודה!

הוספת תגובה

• רוב הכיסאות יסגרו לגמרי או חלקית את שדה הראיה למראה הימנית

קובי סופר
    11/07/2021

שלום איתמר,

קשה לי לענות. זה משהו שאתם צריכים לבדוק פיזית.
    הבעיה בחגירת כיסא מקדימה זה שרוב הכיסאות יסגרו לגמרי או חלקית את שדה הראיה למראה הימנית. לדעתי מסוכן מאוד לנסוע כך. לכן צריך להתקין כל אחד מהם ברכב ולראות עם שדה הראיה פתוח. בגדול את שניהם ניתן לחגור מקדימה.
    היות ואין איזופיקס מקדימה וצריך לחגור עם חגורה אני פחות ממליץ עליהם וממליץ ללכת על דגמים שקל להתקין עם חגורה.
    דגמי ברייטקס קליקטייט או גרקו סנאגלוג. הם הרבה יותר יקרים מהדגמים שציינת אבל גם ברמת בטיחות יותר גבוה. גם בהם ממליץ להתקין מקדימה ולבדוק את שדה הראיה (באופן כלל לעשות כך עם כל כיסא שיכנס לשיקול).

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה, ושאלה נוספת

איתמר
    11/07/2021

תודה על התשובה המנומקת!
    איזה מושב בטיחות (אפשר גם מגיל שנה) יתפוס מעט מקום במושב האחורי ככה שאפשר יהיה לשים מאחורי כיסא נהג גבוה?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה

קובי סופר
    12/07/2021

שלום איתמר,

זו פחות או יותר אותה הבעיה כמו מקדימה.
    צריך מושב שפחות שוכב או בגובה נמוך או פשוט לרכוש מושב ולהשכיב מעט או לא להשכיב בכלל. בגדול, זה כמו לשים מקדימה (בעיית המראה וגודל המושב) גם כאן צריך לעשות בדיקה לפני הרכישה. אם יש מושבים אחרים ברכב שפונים קדימה אז עדיף שאחד מהם יהיה מאחורי הנהג.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דגמי עגלות של פג פרגו
    לילך שמאע
    10/07/2021

היי שלום 😊
    בבקשה אם תוכל לעשות לי סדר בדגמים... בעיקר מה ההבדל בדגם של שנת 2021 כמו moonstone לבין דגמים משנים עברו כמו של Book 51 Futura 2020 ... למה המחיר כזה הבדל משמעותי? אם אקנה את של 2020 אקבל באיכות את אותה תמורה כמו של שנת 2021?
    ובכלל איזו עגלה שלהם הכי הכי טובה באיכות מבין כולן.. תודה רבה מראש על התשובה🙏

לקביעת תור
    סגירה
    דגמי עגלות של פג פרגו

הוספת תגובה

• ההבדלים בין הדגמים הם בעיקר עיצוביים

קובי סופר
    11/07/2021

שלום לילך,

בשנים האחרונות אין הבדלים מהותיים בדגמי הבוק וההבדלים הם בעיקר עיצוביים.
    האמבטיה והטיולון זהים. בעבר היו שלדים עם גלגלים פשוטים כיום ככל שידוע לי מקבלים את השלד הטוב ביותר של בוק (שלד הS).
    לכן מבחינת איכות לא משנה איזו שנה תיקחו, רק לקחת בחשבון שיש חיסרון אחד קטן בשנתון ישן יותר, לסלקל יש תוקף וזה אומר שמפסידים שנה של שימוש.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דגם 2020

לילך שמאע
    11/07/2021

תודה על התשובה המהירה והמנומקת...זאת אומרת שאם אני בוחרת לקנות את דגם 2020 שזול בכמעט חצי מדגם 2021 אני יכלה להיות רגועה שקניתי דגם באותה רמה?

מה אתה הייתה ממליץ לי... אני גרה בקיבוץ ולעיתים רחוקות מסתובבת בעיר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה

קובי סופר
    12/07/2021

שלום לילך,

אכן כן אפשר להיות רגועים. רק לשים לב שמקבלים שלדת S שהגלגלים שלה הם כמו צמיג אופניים. גם אם לא מגיע עם השלדה הזו ניתן לשדרג אליה.
    הפג עם השלדה שציינתי סה"כ מעולה לתנאי קיבוץ.
    החיסרון הבולט שאין לה קפיצים טובים, זה מאוד תלוי כמה הדרך משובשת כי יש מקומות שבהם היא לא תהיה נוחה, בעיקר לתינוק. בדרך חלקה, חצץ, בורות קלים, אפילו חול/כורכר היא תעמוד יפה במשימה. אם הדרך יותר משובשת והחצץ זה אבנים טיפה יותר גדולות, הבורות יותר גבוהים, הדרך מלאה בבמפרים/חורים במדרכות וכו' אז לעניין הקפיצים יש משמעות.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דגמי עגלות של פג פרגו

לילך שמאע
    12/07/2021

סליחה על טירחה... אבל לאיזה עגלה התכוונת שהיא סהכ טובה
    לזולה או ליקרה?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דגמי עגלות של פג פרגו

לילך שמאע
    12/07/2021

סליחה על טירחה... אבל לאיזה עגלה התכוונת שהיא סהכ טובה
    לזולה או ליקרה?
    לדגם 2020 יש שילדה s?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טכנית מדובר בשני דגמים זהים

קובי סופר
    12/07/2021

שלום לילך,

כמו שרשמתי טכנית הן זהות אז הכוונה לשתיהן. שלד 51S מאז ומתמיד קיים. עד כמה שידוע לי ברוב המקרים הדגמים מגיעים יחד איתו מראש אך אם לא ניתן לשדרג אליו.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פג פרגו

