מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום
.jpg)
- התלבטות בין בוגבו בי 6 לבין ספורטליין xl החדשהסתיו29/03/2021
שלום קובי,
מדובר בעגלה ראשונה ואנחנו מאוד מתלבטים בין הבי 6 לxl.. אשמח לשמוע את חוות דעתך על שתי העגלות ושתעזור לנו להגיע להחלטה.
בנוסף אשמח לקבל המלצה למושב בטיחות מגיל לידה.
תודה רבה וחג שמח,
סתיו :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר30/03/2021שלום סתיו,
ראשית יש פער עצום במחיר, באזור הכפול.
לגבי העגלות: מבחינת אמבטיה, זה החיסרון הגדול בבי לדעתי ביחס כמעט לכל עגלה. האמבטיה די קטנה וצפופה וגם לא הכי קשיחה. לכן בסיילו האמבטיה עדיפה אך כמו שרשמתי כמעט לכל העגלות יש אמבטיות יותר טובות. היתרון היחיד שיש לבי זה שכבת רשת נושמת במזרן.
בטיולונים, לדעתי הטיולון של הבי עדיף מכיוון שהוא יצוק מפלסטיק, לדעתי זה מספק תמיכה יותר טובה ופיזור לחצים יותר טוב. כמוכן המושב בבי מגיע למצב ישיבה זקוף כאשר בסיילו הגב נוטה טיפה לאחור. בבי ניתן לכוון את גבוה הרצועות, מבחינת כביסה בבי ניתן לכס את כל הבדים, בסיילו הגגון יוצא עם הפלסטיקה ולכן לא ניתן לכבסו ובד המושב יוצא עם לוח הפרספקט שבתוכו לכן זה דורש כביסה יותר עדינה.
מבחינת שלדה. לדעתי הצמיגים בבי והקפיצים יותר איכותיים אך מצד שני לסיילו יש גלגלים יותר גדולים. זה אומר שהבי תהיה יותר נוח בניוד עירוני, יותר שקטה עם בלימת זעזועים יותר טובה אך ככל שהדרך תהיה יותר משובשת אז היתרון של הסיילו יורגש בזכות הגלגלים היותר גדולים.
רוחב השלדה בבי יותר צר ולכן יהיה יותר קל להתנייד איתה במקומות צרים, כמוכן היא טיפה יותר צרה בקיפול.
המשקל יחסית זהה. הסל בבי פחות נגיש.
בבי ניתן לרכוש גגונים בעתיד ולהחליף צבעים.
הייתי ממליץ גם לבדוק את בייבי בוס טייגר, היא באזור המחיר של הסיילו ומקבלים בה את כל היתרונות של הבי והסיילו יחד.
אמבטיה מרווחת כמו בסיילו.
מושב יצוק מפלסטיק כמו בבי והורדת הבדים לכביסה.
גלגלים מהחומר של הבי רק בגודל של הסיילו. בנוסף היא יותר קלה משתיהן.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטייגר
סתיו30/03/2021היי קובי,
תודה רבה לך על המענה המהיר והמפורט.
מה בנוגע להמלצה על מושב מגיל לידה?
ואיפה באיזור ראשלצ ניתן לראות את הטייגר? תודה :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תשובה
קובי סופר30/03/2021שלום סתיו,
לגבי ראשון, כרגע אין משווק של עגלות בייבי בוס בראשון.
הכי קרוב זה מורד גיליס: בילו, רמלה, מודיעין.
כמוכן יש בבני ברק תינוקות זה אנחנו מול קניון איילון או מקס בייבי צומת ירקונים פתח תקווה.
לגבי כיסא.
אני בניגוד להרבה דברים כאן יש לי המלצה אחת שמגיעה גם מניסיון אישי: צ'יקו נקסטפיט (עדיף בגרסאות הזיפ).
בטיחותית הוא נחשב לאחד המובילים אבל ההמלצה שלי מגיעה גם בגלל הנוחות. הוא מגיע לזווית הכי קרובה לסלקל, מניסיוני ברוב הכיסאות לא יהיה נוח לתינוקות בגלל השיפוע.
בטיחותית אני גם ממליץ על כל דגמי ברייטקס קליקטייט כאשר הבולווארד הוא לדעתי הכי מומלץ אך כמו שרשמתי. מבחינת נוחות לדעתי הצ'יקו עדיף.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
סתיו30/03/2021נלך לראות בחנות.
תודה רבה וחג שמח! :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבייבי בוס טייגר
סתיו06/04/2021היי קובי,
בהמשך להמלצתך על הטייגר, רציתי לדעת האם האחריות של בייבי בוס תקפה גם אם העגלה נרכשת באחת מהרשתות שציינת למעלה? (ראיתי באתר עצמו של החברה שזה שנתיים +אחריות לתיקונים לכל החיים)
תודה מראש בברכה,
סתיו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תשובה
קובי סופר06/04/2021שלום סתיו,
האחריות תקפה לכל חנות. גם ללא מורשות! בניגוד ליבואנים אחרים אנחנו לוקחים אחריות מלאה למוצרים שלנו ולא מטרטרים לקוחות!
האחריות מלאה לשנתיים ולאחר מכן שירות התיקון חינם ללא הגבלת זמן (זה אומר שאם יש צורך בהחלפת חלק יתכן והחלק יהיה בתשלום, מבחינת עלות, העלות שהחלק עלה לנו אם עלה).
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התעייצות על כסא בטיחות בת שנהליבנת לוי29/03/2021
קובי שלום,
הבת שלי בת שנה ואצלי ברכב יש את הציקו נקסטפיט זיפ
אני רוצה לקנות כסא בטיחות נוסף לנסיעות קצרות לבני משפחה שצריכים להוציא מהמעון.
