פורום עגלות תינוקות, מוצרי תינוקות - יש לך שאלה?

מנהל הפורום

קובי סופר
קובי סופר
הוספת הודעה לפורום

לקביעת תור אצל קובי סופר ללא פרסום בפורום

• עזרה בבחירת כסאות תינוק לרכב
    דנה
    07/03/2021

היי קובי,
    אשמח לעזרתך. יש לבן הארבע צ׳יקו מייפיט ולבת ה2.5 צ׳יקו נקסטפיט. ותינוק יוולד בעוד חודש ואני חוששת שסלקל לא ייכנס במרכז. איך אפשר לשמור על הבטיחות של כולם? מדובר במיצובישי Asx.
    אין בעיה להחליף כסא אחד או אפילו את שניהם. מה הפתרון שיאפשר מקסימום בטיחות? (אציין שבת ה2.5 מעל הממוצע מבחינת משקל וגובה).

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תשובה

קובי סופר
    08/03/2021

שלום דנה,

יש המון אפשרויות. אני חושב שהכי מומלץ זה להגיע לטוילנד בכפר סבא לשגיא או לבייבי סטאר נתניה לאבי שפיר.
    שניהם מומחים גם בבטיחות וגם בסידור רכב שיכנסו 3 מושבים.
    מכיוון שיש לא מעט אפשרויות עדיף לגשת אליהם והם יתנו לך את הפתרון הכי בטיחותי שגם יתאים לרכב.

בברכה,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כיסא בטיחות או בוסטר רצועות
    ענבל
    07/03/2021

שלום,
    יש לי ילדה בת שנתיים וחודשיים וילד בן 10 חודשים, הילדה יושבת בכיסא בטיחות קוסקו סנרה והקטן בסלקל, שניהם נמוכים ורזים.
    אנחנו מתלבטים האם כדאי לקנות כיסא בטיחות חדש לקטן והשגדולה תישאר בשלה או האם להעביר אותה בעוד כמה חודשים לבוסטר רצועות ושהקטן יעבור לכיסא שלה.
    בכל מקרה מחפשים כיסא זול ועם המלצות (כמו הקוסקו, שיש עכשיו במבצע טוב אז זה גם שיקול)
    אשמח להמלצתך בנושא

הוספת תגובה

• תשובה

קובי סופר
    07/03/2021

שלום ענבל,

אם אני לא טועה הסנרה נמכר ב-250 ש"ח כך שלדעתי זה בהחלט שיקול.
    זה שיקול מכיוון שהיא כן יכולה לעבור לבוסטר רצועות כעת. הכי מומלץ זה גרקו נאוטילוס סנאגלוק. הוא לא הכי זול ולא תמיד זמין במלאים.
    בסופו של יום גם אם תרכשו עוד סנרה ותשאלי אותי שוב בעוד שנה+ (הסנרה עד גיל 4 שנים/18 ק"ג) מה לרכוש עדיין הנאוטילוס תהיה ההמלצה שלי אלא אם יצא דגם חדיש, מתקדם יותר עם ציון יותר טוב שסביר שגם יהיה יקר יותר (די קשה לי להאמין שיהיה אחד כזה בקרוב).

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על התשובה המהירה! ממשיכה לשאול

ענבל
    07/03/2021

בהחלט המחיר הוא שיקול רציני כאן..
    מאמינה שהיא תהיה בת 4 לפני 18 ק"ג.. היא תצטרך אז בכל מקרה בוסטר רצועות או שתוכל לעבור לבוסטר מסוג זול יותר? (בוסטר גב רגיל)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה

קובי סופר
    08/03/2021

שלום ענבל,

חוקית היא יכולה מגיל 3 שנים ומשקל של 15 ק"ג (צריך גם וגם) לעבור לבוסטר גב ללא רצועות. בטיחותית עדיף שהם יהיו בהתקן (בוטסטר גב או כיסא בטיחות) עם רצועות ככל שניתן לכן רשמתי שבכל מקרה עתידית אני גם אמליץ על בוסטר עם רצועות.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום וברכה, סיילו pl מספר שאלות
    חיה
    07/03/2021

אשמח לחוות דעתך על עגלת סיילו pl.
    בעיקר על הנקודות הבאות:
    * איך היא מבחינת ניוד בתנאי דרך קשים (כגון לחצות כר דשא, שבילי כורכר וכדומה)
    * מדרגות
    * סל השכיבה - נראה קצת קטן עם מזרן לא נוח

בנוסף אשמח לשמוע על עגלות נוספות בתקציב דומה (עד 3,000 שח) שעומדות בתנאים הללו (תנאי דרך, מדרגות, קיפול קומפקטי )

ולסיום אשמח לשמוע מה דעתך על סלקל דונה? האם הוא באמת משתלם יותר מבחינה פרקטית מאשר סלקל עם מתאם לעגלה?

