מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום
.jpg)
- בייביבוס טייגר 2 רוחב אמבטיה וטיולוןנטלי16/02/2021
היי,
כשבדקתי את עגלת הטייגר 2, העגלה נראתה לי באמת מצויינת, אבל יש לי הסתייגות אחת: האמבטיה נראתה לי צרה מאוד וכך גם אזור הישיבה בטיולון עצמו (בין שני הבדים שמתקפלים למעלה).
בבדיקה באתר של בייביבוס היה כתוב שרוחב האמבטיה 32 ס"מ, צר משמעותית למשל מהארמדילו פליפ 3 שלפי האתרים ברוחב 38-41 והסיילו xl/pl, הבדל שממש נראה לעין.
השאלה שלי, מאחר ולחברות יש תלונות על כך שהאמבטיה נעשית צפופה דיי מהר עם העגלה של מאמס אנד פאפס (יש להן סולה 2 שכנראה אפילו יותר רחבה מהארמדילו בהן מניחות את התינוק עד גיל 4 חודשים), מדוע הבחירה לעשות צרה, האם מצאתם בכך יתרון? האם היו תלונות או ביקורות על הצפיפות והצרות של העגלה? לי זה היה נראה מאוד מגביל מבחינת יכולת התזוזה של התינוקות גם באמבטיה וגם באזור הישיבה בטיולון.
שאלה נוספת, בנוגע לסולה 2, האם ידוע לך האם העגלה והטיולון גבוהים יותר מאשר בארמדילו פליפ 3? האם הידית המתכווננת עולה גם בזווית למעלה?
תודה מראש,
נטלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר17/02/2021שלום נטלי,
לגבי האמבטיה, בפליפ מצוין הרוחב הכולל בעוד אנו מציינים רוחב פנימי. אם אני לא טועה דווקא האמבטיה בטייגר יותר מרווחת.
אנסה למדוד את המזרן בחנות ואעדכן לגבי הבדלים.
גם בסולה האמבטיה צרה מאד. הדרך לקבל מדד לגבי מידות זה לא ויזואלית! זו הדרך הכי מטעה! האמבטיה שלנו מאוד ארוכה ולכן ויזואלית היא נראית צרה כאשר בפועל היא אחת אם לא הכי מרווחות בקטגוריה של עגלות דו כיווניות קלות. רק עגלות גדולות כמו אייביסי דיזיין סלסה, פג בוק ואינגלזינה אפטיקה יותר רחבות וגם אז רק ב-3 ס"מ. הדרך היעילה זה למדוד את המזרנים. כשתוציאו את המזרן של הסולה או ארמדילו (אם אני זוכר נכון המידות די זהות) ותשימו על המזרן של הטייגר תראו את ההבדלים.
מדוע הבחירה לקחת אמבטיה צרה? אני כותב תמיד. כשקונים עגלה השם המלא זה עגלת תינוק! הרוב בוחרים בעגלת הורה. מה זה אומר? עגלה יותר קלה, יותר קומפקטית, יותר נוחה לקיפול ותפעול. כדי להגיע לדברים האלה אני כותב תמיד: צריך לקצץ בדברים וכן, זה בא על חשבון נוחות התינוק.
בטייגר השתמשנו בטכנולוגיות הרבה יותר מתקדמות כדי לקצץ משקל מבלי לפגוע בנוחות התינוק ומדובר בעגלה הכי מרווחת שיש בקטגוריה הזו, יכולנו לקצץ עוד משקל על ידי השמת גלגלים פשוטים ובנית מושב מרשת אבל זה נוגד את כל העקרונות שלי ולדעתי פוגע בנוחות התינוק. בדור הראשון של הטייגר היו תלונות הפוכות שהטיולון יותר מדי רחב ולכן הוספנו כנפיים בצדדים כדי להגיע לגודל המדויק, לא מרווח מדי ולא צפוף מדי. גם הטיולון שלנו ארוך מאוד ביחס לקטגוריה ולכן בעין הוא יכול להראות צר.
עכשיו, אם רוצים עגלת תינוק, מרווחת ונוחה צריך לקחת החלטה אם להתפשר על הנוחות שלכם. העגלות שציינתי למעלה הן הרבה הרבה יותר כבדות, גדולות ומגושמות להורה אבל לדעתי יותר נוחות לתינוק. יחד עם זאת מעולם לא קיבלתי תלונה על צפיפות באמבטיה של הבייבי בוס (גם בחורף), מקשר עם לקוחות רבים, כמעט כולם משכו עד חצי שנה ואלו שעברו מוקדם עשו זאת בגיל 5 חודשים. בכל מקרה הטיולון שלנו אושר לשימוש מגיל לידה שזה נתון חשוב! זה אומר שניתן לעבור גם לפני גיל חצי שנה, בהרבה עגלות לא כך הדבר.