קיבלתי המלצות על הקוסקו סנרה ועל הטוויגי סייף גארד
על מה אתה ממליץ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר29/03/2021שלום ליבנת,
הייתי ממליץ רק על הסנרה. הטוויגי הוא מוצר סיני שלא נבחן במבחן השוואתי ולכן איננו יכול לדעת את רמתו.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שנת ייצור סלקל מקסי קוזי מיקולי29/03/2021
קובי חג שמח ומועדים לשמחה,
רכשנו לאחרונה סלקל של מקסי קוזי דגם מיקו משילב. כעת ראינו שתאריך הייצור שלו הוא 3/2017 ואנו מוטרדים מזה. האם מחשבים את תוקף הסלקל מיום הייצור או מיום השימוש והאם שנת ייצור 2017 היא סבירה?
תודה וחג שמח,
לי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר29/03/2021שלום לי,
אם היצרן הטביע תאריך יצור אז התוקף הוא 6 שנים מיום היצור!
אלא אם היצרן הטביע גם תאריך אחרון לשימוש אז הולכים לפי זה.
אם הסלקל ללא אף תאריך אז השימוש המומלץ הוא 5 שנים מיום הרכישה.
לדעתי 2017 זה כלל לא סביר. הייתי ממליץ לרכוש משהו מתאריך יותר עדכני.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקובי, תודה רבה על המענה המהיר. שאלה קטנה נוספת
לי29/03/2021האם יש סלקל אחר שאתה ממליץ עליו ושמתחבר לעגלת ספורט ליין והאם תוספת של איזו פיקס היא הכרחית או שניתן להסתפק בסלקל עם חיבור רגיל?
תודה מראש,
לי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תשובה
קובי סופר29/03/2021שלום לי,
בגדול דגמי מקסי קוזי מעולים, אני בטוח שיש משנתונים מתקדמים.
בנוסף דגמי סייבקס מעולים וגם ג'ואי אייג'ם.
לגבי בסיס, אין הבדל בטיחותי בין איזופיקס לרגיל כל עוד הם מותקנים נכון.
היתרון של איזופיקס שיש פחות סיכוי לטעויות אנוש בהתקנה שלו, יחד עם זאת ההתקנה בדרך כלל חד פעמית כך שאם רוכשים בחנות עם מתקין מורשה שמתקין לכם אז אין ממה לחשוש.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה וחג שמח!
לי30/03/2021* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עגלה מומלצת - משקל, קלות קיפול ויציבותהדר28/03/2021
שלום רב,
אני רוצה להחליף את העגלה שיש לי כרגע בגלל המשקל שלה. אני סובלת מבעיות גב ומעוניינת בעגלה קלה מבחינת משקל וקיפול ויציבה המאםשרת תליית תיקים על העגלה (הבן שלי בן 8 חודשים).
חשבתי על 5 דגמים:
1. Baby Jogger City Tour LUX
2. Biba Tay Tay
3. Baby Safe Twist Plus
4. cybex easy s twist 2
5. Sport Line Vyper
איזה דגם לדעתך יענה לי על הדרישות של משקל קל, קלה לקיפול ובעיקר יציבה מבחינת נשיאת משקל ע"ג הידית?
תודה מראש וחג שמח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר29/03/2021שלום הדר,
ראשית חשוב מאוד להבין, משקל כבד על הידית צריך להיות מאוזן עם עגלה כבדה, ככל שנרד במשקל כך יש להוריד את משקל התיק.
שנית, לפי מחקים אני ממליץ על עגלות עם מושב דו כיווני עד גיל שנה לפחות (רצוי יותר) ולכן, צריך לעשות שיקול אם רוכשים עכשיו עגלה/טיולון או מושכים עוד 4 חודשים עם העגלה?
לגבי הדגמים שציינת:
1. הטיולון דו כיווני כך שזה מצוין. יכולת הניוד לא טובה ומדובר בעיקר בעגלה שתתאים לעיר, בדרך מאתגרת יהיה קשה מאוד להתנייד איתה לדעתי. הקיפול והפתיחה מעט מסורבלים לדעתי.
2. לדעתי טיולון מעולה אך המושב חד כיווני.
3. דגם פחות מוצלח לדעתי, הטיולון חד כיווני ויש רבים וטובים יותר לדעתי.
4. המושב דו כיווני לכן זה מצוין. הניוד בדגם הS יותר מוצלח מהג'וגר (לשים לב לS כי יש דגם בסיסי יותר). הקיפול די מסובל לדעתי. גם הידית שלא מתארכת מהווה חיסרון קל מכיוון שבשכיבה (כשהמושב פונה לכיוון הנסיעה) המושב חוצה את קו הידית ולא מאפשר לתלות תיק (וזה גם פחות נוחה להורה, בעיקר אם הוא גבוה).
5. כמו ביבה טאיטאי.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תלת אופן, מומלץ? וכיסא אוכל כתר..?שלומית גבע28/03/2021
האם התלת אופן הוא הוצאה כדאית? האם הוא יכול להחליף את בטיולון? עד כמה הוא נוח תקיפות, לישיבה, לשכיבה, להיגוי? אשמח לסדר והבנה.
יש לנו את סלסה וכרגע אנחנו עם הטיולון (בת חמישה חודשים). האם להמתין לגיל שנה ולרכוש טיולון, האם התלת אופן יכול להחליפו? מחיר תלת אופן היום זה של טיולון. בנוסף, תלת אופן מומלץ?