תודה רבה לך!!

הוספת תגובה

• תשובה

קובי סופר
    07/03/2021

שלום חיה,

ראשית, אני יותר ממליץ ללכת על דגם הXL ולא הPL בסיילו.
    מדובר בשני דגמים שטכנית הם זהים. הPL פשוט יותר מעוצבת (פס מתכת מסביב לאמבטיה ואותו דבר בגגון הטיולון) ובשל כך יותר יקרה אבל גם יותר כבדה במעט. לדעתי מיותר לשלם יותר על מוצר אשר יותר כבד רק בשל העיצוב. לשיקולכם.

לתנאי דרך קשים היא סבירה אבל ככל שהדרך תהיה יותר משובשת כך היעילות שלה תרד. הגלגלים שלה יחסית גדולים שזה טוב אבל הם עשויים מחומר יחסית פשוט וגם אין לה קפיצים לגלגלים הקדמיים (לאחוריים יש אך הם יחסית מוקשחים) אני חושב שהיא תעשה את העבודה באופן סביר.

לגבי מדרגות. לא מומלץ לעלות ולרדת מדרגות עם אף עגלה. בסוף זה שוחק עד שובר את העגלה. כאשר יש גלגל גדול יחסית השחיקה תהיה יותר איטית כך שלמטרה זו היא בסדר.

לגבי סל שכיבה. בסופו של יום מדובר בעגלה קומפקטית ויחסית קלה לכן זה המחיר. אם רוצים אמבטיה יותר גדולה ומרווחת צריך לעלות במשקל ולקחת עגלה יותר גדולה לאחר הקיפול. לגבי המזרן, ניתן לרכוש מזרן נוסף.

לגבי עגלות נוספות. אני ממליץ לבדוק את בייבי בוס טייגר. היא יותר קלה בקילו וחצי. הגלגלים זהים בגודלם לסיילו אבל לדעתי הטייגר יותר נוחה לניוד, בעיקר בדרך משובשת בשל צמיגים יותר איכותיים וקפיצים גם לגלגלים הקדמיים. הקיפול זהה והיא טיפה יותר קטנה לאחר קיפול. אני משווק אותה ויש לי המון לקוחות שהצורך שלהם היה לתנאי דרך קשים וכולם מרוצים ממנה בשל כך. היא גם בתקציב.

לגבי דונה. זה שיקול שלכם. זה קצת יותר פרקטי מאשר לחבר מתאם לעגלה. מצד שני חובה לדעת:
    שהייה ארוכה בסלקל אינה בריאה לתינוק ואף עלולה לסכן את בריאותם. שהייה רצופה של מעל חצי שעה עלולה לפגוע בדרכי הנשימה. שהייה רצופה של 45 דק' עלולה לפגוע אורטופדית בתינוק. הזווית של הסלקלים אינה ישרה. ככל שמתאפשר תמיד יותר טוב להעביר לאמבטיה שם יותר בריא ונוח.
    מצד שני כהורה קרה לי לא מעט שהתינוקות נרדמו בנסיעה, היה לי סופר נוח לנייד אותם עם הסל קל (וכיסוי שלא יתעוררו מהשמש) עד למיטה והעברתי מבלי להעיר.
    טוב גם ליציאה קצרה. מניסיוני לאורך השנים מה שראתי שבסוף זה הופך להרגל רע של ההורים. זה קורה כיב בסוף זה סופר קל ונוח מאשר להוציא עגלה מתא המטען, לפתוח אותה, לחבר אמבטיה, לפתוח רצועות סל קל, להעביר את התינוק וכו'.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה לך

חיה
    07/03/2021

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מתלבטת בן עגלות ופתוחה לרעיונות
    שירי פולק
    07/03/2021