כמי ששיווק בעבר את עגלות הרטן (לא משווק כיום כי פשוט לא קונים אותן) ומשווק את איי.בי.סי דיזיין. לדעתי העגלות האלו הן הטופ מבחינת חשיבה על התינוק והנוחות שלו. מדוע הן לא נמכרות בקצב מסחרר אם כאלו הן? בישראל מחפשים עגלת הורה ולא עגלת תינוק.
לגבי סולה, לא היא יחסית נמוכה, די בגובה זהה לפליפ.
הידית בסולה לא טלסקופית כמו בפליפ אך ניתן לשנות לה מעט זווית.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על המענה
נטלי17/02/2021* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגודל מזרון אמבטיה
נטלי18/02/2021בהמשך לתשובתך, האם יצא לך למדוד את המזרן בחנות של הפליפ ביחס לטייגר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תשובה
קובי סופר19/02/2021שלום נטלי,
לצערי עדיין לא. אני אעדכן מיד שיהיו לי מידות.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תשובה
קובי סופר19/02/2021שלום נטלי,
בקשתי מחנות שימדדו את המזרנים:
בייבי בוס 30 ס"מ רוחב
ארמדילו 29 ס"מ בחלק הרחב, ככל שיורדים לכיוון הרגליים הרוחב יורד. בבייבי בוס הרוחב אחיד לכל אורך המזרן.
בכל אמבטיה יש עוד כס"מ מכל צד רווח לכן הבייבי בוס 32 והארמדילו 31 בחלק הרחב יותר.
מבחינת אורך הבייבי בוס 74 ס"מ והארמדילו 68 ס"מ לכן כמו שציינתי הפער הזה מטשטש את הרוחב. כמוכן חשוב לציין שהתינוקות גדלים בעיקר באורך ופחות ברוחב לכן זה דבר מאוד חשוב לציון.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה!!
נטלי19/02/2021* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מזרון לטיולון ספורטליין וייפר כתוספת לעגלהדניאל13/02/2021
שלום
אני רוצים להעביר את הקטנה שלנו לטיולון ספורט ליין וייפר
האם מומלץ להוסיף לעגלה מזרן של קומפי קוש? או ריפודית פשוטה מספיקה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר13/02/2021שלום דניאל,
2 האופציות טובות. בגדול טיולונים אינם מרופדים בנדיבות לכן הקומפיקוש ישדרג את הנוחות. מעבר לזה שתי האופציות ישדרגו את הנעימות ויחסכו לשלוף את כל הריפוד לכביסה.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קיפול טייגר או בובקט- האם אפשר לקפל?עדי12/02/2021
כדי לקפל את הטייגר / בובקט צריך להוציא את הידית הקדמית איפה שהתינוק שם את הידיים ? או שזה גם מתקפל?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר13/02/2021שלום עדי,
תלוי איזו טייגר/בובקט יש לכם. בדור הראשון היה צריך להוציא את הפגוש או לפתוח צד אחד שלו ולקפלו.
בדור השני שנמכר החל מתחילת 2020 זה כבר מתקפל עם הפגוש ללא צורך להוציא כלל.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמעולה!
עדי13/02/2021מעולה ! מתכוונים לקנות וזה החיסרון היחיד שחברה שלי שקנתה לפני שנה אמרה שיש בעגלה. חוץ מיזה היא ממש מרוצה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תשובה
קובי סופר13/02/2021שלום עדי,
כן, לא אהבתי את זה ואני פרפקציוניסט. הבעיה הייתה שאם היינו עושים פגוש שמתקפל עם המושב המושב היה צריך להיות צר יותר שזה עוד יותר גרוע מבחינתי. בסופו של דבר הצלחנו להגיע למושב שמתקפל עם המעקה ללא שינוי בגודל! השקענו סכום ענק בפיתוח מושב חדש רק כדי שגם החיסרון הזה יוסר.
אני חושב שאין אף עגלה בעולם ברמת שלומות כמו העגלות של בייבי בוס. בכל עגלה נוכל למצוא חיסרון כזה או אחר אבל לא בבייבי בוס.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ריפודית לעגלת סלסה 4 או מזרןשלומית גבע11/02/2021
החלפנו לטיולון ואשמח לדעת איפה ניתן לרכוש עבורו מזרן/ריפודית.. אני לא מצליחה להוציא את רצועות הכתפיים ולכן מילה שצריך עבור העגלה מזרן ללא השחלה, כזה שמולבש" על הכתפיות..
תודה 🙏* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר13/02/2021שלום שולמית,
ניתן ליצור איתי קשר בדף הפייסבוק של איי.בי.סי או באתר של איי.בי.סי ישראל שם יש וואצאפ שזה הישיר שלי. אסביר לך איך להוציא את הרצועות. זה ניתן וזה די פשוט ברגע שמבינים את הטריק.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התלבטות על עגלות לתינוקת ראשונהשירה11/02/2021
אנחנו מחפשים עגלה לבייבי הראשונ/ה במשפחה ועד כה מה שראיתי זה שהרבה לוקחים עגלות עם גלגלים קטנים, אבל זה מרגיש לי פחות בטוח ויציב.. הדגמים שחשבתי עליהם בינתיים זה המאמאס אנד פאפאס אוקארו או הארמדילו, סייבקס בליוס 3 או האוייסטר 3 או אינגלזינה אפטיקה.. ושמענו גם על הספורטליין הרבה.. האמת שממש מבולבלים ונשמח לעזרה בנושא, כי רוצים שהעגלה תשמש אותנו הכי טוב שאפשר, וגם לילדים הבאים (:
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר11/02/2021שלום שירה,
בניגוד לרוב מדינות העולם לדעתי בישראל הרוב כיום רוכשים עגלת הורה ולא עגלת תינוק. מה זה אומר? עגלות קלות, קומקפטיות ונוחות לקיפול. כדי להגיע לעגלות כאלו מקצצים בדברים כמו גודל הגלגלים, גודל האמבטיה והטיולון וכו'.
עכשיו הצד השני, העגלות המרווחות לתינוק כבדות וגדולות ולכן הרבה יאמרו שהם לא מרוצים מהעגלה כי היא לא נוחה להם.
לכן זה נטו שיקול שלכם. עד כמה אתם מוכנים להקריב את הנוחות שלכם עבור נוחות התינוק.
לגבי הדגמים שרשמת:
אוקרו - לדעתי עגלה לא מוצלחת שכן היא כבדה ותמורת המשקל לא מקבלים עגלה מרווחת לכן זה להפסיד משני הכיוונים
ארמדילו - האמבטיה והטיולון זהים לאוקרו אך היא קלה ממנה ב-2 ק"ג, עדיין מדובר בעגלה כבדה מהממוצע ולכן לדעתי היא עדיפה על האוקרו אך יש עגלות בסגנון שלה בעלות משקל קל בהרבה.
בליוס - אני פחות אוהב את העגלה, גם הקיפול שלה מאוד מסורבל וגם הטיולון לדעתי לא מוצלח בגלל הנדסת אנוש לא חכמה. כאשר הוא פונה לכיוון הנסיעה כשהטיולון במצב שכיבה הוא חוצה משמעותית את קו ידית האחיזה, לדעתי זה הופך את הניוד להורה לפחות נוח וגם לא מאפשר לתלות תיק.
אויסטר 3 - לדעתי מוצלחת מהבליוס אבל יקרה משמעותית. כמוכן היא מאוד כבדה וגם היא מרווחת באופן סביר.
אינגליזנה - כאן כבר מקבלים עגלה מאוד מרווחת ולכן זו התמורה למשקלה הכבד. כמו שרשמתי זה שיקול שלכם ההתמודדות עם המשקל והגודל לאחר הקיפול.
דומות לה יש את פג פרגו בוק או אייביסי דיזיין סלסה.
ספורטליין - אני קורא לה עגלות הורה, יש לה מרווח פנים סביר, יכולת ניוד סבירה ומצד שני הקיפול מאוד נוח וקומפקטי.
בסגנון שלה יש את בייבי בוס טייגר שלדעתי עדיפה עליה בכל פרמטר מנוחות התינוק עד נוחות התינוק ובמשקל קל יותר. אם הולכים על עגלת הורה, לדעתי הבייבי בוס היא העגלה שיש בה את מינמום הפשרות בנוחות התינוק והניוד.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהוואו ממש גרמת לנו לחשוב על דברים!
שירה11/02/2021תכלס, איזה עגלה שמתאימה מגיל לידה הכי מומלצת בעיניך - נשמח לשמוע על עוד אופציות שלא חשבנו עליהם עד כה.. ( עדיפות לכזו שהטיולון שלה דו כיווני ומספקת תמורה טובה בהתאם למחירה, לנוחות התינוק וגם להורה)
תשובה
קובי סופר13/02/2021שלום שירה,
לצערי אין לי תשובה חד משמעית. זה תמיד כף מאזניים, כמה מוכנים להקריב מהנוחות שלנו או של התינוק.
אני אישית שיווקתי בעבר את עגלות הרטן שלדעתי הן הכי נוחות לתינוק אבל הן לא הצליחו בארץ (בגמרניה המותג השני הכי נמכר) מכיוון שלהורה הן מסורבלות.
גם בתור משווק של איי.בי.סי דיזיין (המותג הכי נמכר בגרמניה) המכירות של המותג בארץ לא גבוהות אף על פי שאני חושב שהסלסה עגלה מושלמת, היא אחת הנוחות והמרווחות ביותר לתינוק ומשקלה כבד אך לא ממש כבד והקיפול סביר בגודלו. כמו שציינתי בתגובה הראשונה, הרוב המוחלט בישראל ילך על עגלת הורה ולכן עגלות כמו יויו, מיוס, בי נפוצות ונמכרות במספרים הרבה יותר גדולים (בגרמניה לדוגמא זה בדיוק הפוך).
בעגלות שלנו (בייבי בוס) שנמכרות בקצב של פי 20 ביחס לסלסה בנינו עגלה שנוחה להורה (משקל קל, קיפול נוח וקטן, תפעול קל וכו') אבל, העקרונות שלי והלמידה שלי מהגרמנים (איי.בי.סי והרטן) לא נתנו לי להתפשר על נוחות התינוק או הניוד ולכן הטייגר לדעתי העגלה המושלמת למי שמחפש נוחות להורה מבלי להתפשר יותר מדי על נוחות התינוק.
הסלסה של איי.בי.סי דיזיין לדעתי עוד יותר נוחה לתינוק וניוד אבל בה צריך להקריב מהנוחות שלכם לא מעט (משקל כבד ב-4 ק"ג, קיפול גדול יותר, שלדה רחבה יותר).
אלו השתיים שאני הכי ממליץ לבדוק. יחד איתן גם הייתי מוסיף את פג בוק ואינגלזינה אפטיקה שדומות ברעיון ובמשקלים לסלסה של אייביסי.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התלבטות בין סייבקס פריאם לבין בוגבו קמיליון 3עינת11/02/2021
אשמח לחוות דעת על שתי אלו..
אנחנו גרים בבית פרטי ולא מגיעים לעתים קרובות לעיר, יוצאים מדי פעם להליכות בשמורת טבע ליד הבית (שבילי כורכר) יש מקום בבית לעגלה נוחה ויש רכב פרטי, לכן ההתלבטות שלי היא בין שתי אלו, אך אם יש המלצה על עגלה נוספת אשמח לשמוע.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר11/02/2021שלום עינת,
הפריאם לדעתי יותר נוחה לתינוק. בעיקר במושב הטיולון שמגיע למצב שכיבה שטוח בעוד בקמיליון המושב בתנוחת עירסול שלדעתי פחות עדיפה.
מבחינת קיפול שתיהן מסורבלות אבל את הפריאם ניתן לקפל יחד עם הטיולון ובקמיליון יש להפריד.
מבחינת ניוד הקימליון עדיפה. לדעתי בדרך משובשת שתיהן יהיו בינוניות כי לשתיהן יש גלגל יחסית קטן מקדימה ואין קפיצים טובים מאחור. לדעתי הבוגבו פוקס עדיפה על הקמיליון כי היא גם יותר קלה וגם נוחה יותר לניוד. בקיפול גם מסורבלת ועדיין עם אותו מושב ללא שכיבה ישרה.
הייתי ממליץ לבדוק את איי.בי.סי דיזיין סלסה שגם משמעותית זולה מהן.
לצערי יש פחות ביקוש לעגלות בסגנון ואין כיום יותר מדי אופציות בניגוד לעבר.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עגלה קומפקטית וחזקהיאיר אשכנזי11/02/2021
הי שלום וברכה
מעונינים לקנות עגלה חזקה יפה וקומפקטית
התקציב לא משנה כי אנחנו מוכנים גם מיד שניה
מה שחשוב לנו
1 גרים קומה רביעית בלי מעלית
2 שתכנס לבאגז של שברולט ספארק
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר11/02/2021שלום יאיר,
אני ממליץ לבדוק את בייבי בוס טייגר 2, לדעתי עונה לכל הדרישות. היא במחיר סביר כך שלא צריך יד 2. מעבר לקלות ולקומפקטיות היא סופר נוחה לניוד ויחסית לסגמנט של עגלות קלות היא מאוד מרווחת לתינוק.
אפשר גם לבדוק את ספורטליין סיילו אך לדעתי הטייגר עדיפה בעיקר בגלל שהיא קלה יותר במשקל.
מהיקרות לדעתי בוגבו בי מומלצת כיד 2 אפשר לרכוש רק בי 5 שלדעתי כבר מיושנת ולא סתם בבי 6 עשו לא מעט שדרוגים.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמימה זיגי
יאיר אשכנזי11/02/2021תודה על המענה המהיר
הציעו לנו לרכוש מימה זיגי מה אתה אומר עליה בהתאם לדקישות שלנו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תשובה
קובי סופר13/02/2021שלום יאיר,
אני פחות ממליץ. ראשית הטיולון חד כיווני, לדעתי ולפי מחקרים רצוי שהתינוק יהיה מול ההורה עד גיל שנה +, זה משהו שאני לא הייתי מוותר עליו.
שנית בתור עגלה לדעתי היא לא מוצלחת מגלגלים קטנים, חוסר במדרך רגליים מתכוונן וכו'.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבייבי בוס
יאיר אשכנזי14/02/2021בהתאם להמלצותיך כנראה נקנה את הבייבי בוס
רק רצינו לברר נקודה אחרונה מה ההבדלים בין הטייגר לבובקט ומה יתטים לנו יותר?
תודה על הכל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תשובה
קובי סופר14/02/2021שלום יאיר,
בגדול לטייגר יש גלגלים יותר גדולים מאחור וקפיצים יותר גדולים מאחור. כמוכן החומר בגלגל יותר זהה לשל צמיג אופניים/רכב.
השלדה יותר מעובה. בגלל אלו הטייגר יותר נוחה לניוד בעיקר בדרך משובשת. מצד שני היא יותר יקרה ויותר כבדה בחצי ק"ג.
רוחב הגלגלים בטייגר יותר רחב ב-4 ס"מ בשל כך הסל יותר גדול בטייגר אבל במעברים מאוד עם הבובקט יהיה יותר קל לעבור בהם. בשל כך בקיפול הטייגר יותר רחבה ב-4 ס"מ אבל יותר שטוחה כי אז בסך הכל ברכב קטן הרוב אמרו לי שדווקא הטייגר נכנסה טוב או בקלות יותר (כמובן שאני תמיד ממליץ לבדוק).
כל השאר אמבטיה, טיולון, תפעול, קיפול זהים לחלוטין בשתיהן.
נקודה קטנה שאולי תעזור לכם ספציפית. במקור לכל העגלות שלנו ניתן לחבר רצועה שלאחר הקיפול ניתן לתלות את העגלה על הכתף. אנחנו לא מביאים עם הרצועה גם בגלל תקנים (למרות שניתן בדרך כזו או אחרת להעביר עם אישור) אבל לדעתי זה מסכן תינוקות ולכן העדפנו לוותר על רצועה מסוג זה. יחד עם זאת יש הכנה לרצועה ואפשר לאלתר אחת כזו, לדעתי זה מקל משמעותית בעליית 4 קומות ללא מעלית ויאפשר לעשות זאת גם עם תינוק ביד/2 ידיים. אם תרכשו וזה רלוונטי לכם אז ניתן ליצור איתי קשר בוואצאפ דרך האתר של בייבי בוס ואצלם לכם את הנק' שבהן ניתן לחבר רצועה.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כסא בטיחות מגיל לידהרעות10/02/2021
שלום!
מחפשת כיסא בטיחות לטווח גילאים גדול (מגיל לידה).
שמעתי המלצות כל ברייטקס בלווארד, וציקו נקסטפיט.
אשמח לדעת לאיזה גילאים הם מתאימים?
ומה ההבדל בין נקסטפיט הרגיל ונקסטפיט מקס?
הכי חשוב לנו הבטיחות של הילד.
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר11/02/2021שלום רעות,
שני הדגמים מתאימים מגיל לידה עד משקל 30 ק"ג (גיל 6-8 שנים בממוצע).
בנקסטפיט מקס מדרך הרגליים ארוך יותר, זה נועד שלתינוקות גדולים יהיה נוח יותר כשהם נגד הכיוון.
החוק דורש שיהיו עד גיל שנה אך ההמלצות מדברות על גיל שנתיים (הוכח שעד גיל 4 זה הכי בטיחותי ובשוודיה זהו החוק ולכן זוהי המדינה עם אחוז פציעות/מקרי מוות בתאונות של תינוקות הנמוך בעולם).
הבעיה שמעבר לגיל שנה הרגליים מתחילות לגעת בגב מושב הרכב שזה לא נוח לתינוקות, לכן במקס המדרך ארוך יותר וזה מאפשר שתינוקות ישבו בנוחות לפחות עד גיל שנתיים.
בטיחותית גם צ'יקו וגם ברייטקס הם ברמה הגבוהה ביותר.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כסא בוסטר לילדה בת 4.5הדס10/02/2021
שלום קובי
לפני חודשיים שאלתי אותך על כסא בוסטר להעביר את הילדה שלי, בת 4.5
הצעת לי את גרקו נאוטילוס סנאגלוק ואת צ'יקו מיי פיט. האם יש הבדל בינהם? הבדל מהותי ברמת הבטיחות? תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר10/02/2021שלום הדס,
הגרקו מדורג טוב יותר אך הפער לא גדול וגם הצ'יקו עדיין ברמה הגבוהה ביותר מבחינה בטיחותית.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כסא בטיחות ילד בן שנתייםמיכל מוסאי08/02/2021
שלום,
אשמח להמלצה לכסא בטיחות לילד בן שנתיים שהכי חשוב כמובן הבטיחות שלו. בנוסף עדיף לא גדול מידי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר08/02/2021שלום מיכל,
יש 2 אפשרויות:
1. ללכת על כיסא בטיחות ואז הכי מומלצים לדעתי הם צ'יקו נקסטפיט או ברייטקס קליקטייט בולווארד ואם יקר מדי אז מרתון.
2. ללכת על בוסטר עם רצועות שהיתרונות הם: מחיר יותר זול, תופס פחות מקום ברכב, רובם יחסכו לכם בעתיד רכישה של בוסטר. במקרה הזה גרקו נאוטילוס סנאגלוק הוא הכי מומלץ לדעתי.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה והמשך שאלה
מיכל מוסאי09/02/2021אני חושבת שאלך על בוסטר רצועות..
אני רואה שיש כסא גרקו נאוטילוס שעולה חצי מחיר (600)מגרקט נאוטילוס סנאגלוק (1190). האם יש הבדל מהותי בניהם?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תשובה
קובי סופר10/02/2021שלום מיכל,
אכן יש הבדל מהותי!
הדגם הזול זו הגרסא האירופאית.
גם המשקלים יותר נמוכים, גם אין תפס לבית החזה, אין איזופיקס, אין את פטנט הסנאגלוג שזה מה שהופך את הנאוטילוס סנאגלוק למוביל הקטגוריה.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רכישת טיולון נוח לילדה בת שנהאורית08/02/2021
קובי שלום,
אנחנו מעוניינים לקנות עגלת טיולון לבת שנה שיהיה נוח וקל עד אזור 1000-1200 שח,
נשמח להמלצתך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר08/02/2021שלום אורית,
רוב הטיולונים פרקטיים, קלים ונוחים לקיפול.
אני ממליץ לבדוק את סילבר קרוס ווינג שהוא קל אבל שינוי המצבים עם שרוך.
ספורטליין וייפר או אינפנטי מון, בשניהם שינוי המצבים עם לחצן ולכן הם כבדים יותר, הם משמעותית זולים מהתקציב אבל מעולים לדעתי.
אם עדיין נמכר ארגו מטרו גם הוא מומלץ מאוד ובתקציב.
גם מקלארן אטום לדעתי מעולה אבל אני חושב שהוא מעל לתקציב.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התקנת מושב בטיחות + זמן מייצורמאיה07/02/2021
קובי שלום,
בשישי האחרון הלכתי לחנות מוצצים על מנת לרכוש את מושב הבטיחות של ברייטקס - בולווארד.
בסופו של דבר לא רכשתי את המושב, ואני מלבטת אם לרכוש אותו ממוצצים, או מחנות אחרת (במחיר גבוה יותר, וחבל לי).
מצד אחד במוצצים מוכרים את המושב במחיר שנראה לי מעולה - 1590 ש"ח - בולווארד עם בד ננוטקס ועם מוט/קשת אנטי ריבאונד,
מצד שני המוכר הדליק אצלי שלוש נורות אדומות, ואני רוצה לשמוע ממך האם המוכר צודק ואני מפספסת משהו....
1. כששאלתי לגבי התקנה של הכיסא במושב האמצעי האחורי של הרכב - המוכר אמר שהוא לא מוכן לבצע את ההתקנה במושב הזה, לטענתו זה המושב הכי לא בטיחותי - והוא מבצע התקנות רק במושב האחורי בצד של המדרכה או במושב הקדמי.
בכל אתר (עברית/אנגלית) שקראתי - נכתב בדיוק ההפך - שהמושב האמצעי הוא הבטוח ביותר, ואני לא מבינה את ההתנגדות הזו להתקין דווקא באמצע. זו היתה התנגדות נחרצת והוא אמר לי להביא מתקין משלי אם אני רוצה להתקין שם את המושב.
2. לפי המלצות, הבנתי שהכי נכון זה לרכוש מושב בטיחות שלא עברה יותר מחצי שנה מתאריך הייצור שלו. המוכר אמר שאין חיות כאלו בישראל, ושמה שמוכרים בחנויות בישראל זה בד"כ שנה אחרי מועד הייצור (ובמקרה הטוב והנדיר אולי אמצא 9 חודשים). האם זה נכון?
אני יכולה להאמין שזה נכון בגלל הקורונה, אבל לטענתו זה לא קשור....
3. המוכר הציג בחנות דגם שמסתבר שהוא לא בד ננוטקס - אבל הציג אותו ככזה.... איך אני יכולה לבדוק שלא עובדים עליי ושלא מוכרים לי בד אחר אלא את הננוטקס? זה מופיע איפשהו על גבי המושב?
לפי האתר של ברייטקס - רשת מוצצים היא משווק מורשה של הכיסא שלהם - ולכן יצאתי בתחושה מאד שלילילת מהחנות.
מה דעתך?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר08/02/2021שלום מאיה,
1. המוכרים לא חייבים להתקין! הם לוקחים על עצמם סיכון בהתקנה ללקוח. לגבי האמצע, סטטיסטית זה המקום הכי בטוח ברכב במקרה של תאונת צד לכן לא מובנת הטענה שלו. הסיבה היחידה שיכולה לעלות לי בראש זה שיש בחלק מהרכבים מעין גבעה באמצע ואז בצדדים המושב יושב יותר יציב. יחד עם זאת מה יגיד אדם שיש לו 3 ילדים? ילד אחד ישב על גג הרכב או בתא המטען? כמו שציינתי ע"פ הסטטיסטיקה זה המקום הבטוח ברכב יחד עם המושב שמאחורה הנהג.
2. עניין הזמן זה נטו לשיקולכם. לדעתי אם יש מחיר טוב אז זה מתקזז עם הזמן. הזמן הממוצע לכיסאות הוא בין 3 חודשים ל 9 חודשים מהייצור, קשה ליבואנים לשלוט על זה כי רק ההפלגה מארה"ב (שם מיוצרים המושבים האמריקאים) לוקחת כחודש או יותר ויש עוד תהליכים בדרך.
3. לדעתי אמור להופיע. אפשר גם לשפוך כוס מים והמים אמורים לזלוג כמו על זכוכית.
בהמון חנויות יש מוכרים לא מקצועיים או שיש להם אינטרס למכור מוצר אחר יותר רווחי לחנות/רשת. איני יודע מה קורה ברשת מוצצים כי איני עובד איתם ולכן קשה לי להגיב ספציפית למקרה שלכם.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמון תודה!
מאיה10/02/2021תודה רבה על ההסבר המפורט והמקצועי!
אני גם מרגישה שהוא ניסה "לדחוף" לנו מוצר אחר - מושב בטיחות של נונה...
בכל מקרה, אני מעוניינת שרק מתקין מוסמך ית2ין את המ7שב ברכב, ולא "כל מוכר", גם אם ההתקנה של הברייטקס אמורה להיות ממש פשוטה.
שוב תודה רבה על המענה !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תשובה
קובי סופר10/02/2021שלום מאיה,
שאת כותבת נונה אז אכן זה נותן לי את ההרגשה שלך, הם המשווקים של המותג בארץ ומן הסתם סביר שיש להם יותר רווחיות על מוצר ללא תחרות.
לגבי מתקין מוסמך יש 3 אופציות שעולות לי לראש:
1. לנסוע לכפ"ס לטוילנד שם יש מתקינים מוסמכים.
2. יש בחור בשם אבי שפיר שמגיע כמעט לכל מקום בארץ בתשלום או ממוקם בבייבי סטאר נתניה אם באים אליו.
מבחינת מקצועיות גם במושבים (הסבר, המלצה, נתונים וכו') וגם בהתקנה אלו 2 האופציות הטובות ביותר לדעתי.
3. אם לא מתאפשר 1 או 2, להתקשר לבטרם ולברר מולם היכן יש חנות שיש בה מתקין מורשה או, לרכוש כיסא מכל חנות ואז לברר איתם היכן יש מתקין מורשה או כזה שיכול להגיע אליכם אז זה יהיה בתשלום.
אם הולכים על אופציות 1 או 2 (קניה בבייבי סטאר נתניה) אז ההתקנה תהיה ללא תשלום.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על ההמלצות!
מאיה10/02/2021לצערי נתניה וכ"ס רחוקות מדי, אבל בהחלט אבדוק עם בטרם,
לא הכרתי את האפשרות הזו!
מה דעתך על האפשרות של הזמנת מושב בטיחות במשלוח מאתר החנות באינטרנט? כמובן מחנות בארץ... לא חו"ל...
האם יש איזשהו סיכון לפגיעה בגלל ההובלה - אם נופל להם, נחבל...?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תשובה
קובי סופר10/02/2021שלום מאיה,
פחות הייתי דואג מזה, גם כי רוב חברות השילוח בארץ יחסית מקצועיות אבל בעיקר כי הכיסאות (בעיקר האמריקאים) ארוזים היטב בתוך הקרטון כדי לשמור על המוצר מחבטות. בארה"ב עניין ההובלות עוד יותר ארוך ומבורדק וכולל גם הטסות ולכן זה נלקח בחשבון באריזה.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התלבטות בין טיולונים- אינפיניטי מוןשני07/02/2021
המלצת בעבר על טיולון אינפיניטי מון. אין מידע ברשת לגבי המשקל שלו, האם ידוע לך?
כמו כן היית ממליץ עליו או על מאמ טיקטאק? והאם יש טיולונים מומלצים נוספים בסגנון הזה עד 6.5 קילו?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר07/02/2021שלום שני,
המון והטיקטק זהים וככל שידוע לי מגיעים מאותו מפעל.
אני ממליץ יותר על המון בגלל שהרצועות בו יותר נוחות לתפעול.
מבחינת משקל הוא סביב ה-7 ק"ג.
אפשר לבדוק גם את ספורטליין וייפר בעל גגון וסל יותר גדולים אך יותר כבד וגדול לאחר הקיפול.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המלצה על טיולון בת שנה וארבעאדוה07/02/2021
היי קובי,
מבקשת המלצה לטיולון לתינוקת בת שנה ו-4 חודשים.
הקריטריונים המבוקשים:
1. מתאימה לאנשים גבוהים.
2. קלה אך יציבה. אנחנו נוהגים לתלות תיק על הידית וחוששים שעגלה קלה מדי תתהפך.
3. קלה לתמרון ובעלת בולמי זעזועים.
4. לא רחבה מדי, אך מרווחת מספיק לתינוקת לא קטנה.
5. מתאימה למשקל תינוק גדול יותר מ 15 ק"ג. (רוצים להשתמש גם בעתיד).
6. ריפודים נעימים שלא מזיעים איתם.
7. קלה לקיפול, עדיף ביד אחת.
8. עד מחיר של 1,000 ש"ח.
9. מגיעה למצב שכיבה מלאה או כמעט מלאה.
10.גגון ממש גדול וסל תחתון גדול יחסית.
הגזמנו? 😀
תודה רבה, מעריכים!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר07/02/2021שלום אדוה,
לגבי גבוהים, בניגוד לעגלות ברוב הטיולונים הידית קבועה בגובה לכן תצטרכו לבדוק פיזית.
לגבי תיק, אסור לתלות על אף עגלה או טיולון תיק ע"פ ההוראות. אם נחזור למציאות, כולם תולים אבל, הטיולונים מאוד קלים ולכן כולם יכולים להתהפך עם תיק אך כשהטיולון ללא תינוק. כאשר התינוק בתוכו רק להקפיד שהתיק לא כבד מהתינוק.
לגבי משקל, כל הטיולונים בארץ נבדקים כרגע עד 15 ק"ג. באירופה עד 22 ק"ג לכן אין טיולון שמוגדר מעבר ל-15 בארץ אך בפועל כמעט כולם יתאימו עד 22 ק"ג, בעיקר כל הדגמים החדשים שנבדקו בתקינה אירופאית.
לגבי ריפודים, באף טיולון הבדים לא נעימים או מפנקים, אני תמיד ממליץ לרכוש או ריפודית כותנה ואם ממש רוצים לפנק בנוחות אז מזרן קומפי קוש מויסקו כאשר הציפוי שלו כותנה.
מבחינת דגמים:
אני ממליץ לבדוק את ספורטליין וייפר, יחסית גבוהה בידית, גגון ענק, סל גדול, נוחות ניוד טובה, אני אוהב ששינוי המצבים עם לחצן. זולה מ-1000 ש"ח.
בנוסף ממליץ לבדוק את אינפנטי מון שטיפה יותר נמוכה ועם גגון יותר קצר אבל קיפול יותר נוח, יותר קומפקטית לאחר הקיפול ומעט יותר קלה.
אם מוצאים ארגו מטרו (לדעתי הפסיקו לשווקה), גם הוא טיולון מעולה, בעיקר בתחום הנוחות והבדים. בניגוד לשניים הקודמים, שינוי המצבים עם שרוך, פחות נוח אבל בשל כך הוא משמעותית יותר קל מהשניים הקודמים.
דומה לא יש גם את סילבר קרוס ווינג שבאזור התקציב.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על התשובה המושקעת!
אדוה07/02/2021* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המלצה לכיסא בטיחות בן שנה ו3 חודשיםיעל07/02/2021
שלום,
הבן שלי בן שנה ו3 חודשים. עד עתה בנסיעות היה יושב בסלקל סייבקס אטון. הסלקל כבר קטן לו (הבן ממש גבוה).
רצינו לשמוע המלצות לכיסאות בטיחות שיוכלו להתאים מגיל זה ואילך.
חשוב לציין כי אנחנו ללא רכב (לנסיעות ארוכות שוכרים רכב ושם שמים את הכיסא). חשוב לנו שהכיסא יהיה יחסית קל להרכבה ופירוק ברכב. וכן, במחיר סביר.
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר07/02/2021שלום יעל,
מדהים שישב עד גיל כזה, בממוצע 8 חודשים והם כבר לא רגועים בסלקל.
לגבי הכיסא, נושא מאוד בעייתי. הכי קלים להרכבה אלו ברייטקס קליקטייט כאשר המרתון הוא הזול ביותר מבינהם והוא מעולה. אם זה שהוא הזול ביותר עדיין הוא כיסא ממש יקר אך לדעתי שווה כל שקל של השקעה כי הוא גם ישרת להמון שנים.
החודש הוא חודש בטיחות ויש המון מבצעים גם על ברייטקס ויתכן ותמצאו במחיר שיתאים לכם.
אם לא אז תרשמי לי תקציב ואנסה לכוון לתקציב.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה! המשך-
יעל07/02/2021אשמח לשמוע על כיסאות זולים יותר ולהבין גם עד איזה גיל משתמשים בהם.
אם יש בסביבות ה500-800 כיסא בטיחותי טוב אשמח לשמוע!
בנוסף, מה דעתך על כיסאות הבטיחות ברייטקס אליגנס ובייבי סייף 836, 837?
תודה רבה!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תשובה
קובי סופר08/02/2021שלום יעל,
לגבי בייבי סייף אני פחות ממליץ. כיסאות סיניים לדעתי לא מומלצים כלל כי אינם נבדקים במבחנים השוואתיים.
לגבי האליגנס גם, דגם מיושן של ברייטקס שגם כשהיה חדש המקסימום שקיבל היה 4 כוכבי בטיחות. עדיף ללכת על גרקו סייז פור מי / מיי סייז שנמכר סביב התקציב ועם דירוג של 5 כוכבים.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם היפוכונדרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)