דבר נוסף שכבר שאלתי בעבר- כיסא אוכל.. הלחיצו אותי לגבי ניקיון הכיסא ושני לפני שאני רוכשת את אניס אני בודקת אולי כדאי להתחיל מטרמפולינה ולמסור לכיסא פשוט ללא ריפוד? כמו בייבי סייף. בנוסף, יש את הכיסא החדש של כתר שנראה נהדר גם הוא (הופך לבוסטר). חשוב לי שיהיה נוח לניקוי, נוח לבת שלי, מעמד לרגליים, מספיק רחב מצד אחד אך מנגד, לא רחב מידי.
תודה!!!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר29/03/2021שלום שלומית,
לגבי התלת אופן, הוא סוג של מחליף טיולון אך לא ב-100% כלומר, בסופו של דבר קונים גם וגם אז לדעתי, לא לקחת בחשבון שזה מחליף טיולון.
לגבי תלתי אופן, אם קונים לפני שנה אז יש כיום הרבה דגמים עם מושב מסתובב. לדעתי הסמארטרייק STR7 הוא המומלץ ביותר.
לגבי טיולון, ההמלצה שלי תמיד לחכות לגיל שנה מכיוון שאין הרבה טיולונים דו כיווניים.
לגבי כיסא אוכן. הכתר לדעתי פחות מוצלח. גם יקר מאוד וגם לא מתקפל. כמוכן בוסטר עולה גרושים בטח שבתקופות כמו עכשיו.
באניס מעבר להתקפלות יש מצבי גובה שזה מאוד נוח וגם שכיבה להאכלה מבקבוק (אז אין צורך גם בטרמפולינה).
לגבי נקיון, סה"כ זה מסורבל ולא הכי נעים אבל גם לא נוראי. דווקא הדגם הישן של כתר שלדעתי כבר לא נמכר הכי אידאלי מהבחינה הזו, היה אפשר פשוט לשים אותו באמבטיה או עם צינור ולשטוף מכיוון שכולו היה עשוי פלסטיק ללא מתכת בכלל.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה, שאלה נוספת..
שלומית גבע29/03/2021בגדול, היא בהנקה מלאה ולכן כרגע אין צורך בבקבוק כלל וכנראה גם לא יהיה ולכן השכיבה לא תשמש למטרה זו בעתיד. האם עדין לדבוק בטניס או ללכת על כיסא סטיל בייבי סייף (איקאה למינהם אבל עם מגש לרגליים).
לגבי כתר הישן, מסכימה ולא מוצאת כזה. קיוויתי שהחדש מחליף את הישן לטובה אך נראה שזה לא כך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תשובה
קובי סופר29/03/2021שלום שולמית,
בגדול לאניס יש מלבד השכיבה את היתרון של המצבי גובה, לי אישית היה מאוד נוח לדוגמא אם הייתי מאכיל על ספה בסלון הייתי מכוון לגובה נוח לי. שמאכילים בשולחן שמים גובה אחר וכו'.
בנוסף יש את עניין הקיפול שזה מאוד נוח שאפשר לקפל ולשים בצד.
מצד שני כיסאות סטייל איקאה יותר נוחים לניקוי, יותר קלים במשקל שרוצים לנייד ממקום למקום וכו'.
אז אלו השיקולים ותלוי בכם מה נכון לכם יותר.
בכנות, היו לי 2: 1 סטייל האניס ובגיל גדול יותר אחד סטייל איקאה. כמו שרשמתי למעלה לכל אחד היו את היתרונות שלו.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עגלת בוגובו אנט- המלצות האם טובהאמא במשרה מלאה26/03/2021
אני מעונינת לקנות את בוגובו אנט. משום מה אני לא רואה אותה ברחוב בכלל. לכן אני שואלת האם יש לכן המלצות עליה?
אני לא צריכה אותה ליום יום רק לנסיעות.
אשמח לחוות דעת.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר29/03/2021שלום,
לדעתי דגם פחות מוצלח של בוגבו, הרחוב לדעתי בדיוק מספר עד כמה.
החסרונות של האנט לדעתי הם בקיפול המסורבל שמצריך בערך 7 פעולות. כמוכן, כאשר הטיולון פונה לכיוון הנסיעה אז לא ניתן בכלל להשכיב את המושב!
לדעתי בבוגבו מהרו לצאת עם הדגם לפני שסיימו לפתח אותו.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המלצה לכיסא בטיחות ילדה בת שנהרחלי25/03/2021
שלום,
אשמח להמלצה לכיסא בטיחות לילדה בת שנה. אין לנו רכב ולכן חשוב שיהיה אפשר לנייד את הכיסא מרכב לרכב בקלות מבלי שהבטיחות תפגע.
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר26/03/2021שלום רחלי,
השאלה אם יש תקציב. בדרך כלל שאין רכב קבוע גם מחפשים מוצר יחסית זול.
בגדול אם אין שאלת תקציב אז אני הכי ממליץ על ברייטקס קליקטייט כאשר דגם המרתון הוא הזול ביותר והוא גם ברמת בטיחות גבוהה ביותר.
היתרון של הקליקטייט זו קלות ההתקנה. אפשר ברכישה לבקש הדרכה ואחר כך מאוד פשוט להתקין ולנתק אותם, הפטנט שלהם למעשה הופך את ההתקנה לקלה עם מינימום טעויות אנוש בהתקנה וניתן להתקין בקלות בכל רכב עם או בלי איזופיקס זה לא משנה.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך שאלה
רחלי26/03/2021קודם כל תודה רבה!
מחיפוש מהיר שעשיתי מוכרים בבייבי סטאר ברייטקס אלגינס וכתוב במפרט שזה השם החדש של המרתון. האם זה אותו כיסא? יש פער של כ600 שקלים בין האלגינס למרתון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תשובה
קובי סופר29/03/2021שלום רחלי,
ההפך הוא הנכון. אליגנס מבוסס על המרתון הישן ללא מערכת הקליקטייט. כל המטרה בהמלצה שלי על הקליקטייט זו קלות ההתקנה מה שפחות רלוונטי לאליגנס.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה!
רחלי29/03/2021* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התייעצות - כיסא בטיחות, מנשא, עריסהק24/03/2021
שלום,
אשמח להתייעץ ולקבל חוו"ד כולל יתרונות וחסרונות על המוצרים הבאים:
כיסא בטיחות 4ever טרושילד של גרקו
מנשא צ'יקו היפ סיט
עריסה נועה של ספורטליין + חוו"ד על המזרן לתינוק מגיל לידה + תקן בטיחות
מזרן סוויט סליפ למיטת תינוק + תקן בטיחות
ועגלת מיוס 2 - מצאתי שהיא הכי קלה ונוחה לתפעול.
תודה רבה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר24/03/2021שלום,
כיסא בטיחות 4ever טרושילד של גרקו
ברמת בטיחות גבוהה. אני פחות ממליץ עליו לניו בורן. לדעתי צ'יקו נקסטפיט עדיף. גם בטיחותית אבל בעיקר מבחינת נוחות. זווית השכיבה שלו טיפה יותר נוחה לתינוקות.
מנשא צ'יקו היפ סיט
לגבי מנשאים אני ממליץ לרכוש לאחר הלידה ולהתנסות יחד עם התינוק. לדעתי הבייבי ביורן וואן או ארגו 360 הם המומלצים ביותר אבל זה גם מאוד אינדיבידואלי.
עריסה נועה של ספורטליין + חוו"ד על המזרן לתינוק מגיל לידה + תקן בטיחות
מוצר חדש, קשה לי לתת חוות דעת. נראה שהמוצר ברמה גבוהה.
מזרן סוויט סליפ למיטת תינוק + תקן בטיחות
אני לא מכיר. ה-3 הכי מומלצים לדעתי הם בייבי טק מולטיפלואו, נומו, קינג קויל אימג'ן של שילב.
אם בכל זאת הולכים על הדגם שרשמת, ממליץ לבדוק מול מכון התקנים שיש לו תו תקן בתוקף.
עגלת מיוס. מסכים שהיא קלה ונוחה לתפעול אך יש עוד גורמים שאני ממליץ לקחת בחשבון: בסופו של יום מניסיוני, 99% משימוש העגלה הם דחיפה שלה והניידות, עליה וירידה ממדרכות וכו' (כל אחד ואופי הטיולים שלו), לדעתי בתחום הזה היא פחות מצטיינת. קיפול, תפעול והרמה לרכב הם 1% אחד מהשימוש.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התלבטות בין מיוס 2 לבין בוגבו בי 5ק22/03/2021
שלום,
אני מתלבטת בין מיוס 2 של סייבקס לבין בוגבו בי 5. בהתחלה גם שקלתי את הספורט ליין והבייבי בוס אבל הם היו לי די כבדים.
אם שמים את השיקול הכספי בצד.
מה מומלץ יותר? מבחינת נוחות, התניידות, משקל, קיפול ופתיחה ביד אחת ויתרונות וחסרונות של אחד לעומת השני.
כמו כן, האם ניתן לפרק ולכבס את הבדים?
אשמח למענה ותודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר22/03/2021שלום,
הבייבי בוס דווקא יותר קלה מהבוגבו ושוקלת כמו המיוס (הכוונה לטייגר), הבובקט עוד יותר קלה מהטייגר או המיוס.
הדרך לבדוק משקל עגלה זה לקפל יחד עם הטיולון, להשכיב על הרצפה ולהרים ב2 ידיים מהקצוות.
לגבי בי או מיוס, אני אישית יותר אוהב את הבי.
היא יותר נוח לניוד, יותר נוחה לעליה וירידה ממדרכות, המושב שלה יצוק מפלסטיק כאשר במיוס הוא עשוי מרשת.
לבי אין מעקה או אמבטיה מאווררות (דברים ששופרו בבי 6).
מבחינת כביסה בבי הכל יורד, במיוס הרוב המוחלט יורד.
הבי מתקפלת עם המושב לשני הכיוונים, במיוס רק כאשר המושב פונה לכיוון הנסיעה. לאחר הקיפול המיוס עומדת הבי נופל לרצפה (שופר ב6). הבי תאורטית מתקפלת ב2 ידיים אך ניתן גם ביד אחת עם קצת תרגול.
הפתיחה טיפה מסורבלת בשתיהן כל אחת בדרכה שלה, סה"כ דורש תרגול קל וזה די פשוט בסוף.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
ק22/03/2021תודה רבה על התגובה המהירה.
שאלה נוספת, האם צריך לקנות כיסוי או מזרן לעגלה ולטיולון?
והאם ניתן לקפל את האמבטיה באחסון (בסיום השימוש)?
ממה שאני מבינה ממך אתה יותר ממליץ על הבוגבו בי. אז אם כבר בוגבו עדיף לקנות את הבוגבו בי 6 המשופרת?
היא גם מתאימה יותר לעיר או ששורדות גם דרכים מאתגרות יותר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תשובה
קובי סופר23/03/2021שלום,
בכל עגלה אני ממליץ לרכוש סדין לעגלה או לצפות את המזרן עם חיתול בד. באף עגלה אין לכך חובה אבל זה: א. יותר נעים לתינוקות כי הכיסויים מכותנה והעגלות מפוליאסטר. ב. הרבה יותר קל לניקוי מכיוון שקל לשלוף ולכבס את הכיסוי מאשר להוציא את בד האמבטיה.
גם בבי וגם במיוס ניתן לקפל את האמבטיות לאחסון בגמר השימוש.
לגבי המלצה, בסוף זו החלטה שלכם אני רק מציין את היתרונות והחסרונות. אני אישית, אם הייתי צריך לבחור הייתי בוחר בבוגבו (אם בייבי בוס מחוץ לתמונה) זה נכון אבל עדיין, ממליץ להתנסות בחנות עם כל אחת.
ברור שאם התקציב מאפשר עדיף בי 6 אבל זה יותר מ-1000 ש"ח יותר. יש בה הרבה שיפורים לשיקולכם אם הם שווים את ההפרש.
הבי 6 עם גלגלים יותר גדולים, אין בעיה בעיר לא עם ה-5 ולא עם 6. ככל שהדרך תהיה יותר משובשת אז ה-6 תהיה עדיפה.
לגבי דרכים מאתגרות יותר, הנוחות תרד ככל שהדרך יותר מאתגרת, מדובר בעגלה עירונית שתהיה סבירה בפארקים אבל מעבר תתקשה. לדרך מאתגרת צריך גלגלים גדולים.
אפשר לעשות מבחן ניוד בחנות, לשים משקל של 12 ק"ג בעגלה ולטייל בחנות ומחוצה לה, זה יתן מדד לנוחות הניוד בסביבה עירונית אבל לא בדרך מאתגרת. יכול להיות שזה יספק.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ממליצה מאוד על עגלת אוונפלו דגם נובו .ר.ח22/03/2021
לאחר שימוש של שנה בעגלת אוונפלו דגם נואבו כולל כל החלקים . אמבטיה טיולון וסלקל .
פשוט עגלה מושלמת !!!
יפה וקלה לתפעול .. והמחיר גם שווה כל שקל
בקיצר ממליצה למי שמתלבט על הדגם הזה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר22/03/2021שלום ר.ח,
זה לא פורום המלצות אלא פורום שאלות. מאחר ולא ניתן לאמת את זהותך כל פרסום כזה מבחינתי הוא פרסום סמוי ויש כאלו לא מעט כאן.
לדעתי עגלה לא מוצלחת אבל למי שבתקציב נמוך מאוד יתכן ותתאים לו. הסלקל מאוד פשוט ויש בטיחותיים ממנו.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה.
ר.ח.22/03/2021לי העגלה היתה מצויינת .והסלקל דומה לסייבקס ללא התושבת .. אני יכולה להזדהות בפרטי . יש גם את המייל שלי. אני פרסמתי כי בעבר ראיתי שאין הרבה מידע עליה ונסיון איתה בארץ.
והמטרה שלי כן לעזור בחוות דעת שלי כלקוחה. אבל זה בסדר לא חייב !
חג שמח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תשובה
קובי סופר22/03/2021שלום ר.ח,
כמו שרשמתי זה פורום שאלות. לכל אחד צרכים ותקציב שונים לכן משהו שטוב לך לא בטוח שיהיה טוב לאחרים.
לגבי הסלקל עם כל הכבוד שהוא "כמו סייבקס" ומתחבר לעגלות שונות בטיחותית אין הוכחות שהוא כמו סייבקס ולכן סלקל כזה לדעתי אינו מומלץ.
לגבי העגלה, כמו שרשמתי היא זולה מאוד, זה בערך היתרון המרכזי שלה. עגלות שעולות ממש טיפה יותר ממנה נותנות הרבה יותר ממנה לכן זו לא עגלה שאני אישית ממליץ עליה.
חג שמח
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סלקל שמתאים לבובקט ויכול להתחברשושנה22/03/2021
שלום קובי, רכשתי עגלת בובקט, ואני מעוניינת לרכוש סלקל שיוכל להתחבר.
אילו סלקלים מתאימים?
האם יש צורך במתאמים נפרדים או המתאמים של האמבטיה יספיקו? (סליחה על הבורות... ).
תודה מראש!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר22/03/2021שלום שושנה,
הכל בסדר, ממש לא בורות שאלה שחוזרת כל הזמן.
צריך לרכוש מתאמים לסלקל בנפרד. ניתן דרך החנויות שמשווקות את העגלה או דרך האתר שלנו.
לגבי סלקלים, לאחר שרוכשים את המתאמים מתחברים עליהם סלקלים של: ג'ואי, מקסי קוזי, אבינוט ועוד דמים סיניים שפחות מומלצים.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התלבטות לגבי עגלה ראשונה איכות בנייה וגלגליםמשה21/03/2021
שלום, מתלבטים לגבי עגלה ראשונה. התקציב נדיב (עד 5-7 אלף ש"ח)
אלה הדרישות:
- איכות בנייה טובה שתחזיק שנים קדימה
- גלגלים גדולים ונהיגה איכותית (מתלים וכו')
- מגיעה עם אמבטיה
- מאווררת היטב
- גודל בינוני (לא אולטרה-קומפקטית ולא "עגלת קדילאק")
- קלת משקל (יחסית), נוחה לקיפול ולנשיאה
מבדיקות שעשינו לא התרשמנו יותר מדי מהדגמים הנפוצים בארץ (סייבקס מיוס, ספורטליין, בוגבו וכו'), בין אם בגלל מנגוני קיפול מיושנים, גלגלים קטנים, מחיר יקר ביחס לתמורה וכו'.
כרגע מתלבטים בין הדגמים הבאים: UPPAbaby Cruz V2, Joolz Hub+, Nuna Triv.
העגלה Cruz V2 מדורגת במקום הראשון בהרבה אתרים בעולם, אבל כשראינו אותה במציאות התרשמנו שהיא קצת כבדה. מעבר לזה היא מאוד איכותית.
העגלה Hub+ היא כמו גרסה מוקטנת במקצת של Cruz V2, קצת קלה יותר וקלה לנשיאה, והחומרים שלה איכותיים מאוד. עם זאת, היא צרה מאוד ויתכן שבגיל שנתיים לילד כבר לא יהיה נוח בתוכה.
העגלה Nuna Triv מאוד קומפקטית, קלת משקל, נוחה לנשיאה והחומרים איכותיים מאוד. עם זאת, הגלגלים מאוד פשוטים והיא לא יציבה כל כך לנהיגה, ובאופן כללי לא נראה ששווה את המחיר שגובים עבורה.
נשמח לשמוע את דעתך על הדגמים הנ"ל, ואף אם תוכל להציע דגמים נוספים (נשמח אם אלה יהיו דגמים פופולריים בעולם, כדי שנוכל למצוא עליהם חוות דעת נוספות).
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
קובי סופר21/03/2021שלום משה,
אני תמיד אומר שיש כף מאזניים שזה אומר:
ככל שנרצה עגלה יותר מרווחת ונוחה לתינוק, יותר נוחה לניוד (זה אומר גלגלים יותר גדולים וקפיצים טובים) כך נעלה במשקל וגודל הקיפול כלומר, נוחות ההורה תרד (והכוונה בנוחות ההורה זה קיפול והרמה לרכב כל עוד לא גרים בבניין ללא מעלית).
דווקא בניוד וביומיום עגלות גדולות יהיו יותר נוחות לדחיפה.
כמוכן הגודל לאחר קיפול יותר גדול.
כמובן שיש את הצד השני של המאזניים שאם נלך על הנוחות שלנו נתפשר על נוחות התינוק כי כדי לעשות מוצר קל יש
2 דרכים: 1. להשתמש בחומרים קלים 2. לקצץ דברים ו-99% מהיצרנים בוחרים בקיצוץ.
לגבי העגלות שראיתם:
אפפה בייבי קרוז, מי מדרג? בדרך כלל זה בלוגרים בתשלום או בלוגים או אתרים של חנויות. המנגנון של אפפה בייבי בארה"ב הוא רווח ענק לחנויות כדי שתהיה להן מוטיבציה למכור את המוצר ולכן גם הדירוגים הגבוהים.
אני אישית לא מחבב את עגלות המותג שכן בזמן שרוב היצרנים בעולם עברו (יותר נכון חזרו) לטיולון עם מצב שכיבה שטוח, באפפה בייבי תקועים עם טיולון בעל שכיבה בתנוחת עירסול שלדעתי פחות נוחה לתינוקות.
לגבי ההאב, מותג ששקלתי לשווק בארץ. מעבר לעבודה שהמושב צר היא גם כבדה (11 ק"ג), מעגלה במשקל כזה הייתי מצפה למרווח פנימי יותר גדול. בהחלט עניין הרוחב הוא התלונה העיקרית שחוזרת לגביה. מעבר לזה מותג איכותי.
לגבי נונה, דוגמא טובה לאיך ע"י קיצוץ יורד המשקל. המושב שלה עשוי מרשת ולא קשיח כמו בשני הדגמים האחרים שהזכרת. לדעתי זה מספק פחות תמיכה לגב וגם עלול לסבול מבלאי גבוהה יותר.
לגבי המחיר. היא נמכרת בלעדית ברשת מסוימת ומשאין תחרות אפשר לגבות מה שרוצים (אותו כנ"ל לאפפה בייבי וג'ולז).
אם הייתי צריך לבחור מה-3 לדעתי הג'ולז הכי מוצלחת.
לגבי דגמים נוספים:
אני ממליץ לבדוק את פג בוק, שוקלת בערך כמו הג'ולז רק יותר מרווחת. אם משדרגים לשלדת S אז גם יותר נוחה לניוד.
בנוסף אני ממליץ לבדוק את איי.בי.סי דיזיין סלסה. דומה לאפפה בייבי ויסטה אבל הטיולון בסלסה נשכב למצב שטוח לכן לדעתי היא יותר מוצלחת. היא יותר כבדה מהפג או הג'ולז אבל יותר נוחה לניוד משתיהן בעיקר בגלל מערכת הקפיצים הייחודית שלה.
כמוכן אם רוצים לרדת מ-10 ק"ג למשקל כמו של הנונה, אני ממליץ לבדוק את העגלה שלנו בייבי בוס טייגר (לא ניתן לקרוא עליה!), היא נוסעת לדעתי טוב יותר מהג'ולז, יותר מרווחת ממנה בטיולון ושוקלת 8.7 ק"ג. יש לה גב יצוק מפלסטיק ולא מרשת. היא קלה כי השלדה עשויה מאלומיניום תעופתי כלומר, לא בחרנו לקצץ דברים אלא להשתמש בטכנולגיה לקצץ משקל.
היא עולה כחצי מהתקציב. לדעתי היא העגלה המושלמת להורה שמחפש את הנוחות והקלות מבלי להתפשר על נוחות התינוק. כן יש לציין שהפג או הסלסה יותר מרווחות ממנה.
לגבי פופלאריים בעולם. אני חושב שזה נחמד לקבל מידע יתרונות/חסרונות לגבי עגלות שונות אבל: בסופו של יום לכל אחד צרכים שונים ותנאים שונים (סוג רכב אם בכלל יש, בניין ללא מעלית, אזור מגורים עירוני או עם כורכר וכו'). בנוסף יש הרבה מדינות מושלגות. לכן קורה שאנשים רוכשים מוצר שאינו תואם את אורח חייהם, יכולים לרכוש ג'ולז האב באזור מושלג ולטעון שהיא לא נוחה לניוד אבל בתל אביב היא תתנייד כמו חמאה. לכן אני אומר אחרי שקראתם והשכלתם. בסופו של יום צריך להתאים את העגלה אליכם ולא לפי מה שכתבו (אגב כולל אני).
בסופו של יום אני מציע לאחר ההתמקדות ב3 דגמים לכל היותר, לגשת לחנות, לקחת כל אחת מהעגלות לבד ללא איש מכירות לצידכם (לאחר שהודרכתם על ידם), לשים משקל של 12* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תשובה
קובי סופר21/03/2021שלום משה,
ההודעה הקודמת נחתכה באמצע ולכן כאן ההמשך!
המשך:
לשים משקל 12 ק"ג בעגלה (משקל ממוצע של תינוק בן שנה), לטייל בחנות ומחוצה לה, לעלות ולרדת מדרכה גבוה. לאחר מכן לתפעל את העגלה (להרכיב ולפרק אמבטיה וטיולון), לקפל ולבדוק ברכב.
כך תוכלו לקבל איזושהי החלטה מושכלת מה נכון לכם.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הבדלים בין מאמס אנד פאפס לספורטלייןY20/03/2021
שלום קובי,
מתלבטת בין העגלה החדשה של ספורט ליין הpl לבין הxt3 או הסטרדה שלא הבנתי מה ההבדל בינהם חוץ מהמחיר.
ראיתי שלמאמס אנד פאפס יש הרבה תקלות וקילופים בידית על הספורט ליין לא שמעתי תקלות אבל מפחדת שהיא לא מספיק יציבה או תומכת טוב בתינוק.
בנוסף חשוב לי שתהיה נוחה לא רק בעיר כי הולכים הרבה לטיולים
המחיר של הxt3 והספורט ליין זהה אז מה עדיף?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר21/03/2021שלום,
לגבי תקלות וקילופים, חשוב לקחת בחשבון שמאמאס אנד פאפאס משווקת מ-2009 בארץ ודגם הXT מ2014 לכן כמו כל דבר, העגלות מזדקנות וחלק מהזדקנות כל עגלה זה קילופים בעור ובלאי טבעי משימוש. לכן יותר סביר שתשמעי דברים כאלו על מאמאס אנד פאפאס מכיוון שהסיילו נמכרת רק כשלוש שנים והחלה להיות עגלה מובילה רק בשנה וחצי האחורנה. זה לא מספיק זמן לדעת כיצד היא תזדקן.
לגבי יציבות בספורטליין, העגלה עוברת אישורי תקינה באירופה וישראל שבודקים לעומק את עניין היציבות, אם אושרה אין מה לחשוש.
לגבי העגלות, הסטרדה היא חדשה, יש לה גימקים כמו אמבטיה מתקפלת בקלות, היא קלה מהXT בקילו ובגלל שזה דגם חדש היא יקרה יחסית.
הXT לדעתי יותר נוחה לניוד ותהיה מתאימה יותר לדרך משובשת.
XT מול סיילו: הסיילו קלה יותר בחצי ק"ג, האמבטיה יותר גבוהה וטיפה יותר מרווחת, הגגון של האמבטיה יותר גדול.
בניוד לדעתי הXT טיפה יותר נוחה, בדרך משובשת שתיהן יהיו סבירות במקרה הטוב. לשתיהן אין קפיצים מספיק טובים, לXT צמיגים יותר איכותיים שזה טיפה משפר.
מבחינת מושב, מושב הXT יצוק מפלסטיק ולכן לדעתי מספק תמיכה טובה יותר לתינוק וגם זווית ישיבה זקופה יותר.
מבחינת קיפול, הסיילו לדעתי יותר נוחה לקיפול.
בכל מקרה בסיילו אני ממליץ ללכת דווקא על דגם הXL שהוא זול יותר, טכנית הוא זהה לPL רק ללא עיצוב המתכת בשלדה ובגגון ולכן גם קל יותר במשקל. לכן לדעתי עדיף לשלם פחות ולקבל מוצר יותר טוב עם כי פחות מעוצב.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עגלות בייבי בוס - קלה וזולהק19/03/2021
שלום,
אנחנו מחפשים עגלה שתהיה קלת משקל וקלה לתפעול (קיפול ופתיחה), נוחה לתינוק ולהורה ולא יקרה מידי.
בהתחלה התלבטנו בין הסייבקס מיוס לספורטליין, אבל אז שמעתי על בייבי בוס טייגר ובובקט ועל סלסה abc.
אנחנו גרים בעיר ולכן חשבתי לקנות את הבובקט, למרות שמצד שני אולי כדאי לקנות את הטייגר לדרכים יותר "משובשות" או טיולים?
לגבי הסלסה - נתקלתי במקרה ולא מצאתי כל כך מידע והמלצות. מה המשקל שלה? מתקפלת ביד אחת? איך היא בהשוואה לבייבי בוס?
שאלות נוספות:
הבייבי בוס מגיעות עם מזרן לטיולון או שצריך לרכוש בנפרד?
ניתן לפרק את כל הבדים ולכבס אותם?
האמבטיה מתקפלת לצורך אחסון או נשארת כמו שהיא?
מה המחיר של כל עגלה?
יש הנחות?
באילו חנויות ניתן לרכוש?
האם יש חבילות לידה שכוללות את הבייבי בוס?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר21/03/2021שלום,
לדעתי הסלסה לא תואמת את הדרישות. היא יחסית כבדה מהממוצע, לצורך השוואה יותר כבדה מהטייגר ב4 ק"ג!
היא לא מתקפלת ביד אחת וגם יותר גדולה לאחר קיפול. היא מושלמת לדרכים משובשות מאוד והעגלה הכי מרווחת לתינוק אבל המחיר זה כמו שציינתי במשקל והגודל.
לדעתי הבייבי בוס הן מושלמות כי הן כמעט ברוחב והאורך של הסלסה עם 4 ק"ג פחות. יש לי המון לקוחות עם טייגר שגרים באזורים מאוד מאתגרים וכולם בלי יוצא מן הכלל אומרים לי שהיא מושלמת גם בדרכים מאוד משובשות (משהו שלא הייתי בטוח לגביו בהתחלה והיה צריך ניסיון בשטח).
בהשוואה לבובקט בטייגר עולים במשקל רק בחצי ק"ג לכן אני אישית טיפה יותר מחבב את הטייגר. שמעתי לא מעט סיפורים על הורים עם עגלות או טיולונים מסויימים שהיו בטיול והגיעו לדרך מאתגרת ואז היו להם 2 אופציות: 1. לחזור חזרה 2. להוציא את התינוק ולסחוב בידיים וכך גם את העגלה.
מבחינת בדים, העגלות של בייבי בוס מאפשרות 100% הורדת הבד לכביסה דבר נדיר בעגלות. זה אומר שגם הגגונים, גם סל החפצים וגם המסגרת החיצונית באמבטיה ניתנים לשליפה וכביסה!
לגבי מזרן לטיולון, המושב מורפד טוב אך הרוב רוכשים עוד מזרן בנפרד, בעיקר לשמור על הבד שכן התינוקות מאוד מלכלכים, הרבה יותר פשוט לשלוף מזרן ולכבס, הרבה פחות כואב הלב אם זה כתם שלא ניתן להסיר שיהיה על מזרן זול ולא על בד העגלה.
האמבטיה של בייבי בוס לא מתקפלת היא מפלסטיק יצוק.
נכון זה חיסרון קל אך יש לזה יתרונות:
1. אין ברזלים מתחת ומצדי מזרן האמבטיה כמו באמבטיות מתקפלות.
2. הרבה יותר מגנה על התינוק עם האמבטיה סופגת מכה
3. יותר אטומה לרוח ואבק
4. מבודדת טוב יותר חום/קור
המחיר המומלץ לטייגר: 2990 ש"ח ולבובקט: 2490 ש"ח.
לגבי הנחות או חבילות זה מול החנויות המשווקות.
מניח שלבחירות ולפסח יהיו כל מיני סיילים.
לגבי היכן לרכוש, אפשר לפנות אלינו דרך אתר בייבי בוס ונכוון לפי אזור מגורים.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעגלות בייבי בוס
ק21/03/2021תודה רבה
אז עדיף לקחת את הטייגר למרות המגורים בעיר?
והאם יש הבדל בין העגלה השחורה לאפורה מבחינת החום בקיץ? בעגלה השחורה החום יורגש יותר מאשר האפורה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תשובה
קובי סופר21/03/2021שלום,
לגבי העדפה. חשוב לציין שהטייגר כבדה רק בחצי ק"ג כך שהפער לא משמעותי בכלל. מבחינת קיפול הטייגר דווקא טיפה יותר קטנה.
לכן הטייגר גם מושלמת לעיר לדעתי. הבובקט טיפה יותר צרה ברוחב הגלגלים אך הטייגר עדיין צרה מהממוצע.
לכן בכל מקרה אני חושב שהטייגר עדיפה אבל זה כמובן שיקול שלכם יש כאלו שהחצי ק"ג יכול להיות משמעותי (מי שגר בבניין ללא מעלית לדוגמא). כמוכן גם הבובקט יותר זולה שזה גם שיקול.
לגבי התחממות. בעגלות שלנו יש מסנן UV כך שאין מה לחשוש מהשחור. כמוכן בעגלות שלנו ניתן לרכוש ערכות צבע עליוניות כך מי שלוקח שחור יכול לקחת ערכת גגונים באפור/לבן או כל צבע בהיר אחר.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כסא בטיחות לגיל שנה וחציתהילה19/03/2021
שלום קובי,
הגיע הזמן לקנות כסא בטיחות לתינוקת ואני רואה טווח עצום של מחירים לכסאות בטיחות. אני רואה שאתה ממליץ על כסאות שנושקים ל1000 שח. מה הייתרון הגדול שלהם על אלו שעולים 300 ו500? האם בחירה בזולים היא גרועה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר19/03/2021שלום תהילה,
היתרון שלהם זה בטיחות, המטרה שלשמה הם יוצרו.
היות והם משרתים להמון שנים (5-6 שנים) אם מפרקים את העלות לשימוש פר יום הרי שהעגלות היא הגיונית.
יש דגמים טובים עד 500 ש"ח כמו קוסקו סנרה שהם ברמת בטיחות גבוהה אך לא ברמה של הדגמים מעל 1000 ש"ח.
אפשר ללכת על אוונפלו סימפוני שבמבצעים עולה טיפה מעל 500 ש"ח אך הוא ברמת בטיחות גבוהה וגם יודע להפוך בעתיד לבוסטר ולכן יכול לחסוך קניית בוסטר.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה, המשך השאלה
תהילה19/03/2021תודה על התשובה
יש לנו בוסטר לגיל הבא,
אם אני חושבת רק על השנתיים שלוש הבאות, האם כדאי להשקיע בציקו נקסטפיט או היית ממליץ לי על דגם אחר? אפשר גם בין 500-1000* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהוגם, כמה רחב הצ'יקו נקסטפיט?
תהילה19/03/2021כשחושבים על אחים שצריכים להיכנס יחד ברכב
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תשובה
קובי סופר19/03/2021שלום תהילה,
הכי מומלץ זה צ'יקו. שוב, זה אם אין עניין תקציבי.
עד 1000 ש"ח אני הכי ממליץ על גרקו מיי סייז.
אפשר לשקול את גרקו סלים פיט, בטיחותית הוא ברמה גבוהה אך לא ברמות של צ'יקו כאשר היתרון הגדול שלו זה הרוחב, הוא די צר ומאפשר לשלב ברכב עוד 2 מושבי בטיחות.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם רומנטיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)