שלום קובי . מתלבטת לקנות עגלה , חשוב לי מאור שתהיה קלה , נוחה לקיפול לתמרון ובעיקר לרדת מדרגות ולהתקפל בצורה נוחה ללא כמה שלבים. שני כיווני נסיעה בטיולון. אין הגבלה לגודל בגז. המליצו לי על הסייבק מילו ועל הספורטליין סיילו. פתוחה לעוד רעיונות . מה אתה אומר ? תודה רבה :)

הוספת תגובה

• תשובה

קובי סופר
    07/03/2021

שלום שירי,

ראשית אני חייב לציין שאסור לרדת מדרגות עם עגלה. זה שוחק עד שובר את העגלה לאורך הזמן! בסופו של יום הרבה עושים זאת למרות הכל אך חובה לדעת את ההשלכות. ככל שהגלגלים יהיו יותר גדולים כך תישמר העגלה לאורך זמן.

לאור מה שרשמתי למעלה אני חושב שמצד אחד הסיילו עדיפה כי הגלגלים שלה יותר גדולים. אבל היא כבדה ב-4 קילו יותר מהמיילו. אני אישית פחות אוהב את המיילו. גם מכיוון שהגלגלים קטנים ויותר מכך, כשהמושב כאשר פונה לכיוון הנסיעה והוא במצב שוכב הוא חוצה את קו ידית האחיזה. זה לא נוח להורה להתנייד כך לדעתי וגם לא מאפשר לתלות תיק עגלה.

מעבר לסיילו אני ממליץ לבדוק את בייבי בוס טייגר שלדעתי יותר נוחה לניוד, הטייגר גם יותר קלה בקילו וחצי ולכן לדעתי משלבת באופן הכי טוב את נוחות הניוד, קיפול, משקל ונוחות לתינוק.

אם התקציב מאפשר אז אפשר גם לבדוק את בי 6 שיחסית יקרה אבל גם עונה טוב לדרישות.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תלת אופן לגיל שנה בטיחותי
    אור
    07/03/2021

קובי שלום,
    מעוניינת רכוש תלת אופן לבת שנה שיהיה בטיחותי, נוח , יפה ופרקטי. עד סכום באזור 1000 שח

אודה להמלצתך בתודה

לקביעת תור
    סגירה
    תלת אופן לגיל שנה בטיחותי

הוספת תגובה

• תשובה

קובי סופר
    07/03/2021

שלום אור,

לגיל שנה הייתי הולך על הדגמים הרגילים (הכוונה לא לאלו עם המושב המסתובב) שלדעתי יותר פרקטיים.
    הייתי ממליץ לבדוק את דונה ליקי
    קיו פליי נובה
    סמארט טרייק STR5 שאני אישית הכי מחבב בשל היגוי נוח יותר.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בייבי בוס טייגר או ספורט ליין
    נוי
    06/03/2021

היי,
    אשמח לשמוע מה ההבדלים בין הדגמים ומה אתה ממליץ. האם המעקה של הילד בטייגר לא רחוק מידי?
    בנוסף, כמה משמעותיים ההבדלים בין הספורט ליין לטייגר.
    ולסיום, אשמח לשמוע חסרונות של הטייגר.
    תודה רבה!

הוספת תגובה

• תשובה

קובי סופר
    07/03/2021

שלום נוי,

כתבת לי בפייסבוק אבל אני אענה לטובת כלל הגולשים:

לגבי המעקה, לא רחוק מדי. הדגמים החדשים נמכרים כשנה וחצי. זה אומר שהרבה מהרוכשים כבר בשלב הטיולון. אנחנו בקשר עם חלק מהרוכשים ואף אחד לא ציין זאת כבעיה. כמוכן המושב שלנו מגיע לזווית זקופה לכן אין בכלל בעיה עם זה. כמוכן בדרך כלל מוסיפים מזרן עגלה מה שמצמצם עוד יותר את הטווח. לדעתי יותר בעייתי זה מושב שאינו זקוף אז גם אם המעקה קרוב התינוק מאבד את תמיכת הגב שהוא אוחז במעקה.

לגבי הבדלים בין ספורטליין לטייגר (אני משווה לספורטליין XL שלדעתי הדגם הכי מוצלח שלהם):
    אמבטיות:
    של הטייגר עשויה מפלסטיק ושל ספורטליין מבד מתוח ע"י 2 ברזלי מתיחה.
    היתרון של הפלסטיק: אין ברזלים מתחת ומצדי מזרן האמבטיה, יותר אטומה לרוח ואבק, מגנה בצורה יעילה יותר אם האמבטיה סופגת מכה ממשהו בולט/קיר וכו', לדעתי הפלסטיק יותר חזק לאורך שנים. תחתית האמבטיה של הסיילו מפרספקט שעלול לאבד צורה לאורך זמן. היתרון של בד זה שהיא מתקפלת לאחסון בגמר השימוש.
    ל-2 האמבטיות יש רשת אוורור וגגון מתארך. בספורטליין החדשות נוספה רשת אוורור גם באזור ראש התינוק. לדעתי אין בכך תועלת. מהתייעצות שלנו עם פיזיוטרפיסטים ומומחי התפתחות תינוקות יש חשיבות גדולה שהתינוקות ירימו את הראש כשהם על המרפקים. כאשר יש רשת איוורור בגגון זה מגרה אותם לעשות כך. כאשר יש רשת איוורור בתחתית לדעתי זה מעודד לעצלנות אבל בספורטליין ניתן גם לפתוח רק בגגון.
    ב-2 האמבטיות יש פתחי איוורור בתחתית, לטייגר יש גם מזרן נושם שזה נדיר שיש בעגלות. לטייגר יש כיסי אחסון באמבטיה.

טיולון: הגגון של הטייגר מעט יותר גדול וכך גם רשת האוורור. בטייגר המושב כולו עשוי מפלסטיק ובסיילו המושב עם בד מתוח שבתוכו לוח פרספקט.
    לשניהם 3 מצבים אך בטייגר המושב מגיע לזווית ישיבה יותר זקופה וגם זווית השכיבה טיפה יותר שטוחה.
    המושב בטייגר מעט ארוך יותר, שניהם יחסית לקטגוריה מאוד מרווחים.

מבחינת שלדה:
    הסל בטייגר יותר גדול ותואם בצבע לבדי העגלה.
    רוחב השלדה מעט צר יותר שזה מקנה יתרון במעברים במקומות צרים וגם הקיפול מעט קטן יותר בשל כך (אם כי לא בהבדל גדול).
    הצמיגים בטייגר הם צמיגי PU, הצמיג הכי איכותי שאפשר לשים בעגלה לדעתי. הבלאי שלהם משמעותית יותר נמוך, הם בולמים זעזועים טוב יותר, יוצרים נסיעה שקטה יותר והתמרון (פניות ימין/שמאל) חלק יותר. לטייגר יש גם קפיצים לגלגלים הקדמיים לסיילו רק מאחור. הידית בטייגר מתארכת יותר שזה נותן יתרון אם יש הורה גבוה יותר ובנוסף זה יוצר מנוף קל יותר בעליה וירידה ממדרכות.

עוד הבדלים כלליים:
    בטייגר כל הבדים יורדים 100% לכביסה בסיילו חלקי. כמוכן בסיילו בד המושב יורד עם הלוח פרספקט ולכן לא הכי נוח בכביסה. בטייגר יש אפשרות לבחור שילובי צבעים (כלומר מבחר צבעים משמעותית רחב יותר) וגם ניתן להחליף צבעים בעתיד (בכל עונה יכנסו צבעים נוספים לליין).
    הטייגר יכולה לעמוד לאחר הקיפול.
    הטייגר קלה יותר בקילו וחצי לשלדה + טיולון.
    לסיילו יותר צבעים לשלדה כמו רוז גולד.
    הסיילו יותר זולה.
    על 2 העגלות ניתן לחבר את אותם מותגי סלקל (ג'ואי, מקסי קוזי, אבינוט וכו') כאשר לסיילו ניתן גם לחבר סלקלים של סייבקס.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עגלה וטיולון טייגר ובובקט - תקופת שימוש
    נטלי
    04/03/2021

היי,
    בנוגע לבייבי בוס טייגר או בובקט - האם רוב ההורים בכל זאת מחליפים לטיולון קל יותר אחרי גיל שנה?
    מה זמן השימוש הממוצע לפני שעוברים לטיולונים זולים וקלים?
    תודה,
    נטלי

הוספת תגובה

• תשובה

קובי סופר
    04/03/2021

שלום נטלי,

זה מאוד אינדיבידואלי אך אני תמיד אומר, ראיתי לא מעט הורים שרכשו יויו ניו בורן שזה כטיולון אחד הטיולונים המובילים והם עדיין רכשו עוד טיולון!
    הטייגר או הבובקט יכולות בכיף לשרת כטיולון בתקן האירופאי הן מאושרות עד 22 ק"ג (בארץ נבדק עד 15 ק"ג).
    בגרמניה לדוגמא עגלה כמו בוגבו בי נמכרת בעיקר כטיולון ולא כעגלה מגיל לידה.
    לכן אני חושב שזה תלוי בהורים. מניסיוני 90-95% מההורים ירכשו טיולון.
    הסיבות: יותר קלים, יחסית זולים, ההורים מעדיפים לחרוש על טיולון זול ולשמר את העגלה לתינוק הבא (לפעמים התינוק הבא כבר נולד אז רוכשים טיולון).
    לכן אני תמיד אומר, המטרה של עגלה שנוכל להשתמש בה עד גיל שנה + (לפחות שנה וחצי) הזמן המומלץ שהתינוק יהיה מול ההורה. אם עגלות בייבי בוס אין לי ספק שכך יהיה. יש לנו לא מעט משתמשים שרכשו את הבובקט כטיולון שנתנו את האופציה (כרגע לא קיימת עקב מחסור).

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עגלת אינפנטי voyage יתרונות וחסרונות
    שירה
    02/03/2021

נתקלתי בעגלה זו (נראה שזה דגם חדש). במפרט היה נראה שהיא מאד דומה לספורטליין סיילו אך הרבה יותר זולה. איך היא כשלעצמה ואיך היא בהשוואה לסיילו? מה היתרונות/ החסרונות שלה וכן איך היא מבחינת יציבות והיגוי.
    תודה רבה!

הוספת תגובה

• תשובה

קובי סופר
    03/03/2021

שלום שירה,

לא דגם חדש כבר נמכרת כשנה, קשה לתת חוות דעת כי לא נמכרת בכמויות.
    מבדיקה ראשונית נראתה לי עגלה באיכות סבירה אך לא מעבר.
    נוחות הניוד בינונית, הגלגלים מאוד פשוטים וכך גם הקפיצים.
    האמבטיה מאוד בסיסית. היא יחסית כבדה אך גם הסיילו לא הכי קלה.
    היתרונות היחידים שלה הם מושב הטיולון שיצוק מפלסטיק שלדעתי זה עדיף מאשר זה של הסיילו. בנוסף המחיר הזול אך לדעתי זה גם מעיד על הרמה שלה.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה. שאלה נוספת:

שירה
    03/03/2021

תודה רבה על המידע. יש עגלות נוספות עם מפרט דומה מומלצות, אך לא יקרות מידי, עד סביבות ה2,500? (כלומר עם הצללה גדולה, בדים נשלפים לכביסה, טיולון מתהפך ל2 הצדדים ולא כבדה מידי (עד כ 9 ק"ג עם הטיולון), אבל יציבה ועם היגוי טוב).
    ושאלה נוספת, אני מעוניינת להרכיב גם טרמפיסט על העגלה, מה ההשפעה של הפרט הזה על בחירת עגלה?
    שוב תודה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה

קובי סופר
    03/03/2021

שלום שירה,

לגבי טרמפיסט, יש אוניברסליים והם מתחברים לכל עגלה ללא בעיה ולא יהוו בעיה.
    לגבי עגלה, אני הכי ממליץ על בייבי בוס בובקט שאני משווק.
    היא שוקלת רק 8.2 ק"ג, בעלת הגגונים הכי גדולים שיש, יכולת הניוד הכי חלקה שיש כי הגלגלים מחומר מיוחד + קפיצים לכל גלגל בנפרד. אחת העגלות הבודדות ש-100% מהבדים נשלים כולל סל החפצים!
    הבעיה שעקב ביקוש רב כרגע חסר במלאי ומשלוח הבא מגיע רק באמצע אפריל. דגם הטייגר שהוא דגם משודרג חורג מהתקציב אך יש לפעמים מבצעים בחנויות והוא מגיע לאזור התקציב. בטייגר הגלגלים יותר גדולים כדי לאפשר ניוד בדרך משובשת מאוד אם יש צורך. בשל כך הטייגר שוקלת חצי ק"ג יותר.

יש גם את הסיילו אבל הן מעל 10 ק"ג לדגמי הXL שלדעתי עדיפים על גרסאת הבסיס שלהם. בכל מקרה לדעתי הבייבי בוס עדיפה כמעט בכל פרמטר.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על המענה המפורט! איך המאם זואי?

שירה
    03/03/2021

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה

קובי סופר
    04/03/2021

שלום שירה,

לדעתי פחות מומלצת מהסיילו או הבייבי בוס.
    היא יחסית כבדה, אין לה ידית מתארכת לכן צריך להפעיל הרבה מאמץ בעליה וירידה ממדרכות. יכול הניוד סבירה וכך בלימת הזעזועים. לא זכתה להצלחה רבה ולכן גם לא הצלחתי לקבל חוות דעת של משתמשים.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה לגבי הבייבי בוס

שירה
    17/03/2021

מה גובה האמבטיה שלהן בהשוואה לספורטליין? יש הבדל בזה בין הטייגר לבובקט?
    שוב תודה רבה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה

קובי סופר
    17/03/2021

שלום שירה,

הגובה די זהה, הספורטליין גבוהה בערך בסנטימטר או שניים. לא משהו שמדדתי. אנסה למדדו ואם יש פער משמעותי יותר אעדכן. בטיולון המושבים של הבייבי בוס יושבים יותר גבוה.
    הטייגר מעט יותר גבוהה מהבובקט (באינץ אחד) בגלל שהגלגלים יותר גדולים באינץ.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עגלת איזווקר צ׳ארלי- המלצה והתלבטות
    שני
    02/03/2021

היי
    האם עכשיו לאחר שנמצאת מעל שנה בשוק יש המלצה עליה? דיי נעולה על הסייבקס מיוס 2 אך המחיר של הצ׳ארחי קורן גם עיצוב יפה וקלה.

הוספת תגובה

• תשובה

קובי סופר
    02/03/2021

שלום שני,

האמת שעדיין אין מספיק חוות דעת עליה. בעולם היא כלל לא הצליחה מכיוון שבאירופה מעדיפים עגלות עם גלגלים גדולים ולכן דגם ההארווי שלהם הרבה יותר נמכר (בארץ כשל לחלוטין).
    גם בארץ הצ'ארלי נמכרת במספרים מצומצמים מאוד ולכן לא ראיתי ממנה יותר מדי ברחובות ולא הזדמן לי לשאול משתמשים בה.

בהשוואה למיוס, לדעתי מקבלים תמורה הרבה יותר טובה לכסף מכיוון שהיא קלה מהמיוס, יכולת הניוד די זהה ולצ'ארלי יש ידית טלסקופית שאין במיוס מה שמקל מאוד בעליה וירידה ממדרכות גבוהות. כמוכן היא ניתנת לקיפול עם המושב לשני הכיוונים.
    לדעתי התמורה המרכזית של המיוס ביחס לעלות שלה זה העיצוב.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בחירת עגלה ראשונה לתינוק- קריטריונים
    סיון
    02/03/2021

שלום, אשמח להמלצה לעגלת תינוק ראשונה. אפילו לא בטוחה מה הקריטריונים הכי חשובים בבחירה, כמובן שיהיה נוח לתינוק ולהורים, בטיחותי, בולם זעזועים טוב. הבנתי שבייבי בוס, סלסה, ויויו מומלצים. האם כדאי לקנות אמבטיה בנפרד ואז טיולון יויו שראיתי הרבה המלצות עליו? תודה רבה!

הוספת תגובה

• תשובה

קובי סופר
    02/03/2021

שלום סיוון,

על היויו אני לא ממליץ כעגלה מגיל לידה. לפי מחקרים יש חשיבות עצומה לכך שהתינוק מול ההורה עד גיל שנה +.
    ביויו זה לא ניתן לביצוע מכיוון שהטיולון חד כיווני.
    לרכוש עגלה עם אמבטיה ואחר כך יויו גם לא ישנה את העובדה שמגיל חצי שנה התינוק יהיה רק עם הפנים כלפי חוץ.
    אני ממליץ על היויו כטיולון ולפחות מגיל שנה.

לגבי עגלות. הסלסה שונה מאוד מעגלות בייבי בוס לכן תלוי מה הדרישות. הרוב יבחרו בעגלות בייבי בוס מכיוון שהן משמעותית יותר קלות במשקל מהסלסה ויותר קומפקטיות לאחר הקיפול ולכן להורה הן יותר פרקטיות. הסלסה מצד שני יותר מרווחת לתינוק ועם מערכת הקפיצים הכי טובה שיש לדעתי אז השאלה אם מוכנים להקריב מהנוחות שלכם לטובת אלו. אם תגדירי לי תקציב ודרישות אוכל לכוון יותר.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מזרן ליטף ויסקו לעומת סליפ לי דו
    יהודית
    01/03/2021

היי,
    רציתי לשאול מה ההבדל בעצם בין מזרן ליטף סליפ לי ויסקו לעמות ליטף סליפ לי דו? במבט ראשוני נראה שיש שכבה "נושמת" נוספת בסלי לי ויסקו, איזה מזרן עדיף?

הוספת תגובה

• תשובה

קובי סופר
    01/03/2021

שלום יהודית,

המוצר זהה למעט העובדה שבויסקו הוסיפו שכבת ויסקו.
    צד קשיח, בסליפ לי דו יש צד רך מספוג ובסליפ לי דו ויסקו מעל הספוג יש שכבת ויסקו.
    לדעתי אין לה שום יעילות ואולי תשפר במעט את הנוחות.
    חשוב לציין שלא מדובר במזרנים נושמים! מזרן נושם אינו מכיל בתוכו ספוג ומאפשר מעבר אוויר בתוך המזרן עצמו.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טאי טאי של ביבה או ג'יה של מקסי קוזי
    נויה
    01/03/2021

אני מחפשת טיולון לבן הכמעט שנה שלי.
    גרה בקיבוץ ולכן רוצה משהו בעל גלגלים גדולים.
    שהקיפול יהיה נוח ביד אחת, לא נורא אם יהיה קיפול גדול.
    וכמובן שיהיה נוח לתינוק עד גיל גדול.
    בינתיים ראיתי את שני הטיולונים הנ"ל, על הטאי טאי ראיתי המון המלצות ועל הג'יה לא ראיתי בכלל (מבינה שהיא ממש חדשה בארץ) ולכן מתלבטת, יכולה לשמוע על המלצות נוספות בתקציב של 1000 בערך וגם לשמוע חוות דעת על הטאי טאי והג'יה.
    תודה רבה

הוספת תגובה

• תשובה

קובי סופר
    01/03/2021

שלום נויה,

הג'יה חדשה, לא יצא לי לראות אותה בשילב. אם אראה אבחן אותה.
    הטאיטאי ותיקה והוכיחה עצמה כמוכן הקיפול של עם הבד מכונס כלפי פנים בעוד בג'יה זה כלפי חוץ, דבר שלדעתי מוביל לבלאי הרבה יותר מהיר בבד ולכן, לדעתי הטאיטאי עדיפה.

אין יותר מדי אופציות מכיוון שההורים כיום רוצים עגלה קלה וקומפקטית ולכן הגלגלים קטנים. זה או לרכוש עגלה עם אמבטיה וגם אם יסכימו למכור ללא אמבטיה המחיר יקר או, לרכוש אחת מהעגלות שציינת אפשר גם לצרף את בייבי ג'וגר סיטי מיני / GT שלדעתי גם כאן הביבה עדיפה בשל הקיפול.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה! הטאי טאי מבחינת ניוד, טובה?

נויה
    01/03/2021

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה

קובי סופר
    01/03/2021

שלום נויה,

לדעתי היא בסדר. צריך לקחת בחשבון שאין לה קפיצים בגלגלים והגלגלים עצמם מפלסטיק לכן בגלל זה הניוד בשטח חלק ממש קליל ונוח. בדרך משובשת מצד שני לדעתי כל רעידה תורגש אצלכם והתינוק. זה לא שהבייבי ג'וגר יותר טובה להפך. אם נמכר דגם הGT שלהם זה כבר סיפור אחר. לגבי מקסי קוזי עוד לא בחנתי אך ניסיון העבר מלמד שהם טובים במוצרי בטיחות ופחות בעגלות. אם יצא לי לבדוק אותה בימים הקרובים אעדכן.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה! בג'יה יש בולמי זעזועים

נויה
    01/03/2021

בטאי טאי לא ראיתי...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה

קובי סופר
    02/03/2021

שלום נויה,

אכן, רשמתי שלטאיטאי אין. לגבי ג'יה, זה שיש לא אומר שהם יעילים, צריך לבדוק זאת לעומק. לעיתים יש יתרון שאין בולמי זעזועים או שהם מוקשחים בדרך שטוח הנסיעה תהיה יותר חלקה.

אני ממליץ להסיע בכל אחד מהם את התינוק בחנות ומחוצה לה וכך תוכלו להתרשם מיכולת הניוד של כל אחד מהם.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הימלטון x1 או אינפיניטי מון?
    בת אל
    01/03/2021

היי
    איזה טיולון יותר מומלץ מבין השניים הנל?
    תודה!

הוספת תגובה

• תשובה

קובי סופר
    01/03/2021

שלום בתאל,

בתכלס מדובר במוצר כמעט זהה, שניהם מגיעים מאותו מפעל ככה שההבדלים זניחים. אני מציע ללכת על הזול מהשניים.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כיסא ברייטקס אמבלם התלבטות ומחיר טוב
    אבי
    01/03/2021

מחפש כסא עם תמורה למחיר טוב
    ראיתי את האוונפלו במחירים טובים מול הברייטקס אמבלם שקצת יותר יקר אבל עונה לתקציב

מה היית ממליץ?

תודה

הוספת תגובה

• תשובה

קובי סופר
    01/03/2021

שלום אבי,

הברייטקס אמבלם הוא הדור הקודם של ברייטקס לפני עידן הקליקטייט. הוא בעצם דגם המרתון הקודם.
    הוא לא ברמת הקליקטייט ולא ברמה גבוהה יותר מאוונפלו טריומף/סימפוני.
    כל אחד מה-3 טוב מאוד מבחינה בטיחותית. הייתי מוסיף לשיקול גם את גרקו מיי סייז / סייז פור מי.

רמת בטיחות יותר גבוהה זה רק בעליה בתקציב.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חוות דעת כסא בטיחות evenflo
    אבישי
    28/02/2021

היי
    אשמח לקבל חוות דעת על המותג לכסא לתינוק מגיל לידה evenflo שאנו מעוניינים לרכוש
    הבנתי שמדובר בחברה אמריקאית יחסית מוכרת.
    אם אכן החברה מומלצת אנו מתלבטים בין הכסאות
    Evenflo symphony ל evenflo triumph

אודה לתשובתך

לקביעת תור
    סגירה
    חוות דעת כסא בטיחות evenflo

הוספת תגובה

• תשובה

קובי סופר
    01/03/2021

שלום אבישי,

אכן מדובר בחברה אמריקאית מוכרת אך יש כאן אבל גדול.
    לפני מספר שנים החברה נרכשה על ידי GB קונצרן מוצרי תינוקות סיני. מבחנתי האישית המותג כיום סיני ברובו ואיבד את הזהות שלו.
    הטריומף והסימפוני דוגמא מצויינת ל-2 דגמים מעולים (הטריומף הושק ב-2003 והסימפוני ב-2007 ומאז עברו אין סוף שינויים בהתאם להתקדמות הטכנולוגית), הם פותחו, תוכננו ויוצרו על ידי אוונפלו המקורית. מאז שGB נכנסו לתמונה לא יצאו תחת המותג דגמים מופלאים כמו השניים האלו. יצרנים אחרים לא רק שישרו קו אלא גם התקדמו טכנולוגית ביחס לאוונפלו שנשארו קצת מאחור לדעתי.

לכן בשורה התחתונה: הסימפוני והטריומף עדיין ברמת בטיחות גבוהה ביותר ולכן נותנים תמורה מעולה לכסף מכיוון שהם זולים.
    אני פחות ממליץ עליהם מגיל לידה מכיוון שלדעתי הם לא שוכבים מספיק טוב.
    אם אין שאלת תקציב ההמלצה שלי היא צ'יקו נקסטפיט שלדעתי הכי קרוב לזווית סלקל וגם ברמת הבטיחות הגבוהה ביותר שיש יחד עם דגמי ברייטקס קליקטייט.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה