מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום
.jpg)
- המלצה על כיסא בטיחות ברייטקסאלונה30/01/2021
היי רציתי לקבל את דעתך לגבי כיסא בטיחות
DUALFIX i-SIZE Britax
ואיזה כיסא בטיחות מגיל לידה אתהיכול להמליץ לי בנוסף שיש לו גם הגנות צדדיות ?
תודה !!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר30/01/2021שלום אלונה,
כיסא טוב אבל אני בעד הדגמים האמריקאים שלהם, לדעתי שם הם יותר מחמירים ויותר נוחים להתקנה (בעיקר הבולווארד או המרתון, יש גם אדבוקט שיש לא גם הגנות צד חיצוניות אבל הוא יקר וענק והמבחנים מראים שזה לא נותן ערך משמעותי לבטיחות). אפשר גם לבדוק את צ'יקו נקסטפיט שלדעתי הכי נוח לתינוקות מלידה.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכיסא בטיחות המשך
אלונה30/01/2021היי למה יש לך עדיפות לדגמים האמריקנים אשמח להסבר ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תשובה
קובי סופר31/01/2021שלום אלונה,
מכיוון שהיצרנים הרבה יותר מחמירים, גם יצרנים שמייצרים לאירופה ולאמריקה, בדרך כלל הדגמים האמריקאים עדיפים.
זה לא קשור למבחני התקינה שבארה"ב פחות מחמירים אלא ליצרנים שהרבה יותר מחמירים עם המוצר מכיוון ש:
א. בארה"ב תביעות זה ספורט לאומי
ב. יש גופים פרטיים שבודקים במבחנים יותר מחמירים מבדיקות התקינה
ג. חברות הביטוח דורשות הרבה מעבר לתקינה, בארה"ב כל יצרן משלם מליוני דולרים על הביטוח וחברות הביטוח רוצות לבטח עצמן ולכן הדרישות שלהן הרבה מעבר לדרישות התקינה. בסוף אם קורה משהו חברת הביטוח משלמת וזה משהו שהם לא אוהבים לעשות.
כמוכן עניין המשקלים, בדגמים האמריקאים ניתן להתקין נגד הכיוון עד משקל 18 ק"ג (ברוב הדגמים לא בכולם) בעוד באירופאים זה במקסימום עד 13 ק"ג. התקנה נגד הכיוון יותר בטיחותית (הברייטקס טיפה חריג כי הוא מסתובב ולכן ע"פ היצרן אפשר עד 18 בפועל אני לא רואה איך תינוק בגיל שנה + מצליח לשבת בנוחות שיש את הפלסטיק ברגליים).
גם עם הכיוון הם עד 30 ק"ג (ברוב הדגמים) בעוד באירופאים זה עד 18 ק"ג וכמה שיותר למשוך עם הכיסא והרצועות שלו יותר בטיחותי מאשר לעבור לבוסטר.
כמוכן לאמריקאים יש תפס לבית החזה, זה מקנה בטיחות בחורף עם לבוש עבה (אסור לחגור עם מעיל אבל הרוב חוגרים, שאין תפס כזה יש סיכוי גבוה שתינוק פשוט יצא דרך הרצועות בזמן תאונה, כשיש תפס כזה זה מונע).
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איך לבחור שמיכה לתינוק? המלצהאנה30/01/2021
היי קובי, יש לך המלצה לגבי שמיכות לתינוקות? אני לא מתכוונת לשמיכה לעגלה, לכירבולית או לחיתול גדול - אני מתכוונת לשמיכה של ממש, כמו שיש למבוגרים. משום מה, אני רואה מעט שמיכות כאלה בשוק. הן לא פופולריות? לא משתמשים בהן? במה משתמשים במקום?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר30/01/2021שלום אנה,
אין לי איזושהי המלצה. בדרך כלל השמיכות מגיעות בתוך הסטים ולכן הן לא זמינות בנפרד. יחד עם זאת רק בעונת החורף נמכרות שמיכות פוך בנפרד. ההמלצה היחידה שלי היא רק להקפיד לרכוש סט או שמיכה שהיא 100% כותנה. בשמיכות פוך שנמכרות בנפרד הן בדרך כלל מכותנה כאשר הפנים זה הוליפבר שזה גם בסדר.
היות וזה מוצר קטן, לא רווחי, בעייתי לצילום ובעייתי לשילוח הוא לא מככב בחנויות אונליין ונמצא בחנויות פיזית.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איזה דגם כיסא לשולחן לילד מומלץטל29/01/2021
הי. אהבתי כיסא אוכל של joie דגם mimzy lx ב499 שח. הסיבות: המגש גדול, נראה יציב, מתקפל היטב. אשמח לדעתך על הדגם, ואם כדאי לדעתך (אם לא, על מה תמליץ במקום?)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר30/01/2021שלום טל,
בסך הכל כיסא אוכל טוב. אם רוצים טיפה לחסוך אז אפשר לבדוק גם את אינפנטי אניס. אם מוכנים להשקיע אז אפשר לבדוק את דגמי פג פרגו. בסך הכל רוב הכיסאות בטווחי המחיר של מעל 300 ש"ח בעלי תכונות פחות או יותר זהות ולכן ההבדלים קטנים.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כיסא אוכל, התלבטות בין מספר סוגיםשלומית גבע29/01/2021
מתלבטת בין מספר כיסאות אוכל. חשוב לי שיהיה קל לניקוי, שיהיה מצב שכיבה, מגש לא גבוה מידי (ידיים מעל המגש) למרחק בין המגש לתינוק סביר (שלא יהיה יותר מידי מרחק).
קיבלתי המלצה על:
ספורטליין קומנדו, אניס, ג'ואי סנייקר, גו בייבי, מאמ.
תודה 🙏* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר30/01/2021שלום שולמית,
מבין כל הדגמים אני נוטה לכיוון האניס. הוא והמאמ זהים אך במאמ הם מביאים ממפעלים שונים ומאחד המפעלים הגיעו כסאות לא איכותיים ולכן אני פחות ממליץ על המאמ. המגש באניס כמו בכיסאות פג פרגו, לדעתי הפטנט הכי מוצלח להכנסה והוצאה של המגש וכך גם המגש בגובה מתאים ולא גבוה מדי.
כמו שאני ממליץ תמיד, אם מתאפשר לבדוק פיזית בחנות זה הכי טוב.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה. הבדלים..?
שלומית גבע31/01/2021האם יש הבדל משמעותי בין הספורטליין לבין האניס? קראתי שכתבת שבאניס המגש מתקפל יחד עם הכיסא. אני יודעת שבספורליין המגש מתחבר לכיסא לאחר קיפול. האם יש הבדל בבד (נוחות ניקיון), מושב התינוק, מרחק, גודל?
מבחינה כלכלית, יש הפרש של 130 שח בערך..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תשובה
קובי סופר31/01/2021שלום שלומית,
נכון שבספורטליין זה מתחבר מאחור אבל, צריך לפרק, לקפל את הכיסא ואז להלביש אותו על 2 ווים נמוכים, לא הכי נוח. באניס פשוט מושכים את המגש עד נק' מסויימת, מרימים אותו למעלה ומקפלים את הכיסא.
בגלל שהמסילות באניס פנימיות המגש יותר מעט יותר נמוך ולכן לדעתי זה יותר נוח לילדים, בעיקר בגילאים הנמוכים.
מבחינת השאר הם די זהים, ניקיון, תפעול וכו'.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התלבטות בנוגע לבחירת כיסא אוכלקורל29/01/2021
היי קובי מתלבטת לגבי כדא אוכל לבן שלי..הוא עוד מעט בן 5 חודשיים וממש בדרך לשבת ..מתלבטת בין הכסא אוכל של ספורליין לבין האניס אשמח לשמוע את דעתך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר30/01/2021שלום קורל,
אני אישית יותר אוהב את האניס בגלל המגש שמתקפל יחד עם הכיסא ויש לו מסילו פנימיות ולא חיצוניות. בשאר הפרמטרים הם יחסית זהים.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התייעצות לגבי מושב בטיחות- נסיעות קצרות וארוכותמאיה28/01/2021
קובי שלום,
אשמח מאד לשמוע את דעתך המקצועית על מושבי בטיחות.
יש לנו שני רכבים. אחד ישמש לנסיעות השוטפות, כלומר לנסיעות קצרות בתוך העיר. לצערנו תרבות הנהיגה פה לא משהו (בשנים האחרונות חווינו כ-4 תאונות קלות שנכנסו בנו מאחור...). מכאן שחשוב לי מאד שיהיה כיסא בטיחותי לתינוק.
הרכב השני ישמש אותנו בעיקר לנסיעות ארוכות בין עירוניות (בתקווה שלאחר תקופת הקורונה ישמש אותנו בתדירות די גבוהה לנסיעות כאלו בסופ"שים). נרצה להתקין ברכב הזה כיסא שיהיה נוח לתינוק לשבת זמן יותר רצוף.
שני הכיסאות צריכים להיות מגיל לידה.
ראיתי שאתה ממליץ בעיקר על צ'יקו נקסטפיט ועל ברייטקס קליקטייט בולוורד. מאחר ובאותו מחיר נמכר גם האדווקט - האם הוא לא עדיף? (ההבדל רק בסוג הבד - האדווקט מגיע עם בד cool flow ואת הבולוורד ראינו שמוכרים עם בד מסידרת הנאנוטקס).
איזה כיסא בטיחות היית ממליץ עבור איזה רכב - ולא חייב להיות מבין שלושת הדגמים שציינתי למעלה, אשמח לשמוע על אפשרויות נוספות אם יש טובות יותר.
חשוב לי למצוא את האיזון בין הבטיחות לבין נוחות התינוק, אך שגם יענה על השימושים השונים ברכבים, וגם אם אפשר- לא במחיר הכי גבוה בשוק... איזון בין עלות לתועלת.
כרגע מדובר בילד ראשון, ולכן פחות משנה לנו הנושא של רוחב הכיסא ומקום הישיבה מאחור.
המון תודה על הייעוץ המקצועי, אני לומדת המון מקריאה פה בפורום.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הבהרה לגבי הבדלים - ברייטקס
מאיה28/01/2021בהודעה הקודמת רשמתי שההבדל היחיד בין הבולוורד לאדווקט הוא בסוג הבד.
אני יודעת שיש הבדל בין שני הדגמים שאינו קשור לבד, אלא דווקא למבנה ותכונות המושב: האדווקט הוא דגם "בכיר" יותר בברייטקס, ולכן על פניו עדיף (והייתי מצפה שהמחיר שלו יהיה גבוה יותר). ראינו שמוכרים את הבולוורד עם הבד היותר יוקרתי (ננוטקס) ואת האדווקט עם הבד מרמה אחת פחות. אני מניחה שזו הסיבה ששני הדגמים נמכרים באותו מחיר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תשובה
קובי סופר29/01/2021שלום מאיה,
לגבי צ'יקו, אני ממליץ גם מניסיון אישי וגם כי בטיחותית הם מדורגים בטופ, לרוב ככיסא המומלץ ביותר בטיחותית. כמוכן לדעתי הם הכי נוחים לתינוקות ניו בורן עד 6-8 חודשים בשל זווית שכיבה טובה יותר שדומה לסלקל. לכן הם משלבים גם את הבטיחות ברמה הגבוהה ביותר וגם את הנוחות.
ברייטקס מציעים את אותה רמת הבטיחות רק שנגד הכיוון הם פחות שוכבים, נתקלתי במספר מקרים (יחסית קטן) שבהם לתינוק לא נוח. ניתן לשפר את הזווית עם מגביה מיוחד.
היתרון המרכזי של ברייטקס על צ'יקו זה בהתקנה קלה יותר (לא שצ'יקו מסובך). פטנט הקליקטייט הופך אדם לא מיומן למתקין מוצלח. אם נתעלם מהבדים לרגע הבולווארד והאדבוקט זהים טכנית כאשר לאדבוקט, בנוסף לכל מה שיש בבולווארד יש 2 מגיני צד (סוג של כריות סופגות) שבמקרה של תאונות צד הם אמורים לספק הגנה נוספת. בפועל מה שקורה זה שהכיסא מנופח ולכן לילד ראשון זה סבבה אבל שיש שניים זה פשוט מפלצת במושב האחורי, בטיחותית במבחנים הוא לא קיבל דירוג טוב יותר מהבולווארד ואגב הבולווארד לא קיבל דירוג הרבה יותר גבוה מהמרתון שזול ממנו, לכן אם מתעלמים מעניין המחיר אני ממליץ על הבולווארד (אם רוצים לשקט הנפשי את האדבוקט ואין שיקול מקום זו גם אפשרות). אם רוצים ללכת על תמורה לכסף אז המרתון. זה לגבי ברייטקס. לגבי בדים, הננו טקס זה הבד המתקדם ביותר שיש (אני מכיר אותו מקרוב שכן גם באיי.בי.סי דיזיין משתמשים בבדים האלו), מעבר לכל היתרונות של נעימות, אנטי רטיבות יש לבד יתרון ענק שלא לוקחים בחשבון, אין בו כימקלים ולכן בחום כבד שהכיסא ברכב, טוב שיש כזה כיסא. כיסא אחר פשוט יפלוט חומרים לא בריאים. חשוב לציין שזה מעט חומר, כמוכן ברוב הכיסאות זה על גבול המזערי וצ'יקו לדוגמא קיבלו דירוג טוב בפליטת כימקלים (כלומר הם לא מסכנים).
בין ברייטקס לצ'יקו, כמו שרשמתי, אני אישית בחרתי בצ'יקו וגם היום הייתי בוחר בו לגיל לידה. אם ההחלטה הייתה צריכה להתקבל בגיל חצי שנה או יותר, יש סיכוי שהייתי הולך על הברייטקס.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהועוד התלבטות בנושא בהמשך לתשובתך
מאיח29/01/2021תודה על ההסבר על האדווקט - זה בהחלט שינה את דעתי לגביו....
מספר שאלות נוספות -
1. לגבי המרתון - לפי מה שהבנתי, הוא מגיע רק עם הגנת צד אחת ולא שתיים כמו הבולוורד, והוא אינו מגיע עם אפשרות לבד ננוטקס. מעבר לכך אמור להיות זהה לבולווארד, לא? האם היתרונות של הבולווארד לא שווים את הפער במחיר? או שהבדלים אלה מוערכים יתר על המידה, ובכל זאת אפשר "להסתפק" במרצון ולהרגיש בטוח?
2. בהתלבטות בין הצ'יקו לבולווארד - אני מבינה שמבחינת ציוני הבטיחות, גם הבולווארד וגם הצ'יקו די זהים. היתרון של צ'יקו הוא בנוחות השכיבה נגד כיוון התנועה לניו בורן ומחיר אטרקטיבי יותר, ולבולווארד יש יתרון של סוג הבד (מה שגם תפס לי את העין זה העניין שאינו מכיל חומרים מעכבי בערה, ושומר על התכונות גם לאחר כביסה).
האם היית ממליץ לרכוש שני כיסאות בטיחות מסוג צ'יקו לשני הרכבים, או לרכוש רק כיסא אחד שאותו נעביר בין הרכבים?
ואם אחד - אז איזה:- את הבולוורד שנשמע שקל מאד להעביר אותו בין הרכבים בשל קלות התקנה שלו. האם זה נכון גם לגבי הצ'יקו - או ששם כבר יש חשיבות גדולה יותר להביא מתקין מוסמך?
ראיתי שאת הבולווארד אפשר לקנות ב-1700 ש"ח (כולל בד ננוטקס וכולל מוט אנטי ריבאונד), ואת הצ'יקו ב-1300, כך שפערי המחירים לא היסטריים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תשובה
קובי סופר30/01/2021שלום מאיה,
1. זה לא שהמרתון מגיע עם הגנת צד אחת, פשוט בבולווארד ההגנות על הראש הרבה יותר רציניות. כמו שרשמתי, הפערים הבטיחותיים מזעריים ולכן תמורה לכסף, המרתון זו הבחירה. אם אין שיקול כלכלי אז הבלווארד. אכן ההבדלים יחסית לא גדולים כמו הפער במחיר. אגב פברואר זה חודש הבטיחות בהרבה חנויות, באונליין וברשתות (בדר"כ שילב שלא מחזיקים ברייטקס) ולכן שווה לבדוק בעוד כמה ימים אם יש ירדת מחיר.
2. אכן בטיחותית צ'יקו ובולווארד די זהים. נכון הצ'יקו לדעתי יותר נוח, מבחינת בדים הבדים של צ'יקו גם מאוד נעימים. לברייטקס רק יתרון בללא החומרים. אם הולכים על כיסא אחד שיעבור מרכב לרכב ההתקנה של ברייטקס מעט יותר קלה, גם הצ'יקו יחסית מאוד קל ונוח להתקנה עם האיזופיקס. בכל מקרה כן הייתי ממליץ לרכוש במקום עם מתקין מוסמך ככה לא תצטרכו לשלם למתקין, לבקש שיתן הדרכה תוך כדי התקנה למי מהם וכמו שציינתי, ההתקנה די קלה ונוחה בשניהם.
לגבי המחיר, כמו שרשמתי, לבדוק במהלך השבוע הקרוב יתכן והם ירדו.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמון תודה, עזרת ביותר!
מאיה30/01/2021תודה רבה על התשובה המפורטת והמנומקת.
עוזר מאד לקבל החלטות מושכלות.
:)
שבוע טוב!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אשמח להמלצה על עגלת סטראדהיניב28/01/2021
אשמח לדעת מה חוות דעת על עגלה 2021Strada הדגם החדש
מגיל לידה מבחינת ביטחות וגודל אמבטיה ?
והאם היא נוחה בגילגול
והאם יש עגלות במחיר הזה שיותר משתלם להשקיע
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר28/01/2021שלום יניב,
קשה לתת המלצה מכיוון שהיא מאוד חדשה ועדיין אין חוות דעת או ידע לגבי אמינותה. יחד עם זאת חברת מאמאס אנד פאפאס היא חברה מעולה, רוב הדגמים הקודמים שלהם היו טובים.
בטיחותית כל העגלות עוברות תקנים ולכן אין חשש מאף עגלה.
האמבטיה בגודל סביר, כך הטיולון, יש מרווחות יותר אבל אז צריך ללכת על עגלות גדולות יותר בקיפול ומעט יותר כבדות.
החיסרון הבולט שלה לדעתי זה המשקל, היא לא העגלה הכי קלה בסגמנט של עגלות דו כיווניות עם קיפול קומפקטי.
הניוד שלה סביר ולא הרבה מעבר, העגלה יועדה להיות עגלה עירונית ולכן בעיר הניוד יהיה טוב וככל שהדרך תהיה משובשת כך יכולת הניוד תרד.
שיטת הקיפול לדעתי מעט מסורבל אבל לאחר תרגול מתאפשרת ביחד אחת.
מבחינת מחיר היא זולה יותר מהמתחרות הממותגות סייבקס מיוס או בוגבו בי. מצד שני יקרה יותר מעגלות כמו בייבי בוס או ספורטליין שמציעות מוצרים דומים ברעיון. כמוכן דגם הפליפ של מאמאס אנד פאפאס מציע אותו מוצר עם יכולת ניוד עדיפה במחיר משמעותית יותר זול, החיסרון המרכזי של הפליפ זה שהיא כבדה בעוד קילו מהסטראדה.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כסא בטיחות לפעוט בן שנתייםדרור28/01/2021
מבקש המלצה על כסא בטיחות לפעוט בן שנתיים. מגיל לידה ועד היום היה בכסא צ'יקו נקסט פיט ועם בוא התינוק יעבור לכסא אחר והצ'יקו יעבור לתינוק
תשובה
קובי סופר28/01/2021שלום דרור,
אני ממליץ ללכת על בוסטר עם רצועות, לדעתי גרקו נאוטילוס הוא הטוב ביותר. אפשר גם ללכת על צ'יקו מייפיט שהוא המשך של הנקסטפיט ולכן לתינוק יהיה מעבר נעים ונוח יותר.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטווח גיל
דרור29/01/2021האם הם מתאימים עד גיל מאוחר יחסית?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תשובה
קובי סופר29/01/2021שלום דרור,
אכן, הם הופכים לבוסטר ולכן הם עד גיל 12 שנים יכולים לשמש כלומר, לא צריך לרכוש עוד כיסא/בוסטר בעתיד.
חשוב לציין כי לא ציינתי בהודעה הקודמת.
יש 2 גרקו נאוטילוס בשוק. נאוטילוס אירופאי זול יותר, לדעתי פחות מומלץ ויש זולים ממנו שלדעתי עדיפים.
או הגרסא האמריקאית, נאוטילוס סנאג לוק שעליו אני ממליץ.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרצועות
דרור01/02/2021למה הכוונה בוסטר עם רצועות?
תשובה
קובי סופר01/02/2021שלום דרור,
ע"פ החוק תינוקות עד גיל שנה (מומלץ עד שנתיים או יותר) צריכים להיות נגד כיוון הנסיעה.
ע"פ החוק מגיל שנה עד גיל 3 ו- 15 ק"ג (מומלץ למשוך עד גיל 6-7 שנים) הילדים צריכים להיות חגורים עם הרצועות של הכיסא.
לכן יש כיסא בטיחות או בוסטר עם רצועות
ע"פ החוק מגיל 3 שנים ו 15 ק"ג ילד יכול לשבת בבוסטר מגביהה עם גב (מגיל 4 שנים גם ללא גב, לא מומלץ בכלל). עד גיל 8 שנים, מומלץ עד גיל 12
לכן בגיל מבוגר רכישת כיסא זו אופציה יקרה כאשר בוסטר עם רצועות יתן מענה בטיחותי וישרת גם עד גיל 12.
יש אופציות זולות יותר כמו נאוטילוס אירופאי, אוונפלו מאסטרו שניהם ברמת בטיחות גבוהה אבל הסנאגלוק יותר בטיחותי וניתן למשוך עם הרצועות עד משקל גבוה יותר.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאופציות נוספות
דרור01/02/2021ואשמח לדעת האם יש אופציות נוספות טיפה יותר זולות?
האם קל יחסית להעביר מרכב לרכב?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כסאות בטיחות זיפ או זיפ מקסעליזה28/01/2021
היי קובי,
אשמח להתייעץ איתך על כסאות בטיחות. אנחנו מתלבטים אם לרכוש את הציקו נקסטפיט זיפ או את הזיפ מקס. מה דעתך? כמה העניין של הרגליים שיותר מרווחות שווה את זה?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר28/01/2021שלום עליזה,
אין הכרח למרווח רגליים ארוך יותר אלא וזה אלא חשוב, אם מתכננים שהתינוק יהיה נגד כיוון הנסיעה עד גיל שנתיים. זה לא החוק אבל זו גם המלצה וזה גם הרבה יותר בטיחותי לתינוקות, כאן למרווח רגליים יש יתרון מכיוון שאז הם לא יתקלו בגב מושב הרכב ויהפכו את הישיבה בכיסא הבטיחות ללא נוחה. אם אין תכנון כזה ובגיל שנה תהפכו לכיוון הנסיעה אז אין למקס שום יתרון.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המלצה לעגלת תינוק חזקה ונוחהנתנאלה28/01/2021
קובי שלום
אני מחפשת עגלת תינוק חזקה, נוחה לקיפול ותפעול (קיפול ביד אחת), ללא מתאמים כלשהם לסלקל וכיוצ, שמתאימה לספורט, להליכה מרובה ושתהיה נוחה, מפנקת ובולמת זעזעועים לתינוק.
אני מתלבטת בין הסילבר קרוס פיוניר לבין הסילבר קרוס סרף אל מול פג פרגו (לא מכירה דגמים)
מה דעתך?
תודה רבה
נתנאלה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר28/01/2021שלום נתנאלה,
לגבי עגלה כזו שהסלקל מתחבר ישירות, זה מאוד מגביל מכיוון ש:
א. תצטרכו שהעגלה והסלקל יהיו מאותו מותג (גם אז לא מבטיח שזה יחסוך את המתאמים)
ב. אם מצאנו כזו זה לא מבטיח שנקבל את הסלקל הבטוח ביותר.
כמוכן אין עגלה מושלמת, בכל עגלה נאלץ להתפשר על משהו.
לגבי סילבר קרוס, שני הדגמים לא מתקפלים ביד אחת כאשר לדעתי הסרף ממש מסורבלת ולכן הפיוניר עונה טוב יותר לדרישות מכיוון שהיא גם יותר נוחה לניוד.
פג (דגם בוק) לדעתי עדיפה על הפיוניר מכיוון שגם מתקפלת ביד אחת, גם מתחבר עליה סלקל פג שהוא טוב ולא מצריך מתאמים. בפג הייתי משדרג את השלדה לשלדת S ככה הניוד יהיה יותר טוב לצרכים שלך.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סלקל לבייבי בוס טייגריעל27/01/2021
איזה סלקל מומלץ לקנות שמתחברת לעגלה בייבי בוס טייגר?
תשובה
קובי סופר28/01/2021שלום יעל,
לדעתי ג'ואי אייג'ם הוא גם ברמה הבטיחותית הכי גבוהה, גם יש לו גגון נהדר והוא גם מאוד מרווח ונוח.
ניתן לרכוש אותו עם בסיס או ללא. הבסיס מוריד בדירוג הבטיחותי אבל עושה את החיים ליותר קלים ונוחים וגם מצמצם סכנה של התקנה לא נכונה.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בוגבו קמיליון 3+יעלי27/01/2021
שלום קובי אנחנו לקראת ילד ראשון
מתניידת בעיקר בתחבורה ציבורית
לפעמים ברכב
בית קרקע
גרים במושב עם דרכי עפר , כורכר וים...
אשמח לחוות דעת לגבי הבוגבו קמיליון 3+
והאם יש בוגבו עדיף יותר לתנאים שציינתי
נשמח לעגלה חזקה שתחזיק גם לילדים הבאים בעזרת ה'* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר28/01/2021שלום יעלי,
לדעתי עונה לחלק מהדרישות ולא לכולן, לדעתי היא לא ידידותית לתחבורה ציבורית אלא אם ניתן לעלות איתה פתוחה (וגם אז זה יהיה מסורבל). כמוכן לדרכי עפר היא לא יעילה אלא אם מקפלים אותה למצב מריצה שזה גם לא הדבר הכי נוח ואידאלי לעשות.
לדעתי דגם הפוקס שלהם עדיף כי גם הגלגלים הקדמיים בו גדולים יותר, הוא גם מעט יותר נוח בקיפול אבל גם, לדעתי יהיה מאוד מסורבל בתחבורה ציבורית.
הבי שלהם הכי פרקטית לתחבורה ציבורית אבל לא לניוד בדרכי עפר ככה שלדעתי דגמי הבוגבו כולם יענו רק לחלק מהדרישות (אלא אם קונים בי לתחבורה ציבורית ופוקס לכורכר ולים)...
אני ממליץ לבדוק את פג בוק או אינגלזינה אפטיקה, שתיהן פחות נוחות לניוד מהפוקס אך לא בהרבה ורק בדרכים משובשות, בדרך עירונית אין הבדל גדול אם בכלל, הן יותר נוחות לקיפול ולכן לדעתי מתאימות יותר לכל הצרכים.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כסא אוכל לתינוקשני27/01/2021
שלום קובי,
מבקשת המלצה לכסא אוכל טוב, חשוב שיהיה נוח לתינוק, יתאים מגיל שבו התינוק טרם יושב (כדי שנוכל לשים לידינו), ובמצב ישיבה יהיה 90 מעלות, ויתנקה בקלות. תחת אלו אשמח להמלצה על :
1. הכסא הכי טוב ללא שיקולי תקציב.
2.הכיסא הכי טוב בעלות של כ-400 שקלים פלוס מינוס.
3. הכיסא עם התמורה הטובה ביותר לכסף
ומה ההבדלים בין שלושתם, תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר27/01/2021שלום שני,
1. לדעתי הכיסאות הכי טובים של פג פרגו. ספציפית דגם סייסטה, שירת אותי עם 2 ילדים וגם עבר הלאה וממשיך לשרת. כיסא מדהים בנוחות שלו, קל לתפעול, לניוד וקיפול. מיוצר באיטליה. החיסרון יקר! גם הדגמים הזולים של פג כמו הפרימה פפה הם סופר נוחים ואיכותיים, זה שרשמתי זולים זה רק ביחס לסייסטה כי הם עדיין יקרים ביחס לדגמים הסיניים.
2. ב-400 ש"ח אני נוטה תמיד להמליץ על מאמ אבל הייתה איתם בעיה מסוימת, הם הביאו דגם מוצלח ועם אותו שם דגם הביאו ממפעלים שונים בסין ומאחד המפעלים האיכות הייתה ירודה לכן זה לקחת הימור לדעתי. לכן אני ממליץ על אינפנטי אניס שזהה למאמ.
3. האניס נותן פחות או יותר מה שמקבלים בפרימה פפה שעולה כפליים ולכן הוא לדעתי נותן תמורה הכי טובה לכסף. ההבדלים הם איכות הרכבה (לראיה כל הנושא של מאמ), איכות הבדים (PVC), אמינות.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך כיסא אוכל תינוק
שני27/01/2021תודה רבה על התשובה המהירה. לאחי יש אינפינטי והם מרוצים, אז לאור התשובה שלך נראה לי שנלך עליו.
עם זאת, יש להם דגם אחר- אורגנו. אשמח לדעת מה ההבדל בינו לבין ההאניס.
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תשובה
קובי סופר28/01/2021שלום שני,
חשוב להבין שרוב החברות הן לא מותג ולכן קונים מוצרים מסין שנקראים מוצרי מדבקה ושמים את הלוגו ומותג שלהם על המוצר. כך עובדת אינפנטי ובגלל זה רואים הרבה פעמים אותו מוצר תחת 2 או 3 מותגים שונים. האורגנו הוא דגם אחר ממפעל אחר, גם דגם טוב לדעתי אך אני חושב שהאניס יותר מתקדם.
האניס זה למעשה סוג של ההעתקה של הפרימה פפה של פג פרגו שעליו המלצתי. אני אוהב בו שמסילות המגש פנימיות ולא חיצוניות ולכן זה בטיחותית יותר, בנוסף ניתן לקפל את המגש מה שהופך את הקיפול ליותר ידידותי וקטן.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה, המשך קטן
שני28/01/2021מעולה, תודה רבה!
מבחינת נוחות לתינוק- שני האינפנטי לדעתך זהים?
ושאלה אחרונה- נזכרתי שיש לי chicco Baby Hug 4 in 1 - שזה הופך גם לכיסא אוכל.. הכיסא אוכל של זה פחות טוב מהאינפנטי? (אם כן, מעדיפה לקנות חדש)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תשובה
קובי סופר28/01/2021שלום שני,
אני לא אוהב את מוצרי ה2/3/4/5/6/7 ב- 1
לדעתי הם לא יעילים בכל מטרה כאשר מוצר יעודי למטרה מסויימת יהיה טוב יותר, לכן אני חושב שהכיסא אוכל שם אינו מוצלח או נוח.
לגבי האינפנטי, שניהם נוחים באותה הרמה. אם מתאפשר לרכוש פיזית ולבדוק עם התינוק בחנות זה הכי טוב.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עגחת nuna - מנח טיולוןנגה27/01/2021
שלום רב,
ידוע אולי מה מנח הטיולון בעגלת nuna triv? חיפשתי מידע אך לא מצאתי...תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר27/01/2021שלום נגה,
לא ידוע, אף חברה לא מפרסמת את הנתונים האלו. צריך לבדוק פיזית בחנות.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
נגה27/01/2021* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כיסא בטיחות עד 1000 שחשלומית גבע25/01/2021
אז בדקתי בתינוקות זה אנחנו וראיתי שיש מבצעים נהדרים על כיסאות הבטיחות. מדובר על תינוקת ארוכה מאוד עם עוד שני מתבגרים ליד מאחור. כלומר, מקום לרגליים אך לא רחב מידי (שילדה) ולא ר מידי עבורה (פנים הכיסא).
אלו הכיסאות:
1. גרקו: אקסטנד טו פיט, סייף פור מי, סלים פיט
2. Grow and go קומפורט קול
3. safety 1st grow and go (הביקורות עליו נהדרות, כך גם מבחני האיסור אבל אני כלל לא מכירה את החברה)
4. צ'יקו נקספיט ספורט
5. בייבי סייף 360 (המחיר הנמוך שלו קצת מתריע)
6. הומלץ לי גם אוונפלו (אבולב לדוגמה).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר26/01/2021שלום שלומית,
בטיחותית מכל הדגמים הצ'יקו הוא הטוב ביותר. הוא גם בגודל סביר ולכן יכול לענות גם לדרישות הגודל.
גרקו סלים פיט הוא הכי אידאלי למי שצריך מרחב פנימי ברכב ליושבי הספסל האחורי ברכב אבל האקסטנד טו פיט שלהם עדיף עליו מבחינה בטיחותית.
לגבי סייפטי, חברה אמריקאית מעולה, הבעלים של מקסי קוזי ולכן אין כאן חשש אך כמו שרשמתי, בינו לצ'יקו אני ממליץ יותר על הצ'יקו כמוכן צריך לקחת בחשבון שהוא טיפה רחב.
על השאר אני פחות ממליץ.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה, שאלה נוספת..
שלומית גבע26/01/2021ראשית, תודה ענקית. לחצתי על "שלח" ולאחריו תיקנתי את השאלה והשאלה נשלחה כפי שהיא. החשיבה לגבי אוונפלו ובייבי סייף ירדה (מחיר נמוך ומחשיד וגודל).
לפי מה שהבנתי, הסייפטי והגרקו צרים יותר מהצ'יקו? האם יש צ'יקו מומלץ? לא מצאתי באינטרנט את ההבדלים בין דגם הספורט לבין הזיפ (חוץ מעניין הרוכסן). אשמח להסבר.
בנוסף, איזה מהם הכי גדול מבחינת מיקום רגלים?
אין שום משמעות לבוסטר עבורי שאני מעדיפה לקנות את הבוסטר בנפרד בעתיד.
תודה..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקנינו
שלומית גבע26/01/2021אז ראיתי את הנקסטפיט זיפ ובסוף לקחתי את הfit4 כי הוא נראה גדול יותר (המקס עם עור, פחדתי).
רק מוודא שאכן זה נכון והיה עדיף את הפיט..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תשובה
קובי סופר26/01/2021שלום שלומית,
לגבי הפיט4 זה כיסא סטייל נקסטפיט משולב בוסטר, אני אישית פחות אוהב את השילוב אבל כיסאות כאלו יותר מרווחים לתינוק.
הוא חדש יחסית ולכן אין נתוני בטיחות אבל היות והוא מבוסס על הנקסטפיט לדעתי מדובר בכיסא ברמה הגבוהה ביותר.
בסך הכל כל הנקסטפיט של צ'יקו מומלצים שכן אין הבדל בטיחותי בינהם פרט לכל מיני שינויים כמו רוכסן, או בזיפ מקס משענת רגליים יותר ארוכה.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה, דבר אחרון
שלומית גבע27/01/2021תודה, נישאר איתו וזאת רק בגלל המקום לרגליים. נראה שמאוד נוח לה.
שאלה קטנה לגבי עגלת הסלסה, האם יש גיל מומלץ למעבר לטיולון? שוקלת 7.3, 73 ס"מ. מנסה להרים ראש מצד אחד אך מנגד חמים יותר באמבטיה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תשובה
קובי סופר28/01/2021שלום שלומית,
אין גיל מומלץ, זה נטו לפי ההרגשה שלכם. ניתן גם לעבור כעת וניתן למשוך עד 9 ק"ג באמבטיה. ניתן גם לעשות רוטציה פעם באמבטיה ופעם בטיולון כדי להרגיל אליו.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את נשמרת מפני דלקת נרתיקית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)