לילך
    13/07/2021

תודה רבה🙏

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כסא בטיחות מתאים מגיל לידה
    תמר
    10/07/2021

היי,
    מחפשים כסא בטיחות מגיל לידה לתינוק בן חצי שנה. יש לציין שהוא ארוך והמשקל שלו בהתאם. רוצים למקסם את משך זמן הנסיעה כנגד הכיוון למרות המשקל והאורך. איזה כסא מומלץ?
    תודה :)

הוספת תגובה

• וכבר בגיל שנה לא נוח לתינוקות כי הרגליים שלהם מתנגשות בגב מושב הרכב

קובי סופר
    11/07/2021

שלום תמר,

על הנייר יש המון מושבים שמתאימים נגד הכיוון עד 18 ק"ג (גיל 4 שנים בממוצע). בפועל זה ממש לא הסיפור וכבר בגיל שנה לא נוח לתינוקות כי הרגליים שלהם מתנגשות בגב מושב הרכב.
    יש 2 דגמים שבהם היצרנים יצרו מצב שהמגע של הרגליים בגב מושב הרכב יקרה בשלבים יותר מאוחרים, כך ניתן למשוך עד שנתיים ואף יותר.
    מדובר בצ'יקו נקסטפיט זיפ מקס
    או גרקו אקסטנד טו פיט.
    מבין השניים צ'יקו לדעתי עדיף ולדעתי גם באופן כלל, אחד המושבים הטובים בעולם. שניהם עד 18 ק"ג נגד הכיוון או כמה שניתן למשוך, לאחר מכן עם הפנים קדימה עד 30 ק"ג.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עגלת ספורט ליין מה מומלץ
    סהר
    09/07/2021

שלום קובי,
    אודה לעזרתך לגבי המלצה לעגלה של ספורט ליין.
    יש את הפרו החדשה או הpl?
    מה יותר פרקטי יציב ובטיחותי?
    הפרו חדשה לכן לא מוצאת עלייה יותר מידי מידע וחוות דעת.

לקביעת תור
    סגירה
    עגלת ספורט ליין מה מומלץ

הוספת תגובה

• הפרו חדשה מאוד ולכן אין מידע לגביה

קובי סופר
    09/07/2021

שלום סהר,

הפרו חדשה מאוד ולכן אין מידע לגביה.
    צריך לקחת בחשבון שהיא מאוד כבדה ביחס לXL. בדרך כלל הנטייה שלי זה שאם מגיעים למשקלים הגבוהים, זה צריך להיות עם תמורה מסוימת שקשורה לנוחות התינוק, בעיקר במרווח הפנימי. בפרו זה לא כך. כן יש גלגלים משופרים ליכולת ניוד טובה יותר וכן יש תמיכת גב טובה יותר לתינוק. זה אומר שטכנית היא עדיפה על שאר דגמי הסיילו אך יש לזה מחיר בדמות משקל כבד יותר.
    אבל, כמו שציינתי אם הגענו למשקל הזה עגלות כמו איי.בי.סי דיזיין סלסה או פג פרגו בוק לדעתי יותר נוחות לתינוק בגלל מרווח פנימי גדול יותר והן די באותו המשקל. גם מבחינת ניוד שתיהן עדיפות על הסיילו פרו לכן לדעתי אם רוצים את הפרו ומוכנים להתמודד עם המשקל, יש אלטרנטיבות טובות יותר.

גם על הPL אני פחות ממליץ. דגם הXL זהה לחלוטין לPL כאשר הPL מציעה אמבטיה וטיולון עם מסגרות מתכת , זה יותר מעוצב אבל לדעתי מיותר. זה גם מוסיף משקל, גם מתחמם מהשמש וגם מייקר את העגלה. לכן אם סיילו ההמלצה שלי XL.

בנוסף ממליץ לבדוק את בייבי בוס טייגר. היא נותנת את כל מה שהפרו נותנת (תמיכת גב, יכולת ניוד) ובנוסף היא יותר קלה בקילו וחצי מסיילו XL! בניגוד להרבה עגלות אחרות המשקל הקל לא נובע מהתפשרות על נוחות התינוק אלא בזכות המתכות שממנה היא בנויה אשר גם יותר קלות וגם יותר חזקות.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יצא לי לראות את הבייבי בוס אבל אחת שנקראת הקוסמוס

סהר
    09/07/2021

תודה רבה על המענה.
    יצא לי לראות את הבייבי בוס אבל אחת שנקראת הקוסמוס.
    זה כמו הטייגר או חדש יותר מהטייגר?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הקוסמוס מאוד דומה לטייגר. רוחב הגלגלים שלה יותר צר

קובי סופר
    11/07/2021

שלום סהר,

אכן הקוסמוס מאוד דומה לטייגר. רוחב הגלגלים שלה יותר צר ב5 ס"מ מהטייגר וב7 ס"מ מהספורטליין. זה יתרון משמעותי במקומות צרים וצפופים או דלתות צרות (גם מאפשר ניוד בבית בין חדרים).
    היא קלה יותר מהטייגר ב300 גרם (ובכמעט 2 ק"ג מספורטליין XL).
    מצד שני היא יקרה יותר בכ-500 ש"ח.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כסא בטיחות נוסף
    שירה
    08/07/2021

שלום קובי,

עתידים להתרחב (טפו טפו טפו) :) הגדול בן שנתיים נהנה מאוד מהצ'יקו נקסטפיט זיפ מקס ולשמחתנו עדיין נוסע נגד כיוון הנסיעה.
    הקטן יקבל את הצ'יקו ואנחנו מחפשים לגדול כיסא חדש תחת 2 הנחות (אם ההנחות אינן נכונות אשמח לדעת) :
    1. כסא בטיחות עדיף על כסא משולב
    2. עדיף למשוך כמה שעוד ניתן עם הגדול נגד כיוון הנסיעה

אין לנו אוטו גדול ואחרי שעשינו כמה מדידות והתקנות, הכסא היחיד שאפשר לשים גם אותו נגד הכיוון מאחורי הנהג הוא Graco slimfit3 lx. הבנתי שיש לו הגנות צד.

הדבר שהכי חשוב לנו הוא בטיחות. לא מצאתי הרבה מידע על הסלימפיט3 lx.
    רציתי לברר איתך איך הגרקו הנ"ל מבחינת בטיחות לעומת האופציות הבאות:
    1. צ'יקו נקסטפיט זיפ מקס זהה, מותקן עם כיוון הנסיעה
    2. אחד הדגמים הטובים של ברייטקס מותקן עם הכיוון
    3. כסא משולב גרקו סנאגלוק עם הכיוון

תודה רבה רבה
    שירה

לקביעת תור
    סגירה
    כסא בטיחות נוסף

הוספת תגובה

• תשובה

קובי סופר
    09/07/2021

שלום שירה,

אכן אין יותר מדי מידע על הסלים פיט. למעשה הוא מציע יתרון מרכזי שזה גודלו ולכן זו הסיבה היחידה שאני ממליץ עליו מדי פעם, למקרים שצריך לשים 3 מושבים.

לגבי המלצות, צריך לקחת בחשבון שהזיפ מקס תוכנן ככה שלתינוקות יהיה נוח נגד הכיוון גם בגילאים מאוחרים של שנתיים ואף יותר. אני לא בטוח שבדגם אחר הילד ישתף פעולה. ממליץ לבדוק לפני רכישה.

על כיסא משולב אני פחות אוהב להמליץ מכיוון שכיסא לחוד ובוסטר לחוד בשני המקרים מקבלים דירוגי בטיחות יותר טובים לכן אני ממליץ לרכוש כיסא לחוד ובוסטר לחוד כשיגיע הזמן.

במשולבים אני ממליץ על גרקו טריגו סנאגלוג (עם פטנט דומה לברייטקס קליקטייט) או גרקו פוראבר.

לא משולבים אז צ'יקו נוסף לדעתי הפתרון הכי טוב. דגמי ברייטקס קליקטייט שבינהם הכי אני ממליץ על הבולווארד גם אופציה בטיחותית טובה.

אם מוותרים על נגד הכיוון, גרקו נאוטילוס סנאגלו לדעתי הקניה הכי טובה מבין כל האופציות, הוא מעט צר יותר מהכיסאות, כמעט במימדי הסלים פיט, בטיחותית הוא אחד הבוסטרים הטובים בעולם בזכות פטנט הסאגלוק.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כסא בטיחות נוסף

שירה
    09/07/2021

קובי תודה רבה על התשובה המפורטת :)
    צ'יקו או ברייטקס נוסף לא ייכנסו נגד הכיוון לצערנו.
    אז מבחינת בטיחות, מה עדיף?
    1. צ'יקו נקסטפיט זיפ מקס נוסף עם הכיוון?
    2. בוסטר גרקו נאוטילוס סנאגלוק, כמובן עם הכיוון?

תודה רבה רבה
    שירה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בטיחותית אם מתאפשר תמיד נגד הכיוון

קובי סופר
    09/07/2021

שלום שירה,

בטיחותית אם מתאפשר תמיד נגד הכיוון. עם הכיוון זה לא משנה כלךכך. הצ'יקו מעט יותר בטיחותי אך אני נוטה להמליץ על הגרקו.
    גם בגלל שהוא תופס פחות מקום וגם בגלל שבתור בוסטר הוא מצוין. גם בזכות הסנאגלוג שעתידית (ממשקל 20 ק"ג של התינוק) יותר קל להתקנה עם חגורת בטיחות.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כסא בטיחות נוסף מה לקנות

שירה
    13/07/2021

היי קובי,

תודה רבה על הפירוט, אני מבינה שמעדיפה כסא בטיחות. למרות שהן השנתיים נהנה מאוד מחשיבה נגד הכיוון בזיפ מקס, משיקולי מקום מאחורי הנהג לא תהיה לנו ברירה אלא להושיב את הגדול על כסא בטיחות עם הכיוון.

עכשיו השאלה היא איזה כסא לקנות... (צ'יקו נקסטפיט זיפ מקס או ברייטקס).
    האם גם לנקסטפיט יש הגנות צד כמו של הדגמים הטובים של ברייטקס?
    חשבתי לקחת גם אחד מכסאות הברייטקסים עם מנגנון הקליקטייט כדי שנוכל להעביר את הכסא השני בקלות בין הרכבים.
    אשמח לשמוע את המלצתך האם לבחור בצ'יקו/ברייטקס עם כיוון הנסיעה בשאלות של:
    1. בטיחות והגנת צד- למי יש הגנת צד טובה יותר ומי בטיחותי יותר עם כיוון הנסיעה.
    2. נוחות שתאפשר שינה במצב קרוב לשכיבה ברכב לילד גדול יותר (הייתי רוצה למשוך את הגדול הכי הרבה שניתן אפילו עד גיל 4 עם כסא הבטיחות).
    3. אם התשובה היא ברייטקס איזה מהדגמים? כסא מגיל 0 או מגיל שנה? אשמח לדגם ספיציפי כי יש להם הרבה סוגים.
    4. איפה כדאי למקם את הגדול על הספסל האחורי? במושב האמצעי או גם בצד ? התינוק ישב נגד הכיוון סמוך לדלת הימנית משיקולי מקום לנהג.

תודה רבה!

תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה

קובי סופר
    13/07/2021

שלום שירה,

צ'יקו / ברייטקס. לגיל שנתיים אני נוטה לברייטקס בגלל הקליקטייט. כמו שציינת יותר נוח לנייד בין רכבים אך יש עוד יתרון. ממשקל 18 ק"ג של הילד הגדול, חייבים לחגור את הכיסא עם חגורה, אז לקליקטייט יש יתרון אדיר מול צ'יקו.

1. בטיחותית הרמה זהה, שניהם מדורגים ככיסאות הבטיחותיים ביותר. אצל כל אחד הגנות הצד טיפה שונות אך יעילות באותה המידה.
    2. היתרון הגדול של צ'יקו שהוא יותר שוכב, זה יתרון אדיר כשהם נגד הכיוון, במיוחד לתינוקות בני יומם.
    כאשר מתקינים עם הפנים קדימה אסור לשים במצב שוכב. יש בצ'יקו בוכנות בצדדים, בועת האוויר חייבת להיות במרכז למקסימום בטיחות. כאשר תשכיבו את הכיסא תראו שהיא לא במקומה, לכן בכל מקרה הכיסאות צריכים להיות בזווית שהיא חצי ישיבה חצי שכיבה. לכן היתרון של צ'יקו די נאבד כאן.
    בכל מקרה ממליץ לבדוק את שני הדגמים ברכב ולראות מה נוח לילד.
    3. בברייטקס אני ממליץ על הבולווארד (אם אין שיקול כלכלי, עדיף עם בד ננוטקס). האדבוקט עם הגנות צד חיצוניות לא קיבל דירוג גבוה יותר והוא רחב ויקר יותר, לכן זה די מיתר אותו, בטח שיהיה עוד מושב ואולי עוד אחד בעתיד.
    לדעתי ברייטקס להרבה תינוקות לא יהיו נוחים מגיל 0 בגלל שהם פחות שוכבים מצ'יקו.
    4. בטיחותית הכי בטוח במרכז אך זה לא תמיד הכי נוח. גם מאחורי הנהג נחשב לנקודה בטוחה ברכב. על פי סטטיסטיקת חברות הביטוח המקום הכי בטוח ברכב זה מושב הנהג, לאחר מכן הנוסע מאחור, לאחר מכן באמצע, לאחר מכן מאחורי הנוסע הקדמי ובסוף הנוסע ליד הנהג. ברוב תאונות הצד הצד הנפגע הוא צד הנוסע ליד הנהג.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כסא בטיחות נוסף

שירה
    13/07/2021

תודה רבה רבה קובי על המידע!
    אז נלך על הברייטקס.
    האדבוקט לא קיבל ציונים טובים יותר של הגנות צד לפי התקן האירופאי? זה. לא מוזר?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה

קובי סופר
    13/07/2021

שלום שירה,

1. הברייטקס בתקינה אמריקאית.
    2. הבדיקות נעשות על ידי גופים פרטיים. כמוכן במהירויות יחסית נמוכות ככה שזה רק נותן סוג של מדד ולא מדד מלא.
    ראיתי כיסאות שקיבלו 2 כוכבי בטיחות (שזה ציון עלוב) והצילו חיי תינוקות ברכבים שהתהפכו ומראה הרכב היה נוראי. אז גם את נתוני הבדיקות אפשר לקחת בערבון מוגבל. אבל בתאונות עם דגמים שדורגו גבוה, הוכח שהמבחנים די חזו את הרמה הגבוהה.
    אני מניח שבמקרה של תאונת צד חזקה יהיה לאדבוקט סוג של יתרון.
    3. האדבוקט יותר כבד, חשוב להבין שבמקרה תאונה למשקל יש תפקיד חשוב, ככל שהמוצר יותר כבד כך המשקל והעומס על החגורות גודל פי כמה וכמה. לא סתם קוסקו סנרה שהוא כיסא מאוד בסיסי מקבל דירוגים גבוהים כבר כעשור, אין לו שום הגנות צד אבל מצד שני הוא סופר קל. זה אומר שבמקרים של תאונות חזיתיות, פגיעה מאחור או שאנחנו נפגע ברכב מלפנים, המשקל הכבד ישחק לרעת האדבוקט. הכל כמובן תלוי גם במהירות הנסיעה. יש כאן המון מדע ופיזיקה. המון שאלות של אם ואיך. בסופו של דבר אין מוצר שיספק הגנה היקפית מלאה בגלל עניין המשקל. ככל שנרצה מוצר חזק ומגן יותר המשקל יטפח וזה יהיה חיסרון במקומות אחרים. לכן ההמלצה שלי על הבולווארד ויש מומחים שממליצים יותר על המרתון שיש לו פחות הגנות אבל שוב, הוא יותר קל.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם סלקלק cybax aton xl בטוח פחות ממושב בטיחות עם הגנות צד?
    איתמר
    08/07/2021

הוספת תגובה

• תשובה

קובי סופר
    09/07/2021

שלום איתמר,

זו שאלה כללית מדי. לא בהכרח תלוי מול איזה מושב משווים. בכל מקרה אם חוששים מבטיחות צד אז יש 2 אפשרויות:
    1. ללכת על דגם יותר מתקדם של סייבקס כמו אטון 5 שלו יש הגנות צד כפולות (גם בתוך הסלקל וגם בצד החיצוני).
    2. להתקין את הסלקל במרכז המושב האחורי שזה המקום הכי בטוח ברכב, בטח במקרה של תאונות צד.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בחירת מזרון לעריסה של תינוק
    קארן
    08/07/2021

היי, מתלבטת לגבי מזרון לעריסה
    מבינה שצריך להיות קשיח ולא מצופה בשעוונית אלא עם בד רשת.
    אילו מזרונים יש כאלו?
    האם מולטיפלאו? האם יש דגם מסויים של עמינח? של מנדלבוים? אני מולבלת

הוספת תגובה

• לעריסה אין צורך במזרן נושם או דו צדדי

קובי סופר
    08/07/2021

שלום קארן,

לעריסה אין צורך במזרן נושם או דו צדדי.
    המזרנים מאוד דקים לכן יוצא שהם קשיחים.
    התינוקות לא מתהפכים לפני גיל 3 חודשים (משך השימוש בעריסה) לכן, אין צורך במזרן נושם כל עוד משכיבים לישון על הגב כפי שצריך.

אין בעיה עם שעוונית אבל אני ממליץ על בד רשתי מכיוון שזה יותר נעים לישון על בד בקיץ ובחורף השעוונית נעשית מאוד קרה. מעבר לכך אין לבד רשת שום יתרון בטיחותי על שעוונית.

לסיכום: אני ממליץ לרכוש מזרן עם ציפוי רשתי. ממליץ לבדוק שיש תו תקן ליצרן (מול מכון התקנים). אם יש אז היצרן, הדגם וכו' לא רלוונטיים מכיוון שכולם יעשו את העבודה בצורה זהה.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ספורט ליין סיילו xl 2021
    גפן
    07/07/2021

איזה סלקל מתאים לעגלת ספורט ליין סיילו xl 2021?
    איזה הוא הבטיחותי מביניהם?
    האם ניתן לחבר סלקל בטיחותי יותר עם מתאמים אפילו בקנייה מחו"ל?

לקביעת תור
    סגירה
    ספורט ליין סיילו xl 2021

הוספת תגובה

• אין צורך לקנות בחוץ לארץ

קובי סופר
    08/07/2021

שלום גפן,

לספורטליין מתחברים סלקלים של: סייבקס, בי סייף, ג'ואי, נונה, מקסי קוזי. כולם זמינים לרכישה בארץ ואין צורך לרכוש מחו"ל. כמוכן אין מתאמים אחרים לסיילו מחו"ל כי מדובר בחברה ישראלית. לכולם יש דגמים בטיחותיים יותר או פחות.
    אם רוצים את הכי בטיחותי אז סייבקס אטון 5 קיבל את הדירוג הכי גבוה אך הוא גם הכי יקר.
    אני ממליץ על ג'ואי אייג'ם שגם קיבל דירוג גבוה מאוד, הוא יותר זול מהסייבקס ולא נופל ממנו בהרבה מבחינה בטיחותית.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• איך מפרקים מושב של עגלת ספורט ליין לכביסה? מצב טיולון..
    חנה
    07/07/2021

הוספת תגובה

• לכל עגלה מצורף ספר הוראות

קובי סופר
    08/07/2021

שלום חנה,

אני לא מבין כלום מהתמונה, זה בכלל נראה לי אמבטיה.
    בכל מקרה לכל עגלה יש ספר הוראות ושם יש הסבר איך לפרק בדים. הגגונים בספורטליין לא ניתנים לכיבוס.
    באמבטיה לדעתי רק החלק הפנימי שלה ניתן לכיבוס.
    צריך לבדוק בספר הוראות או להתקשר ליבואן.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בוסוטר גרקו טרנזישיין עוד אחד
    קארין קליין
    07/07/2021

שלום,

לפני מספר חודשים רכשנו בוסטר רצועות גרקו טרנזישיין והמחיר היה כ 650 שח לפני הנחה (בהנחות אפילו הגיע לכ-550 שח). אנחנו רוצים לקנות עוד בוסטר רצועות וראיתי שהמחיר של הגרקו טרנזישיין עלה ל 800 שח. האם אתה יודע מדוע המחיר כל כך עלה והאם יש מצב שירד בחודשים הקרובים כך שנוכל לחכות?

תודה,
    קארין

הוספת תגובה

• עלויות השילוח קפצו בצורה לא פרופורציונלית

קובי סופר
    07/07/2021

שלום קארין,

כתבתי כאן לא מעט, כיבואן. עלויות השילוח קפצו בצורה לא פרופורציונלית. אם בעבר עלות שילוח מסין למכולה הייתה באזורים של 2000-2500 דולר כיום זה באזורים של 18 אלף דולר. קפיצה כזו לצערנו אף יבואן לא יכול לספוג ולכן יש עליות מחיר ולצערי אין אור בקצה המנהרה ויש יותר סיכוי שהמחירים עוד יעלו מאשר ירדו. בצמוד לזה גם עלויות אחרות כמו הפצה בארץ (דלק) וכוח עבודה עלו. זה מעין גלגל שעליה של גורם מסוים גם אם לא קשור בסוף משפיע על כלל המשק.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם יש בוסטר רצועות שדומה לו

קארין
    07/07/2021

תודה קובי.
    אם ככה, האם יש בוסטר רצועות שדומה לו בטווח מחירים של 500-600 שח?
    ראיתי בפורום שהמלצת על גואי אליוויט אבל ראיתי שאין לו חיבור איזופיקס ואני לא רוצה שהוא ירקוד במושב, וראיתי גם המלצה על אוונפלו מאסטרו אבל השאלה אם הוא לא רחב מאוד? הוא נראה רחב יותר מגרקו טרנזישיין זה נכון?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• על האלוויט אני ממליץ למי שצריך מקום מאחור ל-3 מושבים.

קובי סופר
    08/07/2021

שלום קארין,

על האלוויט אני ממליץ למי שצריך מקום מאחור ל-3 מושבים.
    בטיחותית הוא (עריכה) לא ברמה של הגרקו.
    המאסטרו כבר ברמה של הגרקו ונמכר כרגע עוד במחיר יחסית נמוך, יש לו חיבור איזופיקס. צריך לקחת בחשבון שהוא מתאים רק עד 18 ק"ג עם הרצועות (הגרקו עד 30). הוא יותר רחב מהגרקו אך לא בהרבה.
    בגדול הגרקו יותר מתקדם. יחד עם זאת לתקציב שלכם המאסטרו הוא האופציה הכי בטיחותית.

לגבי איזופיקס, לקחת בחשבון שאיזופיקס יכול להחזיק עד 29 ק"ג (משקל הכיסא והילד יחד), לאחר מכן העיגון אינו יעיל וצריך להתקין עם חגורה. לכן צריך לבדוק את משקלי הבוסטרים ולשים לב למשקל הילד כדי לא לחרוג מהמשקל הזה.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

קארין
    08/07/2021

תודה.

כתבת ששניהם ברמה בטיחותית של הגרקו אבל אתה בכל זאת ממליץ יותר על המאסטרו. למה? בגלל חיבור האיזופיקס? מה המשמעות של זה?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה

קובי סופר
    09/07/2021

שלום קארין,

הקלדתי לא נכון. כוונתי הייתה לרשום שבטיחותית הוא לא ברמה של הגרקו!
    לכן המלצתי על המאסטרו שברמת בטיחות יותר גבוה מהאליוויט.
    זה קשור לאיזופיקס ובנוסף להרבה דברים אחרים. בכל מקרה האיזופיקס כן מאפשר התקנה הרבה יותר קלה עם פחות סיכוי לטעויות אנוש בהתקנה ולכן לדעתי, זה מעלה את רמת הבטיחות של המוצר.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

קארין
    09/07/2021

הבנתי. תודה רבה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סלקל מתאים לנונה טריב
    ענבר
    06/07/2021

הי,
    מחפשים סלקל שמתאים לעגלת נונה עם דירוג בטיחות גבוה.
    הדירוג שמצאתי לנונה PIPA לא הראה מבחני בטיחות גבוהים במיוחד, וחשבתי על הצ'יקו או על הסייבקס.
    יש מתאם בין הצ'יקו לסייבקס שאפשר לקנות לדעתך?

לקביעת תור
    סגירה
    סלקל מתאים לנונה טריב

הוספת תגובה

• יש לעשות בדיקה פיזית טרם רכישת הסייבקס

קובי סופר
    06/07/2021

שלום ענבר,

צ'יקו לא מתחבר לנונה.
    סייבקס כן, החיבור בדיוק כמו הפיפה לכן המתאם של הפיפה מתאים לדגמי סייבקס. כמובן שיש לעשות בדיקה פיזית טרם רכישת הסייבקס. היות והעגלה נמכרת במוצצים שלהם אין סייבקס אני ממליץ לקחת מתאם סלקל לעגלת נונה ממוצצים ולבדוק שהסייבקס ננעל עליו. 99.9% שיתאים אבל היות ולא יצא לי לבדוק, אני ממליץ לעשות זאת.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מתאם מחו״ל אולי ארצות הברית

ענבר
    06/07/2021

תודה על התשובה המהירה והיסודית!
    יש איזשהו מתאם שאפשר לקנות מארהב אולי לדעתך? עבור הציקו?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• העגלה תוכננה כך שרק סלקל נונה יתחבר

קובי סופר
    07/07/2021

שלום ענבר,

העגלה תוכננה כך שרק סלקל נונה יתחבר עליה מכיוון שיש להם רצון למכור את הסלקל של עצמם. לשמחתנו הסלקל של נונה מתחבר למתאמים בשיטה מסוימת, באותה שיטה משתמשים המון יצרנים כמו סייבקס, מקסי קוזי, בי סייף ועוד. לצערנו צ'יקו לא משתמשים בשיטה הזו ולכן לא ניתן לחבר את צ'יקו לעגלה או לרכוש מתאם כזה.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טיולון אינפנטי רויאל, bibam hopa
    עדי
    05/07/2021

שלום קובי,
    אני מחפשת טיולון קל במיוחד, עם כיסא יחסית נוחה לתינוק, נסיעה חלקה יחסית וגגון גדול.
    אני מעדיפה להוציא פחות מ500 ש״ח, אבל מוכנה להוציא עד 750 ש״ח.
    מה דעתך על האינפנטי רויאל או bibam hopa?
    האם שווה להשקיע בסילבר קרוס ווינג?
    האם יש לך המלצה על עגלה אחרת?
    תודה רבה!

הוספת תגובה

• תשובה

קובי סופר
    05/07/2021

שלום עדי,

הייתי ממליץ ללכת על הווינג הוא בכמה רמות מעל 2 הדגמים האחרים שציינת. כמוכן ממליץ לרכוש מזרן קומפיקוש זה ישדרג את הנוחות של כל הטיולונים, רובם אינם נוחים כדי לחסוך משקל.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מערכת SensorSafe 2.0 וסלקל סייבקס
    עינבל
    05/07/2021

שלום קובי. ראשית תודה על המענה הנרחב, עשיתי חיפוש בשאלות ולמדתי הרבה.
    אנחנו מתלבטים על סלקל של סייבקס או של ביסייף.
    סייבקס- המוצע ברשתות ממה שראינו הוא רק אטון XL וראינו לפי המלצותיך שהאטון 5 מומלץ יותר. מה היתרון שלו בבקשה? ובנוסף, יש את מערכת הסנסורסייפ שמייקרת כל אחד מהם, אך התרשמנו שעוד מעט כולם יזדקקו לה. כך שכבר משתלם לרכוש יחד איתה או שמא לחכות ולראות מה תהיה התקנה שתצא בעניין הבטיחות? למול סייבקס התלבטנו על ביסייפ שהבנו שהוא מגן יותר באזור הראש ותומך יותר. וכאן למדתי על צ'יקו בהמלצתך- לא הכרנו את המותג... מה מבין שני האחרונים עדיף בעיניך? אנחנו בלידה ראשונה ומבחינתינו להשקיע בסלקל כדי לשמור אותו לילדים הבאים בעז"ה. חשובה לנו מאוד הבטיחות והנוחו. נשמח להמלצותיך.

הוספת תגובה

• בנוסף, ראינו גם את הנונה

עינבל
    05/07/2021

התרשמתי שהוא מאוד קל, מה שמהווה יתרון גדול עבורי בנשיאה, אך לא הבנו מהמוכרים מה רמת הבטיחות שלו ואיכות הבדים.
    נשמח לשמוע גם על זה א לקבל הפניה לקרוא על זה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה

קובי סופר
    05/07/2021

שלום עינבל,

לגבי בי סייף רשמתי בתגובה לשאלה אחרת שהדירוג הבטיחותי שלהם מצוין, הבעיה שדירוג פליטת הכימקלים מהבד גרוע ולכן אני פחות ממליץ.
    לגבי צ'יקו, לדעתי הסלקל הכי מומלץ, התמורה הכי טובה לכסף בכל הקשור לבטיחות, נוחות, נוחות תפעול וכו'. החיסרון העצום, לא מתחבר לאף עגלה, אם מתכננים לחבר לעגלה אז הוא יורד מהפרק.
    לגבי סייבקס, לדעתי לא מביאים את ה-5 כי הוא יקר נורא וזה עוד לפני תוספת בסיס. המכירות לסלקל יקר חלשות מכיוון שמשך השימוש בסלקל קצר לכן רוב ההורים או רוכשים סלקל זול יותר או כיסא בטיחות.
    לגבי תוספת הסנסור, כרגע החוק יכנס לתוקף מאוגוסט אך יאכף מינואר לכן לא צריך למהר. חשוב לציין שהיצרנים אוסרים תוספת לא מקורית למושב הבטיחות לכן לדעתי, מיהרו מדי עם החוק ולא בדקו את כל הפינות.
    לגבי נונה, הסלקל שלהם נחשב ברמת בטיחות גבוהה מאוד ונחשב לאחד הקלים בעולם. אם יש כוונה לחבר לעגלה אז עניין המשקל לדעתי לא רלוונטי, משך האחיזה של הסלקל מהרכב לעגלה הוא בערך 10 שניות, למשך זמן כזה למשקל קל בכמה גרמים אין משמעות. לגבי דירוג בטיחותי צריך לעשות מנוי לקונסיומר ריפורטס ולקרוא אודותיו.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה. לגבי הנונה- מדוע לבדוק דירוג בטיחותי

עינבל
    05/07/2021

בקונסיומר ריפורטס אם אתה כותב שהסקל נחשב ברמת בטיחו גבוהה? לא הבנתי את ההבדל, אשמח להבין.

לאור העובדה שכרגע אין לנו עגלה, (כנראה נרכוש בוגבו פוקס 2) והאמת לא ממש ראיתי אנשים מחברים סלקל לעגלה (חוץ מדונה) מה היית ממליץ לנו חוץ מהצ'יקו? סייבקס או נונה?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אם לא מחברים לעגלה אין לדעתי בכלל שיקול

קובי סופר
    06/07/2021

שלום עינבל,

פשוט רשמת שתשמחי לקבל הפניה לקרוא אז הפניתי למקור הכי מוסמך שיש.

אני רושם תמיד, אם לא מחברים לעגלה אין לדעתי בכלל שיקול, צ'יקו קייפיט. מעבר לרמת הבטיחות הגבוהה, המחיר והתמורה הכי טובה לכסף בפער, לדעתי הוא הכי נוח לתינוקות!
    אגב לפוקס כן יש מתאם עבור הצ'יקו, ככל שידוע לי זה לא נמכר בארץ אבל אפשר לרכוש מארה"ב. אם לא מוצאים אתר ששולח לארץ אפשר לרכוש ולהיעזר בחברות שילוח כמו USHOPS.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה רבה!!! :) מעריכה את ההשקעה והפירוט

עינבל
    06/07/2021

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ואגב, כן ראיתי אטון 5 באתר של סייבקס ישראל

עינבל
    06/07/2021

וכנראה כפי שרשמת שילב/מוצצים וכו' מביאות את הזול והפשוט יותר מבין הדגמים בגלל שיקולי עלות .

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אין הגיון כלכלי לרכוש סלקל כלכך יקר לחצי שנה

קובי סופר
    06/07/2021

שלום עינבל,

א. מוצצים לא משווקים סייבקס.
    ב. אכן בסוף זה עניין של ביקוש וכמו שרשמתי, אין הגיון כלכלי לרכוש סלקל כלכך יקר לחצי שנה.
    הכי עצוב בעיניי שאני ראיתי לא מעט הורים שרכשו דגמי סלקל סופר יקרים כמו דונה או דגמי סייבקס יקרים כמו הקלאוד.
    אחרי חצי שנה הם באו ורכשו את הכיסא בטיחות הכי זול בחנות. ההבדל שהכיסא ישמש לפחות ל3 שנים.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הי קובי, השיקול הוא כמובן בטיחות על פני כלכלי

עינבל
    07/07/2021

ז"א אני מסכימה איתך מאוד.. אך הבנתי שסלקל הרבה יותר מתאים ונוח ל10 חודשים ראשונים לפחות מאשר כסאות שיותר מסיביים. כמובן שזו הוצאה גדולה עבורינו אבל אנחנו רוצים לדעת שלא "חסכנו" על הבטיחות של התינוק.
    ממה שראיתי גם הסלקל של ציקו הוא בין היקרים יותר , באזור 900. בקיצור, על מה אתה ממליץ להסתכל קודם כשבאים לבחון את זה?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לא מעט הורים משקיעים בסלקל וחוסכים בכיסא

קובי סופר
    07/07/2021

שלום עינבל,

מובן לי ואני בעד לחלוטין אך ציינתי בכוונה מה שציינתי, בסוף לא מעט הורים משקיעים בסלקל וחוסכים בכיסא. מקווה שאצלכם זה לא יהיה כך. סלקל יכול להתאים עד שנה+ לפי היצרנים, בפועל ומניסיון שלי הזמן הממוצע הוא 8 חודשים, לאחר מכן הוא צפוף. זה גם תלוי בעונה, בקיץ עם לבוש דק אפשר למשוך יותר ובחורף עם לבוש עבה כמו שרשמתי, גם בגיל חצי שנה זה כבר צפוף ולא נוח להם.

הסלקל של צ'יקו עולה סביב ה-900 אך יש אבל גדול. במחיר הזה מקבלים בסיס איזופיקס.
    לצורך העניין אטון 5 בעבר נמכר סביב 1000 ש"ח (אני לא יודע כמה כיום) וזה לפני הבסיס. רגיל עולה סביב 500 ש"ח, איזופיקס סביב 600 ש"ח ויש גם בסיס אמריקאי שעליו אני לא ממליץ מכיוון שבישראל נמכר הסלקל האירופאי, זה אומר שהסלקל והבסיס האמריקאי מעולם לא נבחנו יחד במבחן ריסוק לכן אני לא יכול להמליץ על שילוב כזה. לכן סייבקס עם בסיס עולה כמעט כפליים מהצ'יקו ולכן אני רושם שהצ'יקו נותן את התמורה הכי טובה לכסף. אפילו סלקל פשוט אם נוסיף לו בסיס יגיע למחירים של צ'יקו.

לגבי המלצות כמו שרשמתי. אני ממליץ (גם מניסיון אישי עם ילדי) על צ'יקו. הכל גם תלוי אם יש כוונה לחבר לעגלה. גם אם כן עדיין אפשר לארגן מתאם לצ'יקו, קצת כאב ראש אבל לא נוראי, אני קונה המון מוצרים מארה"ב שלא נשלחים ישירות לארץ עם חברות שילוח צד ג'. אם לא רוצים את הסיבוך אז סייבקס אטון 5, יקר אבל אחד הבטוחים בעולם. יש גם מתאמים זמינים בארץ.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המון המון תודה על הפירוט וההסבר. עזרת לנו מאוד!!!

עינבל
    07/07/2021

מעריכה מאוד את ההשקעה והזמן שהקדשת לענות לי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כסא בטיחות ציקו נקסטפיט זיפ או ברייטקס מרתון קליקטייט
    רותם
    04/07/2021

בוקר טוב קובי,

אנחנו מתלבטים בין שני הכסאות האלו- ילד ראשון והשימוש בכסא יהיה מגיל לידה. המחיר כמעט זהה אז מבחינת המחיר פחות משנה, אבל אני יותר תוהה לגבי מבחני ריסוק ובאופן כללי נוחות ויתרונות של כל אחד מהם מגיל לידה לטווח רחוק גם לילד וגם להורה.

בנוסף, אני רואה שהמון ממש ממליצים על הברייטקס בולווארד (שיקר יותר משניהם). כמה הוא באמת טוב יותר מהשניים האחרים? יש לו יתרונות ששווים את תוספת הכסף? הוא בטיחותי יותר?

המון תודה! :)

הוספת תגובה

• בטיחותית כל אחד מהם הוא הרכישה הטובה ביותר

קובי סופר
    04/07/2021

שלום רותם,

בטיחותית שניהם הטופ ככה שלא משנה מי מהם, בטיחותית כל אחד מהם הוא הרכישה הטובה ביותר.

ההבדלים העיקריים:
    מבחינת נוחות לתינוק בן יומו לצ'יקו יש יתרון משמעותי 9 זוויות שכיבה לעומת 6 ולכן הצ'יקו מגיע לזווית יותר שוכבת וקרובה לשל סלקל. לדעתי עד גיל חצי שנה יהיה יותר נוח לתינוקות בצ'יקו.
    מבחינת התקנה שניהם קלים אבל, צ'יקו קל להתקנה עם איזופיקס וברייטקס עם חגורה.
    ממשקל 18 ק"ג של התינוק צריך להתקין את רוב הכיסאות עם חגורה (האיזופיקס לא יעיל ממשקל 29 ק"ג משקל הילד והכיסא יחד). אז לברייטקס יש יתרון כי הצ'יקו טיפה מסורבל להתקנה עם חגורה.
    מניסיוני רוב ההורים הרבה לפני 18 ק"ג קונים עוד בוסטר לכן אני הייתי בוחר בצ'יקו, עדיף בגרסאות הזיפ שיותר נוח לשלוף לכביסה.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המון תודה עזרת לנו מאוד😊

רותם
    05/07/2021

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה